Logo groepsspellen

Een overzicht van al onze spellen voor volwassenen. Een garantie voor een geweldige middag of avond met jouw groep.

Onderstaand een overzicht, met een korte omschrijving van de spellen voor volwassenen. 

Wil je meer weten over één van de spellen of een spel bestellen, klik dan op de groene tegeltjes.

Nostalgie Quiz voor ouderen

Speciaal voor de ouderen (65+) hebben we een Nostalgie quiz gemaakt. Zing mee met de liedjes van vroeger en denk terug aan de televisieprogramma's, dingen in huis, merken, eetgewoontes, noem maar op. Alles zit in deze oergezellige quiz van 8 rondes, inclusief 2 muziekrondes. Ook leuk voor de kinderen van deze generatie.

Met deze muziekbingo heb je gegarandeerd een super, gezellige, swingende avond. Jong en oud zingt hartstochtelijk mee en dit spel is te spelen tot 100 personen. In totaal hebben we 75 zeer bekende nummers voor je klaargezet. In deze muziekbingo hoor je een mix van Top 40, heerlijke (Nederlandstalige) meezingers, jaren 70/80 en 90 & muziek van 2000 tot nu, topnummers die niet mogen ontbreken. Heb jij als eerste je kaart vol?

Ben je met de hele familie samen? En wil je graag een leuke quiz spelen? Dan is dit het juiste spel. Kinderen vanaf ongeveer 10 jaar kunnen samen spelen met opa en oma. Of speel de Familiequiz met je eigen gezin. Met in totaal 10 rondes, waaronder een ronde met gezellige muziek en een Muziekbingo.

Wie is de saboteur

Ben jij ook fan van Wie is de Mol? Je hebt nu de mogelijkheid het spel zelf te spelen. Wie is de Saboteur is gebaseerd op het televisie programma Wie is de Mol, waarin spelers in allerlei spellen en opdrachten op zoek gaan naar diegene die de boel loopt te mollen / saboteren. Gun jouw vrienden dezelfde Wie is de Mol beleving als op televisie.

Gezellig een middagje of avondje in teamverband met en tegen elkaar spelen om wie de grootste slimmeriken zijn op allerlei verschillende kennisgebieden. Eindelijk heb je wat aan die nutteloze informatie en weetjes die je allemaal hebt opgeslagen op die harde schijf in je hoofd. En meerdere keren ligt het antwoord op het puntje van je tong, maar komt het er net niet uit.

Escaperoom Maffiabende

Een weekendje weg met vrienden of familie ? Of zin om met je collega's op het werk een spannend spel te spelen? Kies dan deze Escape Room, die je dus zelf speelt op jouw locatie naar keuze. 100 minuten in teams van 2 tot 4 personen proberen te ontsnappen uit de 4 kamers, voordat de bendeleider de sporen komt uitwissen. Met dit spel ga je jouw groep echt verrassen, zeker met de interactieve hints die in het spel zitten.

Wie is het grappigst, luidruchtigst, grootst, kleinst, slimst of ruikt het lekkerst. En wie is de grootste snurker, ruimt nooit zijn troep op of laat de wc niet schoon achter zich achter.

Allemaal vragen die je kan verwachten bij ons spel Ranking your friends.

Dit spel is gemaakt voor groepen die elkaar redelijk (denken) te kennen. Prima om met je vrienden, familie of collega’s te spelen dus.

Challenge

Korte groepsspellen, speel je met De Challenge. Een serie van 10 korte groepsspellen van gemiddeld zo'n 20 minuten per spel, waarin teams opdrachten uitvoeren om de beurt of tegen elkaar. Deze spellen draaien vaak om behendigheid, creativiteit, slimheid en bovenal SAMENWERKING! Lekker ook als je een teambuilding activiteit zoekt dus.

