Wie is de Mol – de 20 leukste spellen in 23 seizoenen

Het Wie is de Mol spel houdt ons bij elke seizoen weer wekelijks bezig. Wie zal het spel moet verlaten en wie is toch de Mol? Het is weer genieten van de kandidaten, soms in het begin nog niet allemaal even bekend, maar in de loop van de afleveringen ga je je steeds meer aan ze hechten. Nou ja, aan de meeste wel. Iedereen heeft zijn favoriet, waarvan je hoopt dat hij of zij er tot het einde in zit. Bij ons merk je een verschil in voorkeur tussen de ouderen thuis (voor het gemak even de ...ahum.... 40-ers genoemd) en onze 2 tienerdochters.

Wie is de mol teambuilding

Met je eigen groep Wie is de Mol spelen?

Speel ons Wie is de Mol spel (saboteur) met gave opdrachten en echte testen met groene en rode schermen. Super om te doen met familie, vrienden of collega's

Ook om van te genieten zijn de prachtige locaties, waar het programma Wie is de Mol jaar-in-jaar-uit weer mee aan weet te komen zetten. China in 2020 betekende bijvoorbeeld volledig onbekend terrein voor de meeste kijkers. De regie tovert ons vanaf aflevering 1 altijd prachtige locaties op de beeldbuis.

Maar het allermeest genieten wij van het Wie is de Mol spel zelf. Een prachtig gekozen spelconcept, begonnen in 2000 met onbekende Nederlanders en na 4 seizoenen inmiddels bemenst door Bekende Nederlanders. Volledig onvoorspelbaar zijn de Wie is de Mol spellen en opdrachten en diverse wendingen in het programma maken het elke zaterdagavond ons favoriete televisieprogramma  om naar te kijken.

En dan vergeten we nog de jokers, vrijstellingen, bondjes tussen de spelers en niet te vergeten de super spannende eliminatietesten. Maar zoals gezegd, de Wie is de Mol spellen, daar kunnen we geen genoegen van krijgen. En dus hier de 20 leukste spellen van de afgelopen 23 seizoenen. Geniet je met ons mee ?

Wie is de Mol spel in 2018 - Startspel

'Kiev ? Zei jij Kiev ? Wij zijn niet in Kiev vriend', waren de historische woorden waar Ruben Hein antwoordde op de vraag van - mol - Jan Versteegh waar zij in Kiev waren. Kippenvel dat stukje film in de 1e aflevering van Wie is de Mol 2018.

Wedden dat jij ook kippenvel krijgt als je dit terugkijkt ? Nog nooit was het spel zo spectaculair begonnen als met die Wie is de Mol spel. In 2-tallen waren de kandidaten opgesplitst en niemand wist waar de andere 8 waren. In dit Wie is de Mol spel bleek dat de 2-tallen allemaal in andere hoofdsteden waren van landen. Bakoe (Azerbeidjan), Moskou (Rusland), Kiev (Oekraïne), Almaty (Kazachstan) en Jerevan (Armenië). 

En een ander detail was dat Art niet voor de groep stond om de eerste opdracht uit te leggen (wat natuurlijk achteraf logisch was), maar ze toesprak via een videoboodschap vanaf de hotelkamer waar het 2-tal verbleef.

Toen de kandidaten er eenmaal achter kwamen dat ze allemaal in een andere stad waren, zagen ze ook dat ze elkaar aanwijzingen moeten geven om uiteindelijk bij een plek te komen waar ze geld konden verdienen voor de pot. De mooiste start van het Wie is de Mol spel ooit vinden wij. Wat is jouw favoriete moment ?

Wie is de Mol spel 2021 - Kameraad

Deze Wie is de Mol opdracht was een soort Escape room en Wie is de Mol spel in één. In duo's werden de kandidaten in vier verschillende kamers opgesloten. Ze kunnen ontsnappen door het ingeven van een codewoord. Lukt ze te ontsnappen, dan krijgen ze 500 euro per duo. En het eerste stel dat ontsnapt krijgt ook nog eens twee jokers per persoon.

Maar je raadt het al, daar moeten ze wel wat voor doen. Door oud mol Jon van Eerd worden vijf vragen gesteld. Het duo moet daarop antwoord geven zoals ze dit in de laatste test hebben gedaan. Doen ze dit allebei eerlijk, dan krijgt dat duo een aanwijzing. Met vijf aanwijzingen kunnen ze uiteindelijk ontsnappen. 

