Menu

Wie is de Saboteur ? – Kinderfeestje spel 9 – 14 jaar

Je hebt leuke kinderfeestjes en kinderfeestjes die je nooit in je leven meer vergeet. Wie is de Saboteur mag daarom niet ontbreken als je een kinderfeestje wilt organiseren voor jouw kind van 9 tot 14 jaar.

Wie is de Saboteur is gebaseerd op het televisie programma Wie is de Mol, waarin spelers in allerlei spellen en opdrachten op zoek gaan naar diegene die de boel loopt te mollen / saboteren.

Dit spel hebben we voor onze beide dochters al meerdere keren georganiseerd tijdens één van hun kinderfeestjes en de kinderen en ouders horen we er nog steeds over praten.

 

Wie is de Mol feestje bij je thuis

Met het bestellen van dit spel haal je een kant-en-klaar Wie is de Mol spel in huis voor het leukste verjaardagsfeestje van jouw kind ooit. Het spel bestaat uit een draaiboek en totaal 6 opdrachten / spellen die wisselen van 10 minuten tot een uur. Daarnaast zijn er 2 echte Wie is de Mol testen opgenomen. En met name die testen… dat vinden ze spannend hoor. Geweldig als ze met hun aantekeningenboekje en pen aanschuiven om de in hun ogen belangrijkste test ooit te maken.

Geweldig ook om te zien, hoe de kinderen op gaan in dit spel.
Hun eigen “mol-boekje” goed beschermen, zodat er niemand in kan kijken.
Even alleen in hun boekje alles aan het doornemen zijn, of met een paar anderen stiekem om het boekje horen wat de ander is opgevallen.

En dan de jokers die je ze op allerlei plekken in huis, of tijdens de spellen kunnen vinden. En heb je een joker gevonden, waar laat je die dan, zodat niemand hem ziet of kan afpakken? Zo hebben we zelf al mee gemaakt dat een joker uit de schoen werd gehaald.

Bij dit spel spelen alle kinderen tot het einde van het spel mee, er zijn geen afvallers. Ze hebben allemaal de mogelijkheid om de juiste ‘Saboteur’ aan te wijzen.

Aangezien het spel is geschreven voor zowel jongere spelers (9 – 11 jaar) als oudere kinderen (12-14 jaar), hebben we 3 versies gemaakt, die je alledrie kan spelen en die alledrie ook gewoon beschreven staan in het draaiboek. Zo bepaal je zelf hoe lang het spel duurt.

Dit spel vraagt in tegenstelling tot veel andere spellen die we aanbieden wel om een goede voorbereiding, die uitgebreid uitgelegd wordt in het draaiboek. Neem dus even goed de tijd om alles goed door te lezen, de attributen (en dat zijn allemaal dingen die de meeste mensen standaard in huis hebben, zoals stoepkrijt, tape, plakband, pennen, papier) klaar te leggen en de testen (worden gemaakt op de computer) eens goed te verkennen. En dan is het vooral genieten van de kinderen, die vanaf het eerste moment volledig op zullen gaan in dit spanWie is de Saboteur kinderfeestjenende spel. En jij… jij hebt tijdens het feestje de rol van Art Rooijakkers/Rik van de Westelaken.

De spellen speel je in en rond je eigen huis. Lekker actief kinderfeestje dus met een hoop spanning en lol.

Duur: 3 – 6 uur (je bepaalt zelf welke versie je speelt)

Kosten: € 21,50

Dus: Wie wordt de Saboteur op jouw kinderfeestje ?

Wat ontvang je met het Wie is de Saboteur spel ?

Het spel krijg je in een aantal digitale documenten toegestuurd. Hierin zit onder andere het draaiboek met de diverse spellen. Maar ook krijg je een document waar de spelers net als op televisie de testen op kunnen maken. Aantekeningenboekjes erbij (aangezien ons spel digitaal wordt aangeboden zitten die er niet bij, maar bij de Action koop je er 10 voor een paar euro).
De jokers en geld worden ook digitaal verzonden, deze kun je zelf uitprinten.

Wil je dit spel graag spelen met volwassenen ? Kijk dan bij meer informatie over het spel Wie is de Saboteur -volwassenen.

Een tweede spel bestel je nu extra voordelig met onze actie, 50% korting op het tweede spel.

 • Joke Gunneman schreef:

  Wij hebben afgelopen vrijdagmiddag het Wie is de Mol/Saboteur feestje gespeeld en wat hebben de kinderen een plezier gehad. De groep was 11 en 12 jaar, vanaf het begin waren ze super fanatiek.voordat er een spel
  was gespeeld verdachten ze elkaar al Haha. En de puntentelling moest ik ze wat mee helpen. De Kluis kraken vonden ze best spannend maar toen het lukte stonden ze te springen van geluk. Mijn kind was ‘s avonds rustig (bek af denk ik) maar vertelde dat ze nog nooit zo’n leuk feestje had gehad. Bedankt groepsspellen.nl !

 • Petra schreef:

  Afgelopen zaterdag hebben wij wie is de saboteur gespeeld met het kinderfeestje van onze zoon die 11 werd. Het was in 1 woord geweldig!! Wij en de kids hebben enorm genoten. Super gaaf in elkaar gezet incl geld, jokers en een echte test.
  Nogmaals super bedankt. Groetjes Petra

 • Monique Stevens schreef:

  Afgelopen vrijdag Wie is de saboteur gedaan bij het kinderfeestje van onze dochters.
  Wat was het geweldig!!!! Vanaf het allereerste moment zaten de kinderen er helemaal in. Verbondjes werden gesloten, molboekjes gejat om de informatie uit de halen, Jokers zoeken. We hadden het feest van 18.00 tot 22.00 uur. De dames hebben al die uren bijna geen tijd gehad om lekker wat de snoepen of te drinken.

  Echt een aanrader!!!!

  Er zit een duidelijk draaiboek bij, alles is super makkelijk in de voorbereiding.

 • Av schreef:

  Afgelopen zaterdag Wie is de saboteur gespeeld voor kinderfeestje van onze 12 jarige zoon. Draaiboek zit perfect in elkaar. De kinderen spelen dit zo serieus, leuk om als ouders te begeleiden. Een feestje waar nog lang over werd nagepraat. Iedereen heeft genoten. Bedankt voor dit geweldige spel. Leuk om aan sommige spelletjes onze eigen draai te geven, dat kan makkelijk. We hadden een echte kluis gekocht via marktplaats, dat maakt het super realistisch. Het was een top feestje!

 • WvE schreef:

  Goedemiddag,
  Kun je dit spel ook met 21 kinderen spelen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Het spel is speelbaar tot en met 15 personen. Je kunt natuurlijk het spel in 2 aparte groepen spelen, dus 1 x 11 en 1 x 10. Dan heb je wel 2 spelbegeleiders nodig.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Sonja schreef:

  Goedemorgen,

  Het duurde even voordat we het gespeeld hebben maar het was ontzettend leuk. Een groot succes en mijn dochter (10) vond het “het beste feestje ooit”, bedankt!
  Dat wilden we jullie toch nog even laten weten.

  Gr. Sonja Wassink

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sonja,

   Altijd leuk om dit soort reacties te krijgen 🙂 Fijn dat het spel zo gewaardeerd wordt.
   Dank je wel!

   groeten Richard & Marjolein

 • Av schreef:

  Gaat er nog een 2e versie komen van WIDS junior? Zelfde feestje met nieuwe spellen? Ik zou zeer geïnteresseerd zijn, mijn kinderen ook ?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Av,

   Leuk dat je zo enthousiast bent. Onze kinderen overigens ook. Eén van onze dochters (inmiddels 15 jaar) wilde in maart voor de 3e keer een Wie is de Saboteur feestje. Wanneer zou je weer een nieuw spel willen spelen ? En voor welke leeftijd is het ? Dan gaan we er mee aan de slag.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

   • Av schreef:

    Over een maand ?
    Ik heb twee opties die het graag willen. Zoon van 13 en zoon van 9.
    Tweede versie van dit geweldige spel zou heel welkom zijn.

    • Richard en Marjolein schreef:

     Goedenavond,

     We hebben helaas maar 1 versie van het spel. We hebben ook het volwassen spel en daar kun je zeker spellen van gebruiken voor het feestje van de 13 jarige.
     50% korting op het 2e spel, dus dan heb je voor beide verjaardagen genoeg om te spelen.

     met vriendelijke spelgroet,

     Richard en Marjolein

 • Martin schreef:

  We hebben het Saboteur-spel 14 dagen geleden gespeeld en het was een groot succes.
  De groep varieerde in leeftijd van 2 tot 72, dat gaf een extra dimensie omdat de kinderen gretige pokerverzamelaars waren.
  Enkele opdrachten hebben we aangepast, meer op maat van deze specifieke groep gemaakt.
  Dank voor al de vindingrijkheid en energie die jullie erin hebben gestoken.

 • linda schreef:

  Hoi, Wij overwegen een Wie is de Mol/Saboteur feestje voor onze dochter die 11 jaar wordt. Ik vraag mij alleen af hoe je van te voren bepaald wie de mol/saboteur wordt? Het betreffende kind moet daar wel voor geschikt zijn lijkt me. Als die het niet goed kan spelen, is het dan wel leuk om te doen? Het lijkt mij lastig om te bepalen welk vriendje/vriendinnetje daarvoor geschikt is. En op welk moment licht je die persoon daarover in; op het feestje zelf of al eerder?
  Ik hoor het graag.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Linda,

   Bedankt voor je goede vragen. De saboteur (mol) kiezen jullie zelf. Wij hebben het spel al meerdere malen gespeeld en hebben het op meerdere manieren aangepakt. De eerste keer dat we het speelden, hebben we vlak voor het spel begon de Mol aangewezen. Dit deden we als volgt. Om de beurt mochten de kinderen even naar een andere kamer waar wij zaten. Ze kregen daar een schriftje en een pen (om aantekeningen te maken tijdens het spel; het molboekje) en we vroegen ze dan: wil je de Saboteur zijn ? We hadden van tevoren een paar meiden in gedachten waarvan we dachten dat die het wel zouden kunnen. Ze moeten een beetje durf hebben, beetje extravert zijn, want het is natuurlijk best spannend om te saboteren (mollen). Toen één van die meisjes als antwoord gaf: ja, hebben we haar gekozen.

   De andere keren hebben we deze vraag gesteld in het vragenformulier (die zit ook in het spel). Dit vragenformulier stuur je een week van te voren naar alle meisjes toe met de vraag om die binnen 1 of 2 dagen ingevuld terug te sturen. Die antwoorden op dat formulier heb je namelijk ook weer nodig voor de test later. Dus daar wordt de vraag gesteld.

   Wij hebben er voor gekozen om stiekem al een keer af te spreken bij het meisje thuis. Samen met haar en haar vader hebben we de opdrachten een beetje door gesproken en verteld wat ze kan doen om te saboteren zonder dat het opvalt.

   Dat werkte allemaal erg goed :-).
   Het kan dus op meerdere manieren.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Aly schreef:

  We willen dit spel met 18 kinderen spelen kan dat, zo niet hebben jullie een alternatief. De kinderen zijn 12 jaar (groep 8) en zitten samen in 1 klas mijn dochter wil dus met de hele klas haar verjaardagsfeestje vieren, en hoelang duurt gemiddeld dit spel in totaal..
  Ben zeer benieuwd naar jullie antwoord

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Aly,

   Het spel is officieel tot en met 15 personen, omdat de test maar gemaakt is voor maximaal 15 personen.
   Indien je de test 2x opslaat op je computer (en het document niet dezelfde naam geeft, maar bijvoorbeeld test 1tm10 en test 11tm18) dan kun je het ook wel met 18 personen spelen.
   De Saboteur vinden wordt iets lastiger met een grotere groep, maar je kunt de spellen wel zo aanpassen dat iedereen mee kan spelen.

   Het spel duurt 2,5 – 6 uur, al naar gelang welke versie je van het spel gaat spelen. In het draaiboek staat uitgelegd welke 3 versies je kunt spelen.
   We hopen hiermee je vragen te hebben beantwoord.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Linda schreef:

  Vraag: kan je dit spel ook met minder kinderen spelen? Wij willen het misschien op vakantie spelen. Met vier kinderen.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond,

   Met 4 kinderen is het helaas niet te spelen. Het minimale aantal is 8 of 9 kinderen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Marianne schreef:

  Hoi
  Is dit spel leuk voor een groep van volwassenen en kinderen of is het toch meer op kinderen gericht? Wij overwegen dit namelijk tijdens een familieweekend te gaan doen met 8 volwassenen en 8 kinderen. De kinderen zijn tussen de 6 en 15. Wellicht kan een volwassene samen met de jongste kinderen een team vormen? Hebben jullie ervaring met dit spel en een combinatie groep volwassen/kind?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marianne,

   Bedankt voor je vraag en je bericht. Het spel is speelbaar tot en met 15 personen, dus je zult met 8 volwassenen en 8 kinderen inderdaad teams moeten maken.
   Of bijvoorbeeld alleen de jongste kinderen aan een volwassene. Dan is het spel ook prima te spelen voor volwassenen. Je kunt de regels altijd iets strenger of minder streng toepassen al naar gelang de groep die je leidt.

   We hebben geen ervaring zelf met teams, maar zoals we het omschreven is dat in onze ogen wel mogelijk.
   Mocht je dan tijdens de voorbereiding van het spel dan toch nog vragen hebben, dan helpen we je graag.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Mariel schreef:

  Hi, wij zouden “Wie is de Saboteur” willen spelen met een groep van 12 kinderen, maar op/rond het strand. Is dat ook mogelijk?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Mariel,

   Je kunt Wie is de Saboteur junior prima op en rond het strand spelen. Voor 1 spel heb je wel tegels nodig (of een grote trap, maar die is er vaak niet bij een strand), want dan moet de groep stappen zetten en die ook tellen.
   Maar de rest van de spellen zijn eigenlijk overal wel speelbaar.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Karo schreef:

  Wauw, dit ziet er geweldig uit en sta op het punt dit te bestellen voor mijn (bijna) tienjarige dochter!
  Ik heb nog drie praktische vraagjes (ondanks dat er al heel wat duidelijke uitleg op jullie website staat 🙂 ):
  * Zijn er printbare uitnodigingen bij? Zo ja, kan je deze nog personaliseren?
  * Wanneer de kinderen de testen invullen (waarbij hun kennis over de mol zal worden getest), kunnen ze dit doen op een tablet of een computer of dient dat te gebeuren op papier? Hoe gebeurt de correctie van die test?
  * Bij de volwassen saboteur las ik iets over de groene en rode schermen, is dat bij deze kinderversie ook?
  Alvast bedankt voor jullie reactie!!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Karo,

   Bedankt voor je vragen. En leuk dat je zo enthousiast bent over het spel.
   * Er zijn inderdaad kant-en-klare uitnodigingen erbij en die zijn printbaar.
   * De testen zijn voor een tablet of computer (excel programma).
   * Bij de kinderversie zijn de groene en rode schermen ook aanwezig.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • >
  WhatsApp chat