Wie is de Mol aflevering 7 – Dit is de Mol

Wie is de Mol afleveringHet is ongelofelijk maar waar, maar Stine onze Mol is er uit. Die ene aanwijzing van vorige week was dus toch waar. Er was een testvraag in beeld met de vraag Wie de Mol is en daar stond Stine haar naam niet bij. Dus dat was een fout in de montage van het programma, waardoor we al konden weten dat ze exit zou gaan in Wie is de Mol aflevering 7 ‘Schijn werper’. Dat beeld had pas in Wie is de Mol aflevering 8 gemoeten. Altijd mooi om te zien, dat er molloten zijn die dit opvalt. Complimenten!

Even slikken dus dat Stine er uit is, want we moeten onze bakens verzetten op een andere Mol, waarover straks meer. En… het kost veel mensen een hoop punten in de Wie is de Mol app.

Deze Wie is de Mol aflevering had weer 3 fantastisch leuke opdrachten, die we 1 voor 1 in deze blog de revue laten passeren. Er is weer genoeg gemold denken we. Jan deed zijn werk als kandidaat weer uitstekend. Fijn dat we daar geen twijfels over hoeven te hebben (we eten onze schoenen op als…..)

Dus we hebben een nieuwe Mol. En daarvoor hebben we een enorme sterke aanwijzing. Let maar eens op, we hebben de Mol !

 

Wie is de Mol aflevering 7 – ‘Schijn werper’

We beginnen met de titel van de aflevering. Een beetje oplettende kijker zag natuurlijk dat het 2 woorden waren, want er staat een spatie tussen Schijn en werper. Een 3-tal theorieën zijn te halen uit deze titel. Beide wijzen naar een andere Mol.

 • Ruben liet een pakket van de trein vallen. Dat is niet helemaal 100% te zeker, omdat je Ruben niet in beeld ziet, maar het gebeurde wel waar hij aan het werk was. Hij wierp een doos naar het gedeelte tussen de 2 treinstellen en de doos rolde van de trein af. Een schijn worp dus.
 • Art noemde bij de executie toen Simone aan de beurt was haar de ‘Lady in Red’. Dat is een muzieknummer van Chris de Burgh van het album: Into the light…. Schijn werper.
 • Schijn Werper heeft de initialen: S W. Juist ;-).

Ruben en Simone dus op basis van de titel verdacht.

Wie is de Mol aflevering 7 – Opdracht 1: Oplichten

Wie is de Mol opdracht 1 'Oplichten'

Nou ging er in deze opdracht veel oplichten, want bij 4 van de 5 opdrachten in dit Wie is de Mol spel kwamen er 1 of meerdere lampen in voor, die gingen oplichten als je het goed deed.

Olcay wilde in de controleroom plaatsnemen, wat haar eigenlijk niet langer verdacht maakt. Want als Mol kon je veel beter Mollen in 1 van de 5 opdrachten dan in die controlekamer.

Olcay moest alleen op de tijd letten. Nou deed ze dat ook niet bijster goed, maar wel goed genoeg dat er geen van de andere kandidaten langer dan 3 minuten bij zijn of jaar klok wegbleef.

Aangezien we toch al het roer moeten omgooien in onze Molverdenking gaan we hier Olcay bij Jan indelen als kandidaat in plaats van Mol.

Wat was er wel verdacht ?

 • Art had de opdracht net uitgelegd toen de kandidaten de tactiek gingen bespreken. Niet alles was blijkbaar goed duidelijk, want Jan vroeg: ‘staan de klokken ook in de controle kamer ?’. Simone bevestigde met ‘ja’. Maar hoe weet zij dat toch weer. Dit is niet de eerste Wie is de Mol aflevering waar Simone iets weet wat de rest niet weet. We herinneren ons op de eerste dag met Bella waar ze vertelde dat ze een bepaalde fontein al had gezien.
 • Ruben doet de opdracht met het geld in de buizen. Er gebeuren 2 wonderlijke dingen. Allereerst ziet hij – en Stine overigens ook – de Wie is de Mol envelop volledig over het hoofd, terwijl er een shot is, waar hij letterlijk het moet hebben gezien. Was dit een tijdrek actie van de Mol ? Vervolgens telt hij het geld op en laat de minbedragen voor wat het is. Hoezo ? Volledig onlogisch. Olcay vertelt dat het antwoord fout is aan Ruben door de walkie-talkie. Dan is toch de eerste gedachte dat je die minbedragen wel moet mee rekenen ? Behoorlijk Molgedrag dus!
 • groepsfotoJan en Simone gaan lampen in fittingen draaien. Simone begint linksboven en Jan – fanatiek als hij is – besluit gelukkig eens een lamp ergens in het midden te draaien. En die lamp gaat aan. Simone vertelt dan doodleuk dat ze er geen patroon in ziet. Dit terwijl je toch duidelijk iets van een letter of cijfer ziet in de brandende lampen. Dat zegt kandidaat Jan gelukkig ook tegen Mol Simone.
 • Olcay roept iedereen terug om een groepsfoto te maken. Slim, want alleen als iedereen nog in het spel zit, kun je die groepsfoto maken. Dus dat moet zo snel mogelijk gebeuren. Olcay ziet ook dat in een andere ruimte moet, maar Ruben roept er door heen: ‘foto, foto, foto, jongens eerst de foto maken’. Is dit een chaotische kandidaat of een Mol actie ?

