Ranking your friends

Eén van de bekendste groepspelen die er bestaat. Bijna iedereen kent het leuke tv spel Ranking the Stars onder leiding van Paul de Leeuw, waar bekende Nederlanders elkaar moeten ranken op allerlei verschillende vragen. Wie is het grappigst, luidruchtigst, grootst, kleinst, slimst of ruikt het lekkerst. En wie is de grootste snurker, ruimt nooit zijn troep op of laat de wc niet schoon achter zich achter.

Allemaal vragen die je kan verwachten bij ons spel Ranking your friends, welke is gebaseerd op het bekende tv spel. Dit spel is gemaakt voor groepen die elkaar redelijk (denken) te kennen. Prima om met je vrienden, familie of collega's te spelen dus.

Goed voor de teambuilding.

Hoe werkt Ranking your friends?

Samen spelen jullie in een middag / avond het groepsspel ‘Ranking your friends’ en worden jullie getest op hoe goed jullie elkaar echt kennen en wat je nu echt van elkaar denkt.

Jij als spelleider laat iedereen een vragenlijst invullen. Het is natuurlijk super grappig als je jouw groep een paar dagen voor het vriendenweekend, familieweekend of teamuitje een e-mail stuurt met het verzoek de antwoorden op de vragen naar je terug te mailen. Het zorgt voor aardig wat spanning en pret vooraf. Maar het kan uiteraard ook prima in het weekend zelf.


De antwoorden van de spelers gebruik je om jouw groep te ranken.In totaal geven jullie antwoord op 10 vragen, je ontvangt bij dit spel 20 voorbeeldvragen, maar je kunt deze heel goed zelf aanpassen. De ranking vindt automatisch plaats.

Ranking your friends

Op het moment dat jullie het spel gaan spelen,  ontvangt iedereen vervolgens een rankingsformulier waarop de deelnemers elkaar moeten ranken op diverse vragen (waarvan sommige vragen je ook had gesteld in de vragenlijst). Door deze lijsten in te vullen in een Excel bestand, rolt er automatisch een ranking uit.

En dan volgt de grote finale avond, waarop gaat blijken wie het beste de groep heeft gerankt op de verschillende vragen. Je zou bijna een camera op de gezichten van jouw groep moeten zetten als de uitkomsten worden gepresenteerd en worden toegelicht door de deelnemers. Verontwaardiging, plezier, verbazing, het komt allemaal voor.

Hilariteit en heel veel lol zijn een garantie als je dit groepsspel met jouw groep speelt.

En heb je geen zin om allerlei voorbereidingen te treffen, geen probleem. Je krijgt ook een versie van het spel, waarbij de deelnemers zelf hun ranking invullen. Beide varianten worden digitaal naar je verzonden, binnen 24 uur.

Ben je op zoek naar een tweede spel ? Maak dan gebruik van onze stapelkorting.

stapelkorting

Ranking your friends bestellen

Wil je meer weten over de andere groepsspellen? Klik dan op de oranje button.

enveloppenspel button

Moordspel button

Wie is de Saboteur button

Challenge button

voetbalquiz button


 • Marieke schreef:

  Is het spel ook online tegen elkaar te spelen? Door het scherm te delen?

 • Jolanda schreef:

  Waarom is het spel niet speelbaar voor meer dan 20 personen?
  mvg
  Jolanda

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Jolanda,

   We hebben het spel gemaakt tot en met 20 personen. Het is volledig automatisch, dwz als iedereen de rankings heeft ingevuld, wordt de ranking en de tussenstanden getoond voor die 20 personen.
   Als je met meer mensen wilt spelen, duurt het ranken ook erg lang. Daarom hebben we er destijds een max van 20 van gemaakt.

   Indien je dus met meer mensen wilt spelen, bijvoorbeeld 30, dan kun je overwegen om het spel 2x op te slaan (je hoeft het maar 1x te kopen) en dan met 2 groepen van 15 personen los van elkaar te spelen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Angelina van der Burg schreef:

  Goedemiddag, zouden we dit spel kunnen spelen met eind groep 8-ers en hun meester? Dan zijn het wel 24 mensen of is dat echt teveel?

  Groetjes
  Angelina

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Angelina,

   20 mensen is het maximum helaas, dus 24 is teveel. De Challenge zou je met 12 jarigen al wel kunnen spelen.
   10 korte spellen, denk dan een beetje aan spellen in de tv programma’s: Ik hou van Holland en de Jongens tegen de Meisjes.
   Zo’n 8 van de 10 spellen zijn dan prima speelbaar.
   Altijd een garantie voor veel plezier.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Cecile Hertog schreef:

  Hoi,

  Wij willen dit spel met collega’s (onderwijs) gaan spelen. Zijn de vragen daar geschikt voor?

  groetjes Cecile

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Cecile,

   Je kunt de vragen eventueel zelf aanpassen in het spel. Dus mocht je bepaalde vragen liever niet hebben, dan kun je ze makkelijk veranderen in een andere vraag.
   We hebben ook een aantal andere vragen erbij gevoegd ter inspiratie, zodat je de keuze hebt, welke vragen je wilt gebruiken.
   Hierdoor is het voor elke groep te spelen.

   vriendelijke spelgroeten,

   Richard en Marjolein

 • Jeroen schreef:

