Sinterklaas spel spelen? De 10 leukste ideeën voor een gezellige pakjesavond

Sinterklaas. Een heerlijk avondje met familie of vrienden en ondertussen genieten van cadeautjes, gedichten en surprise. Een Sinterklaas spel mag dan natuurlijk niet ontbreken. 

Sinterklaas spel

Gratis Sint Dobbelspel ontvangen? 
*Inclusief super grappige opdrachtkaarten 

Wil je een leuk dobbelspel spelen met Sinterklaas? Download het spel dan hier gratis. Met super leuke opdrachten tussen het dobbelen door.

Als spelletjesmaker en fans hebben we natuurlijk weer wat leuke Sinterklaas spel ideeën voor je op een rij gezet. Maak van jouw pakjesavond een gezellige Sinterklaas spel en quizavond! Vergeet niet het gratis Sint Dobbelspel aan te vragen, hiermee hebben jullie zeker een leuke Pakjesavond. Een originele manier om cadeautjes te verdelen. De dobbelsteen bepaalt wat er met de cadeau's gebeurd, het ene moment heb je het mooiste pakje te pakken, het volgende moment heb je niets.... En de leuke, grappige opdrachtkaarten zorgen voor extra gezelligheid. Super om te spelen met collega's, vrienden en familie.

Zelf spelen we het spel met onze kids en vriendjes. Altijd gezellig toch, zo'n Pakjesavond. We wisselen het cadeautje krijgen nu af met een Sinterklaas dobbelspel, tranentrekkende Sinterklaasgedichten en veel lekkere hapjes.

Sinterklaas spel

Dobbelspel Sinterklaas

Dit is een Sinterklaas spel wat in vele huizen met oudere kinderen elk jaar vaste prik is. En… het verveelt nooit. Hoe werkt het Sinterklaas dobbelspel? Iedereen koopt drie kleine cadeautjes, bijvoorbeeld voor vijf euro. Het mogen algemene, of juist grappige, cadeautjes zijn. Je kunt ook afspreken dat één van de cadeautjes iets van je zelf is, wat je vervolgens weg wilt geven. Pak de cadeautjes in, waarbij je niet gelijk ziet wat het is. Zet met pakjesavond alle cadeaus op een tafel en speel het Sinterklaas dobbelspel. En hoe mooier het cadeau is ingepakt, hoe liever iedereen het zal willen helpen. Dit is natuurlijk ook leuk om juist met een beetje gek cadeau van de zolder te doen.

Het gratis groepsspellen.nl Sinterklaas dobbelspel

We spelen ook graag een beetje voor Sinterklaas bij Groepsspellen.nl. Daarom hebben we ons gratis sinterklaas dobbelspel nu als download beschikbaar gemaakt. Bij dit Sint dobbelspel hebben we extra opdrachtkaarten gemaakt, waarbij je naast het dobbelen ook wat grappige dingen tussendoor gaat doen. Oei, spannend! Oftewel, dat wordt een super gezellige pakjes avond. Via onderstaande button kun je het Sint dobbelspel aanvragen. Je krijgt de uitleg van het spel, de opdrachtkaarten, twee spelrondes én een zelf te maken dobbelsteen met uitleg.

Sinterklaas spel
Sinterklaas dobbelspel opdrachten
Dobbelspel sinterklaas

Wil je ook met pakjesavond een Sinterklaas spel spelen, lees dan nog even verder. Naast het gratis Dobbelspel geven we je meerdere tips voor spellen die jullie kunnen spelen als alle pakjes zijn verdeeld en uitgepakt.


Sinterklaas Muziekbingo

Ben jij dol op alle Sinterklaasliedjes? Dan is dit echt een Sinterklaasspelletje voor jou. Een Muziekbingo met de leukste 45 Sinterklaasliedjes. Van elk nummer hebben we de 30 leukste seconden van het nummer uitgekozen en het bingo spelen gaat via een online bingo machine. Ideaal m te spelen voor in de klas of met Sinterklaasavond.

