Moord op de basisschool

Moordspel Basisschool

Speciaal voor de leraren en kinderen van groep 8 van de basisschool en het 6e leerjaar in België.

Gaan jullie binnenkort met jullie klas op kamp, of zoeken jullie een leuk afsluiter voor het einde van de lagere schoolperiode? Heb je al gedacht aan het spelen van een spel? Hier vind je meer informatie over het moordspel "Moord op de basisschool".

Een compleet kant en klaar spel, met weinig voorbereiding. Dit spel kunnen jullie spelen met 40 personen, er zijn rollen voor leraren en leerlingen opgenomen. Lukt het jullie te ontdekken wie de dader is?

Het verhaal

Er is elk jaar een Open dag. Dat is een soort feestdag van school, waar alle leerlingen en alle ouders zijn uitgenodigd. Maar ook andere mensen zijn welkom om te kijken of hun kind ook naar deze school kan gaan als ze iets groter worden. Maar het liep net even anders.
In de middag als alle gasten van die dag verzameld zijn in de grootste zaal van de school voor een muzikaal einde, blijkt er iets tragisch te zijn gebeurd. Meester Niels van groep 8 wordt dood aangetroffen in zijn klas. Hij is vermoord.

Wie heeft deze gewetenloze moord op zijn of haar geweten ?

Jullie spelen het moordspel, ieder heeft eigen rol en de moordenaar is onder jullie. Probeer goed te luisteren en goede vragen te stellen aan de hoofdverdachten er achter te komen wie het heeft gedaan en waarom. Hadden ze een reden om te moorden? En waar waren ze toen de moord werd begaan? Oh ja… je hebt een rol. Het spel wordt natuurlijk extra leuk als je je een beetje in je rol inleeft.

Hoe werkt het Moordspel ?

Alle spelers in dit spel krijgen een rol met een karakter. Er zijn in dit spel standaard 40 rollen opgenomen, waarvan 9 hoofdrollen en 31 bijrollen. Elk karakter heeft zijn of haar eigen bijzonderheden die het spel extra leuk en gezellig maken. Iedereen krijgt zijn of haar rol uitgedeeld vlak voor het spel begint en het leukste is als de hoofdrolspelers de rol al wat eerder krijgen uitgereikt.

Het spel begint met een scene, waarin natuurlijk blijkt dat meester Niels is vermoord. De hoofdrolspelers spelen die scene. Alle hoofdrolspelers hebben tekst in die scene en zo begint het verhaal.

Na die eerste scene begint de eerste ondervragingsronde. Alle spelers gaan met elkaar in gesprek om zodoende informatie te verzamelen over de moord en de moordenaar.

Tweede scene Moordspel

Daarna volgt er een tweede scene, waarin onder andere de dokter (die gelukkig ook aanwezig was) de doodsoorzaak vaststelt en deelt. Het blijkt wederom dat er diverse redenen zijn waarom sommige spelers verdacht zijn.

Na de tweede scene in dit moordspel mogen de deelnemers aan het spel weer met elkaar in gesprek. Er is weer een hoop meer duidelijk geworden in de scene van zojuist, dus reden genoeg om bepaalde mensen nog eens even goed aan de tand te voelen.

En dan roept de rechercheur iedereen er bij en zal de moordenaar aangewezen gaan worden. Het bewijs wordt voorgelezen en dan wordt duidelijk wie de moordenaar van dit moordspel is en welke spelers dit goed hebben opgelost.

Voor € 44,50 per groep (van maximaal 40 personen) kunnen jullie dit spel bestellen, binnen een kwartier wordt het spel digitaal verzonden. 

Wat krijg ik met dit Moordspel ?
Je krijgt het volledige script van dit moordspel. Daarin is het volgende te vinden:

* 31 bijrollen
* 9 hoofdrollen
* een overzicht van alle rollen die in het spel zitten.
* 2 scenes met tekst
* het bewijs
* de uitleg aan alle spelers
* een uitnodiging aan alle spelers
* en natuurlijk de volledige uitleg voor jou als spelleider hoe je dit spel moet begeleiden.

Indien je met meer dan 40 personen wilt spelen, dan is dat geen probleem. Je kunt prima met extra spelers spelen. Het is niet persé nodig dat iedereen een rol krijgt.

Wil je desondanks die spelers toch ook een rol geven, neem dan contact met ons op.

Lijkt het je als volwassene ook leuk om een Moordspel te doen met jouw vereniging, collega’s, familie of vrienden ? Kijk dan eens op ons Moordspel voor volwassenen. Of neem een kijkje bij de andere spellen voor volwassenen

stapelkorting

Wil je meerder spellen spelen? Dan kun je gebruik maken van onze superdeal.

Het tweede spel is nu extra voordelig, je ontvangt 25% korting op het tweede spel.

Wie is de Saboteur junior button
button moordspel tieners
button pubquiz scholieren
button moordspel basisschool
button moord
button pubquiz
button saboteur
button enveloppenspel
button challenge
button ranking
button voetbal quiz
>