Spelletjes voor 2 personen; Een top tien voor volwassenen én kinderen

Je bent met z’n tweeën en wil wel eens wat anders doen dan Netflixen of op je telefoon swipen? 'Verbreek de sleur en doe een spelletje tussendeur' 🙂 Oftewel, tijd voor een gezellige spelletjesavond! Wat zijn de leukste spelletjes voor 2 personen? Welke spelletjes voor 2 zijn geschikt voor kinderen? We hebben onze favorieten voor je op een rij gezet. Want tja, we zijn natuurlijk een website voor groepsspellen, maar we hebben vele avonden met z’n tweeën al spelletjes spelend doorgebracht!

Spelletjes voor 2

Escape room voor 2 personen

Onze favoriet: Een niet alledaags spelletje is een Escape Room voor thuis. Waar je bij een Escape room op locatie vaak een heel team nodig hebt, kun je de spellen voor thuis ook goed met z’n tweeën spelen. Het enige waar je op moet letten is dat het vaak een voorbereiding vergt van één van jullie twee. Bijvoorbeeld in het neerleggen van materialen. Maar zolang je de clues en codes nog niet leest, is het prima te doen. Ook voor twee kinderen is het leuk een Escape Room thuis te doen. Als ouder kun je het voorbereiden voor je kinderen. En samen moeten ze zien te ontsnappen.

Escaperoom Maffiabende

Maffiabende

Escape Room voor volwassenen. Ga samen de uitdaging aan tegen de mafiabende

Escaperoom junior

Gevangen in een game

Verras je kinderen met deze Escape Room. Ook een leuk Escape spelletje voor 2 personen.

Egypte_Escape Room Junior vierkant

Schat van de Farao

Interactieve Escape Room voor gezinnen met kinderen tot 13 jaar.


Top vijf populairste bord spelletjes voor 2 personen op dit moment

Patchwork

 • Vanaf 8 jaar
 • 2 spelers
 • Speeltijd +/- 30 minuten
Spelletjes voor 2 patchwork

Dit bordspelletje voor 2 personen is een tactisch spelletje, maar voor iedereen goed te doen. De titel van het spel verraadt al een beetje wat je moet doen: Probeer zoveel mogelijk lapjes op een deken (speelbord) te leggen. Door het goed neer te leggen kun je knopen, oftewel inkomsten verdienen. Daarbij moet je altijd de afweging maken met hoeveel tijd iets kost en of je een duur of goedkoper lapje legt. Het leuke aan dit spelletje voor 2 is dat het nooit hetzelfde verloopt. Elk spel maak je weer een ander dekentje qua vorm.

Qwixx - het Duel

 • Vanaf 8 jaar
 • 2 spelers
 • Speeltijd +/- 15 minuten
Spelletjes voor 2 Qwixx Het Duel

Thuis spelen we vaak het spel Qwixx met het hele gezin. Het bekende dobbelspel heeft ook een variant, namelijk een spelletje voor 2 personen, genaamd Het Duel. Het spel werkt net zo dat je om de beurt moet dobbelen en cijfers kunt wegstrepen. Alleen leg je in deze variant voor 2 personen schijfjes neer. Het leuke aan dit spel is, dat je ook weer die schijfjes bij je tegenstander kunt weghalen.  Tenzij je een toren hebt gebouwd van de schijfjes, dan is dit niet mogelijk. Verslavend leuk spelletje.

7 Wonders Duel

 • Vanaf 10 jaar
 • 2 spelers
 • Speeltijd +/- 30 minuten
Spelletje voor 2_7_wonders_duel

Dit bordspel voor 2 personen is simpelweg supergaaf om te spelen.  Het is een strategisch spelletje, maar niet moeilijk om te spelen. Hoe werkt het? Jullie zijn beide een leider van een beschaving en je moet bijzondere gebouwen en wonderen bouwen. In de drie tijdperken kun je bouwen aan de wetenschap, je leger of verdien je muntstukken om te werken aan de beschaving. De eerste keer is het wennen aan de hoeveelheid kaarten en materialen, maar dit spelletje voor 2 personen is echt de moeite waard!

