Menu

Reviews

Heb je tips, vragen of opmerkingen?

We horen het graag. Met al die reacties kunnen we elke dag opnieuw onze spellen verbeteren.

Ook is het leuk en handig voor andere groepen om jullie ervaringen te horen.

Alvast bedankt dus voor je reactie! Jullie ervaringen kun je ook plaatsen op onze Facebookpagina

 • Monique schreef:

  
Ik heb dit moordspel gespeeld tijdens de 40e verjaardag van iemand. Superspannend voor iedereen! Leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen rol had voorbereid. Verkleed etc. Grote voordeel van dit spel is dat je tussendoor genoeg tijd hebt om gezellig te kletsen met iedereen en vooral dat iedereen van begin tot eind mee kan doen.

 • Henk van der Kamp schreef:

  We hebben genoten van het Enveloppenspel. Inderdaad erg makkelijk om te spelen en het zorgde regelmatig voor grote hilariteit. Pas bij de laatste envelop werd het beslist! Dank voor het leuke spel.
groeten Henk

 • M Kuiper schreef:

  Hoi
  Ik zou graag meer info over het spel ranking the stars ontvangen
  Groetjes Marjanne

  • Marjolein schreef:

   Hoi Marjanne,

   Ranking the Stars lijkt op het spel op televisie, maar nu wordt het gespeeld met je eigen groep. Als spelleider verzamel je voor het weekend dat jullie bij elkaar komen al wat informatie bij de groepsleden op. Ze zullen niet weten waarom dit is, dus extra leuk als blijkt dat de antwoorden op die vragen voor dit spel worden gebruikt. In het weekend zelf speel je het spel door een aantal vragen aan de groep te stellen. Ze moeten elkaar ranken (op volgorde zetten) op een tiental vragen. Degene die dat het best doet wint het spel. Voor een voorbeeld kun je bijgaand filmpje bekijken van het spel op tv: https://www.youtube.com/watch?v=WfQFIXXJStw

 • Joël schreef:

  graag info over ‘de challenge’.

  groeten

  • Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   De challenge is een denk/doe spel, waarin teams het in 10 verschillende korte spellen tegen elkaar opnemen. Sommige spellen zijn slechts 10 minuten, andere duren zo’n half uur.
   Niet zo zeer gaat het om fysieke kracht als wel om samenwerking, behendigheid, creatief denken en het net even slimmer/beter doen dan de andere teams. Het is mogelijk om de spellen achter elkaar te spelen op bijvoorbeeld 1 avond, maar je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte te spelen of het ene deel de ene dag en het andere deel de andere dag.
   De voorbereiding is niet heel groot, uitprinten van de opdrachten en meenemen en je hebt een paar attributen nodig die je moet meenemen.
   De regels en uitleg spreken voor zicht.

   We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard en Marjolein

 • Jozina schreef:

  Graag ontvang ik info over het enveloppenspel.
  Wat kost het challenge spel en enveloppenspel?

  Alvast bedankt voor uw reactie.

  groeten
  Jozina

  • Marjolein schreef:

   Goedenavond Jozina,

   Het Enveloppenspel is een spel met 40 vragen/opdrachten of kleine spelletjes die in teamverband tegen elkaar worden gespeeld. Vragen en opdrachten over allerlei verschillende onderwerpen, culinair, topografie, muziek, nederlandse taal, kunst en dus ook spelletjes. De ene keer een individuele teamopdracht, soms een battle tussen 2 teams en soms een spel tussen alle teams.
   De Challenge is een tiental spellen die achter elkaar of los van elkaar gespeeld kunnen worden. Meer doe/denk spelletjes, behendigheid, creativiteit en samenwerken binnen je team in dan belangrijk. Beide spellen kosten elk €15 en worden als document per mail verstuurd.

