Kinderfeestje Rotterdam? De 50 leukste verjaardagsfeestjes op een rij

Is je kind binnenkort jarig? En wil je een kinderfeestje in Rotterdam organiseren? Keuze te over. Maar hoe meer keuze, hoe lastiger het soms is, om net dat gave kinderfeestje voor je kind te vinden. Om je wat te helpen, hebben we onze tips met leuke verjaardagsfeestjes in Rotterdam en omgeving voor je op een rijtje gezet.

Het is af en toe een beetje zoeken naar een speld in een hooiberg. Zoveel keuze aan leuke kinderfeestjes in Rotterdam? Waar te beginnen!

Kinderfeestje Rotterdam

Eigenlijk is dat helemaal niet zo heel moeilijk. Want, kijk eerst eens waar je kind echt gelukkig van wordt.

Uiteraard gaat het erom dat hij of zij het aller gaafste kinderfeestje ooit krijgt.

Heb je een zoon die graag met z’n vriendjes een heel stoer kinderfeestje in Rotterdam wil? Bijvoorbeeld een survival feestje, of een lasergame verjaardagsfeestje? Of heb je een dochter die graag met de meiden iets leuks wil maken op haar verjaardagspartijtje, of juist met paarden of pony het kinderfeestje wil vieren.

Twee vragen aan jou:

Dus eigenlijk zijn er 2 vragen die je moet beantwoorden.

1. Wil je het Kinderfeestje ergens in of rond Rotterdam organiseren of organiseer je liever een kinderfeestje thuis?

2. Welk kinderfeestje past het beste bij jouw kind?

Kinderfeestje

Top 6 kinderfeestjes

Kinderfeestje in Rotterdam, of toch bij je thuis?

Of je het buiten de deur wilt organiseren of thuis hangt natuurlijk af van meerdere redenen. Voordat je bepaalt wat je gaat doen met het kinderfeestje stel je jezelf meestal als eerste de vraag:

Wat mag het Kinderfeestje kosten?

Je zult merken dat er nogal een verschil zit in wat je moet betalen per kinderfeestje. In de algemeenheid geldt dat als je besluit het kinderfeestje in Rotterdam ergens te gaan laten plaatsvinden, dat je veel meer kwijt bent dan thuis.

De reden is dat je op locatie ergens meestal een prijs per kind betaalt. En €10 per kind is natuurlijk helemaal niks, meestal betaal je nog wel meer. Met 10 kinderen betekent het dus dat je al gauw boven de €100 uit komt. En dan heb je nog niks gegeten of gedronken daar. Totaal een paar honderd euro moet je niet gek van opkijken.

Dus bedenk wel even van tevoren wat het kinderfeestje van je kind je waard is, voordat je op zoek gaat naar een geschikte activiteit in of rond Rotterdam. 

Besluit je om buiten het kinderfeestje in Rotterdam te gaan organiseren, dan is het handig om ook even na te denken over:

Het vervoer

Met 10 kinderen op een kinderfeestje, heb je meestal 3 auto's nodig. Veel huishoudens hebben 1 of 2 auto's, dus je zult dan wel nog ergens een derde auto moeten regelen. Natuurlijk kun je in Rotterdam wellicht dan nog beter even met het openbaar vervoer gaan, al betaal je daar wel weer extra voor.

Met een dikke portemonnee maakt dit alles niks uit, maar heb je minder geld om uit te geven, dan hebben we misschien wel een veel beter idee.

Toch thuis organiseren? Kies dan voor het allerleukste feestje ooit.

En kinderfeestje ergens in Rotterdam organiseren is natuurlijk makkelijk. Je trekt de deur achter je dicht en als je 's middags weer terug komt en het verjaardagsfeestje is afgelopen, heb je niks meer op te ruimen? En toch gaan we je voorspellen dat ze het over een paar jaar nog maar over 1 kinderfeestje zullen hebben met de vriendinnen en vrienden: het kinderfeestje thuis. Maar dan moet je er natuurlijk wel even wat van maken.

Als wij onze meiden vragen: wat vonden jullie het leukste kinderfeestje ooit? Of als we hun vriendinnen spreken en kinderfeestjes ter sprake komen, dan gaat het altijd over onze kinderfeestjes. Die waren zo gezellig, spannend en uitdagend. Zelfs de ouders van die kinderen spreken ons er nog steeds op aan!

Overweeg dus zeker om je kinderfeestje thuis te organiseren. Hier volgen onze ideeën:

Op deze pagina hebben we 3 superleuke kinderspellen van ons voor je geselecteerd, waar je gegarandeerd een super leuk kinderfeestje thuis mee gaat organiseren. En als het je wat uitmaakt wat de kosten van het kinderfeestje mogen zijn, dan gaan deze spellen je zeker een tevreden gevoel geven, want ze zijn ongeveer 8x minder duur dan de activiteiten op deze pagina van de kinderfeestjes in Rotterdam. 

Wil je meer lezen over deze 3 spellen, klik dan HIER.

We snappen dat niet iedereen het fijn vindt om een stel stuiterende kinderen in huis te moeten vermaken met een feestje. Toch kan het je dus behoorlijk schelen in de kosten en hoeft het ook niet heel ingewikkeld te zijn. Vond je geen van onze 3 spellen geschikt, dan kun je bijvoorbeeld ook kiezen om een make-up kinderfeestje aan huis te organiseren, waarbij je een visagist laat langs komen. Of je zet een spannende speurtocht uit bij jou in het park. Met aan het eind natuurlijk een verstopte schat. Ben je van plan trouwens om een speurtocht te organiseren, dan hebben we nog een leuk gratis E-book 'de 20 leukste speurtochtideeën' voor je. 

Meer weten? Bekijk al onze spellen voor kinderen die je thuis kunt spelen met een verjaardagsfeestje

Tips per thema, voor een kinderfeestje in Rotterdam

Lees hieronder onze tips per thema voor de leukste verjaardagsfeestjes in Rotterdam.

Creatief kinderfeestje Rotterdam

Is je kind een nieuwe Van Gogh in de dop? Of kan hij niet wachten op z'n eerste graffite handtekening te zetten? Hieronder vindt je een aantal leuke creatieve Rotterdam kinderfeestjes op een rij:

Voel je als Ariël bij het zeemeermin kinderfeestje

Vanaf € 189 (bij 10 personen)

Glitter and glamour make-up kinderfeestje

€ 186 (bij 10 personen)

Koken in de kinderkeuken Rotterdam

Vanaf € 165 (bij 10 personen)

Creatieve workshops bij Henny in Barendrecht

Prijs € 125 (bij 10 personen)

Creatieve feestjes en workshops bij Waterloo

€ 210 voor graffiti (bij 10 personen)

Kinderfeestje: Modeontwerper voor 1 dag 

€ 129 (bij 10 personen)

Duurzaam kinderfeestje Rotterdam: maak je creatie met afval

Prijs € 125 (bij 10 personen)

Kinderfeestje: onwerp je eigen unicorn

Prijs € 180 (bij 10 personen)

Feestje bij Villa Zebra kindermuseum Rotterdam

€ 100 euro (bij 10 personen)

Stoere en actieve kinderfeestjes in Rotterdam

We vonden het zelf altijd best lastig, van die jongens die lopen te stuiteren tijdens een kinderfeestje. Herkenbaar? Moet jouw kind ook zijn energie kwijt? Dan zijn onderstaande actieve en stoere kinderfeestjes in Rotterdam misschien een idee. 

Kidsmarina kinderfeestje in de Rotterdamse haven

Vanaf € 150 (bij 10 personen)

Kinderduikfeestje: vier je verjaardag onder water

Vanaf € 300 (bij 10 personen)

Lekker spelen bij Avontura Barendrecht

Vanaf €110 (bij 10 personen)

Een stoer skatefeestje in Rotterdam

€ 200 (bij 10 personen)

Lekker swingen: disco- zwemmen in Rotterdam

Prijs op aanvraag

Op de latten bij Indoorski en Snowboard Rotterdam

Vanaf € 180 (bij 10 personen)

Klimmen en klauteren: Kinderfeestje Fun Forest Rotterdam

Vanaf 189 (bij 10 personen)

Kinder escape room: De Wereldreiziger in Capelle a/d IJssel

Vanaf € 125 (bij 10 personen)

Kinderfeestje Judo, Karate, Krav Maga of Kickboksen

Vanaf € 100 (bij 10 personen)

De meeste kinderfeestjes die we in deze blog beschreven hebben zitten in Rotterdam zelf. Maar ook zitten er enkele tussen met een kinderfeestje in Spijkenisse of een kinderfeestje in Barendrecht of Vlaardingen. En het is natuurlijk allemaal nog goed bereikbaar.  

Organiseer een onvergetelijk gaaf verjaardagfeestje thuis

Kinderfeestjes in Rotterdam zijn er genoeg te organiseren, zoals je hebt gezien. Maar eerlijk gezegd vinden onze kinderen de verjaardagsfeestjes thuis nog altijd het allerleukst. Regelmatig spreken ze af met vriendinnen en als het over een feestje gaat, zeggen die meiden nog steeds: dat Wie is de Saboteur kinderfeestje was het leukste feestje ooit!

Maar ook heel veel ouders reageren op dit moment zeer positief op onze Escape Room junior en op het Kinderspel. 

Fijn dus dat je toch nog even kijkt of een Kinderfeestje thuis misschien ook wel een goed idee is. Want misschien dacht je 'wat moet ik thuis dan organiseren', of  'de kinderen gaan zich vast vervelen bij ons thuis'. ONJUIST!

We hebben bij Groepsspellen drie spellen die zeer geschikt en super leuk zijn voor kinderfeestjes tussen de 8 en 13 jaar. En niet onbelangrijk: zéér betaalbaar.

Deze spellen kosten alledrie tussen de €24,97 en €27,50 totaalDus niet per kind, maar in totaal!

En met de garantie dat je het gaafste kinderfeestje ooit organiseert. Uit ervaring weten we dat de kinderen stuiterend weer naar huis gaan. Hieronder kun je de 3 spellen nader bekijken. Alvast veel plezier.

Escape room fan? Speel deze bij je thuis 

€ 24,97 (ongeacht het aantal spelers)

Bij deze escape room zit je gevangen in een game. Welk kind vindt dat nou niet spannend? Je kunt het spel spelen in je eigen huis, of welke locatie in de regio Rotterdam dan ook. Kinderen komen vol adrenaline en met een grote glimlach het spel uit. 

Dol op Wie is de Mol? Wie saboteert jouw feestje? 

€ 23,97 (ongeacht het aantal spelers)

Kijken jullie thuis ook samen wie is de mol? Dan vindt je kind dit een geweldig kinderfeestje. De spellen zijn net zo opgebouwd als het programma. Hier geldt ook 'Niets is wat het lijkt...' En de kinderen gaan zelfs een echte test maken over de mol. 

Spellenpakket: 30 leuke spellen voor kinderen

€ 27,50 (voor 30 spellen)

Ga je een feestje vieren voor een kind tussen de 6 en 12 jaar? Dan is dit spellenpakket super geschikt. Bij de 30 spelletjes zitten zowel doe- als denkspellen. Kortom, voor elk kind wat wils met het kinderfeestje. 

Wil je een betaalbaar kinderfeestje in Rotterdam en geen 200 euro betalen?

Betaalbaar kinderfeestje

We kunnen niet bij iedereen in de portemonnee kijken. Maar wat we wel weten, is dat een kinderfeestje gewoon serieus geld kost. Uiteraard wil je het beste voor je kind, maar het kan ook anders.
Wil je niet bakken met geld kwijt zijn aan een kinderfeestje in Rotterdam, vier het dan lekker bij je thuis. Je bent dan niet €200 kwijt, maar hooguit €30 met een leuk spel voor kinderen. Je houdt je geld in de zak en je hebt een kind met vrienden of vriendinnen die nog jaren over dit kinderfeestje zullen praten.

Lees onze reviews hieronder. Fijne verjaardag gewenst!


Stefanie

Review Escape room Junior

Ik heb giseren op de verjaardag van mijn dochter die 12 werd dit spel gespeeld. Vergt wat voorbereiding maar wat een geweldig succes was het. Ook mijn zoon van 13 vond het super!


Linda

Review Wie is de Saboteur junior

Wij hebben afgelopen weekend het 'Wie is de saboteur?' spel gespeeld met 12 kinderen tijdens het feestje van onze 11 jarige dochter. Het was echt een groot succes! Iedereen deed fanatiek mee en ze hadden de grootste lol. Ook voor de kinderen die het 'Wie is de Mol?' programma niet/nauwelijks kenden van televisie was het leuk om te spelen, er zitten gewoon leuke opdrachten/spelletjes bij voor iedereen. Bij de voorbereiding werd ik ook fanatiek en heb nog 1 spelletje erbij verzonnen en een andere aangepast, dat was ook makkelijk om te doen. Ontzettend bedankt en ik kom zeker nog eens bij jullie terug voor andere spelen!


Lisette

Review Escape room Junior

Wat een super leuke escape room. Gisteravond eerst gezellig met mijn man een avondje geknutseld om alles mooi en netjes te maken. En we hebben het zojuist gespeeld. De kinderen zijn helemaal enthousiast. Door de filmpjes, het appen en bellen wordt het heel echt. Absoluut een aanrader!


Aly

Vraag over kinderfeestje Wie is de Saboteur

We willen dit spel met 18 kinderen spelen kan dat, zo niet hebben jullie een alternatief. De kinderen zijn 12 jaar (groep 8) en zitten samen in 1 klas mijn dochter wil dus met de hele klas haar verjaardagsfeestje vieren, en hoelang duurt gemiddeld dit spel in totaal..
Ben zeer benieuwd naar jullie antwoord


Richard en Marjolein

Goedenavond Karo,

Bedankt voor je vragen. En leuk dat je zo enthousiast bent over het spel.
* Er zijn inderdaad kant-en-klare uitnodigingen erbij en die zijn printbaar.
* De testen zijn voor een tablet of computer (excel programma).
* Bij de kinderversie zijn de groene en rode schermen ook aanwezig.

vriendelijke spelgroet,

Richard en Marjolein


Karo

Vraag en review Wie is de Saboteur

Wauw, dit ziet er geweldig uit en sta op het punt dit te bestellen voor mijn (bijna) tienjarige dochter!
Ik heb nog drie praktische vraagjes (ondanks dat er al heel wat duidelijke uitleg op jullie website staat 🙂 ):
* Zijn er printbare uitnodigingen bij? Zo ja, kan je deze nog personaliseren?
* Wanneer de kinderen de testen invullen (waarbij hun kennis over de mol zal worden getest), kunnen ze dit doen op een tablet of een computer of dient dat te gebeuren op papier? Hoe gebeurt de correctie van die test?
* Bij de volwassen saboteur las ik iets over de groene en rode schermen, is dat bij deze kinderversie ook?
Alvast bedankt voor jullie reactie!!


Richard en Marjolein

Antwoord kinderfeestje Wie is de Saboteur

Goedemiddag Aly,

Het spel is officieel tot en met 15 personen, omdat de test maar gemaakt is voor maximaal 15 personen.
Indien je de test 2x opslaat op je computer (en het document niet dezelfde naam geeft, maar bijvoorbeeld test 1tm10 en test 11tm18) dan kun je het ook wel met 18 personen spelen.
De Saboteur vinden wordt iets lastiger met een grotere groep, maar je kunt de spellen wel zo aanpassen dat iedereen mee kan spelen.

Het spel duurt 2,5 - 6 uur, al naar gelang welke versie je van het spel gaat spelen. In het draaiboek staat uitgelegd welke 3 versies je kunt spelen.
We hopen hiermee je vragen te hebben beantwoord.

met vriendelijke spelgroet,

Richard en Marjolein

>