Moordspel

Het ultieme moordspel om als detective samen te spelen!

Wie van jullie groep is de moordenaar in dit moordspel? Laat zien dat je het DNA van een echte rechercheur hebt. Verzamel bewijs en los de moord op. Met het spelen van een moordspel, spelen jullie namelijk een spel waarbij jullie allemaal proberen de moordenaar te ontmaskeren. Met maar liefst 13 verschillende moordthema's waar je uit kunt kiezen!

Zoek je een Moordspel in een andere taal? Het Moordspel - Moord bij de Maffia hebben we ook in het Engels, Frans en Duits.

Elke speler krijgt in het moordspel een rol en ze krijgen een klein beetje informatie die ze proactief moeten delen of reactief moeten delen als er om gevraagd wordt. Elke rol heeft zijn eigen karakter, waardoor er genoeg grappige persoonlijkheden door elkaar heen lopen. Gezellig, hilarisch, maar ondertussen natuurlijk een zeer serieuze kwestie. Want ja…. er is een moordenaar onder jullie! Met een Moordspel wordt het zeker geen doodsaaie avond!

Kies uit 12 spannende moordspel thema’s

Er zijn 12 verschillende thema’s voor de moordspellen. Een aantal spellen hebben een soort gelijk alibi en/of motief, heb je eerder één van onze moordspellen gespeeld, informeer dan welk thema je het beste kunt kiezen. Je kunt dus zelf kiezen, welk thema het beste past bij jouw groep.

Bij alle moordspellen, zijn er een tweetal scènes, waar een aantal karakters (de hoofdrollen) tekst hebben (die ze uiteraard van tevoren van jou als spelleider krijgen). Jij kent je groep het best, dus jij bepaalt wie er een hoofdrol krijgt en wie een bijrol. Tussen en na de scènes gaat iedereen met elkaar in gesprek (ondervraag fase) om zo alle puzzelstukjes bij elkaar te vinden en de moord in dit moordspel op te lossen. De scènes passen uiteraard bij het gekozen thema.

Het leukste bij dit spel, is om de rollen al voor het spelen naar de deelnemers toe te sturen. Ze kunnen zich dan kleden op hun rol en eventuele attributen meenemen, daarnaast maakt het succes dat de deelnemer zich inleven in hun rol.

Per thema omschrijven we in het kort waar het spel overgaat en met hoeveel personen jullie het spel maximaal kunnen spelen. Je kunt het spel altijd met minder spelers spelen dan dit maximum, maar om het spel leuk te houden, geldt in zijn algemeen dat minimaal 9 spelers wel nodig zijn voor dit spel. Voor elk spel bedragen de kosten – ongeacht met hoeveel je het speelt dus – totaal € 47,50 per spel. De spelduur is ongeveer 1,5 uur, maar kan met een grotere groep makkelijk 2 a 2,5 uur gaan duren. Als spelleider heb je daar invloed op. En het leuke is dat je als spelleider in deze moordspellen zelf gewoon kunt meespelen (dan moet je uiteraard van tevoren niet het bewijs doorlezen).

Wat zeggen anderen over onze Moordspellen?


Monique


Ik heb dit moordspel gespeeld tijdens de 40e verjaardag van iemand. Superspannend voor iedereen! Leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen rol had voorbereid. Verkleed etc. Grote voordeel van dit spel is dat je tussendoor genoeg tijd hebt om gezellig te kletsen met iedereen en vooral dat iedereen van begin tot eind mee kan doen.


Dorian

Wij hebben afgelopen jaar het moordspel op vriendenweekend gespeeld, dit was een enorm succes! De aangeleverde informatie was ook helder, voor de organisatie niet veel werk meer, een echte aanrader!


Mojgan

Voor onze zomertoernooi bij onze tennisvereniging hebben we met circa 45 man moordspel gespeeld. Het was een groot succes. Bedankt voor jullie snelle reactie op onze vragen.


Marieke

We hebben met 24 man/vrouw het moordspel "moord bij de maffia" gespeeld tijdens het kerstdiner.... Van te voren hebben we de rollen verdeeld en gemaild, waardoor iedereen op de avond zelf al direct in zijn/haar rol zat. Na beide scenes en interview rondes hebben we aan een ieder gevraagd wie ze verdachten als moordenaar en waarom? En toen hebben we het bewijs voor gelezen....er waren 2 mensen die de moordenaar ontdekt hadden.
De beschrijving en uitleg zijn erg duidelijk; het heeft zeker gezorgd voor een goede toevoeging op onze avond. Ik kan het een ieder aanraden voor hilarische avond vol spel en avontuur!

Wat ontvang ik met dit Moordspel?

Met het bestellen van dit spel ontvang je per e-mail een compleet draaiboek, met uitgewerkte hoofd- en bijrollen, scènes en uiteraard het bewijs. Eén van de hoofdrollen, is de moordenaar, de moordenaar weet zelf ook niet dat hij/zij de moord op zijn geweten heeft. Dus die speelt ook gewoon mee.

Maar wil je precies weten hoe dit spel werkt, kijk dan even ons filmpje:

Wil je een moordspel bestellen?

Klik op de button bij het thema van jullie keuze en het moordspel wordt toegevoegd aan je winkelmandje.Heb je nog vragen over het Moordspel?

Onderaan deze pagina (klik HIER) staan de meest gestelde vragen over het Moordspel. Of je kunt even een WhatsApp naar ons sturen. We antwoorden meestel direct.

Een overzicht van onze moordspellen

Moordspel - Maffiabende

Moord bij de Maffia (9 – 50 personen)

Don Corleone de allergrootste maffiabaas van Italië viert jaarlijks zijn verjaardag groots. Alle maffia families zijn uitgenodigd en niet komen is geen optie weten ze. Ze kunnen allemaal zijn bloed wel drinken, maar tot op heden heeft niemand het tegen Don Corleone durven opnemen.

Tot vanavond. Het feest is in volle gang, de criminelen lopen door elkaar en plotseling is daar het nieuws dat Don Corleone overleden is. Maar ja… bij een Moordspel is dat natuurlijk geen normale dood geweest. Hij is vermoord. Was het misschien 1 van de andere maffialeiders die het gedurfd heeft. Don Salami of Don Alfredo misschien. Of was het één van de vrouwen op het feest ? Gigi, Paola of Sophia.

Of… het zou toch niet ? Zijn eigen bodyguard Massimo. Maar ook de Consigliere (de rechterhand) van Don Corleone is niet echt te vertrouwen.