Voor alle kandidaten worden de gegeven antwoorden inzichtelijk gemaakt. En zien ze of de waarheid is gesproken of niet. Een mooie psychologische Wie is de Mol opdracht! 

Wie is de mol opdrachten voor thuis

Zou jij ook graag een keer mee willen doen in Wie is de Mol? Snappen we. Het is ook onze grootste droom. Wat wel een mogelijk is, is om enkele deze Wie is de Mol opdrachten zelf thuis te spelen.  Daar heb je natuurlijk niet zo'n prachtige omgeving en alle mogelijkheden. Maar met een beetje creativiteit kun je een geweldig Wie is de Mol spel thuis spelen. Wij hebben ons in ieder geval laten inspireren door al deze afleveren om voor jullie een super mooi spel te spelen. Ook hebben we een variant gemaakt voor kinderen. Leuk om te spelen met een Wie is de Mol verjaardagsfeestje. 

>> Bekijk hier ons Wie is de Mol spel om zelf te spelen met volwassenen

>> Bekijk hier ons Wie is de Mol spel om zelf te spelen met kinderen

Wie is de Mol spel 2017 - De Pony Express

De Wie is de Mol kandidaten reden in echte huifkarren een paar dagen in het prachtige noord westen van Amerika rond. Dit had nog wel afleveringen zo door mogen gaan. Prachtige natuur en ook hier werden weer diverse leuke spellen gespeeld. Mooi was de opdracht waar de deelnemers een eigen opdracht hadden om spullen naast de trail te pakken zonder dat de groep het door had. En Thomas en Jochem die samen een opdracht hadden om een eigen Joker te maken in het vuur, terwijl de rest sliep. Magistraal bedacht en gefilmd. Om de opdracht, maar zeker ook de locatie, onze nummer 1 ooit. Een Wie is de Mol spel zoals het moet zijn dus. Genieten met een grote G.

Wil je jouw vrienden eens echt verrassen ? Speel dan het Wie is de Mol spel: Wie is de Saboteur. 3 tot 6 uur spelen met 6 verschillende spellen en 2 testen. 'Alsof je echt deelneemt aan Wie is de Mol'. Geen tussentijdse exits van spelers maakt dit spel geschikt voor elke groep. Ben je een Mol-fan, dan mag dit spel niet ontbreken.

Wie is de saboteur

Wie is de Mol spel 2009 Levend Ganzenbord

In een prachtige Romeinse arena, in de hitte van Jordanië. En dan spelen ze... Ganzenbord, geweldig bedacht. Onderweg wordt geld verdiend. Er worden 2 teams geformeerd van 3 personen en 1 persoon moest in de gevangenis. Het winnende team kreeg een vrijstelling maar verloor het geld. Het verliezende team won geld voor de pot. Super bedacht dit spel en zigzaggend over de tribune gingen de wie is de mol deelnemers naar het eindpunt. Alles zat in dit spel. Heerlijk om naar te kijken dus.

Wie is de Mol spel 2005, Mijnenveger

Iedereen kent nog wel het spel Mijnenveger, standaard aanwezig op elke Windows computer begin deze eeuw. Een spel met rijen en kolommen. Elk vakje mag je aanklikken, maar als je een mijn aanklikt ben je af. En elk cijfer in een vakje geeft aan hoeveel mijnen er in de aangrenzende 8 vakjes van dit vakje zijn te vinden.

Verslavend leuk spel en Wie is de Mol besloot er in 2005 een opdracht van te maken.

Wie is de Mol spel mijnenveger

Nou is puur het spelletje Mijnenveger wat saai en daarom besloot de regie van Wie is de Mol de groep in 3 groepen te verdelen en ze om de beurt per helikopter naar een strand te vliegen waar de kandidaten een raster a la Mijnenveger zagen. In dit Wie is de Mol spel waar ze maar beperkt mochten graven, moesten de kandidaten van widm hun kampeerspullen bij elkaar verdienen door sleutels te vinden in het raster die weer pasten op grote tonnen, waar de kampeerspullen in zaten.

