Wie is de Mol 2018 kandidaten – de Mol al ontmaskerd ?

11 november 20.20 uur NPO 1. De koffie bleef even ongeroerd een kwartiertje op tafel staan, want Art Rooijakkers stelde in een aflevering van iets meer dan 5 minuten de 10 Wie is de Mol 2018 kandidaten aan heel Nederland voor. Eerlijk gezegd, een toevalligheid dat we de televisie aan hadden staan en ook nog op die zender. Meant to be, ongetwijfeld. En ik weet niet hoe het jou verging, maar altijd is er eerst een kleine teleurstelling, omdat we zo weinig van de Wie is de Mol 2018 kandidaten kennen. Maar dat maakt helemaal niks uit, want al waren de Wie is de Mol 2018 kandidaten allemaal onbekenden, tijdens het programma ga je vanzelf van ze houden, of juist niet. Nu nog wachten tot 6 januari 2018 om 20.30 uur. Tot dat moment kunnen we natuurlijk al vast aan de slag, want wil jij de Mol ontmaskeren, dan zul je wel je huiswerk op orde moeten hebben.

In deze blog helpen we met dit huiswerk door de Wie is de Mol 2018 kandidaten kort voor te stellen, maar tegelijkertijd nemen we de tijd om de weliswaar korte trailer, maar ook zeer interessante trailer van 11 november eens te analyseren. En als laatste doen we een heeeeeele voorzichtige voorspelling. Wat denk jij ?

Wie is de Mol 2018 kandidaten – de trailer

De trailer begint met Art die voor het Vondel CS staat, waar elk jaar de Wie is de Mol finale zich afspeelt. CS. staat genoteerd, maar geen enkele Wie is de Mol kandidaat heeft die initialen, dus die aantekening laten we even voor wat het is. En na een vrij algemeen praatje van Art, waar geen enkele hint in verborgen zal zitten, maar waar heel kort even het doel van het spel wordt verteld, begint het filmpje over de Wie is de Mol kandidaten.

De trailer nog niet gezien, of wil je hem een keer terug kijken ? Klik hier voor de trailer.

Wie is de Mol 2018 kandidaten: 1. Ron Boszhard

We zien als eerste Ron Boszhard. Hij komt in beeld na een shot met bergen en een paraglider. Ongetwijfeld een opdracht in één van de komende afleveringen, maar aangezien we het niet zeker weten, noteren we hier: Ron Boszhard – paragliden. De meeste Nederlanders zullen Ron Boszhard wel kennen. Hij is de oudere broer van Carlo Boszhard en bekend van programma’s zoals Zappsport (sportprogramma voor kinderen), maar ook Bommetje en Ter Land, Ter Zee en in de lucht.

Het schijnt dat Ron zichzelf heeft aangemeld om mee te doen aan Wie is de Mol 2018. Als wij bekende Nederlanders waren, hadden we dit ook zeker gedaan. Naast dat het Wie is de Mol spel natuurlijk al helemaal geweldig is, is het ook zeker een boost voor je status als BN-er.

Is Ron de Mol ? Nee. In onze ogen niet, maar dat baseren we op een heel dun bewijs. De afgelopen 2 jaren stond de Mol bij de foto van de groep beide keren aan de buitenkant (Klaas van Kruistum en Thomas Cammaert). Onze inschatting in een vorige blog waarin we tips deelden om de Mol te ontmaskeren is dat de Mol in Wie is de Mol 2018 niet aan de buitenkant zal staan. Ron staat wel aan de buitenkant en is dus niet de Mol.

In de trailer heeft Ron een theorie. Hij gaat kijken hoe de Wie is de Mol 2018 kandidaten zich gedragen in het spel en er buiten. Een verschil hierin zou hem wijzen naar de Mol. We wensen hem veel succes.

Wie is de Mol 2018 kandidaten: 2. Simone Weimans

Maar dan wordt het interessant. Simone Weimans komt in beeld na een kort beeld van een bord met letters. En dan gaan alle alarmbellen af. Niet om het beeld waarin Simone verschijnt, want daarin is niks te zien.

Maar wel het shot er voor, welke maar een fractie van een seconde in beeld verschijnt: Een bord met letters, daar moeten we wat mee!