Gelukkig zijn er genoeg mensen aanwezig die vaker met criminele activiteiten te maken hebben gehad. Zij kunnen de aanwezige rechercheur ongetwijfeld helpen om deze brute moord op te lossen. Wie zou in jouw groep een echte Don kunnen spelen ? En wie de vrouw van Don Corleone ? Moord bij de Maffia is voor alle groepen geschikt. 


Moordspel vriendenweekend

Moord in het vriendenweekend (9 – 47 personen)

Eén keer per jaar gaan jullie gezellig met jullie vriendengroep een weekendje weg. Het lijkt allemaal zo gezellig te zijn in het weekend en iedereen heeft het ontzettend naar zijn zin. Dat is bruut afgelopen als één van jullie vrienden dood wordt aangetroffen. Wat verschrikkelijk, dit kan niet echt zijn. Jullie kennen elkaar al jaren.

Heeft iemand dit zien aankomen ? Nadat iedereen over de eerste schrik heen is, komen de roddels en verdenkingen al snel op gang. Want het zal toch iemand uit jullie groep moeten zijn, iemand die jullie goed kennen en toch tot een moord in staat is.

Stel de goede vragen en los deze ellendige moord op, zodat de dader direct in de boeien gesloten kan worden.

Dit spel is geschreven voor 9 tot 40 personen, maar in overleg kan dat aantal makkelijk uitgebreid worden. Wil je het spel met meer mensen spelen, vermeldt dan in je bestelling bij ‘Opmerkingen’ met hoeveel personen je wilt spelen.


moordspel familieweekend

Moord in het familieweekend (9 – 40 personen)

Elk jaar komt deze op het oog zo gezellige familie bij elkaar voor het jaarlijkse familieweekend.

En oh, wat is iedereen toch zo aardig voor elkaar, tenminste dat lijkt zo. Dit jaar liep het familieweekend even helemaal anders dan andere jaren. Alle opgekropte woede en haat uitte zich in een vreselijke moord. Is er echt iemand in deze familie in staat om te moorden ? Het antwoord is: ja.

Wie in deze familie gaat er over lijken ? Wie is in staat tot moord ? Opeens lijkt het alsof iedereen wel reden tot moord heeft. Het zal je familie maar zijn.

Het spel is uiteraard zeer geschikt voor families om te spelen, maar ook voor andere groepen is het leuk te spelen alsof jullie een grote familie zijn.

Standaard is het spel geschreven voor 9-40 personen, maar in overleg kan dit uitgebreid worden naar meer. Wil je het spel met meer mensen spelen, vermeldt dan in je bestelling bij ‘Opmerkingen’ met hoeveel personen je wilt spelen. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden.


moordspel teamuitje

Moord tijdens het Teamuitje (9-55 personen)

Jullie team is natuurlijk het leukste team van collega’s. Tenminste dat dachten jullie altijd wel. Totdat, ja totdat… die vreselijke moord op jullie teamuitje. Het zal nooit meer hetzelfde zijn als voorheen. En iedereen maar denken dat het tussen de collega’s allemaal zo goed ging. Niet dus! Opeens gaan de wildste verhalen in het rond en weet iedereen wel iemand anders te verdenken. Maar eentje van jullie, die heeft het gedaan. Waarom eigenlijk ?

Waarom moest de teamleider, jullie manager dood ? Ok.. niemand was fan van jullie baas, maar vermoorden ? Dat doe je toch niet ? Wie heeft dit gedaan?

Dit teamuitje wordt er één om niet meer te vergeten. Natuurlijk geschikt om te spelen met jouw collega’s.

Dit spel is geschreven voor 9-55 personen, maar in overleg kan dat aantal makkelijk uitgebreid worden. Wil je het spel met meer mensen spelen, vermeldt dan in je bestelling bij ‘Opmerkingen’ met hoeveel personen je wilt spelen. Wil je de naam van jouw teamleider in het spel verwerkt hebben, laat het ook weten. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden.

moordspel tennis

Moord op de tennisvereniging (9 – 50 personen)

Ook dit jaar heeft de gezelligste tennisclub van het land weer het grote zomertoernooi georganiseerd, waar alle leden van de club met veel belangstelling zich voor aanmelden.

Echter dit jaar werd op de afsluitende feestavond, net na de prijsuitreiking van de kampioenen, de kampioen bij de mannen Charles de Hooghe dood aangetroffen in de doucheruimte van de herenkleedkamer van het clubhuis. Dokter Steenhoven (ook lid van de club en gelukkig nog aanwezig) en rechercheur de Wit komen snel ter plaatse en constateren dat Charles is vermoord.

De deur wordt direct afgesloten, omdat de kans 100% is dat de dader zich tussen de aanwezigen bevindt.

Wie heeft deze gewetenloze moord op onze grote kampioen op zijn of haar geweten ?

Al snel blijkt dat de club niet alleen maar gezelligheid kent. Veel van de aanwezigen blijken onderling op voet van oorlog te verkeren, donkere geheimen te hebben die het daglicht niet kunnen verdragen en gunnen elkaar het licht in de ogen niet. Een moord is dan wellicht toch wat sneller gepleegd dan aanvankelijk gedacht. Wie lost deze moordzaak op ?


Moordspel Sex and the City (11 – 20 personen)

De diva’s hebben dit jaar een gezellige avond gepland in het dure penthouse van Carrie. Carrie, Samantha, Miranda en Charlotte hebben dit jaar ook 5 ‘vriendinnen’ en tevens Desperate Housewives Charlotte, Gabrielle, Susan, Bree en Lynette uitgenodigd. En ook Aria en Hanna – 2 Pretty Little Liars en dochters van Charlotte en Lynette – komen mee. Glamour en glitter, haaibaaien en mannenverslinders… als dat maar goed gaat

En tot de grote verrassing was Mr. Big die avond ook verschenen bij de dames in het grote Penthouse. Maar dat liep allemaal niet zo goed af, want in de loop van de avond wordt Mr. Big dood aangetroffen.

Wie heeft de moord op grote charmeur Mr. Big op haar geweten ?

Jullie spelen het moordspel, ieder in zijn of haar eigen rol en de moordenaar is onder jullie. Dit spel is geschreven voor 11 vrouwelijke hoofdrollen. Zijn jullie met meer dan 11 personen? In totaal is het spel geschreven voor 20 personen, naast de 11 hoofdrollen, krijgen de overige spelers een bijrol.

Wil je het spel met meer vriendinnen (of vrienden) spelen, vermeldt dan in je bestelling bij ‘Opmerkingen’ met hoeveel personen je wilt spelen. 


