• Home  / 

Kinderspel – 30 kinderspelletjes voor basisschool en kinderfeestje

Het is niet altijd even makkelijk om elke keer weer een leuk kinderspel voor je kind zijn of haar verjaardagsfeestje te vinden.

Natuurlijk zijn er veel mogelijkheden buiten de deur. Maar wees gerust, ook thuis kun je de meest fantastische feestjes organiseren.

Kinderspel

De meeste spellen op onze website zijn gemaakt voor volwassenen en regelmatig kregen we een vraag of we een leuk spel hebben speciaal voor kinderfeestjes. 

En ook vaak genoeg kregen we vragen van basisscholen, die graag met hun klas spellen willen doen tussen de lessen door of tijdens een kamp. Liefst natuurlijk ook nog zo gemaakt dat de kinderen er iets van leren. 

Voor ons betekende dat een mooie uitdaging dus.

En dus kun je op deze pagina ons 'Kinderspel' vinden. 30 verrassend leuke kinderspelletjes voor kleine tot grote groepen speciaal voor alle kinderen die nog op de basisschool zitten. Hier zit voor elk moment (kinderfeestje, pauze op school) voor elke groepsgrootte en voor alle leeftijden van 6 t/m 12 jaar ongetwijfeld iets bij.

En zoals al onze spellen is ook 'Kinderspel' een spel, die kant-en-klaar speelbaar is, waar je weinig tot geen voorbereidingstijd voor nodig hebt en die daarnaast met €27,50 zeer betaalbaar is. Totaal nog niet eens €1 per spel dus.

Waarom kiezen voor dit Kinderspel ?

 • Makkelijk speelbaar. Alle 30 kinderspelletjes zijn uitvoerig beschreven in het draaiboek, waardoor jij met gemak de uitleg en begeleiding van de spellen op je kan nemen.
 • Weinig tot geen voorbereidingstijd. En aangezien bij groepsspellen.nl geldt: 'vandaag besteld is vandaag spelen', kun je dit spel op het laatste moment nog bestellen en spelen.
 • Mix tussen doe spellen en denk spellen. Kinderen kunnen over het algemeen niet lang stil zitten en deze kinderspelletjes zijn een prima mix tussen doen en denken, wat de spellen geschikt maakt voor jongens en meisjes.
 • Maximale flexibiliteit van spelen. Kinderspel kent 30 los speelbare spellen. Je bepaalt dus zelf hoeveel tijd je hebt en welke spellen je speelt. Je zult tijdens een kinderfeestje merken dat jouw groep kinderen voorkeur heeft voor bepaalde spellen. Nou, dan speel je die spellen toch gewoon nog een keer.
 • Het spel kost totaal € 27,50, dat is dus nog geen euro per spel.
 • De kinderspelletjes hebben een uiteenlopende duur van 10 minuten tot een paar uur. Je kiest het spel wat het beste past bij de speeltijd die jullie beschikbaar hebben.
 • Binnen spelen of buiten spelen. Je kunt de spellen zowel binnen spelen als buiten spelen en je hebt er (meestal) niet veel ruimte voor nodig. Een paar spellen nemen, omdat het met een grote groep gespeeld wordt, wel veel ruimte in.

Wat ontvang ik met dit Kinderspel ?

Na de bestelling van het Kinderspel krijg je een 4-tal documenten toegestuurd:

 • Draaiboek met de uitleg van alle spellen. 
 • Bijlage document met daarin heel veel materialen die je voor de kinderspelletjes nodig hebt.
 • Bijlage met een kaart van Noordwest Europa voor het spel: de Koning van Noordwest Europa
 • Bijlage Onderzoeksformulier voor het Geheim

Eigenlijk heb je dan alle materialen tot je beschikking. Bij veel spellen heb je dan nog wat papier en pennen nodig en bij 1 spel heb je nog wat meer materialen nodig, die in de meeste huishoudens wel aanwezig zijn. Dit wordt allemaal uitgelegd in het zeer uitgebreid beschreven draaiboek. Voor jou als begeleider dus heel eenvoudig om voor te bereiden en met je groep te gaan spelen.

Hoe snel ontvang ik het Kinderspel ?

Na je bestelling heb je het Kinderspel binnen 24 uur in je mailbox. Maar indien je het sneller nodig hebt, dan is dat bijna altijd mogelijk. Whatsapp ons (0683777853) of mail ons op: [email protected] en we regelen het. 

Kinderspel nu bestellen.

Vul hieronder de gegevens in en we sturen het spel naar je toe. Alvast veel plezier!

En voor het geval je het niet wist: Indien je een 2e spel bestelt, krijg je 25% korting (op het goedkoopste spel van de twee). Een 3e spel 30% en een 4e spel zelfs 35%!

Welke 30 spellen ?

Om je een beeld te geven welke spellen er allemaal in Kinderspel zitten, volgt hier een lijst met de namen van alle kinderspelletjes en een korte omschrijving per spel.

Kinderspel: Wie ontdekt het Geheim ?

Er is iets op school gebeurd, maar niemand weet in dit Kinderspel precies waar op school het gebeurd is, welk kind en er bij betrokken was en wat er precies gebeurd is. De kinderen kruipen in de huid van detective. Ze lopen over een 'bord' en kunnen daar informatie vinden. 

Dieren Zoekspel

Kwartetten met dieren, maar ja eerst moet je de kaartjes zien te vinden met je team. En kijk uit.... er zitten ook verkeerde kaartjes tussen.

Dus goed lezen wat er allemaal over de dieren wordt geschreven.

Kinderspel Dieren zoekspel

Doolhof Kinderspel

Elkaar blindelings vertrouwen en zo elkaar door een doolhof heen helpen. Maar... niet te snel, want een aanraking betekent straftijd.

Kinderspel Koning Noordwest Europa

De Koning van Noordwest Europa

Vindt met je team zoveel mogelijk kaartjes van gebieden in Noordwest Europa en zorg daarna dat er genoeg legers gevonden kunnen worden om daarmee alle gebieden te veroveren in dit Kinderspel. Een heerlijk ren, tik, samenwerkingsspel voor 9 tot ongeveer 36 spelers.

Foto zoek en opdrachtenspel

Foto zoeken en Opdrachtenspel

Ga met de kinderen naar een winkelcentrum en zet ze aan het werk. Foto's zoeken en gezellige en gekke opdrachten uitvoeren, zorgen voor pret.

Wie weet alle opdrachten goed af te ronden en alle foto's te vinden ?

Kinderspel: 'Speurtocht naar de verdwenen hond'

Mevrouw Blauwrood is haar hond kwijt. Kunnen de kinderen helpen ? Met deze deels interactieve speurtocht (waar kinderen zelfs appen met mevrouw Blauwrood) op je eigen gekozen locatie ga je beslist veel plezier beleven. Volledig kant-en-klare speurtocht.

Het Dierenrijk (Levend Stratego)

Rennen, tikken en proberen elkaars vlag te veroveren staan centraal in dit super leuke Dierenrijk spel. 

Kinderspel Dierenrijk Levend Stratego

De Olifant is de sterkste in het veld en verslaat iedereen, maar .... wist je dat hij bang is voor de muis ?

En kijk uit dat je niet in een klem loopt. Prima spel voor grotere groepen, zoals klassen. Een uur even wat anders dan saaie rekensommetjes maken.

Kennen jullie elkaar ?

In dit kinderspel wordt duidelijk hoe goed de kinderen elkaar eigenlijk kennen. Wat is eigenlijk jouw favoriete kleur ? En wat eet je het liefst bij de snackbar ? Weten ze het van elkaar of toch niet ? Elkaar leren kennen in spelvorm is nog nooit zo leuk geweest.

kinderspel de bom

De Bom

Zorg dat je het goede antwoord op een vraag geeft, anders mag je de bom niet doorgeven. En een bom... ja die ontploft op een gegeven moment. En dan wil jij hem niet hebben toch ?


Kinderspel Kunstenaars

Samen een kunstwerk maken in opdracht van de spelleider, maar niet weten wat de ander tot nu toe getekend heeft. En dan mag aan het einde iemand raden wat jullie getekend hebben. Lijkt zo makkelijk.... maar is het niet. Het eindresultaat zorgt in ieder geval altijd voor een groep schaterende kinderen.

Kraak de Code

In dit kinderspel heeft elk kind een code, maar probeer daar maar eens achter te komen. De vragen die je er over stelt, hoef je niet zelf te bedenken, maar staan op kaartjes die je omdraait. Spannend, want je moet goed opletten.

Handige Harry's

10 korte behendigheidsspelen, die je allemaal zeer kort speelt. Lekker bezig zijn en ondertussen veel pret beleven. En het is niet altijd zo makkelijk om een opdracht goed uit te voeren, maar wel heel leuk.

Dierenbingo kinderspel

Geen kaart met cijfers en een spelleider die allemaal rare dierengeluiden maakt. Was dat nou een koe of een varken die je net hoorde ? Een gezellig kinderspel met leuke dieren-bingo-kaarten.

De bendeleider

Kort en spannend spel, want als jij de rechercheur bent, moet je de bendeleider tussen al deze boefjes vinden. Goed opletten, goed kijken, misschien dat je dan de bendeleider vindt.

Kinderspel bendeleider

Verzamelaars

Kaarten sparen en hopen dat niet iemand anders die ook spaart. Heb je ze compleet, dan win je. Maar belangrijker is... wie verliest er, omdat hij niet zit op te letten ?

Wat is de volgorde ?

In dit korte kinderspel komt het op organisatietalent aan. Probeer in zo kort mogelijke tijd je hele klas (of alle kinderen op je feestje) in de goede volgorde te zetten. In welke volgorde ? Dat hoor je van de spelleider. Heerlijk spel voor tussen door.

Hoeveel weten jullie er ?

Hoeveel soorten fruit ken jij eigenlijk ? En jij ? Weet je er meer ? Ok, laat maar eens zien dan dat jij en je groep dit beter weten. Een kinderspel voor betweters en voor bluffers.

attributenspel

Attributenspel

Een kamer vol met spullen en dan zijn ze weer weg. Wat heb je net allemaal gezien ?

Het komt op goed onthouden en kalm blijven aan. Laat je niet afleiden.... 

LEGO Bouwspel

In dit Kinderspel komt het niet alleen op het bouwen aan, maar vooral op goede communicatie. Want... gaat jouw teamlid wel goed naar je luisteren of maakt hij er een potje van ?

Letters raden - Kinderspel

Een heerlijk spel voor in de klas. Elkaars letters raden door woorden te maken. Ontdek de lettercode van je tegenstanders door de juiste woorden te zeggen.

Levend Ganzenbord

Met zijn allen op straat, 63 vakjes en een dobbelsteen en spelen maar. In dit Kinderspel zijn de kinderen de ganzen en moeten ze proberen zo snel mogelijk op het 63e vakje te komen. Maar ja... onderweg zijn genoeg hindernissen.

levend ganzebord

Laserspel

Een eenvoudig spel om te maken, maar niet om te spelen. Laat je niet raken door de lasers. En lukt het je alleen.... dan wil dat niet zeggen dat je er samen ook ongeschonden door heen komt. Prima spelletje voor een kinderfeestje dus.

Alfabet verzamelen in Kinderspel

Als je goed kijkt, echt goed kijkt, dan zie je alle letters. Echt waar. Maar probeer maar eens rustig om je heen te kijken en alle letters 1 voor 1 te vinden.

Kinderspel zingboek

Zingboek

Mooi zingen is best moeilijk. Goed lezen is ook een uitdaging. Maar als we die dingen gaan mixen.... wat gebeurt er dan ?

Wie ben ik ?

Een lekker kort spelletje waarin goede vragen je gaan vertellen wie je nu eigenlijk bent.

Moordenaartje

Ja sorry... het is echt een kinderspel. Eén van de kinderen is een moordenaar. Gaat de rechercheur hem of haar vinden voor het te laat is ?

Zoeken en Onthouden in een Kinderspel

Hersentraining, hersentraining en nog eens hersentraining in dit spel. Hoeveel kun je onthouden ?

Pizza/Pannenkoek/Patat of Poffertjes

Een kort maar gezellig spel voor de met name kleine kinderen. Goed opletten, want een foutje is zo gemaakt.

kinderspel elementen dans

Water/Vuur/Aarde/Lucht dans

Zet de muziek maar aan en dansen maar. Maar als de muziek stopt, moet je niet de verkeerde keuze maken.

Briefjesspel

Communicatie lijkt zo makkelijk, maar is het niet. In dit kinderspel moeten de kinderen elkaar duidelijk maken wie ze zijn, maar daar zijn wel een aantal regels waar ze zich aan moeten houden. En regels.... daar houdt niemand van.

Tips voor dit Kinderspel

 • Indien je de spellen plastificeert, kun je ze onbeperkt weer gebruiken. Zeker op basisscholen geldt, 1x printen, plastificeren en daarna steeds hergebruiken.
 • In het draaiboek staat per spel: hoe lang het spel duurt, met hoeveel kinderen je het kan spelen en welke benodigdheden je gebruikt. Zo kun je snel bepalen welk spel het beste gekozen kan worden om te spelen.

Toch liever een ander groepsspel ?

Wie is de Saboteur junior button
button moordspel tieners
button pubquiz scholieren
button moordspel basisschool
button moord
button pubquiz
button escape
button saboteur
button envelop
button challenge
button ranking

 Wil je vrienden worden van Groepsspellen op Facebook? 

Like ons op Facebook en mis niks meer.

[cardoza_facebook_like_box]

 • Tineke Kroezen schreef:

  Voor kinderen tot welke leeftijd is dit ?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Tineke,

   Het Kinderspel is voor kinderen van de basisschool. De meeste spellen zijn geschikt voor de groepen 5 t/m 8. Maar er zijn ook een paar spellen voor de groepen 3 en 4.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Tessa schreef:

  Beste,

  Zijn alle spelen ook haalbaar met kinderen in België of zijn er spelen doe eerder op de Nederlandse kennis gericht zijn?

  Mvg

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   Ja de spellen zijn zeer zeker net zo geschikt voor Belgische kinderen als voor Nederlandse kinderen.

   Vriendelijke spelgroet Richard en Marjolein

 • Claire schreef:

  Hoi,
  Met hoe veel kinderen tegelijk kun je 1 spel ongeveer spelen?
  Alvast bedankt voor uw reactie.
  Groetjes Claire

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Claire,

   Het zijn totaal 30 spellen voor de basisschool leeftijd. Je kunt bijna alle spellen met de hele klas spelen.
   Bij sommige spellen verdeel je de klas in groepen die elk het spel spelen en soms speel je met de hele klas samen het spel.

   En eenmaal gekocht kun je dit altijd blijven spelen. Dus ook andere klassen kunnen het spelen.
   We weten dat bepaalde scholen die het gekocht hebben, de materialen van de spellen hebben geplastificeerd.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Wilma schreef:

  Hallo Richard en Marjolein,
  Zijn er ook spellen bij die geschikt zijn voor kleuters?
  M.vr.gr. Wilma

 • Sjoerd schreef:

  Hoi Richard en Marjolein,

  Bedankt voor dit waardevolle spel. Ik heb het besteld voor mijn klas (groep 6), maar inmiddels gebruiken de meesters en juffen van de andere groepen het spel ook. Een aantal spellen kenden we al, maar hadden we niet echt materialen van. Nu dus wel. We hebben het geprint en daarna geplastificeerd, waardoor we het nu jaren kunnen gebruiken. Dat spel met dierenkwartetten maken, die je eerst moet zoeken, is nu al het favoriete spel van mijn klas en hebben we al 3x gespeeld ?.

  Succes met jullie spellen!

  Groeten,

  meester Sjoerd

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi meester Sjoerd,

   Bedankt voor jouw spontane reactie op het ons nieuwe spel. De eerste reactie, dus fijn te lezen dat het spel in de smaak valt :-).
   Veel plezier met het spelen van alle 30 Kinderspellen!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • >
  WhatsApp chat