Wie is de Mol 2018 aflevering – Een verhaal apart

Wij zaten er klaar voor. De Wie is de Mol app deed het lange tijd van de avond niet. En dan weet je dat er weer miljoenen mensen weer aan het kijken en meespelen zijn. Wie is de Mol 2018 aflevering 1: ‘Een verhaal apart’. En dat was het zeker. Tjonge wat een moment toen bleek dat de 5 koppels allemaal in een ander land waren. Heerlijk, Wie is de Mol 2018 is dus weer begonnen. En dan is het gelijk tijd om de eerste analyses met elkaar te delen.

Wie is de Mol ? Of misschien moeten we wel andersom werken: wie is het zeker niet ? En wie brengt het meest geld in het laatje voor de kandidaten ? En waar leiden de namen van de afleveringen ons naar toe ? Laten we 1 voor 1 alle vermeldenswaardige feiten eens langs lopen per kandidaat.

Heb je andere dingen gezien ? Weet jij wie de Mol is. Laat het vooral als reactie op deze blog weten, want we verrijken onze analyse graag met jouw gedachten.

Wie is de Mol 2018 kandidaat: Jan Versteegh

Er is 1 reden waarom Jan in onze ogen de Mol wel zou kunnen zijn. Hij bracht in de eerste aflevering geen geld in de pot. Nou had hij ook wel pech dat hij samen met Jean-Marc in de auto van de slechtste taxichauffeur ooit belandde. Hilarisch toen bleek dat de chauffeur even sigaretten moest regelen onderweg.

We hebben wel een reden waarom Jan niet onze Mol is: Hij toonde erg veel enthousiasme en verbazing op diverse momenten. Bijvoorbeeld toen hij hoorde wie de overige kandidaten waren. Maar vooral toen Ruben hem vertelde dat hij helemaal niet in Kiev was. Geen keihard bewijs, want het zijn bekende Nederlanders en dus wellicht goede acteurs. Maar voorlopig staat Jan niet op onze lijst van Mol verdachten in Wie is de Mol 2018.

Wie is de Mol 2018 kandidaat: Jean-Marc van Tol

jean-marc-van-tolEen drollenvanger in plaats van een mollenvanger maakt Jean-Marc nog geen Mol lijkt ons. Jean-Marc had dezelfde pech als Jan en dus vergeven we hem geen geld te hebben verdiend. Desondanks waren er wel een paar andere momenten waar Jean-Marc ietwat verdacht lijkt:

 • Jean-Marc lost de puzzel met de 5 stokjes op die allemaal wijzen naar Tblisi. Vervolgens zegt Jan dat dat allemaal wel erg makkelijk en snel ging. Jean-Marc ging zich verdedigen. Waarom ?
 • De naam behelst de 3 letters van de Mol en in de intro komen de ‘M’ en de ‘ol’ precies bij elkaar in beeld.

Het tegenargument dat Jean-Marc niet de Mol is, is het feit dat het vinden van de stad Tbilisi wel knap is. De Mol heeft er natuurlijk geen belang bij om dit te vinden. Maar ach misschien wist Jean-Marc toen al dat ze de kluis en met name het geld toch niet meer gingen vinden.

Desondanks denken we voorlopig niet dat Jean-Marc in Wie is de Mol 2018 de Mol is. Maar wie dan wel ?

Wie is de Mol 2018 kandidaat: Stine Jensen

Stine was redelijk onopvallend de eerste aflevering. En een regie is ook niet gek, die willen ons natuurlijk graag op het verkeerde been zetten. Dus vooral de lichten niet op de Mol zetten. Stine heeft een paar redenen waarom ze Mol wel kan zijn, maar het is nog niet overtuigend genoeg allemaal:

 • Ze verdient geen geld voor de pot. En eerlijk is eerlijk, dat was ook wel moeilijk te vinden met 26 kilometer boulevard. Niks verwijtbaars, maar desondanks geen geld.
 • De tv beelden op de hotelkamer van haar en Emilio waren gespiegeld. Bij de rest van de Wie is de Mol kandidaten was dat niet zo. Raar….
 • Via een oplettende kijker zagen we het letterbord die ook in de trailer al te zien was. Deze kijker destilleerde heel veel woorden uit dit letterbord, waaronder 7 namen van deelnemers. Nu weten we dat in de intro van het programma altijd beelden van allemaal afleveringen te zien zijn. Zou dit letterbord dan in de aflevering te zien zijn dat er nog maar 3 namen over zijn ? De finale dus ? Dan weten we gelijk dat Stine samen met Ruben en Olcay in de finale staat en 1 van deze 3 dus de Mol is.

