Wie wordt de opvolger van Art Rooijakkers ? – Wie is de Mol

Art Rooijakkers is sinds jaren de presentator van Wie is de Mol en zal ook het Wie is de Mol 2018 seizoen weer gaan presenteren. Toch zal ook zijn ambitie verder gaan dan alleen maar widm presenteren. Daarom waren wij in een vorige blog: Poll Opvolger Art Rooijakkers Wie is de Mol  heel benieuwd wie Nederland graag als zijn opvolger ziet. We hebben in de afgelopen 1,5 maand een poll gehouden met daarin allemaal ex- Wie is de Mol kandidaten als mogelijke opvolger. En de uitslag was behoorlijk duidelijk. Dus wie mag van Nederland de opvolger van Art Rooijakkers worden ? Wie wordt presentator Wie is de Mol ?

Uitslag poll Wie is de Mol presentator

poll-wie-is-de-mol-presentator

Wie wordt presentator Wie is de Mol ?

Er werd door een paar duizend Wie is de Mol fans fanatiek gereageerd. Er werd zelfs een paar keer gestemd op André van Duin en Johan Derksen, maar die haalden (gelukkig ?) niet de Top 10.

Opvallend was het grote verschil tussen de nummer 1 en de rest van de Wie is de Mol kandidaten die in aanmerking mogen komen om Art Rooijakkers op te volgen. Afgetekend heeft Rick van de Westelaken namelijk gewonnen met bijna 1/3 van alle stemmen in de Poll. Nederland vindt hem dus de meest geschikte Wie is de Mol presentator. Op zich natuurlijk geen gekke move om van het NOS journaal naar een wat luchtiger programma zoals Wie is de Mol over te stappen.

Tweede werd in terecht in onze ogen Margriet van der Linden, die én de Mol was een paar jaar geleden én de presentatrice is van Moltalk. Ook communicatief zeer vaardig net als Rik van de Westelaken en dus ook geschikt om presentator Wie is de Mol te zijn. Chris Zegers werd netjes derde en hadden we ook zeker in deze top 3 verwacht.

Verrassend vonden we ook de lage score van Susanne Visser. Zij was een meesterlijk goede Mol destijds. Sociaal, aardig, communicatief vaardig en een prima actrice natuurlijk. Genoeg ingedriënten om de perfecte presentator Wie is de Mol te zijn. Maar met 1,74% zag Nederland dat minder zitten.

Ook Yvon Jaspers kwam niet in de Top 10 voor. De presentatrice van Boer zoekt Vrouw heeft bewezen presentatie skills en het zal toch langzamerhand wel eens afgelopen zijn met haar programma. Een overstap naar widm zou dus logisch zijn. Een dame van NPO zelf heeft ongetwijfeld de voorkeur, net zoals het de vorige keren ging toen er een nieuwe presentator Wie is de Mol moest worden gevonden. Allemaal NPO collega’s. Maar nee: Nederland vindt dat onze volgende Wie is de Mol presentator Rik van de Westelaken moet worden.

Maar wie is Rik van de Westelaken nu eigenlijk ?

Wie is Rik van de Westelaken ?

presentator_Wie_is_de_MolRik is uit het prima bouwjaar 1971, 46 jaar dus. Geboren onder de rook van Rotterdam, in Vlaardingen en op jonge leeftijd verhuisd naar het Brabantse Uden. Afgestudeerd in Amsterdam aan de Universiteit in Communicatiewetenschappen en dus niet zo raar dat hij daarna de journalistiek in ging. Via AT5 kwam hij uiteindelijk bij de NOS terecht, waar hij onder andere het journaal presenteerde.

In 2015 was Rik deelnemer in Wie is de Mol en won hij als Wie is de Mol kandidaat het spel. Hij was één van de meest geliefde spelers in het spel, overigens niet zo zeer door de hoeveelheid geld die hij bij elkaar speelde, maar wel om wie hij was. Sociaal, communicatief, eigenlijk wel een ideale Mol ook.

In 2016 presenteerde hij het programma Moltalk en bleef zodoende nauw bij Wie is de Mol betrokken. Het bleef bij 1 jaar, want kort daarna maakt Rik de overstap naar Net5 waar hij met name programma’s mag gaan maken waar hij de wereld mag over reizen. Wellicht besmet door Wie is de Mol destijds ?

NPO of Commercieel ?

Via Net5 kwam hij bij SBS6 terecht waar hij Peking Express, Team Vermissingen en Rik Over de Grens presenteert.

Dit alles maakt een serieuze overstap terug naar de NPO voor Wie is de Mol misschien wel bijna onmogelijk. De salarissen liggen bij de commerciële omroep natuurlijk flink hoger dan bij de NPO. Van presentator Moltalk naar presentator Wie is de Mol is in ieder geval geen grote stap toch ?

Wij zijn het eens met alle stemmers die op Rik hebben gestemd. We zien hem al zo achter het houten tafeltje zitten met de laptop met 2 schermen voor zich. Turend naar de Wie is de Mol kandidaten die in spanning wachten op hun mogelijke exit of het groene scherm. Rik heeft bij het NOS genoeg kunnen oefenen op een serieuze blik, maar daarnaast heeft hij ook de flair en de communicatie skills voor presentator Wie is de Mol.

En niet onbelangrijk is de stelling: het oog wil ook wat. De meeste vrouwen zullen niet rouwig zijn om deze keus. Ook bij de mannen die graag naar mannen kijken, zal hij ongetwijfeld goed scoren. Een waar kijkcijfer kanon dus. Zou hij de records van Wie is de Mol kunnen breken ?

Alles kunner

Rik blijkt een echte alles kunnen, want naast televisie heeft hij ook radio ervaring en kan hij ook goed acteren gezien zijn filmrollen in Zomerhitte en Spion van Oranje. Acteren moet je als Wie is de Mol presentator wel kunnen, want je weet natuurlijk tijdens het spel wel wie de Mol is. En dat mag op geen enkele manier bekend worden bij de spelers. Art Rooijakkers hebben we nog nooit op een echte fout kunnen betrappen. Maar met het acteertalent van Rik mag het geen enkel probleem zijn om widm tot een goed einde te leiden.

Wie is de Mol beelden Rik van de Westelaken

De ontknoping van Wie is de Mol 2015, waarin (toekomst presentator Wie is de Mol) Rik van de Westelaken dus de overwinning binnen haalde.

 

Dat Rik ook wel eens minder goed speelt in Wie is de Mol blijkt uit bovenstaande aflevering. Hierin moet hij met Chris Zegers een envelop vinden, die pal onder hun neus aan een boei vast zit. Hiermee maakten de twee Wie is de Mol kan

didaten zich verdacht bij de andere widm spelers. Die hadden enorm hun best gedaan om letters op het strand te vormen en dachten dat het geld al binnen was. Niets bleek minder waar. Onze gekozen presentator Wie is de Mol en Chris Zegers kozen er voor met een bootje de rivier op te varen. Achteraf bleek het geen Mol actie te zijn, maar gewoon een kwestie van slecht kijken.

wie-is-de-mol-blunder

Lees ook onze andere blogs over Wie is de Mol:

Tot slot

Fijn nu we weten wie de NPO moet aanwijzen als de nieuwe presentator Wie is de Mol. Maar laten we duidelijk zijn: het liefst willen we dat Art Rooijakkers de komende jaren blijft presenteren. Zeldzaam goed zoals hij jaar-in-jaar-uit het programma presenteert. Een scheef lachje, soms wat neerbuigend naar de Wie is de Mol kandidaten als ze weer eens een opdracht hebben verknald. Soms een zuinig complimentje. Heerlijk om naar te kijken natuurlijk.

We verwachten dat Art ook na Wie is de Mol 2018 nog 1 jaar door gaat. En dat is om 2 redenen. De eerste reden is dat zijn thuis situatie best wel energie zal kosten dit jaar. Hij is namelijk vader geworden van 2 meisjes: Puk en Keesje. Je ziet bij veel mensen als ze net vader of moeder geworden zijn, dat ze het jaar erop even niet teveel veranderingen willen. De tweede reden is dat het programma onverminderd veel kijkers trekt. We verwachten niet dat het bij Wie is de Mol 2018 anders zal zijn. Art heeft eens aan Radio 10 verteld: Kijkcijfers werken als heroïne. Hij krijgt er een kick van als het door 3 miljoen mensen wordt bekeken.

We kunnen niet wachten tot ons favoriete programma widm weer gaat beginnen. Over minder dan een maand is het weer zover en zit 1 op de 6 Nederlanders weer voor de buis om dit super programma te bekijken en te analyseren. En natuurlijk om mee te spelen om de Mol te ontmaskeren. In onze vorige blogs hebben we al diverse hints gegeven hoe wij denken dit jaar de Mol te gaan vangen. En na elke aflevering zullen we op groepsspellen.nl onze ideeën over de aflevering met jullie blijven delen. Hou onze blogs dus in de gaten en versla met die informatie hopelijk dit jaar nu eens eindelijk al jouw vrienden.

Alvast heel veel kijkplezier gewenst met Wie is de Mol 2018, met Art Rooijakkers.

Tegen Rik van de Westelaken kunnen we alleen maar zeggen: kijk dit seizoen maar eens goed naar je voorganger en zorg dat je er klaar voor staat. Nederland wil jou als opvolger!

 

 

 

>