   We hopen je zo meer duidelijkheid te hebben gegeven. Maar mocht je nog meer vragen hebben dan helpen we je graag.

   vriendelijke groeten,

   Richard & Marjolein

 • Dorian schreef:

  Hoi Richard en Marjolein, voor vriendenweekend zouden wij graag meer info willen over het moordspel en de challenge. Wij denken er aan om de challenge over twee avonden te spreiden en het moordspel als rode draad gedurende de gehele zaterdag tijdens een andere activiteit. Is dit mogelijk? Wij zijn met 20 personen. Grs Dorian

  • Marjolein schreef:

   Hoi Dorian,
   Bedankt voor je vraag. Het is prima mogelijk om de spelen over meerdere dagen te spelen. De Challenge zijn 10 spellen, die je in elke gewenste volgorde kan spelen. De spellen zijn niet even lang, dus kun je zelf bepalen welk spel wanneer het beste past.
   Het Moordspel kan je inderdaad over de hele dag spelen, al zullen de deelnemers na de eerste scene wel snel behoefte hebben aan meer informatie. Maar zoals gezegd, het kan wel.

   We hopen hiermee je vragen te hebben beantwoord.
   Mocht je er nog een paar hebben, dan horen we het graag.

   vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

 • Elke schreef:

  Beste, 
Graag wat meer info over het spel : ranking the stars.
  Wij zouden met een groep van 11 vrienden op weekend gaan en zoeken een leuk en origineel spel.
  Zou dit binnen ons concept passen? 
MVG

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond, zowel Ranking the Stars als het Enveloppenspel als de Challenge kunnen prima met 11 personen gespeeld worden. Ranking the Stars is een spel waar je van tevoren de groep een aantal vragen stelt. Met die vragen ga je de groep ranken en in het weekend zelf toets je in hoeverre ze hun eigen groep goed kennen en dus kunnen ranken op bepaalde onderwerpen. Hoe beter ze dit inschatten, des te meer punten ze scoren. Makkelijk om tijdens het weekend te spelen, je hebt er iets voorbereidingstijd voor nodig, omdat je de antwoorden voor het weekend verzamelt en in de goede volgorde rankt. 
vriendelijke groeten, Richard en Marjolein

 • Kaat schreef:

  Hallo 
als het spel gespeeld wordt, is dit dan in teams?
  Kunnen we de vragen ook om bijvoorbeeld 20.00u laten invullen en het spel spelen om 22.00u of moeten ze het echt op voorhand invullen.
  Over hoeveel vragen gaat het?
  Is het enkel vragen beantwoorden of is er ook actie bij?


  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond,
Het kan inderdaad om 20.00 uur worden ingevuld om vervolgens om 22.00 uur te spelen. Je moet dan wel tussen die tijden de antwoorden verzamelen en verwerken.
   Maar dat is inderdaad mogelijk. 
met vriendelijke groeten,
Richard & Marjolein


 • Erik schreef:

  Hallo,

  Kunt u iets meer uitleg geven over het moordspel? Waar moeten we precies aan denken?

  • Marjolein schreef:

   Hallo, het moordspel is een spel waarin iedereen rol krijgt (de spelleider bepaalt wie welke rol krijgt). Er is een moord gepleegd en vervolgens moeten alle deelnemers er achter zien te komen wie het gedaan heeft en waarom. In het spel zitten de aanwijzingen verborgen. Iedere rol heeft bepaalde tekst en informatie. Er worden ook 2 scènes gespeeld waar deelnemers soms ook tekst in hebben. Zo ontstaat er een verhaal. En belangrijk is dat de deelnemers bij elkaar info opvragen. We hopen je hiermee iets meer duidelijkheid te hebben gegeven. Mocht je meer vragen hebben, dan horen we het graag.

 • kris cuppen schreef:

  Ik heb geld overgemaakt voor een spel, wanneer kan ik dit spel verwachten?

 • Isis schreef:

  Hoi,

  Ik wil met Oud op Nieuw een feest geven voor vrienden en een spannend spel spelen. We zijn ongeveer met 20 mensen. Is het mogelijk om het moordspel met zo velen te spelen? en zou ik wat meer informatie mogen over dit spel? (kosten enz.)

  Mvg Isis

  • Marjolein schreef:

   Hoi Isis, ja het Moordspel is prima speelbaar met 20 personen. Minimaal is het ongeveer 8 a 9 personen en maximaal is er eigenlijk niet. We hebben het spel tot en met 23 personen geschreven, dus dat kan. Het spel gaat als volgt: iedereen krijgt een rol waarop staat wat hij/zij mag zeggen of moet zeggen. Er zijn een tweetal scènes waar bepaalde rollen ook tekst hebben (dat staat allemaal beschreven en uitgelegd en kunnen ze dus voorlezen). En na die scenes is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te ondervragen om zodoende de benodigde bewijs te vinden wie het gedaan heeft en waarom. De moordenaar speelt zelf mee en weet niet dat hij/zij de moordenaar is. Indien je het spel koopt zit er een uitgebreide handleiding bij, maar ook als je dan nog vragen hebt, kunnen we je op afstand prima helpen. Je kunt zelf ook meespelen, dan moet je van tevoren alleen niet de oplossing lezen :-).

