Halloween knutselen; de 20 grappigste knutsel ideeën met gratis templates

Zet de lijm, schaar en plakband vast op tafel. Het is tijd te gaan Halloween knutselen. Als de dagen weer wat korter worden en het ’s avonds zo snel donker is, is het heerlijk om je huis weer wat gezelliger te maken. Nou ja, gezellig. Met al die Halloween knutsels ziet het er best spannend uit. In deze blog hebben onze top Halloween knutsel ideeën voor je op een rij gezet. Of je nou gaat halloween knutselen met peuters / kleuters of gaat knutselen voor Halloween met oudere kinderen: het is voor iedereen te doen en niet eng. Om het je gemakkelijker te maken hebben we ook nog een gratis E-book met templates voor Halloween knutselen voor je erbij gedaan.

Gratis E-Book Halloween knutsel ideeën 
*Inclusief gratis knutsel templates en memory spel

Wil je al deze leuke Halloween knutsel ideeën hebben? Vraag dan het gratis E-book aan. 

Halloween skelet

Halloween memory maken

Als kinderen maakten we al veel spellen zelf. Was een spel te duur, dan gingen we zelf al knutselend aan de slag. Dus hoe leuk is het om met Halloween knutselen je eigen memory te maken. Kinderen kunnen zelf twee dezelfde tekeningen maken van Halloween items. Denk aan Halloween pompoenen, Halloween spookjes, spinnen, skeletten, zwarte katten etc.

Om het je gemakkelijk te maken hebben we alvast een Halloween memory als template voor je gemaakt. Het enige wat je hoeft te doen is deze uit te knippen.

Halloween memory

Het ultieme Halloween knutselen: Spinnenwebben maken

Spinnenwebben knutselen is er natuurlijk in alle soorten en maten. We hebben hier een Halloween activiteit gekozen die voor elk kind te maken is en wat ook nog leuk is om te doen. Dit heb je nodig:

 • IJsstokjes (kan ook met lange satéstokjes)
 • Eventueel verf om de stokjes in de Halloween kleuren oranje, zwart of wit te verven
 • Wol
 • Schaar en lijm
 • Nepspinnen
Spinnenwebben

Halloween figuren knutselen van wc-rollen

Begin alvast te sparen met lege wc-rollen, want deze opdracht is super goed te doen met Halloween knutselen. Het enige wat je nodig hebt, is wat lijm, gekleurd papier en een schaar. In het Pinterest filmpje zie je leuke voorbeelden die voor iedereen te maken zijn.

Hangende Halloween vleermuis knutselen

Met deze Halloween vleermuis kun je een boodschap voor iemand verbergen. Kinderen vinden het super leuk om wat onder de vleugels neer te zetten. Ga je een Halloween kinderfeestje vieren, dan is dit knutselwerkje ook leuk om te gebruiken om Halloween uitnodigingen te maken.

Het template vind je in ons gratis e-book

Vleermuis op de kop

Vleermuis vingerverven als Halloween knutselen

Je moet er wel zin in hebben, want vingerverven betekent ook lekker smeren. Maar hé, je kinderen zullen ervan genieten om deze vleermuis voor Halloween te knutselen. En het is heel simpel. Wat heb je nodig:

 • Gekleurd papier
 • Wit papier om vleermuizen uit te knippen
 • Schaar (en eventueel plakband)
 • Vingerverf
 • Zeep 🙂

Knip de witte vleermuizen uit (Voorbeelden vind je in ons gratis template). Plak ze met een dubbelgevouwen plakbandje op een zwart papier. Daarna kunnen de kinderen gaan 'stippenverven' met de randen van de vleermuis goed in de verf. Haal de witte vleermuizen weg als de verf droog is en klaar is je Halloween schilderij.

Vleermuis verven

Mandarijnen schilderen

Het gaafste is natuurlijk een echt uitgeholde pompoen voor je deur te zetten met Halloween. Maar eerlijk? Pompoen uithollen is niet zo ons ding. Pfff, wat is dat lastig en een gesmeer om te doen.

Wat een stuk simpeler is en wat kinderen echt leuk vinden om te doen, is mandarijnen schilderen voor Halloween. En zeg nou zelf, dat ziet er toch super vrolijk uit met Halloween? In ons e-book vind je wat voorbeelden met leuke Halloween pompoenen gezichten die je kinderen kunnen gebruiken.

Mandarijnen Halloween schilderen
Sppokjes slinger

Draaiende Halloween spookjes knutselen

Deze spookjes zijn simpel te knutselen voor Halloween. En een zeer goede oefening voor bijvoorbeeld kleuters voor de kleine motoriek. Want knippen in een cirkel over de lijntjes is best lastig. Een hele klas vol met draaiende spookjes geeft toch een super leuke Halloween sfeer?

In het gratis template kun je voorbeeld spookjes printen. Vind je het leuk om zelf de Halloween spookjes te maken, dan zit er ook één zonder gezicht bij.

Mummie Lichtpotjes Halloween

Dit Halloween knutselwerk mag niet ontbreken in je kamer. De mummie lichtpotjes. Gemakkelijk te maken en een super leuke Halloween activiteit. Dit heb je nodig:

 • Lege glazen potjes
 • Verband
 • Oogjes
 • Lijm en een schaar
Mummie lichtpotjes
Mummie lichtpotjes klaar

Zoek je nog een leuke activiteit met of voor je kinderen?

We hebben namelijk een super leuk spel voor kinderen tussen de 9 en 13 jaar: De Escape Room 'De Schat van de Farao'. 

 • Voor in je eigen huis of school
 • Leuk én leerzaam
 • Voor jongens en meiden 

Stenen als spookjes verven

Stenen verven is altijd super. Waarom? Kinderen vinden het leuk om stenen te zoeken, je kunt het altijd doen (of het nu Halloween knutselen is, of beschilderd met dieren of poppetjes) en het staat leuk in je huis.

