Logo groepsspellen

Rebussen

Ken je de rebussen nog van vroeger? Voor wie van puzzelen houdt, zijn dit altijd leuke raadseltjes om op te lossen. Waarschijnlijk kent iedereen de rebussen wel, maar voor wie denkt: Wat is een rebus ook alweer? Hebben we het hier even uitgelegd. Een rebus is een puzzeltje met plaatjes. Vaak moet er aan dit plaatje een letter bij of af, of er komt een andere letter voor in de plaats. Van links naar rechts lees je dan een zin, of bijvoorbeeld een naam van een persoon. 


Op deze pagina hebben we alle soorten rebussen neergezet. Rebussen voor volwassenen en rebussen voor kinderen. Ook leuk om rebussen op te lossen voor in de klas. Er zitten wat makkelijke rebussen tussen; leuk te doen als rebus voor groep 4 (klas 2). Maar ook zijn er groep acht (klas 6) rebussen. Kijk zelf even wat de kinderen leuke rebussen vinden. 


Kom je er niet uit? Geen probleem, want we hebben natuurlijk rebussen met antwoorden gemaakt. Onderaan de pagina kun je deze vinden. Veel plezier en succes met het oplossen! 


Rebussen voor volwassenen

Rebus

Rebus 1

Rebussen

Rebus 2

Rebussen voor volwassenen

Rebus 3

Rebussen voor kinderen

In het blok hieronder zie je rebussen voor kinderen. De opbouw van de rebussen is hetzelfde als voor volwassenen, alleen de uitkomsten zijn personen of dingen die kinderen kennen. Ga je rebussen met je groep op school doen, dan zijn dit wat makkelijke rebussen om mee te starten. Ga je met groep 8 (klas 6) een rebus doen, dan zou je ook de moeilijkere rebussen voor volwassenen kunnen pakken. Rebussen voor school

Rebus 4

rebussen

Rebus 5

Rebussen voor kinderen

Rebus 6

Rebussen kinderen

Rebus 7

Rebussen kinderen

Rebus 8

Rebussen kids

Rebus 9

Egypte_Escape Room Junior vierkant

Zijn je kinderen dol op het oplossen van rebussen? Echte puzzelaars, wat leuk! Waarschijnlijk houden ze dan ook wel van Escape Rooms.


Bij Groepsspellen hebben we twee Escape Rooms voor kinderen. Te spelen in je eigen omgeving. Of het nu thuis, in de klas of op schoolkamp is. Het kan allemaal.


De Escape Rooms zijn interactief, met grote groepen te spelen, voor kinderen in de leeftijd van 9 - 14 jaar. En het belangrijkst: Je hebt gegarandeerd veel speelplezier! 

Escape room voor kinderen
Rebussen basisschool

Rebus 10

Rebus voor kinderen

Rebus 11

Rebus voor kinderen 2

Rebus 12

Plaatsnamen rebus

Ben je met kinderen de topografie aan het leren? Dan is het natuurlijk super leuk om een plaatsnamen rebus er tussendoor te doen. Een plaatsnamen rebus van Amsterdam kent natuurlijk iedereen. Maar weten de kinderen ook deze plaatsnamen rebussen op te lossen? 

Plaatsnamen rebus makkelijk

Rebus 13

Plaatsnamen rebus 1

Rebus 14

Plaatsnamen rebus

Rebus 15

Pubquiz

Vind je raadsels en quizzen helemaal geweldig, dan moet je zeker onze Escape Room en onze Pubquiz een keer gespeeld hebben met jouw groep.


De Escape room speel je op je eigen locatie. Even een paar uurtjes voorbereiden en dan verras je jouw groep met deze gezellige en interactieve Escape Room.


Maar ook de Pubquiz is het meer dan waard om te proberen. Samen met je team probeer je de andere teams te verslaan in deze quiz die echt over van alles en nog wat gaat. Met natuurlijk ook een Muziekronde.

Escape room Maffiabende

Oplossingen Rebussen

Rebus 1

Antwoord:

Mark Rutte


Rebus 2

Antwoord:

Chantal Jansen


Rebus 3

Antwoord:

Marco Borsato


Rebus 4

Antwoord:

Sinterklaas


Rebus 5

Antwoord:

Ronnie Flex


Rebus 6

Antwoord:

Enzo Knol


Rebus 6

Antwoord:

Famke Louise


Rebus 7

Antwoord:

Roodkapje


Rebus 9

Antwoord:

Aladdin


Rebus 10

Antwoord:

Donald Duck


Rebus 11

Antwoord:

Tinkelbel


Rebus 12

Antwoord:

Doornroosje


Rebus 13

Antwoord:

Enschede


Rebus 14

Antwoord:

Noordwijk aan Zee


Rebus 15

Antwoord:

Ouderkerk aan de Amstel


Gratis e-book Raadsels

Zin in nog meer puzzelen?

Zin om nog meer puzzels te spelen ? Kijk dan ook op de pagina's hieronder: Hersenkrakers, Raadsels, Droedels, Escape Room Puzzels en Quiz vragen.

Hersenkrakers
Droedels
Escape Room Puzzels
raadsels
quiz vragen
Logo groepsspellen

Nijenhuislaan 209, 8043 WE Zwolle

06-83777853

>
WhatsApp chat