 • Neeske van 't Veer schreef:

  Hallo,
  Een vraag over het enveloppen-spel..
  We zoeken een activiteit voor onze familiekerstviering.
  Het enveloppenspel lijkt ons zeer geschikt….
  Alleen de tijd is wat lang..
  Is het mogelijk om het in te korten…dan denk ik aan 90 minuten?

  mvg Neeske

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Neeske,

   Je kunt het spel zo lang of kort spelen als jezelf wilt. Je verkort gewoon het aantal vragen en opdrachten of spreekt van tevoren een tijd (90 minuten) af en stopt het spel na 90 minuten. Geen probleem dus.

   Richard & Marjolein

 • Therese schreef:

  Wij willen het enveloppenspel eerste kerstdag gaan spelen met een groep van 20 personen. Het lijkt ons zo leuk. Hoe kan ik dit geregeld krijgen

  • Marjolein schreef:

   Goedemiddag, op het moment dat het spel besteld is via het Bestelformulier en het aankoopbedrag op onze rekening is ontvangen, wordt het spel dezelfde dag nog digitaal verstuurd. Het kan dus ruim voor de kerst dan binnen zijn.

 • Dorian schreef:

  Wij hebben afgelopen jaar het moordspel op vriendenweekend gespeeld, dit was een enorm succes! De aangeleverde informatie was ook helder, voor de organisatie niet veel werk meer, een echte aanrader!

 • Judith schreef:

  
Spel zat leuk in elkaar met de puntenverdeling. We vonden veel vragen erg moeilijk en we hebben het spel zelf wat aangepast door er een aantal 30 seconds spelen bij te voegen. Misschien is het handig om op de site 2 of 3 voorbeeld vragen te plaatsen, zodat je ongeveer de moeilijkheidsgraad weet. Al met al hebben we veel gelachen met het spel

 • Lidy schreef:

  Dit spel vonden we erg leuk door de vele soorten vragen en opdrachten. Soms moeilijk, soms makkelijk, maar dat maakt het leuk om te spelen. Fijn ook dat je zelf kan bepalen hoelang je speelt en dat je het eventueel op een later tijdstip weer verder kan spelen. Het vlees op de barbecue was klaar, maar met volle buik hebben we de laatste 10 vragen ook nog gespeeld. Het team wat lange tijd onderaan stond wist zelfs nog bijna te winnen. Bedankt!


 • Dorian schreef:

  Wij hebben afgelopen jaar het moordspel op vriendenweekend gespeeld, dit was een enorm succes! De aangeleverde informatie was ook helder, voor de organisatie niet veel werk meer, een echte aanrader!


 • Joyce schreef:

  (Reactie op Challenge)
  Nogmaals bedankt voor dit leuke spel. We hebben een hilarisch leuke avond gehad. We konden de 10 spellen niet allemaal spelen door tijdsgebrek (er zitten wat treuzelaars in onze groep) maar bewaren ze zeker voor een volgende keer.

 • Nele schreef:

  Hallo, bij ranking the stars…. zijn hier ook actieve “opdrachten” bij of is het de hele tijd stil blijven zitten?
  Wordt het spel via post of digitaal verzonden?
  We gaan op meidenweekend, met 14 vrouwen…. dat lijkt mz wel iets?! Mvg

  • Richard en Marjolein schreef:

   
Hallo,
Bedankt voor je vraag. Ranking Your Friends is inderdaad een spel waar je bij blijft zitten. Het spel wordt digitaal kant-en-klaar verzonden. Indien je wat meer beweging wilt, dan adviseren we je naar de Challenge te kijken. Dat zijn meer doe (en denk) spellen.
vriendelijke spelgroeten,
Richard & Marjolein


 • Wiesje schreef:

  Beste meneer/mevrouw, 
Wij zijn bezig met het organiseren van een avond met ongeveer 70 personen. Is het Moorspel ook te spelen met 70 personen? Bijv in groepjes. 0f zijn er andere mogelijkheden. 
Alvast bedankt!