Stine was overigens oprecht verbaasd toen ze de materialen aantroffen op de tafel.

Stine sluiten we zeker niet uit!

wie-is-de-mol-letterbord

Wie is de Mol 2018 kandidaat: Emilio Guzman

Wat voor Stine geldt met het niet gevonden geld, geldt natuurlijk ook voor Emilio en ook de tv beelden die gespiegeld zijn, gelden ook voor hem. Toch zijn er nog een paar andere opvallendheden rondom het gedrag van Emilio:

 • Op de boulevard waar ze op zoek zijn naar het geld zien we eerst kort een shot met een rood billboard. Op die muur hangt een envelop met geld. Het shot erna zien we Emilio heel kort schuin achteruit over zijn schouder kijken en we zien dat dat precies bij die plek is met het rode billboard. Dan haalt hij achteloos zijn hand door zijn haar. Heeft hij de envelop gezien ? Is de hand door het haar een zenuwtrekje (gaan we bijhouden).
 • Als ze Art bellen om de laatste hulp te krijgen, geeft Art de code M18. Emilio herhaalt N18 of toch M18. Een Mollenstreek ? Waarschijnlijk niet, want het geld was toch al niet meer verdiend, maar vreemd was het wel.

Ook Emilio was oprecht verbaasd toen hij de materialen op de tafel vond en ook toen hij de kluis vond. Al waren zowel hij als Stine minder enthousiast dan de andere 4 personen die een kluis vonden en open mochten maken.

Ook Emilio strepen we nog niet weg als mogelijke Mol in Wie is de Mol 2018.

Wie is de Mol 2018 kandidaat: Ron Boszhard

Helaas voor Ron zit Wie is de Mol 2018 er al weer op. Nota bene de enige deelnemer die zichzelf had opgegeven voor het spel, omdat hij zo’n fan is. Jammer dat hij er uit is, al was hij op zijn zachtst gezegd ook niet echt heel succesvol. Loes was degene die ze de goede kant op wees en ook het geld werd gevonden door haar. Toen Loes zei: met die 5 staafjes moeten we misschien ook iets, zei hij dat die misschien waren om de papieren niet van tafel te laten waaien. Dus…

Er zijn overigens veel mensen die denken dat Ron terug komt in het spel. De reden is dat in de tekst van Art in de executie, die hij altijd op dezelfde manier zegt, iets ongewoons was. Art zei niet de tekst: ‘behalve de Mol, die hoeft nooit het spel te verlaten’. En sommige mensen beweren dat hij in de intro voor een gebouw staat welke in Georgië staat.

In de trailer van aflevering 2 zien we hem in ieder geval niet meer, dus wij houden het er op dat hij op het vliegtuig naar Amsterdam is gezet.

Exit voor Ron dus.

Wie is de Mol 2018 kandidaat: Loes Haverkort

Loes is in onze ogen typisch zo’n kandidaat die je of het spel ziet winnen of die de Mol is. Oogt vlot en scherp, al was de eerste aflevering nog niet zo’n succes. Tenauwernood ontglipte ze uit de executie, of was het de Mol die we aan het werk zagen ? Zijn er aanwijzingen in de eerste aflevering van Wie is de Mol 2018 die leiden naar een verdenking van Loes ? Jazeker:

 • Loes en Ron verdienden geld. Maar ja, als je de kluis niet opent, dan levert het alsnog niks op. Een mooie Molactie, want laten zien dat je geld hebt, maar er vervolgens niks mee kunnen.
 • Ze drukt een paar keer onhandig de telefoon weg, een beetje schrikkerig, terwijl ze volgens ons juist helemaal niet zo is. Kan dus zo maar een Mol actie zijn.
 • Ze hebben de opdracht dik en dik niet gehaald. Een succesvolle Mol dus ?
 • De aflevering had de titel: Een verhaal apart. E V A zijn de eerste letters van die titel. Loes speelde in Adam & Eva. En titels in afleveringen hebben altijd een verwijzing naar de Mol is gebleken uit de vorige seizoenen van Wie is de Mol.

