Wie is de Mol 2020: Alle hints en info over kandidaten en afleveringen op een rij

Wie is de Mol 2020 is niet zomaar een widm seizoen, maar een jubileum Wie is de Mol!  Sommige oud-widm kandidaten hadden geluk en mochten nog een keer meedoen. Wie dat waren, werd tot de eerste aflevering goed geheim gehouden. Dus het was extra leuk om de eerste aflevering widm te kijken.

Op deze pagina houden we als echte molloten, alle informatie over Wie is de Mol 2020 voor je bij. Alle hints per aflevering van widm, maar ook de achtergrond van de kandidaten, follow te money, leuke widm tweets etc. Ook doen we een uitspraak wie we denken dat de mol is.

En we zijn natuurlijk ook nieuwsgierig of jij nog Wie is de Mol hints hebt en wie jij denkt dat de mol is!

Laat het ons weten.

Kandidaten Wie is de Mol 2020

Eerlijk gezegd hadden we zelf andere oud-kandidaten uit gekozen voor Wie is de Mol 2020. Qua types zijn ze op de een of andere manier een beetje gelijk en zijn het veel ‘oud’ presentators en acteurs. Al gunnen we Ron Boszhard natuurlijk een tweede kans om die eerste ronde van Wie is de Mol door te komen. En smullen we nu al van de widm etherdiscipline van Ellie Lust. Onder aan deze pagina, hebben we de Wie is de Mol 2020 kandidaten verder voor je op een rij gezet.

Zelf 'Wie is de Mol' spel spelen? 

Wie is de Saboteur volwassenen

Speel nu zelf het spannende, actieve groepsspel 'Wie is de Saboteur' samen met jouw groep. Met opdrachten, jokers en testen. Maar let op... Trust nobody!

Locatie Wie is de Mol 2020 Toscane

Locatie Wie is de Mol 2020

Ook al hadden we andere kandidaten gekozen, qua locatie is het ook deze keer weer subliem. De Wie is de Mol 2020 jubileumversie start dit jaar in Toscane, de Val d’Orcia, om precies te zijn. Een heel toepasselijke plek bij de titel van dit widm seizoen: ‘Renaissance’. Tijdens de zoektocht naar de mol gaat de serie langs geboorteplaatsen en belangrijke bouwwerken van Leonardo da Vinci, Michelangelo en Caravaggio. Al na de eerste widm aflevering hadden we gelijk weer zin in een vakantie naar Toscane!

Aflevering 2: 'Listig'

Het was weer een heerlijke Wie is de mol aflevering. Voor de spelers helemaal, want ze mochten 'de-meest-geweldige-opdracht' (!) van Widm doen: de laser opdracht! Het volgende viel ons op aan acties van Wie is de mol kandidaten. Heb je zelf nog een tip, laat het ons onderaan deze pagina weten.

Spel: Steenrijk

Een fysiek loodzware widm-opdracht. De kandidaten moeten in deze opdracht stenen verslepen en ruilen langs een parcour. Twee teams lopen dit parcour af en komen elkaar op een gezamenlijk punt weer tegen. Ze hebben hier 45 minuten voor en krijgen geld in de pot wanneer ze elkaar treffen. Eigen stenen kunnen ze inwisselen voor 'zilver' stenen (5 euro) en 'goud' stenen (25 euro) die ze onderweg tegenkomen. 

 • Wanneer het groepje met de kandidaten bij de eerste stapel zilveren stenen staat, geven Ellie en Peggy aan dat de groep niet alles moet inruilen. Want, waarschijnlijk kun je later nog grotere bedragen vinden. Dit zou een mol niet zo snel zeggen.  
 • Ellie Lust loopt het bordje met 1,75 x vermenigvuldigen voorbij. Terwijl ze voorop loopt en dit duidelijk had kunnen zien.
Wie is de Mol_Ellie Lust

 • De groep met 5 kandidaten loopt de stapel met gouden stenen (25 euro!!) voorbij. Terwijl je hier juist heel veel geld mee kunt verdienen. Eerste de vrouwen (Nikki, Peggy en Nadja), waarbij Nadja achterstevoren liep en het minder goed heeft kunnen zien. En daarna ook de mannen (Tygo voorop en Jeroen aan het eind).
Widm2020 Stapel stenen