Sinterklaas Muziekbingo spel

Familiequiz met Sinterklaasavond

Het is echt de tijd van het jaar om met je familie bij elkaar te zijn. Vieren jullie samen met opa en oma de pakjesavond? Speel dan samen een leuke quiz. 

De familiequiz is een spelletje dat door (bijna) iedereen mee gedaan kan worden. 

Deze Familiequiz is erg leuk om te spelen tijdens de feestdagen. De vragen zijn gemaakt om samen met jongeren te kunnen spelen. Vragen over bijvoorbeeld bekende YouTubers en heel veel vragen voor de volwassenen. Jong en oud speelt samen mee. Met als klap op de vuurpijl een gezellige muziekronde erin. Lekker swingen en meezingen dus. Je ontvangt in november en december een gratis extra Kerstronde bij deze Familiequiz.

>> Bekijk hier de familiequiz

Het lekkerste Sinterklaas spel: pepernoten memory

Vooraf moeten we er even bij zeggen dat je niet mag snoepen, anders klopt het spel niet meer. Dit Sinterklaas spel is leuk om met kleine kinderen te spelen. Zorg dat je 12 dezelfde papieren bekers hebt. Zet de bekers op de kop. Stop onder twee bekers 1 pepernoot, dan onder 2 bekers 2 pepernoten, etc. Totdat je 12 bekers gevuld hebt. Heb je ander Sint snoepgoed in huis, dan kun je het memoryspel zo groot maken als je zelf wil. Vervolgens ga je memory spelen, waarbij je elk duo dat je goed hebt mag opeten. Aan het aantal (lege :)) bekers aan het eind zie je wie gewonnen heeft.

Tussendoor een video bericht van Sint

Om je Sinterklaasavond compleet te maken, is dit toch echt een idee dat niet mag ontbreken: De persoonlijk video boodschap van Sint. Oké, oké, het is niet echt een Sinterklaas spel, maar hoe geweldig is het om een persoonlijk boodschap van Sinterklaas voor iedereen van je gezin te krijgen. Je kunt de namen van je kinderen doorgeven, wat hun hobby’s zijn en aangeven wat ze komend jaar toch niet meer moeten doen. En naar Sint luistert toch elk kind? (Gelijk een mooie regel voor je gedicht!)

Sinterklaasquiz

Een quiz is altijd leuk om te spelen. Voor jong en oud. Een leuk Sinterklaas spel om even tussen de cadeautjes uitpakken door te spelen. Wie weet het meeste over pakjesavond? Hoe oud is Sinterklaas eigenlijk? 

Sinterklaas kleding

Via Kahoot kun je een eigen quiz maken over Sinterklaas, waarbij je bijvoorbeeld ook wat persoonlijke vragen kunt stellen. Maar er zijn ook genoeg leuke Sinterklaas quizen online. Voor jonge kinderen is bijvoorbeeld de quiz van School TV leuk om te spelen. Bij Groepsspellen hebben we uiteraard ook een quiz speciaal over Sinterklaas.

>> Speel hier de Groepsspellen Sinterklaas quiz 

Muziekbingo

Muziekbingo

Meezingen en swingen en ondertussen natuurlijk je bingokaart goed bijhouden, want volle kaart is natuurlijk BINGO! Van alle muzieknummers wordt alleen het leukste stukje muziek afgespeeld. Deze mag je niet missen!