Moord in het Hockeyteam (9 – 50 personen)

Eén keer per jaar gaat het dames hockeyteam een weekendje weg. Op de laatste avond is het altijd flink feest. Er wordt een speelster van het jaar gekozen en iedereen heeft ontzettend veel plezier. Totdat…. en dat is een schrikken, de trainer van het team dood wordt aangetroffen. Dit kan niet waar zijn, wie is hier nou toe in staat?

En het was zo gezellig? En o o o wat waren ze toch zo’n hecht team....

Iedereen is opeens verdacht, want waar was jij toen de moord plaatsvond? En met wie stond jij net te smoezen? En waar ging dat over? En welke geheimen spelen er nog meer rond deze hockeyploeg? 

Stel elkaar de goede vragen en los deze ellendige moord op, zodat de dader direct in de boeien gesloten kan worden.

Dit spel is geschreven voor 9 - 50 personen, maar in overleg kan dat aantal makkelijk uitgebreid worden. Wil je het spel met meer mensen spelen, vermeldt dan in je bestelling bij ‘Opmerkingen’ met hoeveel personen je wilt spelen. Wil je de naam van jouw coach/trainer in het spel verwerkt hebben, laat het ook weten. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden. 


Moordspel Volleybalteam

Moord in het Volleybalteam (9 – 37 personen)

Eén keer per jaar gaat het volleybalteam een weekendje weg. Op de laatste avond is het altijd flink feest. Er wordt een speelster van het jaar gekozen en iedereen heeft ontzettend veel plezier. Totdat…. en dat is een schrikken, de trainer van het team dood wordt aangetroffen. Dit kan niet waar zijn, wie is hier nou toe in staat ?

En het was zo gezellig ? En we waren toch zo’n hecht team ?

Iedereen is opeens verdacht, want waar was jij toen de moord plaatsvond ? En met wie stond jij net te smoezen ? En waar ging dat over ?

Stel de goede vragen en los deze ellendige moord op, zodat de dader direct in de boeien gesloten kan worden.

Dit spel is geschreven voor 9 - 37 personen, maar in overleg kan dat aantal makkelijk uitgebreid worden. Wil je het spel met meer mensen spelen, vermeldt dan in je bestelling bij ‘Opmerkingen’ met hoeveel personen je wilt spelen. Wil je de naam van jouw coach/trainer in het spel verwerkt hebben, laat het ook weten. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden. 


moord op sinterklaas

Moordspel – Moord op Sinterklaas (9 – 31 personen)

Hij komt, hij komt… echt waar. Echter dit jaar liep het voor de goedheiligman allemaal even wat minder goed af dan gebruikelijk. Onze kindervriend stierf een eenzame en tragische dood. En…. hij blijkt te zijn vermoord. Een familieweekend/familie-avond die zo gemoedelijk begon, met leuke kadootjes, prachtige surprises en gedichten, eindigt in een groot drama.

Wie heeft deze gewetenloze moord op de kindervriend op zijn of haar geweten ? Wie moet eens stevig met de roe krijgen en mee in de zak ? Voor wie geen pepernoten meer ?

Dit moordspel is geschreven voor 31 personen, maar in overleg kan dat aantal makkelijk uitgebreid worden. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden.

Willen jullie na het heerlijk avondje, als de kinderen in bed liggen, zelf een leuk spel spelen? Blijf dan in de sfeer van het Sinterklaasfeest met dit spannende moordspel.


Moordspel studentenvereniging

Moord op de Studentenvereniging (9 – 50 personen)

Feesten, feesten en nog eens feesten. Maar op deze vereniging viel het feest vanavond volledig in het water toen bleek dat 1 van de aanwezigen dood was gevonden. Maar hoe dan ? Wie van de aanwezigen is hier de spelbreker ? En waarom ? Gelukkig is iedereen bereid te helpen om de moord direct op te gaan lossen. Met als die slimmeriken bij elkaar moet dat toch zo gebeurd zijn ?

Maar ja… opeens merk je dat de relaties op deze vereniging tussen diverse studenten al behoorlijk bekoeld werden en er zeker wel een aantal studenten een goede reden tot moord hadden.Help je mee om de brute moord in jullie vereniging op te lossen ? Ben jij iedereen straks te slim af door als enige de moordenaar aan te wijzen en een sluitend bewijs aan te voeren ?

Dit moordspel is geschikt voor 9-50 personen, maar in overleg kan dat aantal makkelijk uitgebreid worden. Wil je het spel met meer mensen spelen, vermeldt dan in je bestelling bij ‘Opmerkingen’ met hoeveel personen je wilt spelen. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden.


Moordspel carnaval

Moordspel – Moord op de Carnavalsvereniging (9 – 55 personen)

De gezelligste carnavalsvereniging van het land heeft ook dit jaar weer het grote eindfeest georganiseerd om de carnavalsperiode af te sluiten. Alle leden van de vereniging zijn natuurlijk aanwezig.

En zoals altijd is ook dit feest weer helemaal geweldig. Dat wil zeggen, tot dat ene moment, waarop het helemaal mis ging. Want wie had ooit verwacht dat uitgerekend op onze carnavalsvereniging iemand zou worden vermoord. Niemand de zaal verlaten, de deuren dicht. We gaan niet eerder naar huis dan dat de dader van deze laffe moord is gevonden.

Eerlijk gezegd dacht iedereen dat dit een vereniging was met alleen maar vrolijke mensen, nou dan heb je onze groep niet gezien toen eenmaal bleek dat deze moord had plaatsgevonden. Afgelopen met het feest…

Dit moordspel is geschreven voor 9-30 personen, maar in overleg kan dat aantal makkelijk uitgebreid worden. Wil je het spel met meer mensen spelen, vermeldt dan in je bestelling bij ‘Opmerkingen’ met hoeveel personen je wilt spelen. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden.


moord op de middelbare school

Moord op de Middelbare School (15 – 70 personen) (ideaal voor leerlingen en leraren)

Ook dit jaar is de school weer 1x per jaar afgeladen vol met belangstellende kinderen en ouders, maar ook leerlingen en leraren. De Open dag is ook dit jaar weer een enorm succes. Alle leraren en heel veel kinderen hebben zich ingezet om er ook dit jaar weer een succes van te maken.

Echter blijkt als de dag net afgelopen is, dat het schoolhoofd/de rector/de directeur dood is aangetroffen in zijn kamer. Moord zal al snel genoeg blijken.

Dit moordspel is speciaal geschreven voor jongeren in de leeftijd van 12 tot en met 17 jaar. Dit moordspel is geschikt tot en met maximaal 70 personen. Dit spel kan ook met minder personen worden gespeeld, er zijn dan minder bijrollen in het spel.

Een prima moordspel dus voor op een Middelbare school te spelen met de leraren en de leerlingen.


Wil je weten hoe het moordspel verloopt van A tot Z?
Lees dan eens deze blog over het spelen van een moordspel thuis of op locatie:

Hulp nodig bij het kiezen van een Moordspel of heb je specifieke wensen of vragen?

Mocht je specifieke wensen of vragen hebben over één van deze moordspellen, dan kan je ook eerst contact met ons zoeken via: info@groepsspellen.nl of door op Contact te klikken boven in het scherm.

Liever een ander spel ? Voor (zeer grote) groepen is de Pubquiz een super leuk spel om te spelen. En een tweede spel is nu wel heel erg voordelig met onze actie, 25% korting op het tweede spel.

Wil je eerst weten wat een Moord spel precies is ? Lees dan meer over moordspellen in het algemeen

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over onze Moordspellen. Kun je het antwoord niet vinden en heb je nog een vraag: we zijn bijna altijd bereikbaar (ook in het weekend). Stel je vraag bijvoorbeeld via de app: 06-83777853 of via de mail: [email protected]. We helpen je graag :-).

Faq

Wat kost het Moordspel?

Wat krijg ik als een Moordspel bestel?

Met hoeveel spelers kun je het Moordspel spelen?

We zijn met 8 personen, is het moordspel dan geschikt?

Kan ik dit spel Zakelijk bestellen op rekening (factuur)?

Kan dit spel ook in België worden gespeeld?

Is het Moordspel ook in andere talen te spelen?

Hoe verloopt het moordspel?

Moeten mensen zich verkleden voor dit spel?

Hoe snel ontvang ik het Moordspel na bestelling?

Moet ik de rollen al lang van tevoren uitdelen?

Vanaf welke leeftijd kun je de Moordspellen spelen?

Kan dit spel tijdens een diner worden gespeeld?

Hoe lang duurt het Moordspel?

Heb je extra ruimte nodig om het spel te spelen? 

Hebben we bij het moordspel een spelleider nodig? 

Aan wat voor rollen moet ik denken? 

Waarom kan ik geen twee moordspellen bestellen? 

 • Vera schreef:

  Hebben jullie ook een engelse versie van de moordspellen of het saboteur spel? Of kun je de spellen ook spelen met een groep waarin niet iedereen nederlands spreekt?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Vera,

   Bedankt voor je bericht en vraag. We hebben het Moordspel ook in het Engels op onze Engelstalige website: playgroupgame.com.
   Wie is de Saboteur is nog niet in het Engels verkrijgbaar.

   Je zult de spellen wel in het Engels moeten spelen als er Engelstalige mensen bij zijn, want anders gaan ze het niet snappen.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Vicky schreef:

  Beste,

  Kan je deze spelen met een groep kinderen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Vicky,

   Bedankt voor je bericht en vraag. De Moordspellen op deze pagina zijn voor volwassenen. Als er een paar kinderen meespelen (vanaf ongeveer 10 jaar en ouder) dan is dat geen probleem.
   Soms kunnen de volwassenen een beetje samenspelen met de kinderen.

   We hebben wel 2 moordspellen voor kinderen, die op andere pagina’s staan.

   Ze staan hier: https://groepsspellen.nl/moord-op-de-basisschool/ (groep 8 Nederland en 6e leerjaar België)
   En hier: https://groepsspellen.nl/moordspel-tieners/ (voor de middelbare school)

   We hebben ook leuk Escape rooms voor kinderen op onze website die ook zeer leuk zijn voor kinderen.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Michelle Geene schreef:

  Hoi Richard en Marjolein, gisteren met ons team jullie moordspel gespeeld tussen diner door. Geweldig spel, goede sfeer en maar 1 iemand die de moordenaar heeft ontmaskerd. Met 18 pp gespeeld. Super bedankt. Grt. Michelle

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Michelle, bedankt voor je super leuke reactie. Fijn dat het een succes was met het team 🙂.

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Joek schreef:

  Kan ik de moord op Sinterklaas gemakkelijk omzetten in die op de kerstman

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Joek,

   Bedankt voor je vraag. Ja dat kan hoor. Vraag bij je bestelling of je de kerstversie kan krijgen, dan sturen we de handmatig nog even toe.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Petra schreef:

  Hoi,
  Wij zijn met een groep van 13 volwassenen en 9 kinderen (tussen 10 en 15 jr.). We zouden het leuk vinden als naast volwassenen ook een paar (oudere) kinderen een hoofdrol krijgen in het spel. Welk spel is dan het meest geschikt? Spelen zij dan sowieso een volwassen rol, of zitten er bij ‘moord in het familieweekend’ bijvoorbeeld ook kinderrollen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Leonie,

   Bedankt voor je bericht en vraag. De hoofdrollen worden allemaal gespeeld door volwassenrollen. Maar je kunt een kind prima zo’n rol geven natuurlijk.
   Het is niet de echte wereld, dus je kunt alles doen zoals jullie het zelf willen.
   Misschien is het leuker om dan bijvoorbeeld Moord bij de Maffia te kiezen ipv familieweekend, want dan leg je de aandacht niet zo op volwassenen en kinderen.

   Dan kun je een kind ook een rol als maffiabaas bijvoorbeeld geven.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Loes schreef:

  Hoi,

  Is het mogelijk om het sinterklaas moordspel voor 30-50 personen te spelen/kopen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Loes,

   We hebben ook een versie van het spel met 41 rollen.
   Dus als je bestelt en dan bij Opmerkingen schrijft dat je die versie wilt, dan sturen we die versie handmatig na (die met 31 rollen krijg je standaard ook, maar dan krijg je dus de versie met 41 rollen nagestuurd).

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Mark schreef:

  We hebben gisteravond het moordspel gespeeld en het was een groot succes!

 • Stephanie van Dijk schreef:

  Hoi,
  We willen met een vriendengroep een moordspel spelen. Is het mogelijk om het aantal personen lastminute binnen 24 uur te wijzigen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi, ja je kunt heel flexibel om gaan met het aantal personen. Het spel is gemaakt voor 9 – 50 personen. Als je met 9 bent geeft je iedereen een hoofdrol (want die rollen moeten verplicht meedoen), ben je met 15 dan geef je 9 hoofdrollen en kies je er 6 bijrollen bij etc.
   Mocht er op het laatste moment een bijrol niet kunnen, dan hoef je niks te doen. Als een hoofdrolspelers afhaakt, moet je iemand anders die rol geven.

   Veel plezier!

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Jasper schreef:

  Moet je van te voren precies weten met hoeveel mensen je het spel gaat spelen. Of kan je het nu bestellen en later kijken hoeveel mensen er uiteindelijk meedoen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Jasper,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Je hoeft het van tevoren niet te weten. Het spel is gemaakt voor minimaal 9 en maximaal 50.
   Ben je met bijvoorbeeld 27 personen, dan leg je 23 rollen aan de kant. Er zitten 9 hoofdrollen in het spel. Die moeten altijd meedoen. En daarna kies je zoveel bijrollen als je nodig hebt.
   Je mag zelf weten welke wel en niet. Aangezien ze allemaal wel een bijzonder (beetje vreemd) karakter hebben, is het leuk om die te kiezen die je het beste vindt passen bij de spelers.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Esmee schreef:

  Hi Richard en Marjolein!

  Ik zou dit spel graag willen spelen op een tienerkamp, het gaat dan om 43 deelnemers (inclusief leiding). De tieners zijn in de leeftijd 12-17 jaar, welk spel is het meest passend?

  Groetjes,
  Esmee

 • Tanja schreef:

  Hallo Richard en Marthijn

  Wij willen dit graag organiseren voor kinderen van 13 t/m 17 jaar die in deze coronatijd niet veel te beleven hebben en al helemaal niet in de aankomende kerstvakantie. Nou is onze vraag of alle moordspellen voor die jeugd leuk is om te spelen en of we korting krijgen als we meerdere spellen afnemen.

  Met vriendelijke groet, Tanja

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Tanja,

   Bedankt voor je bericht. Voor die leeftijd is eigenlijk alleen het Moordspel: Moord op de Middelbare school geschikt. De andere spellen zijn voor volwassenen.
   Dat wil niet zeggen dat het niet kan, maar is qua verhaal (niveau) niet geschreven voor kinderen.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Mandy en Marthijn schreef:

  Hi Richard en Marjolein,

  Met onze familie hebben we het moordspel “Moord bij de Maffia” gespeeld. En wat een lol hebben we gehad.

  Opa speelde met veel plezier de rol van Maffiabaas, Don Alfredo. Alle hoofdrollen hadden zich helemaal gekleed in de style van hun rol, dit maakte het extra leuk.

  Bedankt voor dit toffe spel!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hi Mandy en Marthijn, super te horen dat het spel zo geslaagd was. Haha en mooi toch opa, altijd leuk als mensen zich echt inleven.

 • Paige Hut schreef:

  Hoi,

  Ik organiseer een teamuitje voor een team van 23 personen. Het moordspel lijkt me leuk, maar is dit ook online te spelen? Zo niet, welk spel raden jullie dan aan?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Paige,

   Bedankt voor je vraag. Het Moordspel is geschreven om offline te spelen, maar in deze Coronatijd wordt het inmiddels ook vaak online gespeeld met een paar kleine aanpassingen.
   Als je een systeem zoals Zoom of Teams tot je beschikking hebt, kun je het gewoon spelen.
   Je verdeelt de rollen zoals ook beschreven in het spel over de aanwezigen. Dat doe je voordat je gaat spelen. De scenes en het bewijs kunnen prima als 1 groep online met elkaar gedaan worden.
   Voor de ondervragingsrondes moet je iets aanpassen, omdat je normaal gesproken elkaar dan face-to-face gaat ondervragen, wat nu natuurlijk niet kan.
   Je kunt een paar extra ‘kamers’ online inrichten waar de 7 hoofdverdachten in plaats nemen en waar iedereen dan naar toe kan gaan. Of je laat mensen met elkaar bellen of appen ter ondervraging.
   Dit vraagt dus een beetje aanpassing ten opzichte van het spelen met elkaar in 1 ruimte.

   Wil je het makkelijker maken, dan kun je natuurlijk altijd een Pubquiz online spelen. Dat gaat heel makkelijk, want iedereen logt in en je deelt simpelweg je scherm met de Pubquiz vragen.
   We hopen je hiermee een paar opties te hebben gegeven.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • koen schreef:

  Beste, ik ben op zoek naar een leuk spel voor een vriendendiner. We zijn met 8 volwassenen. Ik twijfel wat tussen jullie pubquiz of een moordspel (maffia). We zijn van Belgie, kan dat een probleem zijn voor de quiz? Ik lees ook dat jullie moordspelen ook voor minimum 9pers zijn terwijl wij maar met 8 zijn. Wat stellen jullie voor? mvg

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Koen,

   Al onze spellen zijn geschikt voor België en Nederland. We hebben van de meeste spellen een Belgische en Nederlandse versie.
   En voor sommige spellen hebben we 1 versie, omdat het dan niet uit maakt uit welk land je komt.

   Er is dus ook een Belgische versie van de Pubquiz. Het Moordspel is vanaf 9 spelers, maar je kunt eventueel de rol van dokter en rechercheur door 1 persoon laten spelen.
   Echter is het met meer mensen veel leuker om te spelen vinden we zelf. Het kan dus wel, maar met meer spelers is het nog leuker.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Marianne Greeve schreef:

  Wij willen met een groep van 16 familieleden (ooms, tantes, neven en nichten) een spel gaan spelen. Dank voor de heldere uitleg in het filmpje, maar toch nog even een vraagje:
  Als ik het goed begrijp, krijgen alle deelnemers (niet alleen de hoofdrolspelers) een rol toegewezen. Krijgt iedere deelnemer van tevoren thuis al informatie m.b.t. zijn rol? Zodat hij zich kan verkleden, en ook zo nodig kan inlezen?
  Is er veel “huiswerk”?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marianne,

   Bedankt voor je vraag. Je kunt kiezen of je de spelers van tevoren al hun rol geeft of niet. Beide kan. Indien je pas op de avond zelf de rollen uitdeelt, moet je ze even 15 minuten geven.
   Maar vooraf sturen is natuurlijk leuker, want dan gaat het al een beetje leven bij de mensen :-).

   Dus qua voorbereiding van de spelers is het haast niks. Ze mogen de rol en tekst ook gewoon bij zich houden tijdens het spel.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Manon schreef:

  Goedenmorgen,

  Graag wil ik een moordspel organiseren voor mijn organisatie, maar ik weet nog niet hoeveel pax dit worden. Dit hangt af van het aantal inschrijvingen. Wanneer ik dus het ”moord in het familieweekend” spel bestel en ik wil dit voor 50 personen laten schrijven, hoe lang is dan de levertijd? Of heeft u dit extra grote script al klaarliggen?

  Ik hoor graag van u.