Wat is er verdiend ?

Al met al wordt er in deze opdracht € 750 verdient. 50% van de € 1500 die ze hadden kunnen verdienen, dus de Mol heeft het goed gedaan in de eerste opdracht van Wie is de Mol aflevering 7. Met name door te zorgen dat er geen € 500 wordt verdiend met het draaien van lampen in de fittingen. De schuld van Simone Weimans.

Wie is de Mol aflevering 7 – Opdracht 2: Praten als brugman

Wie is de Mol opdracht 2 'Praten als Brugman'De charme van Wie is de Mol zit toch ook vaak in de leuke contacten die de kandidaten hebben met de bewoners. Dit jaar in Georgië valt op hoe gastvrij dit land is. We hebben al een zingende dame bij Ruben in de verhuisopdracht gehad en ook nu weer ging het hele stadje mee helpen verven. De reling van de brug was zeker toe een likje verf en de kandidaten hadden 3 uur de tijd de hele brug te verven. Olcay en Jan met name moesten zieltjes winnen en deden dat perfect. De enige valse noot kwam van de saxofonist, die na 2 minuten spelen er al mee op hield. Hij ging er met zijn centen van door.

De opdracht werd volledig gehaald en de burgemeester kon met een paar onverstaanbare woorden het lintje van de als nieuw uitziende brug doorknippen. Werd er dan helemaal niet gemold. Nou ja, een beetje. Ruben presteerde het om heel lang zijn verfblik niet geopend te krijgen. Hij had dit natuurlijk prima kunnen vragen aan één van de mannen die hielp met schilderen en dit wel was gelukt. Misschien was het zijn eer te na, misschien molde hij een beetje. Feit is wel dat bij Ruben we ons altijd afvragen of hij molt of dat hij gewoon een onhandige, niet zo sportieve jongen is. Muzikanten zijn nou eenmaal vaak geen atleten.

Conclusie: niet teveel conclusies uit trekken. Ruben is een beetje verdacht, de rest was lekker bezig samen met de inwoners van het stadje Koetaisi. en € 1250 verdiend.

Wie is de Mol aflevering 7 – Opdracht 3: Per ongeluk

En weer heeft deze Wie is de Mol aflevering een prachtige opdracht. De kandidaten reizen met een trein vol met dozen – echt tjokvol met dozen – langs een 3-tal plaatsen. De kleuren dozen moeten gesorteerd worden en er zijn dozen die op tussenstations moeten achterblijven. Er wordt direct keihard gewerkt en de dozen vliegen ons om de oren. Olcay ruziet wat met Ruben, omdat zij wat ordentelijker werkt dan Ruben. Maar al behoorlijk voor het eindstation is het werk klaar. Er wordt 2x bij een tussenstation 2 dozen achtergelaten en bij het laatste station worden er 3 dozen neergezet. Olcay gaat daar vervolgens even flink op zitten en verplettert de dozen.

Wat viel er op ?

