Pubquiz vragen maken – Bekijk hier gratis Pubquiz vragen

De quiz is bezig aan een stevige opmars in Nederland. Een groot deel van alle Nederlanders heeft al wel eens meegedaan aan een Pubquiz. Steeds meer sportverenigingen, muziekverenigingen, wijkcentra en café's, organiseren namelijk een paar keer per jaar deze leuke quiz. Een groepsspel, waar gezellig in teams tegen elkaar gestreden wordt op allerlei verschillende onderwerpen en met zeer diverse pubquiz vragen.

Maar als je zelf een quiz wilt maken, dan zijn er een aantal zaken waar je goed over moet nadenken als je de pubquiz vragen gaat maken. Daarom in deze blog:

 1. een aantal belangrijke zaken waar je aan moet denken en tips die je helpen bij het pubquiz vragen maken.
 2. een link naar onze gratis Pubquiz ronde, zodat je kan ervaren hoe een Pubquiz in zijn werk gaat (en even kan testen hoeveel van de 10 vragen jij goed hebt, 5 of meer is al prima hoor)
 3. een link naar onze eigen kant-en-klare Pubquiz, waar je gegarandeerd (niet goed, geld terug) een avond plezier mee hebt samen met jouw groep
 4. een link naar onze eigen Quiz Pagina, waar je diverse quizzen kan spelen.
 5. pubquiz vragen 2019 zijn misschien wel hetgeen je zoekt. Het gaat te ver om hier alle pubquiz vragen 2019 te verzinnen, maar wel een tip hoe je heel makkelijk vragen kunt maken over 2019.
gratis pubquiz
Pub quiz
quiz spelen

Onderwerpen pubquiz vragen rondes

Voordat je gaat nadenken over de pubquiz vragen, moet je allereerst bepalen wat voor jouw groep de leukste onderwerpen zijn voor de diverse rondes tijdens de pubquiz. Dit hangt allereerst af van de gemiddelde leeftijd van de spelers die mee doen. Speel je het in een verzorgingstehuis dan heeft het niet veel zin om muziekrondes met top40 muziek te doen. Andersom bij jonge kinderen moet je niet aan komen met teveel geschiedenis vragen.  In voetbalkantines zullen voornamelijk mannen meedoen en in tenniskantines is dat weer meer een mix.

Ook het niveau van de groep is bepalend voor de moeilijkheid van de pubquiz vragen en antwoorden. Meestal zul je merken dat je een mix hebt in leeftijden, man/vrouw, hoger en lager opgeleid. Dan is het zaak om voor iedereen wat in de quiz te stoppen, waar ze plezier aan beleven.

Onze eigen pubquiz heeft de volgende onderwerpen: Sport, Kunst, Natuur, Eten & Drinken, 2018, Onnodige weetjes, Topografie, Film & TV series, Allerlei en Muziek. Zeer divers qua onderwerpen en binnen die diverse rondes hebben we gekozen voor zoveel mogelijk verschillende onderdelen. De pubquiz vragen uit het onderdeel Sport bestaan dus niet alleen uit voetbalvragen, maar uit vragen over 10 verschillende sporten.

14 meest gestelde vragen over onze Pubquiz

Meerdere keren per jaar maken wij een nieuwe Pubquiz en updaten we de oudere Pubquizzen, waardoor je bij Groepsspellen altijd een kant-en-klare, direct speelbare en zéér betaalbare quiz kan bestellen. Wil je hier meer over weten, klik dan op de afbeelding hieronder.

14 meest gestelde pubquiz vragen

Soorten onderwerpen pubquiz vragen

Denk dus bij elk onderwerp na welke soorten je hebt binnen dit onderwerp. Bijvoorbeeld bij Eten & Drinken kun je dan kiezen voor: groente, fruit, snacks, toetjes, sapjes, alcoholische dranken, buitenlandse gerechten, recepten etc. Kwestie van brainstormen dus. Papier en pen bij de hand en schrijven maar. Eerst de onderwerpen en dan de soorten die je daar binnen kan bedenken.

