Wie is de Mol 2018 Aflevering 2 – Wisseltruc

Deze aflevering van Wie is de Mol 2018 stond weer vol van de spanning, al eindigde de aflevering wel in een anti-climax door het vrijwillige vertrek van Jean-Marc van Tol. Helaas geen executie ceremonie zoals we het gewend zijn. Maar de Wie is de Mol aflevering 2. Wisseltruc was er weer eentje die boordevol Mol gedragingen zaten. En natuurlijk de terugkeer – al was hij maar tijdelijk – van Ron Boszhard. En elke Wie is de Mol opdracht was weer van een ontzettend geweldig niveau. Smullen dus!

In deze blog weer een samenvatting van zoveel mogelijk aanwijzingen en hints die kunnen leiden naar het vinden van de Mol.
Want o,o,o wat gebeurde er weer een hoop. Ons Molboekje werd behoorlijk beschreven. Mocht je aanvullingen hebben, reageren met jouw input wordt gewaardeerd.

Wie is de Mol Opdracht 1. ‘Wisselgeld’

wie is de mol opdracht

Drie opdrachten in deze Wie is de Mol aflevering 2. De eerste Wie is de Mol opdracht moesten de 9 overgebleven Wie is de Mol kandidaten op de Navtlugi Bazar spelen. In de opdracht ‘Wisselgeld’ moesten de Wie is de Mol kandidaten 100 vakjes met € -20 afdekken met 100 briefjes met geld. Dat geld kregen ze door geld te wisselen bij marktmensen die op specifieke foto’s stonden afgebeeld. De groep splitste zich in 3-en en ze gingen op zoek.

wie_is_de_mol_olcay_gulsenOlcay liet gelijk zien dat zij de Wie is de Mol aflevering wel enige glans zou gaan geven, al viel twitterend Nederland na deze Wie is de Mol aflevering wel over haan heen. Gelijk bij het omruilen van de € 1000 in 2 briefjes van € 500 ‘vergat’ ze een briefje van € 500 mee te nemen. Helaas was het niet goed in beeld, maar ze gaf later toe dat het haar fout was. En dit was het begin van nog veel ander Mol gedrag van Olcay. Zeer verdacht ? Te verdacht eigenlijk, want toen bleek dat ze deze fout had gemaakt, liep ze vervolgens met een kleine glimlach weer weg. Een Mol is normaliter geraffineerder in het Mollen. En dus denken wij dat het hier een Wie is de Mol kandidaat betreft die de aandacht op zich vestigt. Maar verdacht was het zeker.

Duidelijk was ook dat Olcay helemaal niet ging samenwerken, ondanks dat de afspraak was gemaakt dat ze na het vinden van een foto weer af zouden spreken bij Art. Olcay lapte elke regel aan haar laars en stuifde over de markt.

Aanwijzingen en hints Wie is de Mol opdracht 1 ?

Olcay dus verdacht door de fout met de € 500 biljetten. Tegelijkertijd zien we wel dat het trio: Olcay, Jan, Stine direct de eerste 2 foto’s vinden. Daarna wordt het minder overzichtelijk, maar het Wie is de Mol team van Jean-Marc, Emilio en Bella vinden in ieder geval helemaal niks. Ruben, Loes en Simone vinden ook een paar mensen. Jan vertoont een klein beetje Mol gedrag door te zeggen dat iemand op de foto een man is, terwijl het een vrouw bleek. Nou moeten we daarbij eerlijk zeggen dat de vrouw er ook wel wat mannelijk uit zag. Dus klein minpuntje (min staat voor Molgedrag) voor Jan en niet meer dan dat.

Waar we zojuist Ruben, Loes en Simone nog een compliment gaven, waren zij degene die besloten dat er op elk rood vakje met € -20 2 biljetten moesten worden gelegd. Dit terwijl duidelijk was dat er niet genoeg biljetten dan zouden zijn. Dit is wel typisch iets waar een Mol van tevoren van kan besluiten dit te laten mislopen. Zoals Loes het zo mooi Mollerig verwoorde: Ik dacht dat we die € -20 moesten compenseren met 2 x € 10, zodat je op € 0 uit kwam. Loes was ook degene die dit opperde: dus een dikke min voor Loes hier! Ruben vindt de allerlaatste foto, waar de hele groep best even over deed. Een plus (kandidatengedrag) voor Ruben dus hier.

wie_is_de_mol_jan_versteeghEn dan nog iets: stak Jan daar nou geld in zijn broek ? Wij denken dat hij geld wat wegwaaide daar vandaan haalde, maar de meningen zijn hierover verdeeld. (geen min, geen plus, want het is onduidelijk).