 • Simone molt door te zeggen dat Daba het eindstation is, maar dat was Tsemi.
 • Ruben en Simone hebben nadat iedereen zegt klaar te zijn nog foute dozen in hun voorraad staan. Met name die van Simone vallen op, omdat zij alles behoorlijk netjes heeft opgestapeld. Dat kost dus geld.
 • Er zijn 2 dozen niet op hun bestemming gekomen. Jan maakte al een opmerking naar Ruben dat hij het vreemd vond dat ze op de tussenbestemming 2 dozen per keer hebben achter gelaten en op de eindbestemming er 3 zijn gebracht. 7 totaal dus een raar aantal. Ruben vraagt vervolgens waarom Jan dit zegt. Jan is hier dus scherper dan Ruben, of is Ruben aan het Mollen ?
 • Per ongelukWe zien in een shot dat er een doos van de trein rolt tussen coupé 1 en coupé 2. Jan zat in de achterste coupé en zal het niet zijn geweest. De enige 2 die tussen de coupe’s aan het werk gingen, waren Stine en Ruben. Veel molloten beweren dat dit het werk van Ruben was. Vreemd is het wel en het kost tijd. Dus dit is het werk van de Mol. Helaas laat de regie nooit alles zien, dus misschien willen ze Ruben hier verdacht laten overkomen.

Dan nog even over deze titel: Per ongeluk. Liet Ruben per ongeluk de doos van de trein vallen ? Of is de titel: Perron geluk ? Of was het Olcay die per ongeluk door de dozen heen zakte op het perron? Nietmakkelijk om hier een conclusie uit te trekken. Conclusie: geen geld. De Mol heeft toegeslagen. Dat kan alleen Ruben zijn geweest, voor zover we het hebben kunnen zien in deze opdracht.

Totaal verdiend in deze opdracht: – € 500

2 extra Mol aanwijzingen

Tot slot nog een 2-tal aanwijzingen van scherpe molloten ergens in Nederland. Met deze 2 aanwijzingen gaan wij onze nieuwe Mol aanwijzen:

 • In Wie is de Mol aflevering 4 was de titel: Vooruitzicht. Er gebeurde sinds die Wie is de Mol aflevering iets raars. In de eerste opdracht in die aflevering moesten 3 kandidaten de andere 4 kandidaten vertellen hoe ze door Tblisi moesten lopen door foto’s door te geven. Zo konden ze uiteindelijk de andere 3 kandidaten vinden. Emilio gaf dit door vanaf een bord aan de muur aan Loes, die het aan Stine briefte. Stine vertelde het Jan. Welnu: na Emilio ging Loes uit het spel, toen Stine en dus straks ? Jan! Jan is de volgende die exit gaat. Volgens deze theorie dan he. Er is een ook een malloot die beweert Olcay en Jan samen op het vliegveld te hebben gezien. Dat zou betekenen dat ze samen in de finale zouden zitten. Maar dan de 2e aanwijzing, die in elke Wie is de Mol aflevering opnieuw voorkomt:
 • Bij elke Wie is de Mol aflevering zien we een shot van de overgebleven kandidaten. Wat blijkt ? Simone Weimans staat altijd op de plek van de kandidaat die de Wie is de Mol aflevering er voor uit het spel ging. Te toevallig!

Wij moeten door het vertrek van Stine een nieuwe Mol kiezen. En dat wordt nu: Simone. In onze eerste blogs was zij ook gelijk al verdacht. In Wie is de Mol aflevering 1 was de titel: ‘Een verhaal apart’. Simone is vernoemd naar Simone de Beauvoir. En over Simone de Beauvoir is een boek geschreven: ‘E en verhaal apart’.

De afgelopen weken heeft de redactie van Wie is de Mol ons aardig de verkeerde kant op laten gaan en Stine en Olcay laten verdenken, maar nu switchen we over op Simone Weimans en héél misschien nog 1% kans op Ruben. Eigenlijk vinden we Ruben meer onhandig en misschien ook wel slim door zo opzichtig domme dingen te doen. De telfout van Ruben is typisch een voorbeeld waarmee de programmamakers ons in deze Wie is de Mol aflevering willen laten overgaan op Ruben als Mol.

Simone Weimans is… de Mol.

Wil je zelf meemaken hoe het voelt om Wie is de Mol te spelen ? Kijk dan eens op ons Wie is de Mol spel, een middag of avond spelplezier met jouw groep. Met 2 echte testen en 6 super leuke opdrachten.

Wil je meer lezen over Wie is de Mol, kijk dan ook eens op onze andere blogs hieronder. Tot Mollens!

Wie is de Mol spel – Aflevering 6 – Verlost

Wie is de Mol ? Aflevering 5 – Zienswijzen

Wie is de Mol aflevering 4 – Vooruitzicht – de Mol gevonden ?

Wie is de Mol aflevering 3 – Kreupelstraat

https://groepsspellen.nl/wie-is-de-mol-opdracht-2018-2-wisseltruc/

Wie is de Mol 2018 aflevering 1 – Een verhaal apart

 

 

 

 

 

 

>