Wie is de Saboteur

 • Ben je fan van het populaire TV-programma Wie is de Mol?
 • En ben je geen bekende Nederlander of bekende Belg?
 • Maar wil je wel heel graag een keer Wie is de Mol spelen met jouw groep?
 • Ben je op zoek naar een spel / activiteit met familie, vrienden of collega’s?

NIEUW!! Heb je al eens eerder ons Wie is de Saboteur spel gespeeld? 

Vanaf nu hebben we een geheel nieuw spel: Wie is de Saboteur Spel 2. Het spel is minimaal net zo spannend en uitdagend als het 1e spel. Met 7 super gave nieuwe spellen en natuurlijk weer de allesbepalende test. Wie ga jij hier mee verrassen?

Goed nieuws. Wie is de Mol, het enorm populaire spel kun je ook zelf gaan spelen. Speel het spannende, actieve groepsspel ‘Wie is de Saboteur’ samen met jouw groep voor gegarandeerd 4 tot 5 uur spelplezier. Dit klinkt misschien best lang, maar met het spelen zal je zien dat de tijd omvliegt. Indien je niet zoveel tijd hebt, kun je het spel heel makkelijk korter maken (2 a 3 uur).

Eén verschil met Wie-is-de-Mol: Om het voor iedereen leuk te houden zijn er zijn geen tussentijdse afvallers, waardoor iedereen tot het eind blijft meespelen en kans maakt om de Mol (de Saboteur) te ontmaskeren.

Wat ontvang je met het Wie is de Saboteur spel?

Het spel krijg je in een aantal digitale documenten toegestuurd.  

 • Het draaiboek met de spellen en de uitleg
 • De test, met de groene en rode schermen
 • Materialen, zoals jokers en geld. Deze materialen print je uit.
 • Digitale uitnodiging

De Wie is de saboteur test

Net zoals de Wie is de Mol test, gaan de spelers bij Wie is de Saboteur ook een test maken op de computer. Met het maken van de test zul je zien dat jouw deelnemers het spel nog serieuzer gaan nemen. Aantekeningenboekjes erbij (aangezien ons spel digitaal wordt aangeboden zitten die er niet bij, maar bij de Action koop je er 10 voor een paar euro), jokers op tafel en gespannen achter de computer doornemen van de vragen.

Wie is de saboteur test

Gaan ze voor 1 saboteur of spreiden ze de kansen?

Het is natuurlijk leuk om jouw groep te verrassen met een leuke uitnodiging. Die hebben we ook als voorbeeld bijgevoegd. Op het moment dat jouw groepsleden die mail krijgen, begint het spel natuurlijk al :-). Er zit ook gelijk een Vragenformulier bij, zodat je meer informatie over de spelers hebt die je kan gebruiken in het spel. En als laatste de ontknoping, waarbij het groene en rode schermen natuurlijk niet mogen ontbreken.

Hoe speel je dit Wie is de Saboteur spel?

Zoals gezegd, Wie is de Saboteur is in tegenstelling tot Wie is de Mol een spel zonder eliminatie. Er zijn een tweetal testen, maar het leidt niet tot exit van spelers. Dus iedereen speelt tot het einde mee. Hoe beter je speelt, hoe meer je punten je wint en dat bepaalt wie uiteindelijk Wie is de Saboteur wint.

Met dit spel waan je je in het echte Wie is de Mol spel. Het spel is namelijk gebaseerd op het televisiespel. In totaal 6 spellen (en een reserve spel) en 2 heuse testen proberen jouw deelnemers zo goed mogelijk de spellen te spelen, opdrachten te halen om zodoende geld voor de pot te verdienen. Maar..... tegelijkertijd proberen ze natuurlijk de Saboteur (de Mol) te ontmaskeren.

Reacties op Groepsspellen.nl

Wie is de Saboteur taartje

Marieke maakte er een echt feestje van en maakte Wie is de Mol taartjes voor bij het spel.


Joëlle

Geweldig om dit spel een keer zelf te spelen. Ik had mijn handen vol aan de zeer fanatieke spelers in onze groep en onze Saboteur deed het geweldig.
Als spelleider had ik een paar uur nodig om alles klaar te leggen en de vragenformulieren te versturen maar het was het meer dan waard! We hadden net iets meer tijd nodig, hebben dus gewoon de volgende ochtend het spel afgemaakt. Dat had ook wel weer zijn charme, want daardoor werd het ontbijt opeens al leuk. Iedereen zat op elkaar te letten en te vissen.
Groepsspellen bedankt, was erg leuk!


Martin

We hebben het Saboteur-spel 14 dagen geleden gespeeld en het was een groot succes.
De groep varieerde in leeftijd van 2 tot 72, dat gaf een extra dimensie omdat de kinderen gretige pokerverzamelaars waren.
Enkele opdrachten hebben we aangepast, meer op maat van deze specifieke groep gemaakt.
Dank voor al de vindingrijkheid en energie die jullie erin hebben gestoken.


Ilse

We hebben vorig weekend het spel Wie is de saboteur gespeeld met onze familie. Het was hilarisch! Het draaiboek was heel duidelijk en ik heb alles goed kunnen voorbereiden. Iedereen deed steeds fanatieker mee en het was bijna zoals het echte programma. Gedurende het spel waren meerdere mensen die alsnog graag de saboteur hadden willen zijn. Zo leuk vonden ze het. Heel geslaagd dus!


Mary

Afgelopen zaterdag Wie is de Saboteur gespeeld met 9 personen tussen 7 en 64 jaar. Zelf nog wat aanpassingen gedaan zodat het voor iedereen leuk was. Een echte aanrader!!!!


Corrie

Wij hebben een weekendje weg gehad met 10 meisjes (intussen allemaal rond de 50, dus eigenlijk vrouwen). We hebben het Wie is de Saboteur?-spel gedaan. Wat een lol hebben we gehad!

De voorbereiding kost wel even tijd. Alles goed doorlezen, tijdig de vragenlijst vesturen, per onderdeel de benodigde spullen regelen en vooral in je hoofd goed doorkrijgen hoe het spel gaat lopen. Daarna volgde thuis de afspraak met de Saboteur. Samen het spel De Trap voorbereid, zodat we elke keer op min 8 en max 14 stappen uitkwamen; even rekenen en de vragen goed verdelen onder de deelnemers. Leuker om samen te doen. Bij aankomst direct op zoek gegaan naar een mooie trap en een prachtige bostrap kunnen vinden. Toeval, maar met een bocht, dus zooo geschikt.

We hebben elke dag twee spellen gedaan met tussendoor de test. Er werd serieus in Mollenboekjes geschreven. Op dag twee heb ik makkelijk onopgemerkt tijdens het ontbijt jokers kunnen verstoppen onder de potten pindakaas, beschuit, borden etc. Erg leuk toen ze dat doorkregen. Ik was bang dat ik het jammer zou vinden als spelbegeleider, dat ik zelf niet mee mocht doen. Dat was niet het geval. Wat was het leuk om van de zijlijn de Saboteur te zien mollen. Ze deed het geweldig. En soms hoefde ze niets te doen; er ontstond chaos waardoor er vanzelf fouten werden gemaakt. De ontknoping was leuk. Via Marktplaats had ik een koperkleurige speld van een Mol gevonden. Het cadeau voor de winnaar. Na thuiskomst nog vele reacties gehad hoe leuk het is gevonden!

De uitvoering van het spel is helemaal compleet en duidelijk. Je hebt een aantal spellen, maar kan dit makkelijk vervangen door anderen. Wij hebben de zes 'standaard' spellen gedaan. De test kan je zelf op aan passen. Als je toch iets niet kan vinden, kan je Groepsspellen bellen en word je klantvriendelijk te woord gestaan. Niets anders dan een aanrader!!