Prachtige televisie, door onder andere Gijs Staverman die struikelt en zijn knie openhaalt, wat door de overige kandidaten natuurlijk direct als Mol actie wordt bestempeld. Maar na die aflevering bleek dat hij niet de Mol was. Gijs werd uitgeschakeld bij de eerste executie. Helaas wordt het fragment niet meer in z'n gedeeld op You Tube, maar je kunt een klein stukje van de opdracht terugzien via het kanaal van molloot Gido Verheijen. 

Wie is de Mol 2016 - Klokkenjacht, uiteraard op tijd

wie is de mol spel klokkenjacht

Een typisch Wie is de Mol spel is deze Klokkenjacht. De kandidaten moesten op zoek naar geldklokken. Allemaal klokken die in een half uur tijd € 1000 in waarde zakten. Op zich is daar dan niks vreemds aan.

Maar het programma heeft natuurlijk weer wat bedacht, waardoor de kandidaten goed moesten nadenken, welke klok belangrijk was en welke minder. 

De ene klok begon namelijk te lopen van € 900 naar - € 100, maar er was er ook één die van € 100 naar - € 900 liep. De spel locatie was weer subliem gekozen. Een oude roestige suikerfabriek met heel veel trappen, doorkijkjes en verstopt dus de geldklokken in de vorm van tablet met daarop het geldbedrag wat terugliep.

Hier zagen we goed wie kandidaten waren en wie niet. Taeke was voor ons in deze opdracht definitief een kandidaat. Hij vond op plekken klokken, die je als Mol prima kunt laten liggen. Je loopt immers alleen. En Klaas deed het bijzonder slecht. Helaas vonden we Klaas ook daarna nog steeds niet in staat de Mol te zijn. Maar wie het ook was, de opdracht was geweldig.

Dit is de link naar de aflevering en het Wie is de Mol spel: Klokkenjacht Kijken vanaf 15:50 (min: sec).

Wie is de Mol 2016 - Wie is de Mol spel: Het Klooster

Dit was in meerdere opzichten een unieke widm opdracht.

Het begon gelijk bij de start van de opdracht. De kandidaten werden in groepen van 2 opgesplitst en moesten vervolgens per tweetal bij Art komen voor het hek bij de ingang van het klooster. Ze kregen een typisch Wie is de Mol dilemma voorgelegd.

Eén van de spelers mocht 10 minuten naar binnen en de ander niet. Maar die ander kreeg 2 jokers. 

Elly Lust klooster 2016

Een andere optie was: beide naar binnen, maar dan maar 5 minuten en ze kregen dan helemaal geen jokers. Ja... moeilijk, wat doe je dan. Op 1 groep na, koos iedereen voor dat er eentje naar binnen ging en dan de informatie doorgaf aan degene die buiten bleef in ruil voor een joker.

De opdracht was ook uniek omdat er op een hele speciale manier beelden met de gezichten te zien waren van oud-Mollen met tips voor de deelnemers. Tips als: 'Het spel verandert niet voor je ogen, maar altijd achter je rug'. En: 'Follow the money'.

En als laatste was deze opdracht zeer geslaagd dankzij een prachtig optreden van Elly Lust, die niet de 10 minuten gebruikte om het hele klooster te bekijken, waar lantaarns je de weg door het klooster lieten lopen. Nee, zij ging gelijk elke steen die er lag aan de kant leggen en zoals ze even aan de kijker uitlegde: 'zoeken doen wij (politie) altijd met de klok mee'. Ze heeft dus niks gezien van wat ze had kunnen en moeten zien. Ze had dus na die 10 minuten ook niks te melden aan medekandidaat Marjolein Keuning. Hiermee bombardeerde ze zichzelf tot Mol bij velen. Wij vonden het met name too much klunzigheid voor een Mol en gewoon ontzettend grappig.

Dit is de link naar de beelden van die aflevering: Het Klooster (Start bij 32:41)

Wie is de Mol 2012 - Wie is de Mol spel: het munitiedepot

Niet de spectaculairste opdracht ooit, ondanks dat je het bij het woord Munitiedepot wel verwacht. Maar wel weer een mooie psychologische en dus echte Wie is de Mol opdracht.

