• Home  / 

Studenten quiz – de gezelligste quiz voor 16 – 25 jaar

De Studentenquiz wordt de laatste jaren veel gespeeld. Naast een Pubquiz geschikt voor alle leeftijden, een speciale Voetbalpubquiz hebben we dus ook voor jongeren in de leeftijd van 16 t/m 25 jaar een Quiz met vragen over o.a. populaire muziek van deze tijd, social media, vloggen, bloggen, trends & mode, pretparken, games, films en series. Allemaal onderwerpen die deze leeftijdsgroep aanspreekt.

Super spel om te spelen met een grote groep, van verschillende teams. De Studentenquiz (scholierenquiz) kan ook gespeeld worden met een kleine groep.

Wij zijn zelf ouders van twee dochters van 20 en 17 jaar en hoewel wij ons wel vrij modern vinden, merken we dat jongeren echt andere interesses hebben. En ok ok. we dus - in sommige gevallen - misschien toch al wel die oudere ouder zijn ;-). Daarom speciaal voor jongeren een eigen Studentenquiz.

De Studentenquiz

In teams gaan jullie de strijd met elkaar aan, wie weet er het meeste over 10 verschillende onderwerpen ? Het spel bestaat uit 10 vragen over een bepaald onderwerp, bv. Muziek. In de muziekronde zitten ook geluidsfragmenten. Als je gezellig mee wilt zingen, dat kan allemaal. 

Studenten quizvraag

Als team overleg je wat het juiste antwoord op de vraag is, dat antwoord vullen jullie in op het antwoordenblad. Geef jullie team een leuke, passende naam. Deze naam wordt genoemd bij het noemen van de tussenstand.

Degene die het spel besteld, is vaak de spelleider. Als spelleider speel je niet mee, maar ben je wel belangrijk om er voor te zorgen dat de sfeer er goed in zit, samen maken jullie er een leuke avond van. Tips hiervoor staan ook in het draaiboek genoemd, dat je ontvangt bij het bestellen van het spel.

Na een paar rondes spelen kunnen jullie een pauze houden, even bijkletsen,  tijd voor een hapje en een drankje, maar meestal willen de teams snel weer verder. Degene die bovenaan staan willen op nummer 1 blijven staan, de andere teams willen de andere teams inhalen met de punten.

Voor wie geschikt?

Deze studenten quiz sluit goed aan bij wat deze leeftijdsgroep leuk vindt en is mede ontwikkeld samen met onze eigen 20 jarige student. 

Uiteraard kan deze studenten quiz ook gespeeld worden door mensen boven de 25 jaar. Ook leuk om te spelen met een familie en te zien of de ouders inderdaad nog een beetje op de hoogte zijn van de trends en muziek van dit moment.

Waar te spelen?

Overal waar jullie de beschikking hebben over een beamer met (groot) scherm, kan het spel worden gespeeld. We hebben diverse ROC's gehad, die het spel hebben gespeeld ter introductie van het nieuwe schooljaar, maar ook een aantal studentenverenigingen hebben er een zeer gezellige avond mee doorgebracht weten we.

Voor een (nieuw) sportteam, is het een leuke activiteit om een keer naast het veld te spelen. Of gezellig met je vrienden- en of vriendinnengroep een avondje spel.

Wat ontvang je met dit spel?

Binnen 5 minuten worden al onze spellen digitaal verzonden. 

Jullie ontvangen digitaal 10 (Powerpoint) documenten met 10 verschillende rondes. Een duidelijk draaiboek, met daarin het spelverloop en de regels uitgelegd. En uiteraard de juiste antwoorden op de vragen. Antwoordformulieren om te gebruiken door de teams (deze print je uit). En een scoreformulier om de stand bij te kunnen houden.

Betaalbaar spel

Voor dit spel betaal je €27,50 voor jullie groep. Of je met 10 personen bent, of met 100 personen, de prijs blijft gelijk. Wij vinden het leuk om zoveel mogelijk mensen een leuke avond te bezorgen, met het spelen van onze spellen. Je bent ook zelf de spelleider, maar natuurlijk helpen we je als je vragen of onduidelijkheden hebt. Wij zijn zo goed als altijd bereikbaar, ook 's avond en in het weekend.

Enthousiast geworden ? Alvast heel veel plezier gewenst met het spelen van deze quizvragen !

 • Taco Braber schreef:

  Goededag
  Ik heb de pubquiz voor scholieren al een keer gekocht. Is er inmiddels al een nieuwe editie?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Taco,

   Helaas hebben we maar 1 quiz voor Scholieren en Studenten.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • An schreef:

  Beste,

  We gaan op uitstap met een groep van +- 30 scholieren van 12 jaar (België)
  We zijn op zoek naar een leuke quiz of groepsactiviteit.
  Wat kunnen jullie ons aanraden.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen An,

   Bedankt voor je bericht en vraag,
   We hebben meerdere spellen die we jullie kunnen aanraden.

