Pieter is de Mol – en de 8 grappigste momenten in 8 afleveringen

Pieter is de Mol

3 finalisten de molHet is Pieter, nee toch Lloyd…. of is het toch onverwacht Bahador ? De Mol bleef spannend tot het einde en toen kwam er één man de Mexicaanse arena binnen lopen en dat was Pieter. Pieter is de Mol. Had je het verwacht ? Hij heeft het toch wel erg goed gespeeld, vind je ook niet.

Met Follow the Money ging het spoor al een aantal afleveringen zijn kant op. Hij was degene die veruit het minste geld verdiende voor de groep. En toegegeven… een priester die de Mol is is, dat is toch geniaal ?

 

En de winnaar is Lloyd. Hij verdient het mooie bedrag van € 27.665, niet slecht voor een arme student.

 De finale van de Mol

De laatste aflevering was om van te smullen. ‘Beire’ goed zoals Lloyd zou zeggen. Al hadden wij Pieter wel als grootste mol verdachte, een paar keer hadden we toch het gevoel van: ‘het zal toch niet!’. 3 vrienden in de finale, dat kon je aan alles zien. En de mol moest nog even volhouden in zijn rol. Wat hebben we gelachen deze aflevering. Tijdens de trip tussen de opdrachten door bijvoorbeeld toen de mannen samen in de auto met hun net aangeschafte petjes het nummer ‘the boys are back in town’ mee schalden in de auto.de mol is

Een zeer belangrijk moment was er in de laatste opdracht waar de mannen zich moesten laten vallen in een waterval. Ze moesten bungelend in de lucht tot 100 tellen alvorens ze mochten vallen. Degene die dat het beste zou doen, zou ‘s avonds een chat gesprek krijgen met de Mol. Lloyd liet zich vallen na 96 seconden en won de chat. Daarin hoorde hij van de Mol de belangrijke informatie over een paar afleveringen ervoor. Hij kreeg daar van de Mol te lezen welke prikkel de Mol toegediend aan de rest van de groep.

Gezien het feit dat Baha en Lloyd veel hebben gedeeld, kan het zijn dat hierdoor Lloyd er achter kwam dat Pieter definitief de mol was. Er was in de laatste test in ieder geval 1 vraag die daar letterlijk over ging.

Baha toonde zich een waardige verliezer van de finale. Hij gunde Lloyd de overwinning. De vraag is: had Baha ook Pieter als de Mol ? Dat horen we ongetwijfeld volgende week als alle kandidaten bij elkaar komen en we alle mollenstreken te zien krijgen.

 

De 8 grappigste momenten van de Mol 2018

Wat zijn we verwend de afgelopen weken met de Mol 2018. We moeten toegeven dat de Belgische versie nog vele malen beter, spannender en vooral ook grappiger is dan het Nederlandse Wie is de Mol. Zijn het de onbekende mensen die meedoen ? Zijn het de opdrachten ? Is het de manier waarop het spel geregisseerd wordt ? We denken alledrie. Zoals gezegd, vermakelijke televisie. We hebben regelmatig krom gelegen van het lachen om de kandidaten. Maar ook om de wijsheden die ze ons leerden, het gevloek en getier. En niet te vergeten de vele Vlaamse uitdrukkingen die we geleerde hebben, omdat we die in Nederland niet kennen.

Wil je de diverse momenten live terug zien, kijk dan op vier.be. We hebben het afleveringsnummer en het tijdstip in de aflevering er per moment bij gezet. Veel plezier!

 

1. ‘Als je bang bent van de hoogte moet je fluiten’ – finale aflevering de Mol

Lloyd in de mol Baha, Lloyd en Pieter die boven de waterval hangen, dat levert in ieder geval prachtige televisie op. Pieter telde 119 seconden (hij dacht dat het er 95 waren), omdat hij bij elke tel het woord Mississippi ging zeggen. Dat had hij in een aflevering van Friends ooit meegekregen. Heerlijk molgedrag, maar iedere kijker had hier wel door dat daardoor het tellen veel te lang duurde.

En toen Lloyd. Na een hoop gevloek leerde hij ons kijkers al zingend het volgende: ‘Als je bang bent van de hoogte moet je fluiten!’. Waarna hij kort een deuntje van Samson & Gert floot. :-).

Aflevering 8, 26:45

2. Pieter is de Mol – maar sommige kandidaten…. Steve en muziek

Steve in de MolPieter is de Mol, maar sommige kandidaten deden er echt alles aan om verdacht te worden. Dit tot groot plezier van ons als kijkers. Een prachtig moment in het spel was in aflevering 3 toen Jeffrey, Joke en Steve de opdracht kregen om elkaar muzieknummers door te vertellen, daar de artiest bij te vinden. En die artiest moesten ze dan vinden op een Pinata, die dan kapot geslagen moest worden.

Laten we zeggen dat Steve niet heel veel muziekkennis heeft. Ok, ok, laten we zeggen dat Steve helemaal geen muziekkennis heeft. Even denk je aan een mol actie, maar de muziek blijkt niet alleen in deze aflevering de achilleshiel van deze dokter te zijn.

Maar hilarisch werd het toen hij de muziek ging nabootsen qua klanken. We waarschuwen, niet iets in je mond doen vlak voordat je naar het fragment kijkt :-).

Aflevering 3, 11:11

3. Holy Pieter en Big Baha …. Lucha Libre 

Baha in de mol In aflevering 4 was te zien hoe Bahador en Pieter samen een dag in opleiding gingen als Lucha Libre vechters. Ze leerden de ‘kunst’ van het worstelen, zeg maar het nepworstelen. Diverse acts moesten ze aanleren die ze ‘s avonds in de ring moesten vertonen aan hun vrienden. Geweldige televisie, we hebben wat afgelachen! Pieter is de Mol, maar hoefde in deze opdracht helemaal niet te mollen, er ging al genoeg mis.

Aflevering 4, 25:00

4. Lloyd en Bianca

Dat Lloyd in staat is om liefde te geven, bleek toen hij als enige slechts 1 geitje kreeg toegewezen toen de groep moest gaan geitenhoeden. Hij noemde zijn geitje liefdevol Bianca. Maar Bianca bleek het meest onhandelbare geitje uit de groep te zijn. Dus even later moest hij haar al proberen te vangen, wat uiteindelijk er voor zorgde dat hij op zijn neus viel. Dit tot groot vermaak van de rest van de groep.

Aflevering 6, 47:00.

5. Jeffrey en lantaarnpalen

Jeffrey in de Mol In aflevering 2 moest Jeffrey samen met Katrien aan de hand van een Mexicaans gids over straat. Maar er was 1 belangrijk dingetje, ze waren beide geblinddoekt. De Mexicaanse gids wist veel te vertellen over het stadje waar ze rondliepen, maar had helaas minder oog voor Jeffrey. Hij liep meerdere keren ergens tegen op. Geweldig om te zien. Pieter is de Mol, maar Jeffrey zou ook als Mol niet misstaan hebben. Humor genoeg in ieder geval.

Aflevering 2, 48: 20

6. Jasper en Pieter spelen tot het einde door

In de Drive-in bioscoop besloten Jasper en Pieter all the way te gaan. Heerlijk om de gesprekken te volgen van beide heren in de auto. De reactie met name op het snelle vertrek van Steven met zijn vrouw met € 25 was hilarisch. Diverse tweets gingen de volgende dag over dit duo. Geef deze mannen een eigen televisie-programma, wij kwamen niet meer bij. ‘Niet naar hen zwaaien‘ zei Pieter tegen Jasper toen Steve wegreed. Pieter is de Mol, maar Jasper vertelde ons als kijkers nog wel even dat Pieter nog nooit tegen hem gelogen had en hij verwachtte dus niet dat Pieter de Mol zou zijn.

Aflevering 5, 31:00

7. Joke wordt gevonden en geraakt door Lloyd

Een prachtige scene in aflevering 2 als Joke moet worden gevonden door de rest van de groep en moet worden neergeschoten met een paintball geweer. Uiteindelijk vinden Jeffrey, Katrien en Lloyd haar. En dan begint een mooie discussie. Joke is de enige die slim is, want ze vertelt dat haar afschieten betekent dat er niks wordt verdiend. Het akkoordje was ze voorstelt, wordt keihard afgewezen door de rest van de groep, waarna Lloyd haar op haar been schiet. Heerlijke televisie van de super fanatieke Joke, die alles bij elkaar vloekt en zelfs na die tijd nog flink boos is.

Maar grote bek, klein hartje…. even later biedt ze gelijk weer haar excuses aan. Pieter is de Mol, maar in deze opdracht waren Katrien en Lloyd ook zeer verdacht.

Aflevering 2, 22:00

8. Tequila drinken met Baha en Lloyd

tequila drinken in de molBahador en Lloyd moeten in aflevering 3 samen meerkeuzevragen beantwoorden. Elk goed antwoord betekent dat ze een glaasje met water krijgen. Maar een fout antwoord betekent dat ze een glaasje Tequila moeten drinken. En na het spel moeten ze beide een alcoholtest doen. Baha bedenkt dat het wellicht slim is om dan vlak voor die test wat sportoefeningen te doen. Wellicht dat het alcoholpercentage dan iets naar beneden gaat. Dus beide heren gaan als een dolle allerlei bewegingen doen. Erg grappig, omdat ze natuurlijk al een paar glaasjes op hebben.

Aflevering 3, 18:30

 

En nu ?

Wie is de Mol in Nederland begint pas weer begin januari 2019 en de Mol in België gaan we aanstaande zondag nog 1x zien. Maar daarna is het voorlopig afgelopen met deze spectaculair leuke televisieprogramma. Dat wordt afkicken zeg, of gewoon genieten van de mooie zomer.
Wil je niet wachten tot volgend jaar ? Wil je het spel eens zelfs meemaken met jouw vrienden, familie, buren, collega’s of wie dan ook ?

Check dan eens ons spel: Wie is de Saboteur. Een middag, avond vol plezier met jouw groep op zoek naar jullie eigen Saboteur (Mol). En er is ook speciaal voor kinderen een kinderversie van het Wie is de Saboteur spel.

wie is de saboteur

Wil je meer lezen over de vorige afleveringen ? Check dan eens onze blogs hieronder:

de mol gemist

De Mol is een vrouw – aflevering 5 – Droedels, Standoff en familie

De Mol aflevering 4 – Holy Pieter en Big Baha

De Mol spel aflevering 3 – Eerlijk duurt het… kortst

De Mol 2018 – aflevering 2 – Hints en aanwijzingen op de Mol te vinden

De Mol België – we kunnen gewoon blijven kijken – wat spannend

 

 

 

 

>