 • De groep met 5 personen haalt heel weinig geld in de pot. Slechts 35 euro, terwijl de andere groep 160 euro had gehaald.
 • Peggy werkt zo hard! Misschien doet ze wel iets teveel haar best en wil zo zo haar mol acties verdoezelen?
 • Op het insta account van de Thermolmeter zagen we ook een opvallende widm hint. De Mol moet wel één of meerdere zilveren stenen stiekem weggegooid hebben. Want je kunt met zilveren stenen nooit 35 euro vormen. Ze gaan namelijk altijd per tiental (5 stenen ruilen voor 2 zilver van 5 euro). We vermoeden dat dit gedaan is door iemand die achteraan liep in het groepje van 5. Dit waren Peggy of Jeroen. Of het kan gedaan zijn door iemand die alleen liep (Nikki de Jager). Peggy werd echter door de achterstevoren lopende Nadja waarschijnlijk teveel in de gaten gehouden. Dus Nikkie en Jeroen zijn hier verdacht.
Wie is de Mol 2020 Thermolmeter
 • De twee groepen ontmoeten elkaar bij het paaltje 'x 0,5'. Vanuit de regie van 'Wie is de mol 2020' was dit natuurlijk zo uitgestippeld dat de kans het grootste was elkaar hier te ontmoeten. Maar de mol heeft dit natuurlijk ook wat kunnen sturen. Wie heeft dit zo precies kunnen regelen dat ze daar zijn gestopt? Er zijn een paar kandidaten dat redelijk de boel heeft vertraagd. Jeroen was behoorlijk aan het klagen over z'n monnikskapspier (!?) in z'n nek en stopte continue. En ook Ron Boshard liep alleen maar te klagen en te vertragen. Leeftijd of mollenstreek?

Conclusie: Nikkie, Ellie en Jeroen zijn in dit spel het meest verdacht, al heeft de rest van alle kandidaten ook flink lopen slapen of mollen, omdat er paaltjes werden gemist. Waarschijnlijk zijn teveel kandidaten nog bezig om de aandacht op zichzelf te vestigen als mol. De Mol hoefde dus eigenlijk zelf niet zoveel te doen, anders dan er voor te zorgen dat ze bij 0,5x uitkwamen.

Spel: 'Meeslepend'

De opdracht waar elke mol kandidaat aan wil meedoen! De laseropdracht. Dit keer moesten de mol kandidaten een kist voorbij de finish brengen. Elk geldbedrag en alle jokers met namen erop die in de kist kwamen, telden mee. 

 • In de Moltalk aflevering 2 vertelt de mol van 2019, Rob, dat het voor een mol niet handig is te starten met deze opdracht. Handig is om midden- of achterin te zitten. 
 • De eerste kandidaten die samen het parcour in gingen, waren Nikkie en Ron. Dat was niet zo'n succes. Ron zag de kist niet meer en Nikki staat met haar volle lengte rechtop te schieten. Makkelijke target. 
 • Daarna moeten Patrick en Peggy samen het parcours op. Patrick pakt veel geld, maar heeft het niet in de kist gedaan. Oftewel, alles is daarmee weg. Ook raar dat zowel Nikkie en Ron, als Peggy en Patrick niet de booby trapdraadjes door gingen knippen. Daarmee maken ze het lastiger voor de volgende kandidaten die dit nog moeten doen.
 • Het derde koppel is Tygo en Horace. Horace doet het meest in dit spel. Hij haalt veel geld op en je ziet ook dat hij geld in de kist stopt. Maar is dit plus of min geld? widm vlogger Daan zegt bewijs te zien, dat Horace mingeld pakt. Zie z'n YouTube filmpje over de aflevering. 

 • Nadja mag in haar eentje op pad en behaalt niet heel veel resultaat.
 • Tenslotte gaan Ellie en Jeroen samen het parcours in. Jeroen kan het laatste stukje van het parcours afmaken en sleept de kist over de finish. Daarbij roept hij heel blij naar Ellie dat hij het gehaald heeft. Oprecht? Of een goede acteur? Wil de regie hier Jeroen als kandidaat neerzetten en ons doen geloven dat hij de mol niet is?

Conclusie: Ook in dit spel zijn er geen kandidaten die opvallen in kandidatengedrag. Of zitten we in dit jubileumseizoen met meerdere mollen?

Wie is de Mol 2020 Spel: Vragenvuur (zwarte vrijstelling)

Een extra opdracht in het spel, waarbij de kandidaten een zwarte vrijstelling kunnen verdienen. Ze moeten elkaar zoveel mogelijk vragen stellen over een thema, waarbij eigenlijk iedereen het antwoord weet. Het thema is, hoe vanzelfsprekend: Italië.

 • Thuis op de bank zaten we volop vragen te verzinnen over Italië. Best simpel toch? Niet voor Horace, die zat behoorlijk te hakkelen met z'n vragen. 
 • Toch heeft een mol niet zoveel aan deze opdracht. Je kunt een zwarte vrijstelling bemachtigen. Opvallend is dat de Penningmeester (Patrick) hier weer een cruciale rol heeft. Hij moet aan het eind bepalen of de keuze wordt gemaakt voor de zwarte vrijstelling, of voor de 1.500 euro in de pot. Hij kiest het laatste. Dat is toch echt wel een kandidaten actie. Als mol wil je niet zo'n geldbedrag in de pot lijkt ons. Dit is namelijk het enige moment dat er serieus geld in de pot komt. Als ik mee zou doen, zou dit wel een reden zijn om Patrick voorlopig niet te verdenken.

Algemene molstreken of opvallende zaken

 • Tijdens de executie is er een lege stoel over, naast Rik van de Westelaken. Is dit een nieuw grapje van Wie is de mol 2020? Ellie Lust gaat er op zitten en heeft daarmee automatisch een groene vrijstelling. Voor een mol is dit niet perse interessant om hier te gaan zitten. Maar toch apart.
 • Blijkbaar heeft Jeroen Kijk in de Vegte zich versproken in zijn radio 2 programma over wie is de mol 2020. Samen met zijn duo partner en ex mol kandidaat Jan-Willem Roodbeen ging het gesprek over Wie is de mol 2020. Jeroen zei letterlijk: "Daar doe ik nu nog helemaal geen uitspraken over, ik wacht even tot ik er uitgevlogen ben..." Jan-Willem probeerde het later nog goed te praten, maar raar is het wel. Bewust? Of toch versproken? 

Mol bondjes in aflevering 2 widm

Tijdens de aflevering zijn er twee bondjes gesloten. Al vonden we de manier hoe het ging wel een beetje raar. Alsof de regie van Widm2020 er bijna op aan heeft gedrongen bondjes te sluiten. 

 • Ron en Tygo vormen samen een bondje. Zij bespreken dit, terwijl Horace er later gewoon achter blijkt te zitten. 
 • Ellie en Patrick zijn het tweede bondje. Al moeten we gaan kijken of ze daadwerklijk in aflevering 3 van Wie is de Mol informatie gaan uitwisselen. Tot nu toe is Ellie redelijk een gesloten oester.

Follow the money van aflevering 2

Als we het Follow the money schema van de Thermolmeter volgen, dan vallen twee personen op die geen geld binnen hebben gehaald: PEggy en Tygo. Bij Horace staat een bedrag van 280 euro in de plus, maar we denken zelf dat hij ook wel wat mingeld heeft binnengehaald. 

Wie is de Mol?

Het blijft natuurlijk voorlopig nog gissen, omdat teveel kandidaten zich vreemd gedragen, domme fouten maken en daardoor verdacht lijken. Kijken we naar de type mollen van de afgelopen seizoenen dan zijn dit stuk voor stuk slimme mensen geweest. Wie zijn de slimsten in deze groep? We kennen ze helaas niet goed genoeg allemaal, maar achten Ron (sorry Ron) en Nikkie niet in staat de Mol te zijn, al neemt Nikkie dit seizoen een veel dominantere/bepalende rol in dan de vorige keer dat ze meedeed.

En... in de afgelopen 5 seizoenen waren 4 mollen een man. (alleen Merel Westrik was een vrouw). Tijd dus voor een vrouw, maar er zijn er nog maar 3. Dan komen we bij Peggy of Ellie. Ellie zou natuurlijk voor het programma een hele gave mol zijn, want Ellie is een beetje met haar 'Ether discipline' bekend geworden door Wie is de Mol. Maar... Peggy. Die doet geen rare dingen, is positief aanwezig in de opdrachten en lijkt ons een slimme tante. Dus... de mol is.. met behoorlijke twijfel: Peggy.

Aflevering 1: Hints en verdenkingen widm

Dat we niet de enige blije molloten waren, bleek wel na de kijkcijfers van de eerste ‘Wie is de Mol 2020’ aflevering. Maar liefst 3,4 miljoen mensen hebben gekeken. Wat viel ons op na deze aflevering? We hebben de hints en verdenkingen van Wie is Mol 2020 voor je op een rij gezet.  

Algemene molstreken en opvallende zaken

 • In de intro van de serie, zie je groot de letters MOL. Daarna zie je foto van Ron Boshard
 • Waarom wordt Patrick door Rik van de Westelaken als penningmeester benoemd? Normaal wordt de penningmeester gekozen door de groep. En nu heeft Patrick hierdoor een sleutelpositie om te kunnen mollen in een volgende opdracht.

Spel: 'Spiegelbeeld'

 • De Mol kandidaten moeten voor de spiegel staan waar hun eigen quote op staat, die ze vooraf in een brief aan de mol hebben geschreven. Dit zou je toch van jezelf moeten weten. Ellie, Jeroen, Nikki en Patrick staan bij de verkeerde quote.
 • Er is één de mol kandidaat die niet helemaal wist hoe ze teksten in spiegelbeeld moest lezen. Nadja. En zij is ook de eerste kandidaat die je in als eerst in een shot als spiegelbeeld ziet. Toevallig?
 • Hebben jullie ook zo zitten staren naar de trui van Tygo? De laatste letter in spiegelbeeld. Past wel heel goed bij de opdracht…
Wie is de Mol 2020 spiegelbeeld

Spel: 'Gastenlijst'

 • Patrick mag bij deze opdracht de teams indelen. Daarbij zet hij zichzelf, samen met Ellie op een prominente positie
 • De mol kandidaten moeten zoveel mogelijk Italiaanse voornamen opschrijven. Al snel blijkt het zo gedraaid te zijn, dat iemand beweert dat het alleen om mannennamen gaat. Je ziet hier dat Jeroen zegt dat het zowel mannen als vrouwennamen mogen zijn. Terwijl Peggy zeker lijkt te weten dat het om mannen voornamen gaat.
 • Er zijn verschillende mol kandidaten die vals gaan spelen tijdens deze opdracht. Want, we kunnen toch net doen dat je Fabio heet? Degene die vals spelen zijn met name Horace en  Peggy. Toch een beetje dom met zoveel camera’s erbij? De groep moet uiteindelijk 250 euro uit de pot halen.
 • Nikki gaat sowieso wat omslachtig te werk tijdens deze opdracht. In een winkel gaat ze ongeveer de hele lijst met namen af. Beetje andersom zoeken toch?

Wie is de Mol 2020 Spel: 'Achter je rug'

Wow, wat een spannend mol spel was dit. Zou de mol echt achter de rug van de mol kandidaten spullen hebben weggepakt? Wij zaten op het puntje van onze stoel.

 • Er is maar één mol kandidaat die in beeld wordt gebracht die ook daadwerkelijk een keer achterom kijkt. Dat ik Nikki. Sommige beweren een schaduw in beeld te hebben gezien. Na twee keer het shot te hebben bekeken, zagen we het nog niet. Maar belangrijker is: Heeft Nikki de mol gezien? Of is ze het met deze actie juist zelf?
 • Wat we een hele goede tip vonden van YouTuber Felix is die over Horace. Horace pakt geld uit het bakje. Maar hij kijkt geeneens in de andere bakjes. Wist hij dat ze leeg waren? Is hij daarmee de ideale kandidaat zoals Felix zegt? Of juist verdacht? Bekijk het YouTube filmpje onder.
 • Bij deze opdracht pakken Ron en Nikki een joker. Horace pakt het geld. De rest van de mol kandidaten heeft niks.

Follow the money na aflevering 1

We zijn dol op de instagram overzichten van de Thermolmeter van Follow the money. Want, zo kun je toch gelijk zien hoeveel de mol kandidaten nou daadwerkelijk aan geld binnenbrengen. In het rood staan Peggy, Tygo, Nadja en Tina. 

Kandidaten Wie is de Mol 2020

Wie is de Mol 2020 kandidaten

De Mol kandidaten 2020 op een rij met hun achtergrond van links naar rechts.

Ron Boshard

Leeftijd 56
Presentator

Ellie Lust

Leeftijd 53
Presentatrice en oud politie- agente

Nikki de Jager

Leeftijd 26
Visagiste en vlogger

Jeroen Kijk in de Vegte

Leeftijd 46
Radio-dj en voice over

Tina de Bruin X

Leeftijd 44
Actrice

Lees het dagboek van de widm afvaller van Tina

Tygo Gernandt

Leeftijd 46
Acteur


Nadja Hupscher X

Leeftijd 48
Actrice en schrijfster

Patrick Martens

Leeftijd 42
Acteur en presentator

Horace Cohen

Leeftijd 48
Acteur en komiek

Kijk jij ook met je kinderen 'Wie is de Mol 2020'? 

Wie is de Saboteur junior

Speel dan nu het spel 'Wie is de saboteur junior'. Ideaal als je een origineel kinderfeestje wilt organiseren voor jouw zoon of dochter. Geschikt voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Met draaiboek, jokers en echte testen.

Peggy Vrijens

Leeftijd 43
Actrice

Wij kunnen niet wachten op de volgende uitzending van Wie is de Mol 2020! Heb jij nog goede tips of hints, wie de mol 2020 kan zijn? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

0 Shares
>