Wie is de Mol spel – Aflevering 6 – Verlost

Even een korte teleurstelling als blijkt dat er niemand een rood scherm te zien krijgt in deze aflevering, want dat is natuurlijk altijd wel het spannendste moment van het Wie is de Mol spel. Maar in dit Wie is de Mol spel mag het voor een keertje. We zijn gehecht geraakt aan de overgebleven kandidaten, dus nog een extra aflevering volgende week met 5 personen vinden wij prima. En ook al ging er niemand uit, de opdrachten waren weer om van te smullen en dit keer hebben we regelmatig moeten schaterlachen. Met name om Jan tijdens de verhuisopdracht en Olcay met haar nep zwarte vrijstelling.

Ook nu weer tijd om stil te staan in deze Wie is de Mol aflevering bij de opvallende gedragingen en hints, die ons gaan leiden naar de Mol. Wie is jouw Mol ?

Wie is de Mol spel: Opdracht 1 ‘Sleutelpositie’

In een prachtig decor moesten de 5 overgebleven kandidaten een Wie is de Mol spel spelen, waarin ze 50 hoteldeuren moesten openen. Maar Wie is de Mol zou niet Wie is de Mol zijn als er niet een addertje onder het gras zou zitten.

Elke kandidaat had 10 sleutels, maar 4 van de 5 kandidaten begonnen opgesloten in een kamer. En ja wel hoor…. weer de penningmeester had een cruciale rol. Ruben had natuurlijk een sleutel van één van hun kamers aan de sleutelbos.

Simone en Olcay zaten dichtbij hem in de buurt en riepen hard genoeg om de aandacht te trekken. Ruben had echter de sleutel van de kamer van Jan en die zat op een andere verdieping. En waar Stine toch zat ? Die leek wel in een ander gebouw te zitten en werd pas erg laat gevonden. Of moeten we zeggen: ze liet zich niet zo snel vinden.

En waar is die € 500 gebleven ? Die is voor 100% zeker door de Mol gepakt. Het leek dat het Simone was, omdat de redactie het had gemonteerd dat het leek alsof de € 500 in de kamer lag waar zij uitliep. Maar als je goed keek, zag je dat er geen groene sprei op het bed van Simone’s kamer lag. Dus zij was het niet (tenminste niet in dat shot).

Wat viel er op in dit Wie is de Mol spel ?

 • allereerst komt de titel van deze aflevering ‘Verlost’ natuurlijk heel duidelijk terug in dit Wie is de Mol spel. Misschien ligt het er zelfs een beetje te dik bovenop, maar Ruben is degene die de rest verlost uit de gesloten kamers. Of moeten we het anders zien: wordt de Mol verlost ? Dan kan het dus alsnog iedereen zijn. Geen conclusies uit te halen dus.
 • Ruben begint het spel en Simone vraagt: ‘welk nummer heb ik’. Ruben moet daarvoor opnieuw naar haar kamer, dat kost tijd en zegt dan ’48’. Olcay antwoordt direct: ‘ik heb sleutel 48’, een echte kandidatenactie, want daardoor weten we dat Ruben niet alle kamers dus kan openen van de andere kandidaten. Een mol had dit kunnen mollen door het niet direct te roepen.
 • Jan was weer heerlijk de fanatieke kandidaat aan het spelen. Volledig niet verdacht.
 • Jan bevrijdt Olcay in kamer 47, maar moest er zelf achter komen dat hij die sleutel had. Dat had Ruben toch wel kunnen onthouden en door vertellen ? Dat had tijd gescheeld in de opdracht, want hoe eerder iedereen verlost was, hoe meer tijd je met alle 5 de kandidaten kon zoeken. Dit zou Mol gedrag kunnen zijn geweest.
 • Maar dan de grootste Mol gedragingen… die kwamen van Stine. Stine roept heel lang helemaal niet waar ze is. En op enig moment gaat ze met haar sleutelbos heen en weer schudden, wat natuurlijk veel te weinig geluid geeft. 100% Mol gedrag! En daarna klopte ze op de deur. Ze sloeg niet op de deur, nee… ze klopte met haar knokkels. En ze riep al helemaal niet. ‘En niemand die iets hoorde’ verklaart ze vervolgens. Raar. Maar het wordt nog vreemder…
 • ‘Kamer 5’ zit ik in, roept Stine. Zij weet als enige al in welke kamer ze zit ? Heel vreemd.
 • En Stine is opeens weg als Simone en Olcay haar nodig hebben om kamers te openen.
 • Er is een shot met € 500 en even later hetzelfde shot dat die € 500 weg is. Maar het geld wordt niet aan het einde van het spel getoond. Vreemd. Olcay gaat bodysearchen en Ruben wil niet dat ze in zijn kontzak voelt. Had hij het geld ?
 • Stine zat in een sleutelpositie, want zij werd als laatste ‘verlost’.

Conclusie: Stine molde enorm in dit Wie is de Mol spel zonder dat de andere kandidaten het door hebben kunnen gehad. En Ruben speelde ook een dubieuze rol.

Wie is de Mol spel: Opdracht 2 ‘Lada’s met lading’

Het verhuizen van 3 families in een dorpje waar waarschijnlijk nooit eerder een buitenlander een voet in heeft gezet. Prachtig gekozen locatie voor dit Wie is de Mol spel. In 30 minuten zoveel mogelijk verhuizen in een lada, want hoe meer attributen, hoe meer geld in het laatje (of moeten we zeggen: ladaatje ?). We vroegen ons gelijk af hoeveel geld dan per attribuut, maar dat zei Art niet. Er was ook geen kandidaat zo scherp om hier vraagtekens hierbij te zetten.

Later blijkt dat ze pas hoorden wat ze extra konden verdienen. Als er een lokale bewoner zou meerijden, dan zou dat € 250 extra opleveren. Ook elk extra huisraad wat toen nog zou worden toegevoegd zou € 50 extra opleveren. Een mol weet dit en propt de auto dus zo vol dat dit extra geld niet verdiend wordt. Desondanks levert dit spel € 1250 op van de totaal te verdienen € 1500.

De groep verdeelde zich in 3-en: Simone alleen, Stine met Jan en Olcay met Ruben.

Wat viel op ?

 • Alleen Jan en Stine hadden geen lokale bewoner van € 250 verdiend, wat op zich wel verdacht is dus. Ze hadden de auto al zo vol gepropt dat er geen ruimte meer was voor de bewoner.
 • Simone (ook geholpen door Stine) had nog plek in haar auto. Kandidatengedrag dus, want ze hebben hiermee goed geld verdiend.
 • Ruben en Olcay hadden aanvankelijk allemaal grote attributen bovenop de auto, dus wij dachten: veel grote attributen betekent minder attributen dan als je allemaal kleine meeneemt. Maar dat bleek niet zo te tellen. Dus geen verdenking.

Lastig om bij dit Wie is de Mol spel een Mol aan te wijzen. Jan heeft als enige geld verspild, dus zou hier als Mol kunnen worden aangewezen. Maar Jan is gezien alle voorgaande spellen niet onze Mol.

Test, maar geen executie ?

Verrassend natuurlijk, want de kandidaten verwachten hier de 3e opdracht van de dag en niet gelijk een test met executie. Echte Molloten hadden direct door dat Art alleen zei: ‘test’ en niet ‘executie’. En dat bleek zo te zijn.

Wie verdenkt wie ?

 • Stine zet in ieder geval de zwarte vrijstelling nu in en dat is slim, want er worden heel veel jokers ingezet door de andere kandidaten.
 • Jan zit op Ruben, omdat hij als penningmeester elke keer nu belangrijk is in opdrachten
 • Ruben zit niet op Jan, omdat zijn fanatisme in zijn ogen terecht is. De dames vindt hij alledrie verdacht. Hij geeft daar niet echt antwoord op.
 • Olcay zegt dat Stine zeker niet de Mol is. Simone in haar ogen wel. Ze haalt niks aan geld binnen en ze weet altijd alles.
 • Simone gaat zich meer richten op Ruben en iets spreiden, een paar vragen op Jan en Stine. Maar Simone zit op Ruben. Zij krijgt ook als enige uiteindelijk haar scherm te zien en die is groen. Maakt dat Ruben de Mol ?

Aangezien er niemand uit het Wie is de Mol spel gaat deze aflevering, kunnen we helaas verder geen conclusies trekken uit hetgeen de kandidaten in de test hebben gedaan, behalve dan dat Simone niet zou hebben verloren.

 

Wie is de Mol spel: Opdracht 3 ‘Groen/rood’

Geld pakken of de schermen tijdens de executie niet willen zien. Olcay kiest uiteraard gelijk voor de optie geld verdienen, maar de rest wil gaan voor de schermen, zodat iedereen in het spel blijft. Goede antwoorden waren cruciaal om die groene schermen te krijgen. Het vreemde was dat niet duidelijk was of er toch nog geld zou worden verdiend of niet. We hebben het niet zien worden toegevoegd gek genoeg door Art. Er zou € 500 dan verdiend zijn. We gaan er wel even vanuit dat er € 500 is verdiend.

Wat gebeurde er aan opmerkelijkheden ?

 • Ruben, Jan en Simone hadden alle vragen goed. Dit lijkt prima, maar er is een verschil. Ruben en Jan zaten aan de groene kant. Het leverde op dat kandidaten hun scherm niet hoefden te zien. Een Mol heeft hier belang bij, want een extra aflevering betekent extra geld, omdat er meer spellen zullen worden gespeeld. Te licht bewijs om deze heren dan nu als Mol aan te wijzen, maar kandidatengedrag is het ook niet. Simone zat aan de rode kant en dus was die rol ook wel belangrijk. Zij zou immers bij een fout antwoord, dan geld moeten wegdraaien, waardoor er geen geld zou worden gewonnen. Maar aangezien ze het goed deed, was dit kandidaten gedrag.
 • Olcay had de laatste vraag fout: Wat was de uitkomst van de Woordzoeker in de vorige aflevering ? Een makkie natuurlijk, maar ze had het fout, tot grote ontsteltenis van Simone, die daardoor als enige haar scherm te zien kreeg. Geen Mol actie, want het kostte geen geld. Een Mol zou hier prima het goede antwoord gegeven hebben, omdat het niks uit maakt voor de Mol. Sterker nog: een extra aflevering van het programma, betekent 3x een extra Wie is de Mol spel, en dus weer geld te verdienen voor de Mol.
 • En dan onze nummer 1 verdachte: Stine. Ze had 2x een vraag fout: Hoeveel meter hebben jullie met de shovels weg geschept ? 29,60 was het antwoord. Zij zei: 29 meter. Ah… net mis. En ook haar 2e vraag was fout beantwoord: Op welk bedrag stond de Pot voor deze aflevering. Dat was € 8.450, maar ach hoe toevallig, net weer niet. Zij draait tot 2x toe geld weg, waardoor er in onze ogen nog € 500 wordt verdiend i.p.v. € 1500. Maar zeker weten doen we dat dus niet, omdat Art helemaal geen geld geeft aan het einde van deze opdracht. Stine zegt echter nadat ze het eerste geldbedrag weg draait, dat het kiezen tussen 2 kwaden is en dit het beste dan is. Heel raar…. we snappen dit niet. We zijn dus heel benieuwd of de pot nu op € 10.200 of € 10.700 staat in het begin van de volgende aflevering.

Stine 2x geld uit de pot gespeeld is nu onze ‘voorzichtige’ conclusie. En dus is zij onze Mol in deze opdracht. Simone en Olcay hebben als kandidaat gespeeld en over de 2 heren Jan en Ruben valt niet veel te concluderen.

Overige hints en aanwijzingen ?

 • In het Sleutelspel zegt Ruben, dat hij sleutel 48 niet heeft. Op de foto blijkt van wel (zie foto bij Wie is de Mol spel 1). Mollengedrag!
 • Is er een fout door de redactie gemaakt ? Tijdens de test wordt altijd de vraag gesteld: Wie is de Mol. En gek genoeg was er maar keuze uit 4 namen i.p.v. Met andere woorden, zou de redactie per ongeluk een shot van 2 afleveringen verder hebben gemonteerd, waar Stine het spel al uit is ? Een erg sterke hint lijkt het wel te zijn, onbedoeld door de redactie al vrijgegeven waarschijnlijk. Dat zou onze moltheorieën wel volledig overhoop halen.
 • Maar ook Teletekst maakt er een potje van. Hier mist kandidaat Jan in de aankondiging. We denken echter dat de mensen van Teletekst niet weten vooraf wie er uit gaan en dus zien we het hier door de vingers als gewoon een fout. Wel knap van de twitteraar die dit heeft opgemerkt :-).
 • Simone zei als antwoord op een vraag van Ruben: Ik ben de Mol. We durven er geen conclusies uit te trekken, maar we kunnen ons voorstellen dat je als Mol dat graag eens wilt zeggen in de hoop dat de andere spelers hier uit concluderen dat ze het dan zeker niet is.
 • Ruben reageert raar op de aankondiging dat er een test aan komt. Stine en Jan vertonen kandidatengedrag en Simone blijft stoïcijns. Olcay zegt dat ze het wel verwacht had. Dat zegt ze overigens vaak. Is zij zo’n type die dat sowieso bij alles in haar leven zegt of weet zij als Mol meer ?
 • En dan nog een hele scherpe aanwijzing die leidt naar de muzikant Ruben. Zie je de servettenhouder ? Een G-sleutel uit een muziekblad….

Heb jij nog andere hints en aanwijzingen gezien ? Deel het met ons, bedankt!

Wie is de Mol ?

Net als de vorige aflevering zitten de meeste kandidaten op Ruben, dit terwijl in Nederland 33% van alle meespelers in de App op Stine Jensen zit.

Wij houden onze Mollen ongewijzigd. Op nummer 1 staat Stine Jensen, op nummer 2 Olcay Gülsen, al begint Ruben aan een opmars. Simone is de grote onzichtbare speler en dus gevaarlijk als outsider om de Mol te kunnen zijn. En Jan… nee, die kan het niet zijn.

Wie is jouw Mol ? Nog steeds dezelfde of ben je geswitcht ?

Tot slot

Nu weer wachten tot zaterdagavond. Wil je als Molloot in de stemming blijven ? Lees dan ook eens andere andere blogs over de afgelopen afleveringen. Wie is de Mol zelf organiseren ? Speel ons groepsspel Wie is de Saboteur spel op Groepsspellen.nl

Wie is de Mol ? Aflevering 5 – Zienswijzen

Wie is de Mol aflevering 4 – Vooruitzicht – de Mol gevonden ?

Wie is de Mol aflevering 3 – Kreupelstraat

Wie is de Mol 2018 Aflevering 2 – Wisseltruc

Wie is de Mol 2018 aflevering 1 – Een verhaal apart

Wie is de Mol – 17 seizoenen, een kleine terugblik

https://groepsspellen.nl/wie-is-de-mol-2018-2/

 • Jan paak schreef:

  Als je naar de foto van ruben kijkt mdat hij de sleutels vast heeft in het hotel, zie je er een kaart tussen hangen waarop MOTEL staat, en waarvan de TE heel wat vager zijn dan de MOL.
  Hint??

 • Jan paak schreef:

  Volgens mij kloppen die 4 namen in de test wel. Als dit de test van stine is staat zij er zelf namelijk niet tussen. Als het de test van bv ruben was geweest had stine er wel gestaan en ruben niet.

 • >