Natuurlijk komt dit bord ook in één van de afleveringen terug, maar er staat zoveel op. Daar zal toch tenminste wel 1 Wie is de Mol hint in kunnen zitten ?

Wat staat er allemaal op het bord ? Horizontaal, verticaal, diagonaal lezen we: Verbond (maar achterste voren geschreven), Team (ook achterstevoren geschreven), Waar, Loe -en in een bochtje ook- Haver, Laren (maar geen enkele Wie is de Mol kandidaat komt uit die plaats), Mol, Bont, Bod, Rijstem, Moos, Top en dus ook Pot. Alle woorden hebben we opgeschreven in ons Mol analyseboekje. Simone Weimans kennen we met name van het journaal. Niet prime time, maar in de ochtenden en middagen is zij veelal te zien. Verder is er weinig over haar bekend helaas. In de trailer zegt ze dat ze een journalist is en dat die altijd op zoek gaan naar de waarheid. Haar vak gaat haar helpen de Mol te vinden dus. Ze zegt niks speciaals in onze ogen hiermee en maakt zichzelf dus ook niet verdacht. Geen hints wat ons betreft dus. Door naar de volgende.

Wie is de Mol 2018 kandidaten 3. Ruben Hein

Sorry Ruben, wij dachten je niet te kennen, totdat we googelend zagen dat je bij Linda’s Zomerweek had gespeeld. En dat herinnerden we ons wel. Nijmegenaar Ruben Hein is dus een zeer getalenteerde zanger en pianist en de 3e Wie is de Mol kandidaat die in de trailer werd voorgesteld. Voordat hij in beeld kwam, waren er 2 bordjes te zien waarop stonden: ‘Test’ en ‘de Mol’.

Gaat hij straks in een aflevering de Mol testen ? Is dat de cryptische omschrijving die we moeten noteren ? Of missen we hier de boodschap en wordt er iets anders bedoeld ? We laten deze informatie maar even voor wat het is. We noteren ook de bekendste Elpees van hem tot nu toe: Loose fit en Hopscotch. Wellicht komen we het nog ergens in een aflevering tegen.

Eenmaal aan het woord in de trailer zegt hij niet zo’n tacticus te zijn en te houden van actie-opdrachten met bijvoorbeeld ballonnen of helikopters. Mollen zitten niet graag in de lucht.

Wie is de Mol 2018 kandidaten: 4. Olcay Gulsen

Er zal sinds Wie is de Mol seizoen 2016, waarin journalist en mode-expert Cecile Narinx meedeed, dit jaar weer iemand op de kleding gaan letten. Mode-ontwerpster Olcay Gulsen, bekend van het merk Supertrash en tegenwoordig regelmatig te zien in RTL Boulevard, is de 4e kandidaat van Wie is de Mol 2018.

Volgens eigen zeggen wil ze ‘sitback en relaxed’ de groep bekijken en er achter komen wie de mol is. Geen theorieën dus, hier moeten we het even mee doen. Opvallend echter is het shot voordat zij in beeld komt, waarop 2x te zien is een tekst met ‘de mol’. Toeval ? Wil de regie van Wie is de Mol ons hier alvast een Mol in de schoenen schuiven ? Of is het wel degelijk een hint ? Hij staat in ieder geval genoteerd.

Olcay Gulsen is in onze ogen één van de Wie is de Mol 2018 kandidaten met Mol potentie.

Wie is de Mol 2018 kandidaten: 5. Emilio Guzman

Het jongere broertje van de bekende cabaretier Javier Guzman. En ook Emilio is cabaretier. Vast lid van de Comedy Train en daarnaast heeft hij zijn eigen cabaretprogramma’s.

In de trailer zegt hij: ‘een mol moet anders zijn dan rest’ en dat is wat hij gaat observeren. Dat laatste prima, geloven we gelijk. Maar die eerste tekst: anders zijn dan de rest. Is Emilio anders ? Gaat hij anders doen ? Staat genoteerd Emilio. Jij bent één van de Wie is de Mol 2018 kandidaten, dus we gaan op je letten!

Voordat Emilio in beeld komt, zien we 3 flitsen van beelden, die je onmogelijk in 1x kan verwerken met je hersenen. En dus hebben we het beeld even stil gezet en foto’s gemaakt van de 3 beelden:

 

 Het meest rechtse beeld heeft als enige een kenmerk waar we nu iets mee denken te kunnen: MOGUL. We hebben de betekenis van dit woord opgezocht en het lijkt gewoon iets te maken te hebben met de lamp die we hier zien. Maar goed Mol zit er in en ook de eerste 3 letters van Gulsen. En… als je google gebruikt en zoekt op MOGUL dan krijg je ook een link naar Zalando (dus toch mode…). Horen deze beelden dan nog bij de vorige kandidaat ? In de eerste 2 beelden zien we een 10 staan en een 100. Hier kunnen we vooralsnog niks mee. Hoogstwaarschijnlijk zijn het bankbiljetten. Ook staat er een kleinere code die beide keren begint met 2803. Helaas geen kandidaten die geboren zijn op 28 maart. Kunnen we wat met de aanwijzing van beeld 3 ?

Wie is de Mol 2018 kandidaten: 6. Stine Jensen

Wie ? Stine Jensen. Wij hadden nog nooit van haar gehoord. Ze is schrijver en filosoof. Wikipedia vertelt ons dat ze zelfs al een Zilveren Griffel heeft gewonnen in 2015 voor haar eerste kinderboek. Voor ons dus onbekend, maar wat heerlijk filosofisch en mysterieus is haar tekst in de Wie is de Mol trailer. ‘Ik ben niet zo’n goede leugenaar, maar ik ga wel liegen’. ‘Maar omdat ik het niet zo goed kan, ga ik wel proberen zo dicht mogelijk bij de waarheid te blijven’. ‘Misschien zelfs de waarheid liegen’. Ok. Ze zegt dat ze gaat liegen. Gaat dat over de 2 zinnen er na ? Betekent dan de 2e zin: dat ze wel goed kan liegen en dus gaat liegen ? Dit is wel even een hersenkraker, maar doordat Stine deze dingen zegt, vestigt ze wel de aandacht op zich.

Maar dan wordt het nog gekker. Voordat Stine in beeld komt, zien we een shot van een steengroeve. Niks raars op zich, want we weten al uit eerdere foto’s ter aankondiging van het programma dat ergens in de afleveringen die steengroeve terugkomt. De echte Sherlock Holmes onder de Wie is de Mol fans hebben zelfs al aangetoond dat die steengroeve in Georgië moet liggen en daar dus het Wie is de Mol 2018 seizoen is opgenomen. Op het eerste gezicht dus niks raars aan, maar… mollen houden van graven. Is dit een hint dat Stine onze nieuwe mol is ?

Wie is de Mol 2018 kandidaten: 7. Jean-Marc van Tol

Je houdt er van of juist niet, Fokke en Sukke. Jean-Marc is de tekenaar van de strip. Leuke les die we direct leerden: Fokke is een eend, maar Sukke niet. Sukke is een kanarie. Ok terug naar de analyse.

Voordat Jean-Marc in beeld komt verschijnt er een shot met een bordje met de tekst: ‘Wil je nu al weten wie de Mol is ?’  Tja, wat moeten we hier nu weer mee. Een aanwijzing dat Jean-Marc het is ? En ook Jean-Marc blijkt een Wie is de Mol kandidaat met een tactiek te zijn. Hij gaat letten op de mede-kandidaten, omdat hij zegt dat de Mol zich beter heeft voorbereid dan de overige Wie is de Mol kandidaten en dat hij dat wellicht kan ontdekken.

Geen bijzonderheden verder over Jean-Marc, is dat dan ook verdacht ?

Wie is de Mol 2018 kandidaten: 8. Bella Hay

Ook de dochter van Barry Hay (zanger van de Golden Earrings) is dit Wie is de Mol seizoen van de partij. Voor ons relatief onbekend. Zangeres, maar niet zeer bekend. Ook de shots voordat ze in beeld komt, geven niet veel ruimte tot speculatie. Er is een clown te zien (is dat Bella zelf ?) en iemand die vuur lijkt te spuwen. Wie is de Mol is een circus, dat is waar. Maar geen aanwijzing, toch ?

Ook in haar tekst in de trailer kunnen we niet iets vinden wat verdacht is. Ze gaat er blanco in en ze zegt – terecht – dat je toch niet weet wat er gaan gebeuren met dit programma. Is zij een Wie is de Mol kandidaat die het spel niet zo goed kent en daarom dit zegt, of is zij de Mol ?

Bella Hay lijkt ons niet één van de Wie is de Mol kandidaten met de grootste Mol verdenkingen. Maar een goede Mol kan je om de tuin leiden.

Wie is de Mol 2018 kandidaten: 9. Jan Versteegh

Leuk, Jan Versteegh. Fijn voor de dames (en misschien heren) om naar te kijken en een leuke, vlotte vent. Een alleskunner zien we de laatste jaren op televisie. Presenteren, zingen, hij beheerst het allemaal. Een jonkie nog, maar ongetwijfeld een zeer fanatieke kandidaat in het Wie is de mol spel.

We zien een shot met een trein door het beeld in rijden voordat we Jan met een zo serieus mogelijke blik naar ons zien kijken. Dat zegt dus helemaal niks. En eenmaal aan het woord vertelt hij dat hij gek is op spelletjes spelen, wat dan ook. Hij belooft in ieder geval dat hij de Mol gaat vinden. ‘Mark my words’. Dat is dan weer zo’n uitspraak die we wel even noteren. Moeten we letterlijk je woorden noteren Jan: Ik ga de Mol vinden ? Of is het cryptisch deze omschrijving. Zou wel een mooie aankondiging van de Mol zijn. En eerlijk gezegd vinden wij Jan de ideale Mol. Weinig mensen weten dat hij een behoorlijke slimme vent is, getuige zijn 4e plek bij Wie is de Slimste.

Wie is de Mol 2018 kandidaten: 10. Loes Haverkort

En als we het dan hebben over een goede mogelijkheid om de Mol te zijn, dan is het Loes Haverkort wel. Actrice, dus acteren zit in het bloed. Daarnaast kan ze ook nog behoorlijk goed zingen.

Een paar keer in deze blog kwam ze al even naar voren. Het letterbord heeft ook delen van haar naam in zich en het beeld met het biljet geeft een 10: Loes is kandidaat nummer 10. Ze vertelt ons verder dat ze heel geduldig kan zijn, maar ook zeer ongeduldig en control freakerig. Tekst dus waar we niet zoveel aan hebben.

Loes was collega van de Mol van vorig jaar, Thomas Cammaert. Samen spelen ze in Soldaat van Oranje. Maar 2 mollen uit dezelfde musical… dat is wel erg toevallig. Wel één van de Wie is de Mol 2018 kandidaten die we extra in de gaten moeten houden denken we.

Wie is de Mol ?

Alle 10 de Wie is de Mol 2018 kandidaten hebben we nu op een rij gezet. widm, of te wel, Wie is de Mol ? En kunnen we uit deze eerst trailer al genoeg informatie halen om voorzichtig een Mol aan te wijzen. We gaan het toch proberen:

De Mol staat niet aan een uiteinde, omdat de Mol dat de afgelopen 2 jaar wel stond (zie ook onze andere Wie is de Mol blog hierover). Wij schatten in dat de programmamakers van Wie is de Mol dat niet een 3e keer doen. Stine Jensen en Ron Boszhard vallen af. Maar dan blijven er nog 8 Wie is de Mol kandidaten over en die kunnen we nu nog niet wegstrepen allemaal.

Op basis van het letterbord en op basis van nummer 10 zouden we Loes aan kunnen wijzen, maar op basis van ‘de mol’ bordjes en Mogul kunnen we ook Olcay Gulsen aanwijzen. En Jan Versteegh blijft onze gedroomde Mol. Ok…. dan gokken we nu op Olcay Gulsen als de Mol en Jan Versteegh en Loes Haverkort als finalisten met Jan Versteegh als winnaar (want hij zei: ‘Mark my words’).

We gaan het zien. Wat is jouw eerste gok of overdenking over deze Wie is de Mol 2018 kandidaten ? Wie denk jij nu dat de mol is ? Deel je je reactie met ons en brainstorm mee over Wie de Mol is ?

>