Kinderfeestje Amsterdam: Waar vier je het gaaftste feestje?

Wil je een kinderfeestje in Amsterdam of omgeving voor je kind organiseren? Dan zijn er genoeg leuke ideeën om je zoon of dochter een gaaf verjaardagsfeestje te geven. Of je nou een sportief of actief kinderfeestje zoekt, of bijvoorbeeld een creatief kinderfeestje. We hebben wat tips voor je op een rijtje gezet.

Maar eerst 2 vragen aan jou:

Om een goede keuze te kunnen maken uit het enorme aanbod van kinderfeestjes in Amsterdam stellen we je eerst 2 vragen:

1. Wil je een kinderfeestje buiten de deur in of rond Amsterdam vieren of vier je het eigenlijk liever thuis?

2. Welk soort kinderfeestje past het beste bij jouw kind?

Kinderfeestje

Top 6 kinderfeestjes

1.Kinderfeestje in Amsterdam of bij je thuis?

Kinderfeestje Amsterdam

Maar de allereerste keuze die je moet maken, is of je het feestje ergens buitenshuis wilt organiseren of toch liever bij jezelf thuis. 

3 dingen die je jezelf hierbij kan afvragen:

Wat mag het Kinderfeestje in Amsterdam kosten?

De keuze hangt natuurlijk allereerst af van de inhoud van je portemonnee. Ergens op een locatie het kinderfeestje organiseren kost over het algemeen meer dan een verjaardagsfeestje thuis organiseren.

Hierbij moet je rekening houden dat je meestal per kind betaalt als je ergens een locatie bezoekt. Bijvoorbeeld Trampoline springen kost je voor 1,5 uur voor 10 kinderen €110 en bowlen en lasergamen betaal je voor 10 kinderen €130. En dat zijn nog de goedkope activiteiten, want het kan wel oplopen tot €200 a €250 al naar gelang je wensen. Denk dus - alvorens je je kind belooft het kinderfeestje buiten de deur te doen - of je dit kunt en wilt betalen.

Kun je het vervoer regelen?

Het klinkt misschien flauw, maar met 4 kinderen in 1 auto en 10 kinderen op een feestje, heb je 3 auto's nodig. Veel huishoudens hebben 1 of 2 auto's, dus je zult dan een 3e auto moeten regelen. Of je moet kijken of het openbaar vervoer uitkomst biedt. Daar zitten echter dan wel weer extra kosten aan vast (maar ja, met de auto heb je ook parkeerkosten).

Het allerleukste feestje...... DIT MOET JE LEZEN!

Buiten de deur een feestje houden is natuurlijk het makkelijkst. Je trekt de deur achter je dicht en geen rommel thuis als het feestje weer is afgelopen? Maar over welk feestje gaat je kind het jaren later nog hebben en welke is hij/zij vergeten?

Uit onze ervaring blijkt dat onze meiden de kinderfeestjes thuis veel specialer vonden. Natuurlijk moet je dan wel nog iets super gaafs regelen, maar thuis in de eigen vertrouwde omgeving vinden kinderen vaak het allerleukst. Ze zijn op andere verjaardagsfeestjes al zo vaak wezen springen, klimmen, lasergamen, bowlen...

Tijd voor wat anders dus.

Via Groepsspellen.nl brengen we 3 superleuke kinderspellen hier verder op deze pagina onder je aandacht. Zeker als je de prijs van het kinderfeestje belangrijk vindt (bijna 8x zo goedkoop, maar minimaal net zo leuk), dan zul je hier erg blij van worden. Alledrie super leuke spellen, waarmee je gegarandeerd een onvergetelijk verjaardagsfeestje voor je kind kan organiseren.

Kijk voor die 3 super leuke spellen maar eens HIER.

Wil je toch nog wat anders thuis doen? Regel bijvoorbeeld een goochelaar, clown, nagelstyliste of schminker aan huis. Of zet een gave speurtocht uit in het park bij je in de buurt. Inspiratie voor speurtochten nodig?

Lees dan onze blog met de 20 leukste speurtochtideeën.

2. Welk kinderfeestje in Amsterdam kies je?

Er is zoveel keuze om een leuk kinderfeestje in Amsterdam te vieren. Keuzestress? Ga dan eerst kijken wat er past bij je kind. Want hij of zij moet het meest magische kinderfeestje ooit krijgen! 

