Groepsspel – het Enveloppenspel

Naast het eerste Enveloppenspel is - op veler verzoek - ook Enveloppenspel 2 beschikbaar. Een opdrachtenspel zoals dit Enveloppenspel staat garant voor een gezellige avond met vrienden of familie. 

Een dobbelsteen, 2 of meer teams en 40 verrassende vragen/opdrachten over van alles en nog wat zorgen voor spanning en gezelligheid.

Deze moet je gespeeld hebben!

En zoals je ziet, hebben we een versie voor Nederland en voor België.

Het Enveloppenspel is een super leuk en spannend opdrachtenspel voor een groep. In teamverband wordt gestreden tegen elkaar en zijn 40 uitdagende en verrassende vragen/opdrachten de basis voor een paar uur spanning en vertier. Voor ieder wat wils, want de onderwerpen zijn zeer gevarieerd. Zo is alle kennis binnen het team bruikbaar om de andere teams te kunnen verslaan.

Voor vriendenweekend spellen of familieweekend spelletjes is dit spel zeer geschikt dus. Jong en oud, man en vrouw, iedereen zal gebrand zijn met zijn of haar team de anderen te verslaan.

Opdrachten spel uitleg: Het Enveloppenspel

Er hangen 40 enveloppen aan een lijn (maar als je ze in een grote kom wilt leggen mag dat natuurlijk ook). Tja... maar wat zit er in die 40 enveloppen. Jouw vrienden, familie, collega's kunnen natuurlijk niet wachten om ze te mogen openen. 

 • Maar voordat dat gebeurt, worden er eerst teams voor dit opdrachten spel samengesteld. 
 • Nadat de teams zijn vastgesteld, is de beurt aan het eerste team om een envelop van de waslijn halen en de vraag/opdracht spelen uit die envelop. 
 • Voordat de vraag of opdracht gespeeld wordt, bepaalt eerst de worp van een dobbelsteen hoeveel punten er gescoord kunnen worden voor de betreffende vraag/opdracht.
 • Soms speelt het team in dit opdrachten spel de opdracht of vraag alleen, maar soms is het ook een duel tegen een ander team naar keuze. En ook komen er opdrachten en vragen voor, waar opeens alle teams mogen meedoen.

Aangezien er 40 opdrachten en/of vragen zijn, krijgt elk team, bij bijvoorbeeld 4 teams, dus 10 vragen/opdrachten om te spelen. De onderwerpen van de vragen en opdrachten zijn zo verschillend dat er voor iedereen wel wat bij zit. Ook zitten er kleine, korte spelletjes in het spel. Om je een idee te geven van de soort vragen en opdrachten, zie je op de foto wat voorbeeldvragen.

team spellen voorbeelden

Spanning tot het einde toe welk team dit opdrachten spel wint.

Het opdrachten spel is zo ontwikkeld dat het gegarandeerd tot het eind aan toe spannend is, want er is altijd een team wat punten kan verdienen aan een opdracht als de opdracht niet goed wordt afgerond door het team wat de envelop van de lijn haalde. Dus als jij een ander team moet aanwijzen, die eventueel punten kan winnen door tegen jou te spelen, kies je dan het team wat bovenaan staat? Echt niet. En zo heeft elk team tot het einde de kans om het spel te winnen.

Zo waan je je dus het ene moment als de kampioenen van de avond om even later met je team weer helemaal onderaan te bungelen.

Wie weet het meest en/of speelt het slimst?

opdrachten spel

Dit is een groepsspel waar het niet alleen draait om parate kennis, maar ook om puzzelvaardigheid en tactisch spelinzicht. Makkelijk om te spelen en zeer makkelijk om voor te bereiden. Zelfs het familielid of de vriend die niet van spelletjes houdt, zal veranderen in de meest fanatieke speler !

Voorbeeld Enveloppenspelvraag

Onderstaande vraag over anagrammen komt voor in Enveloppenspel 2. Eén van de moeilijkere vragen/opdrachten van dit spel, maar als je met teams speelt, kun je hem vaak wel goed oplossen. Weet jij ze?

Enveloppenspel anagramvraag

De antwoorden zijn:

1. Willem Alexander, 2. Linda de Mol, 3. Eden Hazard en 4. Tom Waes. 

Spelleider 

Jij als spelleider kiest met het enveloppenspel voor een kant en klaar teamspel waar je zelf ook gewoon kan meespelen en een spel waar je weinig tot geen voorbereiding mee hebt.

Lekker makkelijk dus!

Dit spel speel je voor € 21,97 per groep.

Keuze uit digitaal spelen of met enveloppen

Het groepsspel is in twee verschillende versies beschikbaar voor de spelleider.

Zo kun je zelf bepalen of je de vragen en opdrachten wilt printen en in enveloppen wilt stoppen of dat je het spel digitaal gaat spelen. Voor het laatste moet je dan natuurlijk zelf wel een tablet, laptop of iets dergelijks meenemen. 

Dit spel is geschikt voor inwoners uit zowel Nederland als België. We hebben namelijk twee verschillende versies. 