In dit Wie is de Mol spel wordt er gespeeld met 1 tandem en een aantal depots waar de kandidaten staan. In elk depot staat een bord met een naam van een kandidaat die daar terecht moet komen. Het is de bedoeling dat iedereen in zijn eigen depot komt, maar er is een regel die het moeilijk maakt. Elke keer moet er 1 persoon van de tandem achterblijven en degene uit het depot moet op de tandem mee. Zeker in het begin is dat erg lastig om de route te bepalen, waar je heen moet, want je hebt alle borden in de depots nog niet gezien, laat staan dat je weet waar alle kandidaten zijn. Erg lastig, maar daardoor zeer leuk om naar te kijken.

Wie is de Mol spel 2012 - Executie

wie is de mol spel executie

De meest bizarre executie die er ooit was, was diegene die Art stopzette toen er nog 2 kandidaten over waren in widm 2012 aflevering 4.

De executie werd uitgesteld, voorlopig. In 1986 werd in de hoofdstad Reijkjavik in IJsland in het Höfði Huis de koude oorlog tussen de Sovjet Unie en Amerika beëindigd door Ronald Reagan en Michail Gorbatsjov.

Een psychologisch onderhandelspel ontvouwde zich in deze aflevering. Heerlijke televisie, waar je als kijker ook even over moet doen om de juiste tactiek te bepalen voor de Wie is de Mol kandidaten. De kandidaten moesten onderhandelen over het lot van de 2 kandidaten. Mochten ze blijven of moest er alsnog een executie komen. Het probleem was, dat de groep alleen 1 op 1 mocht onderhandelen, dus niet met de hele groep bij elkaar.

Er waren 4 verschillende uitkomsten; unaniem ze mogen blijven, een meerderheid zegt blijven, unaniem executie of een meerderheid zegt executie. Maar elke uitkomst had een ander resultaat, qua geld verdienen en zelfs kon de hele pot leeg gaan als de meerderheid van de groep zou zeggen dat de executie niet door gaat.

Dat resultaat was voor de Mol in principe een eitje, want als iedereen afspreekt dat de executie niet door gaat, dan hoefde de Mol alleen maar in het geniep alsnog doorgeven dat de executie wel door moest gaan om zodoende de pot volledig te legen. Zeer spannend spel, zichtbaar zwoegende kandidaten op zoek naar de juiste tactiek. Daarom één van de beste Wie is de Mol spellen ooit.

Wie is de Mol 2014 - Processie

3 jokers waren er te verdienen door zowel Tygo Gernandt als Jan-Willem Roodbeen als ze niet zouden worden herkend in de Processie op de Filippijnen. In dit Wie is de Mol spel moesten de kandidaten meelopen in een optocht en de andere 4 kandidaten moesten hun herkennen. En laten Tygo en Jan-Willem nu net de twee langste overgebleven deelnemers zijn. Dit terwijl de Filippino's juist gemiddeld erg kleine mensen zijn. Tygo werd direct herkend, want die ging gewoon als trompettist in een muziekvereniging voorop lopen. Maar warempel, Jan-Willem Roodbeen werd alleen door 1 van de 2 teams gespot. Zou je alleen op dit spel afgaan dan zou je weten wie de Mol was. Susanne Visser hielp haar mede-teamlid Freek Bartels niet mee. Jan-Willem zagen ze niet.

Een prachtige opdracht, waarin Jan-Willem van zei dat hij zich helemaal overweldigd voelde door de liefde en aandacht die hij als meelopende kandidaat van de mensen op straat kreeg.

Wie is de Mol 2017 - de grasmaaier

In de Verenigde Staten moesten de kandidaten vaak opdrachten doen in de prachtige natuur. De uitgestrekte weilanden waren een mooi decor voor deze Wie is de Mol opdracht, de Grasmaaier. 3 kandidaten moesten een woord maaien met grasmaaiers. Ontzettend gelachen om de - op dat moment in onze ogen Mol - Jochem van Gelder, die vergat de maaiers naar beneden te doen, waardoor hij vrolijk aan het rondrijden was op de grasmaaier, maar niks maaide.

Imanuele, Jochem en Thomas (de Mol) moesten een zo groot mogelijk woord maaien, want hoe groter, hoe meer geld voor de pot. En Diederik en Sanne moesten raden welk woord ze zagen. Sanne zag Molboekjes maar Diederik durfde daar niet direct aan. Die vond Molboekje veiliger, omdat hij twijfelde over de letters S aan het einde. Heerlijke Mol televisie, want naast het gekluns van onze Mol Jochem, ging opeens ook Diederik in onze ogen - en die van Sanne - mollen.

