Tunnelvisie – Ruben is niet de Mol. Jan of Olcay dus.

En toen stond ons puntenaantal op 0. Eerst vorige week Stine er uit en nu onze Mol Simone. Volledig misleid door de programmamakers van Wie is de Mol. Helemaal in een tunnelvisie beland in dit Wie is de Mol spel. Wat zijn we er on-ge-lo-felijk ingestonken. Ja en nu ? Nou ja, dan maar gewoon genieten van dit prachtige Wie is de Mol spel en de hilarische momenten van met name Jan en Olcay.

Zelden hebben we een aflevering zo moeten lachen als deze. Thriller van Michael Jackson en You gotta fight for your rights van de Beastie Boys kregen een hele andere look. Complimenten dus aan de 4 overgebleven Wie is de Mol kandidaten.

Maar ook wederom een compliment voor de regie. Wat een prachtige beelden en ontzettend leuke Wie is de Mol spellen in deze aflevering.

 

Opdracht 1: Geluidsmix

Geluidsmix De 4 overgebleven Wie is de Mol kandidaten werden naar het prachtige rotsstadje Vardzia gebracht, waar 7 folkloristische zanggroepen klaar stonden om voor ze te zingen. In tweetallen (Ruben met Simone en Jan met Olcay) moesten ze ontdekken welke groepen hetzelfde nummer zongen. De opdracht werd gehaald en het maximum van € 1000 werd verdiend voor de pot. De kandidaten waren ook eensgezind dus er viel niet echt wat te Mollen hier. Het zou te opvallend zijn om hier als enige tegen in te gaan, dus de Mol hield zich volgens ons gedeisd.

Geluidmix

Wie hield zich gedeisd ? Jan niet, die kwam gelijk in samenspraak met Ruben en in mindere mate Simone tot de oplossing. Alleen zanggroep 5 kon niet gekoppeld worden, waarop Olcay voorstelde dat die misschien toch bij 2 andere zanggroepen moest worden samengevoegd. Een hele voorzichtige Mol actie, die geen kans kreeg bij de andere 3.

Diverse Molloten in het land claimen te hebben gehoord in één van de gezongen nummers: Olcay is de Mol. We hebben het een paar keer terug geluisterd, maar konden niks horen.

Conclusie: Enige Mol gedrag kwam van Olcay.

Zin om zelf Wie is de Mol te spelen ? Verras voor totaal slechts € 19,50 jouw groep met ons spel Wie is de SaboteurWie is de Mol spel

Opdracht 2: Car-aoke – Jan en Olcay nieuw komisch duo ?

OlcayNooit eerder zo gelachen tijdens een Wie is de Mol Spel. De kandidaten moesten in een soort van Carwash situatie een Karaoke doen, maar dan met gebarentaal. Hilarisch hoe Simone het nummer van de Beastie Boys – ‘you gotta fight for your rigths’ uitbeeldde, maar Olcay spande de kroon met haar vertolking van Michael Jackson.

Er werd € 750 verdiend, met name door Olcay en Jan, dus hierbij wordt Ruben wel wat verdacht. Desondanks denken we dat Olcay en Jan ook wat beter zich kunnen uitbeelden dan Simone en Ruben, dus teveel conclusies trekken we hier niet uit.

Er waren wel wat bijzonderheden in deze opdracht:

 • er hing een kruis in de auto van Olcay aan het spiegeltje. Dit kruis hebben we al vaak gezien in de afgelopen afleveringen en zou een teken van de Mol kunnen zijn. Ook deze aflevering (2x direct na deze opdracht, is er een kruis te zien).
 • 3 kandidaten hadden een gordel om. Tja, als je in een auto stapt, dan verwacht je dat je gaat rijden. Olcay deed als enige geen gordel om.
 • Olcay vergat de ruitenwisser aan te zetten, wat tijd kostte.
 • Als je maatje Jan uitbeeld dat hij danst en dan het plafond van de auto aanwijst, zeg je dan: Dancing on the roof ? Dit terwijl het nummer Dancing on the Ceiling een ontzettend bekend nummer is ?
 • Er zijn 2 bonusnummers geraden: De Pianoman… Goh… wie is onze Pianoman ook al weer. Maar ook het andere bonusnummer Thriller van Michael Jackson kan naar Ruben wijzen. Het nummer en Ruben zelf zijn geboren in 1982.

Conclusie Opdracht 2: Olcay heeft gemold en heeft een aanwijzing (het kruis) naar haar wijzen. Ruben heeft weinig verdiend en heeft een paar aanwijzingen richting hem staan. Jan hebben we geen rare Mol acties van gezien.

