Wie is de Mol aflevering 3 – Kreupelstraat

Eindelijk daar was hij dan: de eerste echte eliminatie. Bella Hay kreeg het rode scherm te zien en moest het spel verlaten. We zullen het dus vanaf nu moeten doen zonder de opvallende gele regenjas, haar enthousiaste spel en zo af en toe de uitroep: ‘Sukkel!’ Wie is de Mol aflevering 3 was er weer eentje om van te smullen. Boordevol mol gedrag en wederom lukt het de Wie is de Mol kandidaten maar niet om heel veel geld te winnen voor de pot.

In deze blog geven we je weer een overzicht van alle opmerkelijke dingen die er gebeurden. Heb jij je Mol al ontdekt ?

Wie is de Mol aflevering 3. titel Kreupelstraat

Wie is de Mol aflevering 3 - KreupelstraatToen de titel van deze Wie is de Mol aflevering in beeld kwam, dachten we: wat?!? Kreupelstraat? Al snel bleek dat er een opdracht met auto’s en straten kwam, waarvan veel straten je wel kreupel kunnen maken, zo slecht. En omdat in Wie is de Mol de naam van de aflevering zeer vaak verband houdt met de Mol, gaan we ook in deze blog het woord Kreupelstraat eens nader onder de loep nemen.

Kreupelstraat

 • De Kreupelstraat opzoeken in Google Maps levert 4 steden op: Groningen, Leeuwarden, Schiedam en Amersfoort. Geen van de Wie is de Mol kandidaten is geboren in één van deze steden of woont momenteel in één van deze steden. Het enige verband die we zo kunnen vinden is dat Stine heeft gewoond in Groningen.
 • Er is een uitdrukking dat als je ‘te lang in de Kreupelstraat woont’, je in de problemen zit. Was de Mol in de problemen in deze Wie is de Mol aflevering ? Gezien de verdiensten in deze Wie is de Mol aflevering zeker niet. Een omschrijving waar we even niks mee kunnen.
 • Kreupel is een synoniem van lam. Een lam is ook een schaap. Ruben stond met zijn auto tussen de schapen vast. Er was sowieso iets met schapen, want Art refereerde voor deze Wie is de Mol opdracht dat er schapen en wolven zijn.
 • Er was 1 auto die uiteindelijk over de finish moest worden geduwd, omdat de motor het niet meer deed. Een ‘kreupele’ auto dus. Deze auto werd bestuurd door Stine en door de rest van alle Wie is de Mol kandidaten die al gefinisht waren, geduwd.
 • Een anagram van Kreupelstraat is ‘U preekt als Art’. Wie preekt er in deze Wie is de Mol aflevering ? Het is sowieso opvallend dat er veel kruizen in deze aflevering zitten. Ruben is een naam uit de bijbel. Kun jij hier chocola van maken ?

Helaas zijn alle 5 van de bovengenoemde punten niet zo sterk dat we hier een Wie is de Mol kandidaat als Mol aan kunnen wijzen. Of misschien zijn de aanwijzingen wel sterk, maar weten we niet wat we er mee moeten.

Wie is de Mol aflevering 3. Opdracht 1 ‘Tijd is geld’

Tijd is geldIn deze eerste Wie is de Mol opdracht in Stepantsminda komen 3 van de 5 auto’s binnen, nadat ze 15 minuten hebben rondgereden. En dit zonder te zijn vastgezet door de 3 rode auto’s. Een overzicht van de auto’s met Wie is de Mol kandidaten en het resultaat.

De auto’s die het niet haalden:

 • Auto met € 50. Ruben reed deze auto en ging als eerste rijden. Een slimme tactiek die door Loes werd bedacht. Ze legde uit dat als de hoge bedragen allemaal tegelijk gingen rijden, ze nooit allemaal gepakt konden worden. Slim en een echte kandidaten actie. Plus voor Loes. Ruben reed zich als een ‘lammetje’ vast tussen de schapen, maar werd toen niet vastgezet. Even later reed hij een weg in, waar een grote kraanmachine aan het werk was. Daar reed hij vast. Zoiets weet een Mol. Verdacht dus. Minpunt voor Ruben en € 50 (uiteindelijk x 2 = € 100) uit de pot.
 • Auto met € 750. Bella en Olcay deden het lange tijd best goed. Olcay reed alsof ze de burgemeester en eigenaar van het dorpje was. Zelfverzekerd, hard, maar 15 seconden voor het einde werden ze toch vastgezet. Een dikke min voor Olcay.

