Wie is de Mol 2019

Wie is de Mol 2019Na 5 afleveringen genieten met Wie is de Mol 2019 is het tijd eens de balans op te maken om te zien of we een Mol aan kunnen wijzen. Allereerst kunnen we concluderen dat het dit jaar een erg leuke en enthousiaste groep mensen bij elkaar is. Er wordt genoeg gelachen in ieder geval en de spelers kunnen het onderling ook goed met elkaar vinden. Waar we in andere jaren al direct een paar spelers konden aanwijzen die er van ons wel uit mochten, hebben we dat dit jaar niet. Leuke kandidaten!

Maar Wie is de Mol vragen we ons inmiddels wel af. Nou ja, dat deden we natuurlijk gelijk al wel, maar na 4 exits neemt de spanning nu wel toe. In de app verloren we kostbare punten door Niels, die het nodig vond bij Evelien een joker te stelen. En juist om het feit dat zij die joker had, hadden we 50% van de punten op haar ingezet. Bedankt Niels!

We gaan in deze blog niet 5 afleveringen achter elkaar behandelen, maar gaan wel even stil staan bij een drietal cruciale onderwerpen: de hints, raar gedrag en Follow the Money.

Én we hebben één brandende vraag: Wie is de Mol. Uit iedereen, die dit voor zaterdag 9 februari 20.30 uur als reactie op ons Facebookberichtjuist voorspelt, gaan we een winnaar loten. Hij of zij krijgt gratis ons ‘Wie is de Saboteur‘ of ‘Wie is de Saboteur junior’ spel t.w.v. € 21,50. Lekker met je eigen vrienden dezelfde spanning voelen als in het echte Wie is de Mol.

Follow the Money

Als je de 5 afleveringen bekijkt dan valt het dit seizoen op dat er maar weinig opdrachten zijn, waarin de spelers zich moeten verdelen over meerdere teams of individueel spelen. En als dat al zo is, dan wordt de opdracht óf volledig gehaald óf volledig niet gehaald, waardoor het niet aan te wijzen is, wie wel en wie niet geld heeft verdiend voor de pot.

Er zijn maar 3 opdrachten waar individueel of in teamverband een bepaald bedrag werd gewonnen, wat door de anderen niet werd gewonnen. NB. We richten ons niet meer op de 4 spelers die al uit het spel liggen (Evi, Nikkie, Evelien en Robèrt) Dit waren de volgende 3 opdrachten:

Wie is de Mol 2019 LaserstralenLaserstralen – Wie is de Mol 2019 aflevering 2

Merel verdiende € 250 en Rick Paul haalde een schamele € 50 op. De rest lukte het niet om geld te bemachtigen zonder door een laserstraal te worden geraakt. En tjonge, wat bewogen die laserstralen toch hard heen en weer. Not.

In deze opdracht is 100% zeker gemold, maar helaas ook door heel veel kandidaten. Dus het is moeilijk om in deze opdracht iets over de Mol te zeggen. Behalve dat het niet pakken van geld heel normaal was.


Sinan wachtkamerWachtkamer

De groep splitste in dezelfde aflevering op in 3 groepen en gingen elk een ruimte in. Hier zagen ze een scherm waar enerzijds filmpjes van kandidaten werden getoond en anderzijds waar ze elke keer een aanbod kregen waar ze op in konden gaan door de ruimte te verlaten op dat moment. Ook hadden ze nog een paar schermen waarop ze de andere kamers zagen.

Uiteindelijk hebben van de overgebleven 6 kandidaten 5 de ruimte op tijd verlaten en daardoor hebben ze óf een joker voor zichzelf verdiend óf een geldbedrag verdiend voor de pot. Voor elke speler die te lang bleef zitten werd er € 250 uit de pot gehaald, bleek toen ze te lang bleven zitten. Dit weet een Mol en hij of zij kan natuurlijk rustig blijven zitten. Want hé… we wisten het niet he.

Van de 6 bleef Rick Paul zitten en dit kostte dus € 250. Van de overige 5 verdienden Jamie, Niels en Sarah ieder € 250 en Merel en Sinan verdienden een joker.

Waterval

Bij de waterval moesten de kandidaten in 2 groepen naar beneden toe. Onderweg moesten ze in diverse kokers voelen zonder te kijken en op gevoel bepalen of het stokje wat in die koker zat dezelfde was als die zij hadden boven op de waterval. Zo puzzelden ze een code bij elkaar.

Sinan, Merel en Sarah zaten in de ene groep en wisten de juiste code te vinden en zodoende totaal € 750 te verdienen voor de pot. Maar… Sinan ging niet naar beneden via de waterval, omdat zijn overgewicht volgens hem teveel risico betekende (ondanks dat de organisatie zei dat het prima kon). Dus € 375 dan door Merel en door Sarah verdiend.

Het andere team, waarin Niels, Rick Paul en Jamie zaten met daarbij gevoegd Robèrt lukte het niet om de code te vinden. Zonder Robèrt (die het er niet goed van af bracht) was het ook niet gelukt, want Niels heeft geen enkele koker gevoeld, omdat hij hoogtevrees had. Tja… als je dat als groep weet, dan zorg je toch dat de andere 2 alle stokjes weten te herkennen ? € 0 dus verdiend door deze mannen. Sterker nog – € 250 per persoon, want ze hadden € 750 kunnen verdienen.

Totaal verdiend

Dat brengt ons op een tussenstand van:

  1. Merel en Sarah met beide € 375 verdiend.
  2. Sinan, Niels en Jamie staan alledrie totaal op € 0.
  3. Rick Paul staat op – € 450.

Nogmaals het is gebaseerd op maar 3 opdrachten, omdat het de enige opdrachten zijn waar je daadwerkelijk verschil kan zien per persoon in wat ze verdiend hebben voor de pot. Nog te snel om een enorme conclusie aan te verbinden, maar toch….

Raar en verdacht gedrag per kandidaat

Elke kandidaat heeft af en toe raar of verdacht gedrag. Niet altijd te plaatsen of dit nou Mollenstreken zijn of kandidaten die aan het mollen zijn, maar we willen ze je niet onthouden:

Merel Westrik Wie is de MolMerel Westrik 1 huisdier Merel

We denken dat Merel een intelligente dame is. Ze heeft Journalistiek gedaan, dus HBO geschoold. Hoe rijmt dit met de ontzettend domme dingen die ze soms doet of zegt in Wie is de Mol 2019 ?

Voorbeeld: In de aflevering waarin Rick Paul en Nikkie op een balkon staan en de rest van de groep antwoorden moet geven op vragen over hun zelf, waardoor er codes ontstaan. Er wordt gevraagd: hoeveel dieren iedereen heeft. Merel steekt 2 vingers op. Sarah vraagt: heb jij er 2 ? Dan zegt ze: tuurlijk niet, en steekt vervolgens 1 vinger op. HOE.. DAN… ???

Wij zien dit als te dik er bovenop raar gedrag (slecht geacteerd, niet goed doordacht) en dus geen Mollen gedrag. Een Mol spreekt van tevoren de tactiek door met de regie en weet al wat te mollen bij deze opdracht. Gewoon een verkeerd antwoord geven en de opdracht mislukt. Dit gedrag van Merel hoort daar niet bij.

Met het geldbedrag wat ze won in Follow the Money en met bovenstaande concluderen we: ze is geen Mol. (ondanks dat ze wel héél snel op de verkeerde plek stond bij het balkonspel, zie afbeelding). Wel een winnaar, want nogmaals: dit is een slimme dame!

Niels Wie is de Mol 2019Wie is de Mol 2019 – Niels dan ?

Altijd fanatiek (te fanatiek ?) en een speler die tot het randje gaat door zelfs een joker te jatten van een mede-kandidaat. Niels maakt rare fouten, maar minder opvallend dan Merel en wel degelijk kosten die de groep veel geld. Het beste voorbeeld is het spel waarin ze pakken aan hebben met daarop de antwoorden op vragen die ze op diverse plekken op laptops kunnen vinden.

Rita Corita is het antwoord. Niels weet de schuld op Sinan te krijgen, omdat die achter de laptop staat. Op het moment dat Sinan even niet op let, toetst Niels het antwoord is, maar foutief: Corrita met 2x een R in plaats van 1x een R. Weg geld. In diezelfde opdracht staat hij achter Merel die een fout antwoord intikt, maar waar hij meekijkt. Direct nadat het antwoord is ingetoetst en het fout blijkt te zijn, roept hij: ‘Dat is niet de vraag!’ Hij zag de goede vraag toch staan ? Waarom zei hij het niet direct. Daarna loopt hij – iets van wat moet lijken op bozig – weg.

De € 250 die Niels pakt in de Wachtkamer lijkt er echter op dat hij geen Mol is.

Wie is de Mol 2019 Niels ? We zijn er bij Nielson IJskoud nog niet uit.

SarahSarah

Sarah is voor de rest voor ons nog onduidelijk. Een actrice, dus dat kan van alles betekenen. Misschien daarom geen Mol, omdat het te voor de hand ligt ?

Wel samen met Merel € 625 verdiend en dus in onze ogen toch niet de Mol.

Jamie Wie is de Mol 2019Jamie

Wie is Jamie eigenlijk vragen we ons af. Hij doet in zijn gedrag altijd erg overdreven. Een Mol lijkt ons meer op de vlakte te blijven. Jamie was degene die de meeste kisten naar boven trok vanaf de brug in de allereerste opdracht van aflevering 1. Maar ja… de Mol had belang erbij dat er zoveel mogelijk kisten naar boven werden getild. Want…. hoe meer vrijstellingen er zouden gevonden worden voor alle kandidaten hoe meer kandidaten niet meer voor het geld zouden willen gaan. Het geld wat dan dus door de Mol zou worden verdiend. Jamie stond ook precies bij de kisten die wel tilbaar waren.

Jamie haalde wel € 250 binnen in de wachtkamer, maar kon net als Niels en Rick Paul niet zorgen voor geld bij de Waterval in Wie is de Mol 2019. Hij is wat ons betreft niet de Mol, omdat hij te veel aanwezig is in het programma. Een goede Mol is meer op de vlakte.

Sinan WIDMSinan

Sommige kandidaten in Wie is de Mol 2019 vallen op door rare acties, raar gedrag. Sinan valt op doordat hij het elke keer weet te presteren helemaal niks te doen. Hij voegt niks toe, verdient geen geld. Heeft wel overal een mening over, maar dat leidt meestal tot meer discussie en niet tot resultaat. Geen domme fouten, geen domme acties, eigenlijk helemaal geen raar gedrag. En dus verdacht!

Rick Paul

Volgens Follow the Money met – € 450 moet hij de Mol zijn. Er was echter de opdracht waar hij samen met Nikkie de codes moest aanwijzen aan de rest van de groep. Nikkie zag de getallen niet, die precies andersom waren gekleurd, waardoor het inderdaad lastig te zien was. Hier had Rick Paul enorm kunnen vertragen (mollen) door ook te zeggen dat hij het niet zag. Dan had er iemand naar boven moeten komen.

Maar zo ging het niet. Rick Paul zag het gelijk allemaal heel scherp. Echt kandidatengedrag en dus is Rick Paul voor ons niet verdacht. Hij zou overigens wel in staat moeten zijn een mol te zijn. Kan goed acteren en is extravert genoeg. Hopen dat we gelijk hebben, want we zetten komende zaterdag weer veel punten op hem in.

Wie is de mol 2019 balkonspelWie is de Mol 2019 Hints

Het is onbegonnen werk om alle hints hier te tonen, maar een aantal wilden we je niet onthouden, omdat ze wel erg verdacht zijn:

  • Het balkonspel. Er hoefde er maar eentje verkeerd te staan en dan zou de groep het geld niet winnen. Welnu… van de 6 overgebleven kandidaten stonden er 6 goed en 6 fout. Niels, Merel, Sarah stonden alledrie verkeerd. Dit is een opdracht waar je kan mollen zonder dat de groep het precies door heeft. Maar… als je weet dat er toch een paar fout staan, dan kun je alsnog op de goede plek gaan staan natuurlijk. Want er wordt toch al geen geld meer verdiend. Dus wie stond er op de goede plek, maar deed dit vrij laat ? Dat was Jamie en Evelien (maar die is exit).
  • Er is een muur waarop alle kandidaten zijn geschilderd. Er is gek genoeg één kandidaat die met de voeten onder de grond staat. Een mol staat ook onder de grond. Is Sarah dan de Mol ?
  • In de opdracht waar de kandidaten in boten in een kooi 3 codes moeten samenstellen, ontstaan de 3 codes. 19.24, 24.28 en 29,03. Op al deze momenten in de aflevering is toevallig Sinan in beeld. Toeval of ?
  • In het fotospel, waar ze 9 foto’s moesten vinden die samen 1 grote foto maakten, zei Rick dat ze op het uitzicht moesten letten. Op de foto zie je 2 mensen staan, weliswaar heel onduidelijk. Een vrouw (die niet 1 van de kandidaten kan zijn qua bouw) en 1 man die weg loopt. Met het postuur van… Sinan.

Sinan postuurWie is de Mol 2019 ?

Sinan is de Mol. Niels zou het kunnen zijn, maar vorig jaar hadden we Jan als als Mol en die lijkt teveel qua persoonlijkheid op Niels. Sinan is in alles niet iemand die je verwacht. Niet atletisch, niet snel, is wat op de achtergrond. En je ziet de regie geen molstreken van hem in beeld brengen.

Perfect gescreend dus :-).

Doe je mee ? Vertel wie jouw Mol is als reactie op het Facebookbericht, like onze Facebook pagina en maak kans op ons spel: Wie is de Saboteur (voor volwassenen) of Wie is de Saboteur junior (voor kinderfeestjes).

 

Met Wie is de Saboteur, speel je je eigen Wie is de Mol spel, ervaar de spanning met de spellen en de tests.

Wil je meer weten over dit spel, klik dan op één van de onderstaande groene buttons.

[maxbutton id=”20″ ] [maxbutton id=”20″ url=”https://groepsspellen.nl/wie-is-de-saboteur-kinderfeestje/” text=”Wie is de Saboteur junior ” ] 

>