Vriendelijk groet,
Corrie


Gerdien

Afgelopen zaterdag hebben wij het spel 'Wie is de saboteur' gespeeld met de hele familie en het was een groot succes!

Binnen afzienbare tijd na bestellen krijg je het spel binnen en je kan direct beginnen aan de voorbereiding. We waren gelijk al enthousiast over de volledigheid van het spel wat je ontvangt. Heel fijn!

Ook had ik nog een aantal vragen over het spel die je via whatsapp kan vragen en je krijgt direct antwoord!

Ik vind dit een echte aanrader en mochten wij weer een groepsspel nodig hebben dan is dit de eerste site die ik bezoek. Hartelijk bedankt voor het mede mogelijk maken van onze succesvolle familiedag!

Hoe verloopt het Wie is de Saboteur spel?

Het spel begint met jouw uitleg van het spel aan jouw deelnemers. Dan spelen jullie 3 spellen, waarbij communicatie, samenwerken en tactisch spel belangrijk zijn. Daarna volgt de eerste test, waar de spelers eventueel gewonnen jokers kunnen inzetten en 10 vragen over de Saboteur/Mol en de gedragingen van de Saboteur/Mol moeten invullen. Vervolgens spelen jullie weer 3 spellen die weer worden afgesloten met de 2e en laatste test.

Groen of rood scherm?

En als laatste ga jij als een echte Rik van de Westelaken (of in België, als Gilles De Coster) bekendmaken wie de winnaar is en natuurlijk bekend maken wie van de groep de Saboteur is. Hiervoor krijg je natuurlijk het groene en rode scherm, dat je op een laptop, computer of iPad kunt laten zien.

Een dagdeel vullend programma waarin je de spanning voelt, zoals je die ook op televisie voelt en waar je er zeker van kan zijn, dat iedereen elkaar verdenkt. Was dat nou gewoon een domme actie, of was jouw vriendin net aan het Saboteren/mollen ?

Afwisselende spellen, waar je vooral goed moet opletten wat er allemaal gebeurt, terwijl je probeert geld voor de pot te winnen. Wie is diegene in jouw groep die een echte Saboteur kan zijn ?

Spelleider Wie is de Saboteur

En jij als spelleider begeleidt het spel. Er is een aantal voorbereidingen die je treft, die allemaal beschreven staan in het draaiboek en uiteindelijk kun je zelf bepalen hoe ver je in die voorbereidingen gaat. Neem wel even een avondje om het spel goed te snappen en voor te bereiden. Mocht je vragen hebben, neem dan contact met ons op. We helpen je graag.

En dan alleen nog even je pokerface oefenen, zodat je dit groepsspel in goede banen leidt. En mocht je zelf willen meespelen, dan vraag je of iemand anders het spel wilt leiden. Het is handig om dit spel ruim voordat jullie gaan spelen te ontvangen, dan heb je als spelleider voldoende tijd voor de voorbereidingen.

Tijdsduur en locatie van het spel

Het spel zal in totaal zo'n 4 tot 6 uur duren, een beetje afhankelijk van de snelheid van spelen en het aantal spelers. Aangezien het 6 losse spellen zijn en 2 testen, kun je het ook uitsmeren over meerdere dagen, bijvoorbeeld als je een weekendje weg bent. Maar heb je niet zoveel tijd, dan kun je ook besluiten minder spellen te spelen, zodat het binnen de tijd past die jullie hebben.

Het spel kun je in principe op elke locatie spelen. Natuurlijk is het handig om het draaiboek goed door te lezen, zodat je een beeld krijgt waar je de spellen gaat doen.

Het aantal spelers voor  Wie is de Saboteur

Het spel is gemaakt om te spelen met maximaal 20 spelers. Het echte Wie is de Mol spel wordt gespeeld met 10 spelers, dit is voor ons spel ook een mooi aantal om het spel mee te spelen. Spelen met 8 - 15 spelers is het beste. De test is geschikt tot 20 spelers.

Wil je jouw vriendenweekend of familieweekend onvergetelijk maken ? Wil je je collega's eens echt uitdagen? Speel dan nu dit groepsspel: Wie is de Saboteur. Voor slechts € 23,97 totaal een avond hilariteit en spanning. Veel plezier!

Een spel spelen, is nu extra voordelig met onze superdeal, waarbij je 25% korting krijgt op het tweede spel. Wil je dit spel spelen: Vandaag bestellen is vandaag in huis!

En kun je niet kiezen? Maak dan gebruik onze stapelkortingl!

stapelkorting

Faq

Wij willen Wie is de Mol spelen met een groep. Kan dit met dit spel?

Met hoeveel spelers speel je Wie is de Saboteur? 

Hoeveel kost dit Wie is de Mol spel?

Hoe lang duurt het spel?

Op welke locatie kun je Wie is de Saboteur spelen?

Heb je dit Wie is de Mol spel ook in andere talen?

Wat is het verschil tussen Wie is de Saboteur 1 en 2?

Kun je dit spel ook spelen in België?

 • De mol schreef:

  Het betreft zes losse spellen. Is het mogelijk om ieder los spel door een andere spelleider te laten leiden, zodat iedereen mee kan doen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   Helaas is dat niet mogelijk. Je hebt 1 spelleider nodig, die het spel voorbereidt en begeleidt.
   Deze wijst ook een saboteur aan.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Majko Deman schreef:

  Kan het ook met 5 personen gespeeld worden?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Majko,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Nee helaas kan het niet met 5 personen. Dan zijn de spellen niet meer leuk en geschikt om te spelen.
   Met 7 personen (waarvan 1 spelleider zou het eventueel nog kunnen), maar we adviseren het met 8 (dus minimaal 7 spelers).

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Annelies, scouting aalst waalre schreef:

  Goedemiddag

  We willen dit spel spelen met kinderen van 8 tot 11 jaar welke is het slimste te bestellen?

 • Wendy schreef:

  Hallo,

  Wij zijn op zoek naar een leuke activiteit voor een vrijgezellenfeest en kwamen bij jullie wie is de mol spel terecht. Is het mogelijk om dit spel in een (onbekende) stad te spelen, of heb je een vertrouwde/bekende uitvalsbasis nodig?

  Groet,
  Wendy

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Wendy,

   Je kunt het spel Wie is de saboteur in elke stad spelen.

   Groeten,
   Richard en Marjolein

 • Charal schreef:

  Hallo,

  Krijg je wanneer je het spel koopt, gelijk de bestanden toegestuurd of gaan daar een aantal dagen overheen voordat je de digitale bestanden ontvangt?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Charal,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   Je ontvangt het spel binnen 5 minuten na je bestelling.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

   • Charal schreef:

    Super! Bedankt voor de snelle reactie.
    Is het ook mogelijk om alleen de (digitale) bestanden te ontvangen (zonder de materialen: geld en jokers)?

    • Richard en Marjolein schreef:

     Hoi,

     Je ontvangt alles digitaal, dus niks per post. Ook het geld en de jokers kun je dus printen.

     Met vriendelijke spelgroet,

     Richard & Marjolein Schreurs

 • Marjan schreef:

  Kan je het spel thuis spelen of heb je een grotere locatie nodig? Om welk soort spellen gaat het? Behendigheidsspelen, denkspelen, …?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marjanm

   Bedankt voor je bericht en vragen.

   De spellen zijn zo gemaakt dat ze voor iedereen te spelen zijn. Dus niet fysiek zwaar, sommige speel je buiten, andere binnen of buiten.
   Je kunt het spel in een woonwijk spelen, maar ook bijvoorbeeld een vakantielocatie.

   De spellen zijn samenwerkingsspellen/communicatiespellen en soms wat psychologische spellen.

   We hebben 2 versies van het spel. Wie is de Saboteur 2 is het nieuwste spel.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Elize schreef:

  Is dit ook geschikt voor kinderen? 8-12 jaar?

