Kerstquiz – Speel je mee? Of ga je hem zelf maken?

Wil je de goede antwoorden bekijken? Kijk dan na het maken van de Quiz HIER


Hou jij ook zo van een gezellige kerstquiz? Tijdens de donkere dagen voor kerst is het toch heerlijk om met familie of vrienden spelletjes doen. En daar hoort uiteraard een goede kerstquiz bij! Ga jij een quiz voor kerst maken? Of ben je op zoek naar kerstquiz vragen? Dan ben je hier aan het goede adres. We hebben wat leuke vragen en kerstweetjes voor je op een rij gezet. Al druk genoeg voor kerst? Dan hebben we uiteraard ook een kant en klare kerstquiz voor je om te spelen met de feestdagen.


Geen tijd of inspiratie om zelf een kerstquiz te maken dit jaar? Bekijk dan onze pubquiz,  familiequiz of nostalgie quiz met een gratis extra kerstronde in de maanden november en december met gezellige kerstnummers.

Over de hele wereld vieren we kerst. Al zal elk land het een beetje op zijn eigen manier doen. Zo vinden we het altijd zo’n gek idee dat kerst in Australië gewoon in de zomerperiode is. Wat weet jij eigenlijk van het vieren van kerst in andere landen? Welke kersttradities hebben ze in andere landen? We hebben bovenstaande korte kerstquiz voor je gemaakt om je kerst kennis te testen.

Kerst quiz met muziekvragen

De kerstquiz hierboven is natuurlijk leuk om te spelen, maar eigenlijk hoort bij een goede kerstquiz toch ook muziek! Er zijn genoeg kersttoppers om te gebruiken in je quiz. Zo mogen Wham - Last Christmas en Mariah Carey, All I want for Christmas, is…… youhoeee natuurlijk niet ontbreken. Je kunt natuurlijk direct in je kerstquiz vragen wie wat zingt, maar op deze manier wordt het nog leuker om de vraag te stellen:

  • Stel een vraag in je kerstmuziekquiz over een muziekfragment uit een kerstfilm. Laat bijvoorbeeld een fragment van een film van YouTube zien zoals bij dit plaatje. Weet jij in welke film de prime minister hier uit zijn dak gaat?  
  • Maak een invuloefening met multiple choice van een zin uit een kerstnummer. Dit kan bijvoorbeeld ook in een andere taak. Weet jij deze?
    Feliz navidad, feliz navidad, feliz navidad, prospero año y ....
  • Hoe goed ken jij je klassiekers. Weet jij bijvoorbeeld de namen van alle rendieren? In dit liedje worden ze allemaal genoemd. Draai de muziek even stil en vraag hoe het missende rendier heet. Ja, ja, het is niet zo gemakkelijk!
  • Laat een kerstnummer in je kerstquiz horen waarbij je het multiple choice antwoord in emojies geeft. Dit is bijvoorbeeld een leuke en vrij makkelijke emoji opdracht om in je kerstquiz te doen.
Jingle bells

 Weet jij welk nummer hier staat? We zullen het verklappen. Kijk maar naar het onderstaande filmpje.

Met deze tips moet het je vast lukken een swingende kerstmuziekquiz te organiseren.

De Antwoorden van de Kerstquiz

Je wilt natuurlijk weten wat je goed en fout hebt gedaan. Hier komen de juiste antwoorden: 

1. Geen rendier is: Paddy. 2. 2e kerstdag in Engeland heet: Boxing Day. 3. Minst vaak een witte kerst heb je in: Sydney. 4. Kikkers komt het beertje tegen in de clip. 5. De taal die je zag was: Deens. 6. IJsselstein heeft jaarlijks de hoogste kerstboom van Nederland. 7. Buche Noel is een taart in de vorm van een houtblok. 8. Goud, Wierook en Mirre brachten de 3 wijzen uit het oosten. 9. De Nordmannspar wordt het meest verkocht. 10. Je mag elkaar zoenen onder maretak (mistletoe).

Had je ze alle 10 goed? Dan ben je een kerstkanjer!

Kant en klare kerstquiz

Misschien denk je nu: leuk zo’n kerstquiz, maar waar haal ik de tijd vandaan. Je bent deze periode al druk genoeg met alle cadeaus, kerstkaarten, eindejaarsborrels etc. En inspiratie is soms ook lastig te vinden voor leuke kerstquiz vragen. Ben je van plan een kerstquiz 2021 te organiseren voor jouw vrienden, familie of op het werk? Dan kun je via ons ook een kant en klare quiz met kerst spelen. Omdat niet iedereen in dezelfde groepssamenstelling de kerstdagen doorbrengt, hebben we verschillende quizzen voor kerst gemaakt.

Kerst pubquiz spelen

Wil je met een groep vrienden of collega’s rond kerst een quiz spelen? Dan kun je het beste deze pubquiz spelen. We hebben tien verschillende rondes, met elk tien vragen over van alles en nog wat. Met natuurlijk een leuke muziekronde. Daarnaast zit er een aparte kerstquiz ronde bij, waarin we ook de nodige kerstnummers hebben gestopt.

Pubquiz 10

Familie kerstquiz

Ben je met een groep die wat diverser is qua leeftijd, dan is de familiequiz leuk om te spelen met kerst. De familiequiz is hetzelfde opgebouwd als de pubquiz, alleen 20% van de vragen zijn toegespitst op kinderen. Zo kunnen opa en oma meedoen met deze kerstquiz, maar is het ook leuk om met kinderen te spelen.
Let op: koop dus niet beide kerstquizen, want dan heb je deels dezelfde vragen.

Kerstweetjes en records in je kerstquiz

Waar we altijd dol op zijn, zijn de gekke records of onnodige weetjes die je in een kerstquiz kunt vragen. Soms is het een kwestie van gokken met dit soort vragen, maar er zijn echt genoeg mensen die zoveel onnodige kerstweetjes op hun harde schijf hebben opgeslagen. Tja, en zit het er eenmaal in, dan komt het er ook niet meer uit. Ach, altijd leuk om over te vertellen tijdens de kerstborrel toch? We hebben nog een paar grappige feitjes voor je op een rij gezet die leuk zijn voor een kerstquiz. Mede met dank aan het Guiness books of records.

  • ...Wist je dat de grootste menselijke kerstboom uit 4030 personen bestond? In India hebben ze dit record op hun naam gezet.
  • ...Wist je dat de grootste kerstbal allertijden zo'n 4,68 meter hoog was? Deze was te zien in het winkelcentrum in Dubai.
  • ...Wist je dat de allereerst in grote oplage geprinte kerstkaart al in 1843 is gemaakt? Dit gebeurde in de UK. Er zijn nog 16 kaarten van over. Daarom zijn ze nu ook gelijk de duurste kerstkaarten ooit.

Nog verder spelen na je kerstquiz?

Wil je nog even lekker in spelsferen blijven tijdens de kerst, dan hebben we uiteraard genoeg leuke spellen om te spelen. Of je nou iets zoekt voor kinderen of volwassenen.

>>Lees onze blog over kerstspelletjes om inspiratie op te doen welk spelletjes jij gaat spelen tijdens de kerstdagen.

>