Opdracht 3: Geldstroom

Raften op de Mtkvari River was zo te zien een geweldig leuke ervaring voor de kandidaten. Er moesten kokers gepakt worden terwijl ze door het wilde water vaarden met hun bootje. Er werden 5 kokers gepakt, waarvan 2 wat nat waren. Nu was er maar 1 kandidaat die het water is in gesprongen en beide natte kokers waren min geld. Weliswaar maar € 50, maar toch wordt dan de verdenking wel op Jan gezet, die een keer uit de boot sprong om een koker te bemachtigen. Totaal werd er slechts € 350 verdiend.

Maar ja… de Mol kon met gemak tijdens de boottocht zorgen dat een koker nat zou worden, want er kwam genoeg water in de boot. Wat viel er op in Wie is de Mol spel ?

 • Jan duikt uit de boot om geld te pakken. Dit lukt, maar is wellicht wel mingeld geweest (3 van de 5 kokers bevatten mingeld).
 • De finishvlag was van Turkije, Olcay is van Turkse komaf.
 • Olcay zegt dat ze borden langs de kant van de rivier niet goed kan lezen. Een Mol ziet ook slecht.

Conclusie van dit Wie is de Mol spel: Veel aanwijzingen naar Olcay en in mindere mate ook naar Jan. Ruben – door zichzelf bestempeld als de ‘behaard satéprikker’ – hebben we niet kunnen betrappen op Mol activiteiten of aanwijzingen.

Titel van de aflevering: Gelijkgestemd

Dan nog een blik op de titel van deze aflevering: Gelijkgestemd. Hier zijn genoeg ideeën over:

 • Ruben is een muzikant en die stemmen hun instrument.
 • Ruben deed de stem van de coach in de boot na. Gelijke stemmen dus.
 • Voor het eerste Wie is de Mol spel met de zangkoren heeft Art het over muziek in Georgië en zegt dan: ‘Toch Ruben ?’ Ruben beantwoordt met: ‘jazeker’. Art en Ruben zijn gelijkgestemd.
 • Jan vraagt Olcay te doen alsof ze de Mol is, zodat Simone wellicht niet meer op Ruben gaat stemmen tijdens de test en hij en Olcay daarmee meer kans hebben in de finale te komen. Indien Jan de Mol is, dan vraagt hij Olcay gelijkgestemd met hem te zijn.
 • De rest van de kandidaten is gelijkgestemd over wie ze verdenken. 3 van hen wijzen de vinger naar Ruben. Ruben verdenkt Jan. De kandidaten zijn dus gelijkgestemd. Is Ruben de Mol ?

Houdt jouw kind van Wie is de Mol ? Verras hem of haar door het leukste Wie is de Mol kinderfeestje ooit te geven: Wie is de Saboteur Junior!

Wie is de Saboteur junior

Tot slot: Wie is de Mol ?

We hebben geen recht meer van spreken om een Mol aan te wijzen, gezien het feit dat we er de laatste 2 keer flink naast zaten. Maar ja… er waren zoveel aanwijzingen. Onze theorie dat Simone elke aflevering staat op de plek waar de laatste uitvaller heeft gestaan, bleek in het begin van deze aflevering direct ongegrond. Simone stond (2e van links) op een andere plek dan waar Stine (meest links) had gestaan.

Aangezien de programmamakers bijna heel Nederland rond de tuin heeft geleid, waardoor de meeste mensen amper nog punten over hebben in de Wie is de Mol app, gooien wij het nu over een andere boeg. We gaan niet meer voor de voor de hand liggende keuze. Dat zou Ruben moeten zijn. De regie toont dat alle kandidaten Ruben verdenken. En dus doen wij dat niet.

Dan resten ons Jan en Olcay. Olcay kwam in deze aflevering, maar ook in met name de eerste afleveringen geregeld uit de bus als mogelijke Mol. Ze zou dan wel een Mol zijn die volledig duidelijk aan het Mollen is. Zonder schaamte maakte ze in de eerste afleveringen fout op fout.

Olcay heeft geen Molboekje. We zien haar nog steeds met papiertjes en een pen. Hoe kun je als kandidaat zo ver komen, als je zo weinig informatie hebt opgeschreven en dus nooit als beste de test kan maken. Zeker niet als iedereen op Ruben zit en hij de Mol is. Dan had Olcay er nu uit moeten liggen. Maar ze ligt er niet uit ondanks haar gebrek aan informatie. Het betekent dus dat ze de Mol wel moet zijn.

Tip: Volg ons advies vooral niet op. We hebben het vooral mis gehad tot nu toe. Maar de Mol is ….. Olcay Gülsen.

Wie is de Mol aflevering 7 – Dit is de Mol

Wie is de Mol spel – Aflevering 6 – Verlost

Wie is de Mol ? Aflevering 5 – Zienswijzen

Wie is de Mol aflevering 4 – Vooruitzicht – de Mol gevonden ?

 

 

 

 

>