Er zijn ook wel een paar feiten die juist de verdenking van haar af halen:

 • Ze lacht oprecht heel hard om het gestuntel dat ze de materialen niet vinden, die buiten liggen te wachten op ze. Of het is enorm knap acteerwerk natuurlijk.
 • Ze schrikt enorm dat Ron er uit moet. Maar ook hier geldt, het kan super acteerwerk zijn. In onze ogen echter leek dit echt oprecht.

Loes is voorlopig nog niet weg te strepen, al zijn er Wie is de Mol kandidaten die er meer voor in aanmerking komen. We gaan verder met:

Wie is de Mol 2018 kandidaat: Olcay Gülsen

Zij is 1 van de 2 Wie is de Mol kandidaten dit jaar die we het meest verdenken op dit moment. Een behoorlijke lijst met opvallendheden. Toegegeven de ene wat meer opvallend dan de andere:

 • Ze oogt zenuwachtig op de hotelkamer, pakt een flesje water. Geen enkele andere kandidaat oogt zenuwachtig.
 • Bij het vinden van het geld zegt ze: ‘wat moet ik ermee’. Dat is typisch tekst van een Mol. Die heeft geen belang bij geld. Maar het kan ook uit fanatisme zijn dat ze liever die jokers wil en die kluis om in het spel te blijven.
 • Nadat Art de opdracht op televisie aan alle Wie is de Mol 2018 kandidaten heeft uitgelegd, geeft Olcay een perfecte samenvatting van wat de bedoeling was. Alsof ze het al wist…. Dit terwijl ze helemaal niet lijkt op te letten als Art aan het praten is. De overige kandidaten hadden meer moeite om dit reproduceren.
 • Op het moment dat ze met Ruben de materialen heeft gevonden, zegt ze opeens: er staat vast wat achter op die persoonskaarten. Hoezo ? Wist ze dat dan al ? Raar.
 • Olcay was niet zo van het doorlopen. Eerst stelt Ruben voor wat harder te gaan lopen, waarna ze toch mee komt. En even later staat ze bij Ficelle en blijft ze boven aan de weg wachten. Waarom?
 • Als Ruben de 5 staafjes weet te combineren tot de oplossing lijkt ze helemaal niet op te letten en te kijken hierna. Terwijl dit toch meesterlijk gevonden is en ze echt verder helpt in het spel.

Maar daar staat tegenover dat Olcay en Ruben wel als enige € 2000 voor de pot verdienden. Maar ja, misschien denkt de Mol dan: ‘Ach € 2000 verdiend, maar € 5000 gebeld. Een prima resultaat!’ Een ander vreemd moment is dat ze eenmaal aangekomen in Tbilisi op Art reageert als hij zegt dat er al 1 speler uit het spel is. Ze zegt: dat dacht ik al. Mollen houden zich meer op de vlakte misschien.

Olcay Gülsen met zo’n lange lijst met redenen staat daarom in onze top 2 van Wie is de Mol verdachten. Maar wel op de 2e plek. En zij was dus 1 van de kandidaten die niet op het letterbord voorkomt. Maar wie is dan nu de nummer 1 verdachte van Wie is de Mol 2018 ?

Wie is de Mol 2018 kandidaat: Ruben Hein

Ruben Hein is wat ons betreft geen Mol. Afstrepen van de lijst (en anders geniaal!). Hij heeft de grootste lijst met tegenargumenten waarom we denken dat hij het niet is:

 • hij heeft geld verdiend.
 • Ruben deelt alle info die hij weet pro-actief met andere kandidaten
 • hij vindt heel knap de oplossing met de 5 staafjes
 • Ruben is fantastisch verbaasd als Jan vraagt: ‘waar zijn jullie in Kiev?’. Hij antwoord dan: ‘In Kiev ?!? Wij zijn in Kazachstan vriend!’ Even terzijde: een echt kippenvel moment. Wat een geweldige start van het seizoen. Ok niet verder laten afleiden, snel door.
 • Hij was oprecht even helemaal van de kaart toen hij de opdracht hoorde van Art. ‘Waar te beginnen’ was een soort van zijn reactie.