Sinterklaas spel om cadeaus te vinden

Er zijn tal van spelletjes voor Sinterklaas te bedenken om je cadeaus te vinden. Hier wat leuke voorbeelden: 

 • Maak een plattegrond van je huis waar de kinderen als een soort geheime kaart voor een schat de cadeaus moeten vinden. 
 • Zet de eerste hint waar een aanwijzing of cadeau ligt in een mooi gedicht.
  Dit was vroeger favoriet bij ons thuis. Ging je na het gedicht zoeken, dan lag er uiteraard weer een nieuw brief. Op het briefje stond een leuke opdracht waarbij de uitkomst weer een locatie geeft. 
 • Maak een Sinterklaas kruiswoordraadsel, met daarin een verborgen aanwijzing.
  Dit hoeft niet heel moeilijk te zijn. Er zijn speciale sites waar je een mooie Sintpuzzel kunt maken. 
 • Maak een rebus met daarin een aanwijzing.
  Als voorbeeld hebben we een rebus hieronder voor je neergezet. Zie jij wat er staat? Kinderen vinden het prachtig om zo'n Sinterklaas spel te doen!
Sinterklaas spel rebus

Dol op deze rebussen?
>>Bekijk dan onze Rebuspagina

Sinterklaas spel liedjes raden – Maak de zin af

Hoe goed kennen jullie alle Sinterklaas liedjes van vroeger nog? Je kunt hier een leuk Sinterklaas spel van maken. Kies een lijst aan nummers en bepaal van te voren op welk moment je het geluid van een liedje wegdraait. De rest moet het goede antwoord invullen. Heel simpel, maar o zo grappig. Wil je een beetje inspiratie hebben voor dit muzikale Sinterklaas spel? Kijk dan hier naar de lijst met Sinterklaas liedjes. 

Speel een Escape Room op pakjesavond

Misschien herkenbaar? Binnen een uur alle pakjes uitgepakt? Dan is het nog wel zo gezellig als je samen een spelletje kunt doen. Vroeger kwamen dan meestal de kaarten en de bordspelletjes op tafel. Maar tegenwoordig hebben wij een andere passie qua spellen thuis spelen: Speel een Escape Room in je eigen woning. Bij Groepsspellen hebben we nu drie varianten voor kinderen, die ook leuk zijn om met het gezin te spelen. Voor het geval je kinderen al ouder zijn, hebben een volwassenen variant. Je kunt de hele Escape vooraf al klaar zetten in je huis, zodat je gelijk na het Sint vieren kunt gaan spelen.

Escaperoom Maffiabende

Maffiabende

Leuk spel om te spelen samen met oudere kinderen

Escaperoom junior

Gevangen in een game

Interactieve Escape Room voor gezinnen met kinderen tot 13 jaar.

Egypte_Escape Room Junior vierkant

Schat van de Farao

Interactieve Escape Room voor gezinnen met kinderen tot 13 jaar.

Een Sinterklaas spel puur sang: Pepernoten bingo

Wie kent het niet: Bingo! Voor kinderen, maar ook voor volwassenen altijd leuk. Speel het spel nu niet met het doorstrepen van bingo kaarten, maar met pepernoten die je op de nummers moet leggen. Koop kleine bingo prijzen in Sinterklaas sferen en je pakjes/bingo avond kan niet meer kapot.

Sinterklaas spel: Moord op Sinterklaas

Tja, dit spel klinkt natuurlijk niet best voor onze kindervriend. Het is voornamelijk een spel dat je beter met oudere personen kunt spelen. Wat is er gebeurd? Sint vermoord?? Nee toch! Wie heeft deze gewetenloze moord op de kindervriend op zijn of haar geweten?

Moordspel Sint

Het spel kun je spelen van 9 tot 31 personen en is ook leuk samen met een groep collega's te spelen. Van tevoren krijgt iedereen een rol toebedeeld en daarna ga je het gesprek aan om erachter te komen wie de moord heeft gepleegd.

>> Bekijk onze Moordspellen

Sinterklaas spellen voor kinderen op de computer

Ouders willen hun kind vaak zo min mogelijk achter de tablets hebben. Maar we weten nog goed hoe hyper onze meiden waren als we Sinterklaas gingen vieren. En soms is het dan best handig ze te vermaken met wat leuks op de computer. Kun jij ondertussen de laatste cadeautjes verstoppen. Op internet staan leuke én leerzame Sinterklaas spelletjes voor kinderen. Bekijk bijvoorbeeld eens de digipuzzles.

