Wie is de Mol 2020: Alle hints en info over kandidaten en afleveringen op een rij

Wie is de Mol 2020 is niet zomaar een widm seizoen, maar een jubileum Wie is de Mol!  Sommige oud-widm kandidaten hadden geluk en mochten nog een keer meedoen. Met alle plezier hebben we voor dit seizoen bijgehouden welke hints en info er over seizoen 20 te zien waren. Wil je het nog een keer teruglezen, bekijk ze dan hieronder. 

Speel zelf het WIDM spel zelf!

Wie is de Saboteur volwassenen

Speel nu zelf het spannende, actieve groepsspel 'Wie is de Saboteur' samen met jouw groep. Met opdrachten, jokers en testen. Maar let op... Trust nobody!

Wie is de Mol 2020 aflevering 7 (finale)

De laatste widm aflevering met opdrachten, een executie en een spoiler van Wie de Mol 2020 kan zijn! We kunnen alle verborgen hints bij langsgaan, van deze laatste aflevering, maar in principe blijven er maar twee scenario's over: Of Nikkie is de mol, of Jeroen is de Mol.

Wie is de Mol 2020 aflevering 7

Handschrift Widm Jeroen Kijk in de Vegte

Eerder zagen we het handschrift van de Mol al op de spiegels staan. En nu krijgen de kandidaten na de opdracht allemaal te lezen dat de Mol zelf de teksten op de spiegels heeft gezet. Oei, best tricky van de makers van Widm dat ze een echt handschrift gebruiken. Voor de echt molloten natuurlijk een giga speurtocht om het juiste handschrift te achterhalen.  Op internet is een briefje gevonden die hij ooit aan ene Tim heeft geschreven. Zeg nou zelf, dit is toch hetzelfde handschrift? Zoeken we even verder, dan vinden we ook een 'handwriting van Nikkie de Jager'. Maar of deze echt is, vragen we ons af.


Testvraag widm na finale: Is de Mol in het bezit geweest van een joker?

Dan nog heel in het kort de testvraag die we kregen via de WIDM app. We weten sowieso dat Nikkie een joker heeft gehad. Dat was tijdens de opdracht met de stenen. Of Jeroen een joker heeft gehad, weten we niet helemaal zeker. Tijdens de laseropdracht heeft hij een joker gekregen. Maar het is niet heel duidelijk in beeld gebracht of het zijn joker was. Wat denken jullie?

Wie is volgens ons de Mol na aflevering 7?

Nog een weekje wachten en dan weten we het echt! Maar het kan voor ons bijna niet anders dat Jeroen de Mol is. Hij heeft een veel actievere rol gespeeld in het spel dan Nikkie. En heeft daarom ook veel meer kunnen mollen. En met de aanwijzing van het handschrift kunnen we er helemaal niet meer omheen. (Leg het maar eens naast het handschrift van Nikkie de Jager, dan ben je ook overtuigd).

Daarnaast heeft Jeroen als laatste penningmeester widm geld kunnen verduisteren. En mist nog steeds het gescheurde honderd euro briefje van Jeroen in de pot.

Volgende week gaan we het zien. We kunnen bijna niet wachten!

WIDM kinderfeestje! Speel Wie is de Saboteur 

Wie is de Saboteur junior

Speel dan nu het spel 'Wie is de saboteur junior'.
Ideaal als je een origineel kinderfeestje wilt organiseren voor jouw zoon of dochter.
Geschikt voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Met draaiboek, jokers en echte testen.

Jubileumseizoen aflevering 6: Damocles

Aflevering 6 van Widm 2020 gaat verder met de opdracht om Nikki en Tygo te vinden op Elba. Als de andere vier personen de twee niet vinden, komt er een dubbele executie voor hun vieren. 

Ondertussen zitten Tygo en Nikki vast in Forte Falcone op Elba. Zij hebben één ijzerzaagje om drie sloten door te zagen en te ontsnappen voor ze gevonden worden. Wat viel ons op in aflevering 6.

Jeroen verdacht in widm #6

Jeroen wordt erg verdacht neergezet in deze aflevering (bewust of Mol?):

 • Jeroen en Patrick vinden op drie locaties geld of een aanwijzing. Dat lijkt goed, maar alles wordt door Patrick gevonden.  
 • De duo's zouden allebei een telefoon meenemen. Nou blijkt alleen dat Jeroen nog de telefoon in zijn zak heeft zitten. En dus hebben Patrick en Jeroen twee telefoons mee. 
 • Jeroen gaat met zijn rug naar een beeld staan, waar nou net een zakje geld bij verstopt zit. 
 • Jeroen en Patrick zoeken niet verder naar de sleutel, maar besluiten te gaan vragen naar een wensput. Wel erg makkelijk om de opdracht niet uit te voeren. 

Peggy wordt door veel molloten ook als verdacht gezien. Maar wat we konden zien, doet ze toch erg haar best. Ze vindt het geld Peggy onder de klok, terwijl dat als mol heel makkelijk te verdoezelen was met die niet oplettende Ron erbij. En bij de aanwijzing met de vogel achterop het kaartje gelijk zegt dat het een valk is. Dat doe je als mol toch niet?

Opdracht in het theater

Onderdeel van de opdracht is dat ze op zoek moeten naar geld of aanwijzingen in het theater. Ook hier doet Jeroen vrij weinig. Iedereen is druk met zoeken maar hij niet. 

Wat hier verder opvalt, is dat er een aanwijzing even lijkt te zijn weggehaald. Eerst zien we een ongevouwen hint door de regie in beeld gebracht. En later vinden ze een gevouwen briefje. Heeft iemand het tijdelijk in de zak gehad en later weer verstopt?

Heeft Jeroen of Peggy dit gedaan?

Follow the money widm aflevering 6

Het is lastig om per persoon te kijken hoeveel geld ze hebben binnengehaald. Wat wel opvalt, is dat de groep 4500 euro had kunnen halen en er is maar 3400 euro binnengehaald. Terwijl ze wel alle geldzakjes hebben gevonden. Oftewel, de mol moet ergens geld hebben geloosd. Jeroen had veel van de geldzakjes tot zijn beschikking. 

Wie is de mol 2020 widm munten

Tygo en Nikki in Fort Falcon

Eerlijk gezegd vonden we dit net een remake van een aflevering van Bassie en Adriaan. Want, oei, we zitten opgesloten en hebben maar één zaagje om ons los te maken. En dat in al die tijd. Drommels, drommels drommels. 

We kunnen ons niet voorstellen dat op deze plek de mol wil zitten. Zo kun je toch geen onderdeel van het spel zijn? 

Op vele social kanalen zie je nog wel dat Nikki eenzelfde ketting om haar nek heeft als in het spel. Een hint naar de Mol? Wij denken van niet.

Wie is volgens ons de Mol na aflevering 6?

Vorige week zaten we op Jeroen. Waarschijnlijk is hij na deze week ook behoorlijk gestegen in de peilingen van Wie is de Mol 2020. Hij lijkt wat té verdacht. Toch denken we echt dat de Mol in het groepje van vier moest zitten. Tja, en daar zijn er nu twee van over. Waarbij Jeroen toch het meest verdacht is. Jeroen staat dus nog steeds op nummer 1 bij ons als verdachte Mol kandidaat.


Jubileumseizoen aflevering 5: Wegwerken

Dit was toch weer een ultieme Wie is de Mol aflevering. De titel wegwerken van aflevering 5, kunnen we nog niet gelijk plaatsen. Slaat het op de 'wegwerker' die in haar lingerie langs de weg liep bij Tygo en Nikki? Of probeerde de mol hier iets weg te werken? Maar wie dan en wat dan? We hebben weer de hints van aflevering 5 Wie is de Mol 2020 voor je op een rij.

Opdracht 1: Stuk voor stuk

De Wie is de mol kandidaten zijn hier op het strand van een natuurpark in Toscane (Val die Cornia). Ze moeten zware puzzelstukken verzamelen en goed leggen. Elk puzzelstuk refereert naar een opdracht in Wie is de Mol 2020. Ze kunnen daarmee 1750 euro verdienen voor de pot.

 • De woorden die op de spiegel staan, zijn in hetzelfde handschrift geschreven als die van de spiegel van Nikki uit de eerste opdracht. 
 • Patrick roept heel hard: 'Ik ben de Mol', als hij de spiegel ziet. Leuk om als mol te roepen, of is het gewoon onderdeel van het spel?
 • Nikki roept heel overtuigd wat de volgorde van de opdrachten moet zijn. Maar ze zegt daarbij dat de opdracht 'Vragenvuur' voor de 'Lasergame' opdracht gaat. Dit klopt niet. Dit is wel heel verdacht. Maar wat ook verdacht kan zijn, dat een overactieve Mol zoals Tygo en Peggy dit heel snel uit gaan voeren. Als Mol krijg je het op een presenteerblaadje aangeboden.
 • Nikki is sowieso verdacht in deze opdracht, want ze voert helemaal niks uit en is alleen maar aan het mopperen. 
Wie is de Mol 2020 aflevering 5 Jeroen

Opdracht 2: Routebeschrijving

Dit is wel een cruciaal moment om te kijken wie de mol is! De kandidaten komen in een appartement aan waar drie kaartjes liggen. Een kaartje verwijst naar een auto, waarin je in duo's de volgende dag moet rijden. Maar ook hoe het verloop van het spel gaat. Want wie het kaartje met de rode auto pakt, gaat later met de helikopter. Voor de mol is dit niet heel interessant denken we. Veel beter is om het kaartje in het midden te pakken. En Jeroen is daar erg op gefocust! De mol kan hier dus het spel bepalen door voor een bepaald kaartje te kiezen. 

Degene die de kaartjes pakken zijn: Patrick (eerst) Jeroen (als tweede) en Nikki (derde)

De drie duo's (Peggy/Patrick, Jeroen/Ron en Nikkie/Tygo) moeten allemaal een route rijden. Via de groepsapp moet elk duo aan een ander duo de route wijzen. Wat valt op:

 • Jeroen en Ron doen rustig aan en gaan zelfs gezellig doen met een groep Chinese toeristen. Bovendien kletst Jeroen overal doorheen.
 • Nikkie heeft de telefoon niet op de luidspreker staan, zodat Tygo niks meekrijgt wat iedereen zegt.
 • Tygo gaat onderweg nog rustig even plassen. (?!?!) Weet hij dat hij nog lang in de helikopter daarna moet zitten?
 • Ron en Jeroen komen te laat in Pisa aan en er wordt geen geld verdiend. Foute overdracht qua navigatie van Jeroen? Tygo en Nikki komen uiteindelijk bij een helikopter aan en worden gesplitst van de rest van de groep. Ze moesten sowieso die helikopter halen, anders kon het spel niet verder gaan.
Wie is de mol seizoen 2020 aflevering 5

Opdracht 3: OnvoorspELBAar

De vier kandidaten die over zijn, moeten Tygo en Nikkie binnen 24 uur zien op te sporen. Als ze dit niet lukt binnen de tijd, dan gaat de volgende test en executie niet met zes, maar met deze vier kandidaten gebeuren. Ondertussen komen Tygo en Nikki op het eiland Elba aan.