   We hebben een Wie is de Saboteur (de Mol) spel voor kinderen.
   Je hoeft het spel maar 1x te kopen, maar je zult het 2x moeten spelen, omdat je 1 spel tot max 20 kinderen kan spelen. Met 8-15 kinderen is het leukst. Dus 2 groepen van 15 kan dan prima.

   We hebben ook een 3-tal Escape rooms voor kinderen.

   En we hebben een Moordspel – Moord op de basisschool, die ook tot 30 kinderen gespeeld kan worden. Een studenten-quiz is voor deze groep niet mogelijk, want daarvoor zijn ze helaas te jong.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Annette schreef:

  Hoi,

  Voor een fam weekend lijkt me dit een heel leuk avondvullend programma, de leeftijd varieert echter van 13 tot 75 jaar.
  waarbij de helft onder de groep scholieren en studenten valt en de andere helft onder de volwassenen. Is het mogelijk om de pub quiz voor volwassenen en de pub quiz voor scholieren en studenten samen te voegen, dus van beide 1 quiz te maken waarbij de vragen verdeeld worden?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Annette,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   We hebben inderdaad een Pubquiz (voor volwassenen) en een Pubquiz voor Scholieren en Studenten. Dus dat is dan een beetje jammer, want dan zou je ze beide moeten kopen.
   We hebben echter ook nog een Familiequiz die je via deze link kan vinden. Dat zijn rondes met 80% volwassen vragen en 20% kindervragen. Dus als je de teams dan mixt, dan is het voor iedereen leuk.

   Via deze link kun je het spel vinden:
   https://groepsspellen.nl/familiequiz/

   We denken dat dit de oplossing is.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Ciara schreef:

  Hallo, wij willen graag deze pubquiz bestellen en zijn benieuwd hoelang je ongeveer bezig zult zijn hiermee.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen,

   Je bent met de totale quiz wel 2,5 a 3 uur aan het spelen, maar je kunt spelen zoveel je wilt en tijd hebt.
   Elke ronde is namelijk apart van elkaar te spelen.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Nico schreef:

  Wij willen het spel spelen in coronatijd. Dus ongeveer 8 jongens allemaal vanaf hun computer via zoom/teams. Is dit mogelijk?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Nico,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Je kunt de quiz heel makkelijk delen via een Zoom of Teams, omdat alle rondes zijn gemaakt in Powerpoints.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Adriënne schreef:

  Wij willen het spel spelen met een hockeyteam. Ivm Corona zit iedereen thuis en willen we het spelen via Zoom of Teams. Is dit mogelijk?? En de Dames zijn 13-14 jaar oud. Is het voor hun ook leuk?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Adriënne,

   We verwachten dat de quiz voor 13 en 14 jarigen erg moeilijk zal zijn, omdat het geschreven is voor 15+. Dus een aantal vragen zal ze niks zeggen.
   Het zijn echter 10 rondes met 10 vragen, dus je kunt zelf ook een selectie van vragen er uit halen en alleen die spelen.
   Er zitten namelijk genoeg vragen bij die ze wel weten (of kunnen weten).

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Rachel schreef:

  Kun je het spel via mobiel op tv casten (Google home)? En is het geschikt voor 7 personen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   De Pubquiz is gemaakt in Powerpoint. Als het je lukt om Powerpoint vanaf je mobiel te casten, dan lukt het dus ook met de Pubquiz.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Myriam schreef:

  Kun je het vaker spelen ov blijft het spel maar een bepaalde tijd geldig?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Het spel blijft geldig en is dus gewoon herspeelbaar hoor 🙂

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Bella de Heuvel schreef:

  Dag,

  Ik ben geïnteresseerd in het spel.Wij willen het spel graag gebruiken voor een activiteit op school. Is er een mogelijkheid om de vragen aan te passen? Zo ja, zijn hier dan extra kosten aan verbonden?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Bella,

   Goedemiddag Bella,

   Bedankt voor je bericht en vraag over de Pubquiz Scholieren en Studenten.
   Je kunt inderdaad de quiz zelf aanpassen, omdat het allemaal Powerpoint documenten zijn.

   Er zijn dan ook geen extra kosten aan verbonden.

   We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Marjon Geerts schreef:

  Heb even een vraag, zijn deze vragen niet te moeilijk voor een groep 8?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Marjon,

   Bedankt voor je bericht en vraag. We denken dat de vragen inderdaad te moeilijk zijn voor groep 8. Adviesleeftijd is 15 – 25 jaar.
   Voor groep 8 hebben we wel een Wie is de Saboteur junior spel, welke ook erg leuk is om te spelen. Je kunt het met maximaal 20 kinderen spelen.
   En is de groep groter dan kun je het spel ook 2x naast elkaar spelen. (je hoeft het maar 1x aan te schaffen).

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • >