Kinderfeestje Groningen: check deze 52 toppers

Er is er één jarig, hoera, hoera....Het is bijna zover, je kind is jarig. Go, go go, snel op zoek naar het gaafste kinderfeestje in Groningen. Want je wil het toch nét iets leuker dan vorig jaar en vooral niet hetzelfde kinderfeestje als een vriendje of vriendinnetje. Keuze genoeg voor leuke kinderfeestjes in Groningen. Maar dat maakt het niet altijd gemakkelijker. Hoe meer keuze, hoe meer keuzestress! Zullen we je helpen? We hebben ons tips en ideeen voor de leukste kinderfeestjes in Groningen (stad en provincie) voor je op een rijtje gezet.  

Kinderfeestje Groningen

Het blijft soms echt een zoektocht. Waar te starten? Er zijn zoveel leuke en gave kinderfeestjes in Groningen te vieren. 

Meestal beginnen we als een dolle te zoeken op internet. Het is bijna net zo lastig als het vinden van een leuke vakantie. Maar als je er even bij stil staat, is het helemaal niet zo moeilijk. Het belangrijkste zit waarschijnlijk naast je op de bank. Vraag eens aan je kind zelf wat hij of zij het liefste wil doen. Het hoeft niet gelijk een specifiek kinderfeestje te zijn. Maar waar wordt je kind nu gelukkig van?

Heb je bijvoorbeeld een echt 'meisje meisje', dan wil ze waarschijnlijk ook een echt glitter and glamour kinderfeestje of een verjaardagsfeestje met allemaal eenhoorns. Heb je een stoere zoon, dan zal hij een glimlach krijgen van een survival kinderfeestje in Groningen. Of paintballen of waterskiën als verjaardagsfeestje in Groningen. 

We hebben twee vragen aan jou:

Het is niet zo moeilijk. Twee vragen die je moet beantwoorden:

1. Wil je het kinderfeestje ergens in of rond Groningen organiseren of organiseer je liever een kinderfeestje thuis?

2. En welk type kinderfeestje past het beste bij jouw kind? 

Vier het kinderfeestje in Groningen, of toch bij je thuis?

Woon je in Groningen stad, of in de provincie Groningen, dan zijn er tal van leuke kinderfeestjes te vieren. Maar of je het op locatie wil vieren of thuis, hangt natuurlijk af van een aantal factoren. Belangrijk voor je zelf is dus om eerst te kijken wat je budget voor een kinderfeestje is. 

Wat wil je betalen voor het Kinderfeestje?

Neem een dikke portemonnee mee, zeiden wij altijd bij de kinderfeestjes van onze kinderen. Pffff, het is soms echt schrikken wat je kwijt bent. Goed speuren loont ook. Er zit namelijk een behoorlijk verschil tussen de kosten van de verschillende kinderfeestjes. En over het algemeen geldt: ga je een kinderfeestje in Groningen vieren? Dan ben je een stuk meer kwijt dan dat je het thuis houdt. 

Prijs per kind

Ervaring leert, dat je op een locatie vaak betaalt voor een prijs per kind. Zie ook maar eens de voorbeelden uit onze lijst hier zo onder. En per kind betaal je vaak minimaal zo'n 10 euro. Ben je dan met een leuk cluppie kinderen, dan betekent het dat je al snel boven de 100 euro uitkomt. En dan heb je nog geen chips of ranja gegeten! Je moet niet raar staan te kijken als je op een paar honderd euro voor een kinderfeestje uitkomt. Dat wordt dus even sparen...

Dus ga vooraf even goed nadenken wat het kinderfeestje je waard is, voordat je op zoek gaat naar een leuk kinderfeestje activiteit in Groningen.  

Ben je eruit qua kosten? Dan is er nog een puntje op de lijst waar je over moet denken als je een kinderfeestje in Groningen gaat vieren:

Het vervoer

Vroeger hadden wij altijd de regel, je mag zoveel kinderen vragen als dat je oud wordt. Maar de kinderfeestjes van tegenwoordig gaan vaak niet meer zo. Al snel heb je een verjaardagsfeestje met zo'n tien kinderen. Tja, en wil je dan ergens heen? Dan heb je dus ook al drie auto's nodig. Veel gezinnen hebben tegenwoordig een tweede 'boodschappenauto' of bakfiets erbij. Maar voor drie auto's, komt het er vaak op aan dat je van iemand vervoer moet lenen. 

Of je gaat met het openbaar vervoer. De vraag is altijd of dat zo fijn is met tien stuiterende kinderen. En ook qua kosten kan dit nog best oplopen. 

Toch thuis organiseren? Dan hebben we het allerleukste feestje ooit.

Een kinderfeestje organiseren in Groningen is natuurlijk het makkelijkste wat erbij is. Je hoeft minder in te kopen, geen gezeur en gesmeer in je huis en als je 's avonds thuiskomt heb je niks op te ruimen. Maar we gaan je nu iets vertellen, wat misschien nog lastig te geloven is. Over een paar jaar gaan je kind en z'n vriendjes en vriendinnetjes het nog maar over één kinderfeestje hebben: jullie kinderfeestje thuis in Groningen. Ja, ja, je moet er alleen zelf nog wel wat voor doen. 

Onze meiden zijn nu 17 en 14. Maar zij weten nog als de dag van gisteren te vertellen wat zij allemaal op hun kinderfeestje thuis hebben gedaan. En ook vriendinnen vonden het altijd geweldig. Zo origineel en soms spannend! 

Dus ben je om? Aan het nadenken om een kinderfeestje thuis in Groningen te organiseren. Hier volgen onze ideeën:

Garantie voor leuk kinderfeestje

We hebben onder aan deze pagina drie super toffe kinderspellen voor je uitgelicht. De spellen geven je een garantie op een super leuk kinderfeestje.En bij het horen van de kosten ben je zeker overtuigd van deze garantie. Want we kunnen je vast verklappen, met zo'n spel ben je tot ongeveer 8 keer minder duur uit, dan dat je kiest uit de activiteiten van deze pagina van een kinderfeestje in Groningen. 

Benieuwd? Meer lezen over de 3 spellen, klik dan HIER.

Je ziet het, het hoeft niet veel te kosten, of ingewikkeld te zijn. Tegelijkertijd snappen we ook wel dat niet iedereen het fijn vindt om zelf de kinderen thuis te vermaken. Of misschien heb je kinderen die helemaal niet van spellen houden. Een andere optie, om toch een goedkoop kinderfeestje in Groningen te hebben, is om iemand aan huis te laten komen. Bijvoorbeeld een leuke schminkfeestje of een goochelaar aan huis? Bij mooi weer is het ook nog een optie om naar het park te gaan. Zet een leuke speurtocht uit en de kinderen hebben de tijd van hun leven. Ben je van plan een speurtocht uit te zetten, kijk dan nog even bij ons gratis E-book, met 'de 20 leukste speurtochtideeën'. Handig voor je inspiratie. 

Meer weten? Bekijk al onze spellen voor kinderen die je thuis kunt spelen met een kinderfeestje

Ideeen per thema, voor een kinderfeestje in Groningen

Op zoek naar leuke tips voor het leukste verjaardagsfeestje in Groningen? Bekijk onderstaande toppers, ingedeeld naar thema.

Creatief kinderfeestje Groningen

Heb jij zo'n kind dat altijd aan het knutselen of tekenen is? Of juist een kind dat staat te popelen om mee te doen aan heel Holland bakt? Of juist dol is op fotografie of films? Hieronder vind je een aantal leuke, creatieve Groningse kinderfeestjes op een rij:

Kinderatelier en rondleiding in Groninger Museum

Vanaf € 130 (bij 10 personen)

Kinderfeestje: zelf sieraden maken en nagels lakken

Prijs op aanvraag

>> Denderz

Naar het Grafisch Museum in Groningen

Vanaf € 125 (bij 10 personen)

Voor de chocoladefans! Chocolade kinderfeestje

Prijs € 155 (bij 10 personen)

Lithoworkshop bij Marieke Keuken; kinderfeestje Haren

€ 120 (bij 10 personen)

Kinderfeestje Timmeren en knutselen in Zeerijp 

+/- 80 euro (max 8 personen)

Green screen kinderfeestje in Veendam

Prijs € 196 (bij 8 personen)

Mozieken op je kinderfeestje in Hoogezand

Prijs € 150 (bij 10 personen)

Creatief met Textiel: een kinderknutsel & frutselfeestje 

€ 108 euro (bij max 8 personen)

Stoere en actieve kinderfeestjes in Groningen

Powerrrr! Staat jouw kind altijd 'aan' en is het dol op ravotten en stoere dingen doen? Dan kan je kind vast zijn energie kwijt bij een van onderstaande actieve en stoere kinderfeestjes in Groningen.

Circus Kinderfeestje in Groningen

Vanaf € 150

Voor de echte klimgeiten in Groningen

Vanaf € 300 (bij 10 personen)

Lekker naar buiten met je klimfeestje in Haren

Vanaf €110 (bij 10 personen)

Kinderfeestje skiën in Groningen op de indoorskibaan

€ 95 (bij 10 personen)

Survivallen, paintball of boogschieten kinderfeestje Veendam

Vanaf 125 € (voor 10 personen)

Zeemeermin worden? Dat kan in het zwembad in Haren

Vanaf € 225 (bij 10 personen)

Op zoek naar een spannend lasergame feestje?

Vanaf 110 (bij 10 perosnen)

Kinder escape room: Drie kamers bij Break Out Grunopark

Vanaf € 100 

Naar het Skate- en BMXpark in Groningen

Vanaf € 150 (bij 10 personen)

Groningen is gelukkig niet al te groot en ook de files vallen nog mee. Of je nu een kinderfeestje in Groningen stad of ommeland zoekt, er zit vast wel wat bij. Zo nu en dan hebben we in deze blog ook een uitstapje gemaakt met kinderfeestjes in Haren, Paterswolde of Leek gemaakt. Allemaal nog goed te bereiken. 

Organiseer het tofste verjaardagfeestje thuis

Genoeg kinderfeestjes in Groningen, heb je kunnen lezen. En tussen de regels door heb je ook kunnen zien, dat wij erge fan zijn van kinderfeestjes thuis. Want waarom zou je veel betalen en ook nog in een troosteloze ballenbak omgeving komen. Gelukkig zijn we niet de enige en krijgen we veel leuke reacties op onze spellen voor kinderfeestjes. Zo krijgen we veel leuke reacties over het Wie is de mol kinderfeestje en ook het Escape kinderfeestje is erg in trek. Allebei gewoon thuis of op een eigen gekozen locatie te spelen. 

Heb je altijd rondgelopen met het idee 'de kinderen gaan zich vast vervelen bij ons thuis'? Dan heb je het  ONJUIST!

We hebben namelijk drie spellen die super geschikt zijn voor een kinderfeestje tussen de 8 en 13 jaar. En heel belangrijk: het geeft je een zeer betaalbaar kinderfeestje. 

Je betaalt per spel en niet per kind. Alledrie de spellen kosten tussen de €24,97 en €27,50 totaal

Betaalbare kinderspellen

Hieronder kun je de 3 spellen nader bekijken. Alvast veel plezier.

Fan van Escape rooms? Speel deze bij je thuis 

€ 24,97 (ongeacht het aantal spelers)

Deze escape room kun je overal spelen: in je eigen huis, of op welke locatie in regio Groningen dan ook. De kinderen zitten volgens het verhaal gevangen in een game en moeten door deze games 'te spelen' ontsnappen. Welk kind vindt dat nou niet spannend? Kinderen komen vol adrenaline en met een grote glimlach het spel uit. 

Kijk je altijd samen 'Wie is de Mol'? Topfeestje

€ 23,97 (ongeacht het aantal spelers)

Zit jij 's avonds met je kind ook samen te kijken naar Wie is de mol? Dan vindt je kind dit een geweldig kinderfeestje. De spellen zijn net zo opgebouwd als het programma. Hier geldt ook 'Niets is wat het lijkt...' En de kinderen gaan zelfs een echte test maken over de mol. 

Spellenpakket: 30 leuke spellen voor kinderen

€ 27,50 (voor 30 spellen)

Wil je meerdere spellen spelen op je kinderfeestjes? En is je kind tussen de 6 en 12 jaar? Dan is dit spellenpakket super geschikt. Bij de 30 spelletjes zitten zowel doe- als denkspellen. Kortom, voor elk kind wat wils met het kinderfeestje. 

Betaalbaar kinderfeestje

Betaalbaar kinderfeestje in Groningen en geen 200 euro betalen?

Over het algemeen geldt: een kinderfeestje is best duur. En tuurlijk, je wilt je kind een onvergetelijke dag geven. Maar het kan ook goedkoper.
Wil je minder geld uitgeven en toch een tof kinderfeestje in Groningen vieren? Vier het dan lekker bij je thuis. Je bent dan niet €200 kwijt, maar hooguit €30 met een leuk spel voor kinderen. Het geld blijft in je portomonnee en de kinderen zullen nog lang napraten over dit super feestje!

Lees onze reviews hieronder. Fijne verjaardag gewenst!


Stefanie

Review Escape room Junior

Ik heb giseren op de verjaardag van mijn dochter die 12 werd dit spel gespeeld. Vergt wat voorbereiding maar wat een geweldig succes was het. Ook mijn zoon van 13 vond het super!


Linda

Review Wie is de Saboteur junior

Wij hebben afgelopen weekend het 'Wie is de saboteur?' spel gespeeld met 12 kinderen tijdens het feestje van onze 11 jarige dochter. Het was echt een groot succes! Iedereen deed fanatiek mee en ze hadden de grootste lol. Ook voor de kinderen die het 'Wie is de Mol?' programma niet/nauwelijks kenden van televisie was het leuk om te spelen, er zitten gewoon leuke opdrachten/spelletjes bij voor iedereen. Bij de voorbereiding werd ik ook fanatiek en heb nog 1 spelletje erbij verzonnen en een andere aangepast, dat was ook makkelijk om te doen. Ontzettend bedankt en ik kom zeker nog eens bij jullie terug voor andere spelen!


Lisette

Review Escape room Junior

Wat een super leuke escape room. Gisteravond eerst gezellig met mijn man een avondje geknutseld om alles mooi en netjes te maken. En we hebben het zojuist gespeeld. De kinderen zijn helemaal enthousiast. Door de filmpjes, het appen en bellen wordt het heel echt. Absoluut een aanrader!


Aly

Vraag over kinderfeestje Wie is de Saboteur

We willen dit spel met 18 kinderen spelen kan dat, zo niet hebben jullie een alternatief. De kinderen zijn 12 jaar (groep 8) en zitten samen in 1 klas mijn dochter wil dus met de hele klas haar verjaardagsfeestje vieren, en hoelang duurt gemiddeld dit spel in totaal..
Ben zeer benieuwd naar jullie antwoord


Richard en Marjolein

Goedenavond Karo,

Bedankt voor je vragen. En leuk dat je zo enthousiast bent over het spel.
* Er zijn inderdaad kant-en-klare uitnodigingen erbij en die zijn printbaar.
* De testen zijn voor een tablet of computer (excel programma).
* Bij de kinderversie zijn de groene en rode schermen ook aanwezig.

vriendelijke spelgroet,

Richard en Marjolein


Karo

Vraag en review Wie is de Saboteur

Wauw, dit ziet er geweldig uit en sta op het punt dit te bestellen voor mijn (bijna) tienjarige dochter!
Ik heb nog drie praktische vraagjes (ondanks dat er al heel wat duidelijke uitleg op jullie website staat 🙂 ):
* Zijn er printbare uitnodigingen bij? Zo ja, kan je deze nog personaliseren?
* Wanneer de kinderen de testen invullen (waarbij hun kennis over de mol zal worden getest), kunnen ze dit doen op een tablet of een computer of dient dat te gebeuren op papier? Hoe gebeurt de correctie van die test?
* Bij de volwassen saboteur las ik iets over de groene en rode schermen, is dat bij deze kinderversie ook?
Alvast bedankt voor jullie reactie!!


Richard en Marjolein

Antwoord kinderfeestje Wie is de Saboteur

Goedemiddag Aly,

Het spel is officieel tot en met 15 personen, omdat de test maar gemaakt is voor maximaal 15 personen.
Indien je de test 2x opslaat op je computer (en het document niet dezelfde naam geeft, maar bijvoorbeeld test 1tm10 en test 11tm18) dan kun je het ook wel met 18 personen spelen.
De Saboteur vinden wordt iets lastiger met een grotere groep, maar je kunt de spellen wel zo aanpassen dat iedereen mee kan spelen.

Het spel duurt 2,5 - 6 uur, al naar gelang welke versie je van het spel gaat spelen. In het draaiboek staat uitgelegd welke 3 versies je kunt spelen.
We hopen hiermee je vragen te hebben beantwoord.

met vriendelijke spelgroet,

Richard en Marjolein

>