  Dag, is het spel ook met 35 personen te spelen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Jeroen,

   Nee het spel is speelbaar tot 20 spelers. Dan zou je dus je groep in 2-en moeten splitsen en het spel in 2 aparte groepen naast elkaar spelen.
   Voor 35 spelers hebben we ook het Moordspel en de Pubquiz als mogelijkheden.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Rozemarijn schreef:

  Hoi,
  Is het met pen en papier en de uitslagen op een scherm??? Kan je het steeds opnieuw spelen? Kan je zelf ook vragen toevoegen????
  Veel vragen, sorry. Maar ik moet een teamactiviteit bedenken en dit lijkt me helemaal leuk. Hoop snel iets te horen, gr., Rozemarijn

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Rozemarijn,

   Je krijgt een 16-tal documenten toegestuurd, de 10 ronden in powerpoint. Maar ook een document met antwoordformulieren die je kan printen en dan kunt gebruiken. En ook nog een document met de spelregels, een document met de antwoorden. En ook nog een versie van het spel als je het niet op een groot scherm afspeelt, maar de vragen wilt voorlezen.

   Je bent vrij om vragen toe te voegen of te verwijderen natuurlijk als je het spel eenmaal in je bezit hebt. Je kunt het ook opnieuw spelen, maar de vragen zijn natuurlijk hetzelfde. Het zijn namelijk 10 ronden met 10 vragen.
   Je speelt het spel het best op een groot scherm, zodat iedereen mee kan kijken met de vragen. En dat is natuurlijk ook het leukst.
   De antwoorden geef je na de ronden. Die lees je voor als je de vragen door loopt.

   We hopen hiermee je vragen te hebben beantwoord. Maar mocht je meer vragen hebben, dan helpen we graag.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

 • Nele schreef:

  Hallo, bij ranking the stars…. zijn hier ook actieve “opdrachten” bij of is het de hele tijd stil
  Blijven
  Zitten?
  Wordt het spel via post of digitaal verzonden?
  We gaan op meidenweekend, met 14 vrouwen…. dat lijkt mz wel iets?! Mvg

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hallo,

   Bedankt voor je vraag. Ranking Your Friends is inderdaad een spel waar je bij blijft zitten. Het spel wordt digitaal kant-en-klaar verzonden. Indien je wat meer beweging wilt, dan adviseren we je naar de Challenge te kijken. Dat zijn meer doe (en denk) spellen.

   vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

 • Francien Vereijken schreef:

  Wij gaan op stap met 35 volwassenen. Is dit ook met zoveel mensen mogelijk?

 • Kaat schreef:

  Hallo

  als het spel gespeeld wordt, is dit dan in teams?
  Kunnen we de vragen ook om bijvoorbeeld 20.00u laten invullen en het spel spelen om 22.00u of moeten ze het echt op voorhand invullen.
  Over hoeveel vragen gaat het?
  Is het enkel vragen beantwoorden of is er ook actie bij?

  • Marjolein schreef:

   Goedenavond,

   Het kan inderdaad om 20.00 uur worden ingevuld om vervolgens om 22.00 uur te spelen. Je moet dan wel tussen die tijden de antwoorden verzamelen en verwerken.
   Maar dat is inderdaad mogelijk.

   met vriendelijke groeten,

   Richard & Marjolein

 • Elke schreef:

  Beste,

  Graag wat meer info over het spel : ranking the stars.
  Wij zouden met een groep van 11 vrienden op weekend gaan en zoeken een leuk en origineel spel.
  Zou dit binnen ons concept passen?

  MVG

  • Marjolein schreef:

   Goedenavond, zowel Ranking the Stars als het Enveloppenspel als de Challenge kunnen prima met 11 personen gespeeld worden. Ranking the Stars is een spel waar je van tevoren de groep een aantal vragen stelt. Met die vragen ga je de groep ranken en in het weekend zelf toets je in hoeverre ze hun eigen groep goed kennen en dus kunnen ranken op bepaalde onderwerpen. Hoe beter ze dit inschatten, des te meer punten ze scoren. Makkelijk om tijdens het weekend te spelen, je hebt er iets voorbereidingstijd voor nodig, omdat je de antwoorden voor het weekend verzamelt en in de goede volgorde rankt.

   vriendelijke groeten, Richard en Marjolein

 • M Kuiper schreef:

  Hoi
  Ik zou graag meer info over het spel ranking the stars ontvangen
  Groetjes Marjanne

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marjanne,

   Ranking the Stars lijkt op het spel op televisie, maar nu wordt het gespeeld met je eigen groep. Als spelleider verzamel je voor het weekend dat jullie bij elkaar komen al wat informatie bij de groepsleden op. Ze zullen niet weten waarom dit is, dus extra leuk als blijkt dat de antwoorden op die vragen voor dit spel worden gebruikt. In het weekend zelf speel je het spel door een aantal vragen aan de groep te stellen. Ze moeten elkaar ranken (op volgorde zetten) op een tiental vragen. Degene die dat het best doet wint het spel. Voor een voorbeeld kun je bijgaand filmpje bekijken van het spel op tv: https://www.youtube.com/watch?v=WfQFIXXJStw

 • >
  WhatsApp chat