Benodigde materialen bij deze team spellen

Voor dit spel heb je de meeste benodigdheden wel in huis, bv. een pakje kaarten, dobbelstenen, pen en papier. Het leukste speel je dit spel door de opdrachten uit te printen en per opdracht in een envelop te stoppen. Deze enveloppen bevestig je aan bijvoorbeeld een waslijn. De teams kiezen zelf welke envelop ze willen gaan spelen.

Wat ontvang je met dit opdrachten spel?

Met het bestellen van het Enveloppenspel, ontvang je digitaal het draaiboek met daarin een duidelijke uitleg voor de spelleider en de spelers en de 40 vragen/opdrachten met daarbij de antwoorden.

Een spel dat vaak als tweede spel wordt besteld is de Challenge. Bij dit spel, spelen jullie 10 verschillende spellen. Hierbij draait het om behendigheid, snelheid en samenwerken Denk hierbij aan spelletjes zoals "De jongens tegen de meisjes" en "ik hou van Holland". 

En kun je niet kiezen? Maak dan gebruik van onze actie, 25% korting op het tweede spel, 30% op het derde spel en 35% korting op het vierde spel.

Faq

Met hoeveel personen kun je het enveloppenspel spelen?

Wat heb je nodig aan materialen voor dit opdrachten spel?

Zijn de opdrachten uit dit opdrachten spel geschikt voor mensen die minder fysiek zijn?

Voor welke leeftijden is het enveloppenspel geschikt?

Hebben jullie het enveloppenspel ook in andere talen?

Wat kost het enveloppen spel?

Lijkt het Enveloppenspel 2 op het eerste Enveloppenspel?

Wel spel is het nieuwste?

stapelkorting
 • Marijke schreef:

  Hallo,
  Ik begrijp de puntentelling niet goed. Je speelt met een dobbelsteen en je kunt dan maximaal 6 punten scoren. Maar ik begrijp dat je ook 100 punten per vraag kunt scoren als de hele groep kan meedoen. Waarom zo’n groot verschil? Klopt di wel, of lees ik het verkeerd?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   De dobbelsteen betaalt hoeveel punten er in een opdracht kan worden verdiend.
   1 = 100 punten, 2 = 200 punten etc.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Mirte schreef:

  Is dit ook te spelen voor kinderen van 12 jaar?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Mirte,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Nee het Enveloppenspel is voor volwassenen.
   We hebben een speciaal menu voor kinderen op onze website:

   Escaperoom-junior.png
   Spellen voor kinderen – Overzicht van onze spellen
   groepsspellen.nl

   Ben je met een groep met volwassenen en kinderen, dan kan de Challenge ook gespeeld worden (dit zijn 10 spellen, denk aan tv spellen als Ik hou van Holland en de Jongens tegen de Meisjes) of de Familiequiz (20% van de vragen is voor kinderen, 80% van de vragen voor volwassenen).

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Daisy schreef:

  Hallo,

  Het lijkt me leuk om het enveloppenspel te spelen op mijn 50e verjaardag met een groep van ongeveer 20 mensen. Hoe lang duurt het ongeveer?

  Gr. Daisy

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Daisy,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Je kunt dit spel wel in 3 a 4 uur spelen. En als je minder tijd hebt, dan kun je ook besluiten om minder vragen te spelen, al naar gelang je tijd hebt.
   Of het op te knippen en op een later tijdstip verder te spelen.

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • M.J.de Boer schreef:

  Voor onze familiedag willen we graag het enveloppespel spel spelen, maar ik heb nog vraag: Je krijgt het spel digitaal aangeleverd en ik begrijp dat je de opdrachten zelf uitprint. Welk formaat hebben de opdrachtkaarten en de maat van de enveloppen ?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag en bedankt voor je vragen.

   Je print de opdrachten op A4. Die vouw je dubbel en kun je zelf in een bijvoorbeeld een A5 envelop doen.
   Als je geen enveloppen hebt, kun je ze ook dichtvouwen en dicht nieten.

   Je kunt ook het spel digitaal spelen als je dat liever wilt.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Martien Venhuizen schreef:

  Wij hebben het enveloppenspel afgelopen zaterdagavond met ons gespeeld. We hebben een hele leuke en gezellige avond gehad. De tijd vloog voorbij.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Martien,

   Bedankt voor je leuke reactie en dat het spel heeft bijgedragen aan jullie gezellige avond!

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Lies schreef:

  Binnenkort hebben we een etentje met vrienden, is dit spel ook geschikt om tijdens een diner (bij iemand thuis) te spelen? We zijn met 6 stellen, is verdeling in 6 teams dan een goed idee? En is het spel evt in te korten?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Je kunt het zeker tijdens een diner spelen, want dit spel speel je zittend in een kring of aan tafel.
   Met 12 personen zouden we 3 of 4 teams adviseren, dan komen alle teams regelmatig aan de beurt.