  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond,
Normaliter adviseren we met 70 personen om een Pubquiz te spelen in teams tegen elkaar (bijvoorbeeld 14 teams van 5 personen). Een Moordspel is zeker ook mogelijk, het betekent dat we het spel met 40 rollen moeten uitbreiden. Het standaardspel is tot 30 personen. Het spel kunnen we voor 70 personen voor € 75 voor u in orde maken.
   Indien u dit wilt, mag u even reageren via ons e-mail adres info@groepsspellen.nl
met vriendelijke groeten
Richard & Marjolein

 • Joëlle schreef:

  Geweldig om dit spel een keer zelf te spelen. Ik had mijn handen vol aan de zeer fanatieke spelers in onze groep en onze Saboteur deed het geweldig.
  Als spelleider had ik een paar uur nodig om alles klaar te leggen en de vragenformulieren te versturen maar het was het meer dan waard! We hadden net iets meer tijd nodig, hebben dus gewoon de volgende ochtend het spel afgemaakt. Dat had ook wel weer zijn charme, want daardoor werd het ontbijt opeens al leuk. Iedereen zat op elkaar te letten en te vissen.
  Groepsspellen bedankt, was erg leuk!

 • Wim schreef:

  Goedemorgen, 
Is er ook een uitleg van het Enveloppenspel?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen,
Ja met het spel krijg je ook een volledige uitleg van de regels van het spel. Degene die het spel bestelt, kan dus van tevoren de spelregels al even doorlezen en daarna uitleggen aan de groep. Dat uitleggen is vrij simpel overigens en daarnaast kun je tijdens het spel een A4 met verkorte regels op tafel leggen, zodat iedereen die – indien gewenst – ze nog even kan doorlezen. We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.
Richard & Marjolein

 • Thijs schreef:

  Goedemiddag,
  Ik ben bezig met een Vriendendag te organiseren en daarbij willen we een middagje alleen maar spelletjes doen waarbij we met teams spelen. De leeftijdscategorie ligt tussen de 24 en 29 jaar en we zijn met ongeveer 20 man. We hebben ter beschikking een groot veld bij een vriend thuis dus we hebben genoeg ruimte. We zijn op zoek naar gekke blije spelletjes waarbij er veel gelachen wordt maar waar we ook serieus ons best moeten doen. Heeft u ideeën voor ons ?
  Ik hoop snel van u te horen.
  Mvg,
  Thijs de Brouwer

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Thijs,

   
Bedankt voor je bericht. Het spel wat aan jou vragen voldoet is de Challenge. 10 doe spelletjes die je zowel buiten als binnen kan spelen.
   Je kunt ze alle 10 spelen of een gedeelte, dat maakt niet uit. Dus flexibiliteit genoeg. De 10 spellen zijn gevarieerd en niet persé fysiek.
   Met deze spellen zal er genoeg gelachen worden weten we uit ervaring met onze eigen vriendengroep.

   Overigens hebben we op dit moment 2 halen 1 betalen, dus je kunt een ander spel er gratis bij kiezen.
   Dan zouden we adviseren om Wie is dat te doen. Dat is s’avonds met een hapje en drankje erbij hilarisch leuk. 

   met vriendelijke spelgroeten,
Richard & Marjolein

 • Suzanne schreef:

  Wij zouden graag het Moordspel willen bestellen. Daarbij op maat geschreven. Wij weten nog niet het juiste aantal mensen. Hoe lang duurt het totdat wij het spel ontvangen? Als het op maat geschreven is en als het niet op maat geschreven is ?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,
Het moordspel kan op maat geschreven worden. Het aantal mensen mag ook geschat worden, dan zorgen we voor net iets meer rollen dan dat er mensen opgegeven worden, zodat je altijd genoeg hebt. Na bestelling van het standaard moordspel, krijg je het binnen 24 uur gemaild. Voor het op maat schrijven duurt het maximaal 1 week (om het te herschrijven). Het is fijn dat je dan beschrijft waar het spel zich moet afspelen (bij de vereniging ? op het werk ? zo ja, wat voor afdeling is het ?), wat voor groep je hebt (mannen, vrouwen, gemixt) en de samenstelling van de groep (collega’s, vrienden, familie). Hoe meer info, hoe beter we kunnen inspelen op jullie specifieke situatie.
   Je mag de informatie sturen naar info@groepsspellen.nl. 
met vriendelijke spelgroeten,
Richard & Marjolein