Caverna: Het Duel

 • Vanaf 12 jaar
 • 2 spelers
 • Speeltijd +/- 30 minuten
Spel 2 personen Caverna het Duel

Ook hier is een spelletjes voor 2 personen gemaakt van het bestseller bordspel Caverna.  En ja ja, ben je zelf heel lang, dan is dit de kans om eens als dwerg door het leven te gaan. Jullie zijn namelijk allebei twee dwergenleiders. Je moet grotten inrichten in bergen om zo een onderkomen voor je stam te bouwen. Voor het bouwen heb je uiteraard grondstoffen nodig, net als je tegenspeler. Het spelletje is nooit hetzelfde, omdat je telkens met verschillende grottegels speelt.

Kolonisten van Catan dobbelspel

 • Vanaf 7 jaar
 • 2 (tot 4) spelers
 • Speeltijd +/- 15 minuten
Spel voor 2 personen Kolonisten van Catan dobbelspel

Het is al wel een beetje een klassieker, dit spelletje voor 2. Maar bij ons wordt het nog regelmatig gespeeld. Het is een snellere variant van zijn grote broer, het grote Kolonisten van Catan. Hier moet je ook straten, dorpen en steden bouwen. Zelfs de ridders doen mee, hiermee kun je dobbelstenen bijvoorbeeld op bepaalde grondstoffen draaien. Je houdt daarbij zelf op je scorevel bij hoeveel punten of strafpunten je haalt. Top spelletje voor 2 om bijvoorbeeld mee te nemen op reis.


Spelletjes voor 2 personen om te spelen met kinderen

Alvast een waarschuwing: we zijn niet verantwoordelijk voor het verliezen van je kind met deze spelletjes voor 2 personen. De tijd waarin we onze kinderen lieten winnen is nu toch wel voorbij. Het is opletten geblazen, want voordat je het weet winnen ze elk potje! Deze spelletjes voor 2 personen vinden wij heel leuk om met kinderen te spelen. (De spelletjes zijn meestal met meerdere personen te spelen, maar ook super leuk met z’n tweeën.)

Dobble

 • Vanaf 6 jaar
 • 2 (tot 8) spelers
 • Speeltijd +/- 10 minuten
Spelletje voor 2 kinderen_ Dobble

Dit spel is echt super goed voor je reactievermogen. Er zijn 55 kaarten, waarbij steeds 8 verschillende plaatjes staan afgebeeld. Je moet telkens proberen om één van die zelfde symbolen te zoeken. Wie dat als eerst doet, krijgt de kaart. Wie de meeste kaarten heeft wint. Een kind kan de was doen....ehh de dobble doen.

Regenwormen

 • Vanaf 8 jaar
 • 2 (tot 7) spelers
 • Speeltijd +/- 20 minuten
Spelletje voor twee_Regenwormen

Heeft je kind soms wat moeite met rekenen? Dan is dit een ideaal spel om te spelen. Iedereen dit tot 36 kan (op)tellen, kan meedoen aan dit spel. Om de beurt moet je met 8 dobbelstenen gooien, waarbij de zes is vervangen door een worm. Na elke worp mag je één soort (bv alle vijven) apart leggen. Van de optelsom van alle setjes, mag je een steen met dat getal van tafel pakken of van je tegenspeler. Neem je teveel risico en gooi je bijvoorbeeld getallen die je al eens hebt gepakt, dan kost het je je steen. Heerlijk om elkaar zo dwars te zitten en elkaars stenen af te pakken.

Vlotte geesten

 • Vanaf 6 jaar
 • 2 (tot 8) spelers
 • Speeltijd +/- 20 minuten
Spelletje voor 2 kinderen

Nog zo’n geweldig spelletje wat kinderen meestal beter kunnen dan volwassenen: Vlotte Geesten. Dit is een leuk spelletje voor 2 personen, maar ook zeker voor het hele gezin. Er zijn vijf voorwerpen in het spel, die in het midden op tafel liggen. Een wit spookje, een grijs bad, een groene kikker, een blauwe borstel en een rood kleedje. Een speler keert een kaart om waar deze voorwerpen opstaan. Iedereen die meedoet moet zo snel mogelijk het voorwerp van tafel pakken wat in de juiste kleur staat afgebeeld. Vaak staat het er juist niet in de goede kleur op. Dan is de regel nét even anders en moet je het voorwerp grijpen dat niet op de kaart is afgebeeld én waarvan je de kleur ook niet op de kaart ziet. Snap je het nog? Pfff, best lastig hoor. Maar heel grappig. En vanaf zes jaar kun je dit spelletje voor 2 personen al spelen.