We vinden dit een supergave opdracht. De kandidaten stappen een auto in, maar weten eigenlijk niet waar ze heen moeten. Totdat ze de sleutelhanger zien, met het kasteel van Piombino erop. Dat is de eerste plek om heen te gaan. 

 • Wat opvallend is, is dat Ron aangeeft niet direct voor het geld te willen gaan. Maar voor de hints die ze op een kaart zien staan. Probeert hij de rest als mol een richting in te duwen en zo geen geld binnen te halen?

Follow the money

Deze aflevering werd helemaal geen geld binnengehaald. Klasse gedaan molletje! In het overzicht van molloot Guido, zie je wat de kandidaten tot nu toe aan geld hebben binnengehaald. 

Wie is de mol 2020 na aflevering 5?

Het blijft natuurlijk een spel van de regie van Widm met de kijker. Want, wat krijg je nou echt te zien. Nikki was erg verdacht in deze aflevering. Maar qua molpositie zou je denken dat het hier om Jeroen moet gaan. Hij pakt snel het meest ideale kaartje voor de auto's. Waarbij hij én geen geld binnenhaalt én in het groepje van vier zit die in een volgende aflevering ook voor weinig geld kan zorgen. Jeroen is dus het meest verdacht volgens ons.

Aflevering 4 widm: Meesterlijk

We zaten er klaar voor. Drankje en chippie erbij. En dan kijken hoe 'Wordt vervolgd' verder zou gaan in aflevering 4 van Wie is de Mol 2020. Maar ook hier is niets is wat het lijkt. Hoe spannend aflevering drie eindigde met de geheimzinnige busjes, zo saai ging het verder in aflevering 4. Echt meesterlijk, zoals de aflevering heet, was het voor ons dus niet zo. Wat viel ons verder op in deze aflevering 4 van Widm 2020? Hier een overzicht.

Opdracht 1: Meesterwerken

Deze kunstzinnige opdracht speelt zich af op drie verschillende locaties. Ron, Ellie en Patrick staan in het Uffizi museum in Florence. Zij moeten op aanwijzingen van hun medekandidaten de juiste schilderijen in het museum zoeken. De kamernummers waar de schilderijen hangen, zijn de codes van twee kistjes met geld.

Jeroen en Peggy staan bij het geboortehuis van Leonardo da Vinci en Tygo en Nikki zijn bij het geboortehuis van Michelangelo. Zij moeten op aanwijzingen van de ander een schilderij maken, die de drie kandidaten in het museum moeten raden.

Wie is de Mol 2020 aflevering 4
 • Jeroen geeft in zijn aanwijzing aan Peggy aan dat Maria de helft van het schilderij bestrijkt, terwijl ze er maar heel klein op staat. Peggy is daarentegen super gedetailleerd in de aanwijzigingen richting Jeroen. 
 • Nikki heeft een rond schilderij en geeft dat ook gelijk aan in het porto gesprek met Patrick. Als mol zou je dit prima achterwege kunnen laten. 
 • Ron is heel verdacht in deze opdracht. (1) Hij zoekt niet goed mee met de schilderijen. Zo ziet hij het goede schilderij, maar meldt het niet. (2) Hij noemt een jaartal dat Nikki moet onthouden, maar dit doet helemaal niet ter zake in dit spel. (Verborgen widm hint? Jaartal 1505 is bij elkaar opgeteld namelijk 20) En (3) Hij is helemaal niet blij wanneer het geld van het kistje wordt opengemaakt. 

In totaal heeft de groep 1000 euro verdiend met deze opdracht. De plek waar je als mol het best te werk kunt gaan is,  denken wij, in het museum. Ron zit in dit groepje en doet ook erg verdacht.

Opdracht 2: Follow the money

Op het Piazzo della Signoria in Florence moeten de kandidaten koffers met geld volgen. Deze worden door verschillende mensen in dezelfde outfits aan elkaar doorgegeven op het drukke plein. Wat de widm kandidaten niet zien, is dat er drie oud mol kandidaten door het spel lopen. Patrick heeft een sleutelpositie in dit spel en mag van een balkon het plein in de gaten houden.

Wie is de Mol 2020 aflevering 4 oud mol Patrick in beeld
 • Tygo probeert de rest ervan te overtuigen dat iemand anders het koffertje pakt. Achteraf blijkt het in het spel niet om de koffers te gaan, maar om de namen van de oud mol kandidaten. Maar door wat te roepen, gaat iedereen nog minder op de omgeving letten. Peggy en Nikki corrigeren hem en zeggen dat er geen switch van koffer is geweest.
 • Aan het eind moeten de widm kandidaten de namen van de drie oud-mollen noemen. We lezen bij veel molloten dat Nikki hier 'Rob' noemt. Terwijl Rob nog helemaal niet bekend zou zijn als oud-mol, aangezien deze opname al in november 2019 was. Wij denken ook dat Nikki hier 'Roep' zegt in plaats van 'Rob'. 
 • Peggy geeft aan dat ze een oud-mol heeft gezien, namelijk John van Eerd. De rest neemt dit heel gemakkelijk over, aangezien niemand wat heeft gezien. En Nikkie zegt nog 'Ja, dat dacht ik ook.'
 • Ron zegt nog dat 'Klaas' al eerder is geweest, waardoor hij volgens de groep hier niet zou zijn. Maar Klaas is nog helemaal niet eerder in dit seizoen langs gekomen en is nu wel een van de oud-mollen.
 • De groep heeft de oud-mol kandidaten niet goed en haalt hier geen molgeld op.
Wie is de Mol 2020 aflevering 4 Rob of roep!

Opdracht 3: Groeten uit Florence

De widm-kandidaten 2020 moeten in deze opdracht als echte toeristen te werk gaan. Er zijn drie groepjes, die Ellie mag indelen. Elk groepje moet ansichtkaarten van een bezienswaardigheid in florence in perspectief op de foto zetten. Doen ze dit goed, dan krijgen ze het geld van de ansichtkaart. De mol kandidaten weten niet, dat elk groepje dezelfde kaarten heeft, maar met verschillende geld bedragen erop. En alleen de eerste foto die in de groepsapp gedeeld wordt, telt mee als geldbedrag.

 • Wat we bij deze opdracht heel raar vinden, is dat achterop de ansichtkaarten een plattegrond staat. Niemand van de mol kandidaten horen we hierover. Terwijl er wel door onder andere Nikki en Ron de weg wordt gevraagd. 
 • Ron zet een ansichtkaart weer terug in het rek, maar laat deze dan vallen. Toevallig lopen ze terug en pakken ze de kaart weer op. Wilde hij hier de kaart met veel molgeld weg moffelen?
 • Sommige mol kandidaten gaan voor een erg laag mol bedrag, namelijk 50 euro, terwijl er vele grotere bedragen te verdienen zijn. En eens een foto in de groepsapp gezet, betekent dat anderen met dezelfde foto met een groter bedrag, deze niet meer kunnen posten. Nikki gaat voor 50 euro, terwijl de locatie 15 minuten lopen is. Tygo gaat voor een ansichtkaart van 50 euro en Jeroen gaat voor 50 euro. Terwijl Patrick dan nog zet: "Dat is wel heel weinig he?"
 • Er zijn twee personen die met Pinokkio op de foto willen/gaan. En Pinokkio is natuurlijk, net als de mol, ook een grote leugenaar. De één is Ron, de andere mol kandidaat is Tygo (zie de insta foto van Wie is de Mol 2020).

Wie is de mol 2020 na aflevering 4?

Pffff, lastig! Vorige week vonden we met name Peggy en Ellie verdacht. En Ellie ligt er nu na aflevering 4 uit als mol. PEggy blijven we nog steeds verdacht vinden. Bij opdracht twee kon ze wel heel gemakkelijk de rest van de groep overtuigen wie ze als oud-mol kandidaat zou hebben gezien. Daarnaast is Ron natuurlijk super verdacht na deze Widm-aflevering. We kunnen gewoon niet geloven dat hij zo sullig is. Is hij aan het acteren of vergeet Ron Boshard soms te acteren? We blijven hem volgen.


Aflevering 3: 'Besluit'

Aflevering 3 van Wie is de Mol 2020 bracht ons wel een beetje in de war. Het leek in eerste instantie of er niet zoveel gebeurde bij de opdrachten, maar deze widm aflevering kende ook een paar rare zaken. We zetten ze voor je op een rij.

Spel: Sleutel bos

De Wie is de mol kandidaten zitten bij dit spel vast in een olijfbos aan kettingen. Als ze vier van hun eigen sloten hebben geopend, is de ketting waaraan zij vastzitten lang genoeg om kokers te pakken met geld. Op elk geld staat een van de widm kandidaten voor wie het geld is. Alleen als je dit geld bij je hebt, telt het mee voor de pot.

 • Als je kijkt wat de ideale positie voor de mol zou zijn, dan is dat natuurlijk in het midden van het bos. Want dit is de sleutelpositie in het spel. Tygo staat hier, maar hij is snel los en werkt heel hard om al het geld goed te verdelen. Klinkt niet echt als een mol.
 • Degene die hier heel traag zijn, zijn Ron, Patrick en Ellie. Zij doen er heel lang over om de kettingen los te krijgen.
 • Jeroen krijgt van Tygo een gescheurd  geldbriefje. Dit blijkt hij achteraf in zijn zak te hebben gestopt, zodat het niet meetelt voor de pot. Is dit een bewust 'besluit' dat de mol neemt? Want Tygo herkent natuurlijk gelijk het geld en spreekt Jeroen hier na de opdracht erop aan. 

Spel: Meer of min

In het prachtige dorpje Pitigliano, staan alle uit tufsteen gehakte huizen op een grote rotswand. De huizen hebben bijna allemaal luiken en voor het Wie is de Mol 2020 spel zijn er enkele luiken met rode "-200 stickers" beplakt. De kandidaten moeten deze luiken open zetten, zodat er niks van het potgeld afgaat. Ze worden daarbij geholpen door hun mede widm kandidaten, die via de portofoon aanwijzingen kunnen geven. 

Wie id e Mol2020 Rode luiken
 • In welk groepje zou je als mol hier het liefste willen zitten? Juist, bij het opendoen van de luiken. Helaas zie je als kijker niet hoe de keuze is gemaakt wie in welk groepje zit. De widm kandidaten die bij de luiken lopen zijn: Peggy, Patrick, Nikki en Jeroen.
 • Opvallend vonden wij, dat Ellie bijna niet meedoet aan deze opdracht. Terwijl, 'miss ether discipline' hier van alles had kunnen zeggen door de portofoon. 
 •  Peggy doet heel raar tijdens deze opdracht. Molstreek, of bewust gefilmd door de regie van widm? Zo zegt ze eerst dat ze niet de rode luiken moeten open maken. Terwijl dit juist wel de bedoeling is. Ze wil een andere trap nemen, dan wat geadviseerd wordt. Ze treuzelt bij de keuze hoe ze de luiken open moet doen. (Terwijl Patrick heel snel en heel handig een bezem pakt om ze te openen) En last, but zeker niet least, maakt ze volgens ons een luik open waar helemaal geen rood mingeld op zit. En het luik is ook niet zichtbaar voor het team dat aan de overkant staat.
 • Aan het eind van het luiken spel, zijn 7 luiken opgemaakt. Maar er tellen er maar vijf mee. Twee missen dus. Op sommige vlogs hebben molloten het over groene luiken met plusgeld. Er zijn heel veel groene luiken, maar hier staat zeker geen plusgeld op. Dus een rood luik met een groen luik 'opheffen' kan niet. Dat de wind een luik dicht zou doen is te flauw voor het spel. Oftewel, onze conclusie is, dat de mol bewust (naast de actie van Peggy) nog een luik heeft dichtgedaan. 
Wie id e Mol2020 Groene luiken

Spel: Fortuin

Dit spel leek meer een Expeditie Robinson opdracht, dan een Widm-spel. In het "Fort Radicofani" moeten de widm kandidaten via verschillende opdrachten schilden verzamelen. In totaal kunnen ze acht schilden binnenhalen, waar ze op het eind met pijl en boog op mogen schieten. Elk geraakt schild levert 200 euro op. 

 • In deze opdracht was het volgens ons wat lastiger om te mollen. Alleen bij de fakkels kun je natuurlijk gemakkelijk mis gooien. Peggy kiest heel bewust om bij deze opdracht te starten. En gooit echt als "het minst motoriek ontwikkelde meisje van de gymles" geen één keer raak.
 • Bij de andere groep wordt er wel klungelig gedaan met het vullen van het water. Maar of Jeroen nu aan het mollen is door water te verspillen, ligt niet heel erg voor de hand. 
 • Aan het eind moeten de Mol kandidaten met pijl en boog schieten. Nou, nou, nou! Daar valt ex-politievrouw Ellie Lust toch wel een beetje door de mand. Met een boogje alla de straal van manneke pis, valt de pijl twee meter voor haar neer. Je zou denken dat zij toch wel kan schieten?  
 • Patrick raakt twee keer een schild. Misschien is het geluk, maar hij komt hier niet over als Mol.

Wie is de Mol 2020: Test en executie aflevering 3

 • Op wie zaten de Mol kandidaten in de test van aflevering drie? Bekijk het schema van Wie is de Mol Clues:
Wie is de Mol 2020 Clues
 • Horace geeft voor de test zijn 250 euro uit aflevering 1 aan de pot. Niet echt een mol actie om geld aan de pot te geven. Dat hij niet de mol is, blijkt direct wanneer hij aan het einde van de executie een rood scherm krijgt.
 • En dan die geheimzinnige zwarte busjes waarin de kandidaten moeten instappen. Drie busjes met drie verschillende routes aan het eind. Gaan we Horace nog terugzien in aflevering 4? Wij denken zelf van niet. Hij zit én niet meer in de app én er is al een dagboek van een afvaller van Horace. Maar bij Wie is de Mol is niets wat het lijkt. Wordt vervolgd... 
Wie is de Mol 2020 gekke henkie

Follow the money widm aflevering 3

De Thermolmeter laat weer het mooie overzicht zien hoeveel geld de Wie is de Mol kandidaten in aflevering 3 hebben binnengehaald:

Wie is de Mol volgens ons na aflevering 3?

Het blijft altijd zooo lastig! Peggy staat met stip bovenaan met raar Mollen gedrag na deze aflevering. Bovendien zat ze telkens in het groepje waar je ook daadwerkelijk iets kon doen als mol. Maar het ligt er ook weer te dik bovenop. Alsof de regie van Wie is de Mol 2020 de kijker naar Peggy wil loodsen. Ellie blijft ook verdacht voor ons. Ze deed nauwelijks mee met het spel van de luiken en ze schiet als ex-politievrouw wel erg belabberd op de schilden. Dus we blijven spreiden op Peggy en Ellie.


Aflevering 2: 'Listig'

Het was weer een heerlijke Wie is de mol aflevering. Voor de spelers helemaal, want ze mochten 'de-meest-geweldige-opdracht' (!) van Widm doen: de laser opdracht! Het volgende viel ons op aan acties van Wie is de mol kandidaten. Heb je zelf nog een tip, laat het ons onderaan deze pagina weten.

Spel: Steenrijk

Een fysiek loodzware widm-opdracht. De kandidaten moeten in deze opdracht stenen verslepen en ruilen langs een parcour. Twee teams lopen dit parcour af en komen elkaar op een gezamenlijk punt weer tegen. Ze hebben hier 45 minuten voor en krijgen geld in de pot wanneer ze elkaar treffen. Eigen stenen kunnen ze inwisselen voor 'zilver' stenen (5 euro) en 'goud' stenen (25 euro) die ze onderweg tegenkomen. 

 • Wanneer het groepje met de kandidaten bij de eerste stapel zilveren stenen staat, geven Ellie en Peggy aan dat de groep niet alles moet inruilen. Want, waarschijnlijk kun je later nog grotere bedragen vinden. Dit zou een mol niet zo snel zeggen.  
 • Ellie Lust loopt het bordje met 1,75 x vermenigvuldigen voorbij. Terwijl ze voorop loopt en dit duidelijk had kunnen zien.
Wie is de Mol_Ellie Lust

 • De groep met 5 kandidaten loopt de stapel met gouden stenen (25 euro!!) voorbij. Terwijl je hier juist heel veel geld mee kunt verdienen. Eerste de vrouwen (Nikki, Peggy en Nadja), waarbij Nadja achterstevoren liep en het minder goed heeft kunnen zien. En daarna ook de mannen (Tygo voorop en Jeroen aan het eind).
Widm2020 Stapel stenen

 • De groep met 5 personen haalt heel weinig geld in de pot. Slechts 35 euro, terwijl de andere groep 160 euro had gehaald.
 • Peggy werkt zo hard! Misschien doet ze wel iets teveel haar best en wil zo zo haar mol acties verdoezelen?
 • Op het insta account van de Thermolmeter zagen we ook een opvallende widm hint. De Mol moet wel één of meerdere zilveren stenen stiekem weggegooid hebben. Want je kunt met zilveren stenen nooit 35 euro vormen. Ze gaan namelijk altijd per tiental (5 stenen ruilen voor 2 zilver van 5 euro). We vermoeden dat dit gedaan is door iemand die achteraan liep in het groepje van 5. Dit waren Peggy of Jeroen. Of het kan gedaan zijn door iemand die alleen liep (Nikki de Jager). Peggy werd echter door de achterstevoren lopende Nadja waarschijnlijk teveel in de gaten gehouden. Dus Nikkie en Jeroen zijn hier verdacht.
Wie is de Mol 2020 Thermolmeter
 • De twee groepen ontmoeten elkaar bij het paaltje 'x 0,5'. Vanuit de regie van 'Wie is de mol 2020' was dit natuurlijk zo uitgestippeld dat de kans het grootste was elkaar hier te ontmoeten. Maar de mol heeft dit natuurlijk ook wat kunnen sturen. Wie heeft dit zo precies kunnen regelen dat ze daar zijn gestopt? Er zijn een paar kandidaten dat redelijk de boel heeft vertraagd. Jeroen was behoorlijk aan het klagen over z'n monnikskapspier (!?) in z'n nek en stopte continue. En ook Ron Boshard liep alleen maar te klagen en te vertragen. Leeftijd of mollenstreek?

Conclusie: Nikkie, Ellie en Jeroen zijn in dit spel het meest verdacht, al heeft de rest van alle kandidaten ook flink lopen slapen of mollen, omdat er paaltjes werden gemist. Waarschijnlijk zijn teveel kandidaten nog bezig om de aandacht op zichzelf te vestigen als mol. De Mol hoefde dus eigenlijk zelf niet zoveel te doen, anders dan er voor te zorgen dat ze bij 0,5x uitkwamen.

Spel: 'Meeslepend'

De opdracht waar elke mol kandidaat aan wil meedoen! De laseropdracht. Dit keer moesten de mol kandidaten een kist voorbij de finish brengen. Elk geldbedrag en alle jokers met namen erop die in de kist kwamen, telden mee. 

 • In de Moltalk aflevering 2 vertelt de mol van 2019, Rob, dat het voor een mol niet handig is te starten met deze opdracht. Handig is om midden- of achterin te zitten. 
 • De eerste kandidaten die samen het parcour in gingen, waren Nikkie en Ron. Dat was niet zo'n succes. Ron zag de kist niet meer en Nikki staat met haar volle lengte rechtop te schieten. Makkelijke target. 
 • Daarna moeten Patrick en Peggy samen het parcours op. Patrick pakt veel geld, maar heeft het niet in de kist gedaan. Oftewel, alles is daarmee weg. Ook raar dat zowel Nikkie en Ron, als Peggy en Patrick niet de booby trapdraadjes door gingen knippen. Daarmee maken ze het lastiger voor de volgende kandidaten die dit nog moeten doen.
 • Het derde koppel is Tygo en Horace. Horace doet het meest in dit spel. Hij haalt veel geld op en je ziet ook dat hij geld in de kist stopt. Maar is dit plus of min geld? widm vlogger Daan zegt bewijs te zien, dat Horace mingeld pakt. Zie z'n YouTube filmpje over de aflevering. 

 • Nadja mag in haar eentje op pad en behaalt niet heel veel resultaat.
 • Tenslotte gaan Ellie en Jeroen samen het parcours in. Jeroen kan het laatste stukje van het parcours afmaken en sleept de kist over de finish. Daarbij roept hij heel blij naar Ellie dat hij het gehaald heeft. Oprecht? Of een goede acteur? Wil de regie hier Jeroen als kandidaat neerzetten en ons doen geloven dat hij de mol niet is?

Conclusie: Ook in dit spel zijn er geen kandidaten die opvallen in kandidatengedrag. Of zitten we in dit jubileumseizoen met meerdere mollen?

Wie is de Mol 2020 Spel: Vragenvuur (zwarte vrijstelling)

Een extra opdracht in het spel, waarbij de kandidaten een zwarte vrijstelling kunnen verdienen. Ze moeten elkaar zoveel mogelijk vragen stellen over een thema, waarbij eigenlijk iedereen het antwoord weet. Het thema is, hoe vanzelfsprekend: Italië.

 • Thuis op de bank zaten we volop vragen te verzinnen over Italië. Best simpel toch? Niet voor Horace, die zat behoorlijk te hakkelen met z'n vragen. 
 • Toch heeft een mol niet zoveel aan deze opdracht. Je kunt een zwarte vrijstelling bemachtigen. Opvallend is dat de Penningmeester (Patrick) hier weer een cruciale rol heeft. Hij moet aan het eind bepalen of de keuze wordt gemaakt voor de zwarte vrijstelling, of voor de 1.500 euro in de pot. Hij kiest het laatste. Dat is toch echt wel een kandidaten actie. Als mol wil je niet zo'n geldbedrag in de pot lijkt ons. Dit is namelijk het enige moment dat er serieus geld in de pot komt. Als ik mee zou doen, zou dit wel een reden zijn om Patrick voorlopig niet te verdenken.

Algemene molstreken of opvallende zaken

 • Tijdens de executie is er een lege stoel over, naast Rik van de Westelaken. Is dit een nieuw grapje van Wie is de mol 2020? Ellie Lust gaat er op zitten en heeft daarmee automatisch een groene vrijstelling. Voor een mol is dit niet perse interessant om hier te gaan zitten. Maar toch apart.
 • Blijkbaar heeft Jeroen Kijk in de Vegte zich versproken in zijn radio 2 programma over wie is de mol 2020. Samen met zijn duo partner en ex mol kandidaat Jan-Willem Roodbeen ging het gesprek over Wie is de mol 2020. Jeroen zei letterlijk: "Daar doe ik nu nog helemaal geen uitspraken over, ik wacht even tot ik er uitgevlogen ben..." Jan-Willem probeerde het later nog goed te praten, maar raar is het wel. Bewust? Of toch versproken? 

Mol bondjes in aflevering 2 widm

Tijdens de aflevering zijn er twee bondjes gesloten. Al vonden we de manier hoe het ging wel een beetje raar. Alsof de regie van Widm2020 er bijna op aan heeft gedrongen bondjes te sluiten. 

 • Ron en Tygo vormen samen een bondje. Zij bespreken dit, terwijl Horace er later gewoon achter blijkt te zitten. 
 • Ellie en Patrick zijn het tweede bondje. Al moeten we gaan kijken of ze daadwerklijk in aflevering 3 van Wie is de Mol informatie gaan uitwisselen. Tot nu toe is Ellie redelijk een gesloten oester.

Follow the money van aflevering 2

Als we het Follow the money schema van de Thermolmeter volgen, dan vallen twee personen op die geen geld binnen hebben gehaald: PEggy en Tygo. Bij Horace staat een bedrag van 280 euro in de plus, maar we denken zelf dat hij ook wel wat mingeld heeft binnengehaald. 

Wie is de Mol?

Het blijft natuurlijk voorlopig nog gissen, omdat teveel kandidaten zich vreemd gedragen, domme fouten maken en daardoor verdacht lijken. Kijken we naar de type mollen van de afgelopen seizoenen dan zijn dit stuk voor stuk slimme mensen geweest. Wie zijn de slimsten in deze groep? We kennen ze helaas niet goed genoeg allemaal, maar achten Ron (sorry Ron) en Nikkie niet in staat de Mol te zijn, al neemt Nikkie dit seizoen een veel dominantere/bepalende rol in dan de vorige keer dat ze meedeed.

En... in de afgelopen 5 seizoenen waren 4 mollen een man. (alleen Merel Westrik was een vrouw). Tijd dus voor een vrouw, maar er zijn er nog maar 3. Dan komen we bij Peggy of Ellie. Ellie zou natuurlijk voor het programma een hele gave mol zijn, want Ellie is een beetje met haar 'Ether discipline' bekend geworden door Wie is de Mol. Maar... Peggy. Die doet geen rare dingen, is positief aanwezig in de opdrachten en lijkt ons een slimme tante. Dus... de mol is.. met behoorlijke twijfel: Peggy.

Aflevering 1: Hints en verdenkingen widm

Dat we niet de enige blije molloten waren, bleek wel na de kijkcijfers van de eerste ‘Wie is de Mol 2020’ aflevering. Maar liefst 3,4 miljoen mensen hebben gekeken. Wat viel ons op na deze aflevering? We hebben de hints en verdenkingen van Wie is Mol 2020 voor je op een rij gezet.  

Algemene molstreken en opvallende zaken

 • In de intro van de serie, zie je groot de letters MOL. Daarna zie je foto van Ron Boshard
 • Waarom wordt Patrick door Rik van de Westelaken als penningmeester benoemd? Normaal wordt de penningmeester gekozen door de groep. En nu heeft Patrick hierdoor een sleutelpositie om te kunnen mollen in een volgende opdracht.

Spel: 'Spiegelbeeld'

 • De Mol kandidaten moeten voor de spiegel staan waar hun eigen quote op staat, die ze vooraf in een brief aan de mol hebben geschreven. Dit zou je toch van jezelf moeten weten. Ellie, Jeroen, Nikki en Patrick staan bij de verkeerde quote.
 • Er is één de mol kandidaat die niet helemaal wist hoe ze teksten in spiegelbeeld moest lezen. Nadja. En zij is ook de eerste kandidaat die je in als eerst in een shot als spiegelbeeld ziet. Toevallig?
 • Hebben jullie ook zo zitten staren naar de trui van Tygo? De laatste letter in spiegelbeeld. Past wel heel goed bij de opdracht…
Wie is de Mol 2020 spiegelbeeld

Spel: 'Gastenlijst'

 • Patrick mag bij deze opdracht de teams indelen. Daarbij zet hij zichzelf, samen met Ellie op een prominente positie
 • De mol kandidaten moeten zoveel mogelijk Italiaanse voornamen opschrijven. Al snel blijkt het zo gedraaid te zijn, dat iemand beweert dat het alleen om mannennamen gaat. Je ziet hier dat Jeroen zegt dat het zowel mannen als vrouwennamen mogen zijn. Terwijl Peggy zeker lijkt te weten dat het om mannen voornamen gaat.
 • Er zijn verschillende mol kandidaten die vals gaan spelen tijdens deze opdracht. Want, we kunnen toch net doen dat je Fabio heet? Degene die vals spelen zijn met name Horace en  Peggy. Toch een beetje dom met zoveel camera’s erbij? De groep moet uiteindelijk 250 euro uit de pot halen.
 • Nikki gaat sowieso wat omslachtig te werk tijdens deze opdracht. In een winkel gaat ze ongeveer de hele lijst met namen af. Beetje andersom zoeken toch?

Wie is de Mol 2020 Spel: 'Achter je rug'

Wow, wat een spannend mol spel was dit. Zou de mol echt achter de rug van de mol kandidaten spullen hebben weggepakt? Wij zaten op het puntje van onze stoel.

 • Er is maar één mol kandidaat die in beeld wordt gebracht die ook daadwerkelijk een keer achterom kijkt. Dat ik Nikki. Sommige beweren een schaduw in beeld te hebben gezien. Na twee keer het shot te hebben bekeken, zagen we het nog niet. Maar belangrijker is: Heeft Nikki de mol gezien? Of is ze het met deze actie juist zelf?
 • Wat we een hele goede tip vonden van YouTuber Felix is die over Horace. Horace pakt geld uit het bakje. Maar hij kijkt geeneens in de andere bakjes. Wist hij dat ze leeg waren? Is hij daarmee de ideale kandidaat zoals Felix zegt? Of juist verdacht? Bekijk het YouTube filmpje onder.
 • Bij deze opdracht pakken Ron en Nikki een joker. Horace pakt het geld. De rest van de mol kandidaten heeft niks.

Follow the money na aflevering 1

We zijn dol op de instagram overzichten van de Thermolmeter van Follow the money. Want, zo kun je toch gelijk zien hoeveel de mol kandidaten nou daadwerkelijk aan geld binnenbrengen. In het rood staan Peggy, Tygo, Nadja en Tina. 


Kandidaten Wie is de Mol 2020

Eerlijk gezegd hadden we zelf andere oud-kandidaten uit gekozen voor Wie is de Mol 2020. Qua types zijn ze op de een of andere manier een beetje gelijk en zijn het veel ‘oud’ presentators en acteurs. Al gunnen we Ron Boszhard natuurlijk een tweede kans om die eerste ronde van Wie is de Mol door te komen. En smullen we nu al van de widm etherdiscipline van Ellie Lust. Onder aan deze pagina, hebben we de Wie is de Mol 2020 kandidaten verder voor je op een rij gezet.

Locatie Wie is de Mol 2020 Toscane

Locatie Wie is de Mol 2020

Ook al hadden we andere kandidaten gekozen, qua locatie is het ook deze keer weer subliem. De Wie is de Mol 2020 jubileumversie start dit jaar in Toscane, de Val d’Orcia, om precies te zijn. Een heel toepasselijke plek bij de titel van dit widm seizoen: ‘Renaissance’. Tijdens de zoektocht naar de mol gaat de serie langs geboorteplaatsen en belangrijke bouwwerken van Leonardo da Vinci, Michelangelo en Caravaggio. Al na de eerste widm aflevering hadden we gelijk weer zin in een vakantie naar Toscane!

Kandidaten Wie is de Mol 2020

Wie is de Mol 2020 kandidaten

De Mol kandidaten 2020 op een rij met hun achtergrond van links naar rechts.

Ron Boshard X

Leeftijd 56
Presentator

Ellie Lust X

Leeftijd 53
Presentatrice en oud politie- agente

Nikki de Jager

Leeftijd 26
Visagiste en vlogger

Jeroen Kijk in de Vegte

Leeftijd 46
Radio-dj en voice over

Tina de Bruin X

Leeftijd 44
Actrice

Lees het dagboek van de widm afvaller van Tina

Tygo Gernandt

Leeftijd 46
Acteur


Nadja Hupscher X

Leeftijd 48
Actrice en schrijfster

Patrick Martens X

Leeftijd 42
Acteur en presentator

Lees het dagboek van de widm afvaller Patrick

Horace Cohen X

Leeftijd 48
Acteur en komiek

Lees het dagboek van de widm
afvaller van Horace


Kijk jij ook met je kinderen 'Wie is de Mol 2020'? 

Wie is de Saboteur junior

Speel dan nu het spel 'Wie is de saboteur junior'. Ideaal als je een origineel kinderfeestje wilt organiseren voor jouw zoon of dochter. Geschikt voor kinderen van 9 tot 14 jaar. Met draaiboek, jokers en echte testen.

Peggy Vrijens X

Leeftijd 43
Actrice
Lees het dagboek van widm afvaller Peggy

Wij kunnen niet wachten op de volgende uitzending van Wie is de Mol 2020! Heb jij nog goede tips of hints, wie de mol 2020 kan zijn? Laat het ons weten in een reactie hieronder.

>