 • Willem schreef:

  Ik wil het spel aanschaffen maar pas in juni spelen is dat een probleem?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Willem,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Je kunt het spel spelen wanneer je wilt, het spel blijft altijd speelbaar.
   Alvast veel plezier in juni!

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Ellen schreef:

  Goedemorgen Richard en Marjolein,

  Is het spel saboteur meerder keren te spelen of eenmalig?

  Mvg. Ellen

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Ellen,

   Het Wie is de Saboteur spel is vaker te spelen. Het is niet leuk voor dezelfde groep, want die kennen het spel dan al, maar met een andere groep is het zeker weer te spelen.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Ayla schreef:

  Hoi!

  Dit spel lijkt ons een leuk spel voor vriendinnenweekend. Maar we hebben nog wat vragen.

  We zijn totaal met 8 personen. Is er dan één spelleider? Kan de spelleider zelf ook mee doen? En zijn 7 personen dan dan genoeg om het spel te spelen?

  Is het spel opnieuw bespeelbaar?

  Alvast bedankt!

  Groeten,
  Ayla

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Ayla,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Je kunt het met 7 spelers en 1 spelleider spelen. De spelleider kan zelf niet meespelen, want die weet al wie de Saboteur is.

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Ilse schreef:

  Hallo!

  Wij denken erover om dit spel tijdens een vrijgezellenfeest te doen. Nu vragen we ons af, kunnen we dit spel zelf aanpassen en/of tijdens andere activiteiten spelen?

  Ik hoor het graag!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Ilse,

   Bedankt voor je vraag. Je kunt het spel zelf aanpassen en tijdens andere activiteiten spelen.
   Je bepaalt zelf welke spellen en hoeveel spellen je speelt en ook of je 1 of 2 testen doet.
   Hiermee heb je flexibiliteit in het spel.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • jeroen schreef:

  kan je zelf nog spellen toevoegen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Jeroen,

   Bedankt voor je vraag. Ja, je kunt spellen toevoegen zelf en dit ook in de test laten terugkomen.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Julie schreef:

  Ik overweeg om twee spellen te kopen voor een familiedag. Ik heb echter twee vragen:

  1. Is het ook geschikt voor kinderen? Ons gezelschap bestaat uit 26 volwassenen en 7 kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Kunnen die gewoon meedoen? Ook zijn er die dag een aantal baby’s. Is het te doen voor de volwassenen om mee te doen aan het spel terwijl er ook baby’s bijzijn? Of moet je continu full focus kunnen hebben?

  2. Verder zijn wij de hele dag op een buitenlocatie, dus het is voor ons niet heel handig om te gaan slepen met ipads en computers enzo. Is het ook mogelijk dat jullie de testen toesturen en dat we ze zelf uitprinten?

  Hoor heel graag van jullie!

  Groet,

  Julie

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hou Julie,

   Bedankt voor je vragen. We zullen ze 1 voor 1 beantwoorden.

   1. Is het ook geschikt voor kinderen? Het is gemaakt voor volwassenen maar kinderen kun je vaak vanaf ongeveer 11 jaar wel zelf mee laten doen en daaronder samen met een volwassene laten spelen. Sowieso is met 1 groep van 26 spelers niet echt leuk, omdat je dan haast niet de saboteur kan vinden. We adviseren dan om of 1 groep van duo spelers te maken (dus 2 spelers zijn 1 speler) of met 2 groepen apart van elkaar te spelen.

   Ons gezelschap bestaat uit 26 volwassenen en 7 kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Kunnen die gewoon meedoen? Zie antwoord hierboven. Vanaf 11 jaar snappen ze het spel vaak wel. Daaronder kunnen ze beter aan een volwassene worden gekoppeld.
   Ook zijn er die dag een aantal baby’s. Is het te doen voor de volwassenen om mee te doen aan het spel terwijl er ook baby’s bijzijn? Of moet je continu full focus kunnen hebben? Je hebt tussen de spellen wel tijd om even met de baby’s bezig te zijn hoor. Dus dat gaat wel verwachten we.

   2. Verder zijn wij de hele dag op een buitenlocatie, dus het is voor ons niet heel handig om te gaan slepen met ipads en computers enzo. Is het ook mogelijk dat jullie de testen toesturen en dat we ze zelf uitprinten? Je kunt de testvragen ook op papier natuurlijk laten beantwoorden. Je moet dan wel zelf alles nakijken of de antwoorden goed zijn. Ons programma is gemaakt in excel en die doet dat automatisch. Als je 2 laptops hebt kun je de ene helft van de groep op de ene computer laten invullen en de andere helft van de groep op de andere computer.

   Al met al met 33 personen geen makkelijk spel om te spelen. Wellicht is dan een Challenge, Moordspel of quiz een beter geschikt spel.
   We zeggen niet dat het onmogelijk is, maar wel bewerkbaarder dan met een kleine groep.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Steve schreef:

  Dag Richard en Marjolein,

  Ik overweeg om het verloop aan te kopen van de saboteur maar iets houdt mij wat tegen.

  Hoe zijn de opdrachten? Hebben die een humoristisch kantje of zijn die heel serieus? Zijn ze sfeervol genoeg of zijn ze net moeilijk waardoor de sfeer wat bedrukt wordt?

  Ik vind het belangrijk dat er net veel sfeer bij te pas komt en men veel kan lachen…

  Vandaar mijn vragen.

  Hebben de opdrachten met elkaar te maken of zijn ze compleet verschillend van elkaar waardoor je zelf kunt kiezen wat je speelt of niet? Of moet je ze allemaal spelen om tot de clou van het verhaal te komen?

  Bedankt om hier eventjes op te reageren

  Groetjes
  Steve

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Steve,

   Bedankt voor je vragen. De spellen hebben niet persé een humoristisch kantje, net zo zeer als Wie is de Mol op tv dat ook niet heeft.
   Maar sfeervol is het zeker, omdat het spel door de spanning, het zoeken naar de mol en door de spellen zelf, genoeg sfeer brengt en paranoia en plezier.

   De spellen zijn allemaal verschillend van elkaar en we hebben een paar extra spellen toegevoegd. Je kunt zelf kiezen hoeveel en welke spellen je speelt.
   Hiermee bepaal jezelf hoe lang het spel totaal duurt en hoe uitgebreid je het dus speelt.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Martin schreef:

  Kun je ons vertellen wat voor spellen het zijn? Vooral binnen of ook buiten, sportief of niet etc. Gewoon even een tipje van de sluier zodat we iets meer weten

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Martin,

   De spellen speel je deels binnen en deels buiten. Het zijn zeker geen fysiek zware spellen, dus iedereen kan meedoen.
   Dus geen sportieve spellen.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Bob schreef:

  Hoi,

  Hoe zitten de spellen in elkaar. Moeten daar zelf nog voorbereidingen voor getroffen worden en attributen voor gehaald worden of is dit het complete pakket?

  Bedankt alvast

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Bob,

   De spellen en materialen zitten in het spel. Enige wat je spelers moet geven is papier en pen en je hebt een computer nodig voor de test.
   En natuurlijk kun je het allemaal verfraaien (dat is optioneel) met eigen materialen, maar dat hoeft dus niet.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Stephanie schreef:

  Ls

  Graag zou ik dit spel met mijn hele afdeling van 50 man willen spelen. Dan kan ik het het beste opdelen in 3 groepen? Is er dan per groep een spelleider nodig of kan ik in mijn eentje drie groepen aansturen?

  Hartelijk dank alvast!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Goed om het in te delen in drie groepen. En een spelleider per groep is dan wel fijn. Veel speelplezier gewenst!

   Vriendelijke spelgroet,
   Richard en Marjolein

 • Zoë schreef:

  Goedemiddag,

  Ik zou dit spel graag willen spelen op mijn eigen verjaardag met ongeveer 12 man. Ik vroeg me alleen af of het voor de spelleider zelf ook leuk is. Ik zou dan namelijk zelf het spel gaan leiden. Daarnaast zal het voornamelijk in de avond zijn, zijn de spellen daar ook voor geschikt?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Je hebt 1 spelleider nodig, die dus zelf niet meedoet. Die persoon wijst ook de Saboteur aan en dus kan je dan niet zelf meedoen.
   Toch heb je als spelleider ook wel plezier om iedereen aan het werk te zien. Mensen worden fanatiek in het vinden van de Saboteur :-).
   Je kunt het spel ook s’ avonds spelen.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Jip schreef:

  Beste,

  Hoelang duurt dit, hoeve uur in totaal? En uurt dit een volle dag of Kan je dit verdelen over 2-3 dagen.Kan dit met 5 spelers gespeeld worden exclusief de spelleider?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen,

   Je kunt het spel uitsmeren over de tijd zoals je zelf wilt.
   Met 5 personen spelen is echt minder leuk, want de spellen worden dan soms te makkelijk. Je kunt de regels wel wat aanpassen, maar we twijfelen dan nog of dit spel wel het juiste spel is om te spelen.
   Je kunt dan beter de Escape Room spelen bijvoorbeeld.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Katy Geyens schreef:

  Hoi, ik geef les in het 6de leerjaar (groep 8) en wil het spel spelen als afsluiting van het schooljaar. Bestel ik best de junior versie of de volwassen versie?
  Groetjes, Katy

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Katy,

   Bedankt voor je vraag over Wie is de Saboteur. Voor 12 jarigen kies je de junior versie.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Tim schreef:

  Hoi Richard en Marjolein,

  Ik heb eventueel interesse om jullie spel aan te schaffen. Ik vroeg me alleen af hoe jullie omgaan met de opbrengsten tijdens de spellen. Normaal wordt er natuurlijk geld verdiend voor de pot, die uiteindelijk meegaat naar de winnaar. Daarom is het natuurlijk extra belangrijk dat de mol de pot zo laag mogelijk houdt. Hebben jullie hier iets voor bedacht? Zodat de hoogte van de pot uiteindelijk bepaalt wat voor prijs de winnaar krijgt.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Tim,

   Wij hebben inderdaad het geld verdienen een rol gegeven in ons spel, zodat de Mol er belang bij heeft zo veel mogelijk uit de pot te halen en andersom de spelers zoveel mogelijk willen verdienen.
   Hoe? Dat staat beschreven in het draaiboek met de spelregels en de uitleg van de spellen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

   • Mirelle Vergeer schreef:

    Hoi, ik heb het draaiboek maar ik kan dit stukje (behalve het winkeltje) niet echt terugvinden. Hoe kan ik dit een essentieel onderdeel van het spel laten zijn?

    Wij hebben inderdaad het geld verdienen een rol gegeven in ons spel, zodat de Mol er belang bij heeft zo veel mogelijk uit de pot te halen en andersom de spelers zoveel mogelijk willen verdienen.
    Hoe? Dat staat beschreven in het draaiboek met de spelregels en de uitleg van de spellen.

    • Richard en Marjolein schreef:

     Hoi Mirelle,

     Bedankt voor je bericht. We snappen alleen niet helemaal wat je vraag is. Welk stukje kan je niet terugvinden?

     vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • eva schreef:

  Hallo

  Ik heb interesse in dit spel voor een verjaardagsfeestje van mijn jongste kids die 11 worden. Hier nog enkele vragen:
  * Wat is het minimum aantal spelers?
  * Is het spel herspeelbaar? M.a.w. kan het met een andere groep nog eens gespeeld worden of is de fun er dan af, want onze kids willen elk een feestje met hun eigen vriendjes, maar gaan wel naar elkaars feestje

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hallo Eva,

   Bedankt voor je vragen. Het minimum aantal spelers is 7 vinden wij (daar onder wordt het minder leuk in de spellen). En het maximum is 20.
   Het spel is herspeelbaar, maar ze kennen dan de spellen natuurlijk al wel. Je kunt de inhoud van de spellen natuurlijk wat wijzigen, waardoor het toch weer leuk is.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Ellen schreef:

  Hai, ik heb al even gescrolld maar zie deze vraag er niet (meteen) bij staan: moet je fysiek bij elkaar zijn? In verband met de lockdown light zoek ik een spel, bij voorkeur widm/s, dat via videobellen gespeeld kan worden.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Ellen,

   Goede vraag. Ja, voor dit spel moet je wel bij elkaar zijn fysiek, omdat je samen spellen gaat spelen binnen en buiten.
   We hebben een paar andere spellen die je wel online kan spelen, zoals de Pubquiz en het Moordspel.
   En over 2 huizen kun je ook een Escape Room of Escape room junior overwegen, waar je dan de helft van het materiaal in het ene huis legt en andere helft in het andere huis.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Tim schreef:

  Is het ook mogelijk om 8 spellen te gebruiken tijdens een sessie ipv 6?

 • Linda schreef:

  Hi. Kun je het spel ook met 30/35 personen spelen?
  Grtjs

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Linda,

   Bedankt voor je vraag. Het spel is het leukst speelbaar van 8-15 personen, omdat je dan nog kans maakt de Saboteur te ontmaskeren.
   Je kunt het maximaal met 20 spelen en minimaal met 7 personen (6 en 1 spelleider).

   Indien je met meer personen bent, dan kun je het beste de groep dus splitsen en het spel 2x naast elkaar spelen.
   Je hoeft het maar 1x aan te schaffen dan.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Yvonne schreef:

  Goedemiddag, hoe werkt het met de testen? Gaat dat via je mobiel of moet je de beschikking hebben over meerdere computers?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Yvonne,

   De testen gaat via een laptop of computer. 1 voor 1 komen ze bij je en vullen ze de antwoorden in.
   En dat vinden ze zeeeeeeer spannend :-).

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Anne Lieke schreef:

  Hallo!
  Wij willen dit spel spelen met een feestje van 13 jarige, moet ik dan de kinder of volwassen versie kiezen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Beide kan, maar dan zouden we voor de volwassen versie van het spel gaan.
   Veel plezier!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Jelle schreef:

  Hallo!
  Wij willen dit spelen maar hebben op de locatie geen PC of laptop tot onze beschikking. Kan de test ook uitgevoerd worden op een smartphone?
  Aanvullende vraag; wat heb je minimaal nodig om het spel te kunnen spelen?
  Groet,

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   De test wordt gedaan in excel. Als je excel op een telefoon hebt, moet het kunnen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

   • Jelle schreef:

    Heb je verder nog iets nodig?

    • Richard en Marjolein schreef:

     Hoi Jelle,

     Bedankt voor je vraag. Voor het spel Wie is de Saboteur heb je eigenlijk weinig extra materiaal nodig. Natuurlijk pennen en papier (je kunt overwegen bij de action wat schriftjes te kopen, zodat ze een eigen boekje hebben voor aantekeningen).
     Je kunt de materialen van het spel printen. Dus eigenlijk verder niet echt materiaal zelf nog nodig.

     vriendelijke spelgroet,

     Richard en Marjolein

 • Maud schreef:

  Goedemiddag,

  Het lijkt mij leuk om dit spel te doen met ons personeelsuitje.
  Echter hebben wij een paar internationale collega’s, is er ook een engels versie beschikbaar?

  Met vriendelijke groet,

  Maud

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Maud,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   Momenteel is er nog geen Engelse vertaling van het spel, maar we zijn toevallig op dit moment wel druk bezig met het vertalen van onze spellen in het Engels.
   Wanneer is het personeelsuitje gepland?

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

   • Steven Dijkstra schreef:

    Hoi Richard en Marjolein,

    Is de Engelse versie inmiddels beschikbaar?

    • Richard en Marjolein schreef:

     Hoi, nee helaas is die nog steeds niet beschikbaar.
     Er waren andere spellen waar meer vraag om was, dus die hebben voorrang gehad.

     vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Jarno schreef:

  Beste Richard en Marjolein,
  In hoeverre lukt het om dit spel te spelen met inachtneming van de 1,5 meter?

  Groeten,
  Jarno

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Jarno,

   Bedankt voor je bericht. Je kunt het spel prima spelen met de 1,5 meter inachtneming. Er zijn een paar extra spellen in het spel toegevoegd, waardoor je altijd een keuze kan maken uit spellen die hieraan voldoen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Pierre schreef:

  Is dit spel ook te spelen met 6 personen? En is het haalbaar om dit spel te spelen in “Corona” tijd? Dus met inachtneming van de 1,5m?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen,

   Je kunt het spel Wie is de Saboteur (en ook de junior versie) ook met 6 mensen spelen, maar de spellen zijn geschreven voor meer mensen.
   Daarom moet je in het spel zelf een paar aanpassingen doen, waardoor het ook voor 6 mensen leuk is om te spelen.

   Indien je het spel besteld hebt en de voorbereidingen aan het doen bent, kunnen we daar wel tips voor geven per spel hoe je dat kan doen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Y vuijk schreef:

  Is dit spel ook geschikt voor een groep 11 jarige ? Mijn zoon wil graag een wie is de mol feestje zo niet gaan we voor de escape room maar dit is lastiger te realiseren in ons huis vandaar ?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   Je kunt Wie is de Saboteur junior (wel de junior versie kiezen) prima met 11 jarigen spelen.
   De Escape Room is ook wel speelbaar in kleinere ruimtes hoor of in 2 hoeken van een kamer. Dus je hebt niet persé kamers nodig.
   De hal, de badkamer kunnen ook gewoon.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Guus schreef:

  Hallo,

  Kan dit spel ook gespeeld worden als ‘light versie’ die 45 minuten duurt, of 2x 30? Ik heb een groep van 29 man en max. 1u – 1.5u de tijd.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Nee helaas heb je voor Wie is de Saboteur echt wel je tijd nodig. Er zitten spellen in en daarnaast heb je een test die je ze laat doen.
   29 man is ook een te grote groep, tenzij je de groep in 2-en splitst en het spel 2x speelt.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Rutger Wilmink schreef:

  Beste lezer, is dit spel ook leuk voor een kinderfeestje (kinderen van 10/11jaar) of is het daar te ingewikkeld voor? En kan je ook bijvoorbeeld 4 spellen doen i.p.v. 6, anders lijkt het me wat lang.. Ik ben benieuwd! Groet, Rutger Wilmink

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Rutger,

   We hebben van het spel Wie is de Saboteur een volwassen versie, maar ook een junior versie, speciaal voor die leeftijdsgroep gemaakt.
   Een kinderfeestje wat je kind nooit meer gaat vergeten, zo leuk. En je kunt het spel inderdaad ook inkorten naar aanleiding van hoeveel tijd je beschikbaar hebt.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • cato schreef:

  kan je dit spel ook spelen met 6 mensen

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   Ja het kan wel. Je moet de opdrachten in de spellen iets aanpassen, maar daar kunnen we je (als je eenmaal het spel hebt besteld en ontvangen) bij helpen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Corrie schreef:

  Wij hebben een weekendje weg gehad met 10 meisjes (intussen allemaal rond de 50, dus eigenlijk vrouwen). We hebben het Wie is de Saboteur?-spel gedaan. Wat een lol hebben we gehad!

  De voorbereiding kost wel even tijd. Alles goed doorlezen, tijdig de vragenlijst vesturen, per onderdeel de benodigde spullen regelen en vooral in je hoofd goed doorkrijgen hoe het spel gaat lopen. Daarna volgde thuis de afspraak met de Saboteur. Samen het spel De Trap voorbereid, zodat we elke keer op min 8 en max 14 stappen uitkwamen; even rekenen en de vragen goed verdelen onder de deelnemers. Leuker om samen te doen. Bij aankomst direct op zoek gegaan naar een mooie trap en een prachtige bostrap kunnen vinden. Toeval, maar met een bocht, dus zooo geschikt.

  We hebben elke dag twee spellen gedaan met tussendoor de test. Er werd serieus in Mollenboekjes geschreven. Op dag twee heb ik makkelijk onopgemerkt tijdens het ontbijt jokers kunnen verstoppen onder de potten pindakaas, beschuit, borden etc. Erg leuk toen ze dat doorkregen. Ik was bang dat ik het jammer zou vinden als spelbegeleider, dat ik zelf niet mee mocht doen. Dat was niet het geval. Wat was het leuk om van de zijlijn de Saboteur te zien mollen. Ze deed het geweldig. En soms hoefde ze niets te doen; er ontstond chaos waardoor er vanzelf fouten werden gemaakt. De ontknoping was leuk. Via Marktplaats had ik een koperkleurige speld van een Mol gevonden. Het cadeau voor de winnaar. Na thuiskomst nog vele reacties gehad hoe leuk het is gevonden!

  De uitvoering van het spel is helemaal compleet en duidelijk. Je hebt een aantal spellen, maar kan dit makkelijk vervangen door anderen. Wij hebben de zes ‘standaard’ spellen gedaan. De test kan je zelf op aan passen. Als je toch iets niet kan vinden, kan je Groepsspellen bellen en word je klantvriendelijk te woord gestaan. Niets anders dan een aanrader!!

  Vriendelijk groet,
  Corrie

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Corrie,

   Super bedankt voor deze mooie reactie. Van dit soort reacties krijgen we een grote glimlach op ons gezicht.
   Precies de reden waarom we deze spellen maken.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Linda schreef:

  Hallo!
  Wij hebben binnenkort familieweekend met 27 personen en zouden het ontzettend leuk vinden om dit te spelen. Is het mogelijk om het uit te breiden qua personen of zouden er dan een aantal in duo’s moeten spelen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Linda,

   Met 27 mensen Wie is de saboteur spelen raden we niet. Je kunt dan beter de groep in 2-en verdelen en met 2 groepen het spel spelen. Reden is dat de test maar tot 20 personen gaat (dat kun je eventueel nog wel omzeilen door de test 2x op te slaan) en daarnaast is het ondoenlijk om tussen 27 mensen een Saboteur te vinden. Met 2 groepen die beide het spel spelen kan het prima (dus groep van 13 en groep van 14).

   Spellen die je wel met 27 kan spelen zijn: de Pubquiz, het Moordspel – moord in de familie en de Challenge.
   En als je een weekend weg bent kun je ook de Escape room spelen door het weekend heen. In teams van 5 personen (10 tegelijk, want je kunt in 2 verschillende kamers starten) speel je dit spel.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Joke schreef:

  Hallo, ik zou het spel graag spelen op ons vrienden weekend met 10 volwassenen en 10 kinderen ( waarvan 8 +12 en 2 kids van 8 jaar) neem ik dan de volwassen variant en laat ik de kleinsten aansluiten bij een ouder? Of neem ik de kinder spelvariant?
  Grtjs
  Joke

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Joke,

   Bedankt voor je bericht. Dan zou ik gewoon voor de volwassen variant kiezen. 12+ moet wel kunnen.
   De 2 van 8 jaar hobbelen wel mee. Die moet je gewoon een beetje helpen, mee samenwerken als ouder.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • J schreef:

  Hallo,

  Ik wil dit spel kopen voor onze vakantie met 13 personen. Lijkt me geweldig leuk. Maar bepaal je zelf als spelleider wie de saboteur is, of hoe gaat dat?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen,

   Je bepaalt inderdaad zelf als spelleider wie de Saboteur is. Daar zijn in het spel een paar manieren beschreven hoe je dat kan aanpakken, zodat je wel iemand kiest die ook wel de Saboteur wil zijn.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Martine schreef:

  Hallo, wij zijn een echt Belgische familie en we hebben kinderen vlaams/nederlandstaligen en franstaligen : vraag is dus hebben jullie een tweetalige versie ?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Martine,

   Helaas zijn de spellen nog niet in het Frans verkrijgbaar, alleen in het Nederlands.
   Dat is wel een wens voor de verdere toekomst, maar nu dus nog niet zo.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Monique schreef:

  Goedemiddag, Kan ik Wie is de Saboteur ook spelen met 40 personen? Dat ik 20 tweetallen heb en je als tweetal alle opdrachten uitvoert?
  Ik hoor graag van jullie

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Monique,

   Bedankt voor je bericht. Zo hebben we het zelf nog nooit gespeeld, inventief gevonden, dat wel :-).
   Als die 2 handelen als 1 persoon kan het wel denken we. Het betekent dus dat 1 tweetal de Saboteur is.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Esther schreef:

  Goedemiddag!
  Ik ben een surprise party aan het organiseren voor ongeveer 12 personen. Saboteur klinkt erg leuk en ik zou graag dit organiseren! Kan ik de vragenlijst voor de jarige op de dag zelf in lagen vullen? En is het mogelijk om saboteur in een huiskamer te spelen? Ik las met mogelijke uitstapjes naar buiten, kan dat gewoon op straat / op een balkon?

  Alvast bedankt!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Esther,

   Bedankt voor je bericht.
   Je kunt de vragenlijst inderdaad op de dag zelf laten invullen. En je kunt het in en om huis spelen. Sommige spellen moet je wel voor naar buiten (op straat of de stoep, of in de buurt), sommige kunnen gewoon binnen.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Jelmer schreef:

  Super leuk al die spellen! Maar voor een familieweekend wil ik graag wie is de saboteur spelen. Zijn de spelen makkelijk klaar te zetten? En is het mogelijk om het spel op bijna elke locatie te spelen? Alvast bedankt!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Jelmer,

   Bedankt voor je bericht en vragen. Je moet de spellen van te voren even klaar zetten, dat kost op zich niet veel tijd. En je moet wat dingen printen en klaar leggen.
   Je kunt de spellen op bijna alle locaties spelen. Je hebt voor 1 spel een lange trap (loopbrug, uitkijktoren) of een stoep (met stoeptegels) nodig.
   Voor de andere spellen maakt de locatie niet uit.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Annick schreef:

  Waar is het handigste om dit spel te doen? Ik zat bijvoorbeeld te denken aan de Loonse en Drunense duinen. We zijn met 15 tot 20 mensen.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Annick,

   Eigenlijk kun je de spellen overal wel spelen. Voor 1 spel is het handig om of in de buurt van een lange stoep te zijn of in de buurt van een lange trap.
   De andere spellen zijn verder prima overal te spelen.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Sandra schreef:

  Kan je het spel ook spelen met 4 spelrondes i.p.v. 6 of 8?
  2 spellen, test en dan opnieuw 2spellen en een test?
  Ik zou dit spel willen spelen als teambuilding maar dit kan pas ‘s avonds na de werkuren waardoor we geen 4-5 uur speltijd hebben.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Sandra,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Je kunt het spel inderdaad inkorten door bepaalde spellen niet te spelen of ipv 2 met 1 test te spelen.
   Zo verkort je het spel.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Joep schreef:

  Hallo,

  Ik wil dit spel graag gebruiken voor een feestje dat ik aan het organiseren ben, maar het feest heeft een jungle thema. Is het mogelijk om de tekst van Saboteur in de test en het andere bijgeleverde materiaal zelf te veranderen in bijvoorbeeld wie is de leeuw?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Joep,

   Ja dat is mogelijk hoor. De bestanden zijn zo gemaakt, dat je ze nog kan aanpassen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Eva schreef:

  Hey ik vroeg me af. Jullie hebben het over 9 tot 14 jarige zijn de spelletjes ook nog leuk om te doen met 15-17 jarige of is het hiervoor te kinderachtig?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hi,

   Voor 15-17 jarigen kun je prima de volwassen versie van het spel bestellen. Onze dochter heeft dit op haar 15e gespeeld, was helemaal top!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Anoniem schreef:

  Ik ga een weekendje weg met in totaal 9 mensen. Is het wie is de saboteur spel ook leuk voor 8 kandidaten en 1 spelleider? Ik las dat het voor minimaal 10 personen is. En kan je het spel spelen in een grote stad met een klein airbnb appartement? Gewoon in een park of ergens buiten?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   Je kunt het spel ook met 9 spelers nog wel spelen hoor. Daar onder wordt het minder leuk.
   Het spel wordt deels buiten gespeeld en deels binnen (of ook buiten). We hebben totaal 6 spellen opgenomen en er zijn 2 extra spellen toegevoegd, zodat je keuze hebt mocht 1 spel echt niet lukken.

   Over het algemeen zijn de spellen eigenlijk altijd wel speelbaar waar je ook bent. Het is belangrijk dat je van tevoren het draaiboek wel goed door leest, zodat je weet wat de bedoeling is.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Hendrik schreef:

  Kan je ‘Wie is de saboteur’ ook spelen als je wie is de mol niet kent?

 • Jolanda schreef:

  Wat zien jullie spellen er leuk uit ! Ik kan bijna niet kiezen. Maar is er een spel dat ik gewoon aan tafel kan spelen met een groep ?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen,

   Jazeker kan dat. Het draaiboek legt het spel uit en als jullie gaan spelen, leg je het spel kort uit aan de groep.
   En mocht je tijdens het door lezen van het draaiboek vragen hebben, laat het dan vooral weten. We helpen graag.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Wat een leuke reactie :-). Je kunt spellen inderdaad gewoon aan tafel spelen. Als je echt aan tafel wilt spelen, dan is het Enveloppenspel de beste keus waarschijnlijk.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Mary schreef:

  Afgelopen zaterdag Wie is de Saboteur gespeeld met 9 personen tussen 7 en 64 jaar. Zelf nog wat aanpassingen gedaan zodat het voor iedereen leuk was. Een echte aanrader!!!!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Mary,

   Bedankt voor je spontane en leuke reactie. Mooi dat iedereen het spel heeft gewaardeerd.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • lennie schreef:

  Is het spel vaker te spelen met dezelfde spelers, met andere spelers of is het wel echt voor eenmalig gebruik?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Lennie,

   Het spel is met dezelfde personen niet opnieuw te spelen, want dan kennen ze het spel. je kunt het spel met een andere groep wel gewoon weer een keer spelen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • marion schreef:

  Welk spel is aan te raden op oudejaarsdag? We zij ongeveer met 12 – 15 personen. Volwassenen, waarvan de meesten tussen de 50 en 60 jaar zijn

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Marion,

   Er zijn heel veel spellen aan te raden voor een groep van deze omvang en leeftijd. Wie is de Saboteur, het Enveloppenspel en de Challenge zijn alledrie leuke spellen die gespeeld kunnen worden.
   Wie is de Saboteur heb je de meeste tijd voor nodig, dus daar kun je dan het beste wel overdag al mee beginnen. De andere 2 spellen zijn prima speelbaar voor Oudejaarsavond.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Laura en Digna schreef:

  Hi,

  Dit spel lijkt ons heel erg leuk, maar wij hebben een niet-Nederlandssprekende in de groep. Is dat een probleem of kan hij gewoon meespelen?

  Alvast bedankt!

  Groeten,
  Digna

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Digna,

   Bedankt voor je vraag. De ene persoon die Engels spreekt kan gewoon meespelen. Het is wel handig als spelleider om dan in de spellen de uitleg ook even voor hem of haar nog te doen in het Engels en bij de testen even er naast te gaan zitten om de vragen te vertalen die gesteld worden. Als de groep ook een beetje meewerkt en wat Engels wil spreken, is het geen enkel probleem.

   Kind Regards, Richard and Marjolein ?

 • Laura schreef:

  Hallo,
  Ik zou dit spel graag willen spelen met een groep vrienden. Een van hen spreekt echter geen Nederlands. Is het mogelijk om dit spel ook in het Engels te spelen?
  Groetjes,
  Laura

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hello Laura,

   Bedankt voor je vraag. De ene persoon die Engels spreekt kan gewoon meespelen. Het is wel handig als spelleider om dan in de spellen de uitleg ook even voor hem of haar nog te doen in het Engels en bij de testen even er naast te gaan zitten om de vragen te vertalen die gesteld worden. Als de groep ook een beetje meewerkt en wat Engels wil spreken, is het geen enkel probleem.

   Kind Regards, Richard and Marjolein 🙂

 • Julie schreef:

  Hallo,

  Elk jaar op nieuwjaar organiseert een familielid een spel. Dit jaar is het mijn beurt om alles te organiseren en lijkt dit spel me heel leuk. Is het mogelijk om dit enkel binnen te spelen op een koude winterdag?

  Groetjes

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Julie,

   Wie is de Saboteur kan voor een groot deel binnen gespeeld worden (mits je een paar extra – mag kleine – ruimtes hebt), maar voor 1 spel is het aan te raden toch even naar buiten te gaan. Dus voor 80% kun je binnen zijn, voor 20% toch naar buiten.

   groeten,

   Richard en Marjolein

 • Marcia schreef:

  Is het spel te spelen met ca 6 volwassenen en 3 kinderen (8-12) of is dat lastig te combineren?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marcia,

   Dat is zeker mogelijk. Met 9 personen kun je spelen. We adviseren dan om bij je bestelling als 2e (gratis) spel te kiezen de junior versie van Wie is de Saboteur. Dan kun je eventueel zelf nog een keuze maken uit de mix van volwassen en kinderspellen van Wie is de Saboteur.

   met vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Ellen schreef:

  Kan je als organisator ook zelf meespelen met het spel nwie is de saboteur’? Grtjs Ellen

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Ellen, bedankt voor je vraag. Er zal altijd een spelleider moeten zijn bij dit spel, iemand dus die niet meespeelt.

   vriendelijke groeten, Richard en Marjolein

 • Rebecca schreef:

  Is dit spel goed te spelen met 7 mensen en 1 spelleider? Dus 8 mensen in totaal. Of is dit net even wat te weinig om het goed uit te voeren?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Rebecca, 7 spelers is wat weinig. Beter is om het met ongeveer 10 personen te spelen. Het kan wel, maar de spellen zijn dan net wat minder moeilijk en leuk.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Sarah schreef:

  Hoi,

  Wij zijn met 35, en ik lees dat we het spel 1x kunnen aankopen en dan in 2 splitsen. Kunnen alle 35 personen dan ook de test invullen en hun namen ingegeven worden om dan te zien of ze een groen of rood scherm krijgen?
  Ook vraag ik me af of we bvb maar 3 spellen kunnen spelen, om zo de tijd in te korten? Want wij hebben maar een korte namiddag.

  Alvast bedankt

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sarah,

   Ja, als je de test 2x opslaat op je computer/tablet/laptop dan kan iedereen het invullen. Je kunt er voor kiezen om minder spellen te spelen. Jij als spelleider kunt dan de testvragen (die standaard voor gevuld zijn) iets aanpassen, zodat ze passen bij de 3 spellen die je hebt gekozen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Koenraad schreef:

  Hallo,

  Ik heb een vraag wij gaan op weekend met 32 personen waaronder 6 kinderen. Het spel, is max 20 personen heb ik gelezen. Maar bestaat er een mogelijkheid om dat toch te spelen mits een kleine aanpassing. Of dit spel 2× kopen.

  Groeten koenraad

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Koenraad,

   Het spel is inderdaad tot maximaal 20 personen. Dat is om 2 redenen, de testen zijn tot maximaal 20 personen en met heel veel personen is het bijna niet mogelijk om de Saboteur te vinden. Indien je het spel koopt, kun je natuurlijk je groep in 2-en splitsen en het spel 2x spelen. Daarvoor is het niet nodig het spel 2x te kopen hoor.
   En er is de actie 2 halen, 1 betalen, dus je kunt een gratis 2e spel uit zoeken. (het goedkopere spel van de 2 is gratis).

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Sophie schreef:

  Goedemiddag,

  Hoe lang denkt u dat het duurt als je met 12 personen bent?
  En is er een bepaalde bestemming waar je dit moet uitvoeren? Een groot grasveld of juist in een bos? En heb je veel materialen bij het spel nodig?

  Met vriendelijke groet,
  Sophie

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Sophie,

   Bedankt voor je vraag. Het spel duurt 4 tot 5 uur, maar je kunt zelf als spelleider hier een belangrijke rol in nemen. Je kunt de spellen wat inkorten door de spelers wat minder tijd per spel te geven en ook niet teveel tijd te geven tussen de spellen door. Andersom kun je het spel ook rekken over een hele dag als je dat zou willen. Het zijn 6 spellen en 2 testen. Een goede voorbereiding door de spelleider helpt het spel ook vlot te spelen.
   Het spel kun je eigenlijk overal wel spelen en je hebt weinig materialen nodig. Bij spel 1 is het handig als je minimaal een stoep in de buurt hebt, dus niet alleen gras of bos.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Marina schreef:

  Duurt Saboteur Junior ook 4-6 uur? kan het ook eventueel iets ingekort worden? ik wil het mogelijk gaan spelen met 8-10 kinderen, maar ik ben bang dat kinderen afhaken als het te lang duurt.
  De leeftijd varieer van 9-11 jaar. is dit haalbaar? ik begeleid het in mijn eentje.
  kunnen de vragen in de testen zelf bedacht worden?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Marina,

   Het spel is beschreven in 3 varianten, zodat je keuze hebt hoe lang je het spel speelt. Aangezien je inderdaad zelf de vragen van de test kan aanpassen en ook kan bepalen hoeveel en welke van de spellen je gaat spelen, is het spel dus heel flexibel qua tijdsduur. Het begeleiden in je eentje is prima mogelijk. Advies is om wel een dagdeel uit te trekken om het spel voor te bereiden. En daarna is het genieten van de kinderen die helemaal op gaan in de spanning van het spel. Qua leeftijd is het ook te doen, misschien moet je als spelleider af en toe wat tips geven aan de jongere spelers om ze wat op weg te helpen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Richard en Marjolein schreef:

  Hoi Sofie,

  Als je het spel vandaag bestelt heb je nog 3 dagen naar het weekend. De voorbereiding van het spel zal ongeveer 3 uur in beslag nemen. Je leest het draaiboek goed door en per spel leg je de materialen klaar voor het spelen.
  Dus als je ergens een dagdeel of avond hebt om hiervoor vrij te maken, dan moet het nog lukken.
  Je zult overigens ook een vragenformulier moeten laten invullen door de spelers (die info gebruik jij voor de test en in het spel). Het is belangrijk dat je dat vragenformulier direct na het ontvangen van het spel naar iedereen toe mailt met het verzoek die dezelfde dag ingevuld terug te mailen.

  vriendelijke spelgroeten,

  Richard & Marjolein

 • Ann-Marie schreef:

  Beste, is er veel voorbereiding aan voor de spelleider? Kan je dit inschatten in tijd? En is dit op voorhand voor te bereiden of eerder op het moment zelf? Alvast bedankt!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Ann-Marie,

   De voorbereiding van het spel vraagt een dagdeel of avond. Je begint dan met het draaiboek door te lezen, zodat je zelf goed weet hoe de spellen te leiden en vervolgens leg je de materialen per spel klaar.
   Je zult overigens ook een vragenformulier moeten laten invullen door de spelers (die info gebruik jij voor de test en in het spel). Het is belangrijk dat je dat vragenformulier direct na het ontvangen van het spel naar iedereen toe mailt met het verzoek die dezelfde dag ingevuld terug te mailen.

   Dus mocht je dit weekend het spel willen spelen, bestel het dan vandaag nog. Zet bij ‘Opmerkingen’ dat je het direct nodig hebt, dan sturen we je het spel binnen het uur en kun je aan de slag.
   En als je vragen hebt tijdens de voorbereiding, dan mag je ons daarvoor om hulp vragen hoor :-).

   vriendelijke groet,

   Richard & Marjolein

 • Kirsten Veldhuis schreef:

  Goedemiddag Marjolein & Richard,

  Is “Wie is de saboteur?” te spelen met 7 meiden van 12 jaar?

  Jullie advies/reactie zien we met veel plezier tegemoet!

  Vriendelijke groeten,
  Kirsten Veldhuis

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Kirsten,

   Ja het spel is ook met 7 meiden nog goed te spelen.

   Met vriendelijke spelgroeten, Richard en Marjolein

 • marion schreef:

  Hallo
  Graag wil ik weten wat voor soort spellen het zijn.
  Dit, omdat wij een weekend weg zijn met een vriendengroep.

  We hebben de zaterdagmiddag al spellen ingepland, zoals touwtrekken, kruiwagenrace ed.
  Misschien teveel van hetzelfde?
  Graag hoor ik van u.
  Groet,
  Marion

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marion,

   Het zijn geen spellen zoals je omschrijft in je bericht. Het zijn echte Saboteur-spellen. Niet zo zeer fysiek zoals touwtrekken en kruiwagenrace. Maar spellen zoals je die ook in Wie is de Mol tegen komt. Een mengeling van doen en goed nadenken. Dus dit is niet hetzelfde als je al gaat doen.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

 • Sanne van de Walle schreef:

  Hallo,

  Graag zou ik het spel bestellen, echter zijn wij met een groep van 11 mensen (incl spelleider zijn we met 12); is dit mogelijk? We gaan al volgend weekend (20ste).

  Groetjes, sanne

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sanne,

   11 personen is geen probleem, want het spel is inmiddels uitgebreid voor maximaal 20 personen. Overigens is het spel het leukste spelen met 10 tot en met 15 personen.
   Indien je vandaag bestelt, dan heb je het spel binnen 24 uur binnen. En aangezien jij het nu meldt dat je het direct nodig hebt, krijg je het binnen een paar uur na bestelling toegestuurd :-).

   vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Ingrid schreef:

  Hoi, heb je voor het maken van de tests ter plekke een computer nodig? Ik denk namelijk dat we op de locatie geen computer tot onze beschikking hebben.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Ingrid,

   Ja je hebt voor de test een computer of laptop nodig. Heb je die niet: Je kunt eventueel de vragen van de test printen en op papier, laten invullen door de spelers en dan eenmaal ingeleverd zelf nakijken en de punten optellen.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard en Marjolein

 • Nadine schreef:

  Hoi! In april hebben wij een familiedag gepland staan met ongeveer 25 man (de leeftijd verschilt van 12 tot 60). Graag zou ik willen weten of het saboteur spel geschikt is voor deze groep 🙂
  dank je!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Nadine,

   25 mensen is om 1 Saboteur tussen te vinden, is een beetje te veel. Tenzij je het spel 2x los van elkaar speelt, dus in 2 groepen van 12 of 13. Je hoeft het maar 1x te bestellen.
   En anders adviseren we de Challenge, het Enveloppenspel, het Moordspel of de Pubquiz te gaan spelen. Die zijn prima geschikt voor een leuke familiedag.

   met vriendelijke groeten,

   Richard en Marjolein

   • Nadine schreef:

    Dank voor de reactie! Het verschil in leeftijd maakt dan ook niet uit? En begrijp ik het goed en hebben we dan twee spelleiders nodig?

    • Richard en Marjolein schreef:

     Hoi Nadine,

     Het verschil in leeftijd maakt inderdaad niet uit. Kinderen van 12 moet je misschien af en toe een beetje op weg helpen, maar kandidaten hebben natuurlijk sowieso contact met elkaar om informatie uit te wisselen.

     Je hebt inderdaad 2 spelleiders nodig als je het spel 2x naast elkaar speelt.

     groeten, Richard & Marjolein

 • Anoniem schreef:

  Hoi! Ik moet een familiedag organiseren maar gezien de diversiteit in leeftijd (ook mensen slecht ter been) zou ik graag willen weten hoe actief de spellen zijn, in welke richting moet ik denken? Ik lees nergens iets meer over de spellen zelf…

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   De spellen zijn voor mensen die slecht ter been zijn niet heel geschikt, want je moet er wel bij lopen. Niet persé hard lopen, niet vermoeiend, maar je bent – net als bij het echte Wie is de Mol – wel steeds bezig.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Annet schreef:

  Goedemiddag
  Wij hebben altijd 1x per jaar een familieweekend en nu lijkt het mij erg leuk om dit met de familie te spelen.
  Is het mogelijk om dit spel ook met 24 personen te spelen .?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Annet,

   Het spel is te spelen tot maximaal 20 personen. Het leukst is het spel met 8 – 15 personen, omdat de Mol nog vindbaar is. Indien je het leuk vindt om het spel te spelen, adviseren we je de groep in 2-en te delen en het spel 2x naast elkaar te spelen.

   We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord, maar indien je meer wilt weten, horen we het graag :-).

   Richard & Marjolein

 • Robert schreef:

  Hallo!

  Ik heb interesse om dit pakket aan te schaffen voor een weekend weg. Echter, het zou om 4 kandidaten gaan van boven de 20. Denken jullie dat dit geschikt is voor een kleine groep van deze leeftijd?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Robert,

   Je kunt het spel niet goed spelen met 4 spelers. Er is te weinig ruimte voor een Saboteur om te saboteren en de opdrachten laten zich beter spelen met zo’n 8 – 15 spelers. Indien je een spel met 4 personen zoekt, zou je het Enveloppenspel in combinatie met (gratis nu actie 2 halen, 1 betalen) Wie is dat kunnen bestellen. Dat is beide prima speelbaar met 4 personen.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Eva schreef:

  Hey
  Mijn dochter, 14 jaar oud, houdt van wie is de mol en zij zou dit waarschijnlijk heel leuk vinden.
  Maar wat is het verschil tussen de kindversie en de volwassenversie?
  En welke zou dan beter zijn voor een 14jarige?

  En dan nog 1 vraag, wat houdt het pakket in dat je opgestuurd krijgt?

  Groetjes!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Eva,

   Bedankt voor je bericht. We zouden de kinderversie adviseren. Uiteraard kun jij het als spelleider dan soms wat moeilijker maken, maar het is nog prima geschikt.
   We hebben een actie 2 halen, 1 betalen, dus je kunt ze beide voor € 19,50 bestellen momenteel. Mocht je dan toch bepaalde spellen van het volwassenenspel liever spelen, dan kan dat ook makkelijk.

 • Joëlle schreef:

  Geweldig om dit spel een keer zelf te spelen. Ik had mijn handen vol aan de zeer fanatieke spelers in onze groep en onze Saboteur deed het geweldig.
  Als spelleider had ik een paar uur nodig om alles klaar te leggen en de vragenformulieren te versturen maar het was het meer dan waard! We hadden net iets meer tijd nodig, hebben dus gewoon de volgende ochtend het spel afgemaakt. Dat had ook wel weer zijn charme, want daardoor werd het ontbijt opeens al leuk. Iedereen zat op elkaar te letten en te vissen.
  Groepsspellen bedankt, was erg leuk!

 • >