Ook een idee is het om de triviant indeling aan te houden. Dan zijn er 6 rondes: Amusement, Kunst & Literatuur, Aardrijkskunde, Wetenschap & Natuur, Sport & Ontspanning en Geschiedenis. Triviant vragen zorgen nog steeds bij veel Nederlanders voor een glimlach op het gezicht.

En als laatste is het natuurlijk leuk om een ronde met pubquiz vragen en antwoorden te verzinnen over jullie eigen vereniging. Voorbeeld tennisclub: wie won de herenenkel in 2018 op onze clubkampioenschappen ? Wie was de medewerker van het jaar in 2018 ? Hoeveel leden telt onze club ? Of hoeveel kinderen zijn lid bij onze club ? Hoeveel leden kwamen er opdagen tijdens de Algemene Ledenvergadering ?

Soorten pubquiz vragen

soorten pubquiz vragenEenmaal uitgedokterd welke onderwerpen je gaat kiezen, dan is het tijd om stil te staan bij de soorten pubquiz vragen en antwoorden. Onze standaard pubquiz die we aanbieden is een echte algemene kennis quiz, maar naast de inhoud is ook belangrijk dat het leuke quizvragen zijn. Grappige quizvragen doen het altijd goed in een zaal. Je wilt namelijk dat er lekker gelachen wordt, de mensen willen vermaakt worden.

Binnen de soorten pubquiz vragen kun je kiezen voor:

 • meerkeuze vragen
 • stelling vragen (over een afbeelding bijvoorbeeld): zijn ze beide juist, beide onjuist of is 1 van de 2 juist
 • open vragen
 • schatvragen; dit is ook en erg leuke manier om je pubquiz vragen te stellen. Het team wat het beste schat op een bepaalde vraag, wint 2 punten, het team wat 2e wordt: 1 punt. De rest wint niks.
 • 1 tegen 1 vragen; je kunt een ronde er in doen, waar de teams in een soort afvalrace vragen tegen elkaar moeten beantwoorden. Bij 16 teams ga je zo door, totdat er 1 team overblijft. De nummers 1, 2 en 3 krijgen dan punten, de rest niet. Je kunt hiervoor prima schatvragen inzetten. Dus het team wat het beste schat van de 2 gaat door naar de volgende ronde. Heb je meer dan 16 teams, bijvoorbeeld 18, dan doe je een soort van voorronde. Vanaf 16 kom je in een knock out systeem vanzelf bij 2 finalisten over. Je kunt dit zowel tussen teams laten doen als door een vertegenwoordiger per team.

Afwisseling in soorten pubquiz vragen is natuurlijk het leukst.

Muziek in de Quiz

De muziekronde is de ronde waarin je met je pubquiz vragen de sfeer er echt goed in kan krijgen. Probeer muziekfragmenten af te spelen bij elke pubquiz vraag en als je daar een paar meezingers bij doet, heb je op zeker succes! In een Powerpoint kun je heel gemakkelijk een fragment toevoegen. Zorg dat de fragmenten kort zijn (ongeveer aan halve minuut). Dit kun je makkelijk doen met allerlei muziekbewerkingsprogramma's. Wij gebruiken hiervoor Audacity.

En zoals gezegd: leuke quizvragen doen het altijd goed. Neem in je 10 vragen ook een paar meezingers mee.

Met pubquiz vragen over muziek kun je kiezen om een fragment te laten luisteren en dan:

 • vragen naar artiest en nummer
 • het fragment stoppen en de teams de zin af te laten maken
 • 2 fragmenten door elkaar te laten lopen

Maar je kunt ook alleen een tekst van een nummer laten zien, of een gedeelte van de tekst. En dan vragen wie de artiest is en welk nummer. Of teksten van 2 nummers door elkaar heen gooien zorgt ook altijd voor grappige quizvragen.