Wie is de Mol 2013 - Drive in Bioscoop

In de oudste Drive in Bioscoop van Zuid Afrika moesten de kandidaten van Wie is de Mol door middel van 10 vragen aan geld zien te komen. Als ze de juiste auto overhouden na die 10 vragen, dan verdienen ze € 2000. Maar het programma zou het programma niet zijn als Art ze vertelde dat ze ook nog op de film moesten letten die op dat moment afspeelde en het geluid van die film konden ze alleen via de radio's van al die auto's horen. Maar af en toe kwam ook de Mol zelf gescrambeld in beeld en geluid. Carolien Borgers hoorde af en toe wat, of niet. Maar ze deed er wel mysterieus over, waardoor de rest helemaal hyper werd en paranoia. Mooie televisie, Zarayda maakte zich ook hopeloos verdacht. 'You have to go' is haar duidelijke en directe communicatie naar de bezoekers. Er wilde echter een auto 'niet' weg, waardoor Kees haar moest komen helpen.

Heerlijke chaos en een prachtig Wie is de Mol spel dus. Er bleven uiteindelijk 2 auto's over en ze gingen met z'n allen voor 1 auto. En het geld ? Dat zat er in! € 2000

Wie is de Mol 2013 - Goudkoorts

Als je later de beelden van de Mol terugkijkt in de finale aflevering, dan worden de Wie is de Mol deelnemers tijdens dit de Wie is de Mol spel enorm tegen gewerkt door de Mol zelf. Die goudklompje na goudklompje de bosjes in gooit. Nou ja, niet echt goud, een soort tin was het. Tania ging als een dolle en ook de rest vond uiteindelijk in ieder geval 1 klompje per persoon.

Maar wat een gaaf widm spel is dit. Eerst goud zoeken, wat natuurlijk al vreselijk leuk en interessant is, met van die goudpannetjes, waar ze het zand vermengd met water langzaam afgieten, totdat het goud overblijft. Maar nog interessanter was dat daarna in de smederij ze het tin moesten omsmelten tot een sleutel. Mooi gedaan en de kluis werd uiteindelijk geopend. Precies zoals je een Wie is de Mol spel voor je ziet. € 1800 in de pot met dit enorm leuke spel.

Zarayda was hier weer aan het Mollen, maar bleek in dit Wie is de Mol seizoen niet de Mol te zijn. Dat was haar grote vriend Kees Tol.

Wie is de Mol 2010 - Asahisa Cinema

In Japan gingen de 6 overgebleven kandidaten een bioscoop binnen. Pieter Jan Hagens zat achter de kassa en de kandidaten konden kiezen of ze naar zaal 1 of zaal 2 gingen. In beide zalen zaten uiteindelijk 3 spelers en ze moesten Karaoke voor elkaar doen, maar... zonder geluid. Erg leuk en vermakelijk en de kandidaten deden het gewoon super goed. 16 liedjes werden geraden. Ook voor ons als televisie kijker een leuk Wie is de Mol spel om naar te kijken.

Wie is de Mol 2009 - Flipperkast

Noord Ierland was het decor van Wie is de Mol 2009 in de eerste afleveringen. In een prachtig heuvelachtig decor moesten de Wie is de Mol deelnemers allemaal een bal laten rollen door een reuze flipperkast. Een weiland met hooibalen en een grote bal die er tussen door moest rollen. Onderaan de baan waren grote gaten waarin de bal dan uiteindelijk terecht kwam en hopelijk zoveel mogelijk geld opleverde. De deelnemers mochten een bedrag van € 50 - € 200 inzetten.

Erg leuk gevonden dit Wie is de Mol spel. En de kandidaten vonden het ook geweldig.... maar niet heus. Enorm veel geld werd verloren uit de pot ( € 2650). Eén van de beste Mol spellen ooit voor de Mol dus.