 • Inge van de Weerd schreef:

  
Is het ook mogelijk om maar een paar ronden van de Pubquiz te spelen?
  Ik zoek een activiteit voor circa 20 volwassenen voor tijdens het eten.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,
Bedankt voor je vraag.
   Ja het is zeker mogelijk om maar een paar ronden van de Pubquiz te spelen.
   Normaal gesproken zijn het 10 pubquiz ronden, maar je kunt als spelleider kiezen om er maar bijvoorbeeld 4 of 5 te spelen.
   Dan kies je de pubquiz ronden die je het leukst vindt er uit. Of je laat de groep kiezen elke keer (of het team wat de eerste ronde de minste punten had). 
Richard & Marjolein

 • Monika schreef:

  ‘Weinig werk aan’ alleen wel even 40 opdrachten printen en in 40 enveloppen stoppen

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Monika. 
Bedankt voor je reactie. Het klopt inderdaad dat je de 40 opdrachten zelf moet printen. Je kunt er voor kiezen de opdrachten in enveloppen te doen. Je kunt er ook voor kiezen de geprinte opdrachten dicht te nieten. En je kunt het ook digitaal spelen zonder voorbereiding. We merken dat de meeste mensen het spelen met enveloppen het leukst vinden. De spanning is het grootst als je zelf een envelop mag kiezen, die mag openen en voorlezen.
Heel veel plezier!

 • Marleen schreef:

  Hi Richard en Marjolein, 
Afgelopen weekend hebben we dit spel gespeeld met onze familie. Super leuk om te spelen en veel gelachen.
  Ook erg leuk dat je het spel kunt spelen met verschillende leeftijden.
  Bedankt voor het spel en ook voor de snelle reactie op onze vragen, binnen 2 minuten reactie via de FB chat
  De Pubquiz gaan we binnenkort spelen in ons vriendenweekend. Ik ben benieuwd.

  Groeten Marleen

 • Marian schreef:

  
Hallo,
  Wij willen in juli met een groep de pub quiz spelen.
  Is het dan verstandig om hem pas tegen die tijd te bestellen? Of is hij niet zo ver actueel dat er iedere maand vragen vervangen worden?
Groet Marian


  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marian,
De pubquiz is momenteel prima up to date, dus kun je die ook nu al bestellen. Als je hem nu bestelt en bij ‘Opmerkingen’ schrijft ‘we spelen het in juni’, dan sturen we je in mei nog een keer de meest actuele versie. Je krijgt dan nu de versie van dit moment en dan weet je zeker dat je straks het spel met de laatste versie hebt. 
met vriendelijke spelgroeten
Richard en Marjolein

 • Rozemarijn schreef:

  
Hoi,
  Is het met pen en papier en de uitslagen op een scherm??? Kan je het steeds opnieuw spelen? Kan je zelf ook vragen toevoegen????
  Veel vragen, sorry. Maar ik moet een teamactiviteit bedenken en dit lijkt me helemaal leuk. Hoop snel iets te horen, gr., Rozemarijn


  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Rozemarijn,
Je krijgt een 16-tal documenten toegestuurd, de 10 ronden in powerpoint. Maar ook een document met antwoordformulieren die je kan printen en dan kunt gebruiken.
   En ook nog een document met de spelregels, een document met de antwoorden.
   En ook nog een versie van het spel als je het niet op een groot scherm afspeelt, maar de vragen wilt voorlezen.

   Je bent vrij om vragen toe te voegen of te verwijderen natuurlijk als je het spel eenmaal in je bezit hebt. Je kunt het ook opnieuw spelen, maar de vragen zijn natuurlijk hetzelfde. Het zijn namelijk 10 ronden met 10 vragen.
   Je speelt het spel het best op een groot scherm, zodat iedereen mee kan kijken met de vragen. En dat is natuurlijk ook het leukst.
   De antwoorden geef je na de ronden. Die lees je voor als je de vragen door loopt.

   We hopen hiermee je vragen te hebben beantwoord. Maar mocht je meer vragen hebben, dan helpen we graag.
met vriendelijke spelgroeten,
Richard & Marjolein

 • Lonneke schreef:

  Hallo Richard en Marjolein, 
Wij zijn van Wijkzorg centrum Heereveld Meander.
  We zouden graag een teamuitje willen organiseren. wij hebben een budget van ongeveer 20 tot 25 euro per persoon. We zijn met een groep van ongeveer 23 tot 25 personen. Kunt u iets voor ons betekenen? 
Groetjes

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag en bedankt voor je vraag.
Met 23 tot 25 personen is het Moordspel erg leuk om te doen.
   Dit kost € 40 totaal (dus niet per persoon). Omgerekend per persoon is dat dus € 2 ongeveer. Dit spel kun je in principe overal spelen.
   En als 2e gratis spel is dan: ‘Wie is dat’ erg geschikt.
   Het zorgt in ieder geval voor veel hilariteit en lol dit spel.

   We hopen je hiermee een beetje op weg te hebben geholpen. Maar heb je meer vragen, laat maar weten hoor 
met vriendelijke spelgroeten,
Richard & Marjolein

 • Alice schreef:

  Er is geen beamer , kan ik ook het spel bestellen zonder de PowerPoint documenten ?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Alice,
Bedankt voor je bericht en vraag. Ja dat kan. We hebben ook een standaard quizversie, waar alleen de vragen en antwoorden op staan.
   Die print je dan uit en lees je voor aan de groep.
   We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord, maar mocht je toch nog meer vragen hebben, laat maar weten :-).
Richard & Marjolein


 • Dirk Caes schreef:

  Hallo,
  Is deze quiz ook geschikt voor vlamingen of enkel gericht op nederland?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hallo Dirk,
   
Bedankt voor je bericht en vraag. Het antwoord is ja.
   We hebben zowel een Nederlandse als Belgische versie van de Pubquiz.

   met vriendelijke spelgroeten,
Richard & Marjolein

   • Veronique Delnoye schreef:

    En hebben jullie ook een mix? Wij hebben een familie met Nederlanders en Belgen….

    • Richard en Marjolein schreef:

     Hoi Veronique,

     Nee we hebben geen mix voor de Pubquiz, maar we hebben wel tot einde van deze maand de actie 2 halen, 1 betalen.
     Dus als je de ene Pubquiz bestelt, kun je de andere er gratis bij vragen als 2e gratis spel. En dan kun je overwegen om soms een ronde te kiezen voor Nederland en dan weer voor België.

     Sommige ronden zijn voor beide gelijk overigens.

     vriendelijke spelgroet,

     Richard en Marjolein

 • Petra van de Luijtgaarden schreef:

  Afgelopen zaterdag hebben wij wie is de saboteur gespeeld met het kinderfeestje van onze zoon die 11 werd. Het was in 1 woord geweldig!! Wij en de kids hebben enorm genoten. Super gaaf in elkaar gezet incl geld, jokers en een echte test.
  Nogmaals super bedankt. Groetjes Petra

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Petra,

   Super bedankt voor je leuke reactie en de reclame die je voor ons gemaakt hebt op je Facebook pagina van Crea Dito!

   Richard & Marjolein

 • Marloes schreef:

  
Kan je het moordspel ook met 10 personen spelen? Er staat minimaal 15 maar er zijn wel 9 hoofdrollen.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Marloes,

   Ja dat kan. Het echte minimum is met 9 personen. We hebben 15 opgenomen, omdat het leuk is om met nog meer extra rollen er bij te spelen.
   Maar het kan dus wel gewoon.

   Vriendelijke spelgroet,
Richard & Marjolein

 • Saskia schreef:

  Met hoeveel mensen kun je wie is de saboteur maximaal spelen?
  Wij zijn met een groep van ca 32 personen. Kun je evt ook 2 groepen parallel de opdrachten laten doen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Saskia,

   Het spel is maximaal speelbaar tot 20 personen, dus je kunt inderdaad beter het spel 2x in groepen van 16 spelen (dwz 15 spelers en 1 spelleider).

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

 • Av schreef:

  Voor het verjaardagsfeestje van onze zoon saboteur junior gespeeld. Draaiboek is zeer compleet en zit goed in elkaar met ruimte voor eigen toevoeging. Wij genoten van de voorpret en de kinderen hebben een super gave middag /avond gehad. In een woord geweldig!!! Enorm bedankt.

 • Mojgan schreef:

  Voor onze zomertoernooi bij onze tennisvereniging hebben we met circa 45 man moordspel gespeeld. Het was een groot succes. Bedankt voor jullie snelle reactie op onze vragen.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Mojgan,

   Bedankt voor je super leuke reactie. We blijven het altijd fijn vinden als onze spellen in de smaak vallen!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Tina Smits schreef:

  Afgelopen weekend hebben we met ons vriendenweekend de pubquiz gespeeld, het was een gezellige avond, iedereen vond het super leuk!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Tina,

   Bedankt voor het achter laten van een reactie over de Pubquiz, we vinden we altijd erg leuk om te lezen dat onze pubquiz vragen in de smaak vallen!

   Richard & Marjolein

 • Ilse schreef:

  We hebben vorig weekend het spel Wie is de saboteur gespeeld met onze familie. Het was hilarisch! Het draaiboek was heel duidelijk en ik heb alles goed kunnen voorbereiden. Iedereen deed steeds fanatieker mee en het was bijna zoals het echte programma. Gedurende het spel waren meerdere mensen die alsnog graag de saboteur hadden willen zijn. Zo leuk vonden ze het. Heel geslaagd dus!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Ilse,

   Wat een super leuke reactie, dank je wel! Jouw reactie is precies de reden waarom we graag deze spellen maken.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Rachel Bruines schreef:

  Enveloppen spel

  Wij hebben afgelopen weekend tijdens ons familieweekend met 26 mensen het enveloppenspel gedaan. We hadden 4 teams gemaakt. De leeftijden waren tussen 75 en 7 jaar, vandaar dat we een paar extra opdrachten erbij gedaan hadden, omdat voor de jongste familieleden er wat weinig vragen waren.
  Eerst deden wij (spelleiding) het voor. We pakten een gekleurde enveloppe van de lijn en daar stond een opdracht in voor alle teams. Door de dobbelsteen te werpen, bepaalden we het aantal punten dat met deze opdracht gewonnen kon worden. Ze moesten eerst een teamnaam verzinnen. Daarna moest iedereen stemmen op de leukste naam. Daarna zijn we begonnen aan het spel. Toen het spel was afgelopen hebben we de stemmen geteld van de eerste opdracht en deze punten nog in de score verwerkt. Dat maakte het erg spannend aan het einde.
  Iedereen vond het erg leuk! De jongste familieleden waren druk met de grote dobbelsteen gooien of enveloppen van de lijn halen. Er werd ook goed gekeken naar de scores, waardoor het erg spannend bleef. Het was een zeer geslaagde middag, en we hebben veel lol gehad met elkaar! Dit is zeker een aanrader!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Rachel,

   Bedankt voor je ontzettend leuke reactie! En mooi dat het Enveloppenspel zo goed in de smaak viel :-).

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Christavbeek schreef:

  Was een geslaagde avond . Sommige vragen niet te doen maar in combinatie met jeugd dan prima. We hebben genoten

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Christa,

   Bedankt voor je reactie. Super dat jullie er van genoten hebben. Het klopt dat er ook een aantal moeilijke vragen tussen zitten in de Pubquiz (gelukkig ook genoeg makkelijke), zodat het echt een uitdaging voor iedereen is en blijft.
   🙂

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Linda schreef:

  Wij hebben afgelopen weekend het ‘Wie is de saboteur?’ spel gespeeld met 12 kinderen tijdens het feestje van onze 11 jarige dochter. Het was echt een groot succes! Iedereen deed fanatiek mee en ze hadden de grootste lol. Ook voor de kinderen die het ‘Wie is de Mol?’ programma niet/nauwelijks kenden van televisie was het leuk om te spelen, er zitten gewoon leuke opdrachten/spelletjes bij voor iedereen. Bij de voorbereiding werd ik ook fanatiek en heb nog 1 spelletje erbij verzonnen en een andere aangepast, dat was ook makkelijk om te doen. Ontzettend bedankt en ik kom zeker nog eens bij jullie terug voor andere spelen!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Linda,

   Super om je reactie te lezen op dit spel. En wat leuk dat je dochter zo’n geslaagd feestje had. Daar doen we het voor :-).

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Jolanda schreef:

  Zijn er ook spellen die je tijdens een etentje aan tafel kunt spelen ? Of zijn alle spellen actief ?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Jolanda,

   Er zijn een aantal spellen die je prima tijdens een etentje aan tafel kan spelen, maar het meest geschikt is dan wel het Enveloppenspel.
   Dan kun je namelijk gewoon blijven zitten. De Challenge kun je ook wel tijdens een etentje spelen, maar daarvoor moet je toch vaak even opstaan en iets naast de tafel doen.

   Het Enveloppenspel is dus ons advies.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • ingrid schreef:

  Met een groep dames hebben we het Sex and the City Moordspel gedaan. Het was een superleuke avond geworden echt een aanrader! Leuke opzet van het spel, leuk bedacht! (enig aandachtspunten voor de makers, sommige rollen kwamen wel erg met elkaar overeen waardoor het soms de verschillen tussen de rollen niet geheel duidelijk waren)

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Ingrid,

   Bedankt voor je leuke reactie en fijn dat je deze feedback aan ons geeft.
   We gaan nog eens goed naar de rollen kijken om de verschillen tussen de rollen iets groter en daarmee duidelijker te maken, zodat het spel nog leuker wordt.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Sara schreef:

  Vanavond hebben wij met onze scoutinggroep de escape room maffia bende gedaan en we vonden het allemaal te gek! Echt een aanrader!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sara,

   Wat ontzettend leuk om te horen. Dit spel is natuurlijk nog niet zo lang beschikbaar en dus hadden we nog niet heel veel reacties gekregen.
   Maar dit vinden we zeer leuk om te horen. Bedankt!

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Danielle schreef:

  Alleen maar blije gezichten! Leuke vragen, afwisselende onderwerpen en lekker veel competitie! Groot succes!!!!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Danielle,

   Bedankt voor je leuke en spontane reactie over de Pubquiz :-).

   trotse spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Janneke schreef:

  Afgelopen vrijdag hebben we de pubquiz op de camping gespeeld,we hadden 9 teams ?en het was een groot succes???binnenkort spelen we t enveloppenspel en de escaperoom

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Janneke,

   Bedankt voor je leuke reactie over de Pubquiz. Heel veel plezier met de 2 andere spellen :-).

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Peter en Regien schreef:

  In april hebben wij met 16 kinderen uit Groep 8 het spel “wie is de saboteur gespeeld”. De kinderen vonden het fantastisch. Onze buurman had echte mollars van hout gebrandmerkt die we hier en daar verstopten. Ook hadden een heuse test-kamer en lieten de rode/groene schermen op groot beeld zien. De uitleg die we van jullie ontvingen, was zeer helder. Je moet er (ter voorbereiding) goed voor gaan zitten maar dan levert het ook een superfeestje op! Bedankt!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Peter en Regien,

   Bedankt voor deze spontane en leuke reactie :-).
   Jullie hebben er echt een topfeestje van gemaakt zo te lezen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Annick schreef:

  We hadden een familie uitje gepland maar dat was last-minute geannuleerd owv het weer. Als alternatief kwam ik op deze site terecht en heb ik meteen contact met hun opgenomen. Ik kreeg super snel reactie en men heeft gezorgd dat ik het spel de volgende dag in de ochtend al in mijn mailbox had. Super service! Ze hebben letterlijk onze dag gemaakt!
  Wij hebben de pubquiz gespeeld en deze viel heel goed in de smaak bij iedereen. Zowel afwisselend qua categorieën als qua moeilijkheid. Wij hebben het “maar” met 3 teams gespeeld maar er was voldoende competitie en fun!
  De instructies die je erbij krijgt zijn heel duidelijk. Op deze manier is het heel makkelijk om de quiz te organiseren 😉
  We hebben ook nog het enveloppenspel liggen. Kijk alvast uit om dit ook te spelen!
  Bedankt nogmaals om ons zo snel uit de nood te helpen!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Annick,

   Bedankt voor je super lieve en spontane reactie, vinden we zeer leuk om te lezen :-).
   En heel veel plezier nog met het Enveloppenspel!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • >
  WhatsApp chat