  Mvg,

  Manon

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Manon,

   Bedankt voor je vraag. We hebben voor dit spel inderdaad al een script voor meer personen klaar liggen.
   Dus je kunt gerust bestellen. Zet bij je bestelling bij ‘Opmerkingen’ even dat je het voor 50 personen wilt.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Tanja schreef:

  Goedemiddag
  Ik heb een vraag over de moordspellen kan dit in elke gewenste ruimte gespeeld worden?
  Gr tanja

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Tanja,

   Ja, je kunt de Moordspellen overal spelen waar je maar wilt.

   vriendelijke groet,

   Richard en Marjolein

 • Anna schreef:

  Hallo, Ik mag een bedrijfsuitje organiseren van ongv. 8 tot 10 personen. Zou ik dan het moordspel wel kunnen spelen? En wat is het leukste spel om als groep te spelen? Zat zelf ook al te denken aan het Enveloppen spel.. Heeft u tips? Alvast bedankt!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Anna,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   Met 8 – 10 spelers is het Moordspel eigenlijk niet zo geschikt om te spelen.
   Het absolute minimum is 9 spelers, maar vanaf 15 spelers of meer wordt het pas leuk en gezellig dit spel.

   Het Enveloppenspel is met 8 – 10 spelers zeker leuk en ook de Challenge is dan prima speelbaar.
   Beide spellen zorgen gegarandeerd voor een leuke middag of avond.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Janet schreef:

  Hallo, is het moordspel ‘Het familiediner’ ook te spelen met in totaal 12 mensen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond, Het spel is te spelen met 12 personen. Absolute minimum is 9 personen. Met 12 personen ben je wel sneller klaar (1 uur spelen ongeveer). En er geldt in dit spel, met hoe meer je speelt, hoe leuker het is.
   Maar het kan zeker wel.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Marieke schreef:

  We hebben met 24 man/vrouw het moordspel “moord bij de maffia” gespeeld tijdens het kerstdiner…. Van te voren hebben we de rollen verdeeld en gemaild, waardoor iedereen op de avond zelf al direct in zijn/haar rol zat. Na beide scenes en interview rondes hebben we aan een ieder gevraagd wie ze verdachten als moordenaar en waarom? En toen hebben we het bewijs voor gelezen….er waren 2 mensen die de moordenaar ontdekt hadden.
  De beschrijving en uitleg zijn erg duidelijk; het heeft zeker gezorgd voor een goede toevoeging op onze avond. Ik kan het een ieder aanraden voor hilarische avond vol spel en avontuur!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marieke,

   Bedankt voor deze enthousiaste reactie. Super dat het spel zo goed paste bij jullie moorddiner :-).

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Sven Cardinaal schreef:

  Hoi Richard en Marjolijn,

  Wij zouden het moordspel op de studentenvereniging graag spelen tijdens een diner met 40/50+ personen. We willen er voor zorgen dat mensen niet al te veel van hun plekken af hoeven te komen. is dit mogelijk?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sven,

   Tijdens de scenes kan iedereen prima op zijn eigen plek blijven, zo lang de hoofdrolspelers maar goed te horen zijn. In de ondervraagfase is het handig als wel iedereen met elkaar in gesprek kan. Wellicht door van plek te wisselen en anders kun je misschien toestaan dat mensen elkaar appen of iets dergelijks :-).
   De hoofdrolspelers moeten in ieder geval voor iedereen bereikbaar zijn.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjoleion

 • lennie schreef:

  We gaan met collega’s uit eten en zouden dan een spel willen doen. Is dit mogelijk in een restaurant (met een eigen ruimte)?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Lennie,

   Ja het spel is prima te spelen in een eigen ruimte. Je hebt niet veel ruimte nodig om te spelen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Caroline schreef:

  Hoi

  Wij zijn op kerstavond met een grote groep. Grootouders
  ,neven nichten kleinkinderen en hun liefjes.
  Lijkt dit een geschikt moment om het spel moord in het familieweekend te spelen?
  Groetjes caroline

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Caroline,

   Kerstavond is zeker een gezellig moment om dit moordspel te spelen. Indien er kinderen van 12 of jonger bij zijn, dan is het handig als de spelleider (die zelf mee kan spelen) ze een beetje op weg helpt.
   Het spel kent 2 scenes (de hoofdrolspelers krijgen tekst, die ze niet uit het hoofd hoeven te leren, maar gewoon voorlezen) en daarna ondervragingsrondes. Tijdens de scenes is het belangrijk dat de hoofdrolspelers in een kring zitten en de rest er om heen gaan staan of zitten. Daarna kan iedereen zich vrij bewegen en elkaar gaan ondervragen. Kan dus prima in elke ruimte waar je met je groep bent.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Marleen schreef:

  Hallo,

  Ik vraag me af of er ook spelletjes worden gespeeld tijdens het moordspel? Of moet je zelf de tijd tussen de scenes opvullen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hallo Marleen,

   Er zijn een 2-tal scenes (die de spelers zelf spelen d.m.v. tekst die ze krijgen) zijn er ondervraagmomenten. Dus dan gaan alle spelers met elkaar in gesprek en elkaar ondervragen. Iedereen heeft informatie die proactief of reactief moet worden gedeeld. En die reactieve informatie ontvang je alleen van elkaar als je de goede vragen stelt. Na de 2 scenes en 2 ondervraagmomenten volgt de ontknoping en blijkt wie het spel heeft gewonnen.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Gaby schreef:

  Hi ben op zioek naar een leuk spel voor 17 meiden (16-17 jr) voor volgende week zaterdag 17 nov. Het zou helemaal top zijn om dit spel nogmaals te kunnen gebruiken voor een andere verjaardag, kan dat met dit spel? Tevens vind ik het spel ranking your friends ook superleuk. Wat raden jullie aan voor deze meiden te doen tijdens een diner??
  Ik hoor graag.
  Gr Gaby

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Gaby,

   Bedankt voor je bericht en je vraag. Het Moordspel kan inderdaad met 17 personen prima gespeeld worden. We hebben overigens ook een Moordspel: Moord op de middelbare school (waar de rector helaas vermoord wordt…. ahhh). Die kun je ook vinden op onze website. Dus dan heb je keus :-). En komende week zullen we nog meer soorten Moordspel op onze website zetten, waaronder ook eentje: Moord bij Sex and the City (waar de diva’s van Sex and the City, Desperate Housewives en Pretty Little Liars bij elkaar komen en Mr. Big wordt vermoord). Dit spel is voor 12 personen, maar daar gaan we een aantal bijrollen bijschrijven zodat dit spel straks ook met 30 of 40 personen gespeeld kan worden.

   Als 2e spel kun je Ranking Your Friends spelen, maar wij vinden de Challenge ook een zeer goede keuze voor jullie groep. Onze dochter is bijna 16 en vindt dit ook geweldig.
   Dus dan heb je als 2e spel ook keus.

   Mocht je meer vragen hebben laat maar weten hoor.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard en Marjolein

 • Zanne schreef:

  Over een aantal weken hebben wij een teamuitje. Wij zitten er aan te denken om dit spel te spelen op een tennisclub als locatie. Geeft de locatie meerwaarde aan het spel? Ons team bestaat uit 13 mensen? Kan het spel aangepast worden op dit aantal?

  Ik hoor het graag.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Zanne,

   De locatie maakt niet zoveel uit, je kunt het dus overal spelen. Natuurlijk is het leuk als je dan toevallig op bij een tennislocatie bent. Je kunt het spel gewoon met 13 personen spelen, je gebruikt dan heel veel rollen niet in het spel. Jij als spelleider bepaalt welke rollen dan wel en niet mee doen.

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Lies Jansen schreef:

  Hi,

  Wij gaan binnenkort met 36 man met de bus richting Berlijn. Is dit iets wat we onderweg kunnen spelen of zal dat lastig zijn in een rijdende bus?

  Ik hoor het graag.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Lies,

   Indien de buschauffeur het ok vindt, dat jullie regelmatig door de bus lopen en van plaats verwisselen, is het mogelijk. Er zijn 2 scènes waar de hoofdrolspelers met elkaar in gesprek gaan. Het is belangrijk dat de rest van de bus dat gesprek volgen kan. Daarna gaat iedereen met elkaar in gesprek om elkaar te ondervragen. Dus dan moeten mensen wel kunnen bewegen in de bus. Of dat mogelijk is, is even aan jou. Dat kunnen we niet inschatten. Ideaal is het dus niet.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard en Marjolein

 • Hans Brussee schreef:

  Hans zegt:

  Wij gaan altijd met een groep van ca 50 man naar een camping in Aalten.
  Wij bezoeken dan de Zwartecross op de zaterdag.Op vrijdag doen we altijd wat leuks met elkaar op de camping. De vraag is dan ook of een moordspel kan worden geschreven c.q uitgewerkt met als thema Moord op de Camping van de Zwarte Cross.
  Moord op Camping van de ZC moet ook wel lachen zijn met natuurlijk inhoud en grote verkleed partijen voor de deelnemers.
  Hoor reactie.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Hans,

   Bedankt voor je vraag. Dat is zeker mogelijk. We kunnen het spel helemaal voor je op maat schrijven met 50 rollen. Geen probleem. Het spel is zeker om te lachen door de rare karakters die er in gaan spelen. En dat kan ook met kledingvoorschrift uiteraard. We hebben een paar vragen die je ons mag beantwoord via ons mailadres: [email protected].
   – wanneer heb je het spel nodig ?
   – hoeveel mannen en vrouwen doen er ongeveer mee ?
   – wie mag er vermoord worden ? dat is iemand die jullie allemaal kennen maar die er niet bij is. Liefst een man.

   Laat maar even weten via ons mailadres, dan gaan we een mooi spel voor jullie schrijven. Voor het op maat schrijven, worden extra kosten berekend.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard en Marjolein

 • J. schreef:

  Hebben jullie ook andere thema’s dan de tennisclub?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi, het spel is momenteel geschreven als Moord op de tennisclub, maar is op maat te herschrijven met jouw wensen. Moord op de afdeling …., Moord in het vakantiepark……, etcetera. Dus laat ons maar weten wat je wensen zijn (graag via de e-mail [email protected]) en dan kunnen we kijken hoe we voor jou een leuk Moordspel kunnen maken.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Wendy schreef:

  Ik kwam jullie toevallig tegen. Halverwege augustus organiseer ik, samen met een groep vrijwilligers, een overnachting voor kinderen in de leeftijd van 10-13jaar. Het is altijd weer een uitdaging om de dag op een leuke, uitdagende manier in te vullen voor alle 50-70kinderen. En toen kwam ik jullie tegen en de reactie dat jullie een versie van het Moordspel voor kinderen willen gaan schrijven. Is het spel ook geschikt om met een grotere groep te spelen? Desnoods “onze” groep van 70 in 2en gesplitst?

  Groetjes

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Wendy,

   Leuk dat je bij ons op Groepsspellen terecht bent gekomen. Het spel is standaard nu voor 40 kinderen geschreven, maar je zou inderdaad de groep kunnen splitsen in 2-en en met 2 groepen los van elkaar het spel spelen. Hier zijn geen meerkosten aan verbonden.
   Momenteel heet het standaard moordspel voor kinderen: ‘Moord op de middelbare school’.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

 • Nicole schreef:

  Hallo, wij zijn een jeugdclub met ongeveer 40 kinderen in de leeftijd van 12 t/m 15 jaar.
  Is dit spel geschikt voor deze leeftijdscategorie?
  Groeten Nicole

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Nicole,

   12 – 15 jaar is denken wij net te jong om dit spel te spelen. Vanaf 15 is het spel beter speelbaar helaas.
   Je vraag triggert ons wel om een spel voor de jeugd te gaan schrijven. Wanneer heb je het nodig ?

   met vriendelijke groeten,

   Richard & Marjolein

   • Nicole schreef:

    Dank voor jullie snelle reactie. Ik heb zojuist geappt naar het 06-nummer die op jullie site staat.

   • Nicole van Dijk schreef:

    Hallo, Wij gaan eind juni met een groep kinderen in de leeftijd 9 tot 17 op kamp. Gaan jullie dit spel inderdaad voor de jeugd ontwikkelen?
    Wat adviseren jullie anders voor deze groep?

    Groetjes, Nicole

    • Richard en Marjolein schreef:

     Hoi Nicole,

     Ja klopt. We zijn al druk aan het schrijven en we hopen het spel eind van deze week gereed te hebben. Een moordspel voor kinderen dus.

     groeten,

     Richard & Marjolein

 • Marloes schreef:

  Kan je het moordspel ook met 10 personen spelen? Er staat minimaal 15 maar er zijn wel 9 hoofdrollen.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Marloes,

   Ja dat kan. Het echte minimum is met 9 personen. We hebben 15 opgenomen, omdat het leuk is om met nog meer extra rollen er bij te spelen. Maar het kan dus wel gewoon.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Lonneke schreef:

  Hallo Richard en Marjolein,

  Wij zijn van Wijkzorg centrum Heereveld Meander.
  We zouden graag een teamuitje willen organiseren. wij hebben een budget van ongeveer 20 tot 25 euro per persoon. We zijn met een groep van ongeveer 23 tot 25 personen. Kunt u iets voor ons betekenen?

  Groetjes

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag en bedankt voor je vraag.

   Met 23 tot 25 personen is het Moordspel erg leuk om te doen. Dit kost € 40 totaal (dus niet per persoon). Omgerekend per persoon is dat dus € 2 ongeveer. Dit spel kun je in principe overal spelen.
   En als 2e gratis spel is dan: ‘Wie is dat’ erg geschikt. Het zorgt in ieder geval voor veel hilariteit en lol dit spel.

   We hopen je hiermee een beetje op weg te hebben geholpen. Maar heb je meer vragen, laat maar weten hoor 🙂

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

 • Susanne schreef:

  Wij zouden graag het Moordspel willen bestellen. Daarbij op maat geschreven. Wij weten nog niet het juiste aantal mensen. Hoe lang duurt het totdat wij het spel ontvangen? Als het op maat geschreven is en als het niet op maat geschreven is ?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   Het moordspel kan op maat geschreven worden. Het aantal mensen mag ook geschat worden, dan zorgen we voor net iets meer rollen dan dat er mensen opgegeven worden, zodat je altijd genoeg hebt. Na bestelling van het standaard moordspel, krijg je het binnen 24 uur gemaild. Voor het op maat schrijven duurt het maximaal 1 week (om het te herschrijven). Het is fijn dat je dan beschrijft waar het spel zich moet afspelen (bij de vereniging ? op het werk ? zo ja, wat voor afdeling is het ?), wat voor groep je hebt (mannen, vrouwen, gemixt) en de samenstelling van de groep (collega’s, vrienden, familie). Hoe meer info, hoe beter we kunnen inspelen op jullie specifieke situatie.
   Je mag de informatie sturen naar [email protected].

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

 • Wiesje schreef:

  Beste meneer/mevrouw,

  Wij zijn bezig met het organiseren van een avond met ongeveer 70 personen. Is het Moorspel ook te spelen met 70 personen? Bijv in groepjes. 0f zijn er andere mogelijkheden.

  Alvast bedankt!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond,

   Normaliter adviseren we met 70 personen om een Pubquiz te spelen in teams tegen elkaar (bijvoorbeeld 14 teams van 5 personen). Een Moordspel is zeker ook mogelijk, het betekent dat we het spel met 20 rollen moeten uitbreiden. Het standaardspel is tot 50 personen.
   Indien u dit wilt, mag u even reageren via ons e-mail adres [email protected]

   met vriendelijke groeten

   Richard & Marjolein

 • Dorian schreef:

  Wij hebben afgelopen jaar het moordspel op vriendenweekend gespeeld, dit was een enorm succes! De aangeleverde informatie was ook helder, voor de organisatie niet veel werk meer, een echte aanrader!

 • Isis schreef:

  Hoi, 
Ik wil met Oud op Nieuw een feest geven voor vrienden en een spannend spel spelen. We zijn ongeveer met 20 mensen. Is het mogelijk om het moordspel met zo velen te spelen? en zou ik wat meer informatie mogen over dit spel? (kosten enz.) 
Mvg Isis

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Isis, ja het Moordspel is prima speelbaar met 20 personen. Minimaal is het ongeveer 8 a 9 personen en maximaal is er eigenlijk niet. We hebben het spel tot en met 50 personen geschreven, dus dat kan. Het spel gaat als volgt: iedereen krijgt een rol waarop staat wat hij/zij mag zeggen of moet zeggen. Er zijn een tweetal scènes waar bepaalde rollen ook tekst hebben (dat staat allemaal beschreven en uitgelegd en kunnen ze dus voorlezen). En na die scenes is er ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en elkaar te ondervragen om zodoende de benodigde bewijs te vinden wie het gedaan heeft en waarom. De moordenaar speelt zelf mee en weet niet dat hij/zij de moordenaar is. Indien je het spel koopt zit er een uitgebreide handleiding bij, maar ook als je dan nog vragen hebt, kunnen we je op afstand prima helpen. Je kunt zelf ook meespelen, dan moet je van tevoren alleen niet de oplossing lezen 🙂

 • Erik schreef:

  Hallo, 
Kunt u iets meer uitleg geven over het moordspel? Waar moeten we precies aan denken?


  • Richard en Marjolein schreef:

   Hallo, het moordspel is een spel waarin iedereen rol krijgt (de spelleider bepaalt wie welke rol krijgt). Er is een moord gepleegd en vervolgens moeten alle deelnemers er achter zien te komen wie het gedaan heeft en waarom. In het spel zitten de aanwijzingen verborgen. Iedere rol heeft bepaalde tekst en informatie. Er worden ook 2 scènes gespeeld waar deelnemers soms ook tekst in hebben. Zo ontstaat er een verhaal. En belangrijk is dat de deelnemers bij elkaar info opvragen. We hopen je hiermee iets meer duidelijkheid te hebben gegeven. Mocht je meer vragen hebben, dan horen we het graag.

 • Dorian schreef:

  Hoi Richard en Marjolein, voor vriendenweekend zouden wij graag meer info willen over het moordspel en de challenge. Wij denken er aan om de challenge over twee avonden te spreiden en het moordspel als rode draad gedurende de gehele zaterdag tijdens een andere activiteit. Is dit mogelijk? Wij zijn met 20 personen. Grs Dorian

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Dorian,
   Bedankt voor je vraag. Het is prima mogelijk om de spelen over meerdere dagen te spelen.
   De Challenge zijn 10 spellen, die je in elke gewenste volgorde kan spelen. De spellen zijn niet even lang, dus kun je zelf bepalen welk spel wanneer het beste past.
   Het Moordspel kan je inderdaad over de hele dag spelen, al zullen de deelnemers na de eerste scene wel snel behoefte hebben aan meer informatie. Maar zoals gezegd, het kan wel. 
We hopen hiermee je vragen te hebben beantwoord.
   Mocht je er nog een paar hebben, dan horen we het graag.

   vriendelijke spelgroeten,
Richard & Marjolein

 • Monique schreef:

  Ik heb dit moordspel gespeeld tijdens de 40e verjaardag van iemand. Superspannend voor iedereen! Leuk om te zien hoe iedereen zijn eigen rol had voorbereid. Verkleed etc. Grote voordeel van dit spel is dat je tussendoor genoeg tijd hebt om gezellig te kletsen met iedereen en vooral dat iedereen van begin tot eind mee kan doen.

 • >