Moordspel – Moord op de middelbare school

Moord op de middelbare school is het kinderspel speciaal gemaakt voor tieners. Op het eerste oog lijkt het een vrij normale school met leraren, leerlingen en diverse andere medewerkers. Ok, er lopen ook behoorlijk wat aparte mensen op rond zoals je snel gaat merken. En al snel blijkt dat er diverse mensen zijn die het bloed van rector Brompot wel kunnen drinken.

Moordspel middelbare school

Maar dat hij daadwerkelijk vermoord zou worden en nog wel op de Open dag, dat is toch wel een enorme schok. Gelukkig zijn alle aanwezigen nog in het pand en heeft de rechercheur de school direct hermetisch afgesloten. En dan is het zaak om de moordenaar te vinden. Alle leraren en leerlingen zoeken natuurlijk mee in dit kinderspel / moordspel om de dader te ontmaskeren.

Zijn de deelnemers aan dit moordspel in staat de juiste informatie te achterhalen om deze brute moord op te lossen ? Wie van de verdachten heeft het gedaan ? En waarom ? Is de conrector wel te vertrouwen ? Of heeft de schoonmaakster iets op haar kerfstok ? Is de conciërge wel te vertrouwen ? Wie heeft er een alibi en wie niet ?

Allemaal vragen waarop de deelnemers aan dit spel de antwoorden moeten gaan vinden. Het is een kinderspel, maar het oplossen is... geen kinderspel :-).

Hoe werkt het Moordspel ?

 • Alle spelers in dit spel krijgen een rol met een karakter. Er zijn in dit spel standaard 40 rollen opgenomen, waarvan 9 hoofdrollen en 31 bijrollen. Elk karakter heeft zijn of haar eigen bijzonderheden die het spel extra leuk en gezellig maken. Iedereen krijgt zijn of haar rol uitgedeeld vlak voor het spel begint en het leukste is als de hoofdrolspelers de rol al wat eerder krijgen uitgereikt.
 • Het spel begint met een scene, waarin natuurlijk blijkt dat rector Brompot is vermoord. De hoofdrolspelers spelen die scene. Alle hoofdrolspelers hebben tekst in die scene en zo begint het verhaal.
 • Na die eerste scene begint de eerste ondervragingsronde. Alle spelers gaan met elkaar in gesprek om zodoende informatie te verzamelen over de moord en de moordenaar.
 • Daarna volgt er een tweede scene, waarin onder andere de dokter (die gelukkig ook aanwezig was) de doodsoorzaak vaststelt en deelt. Het blijkt wederom dat er diverse redenen zijn waarom sommige spelers verdacht zijn.
 • Na de tweede scene in dit moordspel mogen de deelnemers aan het spel weer met elkaar in gesprek. Er is weer een hoop meer duidelijk geworden in de scene van zojuist, dus reden genoeg om bepaalde mensen nog eens even goed aan de tand te voelen.
 • De ontknoping. En dan roept de rechercheur iedereen er bij en zal de moordenaar aangewezen gaan worden. Het bewijs wordt voorgelezen en dan wordt duidelijk wie de moordenaar van dit moordspel is en welke spelers dit goed hebben opgelost.

Wat krijg ik met dit kinderspel / Moordspel ?

Je krijgt het volledige script van dit moordspel. Daar in is het volgende te vinden:

 • 31 bijrollen
 • 9 hoofdrollen
 • een overzicht van alle rollen die in het spel zitten.
 • 2 scenes met tekst
 • het bewijs
 • de uitleg aan alle spelers
 • een uitnodiging aan alle spelers
 • en natuurlijk de volledige uitleg voor jou als spelleider hoe je dit spel moet begeleiden.

Indien je met meer dan 40 personen wilt spelen, dan is dat geen probleem. Je kunt prima met extra spelers spelen. Het is niet persé nodig dat iedereen een rol krijgt.

Wil je desondanks die spelers toch ook een rol geven, neem dan contact met ons op.

Lijkt het je als volwassene ook leuk om een Moordspel te doen met jouw vereniging, collega's, familie of vrienden? Kijk dan eens op ons Moordspel voor volwassenen. Het tweede spel is nu extra voordelig, met onze superdeal.

stapelkorting
>