En als laatste tip hier geldt: niet alles moet moeilijk zijn. Een paar vragen van de tien moeten gewoon erg makkelijk zijn. Maar uiteraard zitten er ook een paar pubquiz vragen bij die alleen door een paar mensen geraden worden. Mocht de muziek wat onbekender zijn, dan kun je overwegen om er een meerkeuze pubquiz vraag van te maken.

Een pub quiz zonder muziekvragen is ondenkbaar. Positioneer de muziekronde altijd op een plek waar je de energie er weer even in wilt krijgen. Dus niet aan het begin van de quiz, want dan is iedereen nog wel gefocust, maar ergens halverwege bijvoorbeeld.

Pubquiz vragen - Afbeeldingen en filmpjes

Een beamer helpt je om je pubquiz vragen en antwoorden goed gecommuniceerd te krijgen naar alle mensen die aanwezig zijn. Sommige quiz avondjes trekken met gemak een paar honderd mensen. En dus is het zaak dat je geluid goed is (microfoon!) en dat de spelers een scherm zien waar de vraag te lezen is. Anders krijg je bij elke vraag de opmerking: 'ik heb de vraag niet gehoord' en dan kun je letterlijk elke vraag blijven herhalen. Dat kost ontzettend veel tijd en dat is zonde.

En een scherm is natuurlijk handig als je pubquiz vragen en antwoorden gaat gebruiken waarin afbeeldingen en filmpjes te zien zijn. Visualisatie maakt een quiz gewoon erg leuk. Er zijn heel veel leuke plaatjes en filmpjes te vinden. Zorg overigens wel dat de plaatjes gecomprimeerd worden, zodat je Powerpoint wel snel blijft werken. Erg grote plaatjes (in MB's bedoelen we dan) of filmpjes kunnen vertragen of in het slechtste geval helemaal niet werken. En dat is een grote frustratie voor zowel jou als presentator als ook voor de spelers.

Pubquiz vragen Afbeeldingen:

voorbeeld pubquiz vragenMet afbeeldingen kun je heel veel verschillende soorten pubquiz vragen stellen:

 • foto's waar je een vraag over stelt: deze rivier, in welk land ligt hij en hoe lang is hij ?
 • logo vragen: het logo van welk merk zien jullie hier ?
 • deels afgedekte foto's: wie of wat staat er op het gedeelte van de foto wat afgedekt is ? Of wat mist er op de foto ?
 • ingezoomde foto's: wat is dit voor voorwerp ? Je zoomt zover in dat maar een deel van het voorwerp te zien is.
 • 4 foto's; welke van deze afbeeldingen hoort er niet bij ?

Afbeeldingen kun je gebruiken in je pubquizvragen, maar zijn daarnaast natuurlijk in een pubquiz ook gewoon ter decoratie van vragen erg bruikbaar. En hoe grappiger de foto's die je kiest zijn, hoe leuker de mensen het vinden.

Let op: afbeeldingen en films vertragen je documenten. Bedenk dus van tevoren hoe groot je de afbeeldingen wilt hebben. Eventueel kun je met een gratis 'Foto-verklein-programma (google er maar eens op) je foto's verkleinen.

Filmpjes in een Quiz:

Met films kun je ook leuke dingen doen.

Wil je een Youtube filmpje in je pubquiz vragen integreren, dan kun je dat met een paar simpele stappen doen:

 1. Ga op Youtube naar het betreffende filmpje.
 2. Klik op 'Delen' onder het filmpje.
 3. De link van het filmpje wordt getoond en daaronder staat het woord 'Kopieren'. Klik daar op.
 4. Ga naar je Powerpoint en plak het filmpje in je pubquiz.

Je kunt er ook voor kiezen om een Youtube filmpje te downloaden en deze vervolgens in je pubquiz powerpoint te plakken. Dit doe je heel makkelijk met de website keepvid.com. Het voordeel hier van is dat je geen internet verbinding nodig hebt als je de pubquiz speelt.

Leuke vragen die je over films kan stellen zijn bijvoorbeeld:

 • hoe heet deze film ?
 • noem 2 acteurs die in deze film spelen
 • wie van de volgende acteurs speelt niet in deze film ?
 • hoe loopt dit fragment af ? Met name op sportgebied zijn hier natuurlijk hele leuke filmpjes te vinden. Maar ook blooper filmpjes zijn er genoeg op het internet te vinden en doen het altijd goed.
 • welk geluid horen jullie ? Dit is een luistervraag, waarin je een geluid laat horen. De teams moeten raden wat ze denken te horen.

Meer voorbeeld vragen kun je vinden, door mee te spelen met onze gratis quiz vragen, klik hiervoor op de foto hiernaast -> ->

Pubquiz vragen leuk en spannend maken

Een algemene kennis quiz en triviant vragen dat klinkt nog niet direct als enorm vertier en dat wil je met jouw pubquiz nu juist wel bereiken. En daarom zijn er een aantal dingen die je kunt doen om  de pubquiz nog leuker te maken en de zaal op zijn kop te zetten. De rode draad is: verras de mensen in de zaal.

 • jokers inzetten; het is leuk als teams gedurende 1 ronde een joker mogen inzetten. Vraag de teams een mascotte mee te nemen die avond. Die mogen ze 1 ronde op tafel neer zetten, zodat iedereen kan zien dat hun team dubbele punten krijgt voor elk goed antwoord die pubquiz ronde.
 • punten afnemen: pubquiz vragen en antwoorden leveren normaliter 1 punt op per goed antwoord. Maar wat nu als je elke ronde 1 punt mag afnemen van een team naar keuze ? Zo kun je de goede teams wat afremmen, waardoor het spel langer spannend blijft. Daarnaast is het natuurlijk erg leuk om te zien hoe ze dan op elkaar gaan reageren en vervolgens het andere team terug pakken door hun ook een punt af te nemen in de volgende ronde.
 • geef niet zelf alle antwoorden op de pubquiz vragen, maar ga als je de antwoorden doorneemt, door de zaal. Vraag aan individuele spelers wat hun team daar geantwoord heeft. Het zorgt voor interactiviteit.
 • Speel een paar tussenvragen tussen de rondes. Iedereen doet tegelijk mee. Degene die het in de zaal als eerste roept, wint een punt voor zijn team.
 • Laat het team wat verliest in een ronde, de volgende ronde kiezen. Ze kunnen dan een soort pubquiz vragen kiezen, waar ze denken meer punten mee te kunnen scoren. Als je bijvoorbeeld 20 rondes met pubquiz vragen en antwoorden hebt, dan kunnen ze er in totaal 10 kiezen. Er worden dus ook 10 rondes niet gespeeld. Nadeel hiervan is dat je 20 rondes moet maken en er maar 10 gebruikt.

Maar ook de volgende zaken zijn belangrijk in de leukste Quiz ooit:

 • Speel lekkere muziek tussen de rondes, zodat de sfeer er goed in blijft zitten.
 • Loop tussen de tafels door, zodat de spelers je zien en horen. Maak contact met de mensen in de zaal.
 • Vraag of ze klaar zijn voor de volgende vraag.
 • Gooi er wat humor in, stop er bijvoorbeeld een grappige foto tussen van een vorig feest van de vereniging, waar iedereen nog steeds om moet lachen. En zeg dan dat die foto er per ongeluk is tussen gekomen.
 • Beginnen bepaalde spelers je wat raar of moeilijk aan te kijken, dan weet je het dat het tijd is voor een korte plaspauze.
 • Teams bij elkaar laten afkijken. Bijvoorbeeld het team wat onder aan is geëindigd in de vorige ronde krijgt een 'snoepje' / een 'bonus' of hoe je het ook wilt noemen. Hiermee mogen ze bij een team naar keuze de antwoorden zien, of een gedeelte van de antwoorden (eerste paar vragen).
 • Tekenopdracht geven. Laat de teams een logo zelf tekenen. Je geeft als presentator punten aan de 3 beste tekeningen, de rest krijgt geen punten.

Pubquiz vragen 2019

Ben je op zoek naar Pubquiz vragen 2019, dan moet je zeker het website archief van de Telegraaf in. Je kunt hier per maand en vervolgens op dagniveau klikken en je krijgt tientallen ideeën, want al het nieuws over die dag is daar verzameld. Je kunt weliswaar niet verder klikken zonder abonnement, maar dat is ook helemaal niet nodig.

Wil je een totale quiz met Pubquiz vragen 2019 maken, zorg dan eerst dat je 10 onderwerpen verzint, waar je dan vervolgens 10 vragen over stelt. We zullen je op weg helpen. Wat dacht je van: Sport, Topografie, Evenementen (festivals, concerten etc), Televisie en Film (Wie won Wie is de Mol vorig jaar ?), Bekende Nederlanders (wie zat in een afkickkliniek een groot gedeelte van 2019 ? Gordon, Wie organiseerde een pyjamaparty in de Ziggo Dome ?), Binnenlands nieuws (zet de volgende protesten in volgorde van wanneer ze hebben plaatsgevonden: gele hesjes, KOZP, Boeren, Bouwbedrijven), Buitenlands Nieuws (Welk telecombedrijf wordt door veel landen geweerd omdat er angst is dat er gespioneerd mee wordt ?), Muziek (welke bekende Nederlandse band pakte na 10 jaar de draad weer op in 2019 ? /Krezip).

Pubquiz vragen over 2019 alleen in een Pubquiz vinden wij overigens saai, maar zeker 1 ronde moet natuurlijk gaan over het nieuws van de afgelopen periode. In onze Pubquiz zit altijd 1 ronde minimaal over de afgelopen tijd, dus zijn het Pubquiz vragen 2019.

We wensen jullie een bere-gezellige Pubquiz

We hopen dat er allemaal goede ideeën inmiddels in je brein zijn gaan opkomen, waarmee jij een super leuke pubquiz kunt maken met leuke quizvragen en grappige quizvragen. Hiermee wordt jouw algemene kennis quiz niet saai, maar bere-gezellig.

Wil je nog meer lezen over het voorbereiden van de pubquiz lees dan ook eens de blog: 8 ingrediënten voor een succesvolle pubquiz.

En zakt na het lezen van deze blog de moed je in de schoenen, dan kun je het jezelf ook makkelijk maken. Voor slechts € 27,50 kun je onze pubquiz bestellen. Meer info over onze Pubquiz. Een algemene kennis quiz boordevol met leuke vragen voor jouw groep. Helemaal kant en klaar dus en omgerekend met een zaal van 100 mensen kost dat natuurlijk helemaal niks.

Hiermee maak je o.a. jouw verjaardagsfeest, of jullie avondje bij de sportvereniging tot een groot succes.

gratis pubquiz
Pub quiz
quiz spelen

Speel een gratis oefenronde. Om je een idee te geven, van hoe een Pubquiz eruit kan zien, bieden we je een gratis ronde aan van een Pubquiz.

Hierin staan 10 vragen, die je mag gebruiken voor je eigen Puquiz.

De gratis Pubquiz vragen vraag je hier aan.

Richard en Marjolein

Wij zijn Richard en Marjolein en al 20 jaar maken wij groepsspellen, waarvan de laatste 5 jaar via groepsspellen.nl. Vanuit onze passie voor spellen, creëren en ontwikkelen we de spellen helemaal zelf. En met jullie feedback zijn we in staat om de spellen zo te maken dat ze gegarandeerd zorgen voor een geweldige middag of avond.

>
Secured By miniOrange