Een paar redenen waarom hij toch de Mol kan zijn:

 • M18 kan staat voor de Mol 18e letter. En dat is de…. juist… R.
 • In de trailer staat een pijl naar rechts, gevolgd door de afbeelding van Ruben.

Maar dit alles is te iel bewijs. Dus nogmaals Ruben is een enthousiaste en slimme Wie is de Mol kandidaat. En als we de theorie van het letterbord mogen geloven, dan eindigt hij in de finale.

Wie is de Mol 2018 kandidaat: Bella Hay

Heerlijk ontwapend, fanatiek spelend is Belle Hay. Ook zij is in onze ogen zeker niet de Mol. Ze is te enthousiast bij alles wat ze ziet en meemaakt. Ze gaat vol op in het spel en dus in onze ogen een Wie is de Mol 2018 kandidaat, maar geen Mol.

Toegegeven, ze verdient niks voor de pot en ze kijkt pas laat achter op de Persoonskaarten. Maar geen Mollenactie kunnen zien. Afstrepen dus. En dan naar onze topverdachte, waar we van tevoren niet van hadden gedacht dat zij dat zou zijn:

De Mol: Simone Weimans

simone-weimans

Er is maar 1 persoon die de schijn nog meer tegen heeft dan Olcay Gülsen en dat is Simone Weimans. Hierbij de lijst met verdenkingen, waarbij de eerste echt wel belangrijk is!

 • 20.00-uur-journaalSimone Weimans is vernoemd naar Simone de Beauvoir blijkt uit een interview wat ze ooit gegeven heeft. Over Simone de Beauvoir is een boek geschreven genaamd: je raadt het al… Een verhaal apart. Dit is een erg duidelijke verwijzing!
 • Simone en Bella krijgen een omschrijving over een waterorgel met kleuren. Dan zegt ze dat ze die al gezien heeft. Oh ja ? Waneer dan ? Bella was er niet bij ?
 • Ze raadt als enige M18 op de dossiermap. Er staat WID M18 in plaats van WIDM 18. Erg knap natuurlijk. Geen enkele Wie is de Mol kandidaat heeft het gezien, maar zij wel. Dat pleit voor haar zou je zeggen, maar niet als je dit pas op het allerlaatste moment doet. Wanneer je zeker weet dat je geen geld meer gaat vinden. Bella zal noteren in haar Molboekje: Simone is niet de Mol, maar dat kan ze wel eens lelijk fout hebben.
 • Hetzelfde geldt over de 5 staafjes. Ook weer rijkelijk laat gevonden. Knap… maar te laat.
 • Achter Jan en Jean-Marc hangt een klok die aanwijst 20.00 uur. Tjonge, toevallig zeg, dan is het tijd voor het Journaal.

Dus onze nummer 1 van Mol verdachten is: Simone Weimans. Eens ? Oneens ? Reageer op deze blog, we zijn zeer benieuwd naar jouw mening.

Een overzicht van de gedragingen

Een heel verhaal met plussen en minnen en wellicht heb je nog heel veel aanvullingen of afwijkende meningen. Deel ze met ons door te reageren op deze blog. We hebben een tabel gemaakt, waar we de Wie is de Mol 2018 kandidaten kunnen plussen en minnen en waar we de geldstroom in gaan bijhouden. Wie verdient er geld voor de pot en wie niet ? Na de eerste Wie is de Mol aflevering ziet dit er zo uit:

wie-is-de-mol-2018

Tot slot

Ook komende week zullen we net als jij weer ons favoriete programma Wie is de Mol 2018 gaan kijken en daarvan verslag doen. Dus tot volgende week!

Like onze Facebookpagina en mis de volgende update niet![fblike]

Wil je overigens zelf ook eens een Wie is de Mol spel spelen met jouw vrienden, familie of collega’s ? Check dan eens ons spel: Wie is de Saboteur.

En wil je meer lezen over Wie is de Mol, check dan ook eens onze andere geschreven blogs over Wie is de Mol:

 

 

 

 

 

 

 

>