Waar ben je naar op zoek? Een stoer en actief kinderfeestje (bijvoorbeeld paintballen, survival, escape room of lasergamen, klimmen aan de klimwand, trampoline springen, zwemfeestje of een indoor speeltuin) of liever een creatief kinderfeestje (denk aan knutselen, goochelaars, make-upfeestje, graffiti feestje) of meer een actief kinderfeestje (bijvoorbeeld ).

Of liever het meest memorabele en gaafste Kinderfeestje thuis? 

Is je kind jarig in de zomer of in de winter? Dat maakt nogal een verschil in wat je kunt doen. Het is natuurlijk heerlijk om kinderfeestjes buiten te kunnen vieren. 

Op het water, in het park of in het bos. Let ook op de locatie waar het feestje gehouden wordt. Kun je er bijvoorbeeld gemakkelijk je auto kwijt? Heb je genoeg vervoersmiddelen om met de hele groep er naar toe te gaan? Of is het goed te bereiken met het openbaar  vervoer?

Meer weten? Bekijk al onze spellen voor kinderen die je thuis kunt spelen met een verjaardagsfeestje

Tips per thema, voor een kinderfeestje in Amsterdam

Hieronder vind je onze tips per thema voor de leukste verjaardagsfeestjes in Amsterdam.

Creatief kinderfeestje in Amsterdam

Heeft je kind een passie voor schilderen? Of is het al een kleine graffiti spuiter in de dop? We hebben een aantal leuk crea Amsterdamse kinderfeestjes voor je op een rijtje gezet:

Maak een zelfportret: Van Gogh museum

Vanaf € 150

Workshop graffiti in Amsterdam

€ 195 (bij 10 personen)

Boetseer en schilder je eigen fantasiedier

Vanaf € 150 (bij 10 personen)

Maak je eigen film kinderfeestje

Prijs in overleg

Workshop interieurstyling in Amsterdam

Prijs in overleg

Maak je eigen minitasje van leer

€ 250 (bij 10 personen)

Lego bouwen en programmeren

Prijs € 195 (bij 10 personen)

Circus kinderfeestje in Amsterdam

Prijs in overleg

Eenhoorntaart,  slijm of koekjes maken!

€ 185 euro (bij 10 personen)

Actieve en stoere kinderfeestjes in Amsterdam

Herken je het? Zo'n jongens kinderfeestje, waarbij ze alleen maar lopen te stuiteren? Tijd om hun energie kwijt te raken. Dat kunnen ze vast bij één van onderstaande actieve en stoere kinderfeestjes in Amsterdam.  

Spring, spring, spring: naar het trampolinepark

Vanaf € 110 (voor 1,5 uur bij 10 personen)

Bowlen en lasergamen in Amsterdam

Vanaf € 130 (bij 10 personen)

Beleef je eigen virtual reality experience

Vanaf €250 (bij 10 personen)

Voor de sportievelingen: een sport kinderfeestje

Prijzen per type feestje op website

BMX kinderfeestje Amsterdam

Vanaf € 150 (bij 10 personen)

Ultieme flight experiende kinderfeestje 

Vanaf € 100 (bij 10 personen)

Klimfan? Klimmuur Amsterdam

Vanaf 150 (bij 10 perosnen)

Kinder escape room: De tijdmachine

€ 140 (afhankelijk van groepsgrootte)

Speel de Battle Royal paintball in Amsterdam

Vanaf € 205 (bij 10 personen)

De meeste feestjes die we genoemd hebben zitten allemaal in Amsterdam zelf. Dus of je nu woont in Amsterdam centrum, Amsterdam Noord of West, of dat je een kinderfeestje in IJburg wilt vieren, ze zijn allemaal goed te bereiken. Maar ook in de omgeving van Amsterdam zijn nog genoeg kinderfeestjes te vinden. Met een klein stukje in de auto of het openbaar vervoer ben je zo in Amstelveen, Duivendrecht, Diemen, of Badhoevedorp.

Kortom, er is genoeg keuze om het kinderfeestje in Amsterdam of omgeving tot een succes te maken. Voor ieder wat wils. In deze blog hebben we onze toptips voor kinderfeestjes in Amsterdam genoemd. Maar er is nog veel meer keuze waar we het nog geeneens over hebben gehad! Zo heb je nog zwemfeestjes, make-upfeestjes, theater- en goochelfeestjes.

De ultieme Top 3 voor Kinderfeestjes thuis

Fijn dat je toch even de moeite hebt genomen om te kijken of een Kinderfeestje thuis misschien wel veel leuker is. Misschien denk je dat je thuis niet meer het allergaafste kinderfeestje kan organiseren. ONJUIST!

We hebben bij Groepsspellen drie spellen die zeer geschikt en super leuk zijn voor kinderen tussen de 8 en 13 jaar. En niet onbelangrijk: zéér betaalbaar.

Deze spellen kosten alledrie tussen de €23,97 en €27,50 totaal. Dus niet per kind, maar in totaal!

En met de garantie dat je het gaafste kinderfeestje ooit organiseert. Uit ervaring weten we dat de kinderen stuiterend weer naar huis gaan. Hieronder kun je de 3 spellen nader bekijken. Alvast veel plezier.

Fan van escape rooms? Speel deze bij je thuis 

€ 24,97 (ongeacht het aantal spelers)

Gevangen in een game. Deze escape room kun je spelen in je eigen huis, of welke locatie in de regio Amsterdam dan ook. De reviews over het spel zijn zijn super positief. 

Voor de echte molloten: Wie saboteert jouw feest? 

€ 23,97 (ongeacht het aantal spelers)

Is jouw kind helemaal fan van Wie is de mol? Dan is dit kinderfeestje wat voor jouw zoon of dochter. Gave spellen, waar je goed kunt mollen. Én… net zoals op tv gaan ze echt testen maken over de mol. Spannend!

Dertig verrassende spellen voor kinderen

€ 27,50 (voor 30 spellen)

Deze spelletjes zijn geschikt voor kinderen in de leeftijd tussen 6 en 12 jaar. De dertig spellen, zijn zowel denk als doespellen. Oftewel, een hele middag vermaak tijdens je kinderfeestje.

Liever minder dan €30 betalen in plaats van €200 euro voor een kinderfeestje?

Betaalbaar kinderfeestje

Wil je niet een kapitaal kwijt zijn aan een kinderfeestje in Amsterdam? Vier het dan gewoon lekker thuis. In plaats van 200 euro, ben je hooguit 30 euro kwijt met een super leuk spel voor kinderen. Jij blij én de kinderen blij.  

Lees onze reviews hieronder. Fijne verjaardag gewenst!


Linda

Review Wie is de Saboteur junior

Wij hebben afgelopen weekend het 'Wie is de saboteur?' spel gespeeld met 12 kinderen tijdens het feestje van onze 11 jarige dochter. Het was echt een groot succes! Iedereen deed fanatiek mee en ze hadden de grootste lol. Ook voor de kinderen die het 'Wie is de Mol?' programma niet/nauwelijks kenden van televisie was het leuk om te spelen, er zitten gewoon leuke opdrachten/spelletjes bij voor iedereen. Bij de voorbereiding werd ik ook fanatiek en heb nog 1 spelletje erbij verzonnen en een andere aangepast, dat was ook makkelijk om te doen. Ontzettend bedankt en ik kom zeker nog eens bij jullie terug voor andere spelen!


Joke

Review Wie is de Saboteur junior

Wij hebben afgelopen vrijdagmiddag het Wie is de Mol/Saboteur feestje gespeeld en wat hebben de kinderen een plezier gehad. De groep was 11 en 12 jaar, vanaf het begin waren ze super fanatiek.voordat er een spel
was gespeeld verdachten ze elkaar al Haha. En de puntentelling moest ik ze wat mee helpen. De Kluis kraken vonden ze best spannend maar toen het lukte stonden ze te springen van geluk. Mijn kind was 's avonds rustig (bek af denk ik) maar vertelde dat ze nog nooit zo'n leuk feestje had gehad. Bedankt groepsspellen.nl !


Petra

Review Wie is de Saboteur junior

Afgelopen zaterdag hebben wij wie is de saboteur gespeeld met het kinderfeestje van onze zoon die 11 werd. Het was in 1 woord geweldig!! Wij en de kids hebben enorm genoten. Super gaaf in elkaar gezet incl geld, jokers en een echte test.
Nogmaals super bedankt. Groetjes Petra

>