Paasspelletjes – De tien gezelligste spelletjes voor de paasdagen

Als we het hebben over paasspelletjes, dan staat strak op nummer 1 natuurlijk eieren zoeken! Kinderen kunnen in januari er al over beginnen. “Wanneer mogen we weer zoeken in de tuin?” Dit jaar kunnen we weer gezellig met familie en vrienden Pasen vieren. Met deze tien paasspelletjes kun je je zeker goed vermaken.

De 10 leukste paasspelletjes op een rij

#1 Paaseieren zoeken met een schatkaart

Een variant op een van de bekendste paasspelletjes, maar minstens zo leuk, is het eieren zoeken met behulp van een schatkaart. Ga naar het park en maak een plattegrond. Zet herkenbare bomen, vijvers, struiken etc. op je kaart. Teken daarna de plekken waar je de paaseieren verstopt. Let op dat je dit pas op het laatst doet, anders hebben alle kinderen uit de buurt de chocola al opgegeten.

Paasspelletjes

#2 Nostalgische paasspelletjes: Eitje tik

Dit is een van de paasspelletjes die wij vroeger als kind al deden. Wij noemden het altijd ‘boezen’, maar dat zal wel iets uit de regio zijn. Het komt er op neer dat je allebei een hard gekookt eitje vasthoudt. Tik vervolgens tegen elkaars ei. Het ei dat als eerste breekt heeft verloren. Alvast een tip van ons als ervaringsdeskundigen van dit paas spelletje: Zorg dat je je ei stevig vasthoudt en laat de ander tikken. Winst gegarandeerd.


Paasspelletjes gratis

Gratis Paasspelletje

Groepspellen heeft een leuk cadeautje voor je. We hebben voor de paasdagen een gratis spelletje gemaakt. Paaseieren zoeken 3.0 Nieuwsgierig? Vraag het gratis aan.#3 Eier parcourtje lopen

Gesmeer met eieren vinden kinderen altijd leuk. Van alle paasspelletjes voor kinderen die we hier noemen, is dit er dus echt een om buiten te doen. Maak een parcours in je tuin of in het park. Zet bijvoorbeeld pionnen neer. Ga vervolgens in teams van twee personen zo snel mogelijk het parcours lopen. Dit doe je door samen een ei te klemmen tussen elkaars voorhoofd. 

#4 Paaspelletjes voor peuters en kleuters

Een paasmemory, maar dan met geluiden. Hoe werkt het? Neem een lege eierdoos van 10 eieren. Gebruik voor elk leeg vakje plastic eieren. Wij hebben bijvoorbeeld de lege eierhoesjes gebruikt van de chocolade verrassingseieren. (Vergt wel even wat spaarwerk vooraf). Vul nu telkens twee eieren met materialen. Bijvoorbeeld met macaroni, haarknipjes, rijst, steentjes etc. Om ste beurt mag je nu een keer twee eitjes schudden. Je snapt het al, twee dezelfde geluiden horen bij elkaar. Heb je twee dezelfde, dan mag je de eieren houden. Een extra uitdaging bij dit paasspelletje is om aan het einde te raden wat er in de eieren zit.

Paas spelletje eieren

#5 Paas 'Wie ben ik?'

Wie ben ik is een spelletje dat altijd een succes is bij kinderen. En waarbij ze hun energie kwijt kunnen. Een van de meest gespeelde paasspelletjes op scholen en BSO’s. Het werkt als volgt: Zorg dat je kaartjes hebt met allerlei onderwerpen uit het paasthema. Bijvoorbeeld: paashaas, ei, lammetje, konijntjes, chocola, kuiken etc. Deze kaartjes maak je op de rug van kinderen vat. Nu is het de bedoeling om lekker rond te rennen. Elke keer als kinderen elkaar treffen stellen ze een vraag over hun onderwerp, waarbij de ander alleen maar ja of nee mag antwoorden. Heb je je antwoord geraden, dan mag je om een nieuw kaartje vragen en heb je één punt.

#6 Paas speurtocht - Paasspelletjes

Een speurtocht is natuurlijk altijd geweldig om te doen. Maar nu kun je hem zo maken, dat het geheel in het thema van Pasen is. Een super paas activiteit: Lekker buiten, veel bewegen en de kinderen kunnen er nog wat van leren. Maak een paas speurtocht, waarbij je op elke kruising een A4-tje hangt met multiple choice vragen. Antwoord A is link, antwoord b is rechts en antwoord C is rechtdoor.

Een leuke vraag is bijvoorbeeld: Op welke dag valt Pasen?
Antwoord A: Op de eerste zondag van april
Antwoord B: Op de dag dat de Paashaas de eieren langsbrengt
Antwoord C: Op de eerste zondag na de eerste volle maan van de lente

Zijn je kinderen al wat ouder, geef ze dan bijvoorbeeld en mobiele telefoon mee om de antwoorden op te zoeken. Er zijn talloze sites met vragen over pasen. Voor kinderen is bijvoorbeeld de site wikikids handig.

Meer inspiratie om een leuke speurtocht te maken, lees je in onze blog De 20 leukste speurtocht ideeën
Oja, het goede antwoord, was natuurlijk antwoord C, oftewel je mag rechtdoor!

#7 Paas bingo

“Een paashaas, een eitje, een tulp…Ik heb nog één vakje nodig en… Bingo!!” Bingo is altijd leuk voor kinderen. Wil je het in het paasthema doen, dan zijn er veel kant en klare gratis printables met paasbingo’s. Zie bijvoorbeeld op Pinterest. Een leuke aanvulling als je een middag bezig gaat met allerlei paasspelletjes.

#8 Een van de simpelste paasspelletjes: het missende ei

Het hoeft niet altijd zo moeilijk te zijn. Kook zo’n tien of twintig eieren. Laat de kinderen ze mooi beschilderen. Alleen dat is al een feestje voor ze om te doen. Als alle eieren klaar zijn leg je ze op tafel. De kinderen moeten goed bestuderen wat er allemaal ligt. Daarna gaat een van de kinderen de kamer uit. De anderen wijzen een ei aan dat ze weghalen. Degene die de kamer uit was mag nu terugkomen en raden welk ei weg is.


Vakantiespel 50-opdrachten

Op zoek naar meer leuke spelletjes voor jonge kinderen? (6 t/m 12 jaar)

We hebben 50 super leuke en originele opdrachten verzameld in dit spel, die je jouw kinderen in huis en soms voor de deur kunt laten uitvoeren. Verrassend, uitdagend en je hebt er weinig tot geen materiaal voor nodig, anders dan de spullen die je toch al in huis had. Leuk om te spelen met de Pasen, gegarandeerd dikke pret!


#9 Knikkerpotje met paaseieren

Vroeger waren we dol op knikkeren. Of het nou met echt knikkers of eieren was. Ja, ja, met paaseitjes kun je ook heel goed knikkeren. Ga met je kinderen naar buiten en graag een klein kuiltje in de tuin of ergens in een grasveld. Iedere speler heeft drie paaseitjes met elk een eigen kleur. Om ste beurt mag je er een vanachter de lijn naar het gat gooien. Degene die het meest ver weg ligt, mag als eerste weer een tikje aan het liggende ei geven. Heb je als eerste je drie gekleurde eitjes in het gaatje, dan heb je gewonnen. En met paasspelletjes is het mooiste meestal de beloning: je mag je paaseitjes opeten!

# 10 Lepel eierrace - paasspelletjes

Nog zo’n traditie onder de paasspelletjes: een echte eierrace met eieren op een lepel. Doe een estafette met teams, waarbij je telkens een ei op een lepel moet dragen. Ben jij snel, maar toch voorzichtig? Dit leuke paasspelletje kun je natuurlijk spelen met chocolade eieren, of met echte rauwe eieren. Dat maakt het natuurlijk nog spectaculairder als ze vallen!

Spelletjes pasen

Op zoek naar paasactiviteiten voor volwassenen?

We krijgen vaak de vraag wat leuk is om te doen als paasspel voor volwassenen. Vaak ben je met een grote groep bij elkaar en zoek je tussen het paaseieren eten door wat leuks om te doen. Maar wat? Veel families hebben ons spel Moord in het familieweekend gespeeld tijdens eerste of tweede Paasdag. Tja, het klinkt een beetje luguber, maar het is leuk om te spelen met je familie die je meestal toch al de hele dag ziet. En het mooie is, het kan op elke locatie gespeeld worden. Dus ben je met Pasen op locatie, in het park of thuis. Het is allemaal mogelijk. Met dit paasspel voor volwassenen ben je de hele middag zoet! Iedereen krijgt een rol, in plaats van eieren zoeken, ben jij hier de detective die naar de dader zoekt.

>> Bekijk hier onze moordspellen, die we in verschillende thema's aanbieden.

Nog meer ideeën voor paasspelletjes?

Heb je genoeg inspiratie op gedaan voor paasspelletjes tijdens de feestdagen? Al grote plannen gemaakt voor leuke activiteiten? We zijn altijd erg nieuwsgierig naar leuke ideeën. Dus mocht je zelf nog paasactiviteiten kennen die we echt niet mogen missen, laat het dan achter in de comments hieronder. Fijne Paasdagen!

>