Wie is de Mol 2008 - code doorzenden

Geweldige televisie als de Wie is de Mol deelnemers elkaar allerlei woorden moeten doorgeven op afstand, door uit te beelden. Soms met morse, soms met uitbeelden d.m.v. armen en benen. En dat onbegrip na elkaar, heerlijk om naar te kijken. De Mol - Dennis Weening - was hier behoorlijk op dreef overigens. Edo Brunner en Regina Romeijn in de boot moesten in een groot meer, diverse uitkijkpunten langs. Patrick Martens en mime is geen combinatie maar ook Georgina Verbaan kreeg het allemaal niet zo snel onder de knie. Patrick doet mime dat hij lang is en Georgina denkt een hoed. Hilarisch leuk!

Wie is de Mol 2007 - Winnen om niet te hoeven eten

Een Wie is de Mol spel met eten. Maar ja.. natuurlijk niet gewoon eten. Het ging om gebakken torren. Behoorlijk grote, stinkende torren. Het kwam er op neer dat deelneemster Eva van der Gucht uiteindelijk 1 of 2 torren moest eten om € 3000 te winnen voor de pot, omdat ze hiermee zou goed maken wat de verliezers van 2 spellen - Inge Ipenburg (de Mol) en Paul Ribbeling - niet hebben gedaan. Inge en Paul hadden een bouwspelletje verloren van Renate Verbaan en Eva, maar hadden beide geen tor opgegeten. Eva at er 1, maar had er 2 moeten eten, waardoor dit Wie is de Mol spel niet iets opleverde voor de pot. Wel leverde het 'smakelijke' televisiebeelden op.

Kijk hier de aflevering van Wie is de Mol seizoen 4 aflevering 8 terug.  (Kijk na 12:30 minuut) 

Wie is de Mol 2005 - Waltzing Mathilda & Kunst

De groep Wie is de Mol deelnemers wordt in 2-en gedeeld. De ene groep moet het nummer Waltzing Mathilda foutloos zingen en ze moeten het leren van kleine kinderen uit Australië. Jim de Groot kreeg 3 jokers als hij expres een fout maakt. Mooi weer, die meerdere belangen van deelnemers tijdens het spel. De andere groep moest een kunstwerk maken en zorgen dat een kunstkenner dit niet herkende tussen kunst. Aangezien de zangers het er nogal slecht vanaf brachten, hadden zij geen geld verdiend. Ook zij moesten voor geld herkennen welk kunstwerk van hun mede-teamleden was. Leuke opdracht weer voor wie is de Mol.

Kijk hier de aflevering van Wie is de Mol seizoen 2 aflevering 5 terug.  

Wie is de Mol 2017 - Wie is de Mol spel: de horror kermis

Onvergetelijke opdracht Wie is de Mol 2017: de kermis. En inderdaad een horror kermis. Donker, de kermis verlaten, maar alle attracties draaiden. Het zag er spooky uit en de kandidaten van widm waren zichtbaar onder de indruk. Ze moesten ongezien in een attractie terecht komen (lees: niet door een lasergun geraakt worden) en een illegaal ritje maken in die attractie. Geweldig leuk het fanatisme, maar vooral Sanne Wallis de Vries. Een hater van kermisattracties koos uit de meest spannende attractie 'De screaming eagle'. Degene die we luid en duidelijk hoorden screamen was Sanne zelf.

Prachtige televisie ook omdat de kandidaten werden achter na gezeten door laserguns. Imanuele kon zo uit een politiefilm zijn gestapt, tenminste zo speelde ze dit spel wel. Erg grappig allemaal.

Wie is de Mol 2020 - Wil je zelf ook meespelen ?

Helaas is Wie is de Mol maar 10 afleveringen, dus 10 weken per jaar in Nederland te zien. Maar niet getreurd, want je kunt ook de Belgische versie van het spel daarna nog kijken. Wie is de Mol België begint elk jaar in maart en is te zien op vier.be. Online dus. Echt een super mooi programma!

Wie is de saboteur

Maar je kunt natuurlijk ook gewoon zelf het Wie is de Mol spel spelen met jouw vrienden, familie of collega's. Wie is de Saboteur bestel je bij ons voor € 23,97 totaal. 3 tot 6 uur spelplezier met dit kant-en-klare spel. Wie ga jij verrassen met dit geweldig leuke spel ?

 • robin schreef:

  hoe moet je wie is de mol spelen op de computer eigenlijk.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Alleen de test van Wie is de Saboteur vindt plaats op een computer of laptop.
   Je hebt hiervoor Excel nodig.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • >