Wie is de Mol – Wie wordt de opvolger van Art Rooijakkers ?

Uiteraard hopen we allemaal dat Art Rooijakkers, de – in onze ogen – beste presentator ooit van Wie is de Mol, nog jarenlang dit prachtige programma blijft presenteren. Toch zal ook ooit Art wel eens toe zijn aan wat anders en dan is het fijn als Nederland al heeft gestemd over de opvolger. Het kabinet Rutte heeft het referendum afgeschaft en dus voeren wij hem voor 1x weer in. Een referendum / poll over wie de eer moet krijgen Art Rooijakkers op den duur te mogen opvolgen als nieuwe Wie is de Mol presentator.

Wie vinden jullie dat de opvolger moet worden van Art Rooijakkers als hij besluit het voor gezien te houden ? We hebben alvast 10 mogelijke kandidaten voor je geselecteerd, waar je uit kan kiezen. Maar misschien wil jij wel heel iemand anders ? Laat ons jouw mening weten en stem mee, zodat we straks weten wie van Nederland het leukste tv programma van Nederland mag presenteren.

Wie vind jij het meest geschikt om Art Rooijakkers op te volgen als Wie is de Mol presentator ?
×

Mogelijke opvolgers Wie is de Mol presentator nader voorgesteld

We zijn zo vrij geweest 10 mogelijke opvolgers alvast voor te selecteren. We denken dat zij op hun eigen manier waardige opvolgers kunnen worden om Wie is de Mol te presenteren. Wie is de Mol 2018 zal 100% zeker door Art worden gepresenteerd, want die opnames zijn natuurlijk al lang geweest. Maar wie weet, 2019 ? 2020 ?

Tot nu toe hebben we 4 presentatoren gehad van dit programma: Angela Groothuizen (5 seizoenen), gevolgd door Karel van de Graaff (2 seizoenen), Pieter Jan Hagens (4 seizoenen) en Art Rooijakkers die met Wie is de Mol 2018 voor het 7e seizoen al weer presenteert.

Best lastig om dit illustere rijtje van prima presentatoren op te volgen, maar er zal er toch ooit eentje komen. Tenminste: we gaan er vanuit dat de publieke omroep de komende decennia nog niet Wie is de Mol moe wordt, want daar voor kent het programma simpelweg teveel fans.

Daarom de – in onze ogen – 10 mogelijke kanshebbers even kort voorgesteld.

  1. Chris Zegers

Chris is natuurlijk al nauw betrokken geweest als kandidaat en als co-presentator van Moltalk, maar is zeker een geschikte kandidaat om Art op te volgen. We kennen hem van reisprogramma’s, dus in een Wie is de Mol decor past hij als vanzelf. Als kandidaat was hij een prima speler al zag hij in widm 2015 wel net voor de finale het rode exit scherm.

Daarnaast zullen veel mensen de verschijning van Chris Zegers niet als onprettig ervaren op de televisie, dus ook voor de kijkcijfers zal een toekomstige rol als presentator van Wie is de Mol zeer gunstig zijn. Kennis van het programma, makkelijk presenterend, enthousiast en good looking, de ideale mix om als kanshebber te worden geselecteerd. Of toch liever iemand anders.

  1. Susanne Visser

De liefste Mol ooit in Wie is de Mol. Ze werd door haar medekandidaten totaal niet verdacht. Alleen door Sofie van den Enk werd ze uiteindelijk als Mol aangewezen. Waarom? Ze was een maatje van iedereen. Een mooie lach, gezellig en aanwezig. Als Mol enorm klunzig in de opdrachten, maar ze kwam er elke keer mee weg. Eén van de leukste Wie is de Mol kandidaten dus wat ons betreft. Wellicht niet zoveel presentatie ervaring, maar ach dat vergeven wij Susanne Visser wel. Jij ook ?

  1. Margriet van der Linden

Als er iemand in staat moet zijn om Wie is de Mol te gaan presenteren is het natuurlijk Margriet. Als Mol in 2015 speelde ze het spel subliem. Ze was aanwezig, duidelijk, streng zelfs en ook in Moltalk laat ze zien van vele markten thuis te zijn. Een Wie is de Mol spel leiden vraagt ongetwijfeld veel van een presentator, want een foutje is zo gemaakt.

Margriet van der Linden is slim, communicatie zeer vaardig en zou dus de perfecte presentatrice wel eens kunnen zijn. Sowieso is het wellicht goed om na zoveel jaren een man te laten presenteren de beurt nu eens aan een vrouw te geven. Eens ?

  1. Sanne Wallis de Vries

Ze lijkt verstrooid, ze is grappig, maar wij denken dat ze ook prima in staat is om het Wie is de Mol spel te leiden. Ongetwijfeld een zeer intelligente vrouw en met haar mimiek heerlijk om op televisie naar te kijken. Wij hebben genoten van haar deelname als één van de Wie is de Mol kandidaten in het afgelopen seizoen. En ook zij won het spel door de Mol Thomas Cammaert te ontmaskeren, wat door de rest van de kandidaten niet lukte.

Ze is gewend om te acteren en op het toneel te staan, wellicht is presenteren in Wie is de Mol een nieuwe leuke uitdaging voor haar ? Op 4 dus: Sanne Wallis de Vries, wat vind je er van ?

  1. Tim Hofman

Misschien op het oog een wat afwijkende keuze dan de andere 9 kandidaten die we hier noemen, maar natuurlijk wel iemand die de toekomst heeft. Een talent op de televisie, die van vele markten thuis is. En wil Wie is de Mol nog meer jeugdige kijkers trekken, dan is de keuze voor Tim Hofman wellicht een goeie keuze. Tim was ook één van de Wie is de Mol kandidaten die zich aan het einde van een seizoen winnaar mocht noemen. In 2016 won hij door Klaas van Kruistum als Mol aan te wijzen.

Kiezen we voor de jeugd of heb je toch liever een meer senior type als Wie is de Mol presentator ?

  1. Jochem van Gelder

Ok, het zal soms misschien wat chaotisch zijn, zoals Jochem ook als Wie is de Mol kandidaat was, maar hij is natuurlijk wel een presentator met zeer veel televisie ervaring. Hij is lekker normaal en daar houden we wel van. Verliezend finalist Wie is de Mol seizoen 17 achter Sanne en daarom een prima speler in dit programma geweest.

Hij heeft de stap destijds gezet van de publieke omroep naar SBS6, maar goed, dat is hem vergeven. Vind jij Jochem van Gelder geschikt om het Wie is de Mol spel te leiden en te presenteren ?

  1. Rik van de Westelaken

Hij zal het dan wel zonder de NOS Journaal autocue moeten doen, maar Rik is natuurlijk iemand met presentatie kwaliteiten. Daarnaast is hij als nieuwslezer iemand die in staat is om net als Art met een strak gezicht een eliminatie te doen. Eén van de Wie is de Mol kandidaten waarvan je tot het laatst onduidelijk kon lezen aan hem of hij nou wel of niet een Mol was.

Het zou de carrière van Rik natuurlijk goed doen om Wie is de Mol te gaan presenteren. Maar hij verdient het als winnaar van het programma in 2015 natuurlijk ook wel een beetje om widm te gaan leiden. Wordt Rik van de Westelaken volgens jou de nieuwe Wie is de Mol presentator ?

  1. Jan-Willem Roodbeen

Geen winnaar en ook geen Mol maar wel een hele fanatiek radio verslaggever die het programma een zeer warm hart toe draagt. Jan-Willem Roodbeen is rustig en we zien hem zo met zijn serieuze blik de Wie is de Mol kandidaten aankijken tijdens de eliminaties met de groene en rode schermen. Hij is relatief onbekend bij het grote publiek, we kennen zijn presentatie kunsten alleen van de radio. Maar wie weet is een televisie presentatie debuut voor hem weg gelegd.

Is Roodbeen jouw volgende Wie is de Mol presentator ?

  1. Daphne Bunskoek

Daphne was één van de Wie is de Mol kandidaten die volledig in de wel bedoelde klunzigheid van Susanne Visser stonk. Sterker nog: zij was de kandidaat die volledig de mist in ging door acties van de Mol. Het kostte haar een exit in al de 3e aflevering. Maar Daphne zou een zeer geschikte presentator voor widm zijn. Ze is een echt gezicht van de publieke omroep, ze is sympathiek, ziet er goed uit, een open en fris gezicht en bovenal is ze een zeer ervaren presentator. Ze staat hier op nummer 9, omdat ze de laatste jaren wat minder aanwezig is op televisie, maar wij geloven dat Daphne Bunskoek een mooie comeback kan maken in Wie is de Mol als presentatrice van het programma. Daphne maar kiezen dan ?

  1. Carolien Borgers

Onze nummer 10 van de lijst Carolien Borgers is niet bij heel Nederland bekend, maar was wel verliezend finalist in 2013 achter Pauline Cornelisse met Mol Kees Tol. Een enthousiaste, frisse en fanatieke speelster, met.. belangrijk: veel humor. Carolien is een duizendpoot. Ze is cabaretière, zangeres en presenteert op de radio. Genoeg aanleiding om haar in onze top 10 op te nemen. Daarnaast heeft ze dus bewezen het Wie is de Mol spel goed te kunnen spelen.

Is Carolien ook in jouw top 10 ? Of niet ? Of misschien wel de nummer 1 ?

 Stem mee!

We zijn natuurlijk heel benieuwd wie jij als Wie is de Mol presentator of presentatrice ziet. Door deze Poll krijgen we een beeld wat Nederland vindt. Wie weet nemen de programmamakers van het programma dit wel over. Dus alvast bedankt voor je stem.

Of misschien vind je jezelf wel de beste Wie is de Mol presentator ooit. De kans dat je gekozen wordt, is misschien niet zo groot, maar….. Op www.groepsspellen.nl bieden we ons spel Wie is de Saboteur aan. Een groepsspel gebaseerd op Wie is de Mol, waar jij de kans krijgt om jouw vriendengroep, jouw familie, of misschien wel jouw collega’s eens te trakteren op een echte Wie is de Mol ervaring en zelf het spel te presenteren.

Heb jij het in je om met een stalen gezicht de groene en rode schermen te laten zien ? Weet jij jouw groep zo gek te krijgen, dat ze volledig op gaan in dit spel en elkaar continue verdenken ? Voor slechts € 19,50 (omgerekend dus maar een paar euro per persoon) speel je met jouw groep dit leuke, gezellige en spannende spel.

Welke Wie is de Mol presentatoren gingen Art Rooijakkers voor ?

Een 3-tal zoals gezegd ging Art voor als presentator. We stellen ze kort aan je voor. We kunnen nou niet bepaald zeggen, dat de programmamakers voor een steeds zelfde persoonlijkheid gingen namelijk.

Angela Groothuizen

Angela leidde het spel vanaf het begin. 5 seizoenen lang was ze presentatrice van Wie is de Mol en dat deed ze met name met onbekende deelnemers. De eerste 4 seizoenen namelijk werd het spel nog gespeeld zonder BN-ers. In Australië, Schotland en Portugal wist ze het programma op de kaart te zetten van televisie kijkend Nederland. Elk jaar stegen de kijkcijfers en uiteindelijk zat ze in het 3e seizoen geregeld boven de miljoen kijkers per aflevering.

In seizoen 4 zakte dat in Canada echter weg. Dit was ongetwijfeld voor de redactie van Wie is de Mol het signaal om of te stoppen of het programma een nieuw gezicht te geven. Angela Groothuizen bleef ook het 5e seizoen van Wie is de Mol de presentatrice, maar voor het eerst werden de BN-ers als Wie is de Mol kandidaten ingezet. Het gevolg was zeer positief, want tussen de 1,3 en 1,7 miljoen kijkers volgden dat seizoen het Mol spel.

Niet in het allerminst overigens ook door een aantal deelnemers, zoals Marc Marie Huijbregts en Yvon Jaspers, die als kandidaten het programma glans gaven. Een beetje acteren als kandidaat maakt een spel zoveel leuker en dat konden de BN-ers natuurlijk wel. Daarnaast is het leuk om te zien hoe BN-ers met elkaar om gaan als het er eens echt om draait. Na het 5e seizoen verliet Angela de publieke omroep om haar geluk bij Talpa te proberen en kwam er een vervanger.

Karel van de Graaf

Hij leek ons niet de meest voor de hand liggende opvolger. Karel stond met name bekend om de nieuwsprogramma’s en zijn eigen talkshow. Een move naar widm was dus volstrekt niet voor de hand liggend. Desondanks was Karel een zeer serieuze en aangename Wie is de Mol presentator. Senioriteit en rust straalde hij uit en hij was streng.  Een goede Wie is de Mol presentator moet dat af en toe ook zijn.

Helaas presenteerde hij – getooid met hoe om zijn kale hoofd te beschermen tegen de warme zon – maar 2 Wie is de Mol spel seizoenen (in Argentinië en Thailand) en ruimde hij het veld al weer voor een nieuwe nieuws man.

Pieter Jan Hagens

Of het nu door Pieter Jan Hagens kwam dat weten we niet. De eerste aflevering van Wie is de Mol 2008 trok bijna het dubbele aantal kijkers van de afleveringen van de jaren er voor. 1,9 miljoen kijkers, enorm veel dus. Alleen Art zou nog hogere kijkcijfers gaan trekken dan Pieter Jan. Maar eerlijk is eerlijk: de laatste jaren is het programma qua concept natuurlijk verder uitgebouwd. De uitzendingen van Moltalk, de Wie is de Mol app en de vele aandacht op het internet en via de radiostations.

Dus Pieter Jan kan trots zijn. 4 seizoenen lang was hij de Wie is de Mol presentator en nam hij de Wie is de Mol kandidaten mee naar Mexico, Noord Ierland/Jordanië, Japan en Nicaragua/El Salvador. Pieter Jan werd een vertrouwd gezicht bij het programma en dus toen Art het moest overnemen leek dat best even wennen te zijn.

Tot slot

Wat blijft het toch lekker om te fantaseren, discussiëren over dit prachtige televisieprogramma. Het liefst gewoon met Art Rooijakkers natuurlijk. Maar mocht hij er mee willen stoppen, dan hebben wij Nederlanders met deze Poll onze nieuwe Wie is de Mol presentator of presentatrice al gevonden. Maar goed…. eerst gaan we binnenkort weer genieten van een nieuw seizoen: Wie is de Mol 2018. Conform voorgaande jaren zal er ongetwijfeld ergens in november duidelijk worden wie de deelnemers worden.

Wil je alvast je goed voorbereiden op het nieuwe seizoen, lees dan ook de andere blogs op onze website:

>