Laat pakjesavond maar komen. Wij zijn er helemaal klaar voor! We hopen dat we jou ook hebben geïnspireerd. Wat gaan jullie doen dit jaar met Sinterklaas? We vinden het leuk om je verhaal te lezen. Heb je zelf nog leuke tips? Ook dat is voor andere mensen leuk om te lezen. Reacties kun je hieronder plaatsen bij de 'comments'. Fijne Sinterklaasavond gewenst.

En kun je niet kiezen tussen alle leuke spellen? Vraag dan in ieder geval het gratis dobbelspel aan, dan hebben jullie zeker een leuke Pakjesavond.

 • Marjan schreef:

  Een hele leuke en gezellige sinterklaas gevierd mede door jullie tips en ideeën. Eerst een zoek- en oplosspel gespeeld met de cadeaus van ieders getrokken lootje. Daarna het hilarische dobbelspel gespeeld. Top!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marjan,

   Bedankt voor je leuke reactie en dat we hebben bijgedragen aan een gezellig Sinterklaasmoment.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • fam. van de Bovenkamp schreef:

  Hoi Richard en Marjolein, bedankt voor het toesturen van het spel! We zijn helemaal enthousiast. Groetjes fam. van de Bovenkamp

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen, graag gedaan. We hopen met dit gratis E-Book bij te dragen aan een hoop gezelligheid op Sinterklaasavond.

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Liesje schreef:

  Ik maak graag gebruik van jullie Sinterklaas gezelschapsspel. We vieren dit jaar Sinterklaas met onze kleinkinderen en zijn benieuwd hoe zij het zullen ervaren! Dank voor de mogelijkheid die jullie gegeven hebben!

 • Karin schreef:

  Super leuk Sinterklaas spel! Toch net wat anders (en veel leuker) als alle andere spellen die we zagen op internet. Dank je wel!

 • Susan schreef:

  Wat een leuk initiatief! Weer wat leuke ideeën rijker!

 • Inny schreef:

  Hallo Marjolein en Richard, wij doen al jaren het cadeautjes dobbelspel met Sinterklaas en altijd met groot succes! Ik was op zoek naar weer eens wat andere opdrachtjes, dus bedankt voor de ideetjes! Fijne sinterklaas avond!

 • M.H.Y. van der Elst schreef:

  Jullie website kwam toevallig voorbij; ik was op zoek naar leuke ideeën voor 5 december. Het is de eerste keer dat wij, opa en oma, dit feest met de kleinkinderen vieren! Pepernotenmemory en de sinterklaasquiz lijken me erg leuk voor 4 en 5 jarigen! Alvast bedankt!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   De Sinterklaasquiz en Pepernotenmemory staan op deze website als ideeën, die hebben we niet als spel helaas. We hebben wel een leuk dobbelspel die je kunt downloaden vanaf onze website.

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Renee schreef:

  We doen al een par jaar het Sinterklaasspel. En ook dit jaar willen de kleinkinderen dit weer spelen. Wat leuk: nu heb ik nieuwe opdrachten! Dank je wel!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Mooi, dan kun je de kleinkinderen dit jaar weer eens echt verrassen :-).

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Ton Vermaesen schreef:

  Hallo Marjolein en Richard,
  Ik heb jullie sint spellen naar de leerkrachten van groep 1/2 gemaild.
  Groet, Ton

 • Diny en Hans schreef:

  Richard en Marjolein, Bedankt weer voor zo’n leuk gratis cadeautje. Wij zijn fan! En met de kerst gaan we weer jullie Familiequiz spelen.
  Lieve groetjes van Diny en Hans

 • Joke schreef:

  Hii, bedankt voor het gratis Dobbelspel, wij kenden het spel al wel, maar jullie versie erg leuk met de dobbelsteen en opdrachten.

 • Esther schreef:

  Hi Richard en Marjolein,

  Super leuk het Dobbelspel, wij gaan het spelen met onze familie. Dankjulliewel.

 • >