De auto’s die het wel haalden:

 • Auto met € 200. Ook al leek het dat Simone Weimans (alleen in deze auto) opzettelijk de auto een paar keer niet aan de praat kreeg, ze haalde wel de eindbestemming en verdiende daarmee € 200. Een plus voor Simone dus.
 • Auto met € 250. Loes en Emilio zorgden samen dat er € 250 werd binnen gereden. Emilio verzuimde de klok aan te zetten en dat is een Mol gedraging. Een minnetje voor Emilio dus. Loes deed het goed en had natuurlijk al het slimme strijdplan verzorgd. Loes dus een plus wederom.
 • Auto met 2x. Deze auto werd bereden door Jan en Stine. En met het kenteken waarop stond JJ en SS was dit op zijn zachtst gezegd opmerkelijk. De 2x werd behaald, al moest daar dus het nodige duwwerk aan te pas komen. Jan dacht waarschijnlijk dat hij in een autorace zat, zo hard reed hij. Opmerkelijk was ook dat Olcay Gulsen niet meeduwde, maar ja… die heeft sowieso al wat minpuntjes achter haar naam staan als mogelijke Mol.

auto duwen Wie is de MolConclusie:

Olcay, Bella en Ruben halen geen geld, de rest wel. Mogelijk Molgedrag door Olcay, Emilio en Ruben.

En goed nieuws: de penningmeester had een rol, want er was eindelijk een plusbedrag in de Wie is de Mol pot.

Wie is de Mol aflevering 3. Opdracht 2 ‘Kwestie van vertrouwen’

Ahum vertrouwen dus. Nou dat bleek er totaal niet te zijn in deze groep. Er werd wat afgemold. Het was de bedoeling dat ze in tweetallen elkaar gingen vertellen wat er in de bakjes zat die ze hadden gezien. Maar wat schetst onze verbazing: alleen Stine en Olcay probeerden geld in de pot te verdienen. De rest loog over de inhoud van de bakjes, wat maakte dat er een flink minbedrag uit de pot ging.

Het lastige van deze Wie is de Mol opdracht is dat er geen pijl op te trekken valt, wie nu de Mol is, omdat de meeste Wie is de Mol kandidaten aan het liegen waren.

Wie is de mol opdracht Kwestie van vertrouwenWat viel verder op ?

Emilio, Jan en Simone waren wel een uitzondering nog, omdat ze niet logen of de waarheid spraken, maar helemaal geen informatie wensten te delen. Vreemd, want wat willen ze hier nou mee bereiken ? Dit is geen mollengedrag, sterker nog een Mol zou dit soort opvallend gedrag nooit tonen. Daarom een plusje (kandidatengedrag) in onze ogen voor Emilio, Jan en Simone.

Emilio zei dat Loes en Bella bakje 1 en 3 moesten openen. Dat leverde +250 en -500 op. Loes vertelde dat ze het 1e en 4e bakje van Loes moesten bekijken. -500 en +500 is per saldo 0 euro. Een Mol kan hier niet onopvallend Mollen. Dus Emilio en Loes hebben weliswaar niks verdiend, maar we geven ze hier daarom geen minpunten.

Olcay en Stine kregen dus geen informatie van Jan en Simone en verdienden daarom toevallig een zwarte vrijstelling. en daarnaast -500 euro. Een mol resultaat dus, want die weet welk bakje wel of niet open moet. Jan en Simone gingen niet op het advies van Olcay en Stine in, dus daar is weinig van te zeggen. Wel vond Simone -500, heerlijk als Mol om dat te pakken.

En dan gebeurt er nog iets raars. Olcay geeft haar zwarte vrijstelling aan Stine. Een vage reden: ‘ze verdiende het’. Een Mol heeft niks aan een zwarte vrijstelling.

Een minnetje dus in deze Wie is de Mol opdracht voor: Olcay, Stine, Simone en Loes. Van de rest weten we het niet in deze opdracht.

Wie is de Mol aflevering 3. Opdracht 3 ‘Molcast’.

Molcast

40 vragen beantwoorden en dan zouden de Wie is de Mol kandidaten € 4000 kunnen verdienen. € 100 per goed antwoord. 4 Kandidaten die dapper zijn, moesten zich melden en gingen even later een soort van paragliden. Direct gingen de handen van Jan, Simone, Bella en Olcay omhoog. Loes wilde toch ook en Olcay stond haar plek direct af. Wist ze wel dat er genoeg animo zijn zou ?

Vanaf de grond heb je wellicht meer invloed op het invullen van de antwoorden dan van boven. Beneden ging het namelijk om communicatie en organisatie talent.

Wat was het resultaat van deze Wie is de Mol opdracht ?

Er werd € 1800 verdiend, maar onduidelijk is wie hoeveel bijdroeg aan dit resultaat. Wel was duidelijk dat Simone en Stine erg veel ruis op de lijn hadden. En daarna gaf Simone antwoorden die niet hoorden bij het onderwerp waar Stine haar de vragen over wilde stellen. Namelijk Kunst & Cultuur. Met andere woorden: ze gaf antwoorden die wellicht ook al waren gegeven door één van de andere 3 die in de lucht hingen.

Simone dus een min hier. Daarnaast was Simone ook de enige die niet haar podcast eerst ging af luisteren, maar gelijk ging tetteren door de portofoon. Jan, Bella en Loes meldden wel dat ze eerst de podcast moesten afluisteren om antwoorden te kunnen geven. Plusje voor hun.

Emilio begon ook vragen te stellen, terwijl Bella had gezegd eerst de podcast te moeten luistern. Emilio negeerde dit signaal en bleef gewoon doorvragen. Een min voor Emilio.

Mol gedrag

En dan waren er zoals altijd nog zoveel meer opmerkelijke gedragingen en gebeurtenissen van onze Wie is de Mol kandidaten. Hier volgt een opsomming:

 • Wie is de Mol kruizen‘Niets is wat het lijkt’ is een uitdrukking die bij Wie is de Mol nogal eens voorkomt. Niets is een anagram van Stine (zelfde letters).
 • Emilio antwoordde op de portofoon in de auto toen iemand zei: “Hallo?” met: “is it me you’re looking for?” Het nummer ‘Hello’ van ‘Lionel Richie’. En ze zijn op zoek naar de Mol. Dit lijkt ons echter meer een spontane reactie en niet van tevoren te bedenken. En dus geen minpunt voor Emilio voor deze reactie.
 • Jan leek geëmotioneerd toen hij zijn groene scherm kreeg te zien bij de eliminatie. Ons beeld van hem in de vorige Wie is de Mol aflevering was al dat hij een kandidaat was. Dit bevestigt dat beeld.
 • We verwezen al even naar de vele kerken en met name kruizen in deze aflevering. In de Deense vlag (Stine) zit een kruis. Erg dun bewijs, maar goed… het is in ieder geval iets.
 • Emilio stemt al 2 weken op zich zelf in de test. Hoe kan dat ? Hij zegt dat hij Loes verdenkt en Loes verdenkt hem. Voor een Mol is dat een ideale situatie. Loes heeft het dan goed, want Emilio is de Mol en Emilio komt heel geloofwaardig over, want hé… Loes komt erg ver in het spel en kan dus de Mol zijn. Emilio maakt zich hiermee verdacht, maar andersom is ook het geval.
 • Elke aflevering is er muziek van de film Fantastic Beasts. Prachtige filmmuziek natuurlijk, maar is er een extra betekenis waarom deze muziek in elke Wie is de Mol aflevering wordt gedraaid ? Wij zijn er nog niet achter.
 • En de insecten van Wie is de Mol aflevering 1 en 2 … die waren er nu niet meer.

Onze Mol

Wie is de Mol test Emilio

We zijn in Wie is de Mol aflevering 3 – Kreupelstraat niet bijzonder veel wijzer geworden over wie de mol is. Onze grootste verdachte Olcay trok de lijn van de afgelopen 2 Wie is de Mol aflevering en ook van die daar voor lekker door. Opvallend molgedrag, maar inmiddels begint het bedrag wat zij uit de pot heeft gespeeld serieus hoog op te lopen. Alles wat ze doet, gaat bijna mis.

Een Wie is de Mol Kandidaat blijft niet mollen, want dat kost teveel geld. Dus: is zijn de Mol ?

Simone Weimans

Simone blijft de portofoon ook in deze Wie is de Mol aflevering weer slecht gebruiken, maar haalt in haar eentje in de auto wel geld binnen. Een Mol heeft er geen belang bij om in haar eentje in een auto te zitten en geld te halen.

Loes Haverkort

Loes doet goede dingen en lijkt steeds meer van waarde te zijn voor de groep. Ze draagt bij aan de pot en heeft slimme tactieken, die je nou niet echt door een Mol pro-actief als gedrag zou verwachten.

Emilio Guzman

Emilio daarentegen gaat steeds meer de schijn tegen zich krijgen. Hij speelt niet slecht, maar ook niet heel goed en er zijn best veel aanwijzingen in deze Wie is de Mol aflevering en de vorige ook (spiegelbeeld in de zonnebril bijvoorbeeld) die hem ook verdacht maken.

Stine Jensen

Stine houdt wat mystieks om zich heen houden. Er zijn wel wat aanwijzingen, maar zij doet in de opdrachten geen dingen waardoor de opdracht niet wordt gehaald. Vooralsnog te weinig aanwijzingen dat ze de Mol is.

Ruben Hein

Ruben is het type Klaas van Kruistum van een aantal Wie is de Mol seizoenen geleden. Onverwacht toch de Mol gebleken. Wij zien in hem nog steeds geen Mol.

Jan Versteegh

En ook Jan Versteegh zien wij niet als Mol. Hij is te fanatiek en met name de emotie bij het behalen van de volgende Wie is de Mol aflevering was voor ons een bewijs dat hij gewoon een erg leuke Wie is de Mol kandidaat is.

Onze top 3 verdachte Wie is de Mol kandidaten

Dus houden we Olcay op nummer 1 als verdachte. Emilio stijgt naar nummer 2 en Simone op de 3e plek nu. Loes valt uit de Top 3.

Wat is jouw top 3 ? Reageer en praat mee via deze blog! Op naar Wie is de Mol aflevering 4.

Tot slot

Ook komende week zullen we net als jij weer ons favoriete programma Wie is de Mol 2018 gaan kijken en daarvan verslag doen. Dus tot volgende week!
Like onze Facebookpagina en mis de volgende update niet!

Wil je meer lezen over Wie is de Mol, lees dan ook eens onze andere geschreven blogs over Wie is de Mol:

Of heb je zin om een keer zelf met je vrienden, familie of collega’s een Wie is de Mol spel te spelen ? Ga dan naar ons spel: Wie is de Saboteur. Heel veel spelplezier alvast!

>