Olcay blonk in het begin van de Wie is de Mol opdracht uit in snelheid, waarmee ze over de markt heen rende. Aan het einde van de opdracht echter vertraagde ze toen ze het geld op het rode bord gingen leggen. Vreemd (min voor Olcay).

Dan nog een minnetje voor

Simone vanwege de slechte etherdiscipline. Ex Wie is de Mol kandidaat Elly Lust zal wel hebben zitten mopperen op de bank toen ze zag hoe keer op keer Simone de portofoon niet goed gebruikte, waardoor haar mede Wie is de Mol kandidaten haar amper tot niet konden verstaan. En toch laten ze toe dat zij elke keer dat ding weer in handen heeft.

We sluiten deze leuke Wie is de Mol opdracht af met 2 plusjes voor de reactie toen Art de weggewaaide briefjes niet in rekening bracht. Zowel Stine als Simone reageerden als echte Wie is de Mol kandidaten opgelucht.

Geld verdiend opdracht 1 ?

Het goede nieuws was dat er best veel geld was verdiend en dat het met name kwam door Ruben, Loes en Simone, maar dat die het ook bijna zelf weer verstierden door dubbele briefjes te gaan leggen. Ook Olcay was erg actief en vond veel marktmensen, maar ook zij gaf bijna € 500 weg. Dus niemand van de Wie is de Mol kandidaten verdient hier uiteindelijk een plus qua geld verdienen.

Wie is de Mol Opdracht 2. ‘Aanschuiven’

Een opdracht in het prachtige Rustaveli theatre waar de Wie is de Mol kandidaten op sjiek naar toe moesten. Cecile Narinx had niet op een beter tijdstip kunnen aanschuiven in Moltalk die avonds, want de mening van Nederland over de creaties van de kandidaten was op zijn zachtst gezegd behoorlijk uitgesproken. Olcay meldde dat ze het niet kon aanzien dat Stine zo slecht gekleed was. Een Mol ziet slecht. Dit is iets wat ze als redactie niet persé hoeven uit te zenden. Het heeft immers niks met de opdrachten te maken. Maar ze deden het wel. Opvallend dus. Minnetje voor Olcay.

De Wie is de Mol opdracht was lastig te volgen. De Wie is de Mol kandidaten werden opgesplitst over diverse loges en moesten door WhatsApp berichten van Art elke keer op andere plekken gaan zitten. Niet te volgen voor ons als kijker wie er aan het Mollen was, maar later werd op Facebook uitgelegd dat er 3 Wie is de Mol kandidaten op de juiste plek zaten. Dat waren Ruben, Loes en Bella. Een plusje zou je zeggen voor deze drie. Maar houd goed in de gaten. Mollen verdienen vaak geld wat uiteindelijk niet gewonnen wordt. De Mol wist natuurlijk al lang dat de opdracht niet gehaald zou worden en dus kon hij of zij prima wel op de juiste plek gaan zetten. Geen plus voor deze drie mensen dus.

En dan de terugkeer van Ron, voor een minuut of tien dan he. Jan Versteegh was degene die de rest van de groep tijdens deze Wie is de Mol opdracht non-verbaal duidelijk maakte dat ze niet Ron meer moesten toelaten in het spel. Kandidatengedrag, want een Mol heeft hier geen belang bij. Een plus voor Jan dus. De dubbele moord die werd genoemd en ook op het podium plaats vond, betrof dus in dit geval ook 2 executies van Wie is de Mol kandidaten. Ron moest er namelijk alsnog uit.

Aanwijzingen en hints Wie is de Mol opdracht 2 ?

Olcay op stilletto hakken, terwijl je door gangen moet rennen van plek naar plek. Een Mol weet dat dit niet handig is en dus slim om te doen. Een Wie is de Mol kandidaat die toevallig in de modewereld rond loopt, zou hier natuurlijk niks aan kunnen doen, al weet je dat dit soort schoenen bij een Wie is de Mol opdracht nooit handig is. Waarom dan toch aantrekken ? Min voor Olcay wederom.