We hebben wat voorbeelden ter inspiratie voor je op een rij gezet:

Halloween knutselen spookjes
Halloween knutselen stenen schilderen

Halloween knutselen: Pompoen en spookjes slinger

Deze geweldig Halloween slinger zagen we op Pinterest voorbij komen. Super leuk om voor Halloween te knutselen toch? 

Halloween knustelen spookjes en pompoen slinger

Halloween knutselen: Vliegende spookjes, leuk voor in de klas

Weer zo’n leuke Halloween knutselopdracht die super goed te maken valt in bijvoorbeeld de klas. Dit heb je nodig voor de vliegende Halloween spookjes:

 • Witte kartonnen bekers
 • Zwarte stift
 • Eventueel oogjes
 • Wit papier
 • (Wit) touw om de Halloween spookjes op te hangen
Vliegend spook beker

Pompoen wuppy maken

Dit was een favoriet vroeger: Wuppy’s knutselen. Maar wuppy’s zijn natuurlijk een leuk knutselidee voor Halloween pompoenen. We hebben deze in de lijst toegevoegd, omdat je heel gemakkelijk met alleen wol, schaar en je handen dit kunt maken.

Halloween knutselen: Heks met hoed

Heksen mogen natuurlijk niet ontbreken in het lijsten met Halloween knutselen. Dit knutselwerk is gemakkelijk te maken. Wat heb je nodig:

 • Wit papieren bordje
 • Eventueel verf
 • Papier om onder andere de hoed te maken
 • Perforator of schaar
 • Wol en eventueel kraaltjes
 • Papier, knopen of kraaltjes voor het gezicht
Halloween heks met hoed

Halloween spinnenwebben knippen uit papier

Of je nou herfst knutselideeën zoekt, of voor Halloween. Spinnenwebben zijn altijd leuk om te maken. En deze zijn simpel te knippen uit papier. In de (Engelstalige) blog zie je stap voor stap hoe je ze maakt. Wat heb je nodig?

 • Papier
 • Schaar en lijm
 • Touw om het op te hangen
 • Nepspinnen
Spinnenweb Halloween

Lichtgevende spookjes

Zien ze er niet gezellig uit? Leuke Halloween lichtgevende spookjes. Simpel te maken voor iedereen. Gebruik gewoon wat oude plastic melkflessen en haal je kerstverlichting van zolder. Maak de melkpakken schoon en maak kleine luikjes aan de achterzijde van het pak. Vervolgens kunnen de kinderen met dikke zwarte stiften er Halloween figuren op tekenen. In het filmpje, zie je wat leuke voorbeelden.

Halloween Pompoen stempels van aardappels of appels

Heb je nog wat oude aardappels liggen? Niet weggooien, want het is super leuk om mee te Halloween knutselen.

Snij de aardappel door midden en hol een gezichtje, net als een ‘Jack o Lantern pompoen’ uit. Ook hier kun je weer verschillende gezichten maken. Laat je kinderen de stempels in (oranje) verf dopen, zodat ze er mooi mee kunnen schilderen.

Halloween aardappel stempel

Knutselen Halloween boekenlegger vleermuis

Een grappig Halloween knutselidee, is deze boekenlegger. En nog handig ook. Je hoeft hem alleen maar te printen en te vouwen en je bent klaar. In ons e-book vind je een gratis template van deze boekenlegger.

Halloween vleermuis boekenlegger

Halloween Recepten en traktaties

Honger gekregen tijdens al het Halloween knutselen? Hoe leuk is het om helemaal in de sfeer te blijven van Halloween! Daarom hebben we nog wat leuke Halloween hapjes en Halloween traktatie ideeën voor je op een rij gezet.

Afgehakte vinger knakworst

O getsie, dit ziet er toch best echt uit? Een afgehakte vinger. Het past helemaal in het thema van Halloween en het is zo simpel om te maken. Haal de 'nagel' van het puntje van de knakworst en maak inkepingen op de plek waar de knokkels zitten. Vervolgens een goede kwak bloed, ehh.. tomatenketchup erbij, en klaar is Kees. Een super leuke en lekkere Halloween traktatie.

hotdog vingers

Gezonde Halloween fruithap of traktatie

Je tovert elke banaan of druif zo om in een leuk Halloween traktatie idee. Dit ziet er toch super lekker én gezond uit!

Halloween fruit traktatie

Halloween traktatie spinnen lolly

Deze Halloween traktatie is simpel te maken en is een leuke goedkope traktatie voor in de klas. Hang er nog een persoonlijk boodschap van je kind en het is helemaal af! Ook leuk als weggevertje bij een Halloween kinderfeestje.

Spinnenkoekjes bakken

Gelukkig zijn de spinnen van chocola en zitten er niet echte beestjes in de koekjes. Brrrr. Maar deze spinnenkoekjes passen helemaal als tussendoortje bij het Halloween knutselen. Hoe je ze maakt, lees je in de (Engelstalige) blog.

Halloween spinnenkoekjes

Een super fijne Halloween gewenst. We zijn erg nieuwsgierig hoe jullie knutselactiviteiten zijn geweest. Laat je het ons weten?


Gratis E-Book Halloween knutselen 
*Inclusief gratis knutsel templates en memory spel

Wil je al deze leuke Halloween knutsel ideeën hebben? Vraag dan het gratis E-book aan. 


 • Juf Els schreef:

  Wat fijn jullie e-book. In de klas gaan we deze week knutselen voor Halloween.

 • Esther schreef:

  Super handig, leuk, dankjulliewel!

 • An De wilde schreef:

  leuke knutselwerkjes !

 • >