Enveloppenspel

Voor een gezellige avond met vrienden of familie is dit teamspel - het Enveloppenspel - een super leuk en spannend groepsspel. In teamverband wordt gestreden tegen elkaar en zijn 40 uitdagende en verrassende vragen/opdrachten de basis voor een paar uur spanning en vertier. Voor ieder wat wils, want de onderwerpen zijn zeer gevarieerd. Zo is alle kennis binnen het team bruikbaar om de andere teams te kunnen verslaan.

Moordspel maffia

Samen met je collega's, vrienden, familie of vereniging speel je een van onze moordthema's. Er spelen zich een paar scenes af en er zijn ondervragingsronden, waarin iedereen - in zijn eigen rol - op zoek gaat naar degene in jullie groep die deze brute moord heeft begaan. Wat zijn de motieven en heeft iedereen een alibi ? Waar was jij eigenlijk toen de moord plaatsvond ?

Voetbalquiz

Met deze voetbalquiz haal je een gezellige, uitdagende, het ene moment makkelijk het andere moment moeilijke voetbalquiz in huis. Wie daag je uit ? Je vrienden of de hele voetbalclub ? Kantine vol, gespannen gezichten en volop discussie tussen de teams over de zeer diverse voetbalvragen. Aan het einde van de avond is duidelijk wie zich Koning Voetbal mag noemen. Je hebt in dit spel echt al je teamleden nodig om zoveel mogelijk antwoorden goed te beantwoorden. Dit spel moet je als voetballiefhebber een keer gespeeld hebben.

Favoriet of niet

Kun jij de favoriete keuze van jouw vrienden, familie, collega’s of klasgenoten voorspellen?

Hoe goed kennen jullie elkaar nou echt?

Een ideaal groepsspel om elkaar beter te leren kennen of gewoon een super gezellige avond te hebben. Zo kom je nog eens wat over elkaar te weten.


welk spel is voor wie geschikt ?

Welke spellen voor volwassenen spreken jullie het meeste aan? Lekker actief met je groep bezig? Of gezellig rond de tafel?

Bij de spellen zelf vind je meer informatie over wat je van de spellen kunt verwachten, met hoeveel personen jullie kunnen spelen en voor welke leeftijd de spellen geschikt zijn.

Welke spellen voor volwassenen worden het meeste gespeeld door welke groep ? Wat zijn spellen voor volwassenen en welke zijn voor kinderen?


Familiedag/weekend

Door vaak het verschil in leeftijden binnen de teams: de Top 3 van meeste gespeelde groepsspellen met familie

1. Enveloppenspel, 2. Familiequiz, 3. Challenge


Vriendengroep

Eigenlijk zijn al onze spellen voor volwassenen voor een vriendengroep geschikt, waarbij de ‘Pubquiz’ het meest gespeelde spel is, op de tweede plek 'Escaperoom' en op nummer 3 ‘Wie is de Saboteur‘.


(Sport)verenigingen

Voor een hele grote groep is de Pubquiz het beste geschikt, waarbij de Voetbalpubquiz natuurlijk het beste past bij een voetbalclub. Wat altijd veel gezelligheid brengt als groepsspel voor volwassenen, is onze Muziek Bingo. Gemakkelijk te spelen en altijd met een super sfeertje. Het Moordspel is ook geschikt om te spelen, door het spelen van het spel kom je van zelf in contact met andere spelers.


Collega’s

De Challenge is een actiever spel, hierbij gaat het ook om samenwerken. Ook is de ‘Pubquiz‘ en het ‘Enveloppenspel’ erg leuk met collega’s te spelen. De Escaperoom wordt ook steeds vaker uitgezet in een aantal verschillende ruimtes op het werk, ook leuk als activiteit bij de vrijdagmiddagborrel. Zoek je een spel om elkaar beter te leren kennen? Dan is Ranking your friends leuk of het spel Favoriet of niet? Wil je op afstand van elkaar een spel. spelen? Dan raden we je de Pubquiz aan, via bv. Zoom of Teams is dit spel goed op afstand te spelen.


65+ leeftijd

Speciaal voor de 'iets oudere mensen' onder ons, hebben we de Nostalgie quiz gemaakt. Iedereen in de leeftijd 65+ zal zich herkennen in de leuke muziek, gewoontes, het eten & drinken en merken van de jaren 60, 70 en 80. Heerlijk om mee te zingen en terug te gaan in de tijd! Ook voor de kinderen van deze groep zijn de vragen zeer herkenbaar. Super gezellig voor een avond bij de bridge, het koor of een activiteiten dag voor ouderen.


15 jarigen ( en alles wat daar dicht bij zit)

De meeste spellen zijn geschikt vanaf ongeveer 15 jaar t/m 99 jaar. Niet alle spellen zijn geschikt om alleen met 15-jarigen te spelen, door het spelen van teams met verschillende leeftijden kunnen ze prima mee doen met de bovenstaande spellen. Ben je op zoek naar een leuk spel voor 15 jarigen, dan raden we je ‘Moord op de middelbare school‘ aan of ‘Wie is de Saboteur junior’of ‘Wie is de Saboteur volwassenen’. En het spel ‘Pubquiz voor scholieren en studenten‘.


Kun je niet kiezen? Of heb je nog vragen?

Neem Contact met ons op. We helpen jullie graag.


Zoek je een spel dat (ook) geschikt is voor kinderen? Kijk dan eens op het overzicht van spellen voor kinderen.


spellen voor volwassenen bestellen

 Wil je vrienden worden van Groepsspellen op Facebook? 

Like ons op Facebook en mis niks meer.

[cardoza_facebook_like_box]

 

Wat zeggen andere groepen over onze spellen?

Een aantal reacties lees je hieronder. Wil je nog veel meer reacties en vragen van andere groepen lezen? Bij elke spel vind je onderaan de pagina reacties van andere groepen.


Linda

Review Wie is de Saboteur junior

Wij hebben afgelopen weekend het 'Wie is de saboteur?' spel gespeeld met 12 kinderen tijdens het feestje van onze 11 jarige dochter. Het was echt een groot succes! Iedereen deed fanatiek mee en ze hadden de grootste lol. Ook voor de kinderen die het 'Wie is de Mol?' programma niet/nauwelijks kenden van televisie was het leuk om te spelen, er zitten gewoon leuke opdrachten/spelletjes bij voor iedereen. Bij de voorbereiding werd ik ook fanatiek en heb nog 1 spelletje erbij verzonnen en een andere aangepast, dat was ook makkelijk om te doen. Ontzettend bedankt en ik kom zeker nog eens bij jullie terug voor andere spelen!


Jessica

Review Pubquiz

Wat een super leuke quiz hebben jullie in elkaar gezet. Met een grote groepvolwassenen super veel lol gehad en juist door de variatie van vragen is het goed te doen ( niet te makkelijk voor de een en niet te moeilijk voor een ander) . Zeker een aanrader! Ook omdat het meteen speelklaar is incl spelregels, scoreformulier, is het geen geld!


Annemarie

Review Pubquiz

Wij hebben op ons familie weekend nu voor de 2e keer de pubquiz gespeeld. Heel gezellig om dit met zijn allen samen te doen en het fanatisme van iedereen te zien (ook de pubers zijn razend fanatiek).
De reacties waren vorig jaar al heel enthousiast maar de onderwerpen waren deze keer nog leuker! Door de diversiteit aan vragen blijft het voor iedereen leuk en spannend. Dan weet de één iets en dan de ander. Ook de kleineren (10, 11 jaar) wisten af en toe een antwoord en bleven daardoor betrokken.
Ik heb zelf weer gewoon meegespeeld en dat gaat prima.
Bedankt en tot volgend jaar!


Chantal

Review Escaperoom

Beste Richard en Marjolein,

We hebben tijdens het Hemelvaartsweekend het spel al gespeeld op ons jaarlijkse familieweekend. Echter hadden wij op onze locatie nog een andere uitdaging; er was überhaupt geen/heel slecht (telefoon)bereik en amper WIFI van het aanwezige restaurant. Toch heb ik het spel uitgezet in de verschillende slaapkamers en heb ik zelf voor telefoon gespeeld. We hadden thuis het spel al een keer geoefend, waardoor ik ook wist wat er ongeveer op de voicemail stond.

Wat heeft iedereen genoten!! Mijn familie was kei-enthousiast!! Ik heb de spel-variant gespeeld waarbij twee groepen tegelijk starten. Dit verliep prima. In de eerste ronde moest 1 team toch nog op de andere wachten, omdat zij erg snel waren bij kamer 'Drugsreis'. Dit team is uiteindelijk in 84 minuten ontsnapt. De 3 andere teams hebben de uitgang in 100 minuten niet gehaald.

Mijn complimenten voor de uitwerking! Ik heb alle materialen geplastificeerd en de team whiteboardmarkers meegegeven zodat ze op materialen konden schrijven. Tussendoor heb ik alle materialen schoon gemaakt, voordat het volgende team kwam. Doordat het allemaal zo stevig is, kan ik het spel met gemak nog een keer spelen. Ik neem het mee naar de camping in de zomervakantie.

Groetjes,
Chantal


Corrie

Review Wie is de Saboteur

Wij hebben een weekendje weg gehad met 10 meisjes (intussen allemaal rond de 50, dus eigenlijk vrouwen). We hebben het Wie is de Saboteur?-spel gedaan. Wat een lol hebben we gehad!

De voorbereiding kost wel even tijd. Alles goed doorlezen, tijdig de vragenlijst vesturen, per onderdeel de benodigde spullen regelen en vooral in je hoofd goed doorkrijgen hoe het spel gaat lopen. Daarna volgde thuis de afspraak met de Saboteur. Samen het spel De Trap voorbereid, zodat we elke keer op min 8 en max 14 stappen uitkwamen; even rekenen en de vragen goed verdelen onder de deelnemers. Leuker om samen te doen. Bij aankomst direct op zoek gegaan naar een mooie trap en een prachtige bostrap kunnen vinden. Toeval, maar met een bocht, dus zooo geschikt.

We hebben elke dag twee spellen gedaan met tussendoor de test. Er werd serieus in Mollenboekjes geschreven. Op dag twee heb ik makkelijk onopgemerkt tijdens het ontbijt jokers kunnen verstoppen onder de potten pindakaas, beschuit, borden etc. Erg leuk toen ze dat doorkregen. Ik was bang dat ik het jammer zou vinden als spelbegeleider, dat ik zelf niet mee mocht doen. Dat was niet het geval. Wat was het leuk om van de zijlijn de Saboteur te zien mollen. Ze deed het geweldig. En soms hoefde ze niets te doen; er ontstond chaos waardoor er vanzelf fouten werden gemaakt. De ontknoping was leuk. Via Marktplaats had ik een koperkleurige speld van een Mol gevonden. Het cadeau voor de winnaar. Na thuiskomst nog vele reacties gehad hoe leuk het is gevonden!

De uitvoering van het spel is helemaal compleet en duidelijk. Je hebt een aantal spellen, maar kan dit makkelijk vervangen door anderen. Wij hebben de zes 'standaard' spellen gedaan. De test kan je zelf op aan passen. Als je toch iets niet kan vinden, kan je Groepsspellen bellen en word je klantvriendelijk te woord gestaan. Niets anders dan een aanrader!!

Vriendelijk groet,
Corrie


Petra

Review Wie is de Saboteur junior

Afgelopen zaterdag hebben wij wie is de saboteur gespeeld met het kinderfeestje van onze zoon die 11 werd. Het was in 1 woord geweldig!! Wij en de kids hebben enorm genoten. Super gaaf in elkaar gezet incl geld, jokers en een echte test.
Nogmaals super bedankt. Groetjes Petra


Av

Review Wie is de Saboteur junior

Afgelopen zaterdag Wie is de saboteur gespeeld voor kinderfeestje van onze 12 jarige zoon. Draaiboek zit perfect in elkaar. De kinderen spelen dit zo serieus, leuk om als ouders te begeleiden. Een feestje waar nog lang over werd nagepraat. Iedereen heeft genoten. Bedankt voor dit geweldige spel. Leuk om aan sommige spelletjes onze eigen draai te geven, dat kan makkelijk. We hadden een echte kluis gekocht via marktplaats, dat maakt het super realistisch. Het was een top feestje!


Henny

Review Challenge

Beste Richard en Marjolein

Zondag hebben we een familiedag gehad met 41 mensen in de leeftijd 12-92.
Daarbij hebben we een aantal Challenges gedaan. Superleuk!
Het grappige was dat jong en oud kan bijdragen. Een tante van 88 die veel tv kijkt, kent meer foto’s van bekende Nederlanders dan de hardwerkende veertiger. We hebben veel plezier gehad met de Top 5. Natuurlijk vonden we dat de antwoorden vaak niet klopten; wij hadden immers andere antwoorden. Een neef zuchtte bij de zoveelste vraag: “Wij komen ook hier weer op seks uit”.
De meeste lol hadden we met het letterspel. We deden dit met groep van 4, 5, 6 of 8 personen. Vreselijk gelachen, vooral bij de teams die een teamcaptain nodig dachten te hebben. Veel woorden kwamen goed tot stand maar dan in spiegelbeeld. We hebben het buiten gespeeld, met de oudjes binnen achter het raam.

De pubkwis bewaren we voor een vriendenweekend ergens op een winteravond.

Vriendelijke groet,

Henny


Rachel

Review Enveloppen spel

Wij hebben afgelopen weekend tijdens ons familieweekend met 26 mensen het enveloppenspel gedaan. We hadden 4 teams gemaakt. De leeftijden waren tussen 75 en 7 jaar, vandaar dat we een paar extra opdrachten erbij gedaan hadden, omdat voor de jongste familieleden er wat weinig vragen waren.
Eerst deden wij (spelleiding) het voor. We pakten een gekleurde enveloppe van de lijn en daar stond een opdracht in voor alle teams. Door de dobbelsteen te werpen, bepaalden we het aantal punten dat met deze opdracht gewonnen kon worden. Ze moesten eerst een teamnaam verzinnen. Daarna moest iedereen stemmen op de leukste naam. Daarna zijn we begonnen aan het spel. Toen het spel was afgelopen hebben we de stemmen geteld van de eerste opdracht en deze punten nog in de score verwerkt. Dat maakte het erg spannend aan het einde.
Iedereen vond het erg leuk! De jongste familieleden waren druk met de grote dobbelsteen gooien of enveloppen van de lijn halen. Er werd ook goed gekeken naar de scores, waardoor het erg spannend bleef. Het was een zeer geslaagde middag, en we hebben veel lol gehad met elkaar! Dit is zeker een aanrader!


Marieke

Review Moordspel

We hebben met 24 man/vrouw het moordspel "moord bij de maffia" gespeeld tijdens het kerstdiner.... Van te voren hebben we de rollen verdeeld en gemaild, waardoor iedereen op de avond zelf al direct in zijn/haar rol zat. Na beide scenes en interview rondes hebben we aan een ieder gevraagd wie ze verdachten als moordenaar en waarom? En toen hebben we het bewijs voor gelezen....er waren 2 mensen die de moordenaar ontdekt hadden.
De beschrijving en uitleg zijn erg duidelijk; het heeft zeker gezorgd voor een goede toevoeging op onze avond. Ik kan het een ieder aanraden voor hilarische avond vol spel en avontuur!


Martin

Review Wie is de Saboteur

We hebben het Saboteur-spel 14 dagen geleden gespeeld en het was een groot succes.
De groep varieerde in leeftijd van 2 tot 72, dat gaf een extra dimensie omdat de kinderen gretige pokerverzamelaars waren.
Enkele opdrachten hebben we aangepast, meer op maat van deze specifieke groep gemaakt.
Dank voor al de vindingrijkheid en energie die jullie erin hebben gestoken.

>