Samenwerkingsspellen

Monopoly, Risk, Stratego waren jarenlang de spellen die je moest spelen. Maar dat is al lang niet meer zo. Kolonisten van Catan, Carcassonne en Ticket to Ride hebben inmiddels laten zien dat ze de concurrentie meer dan aan kunnen met de eerstgenoemde spellen. Maar het kan ook anders, want wat dacht je van samenwerkingsspellen? 

Niet meer tegen elkaar spelen, maar met elkaar spelen tegen het spel. Sinds een paar jaar zijn steeds meer spellen gemaakt om in samen te werken. En eerlijk gezegd: wij zijn fan!

En daarom hebben we een 12-tal spellen, die je zeker een keer met jouw groep gespeeld moet hebben. Coöperatieve spellen dus. We hebben een aantal coöperatieve bordspellen, maar ook een aantal samenwerkingsspellen, waar je misschien minder snel aan zou denken, maar zeker het overwegen waard zijn. 

Veel plezier met het lezen over deze samenwerkingsspellen!

Pandemic

We beginnen maar het gelijk met onze nummer 1 (even onze eigen spellen niet meegereken dan he); Pandemic. 

In dit bordspel zijn jullie een groep wetenschappers die 4 verschillende soorten ziektes moeten bestrijden. Dit doen ze door eerst een medicijn er voor te vinden en daarna eventueel de ziekte uit te roeien. 

Het team van 

0 Shares
>