Het aantal minpunten voor Olcay is inmiddels zo groot dat dit óf de meest opzichtige Mol ooit is of een Wie is de Mol kandidaat die graag wil dat iedereen op haar als Mol stemt. Maar aangezien zij zo opzichtig te werk gaat, schiet ze dat doel denken wij voorbij. Dus houden we het hier op Molacties. Olcay is na 2 van de 3 Wie is de Mol opdrachten nu al de meest verdachte van deze aflevering.

Wie is de Mol Opdracht 3. ‘Opscheppen’

Als er gegraven wordt in Wie is de Mol, dan is het natuurlijk opletten geblazen. Mollen houden van graven. Jean-Marc wilde niet meedoen, maar dat bleek later een andere reden te hebben, dus dat laten we buiten beschouwing verder. Maar wie had er enorm veel plezier met graven ? Jan, die zat te zingen in zijn graafmachine. Minpuntje!

3 Wie is de Mol kandidaten reden op de 3 grote graafmachines: Jan, Ruben en …. Olcay. En dit keer molde mevrouw, want ze moest plassen. Een zelfde opzichtige gedraging als alle vorige. Opzichtelijk Mollen gedrag. Het feit dat ze in één van de grote graafmachines zat, is wel iets opmerkelijks weer. Deze machines hebben meer invloed op het resultaat van deze Wie is de Mol opdracht dan de kleine graafmachines.

Als we de naam van de Wie is de Mol opdracht erbij halen, dan is Jan degene die iets aan het opscheppen was over zijn kwaliteiten om het team te managen. Een klein minnetje dus ook voor Jan hier. Verder viel op dat Emilio en Stine gedwee de achterkant van de berg met kiezelstenen gingen opruimen. Dit terwijl al snel bekend was dat ze hier nooit zouden gaan eindigen. Emilio gaf dit zelfs toe, maar liet het wel gebeuren. Beide een minpunt.

Maar ook Olcay eiste weer een hoofdrol op. Ze zei: ‘ik had mezelf overschat bij deze opdracht’. Dus ze gaf toe dat ze had opgeschept over haar kwaliteiten op deze opdracht. Misschien moeten we de minpunten van Olcay inmiddels maar niet meer bijhouden…

En dan wederom Loes die ook een minpuntje ging scoren. Wel weer een opzichtige wat ons betreft. En in deze Wie is de Mol opdracht was opeens de accu van haar machine niet meer goed. Later reed ze opeens toch weer, waarna ze weer stil stond. Minpunt voor Loes ook.

Als laatste vermelden we dat Ruben halverwege de Wie is de Mol opdracht de leiding overneemt van Ruben. En dat is een wisseltruc en dus een minpunt voor Ruben.

Geld verdiend ?

Er werd € 1500 gewonnen. Maar dat was wel een groepsresultaat. Olcay, Loes, Emilio en Stine hebben dit in onze ogen niet verdiend. Die hebben gemold.

Overige aanwijzingen en hints

En dan zijn er natuurlijk de vele aanwijzingen die Nederland denkt te zien in deze Wie is de Mol aflevering. En dus een overzicht van deze rariteiten:

Spiegelbeeld

wie_is_de_mol_spiegelbeeld

Allereerst moeten we nog even terugkomen op Wie is de Mol aflevering 1, omdat er een paar zaken nog niet waren beschreven in onze blog. In deze aflevering hadden we al opgemerkt dat Emilio en Stine een televisiebeeld gepresenteerd kregen in spiegelbeeld. Welnu het spiegelbeeld komt vaker voor. Op het schaakbord wat bij Jean-Marc en Jan op tafel stond, stond van de kleur zwart de koning en koningin gespiegeld op het speelbord.

Het spiegelbeeld werd in eerdere seizoenen ook vaak gekoppeld aan de Mol. In deze aflevering was Emilio weer bij een spiegelbeeld te zien. Dit keer in een zonnebril van een oude Georgiër. Spiegelbeelden geven Emilio dus weer een min.

En Jan nu dus ook.

wie_is_de_mol_hints_nummers

wie_is_de_mol_hotelkamer

wie_is_de_mol_graafmachine

Getallen

  • Allereerst waren er tijdens deze Wie is de Mol 2018 aflevering een 2-tal hoteldeuren te zien. Kamer 312 en kamer 112. 3-12 en 1-12 maakt samen 31-12. En dat is de datum dat Jan Versteegh elk jaar zijn verjaardag viert.
  • 312 is ook samen 6. En er was een in de Wie is de Mol opdracht een graafmachine met nummer 6. En daar zat Ruben in. 6 is overigens ook de geboortedag van Bella.
  • Dan is er een shot met daarop veel Georgisch en 2 getallen: 21 en 26. Samen is dat 47. Stine werd op de avond van de aflevering 47 jaar.

Overige aanwijzingen

wie_is_de_mol_boarding_passEn dan waren er nog heel veel andere aanwijzingen. Hier een lijst die welke Wie is de Mol liefhebber gelezen moet hebben om de Mol te vangen:

  • Ook nu maken we nog eerst een stapje terug naar Wie is de Mol 2018 aflevering 1. ‘EE N verhaal apart’. We vonden het eerste woord er raar uit zien. Er zit ruimte tussen de 2 E’s en de N. Bella en Simone zaten tijdens de eerste Wie is de Mol 2018 opdracht op het dak van een club genaamd: El Sky Bar. Het logo van die club zie je hiernaast staan. Juist 2x een E….
  • En we hebben er nog eentje uit de vorige aflevering (bedankt voor je oplettendheid Molfan!). Bella had als enige een vliegticket met een stoel op plaats B. De rest zat op F.
  • Aart leek zich te verspreken: ‘de Mol heeft het duidelijk naar d’r zin’. We hebben het fragment diverse malen teruggespoeld en wij denken dat hij gewoon zegt: ‘naar de zin’. Dat was wat geweest, dan hadden we in één keer alle mannelijke Wie is de Mol kandidaten kunnen wegstrepen.
  • Stine zegt: ‘de Mol is een stille leider’. Hoezo ? Weet ze meer ? Stine zegt af en toe van die filosofische dingen, maar ja ze is dan ook een filosoof he! Toch kunnen we nog niks met deze uitspraken. Hebben jullie een idee hierbij ? Wij vooralsnog niet.
  • Bella doet rode nagellak op na de Wie is de Mol opdracht ‘Wisselgeld’ waar ze net 100 rode vakjes niet helemaal succesvol hebben afgesloten.
  • wie_is_de_mol_wespEn dan… eentje die niet zo opvallend is, maar niet meer toevallig te noemen is. In aflevering 1 zagen we al een dood insect en nu in Wie is de Mol aflevering 2 een dode wesp. Maar waarom, wij zijn er nog niet uit. Jij wel ?

Onze Mol

En nu is het tijd om de Wie is de Mol app weer in te vullen. Onze Mol is – hoe kan het ook anders – Olcay Gulsen. Maar let op: als je alles op haar gaat spelen, dan loop je een enorm risico. Is zij namelijk niet de Mol dan is zij een kandidaat die het nooit ver kan schoppen. Zonder Molboekje heb je echt een achterstand in het beantwoorden van de vragen in de Wie is de Mol test. Dus dat betekent dat ze er als kandidaat niet lang meer zal in zitten.

Onze stelling is dus: als Olcay er over 3 afleveringen nog in zit, dan is ze de Mol. Qua minpunten staat ze dik en dik bovenaan. Loes is nu onze nummer 2, al is Een verhaal apart nog steeds wel per verbonden met Simone. Simone is gezakt van nummer 2 naar nummer 3. Een vrouw is dus de Mol…. Maar ja, niets is wat het lijkt.

Wie is jouw Mol en waarom ? Deel het met ons!

Tot slot

Ook komende week zullen we net als jij weer ons favoriete programma Wie is de Mol 2018 gaan kijken en daarvan verslag doen. Dus tot volgende week!
Like onze Facebookpagina en mis de volgende update niet!
Wil je overigens zelf ook eens een Wie is de Mol spel spelen met jouw vrienden, familie of collega’s ? Check dan eens ons spel: Wie is de Saboteur.
En wil je meer lezen over Wie is de Mol, lees dan ook eens onze andere geschreven blogs over Wie is de Mol:

>