Uno (junior)

 • Vanaf 3 jaar
 • 2 (tot 4) spelers
 • Speeltijd +/- 20 minuten
Spel voor 2 personen_Uno

Een klassieker voor velen. Waarschijnlijk omdat Uno ook erg lijkt op het spelletje pesten met gewone speelkaarten. Maar bij dit spel zijn de kaarten vrolijke dierentuindieren. Dus uitermate geschikt voor kleine kinderen. Bij Uno moet je zo snel mogelijk je speelkaarten zien kwijt te raken. Kleur mag je op kleur leggen en de leuke dierenkaartjes kunnen ook op elkaar als ze hetzelfde dier laten zien. Uiteraard kun je elkaar ook tegenwerken met de pestkaarten! Vanaf 3 jaar kun je dit al spelen met je kind. Gegarandeerd een succes, dit kaartspelletje voor twee.

De klassieker onder de spelletjes voor 2: Rummikub

 • Vanaf 6 jaar
 • 2 (tot 4) spelers
 • Speeltijd +/- 60 minuten
Spel voor 2_Rummikkub

Loop even naar zolder (als je die hebt), veeg het stof van de doos en spelen maar! Iedereen heeft dit spel toch wel in de kast liggen? Zóó vaak vroeger met oma gespeeld. Rummikub is een super leuk spelletje voor 2 personen om te doen. Het doel is om zo snel mogelijk je rummikub steentjes met gekleurde nummertjes kwijt te raken. Dit doe je door cijferreeksen op tafel te leggen. Een zeer leerzaam spel voor kinderen, omdat je goed moet inzien welke combinaties er te maken zijn.


Alle spellen die we in onze beide top 5 hebben staan verkopen we helaas zelf niet. Wij verkopen met name groepsspellen voor volwassenen en kinderen. Maar bij een Bol.com zijn de meeste spelletje voor 2 personen online te koop.

Welk spelletje voor 2 is jouw favoriet?

We hebben onze favorieten met je gedeeld, maar eigenlijk kunnen we deze pagina nog wel tien keer zo lang maken. Want er zijn zoveel gave spelletjes voor 2 personen om te spelen. Dan hebben we het nog geeneens gehad over de 'gewone' kaartjespelletjes voor 2 personen, met normale speelkaarten. Geven we daar de volgende keer tips over ok?

We zijn natuurlijk wel erg nieuwsgierig wat jou leukste spel is voor twee personen. Heb je een leuke suggestie wat we echt niet mogen missen als spel? Laat het ons weten in de reactie hieronder.

Spelletjes voor 2 online spelen?

Ben je met z'n tweeën thuis, dan kun je natuurlijk wel met een grotere groep online een spel spelen. Bijvoorbeeld in teams van twee personen tegen elkaar. Veel mensen spelen tegenwoordig via Zoom of Microsoft teams hele spellen met elkaar. Zo wordt onze Pubquiz tegenwoordig veel online gespeeld en ook Ranking your Friends is supergaaf om online met een hele vriendengroep te spelen.

Zoek je een leuk spelidee voor je kinderen om te doen, bijvoorbeeld in de klas om met een kinderfeestje? Bekijk dan het overzicht van onze groepsspellen voor kinderen.

Welk spel je ook gaat spelen. We wensen je heel veel spelplezier toe!

Met vriendelijke spelgroet,
Richard en Marjolein

 • Guest schreef:

  Hanamikoji is mijn favoriete twee speler spel!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Dank je wel voor je reactie :-). Dit spel kennen we nog niet.
   Net even wat reviews gelijk gelezen, dus die gaan we zeker nog een keer bestellen!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • >