Over ons

Wij zijn Richard en Marjolein Schreurs, geboren en getogen Zwollenaren en onze passie voor spellen delen wij met veel van onze vrienden en familieleden.

Groepsspellen is 5 jaar geleden ontstaan vanuit onze eigen wens om leuke spellen met een groep te doen. 

Al 20 jaar maken wij de spellen voor ons eigen vriendenweekend en 5 jaar geleden hebben we besloten die spellen ook beschikbaar te stellen voor iedereen die ook van spelletjes houdt.

Wij zijn nou eenmaal echte spelletjesfans. Onze kasten puilen daarom uit met ontzettend veel verschillende spellen.

Groepsspellen voor grote groepen

In oktober 2019 hebben we de grootste spellenbeurs van Europa 'Spiel' in Essen bezocht. Heerlijk inspiratie op doen en natuurlijk wat leuke spellen bij elkaar shoppen. En wij maar denken dat we de meeste leuke spellen al wel eens hebben gezien. Er zijn op de markt honderden bordspellen, kaartspellen en dobbelspellen. De meeste spellen, die je tegenkomst zijn gemaakt voor 2 - 6 spelers maximaal.

Maar wat nou als je groep misschien wel 15 of 20 personen, of zelfs meer ? Dan moet er toch ook nog wel een spel voorhanden zijn ?

Voor ons eigen vriendenweekend en familieweekend bedenken we en maken we al 20 jaar groepsspellen. We zijn dan met ongeveer 14 volwassenen en ongeveer net zoveel kinderen. Dan is het wel zo leuk om spellen te doen waar iedereen aan mee kan doen. En dus zijn we die spellen gaan maken. In 2015 hebben we deze website gemaakt, omdat we dachten: 'ach misschien zoeken andere groepen ook wel spellen'. Inmiddels spelen elk jaar duizenden mensen één van onze gezellige groepsspellen.

Richard en Marjolein Spiel Essen

Kinderspellen

We hebben twee dochters (inmiddels 19 en 17) waarvoor we de laatste jaren diverse kinderfeestjes hebben georganiseerd. Beide dochters hebben meerdere keren een Wie is de Mol feestje georganiseerd voor hun vriendinnen. Er wordt jaren later nog steeds over deze feestjes gesproken. Maar we bieden inmiddels meer soorten Kinderspellen aan, bijvoorbeeld een paar Moordspellen en daarnaast het grote Kinderspel. Dit is een spel met maar liefst 30 kinderspellen, speciaal voor de leeftijd 6 t/m 12 jaar en dus voor kinderfeestjes of basisschool klassen zeer geschikt.

Ons nieuwste spellen zijn het Enveloppenspel 2.0, de Escape Rooms junior, voor kinderen in de leeftijden van 9 t/m 13 jaar. En twee interactieve speurtochten.

Ook in België, Duitsland, Engelstalige landen en binnenkort ook Spaanstalige landen.

Niet alleen in Nederland zijn mensen gek op leuke spellen, ook in België en Duitsland wonen veel spelletjesliefhebbers. En dus hebben we al onze spellen ook geschikt gemaakt voor onze zuiderburen en oosterburen. De Belgische spellenfans kunnen op deze website de Belgische versie van de spellen ontvangen en voor Duitsland hebben we de Duitse website: Spiele-Gruppen ontwikkeld. Alle spellen zijn of worden vertaald en door native Duitstaligen nog gecheckt, zodat de kwaliteit ook in Duitsland goed is.

Voor Engelstalige landen is de website: Playgroupgame en vanaf april 2020 is ook de Spaanstalige website in de lucht.

Wat zoek jij voor groepsspel ?

We blijven bezig met het bedenken en ontwikkelen van nieuwe spellen. Heb je zelf speciale wensen of ideeën? Laat het ons weten en wie weet maken we een nieuw spel.

We hebben groepsspelen die lang duren (3 tot 4 uur) en we hebben ook groepspelen die korter duren (1 a 2 uur). Daarnaast zijn er spellen geschreven voor zowel kleinere als grotere groepen, zodat er ongetwijfeld ook voor jou wel een leuk groepsspel tussen zit. Neem dus eens een kijkje bij de spellen om te oriënteren welke spellen goed bij jouw groep passen. En heb je hierbij vragen of tips nodig, ook dan zijn we er om te adviseren.

Onze service

Wij zijn tevreden als jij samen met jouw groep van één van onze spellen hebt genoten. Als jij met een glimlach op je gezicht terugdenkt aan die middag of avond, dan is onze dag weer goed.

Het volgende kunnen we je bieden:

 •  Kwalitatief prima spellen en een 100% tevredenheidsgarantie. Niet goed ?, geld terug.
 • Tegen een zeer betaalbare prijs. De spellen kosten totaal tussen de € 19,97 en € 47,50. Dat is met bijvoorbeeld 20 personen slechts een paar euro per persoon. 
 • Wij zijn bijna altijd bereikbaar. Niet alleen door de week, maar ook in het weekend. Wij reageren snel als je vragen of onduidelijkheden hebt. Ook bijvoorbeeld als je aan het spelen bent en er even niet uitkomt als spelleider.
 • We geven extra tips als jij het spel net even anders wilt gebruiken dan standaard.

We hopen dat jullie net zoveel plezier aan onze groepsspellen beleven als wij met het bedenken, uitwerken en spelen. Wij werken met een 100% tevredenheidsgarantie. Ben je dus niet tevreden over een spel, dan betalen we je het aankoopbedrag terug.

In na al die jaren en veel gespeelde spellen later, zijn we best wel trots dat we een tevredenheidspercentage hebben van 99,93%.

Misschien vind je het leuk om te lezen wat anderen van onze spellen hebben gevonden, kijk dan eens bij onze reviews.

Vragen, opmerkingen en tips zijn altijd welkom. Veel plezier met één of meer van onze spellen!

Richard & Marjolein Schreurs

[email protected]

Bedrijfsgegevens Groepsspellen.nl

Anderzzz VOF (groepsspeIlen.nl)

Richard en Marjolein Schreurs

Nijenhuislaan 209, 8043 WE  Zwolle

06-83777853 | [email protected]

KVK nummer: 68992386 | BTW nummer: NL857679004B01

Wij hanteren de stelregel: 'Niet-goed-geld-terug, zonder gedoe'. Mocht er desondanks een geschil ontstaan, dan:

Europese onlineplatform voor geschillenbeslechting

 • Yvonne hendrikx schreef:

  Goedenavond Richard en Marjolein,

  Wij zijn vriendengroep Schik zât uit het Limburgse Arcen.wij gaan ieder jaar op weekend .
  Wij zouden graag het moordwapen spelen alleen is het zo dat onze groep uit 12 personen bestaat.
  Kunnen wij nu ook het moordwapen spelen?Er staat dat het vanaf 15 personen is?

  Groetjes Monique en yvonne

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Monique en Yvonne,

   Het spel is het leukst met meer personen, maar je kunt het wel met 12 personen spelen, geen probleem. 9 is het absolute minimum aantal spelers.

   Indien jullie overigens met 12 dames zijn, is er sinds kort ook een alternatief (zal zeer binnenkort ook op de website aangeboden worden): Moord bij Sex and the City. Dit spel gaat over 12 diva’s die samen komen (de dames van Sex and the City, Desperate Housewives en Pretty Little Liars). En dan wordt helaas Mr. Big vermoord…. voor de kenners, deze dames zijn er allemaal tot in staat, maar 1 is de echte moordenaar.

   vriendelijk spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Lut van Opstal schreef:

  Kan ik op mij iPad de digitale spellen ontvangen zonder storing?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Lut,

   Indien je op je Ipad Word/Excel/Powerpoint en een PDF reader hebt (wat op de meeste computers, laptops en tablets aanwezig is), kun je elk spel gewoon openen.
   Mocht het toch niet lukken, dan helpen we graag op afstand om het spel toch bij je te krijgen.

   vriendelijke spelgroet

   Richard & Marjolein

 • Joyce schreef:

  Hallo Richard en Marjolein,

  Kan het enveloppenspel gespeeld worden met 40-50 personen?

  Met vriendelijke groet,
  Joyce

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Joyce,

   Het spel is gemaakt voor maximaal 25 mensen, maar natuurlijk kun je het met veel meer mensen spelen. Met 40 mensen adviseren we 8 teams van 5 personen. Dan speelt elk team 5 vragen minimaal.
   En met 50 spelers adviseren we 10 teams van 5 personen.

   Het Moordspel is nog beter geschikt voor een grote groep van 40 tot 50 personen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • GP van Doorn schreef:

  ik wil graag een pubquiz vanaf 10 jaar is dit moegelijk voor Kerst

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond,

   Ja dit is zeker mogelijk. Wat is de samenstelling van het gezelschap ? Dan zorgen we er voor dat er voor elke leeftijdscategorie wat bij zit.
   Stuur dit maar even naar [email protected] of het mag ook via Whatsapp 0683777853, dan helpen we je graag verder.

   Richard & Marjolein

 • >