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Martien Venhuizen schreef:

  Hallo, wij hebben gisteren het enveloppenspel besteld en ontvangen. Wij willen het spel spelen met 7 volwassenen, leeftijden tissen 21 en 32 jaar en 2 ouders,(familiefeestje). Hoe lang is jullie inschatting dat het spel voor ons zal duren in tijd?
  En wat is jullie voorstel: verdelen in 2 of 3 groepen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Martien,

   Bedankt voor je bericht en vraag. 2 of 3 teams kan beide. Met 2 teams heb je wat meer denkkracht in je team omdat je met 3 of 4 personen dan bent. Met 3 teams is het leuker, omdat er dan meerdere teams meespelen.
   Dus beide kan. Indien jullie je inschatten als vrij slim, dan zouden we 3 teams adviseren, anders 2.

   Het spel volledig spelen is wel 3 uur schatten we in. Je kunt er voor kiezen om een tijd af te spreken hoe lang jullie gaan spelen. Dan hoef je niet alles te spelen en speel je zolang je tijd hebt.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Mirjam schreef:

  Hallo,

  Is dit spel ook online te spelen?
  Hoor het graag dank je wel.
  Groet
  Mirjam

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Mirjam,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   Het spel is digitaal te spelen (dus een laptop op tablet erbij) of op papier (alles printen).

   Bedoel je met online te spelen dat iedereen op zijn eigen adres is en inbelt met Zoom of Teams? Zo ja, dan kan het wel, maar is het wel een uitdaging.
   Het spel wordt namelijk gespeeld in teams tegen elkaar. Dus de teams moeten onderling dan wel kunnen overleggen (misschien extra online break out room of groepswhatsapp).
   En je zult als spelleider dingen in beeld moeten brengen. Maar onmogelijk is het dus niet. Indien je het bestelt kunnen we daar nog wel wat ideeën over delen als je aan het voorbereiden bent.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Jo schreef:

  Hallo,

  Is er ook een spel geschikt voor 4/5 personen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   Bedankt voor je vraag.
   Je kunt het Enveloppenspel ook met 4 of 5 personen spelen. Je maakt dan 2 teams.
   Ook de Escape room Maffiabende kun je prima spelen met 4 of 5 personen.
   En de Pubquiz of Familiequiz kan ook met dit aantal, ook dan maak je 2 teams.

   De andere spellen zijn minder geschikt.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Anna schreef:

  Hi Richard en Marjolein,
  Afgelopen weekend hebben we voor het eerst sinds lange tijd weer een familieweekend gehad. Eindelijk mocht het weer!
  We hebben met heel veel plezier jullie Enveloppenspel en de Challenge gespeeld.
  Dankjulliewel! De volgende keer gaan we een ander spel van jullie spelen.
  Lieve groetjes van Anna

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hi Anna, wat leuk te horen. En inderdaad fijn dat er weer leuke dingen georganiseerd kunnen worden.
   En zoek je nog een tip voor een spel: met de familie is een Moordspel ook erg leuk om te spelen.
   Groetjes Richard & Marjolein

 • Paige Hut schreef:

  Hoi,

  Ik vroeg me af of dit spel ook mogelijk online te spelen is met een groep van 17 mensen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Ja dit spel is online te spelen, omdat er 2 versies zijn van dit spel. Na bestelling ontvang je een te printen ‘papieren’ versie en ook een digitale (excel) versie.
   Hierin krijg je een overzicht van 40 vakken die je kan aanklikken. Het team wat aan de beurt is, klikt op een vak en die vraag wordt dan gespeeld.
   Je kunt door klikken voor de juiste antwoorden.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Nicole N Snijders schreef:

  Hoi, wij zouden dit spel willen laten spelen door onze drie kinderen (gekoppeld aan een geldbedragje als ze iets goed hebben). Kunnen zij dit ook als 1 team spelen of individueel?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Nicole,

   Het Enveloppenspel is niet geschikt voor kinderen helaas, maar is voor volwassenen.
   Bij Kinderspellen op onze pagina vind je alle kinderspellen.

   Vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Johanna schreef:

  Hallo Richard en Marjolein.

  Wij willen , tijdens het 60 jarig huwelijksfeest van mijn ouders graag het enveloppen spel gaan spelen.
  Wij zijn met 20 personen. Ik heb ze ingedeeld in vier groepen van vijf personen. Ook netjes verdeeld over jong (18) en oud (89).
  Heb ik er genoeg aan als ik 1 spel bestel?
  Hebben jullie nog leuke tips /aanwijzingen voor mij?

  Ik vind het best spannend….

  Hartelijke groet,
  Johanna

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hallo Johanna,

   Bedankt voor je bericht en vraag over het Enveloppenspel.
   Met 20 personen is inderdaad prima te spelen en goed dat je oud en jong hebt gemixt, want die hebben elkaar wel nodig.
   1x bestellen is inderdaad genoeg :-).
   Tip is om alle vragen in een envelop te doen en die op te hangen aan een waslijn die je door de kamer spant. Maakt het extra gezellig en leuk.
   Verder spreekt het spel voor zich.
   Heel veel plezier met het spel!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • kelly schreef:

  Hoelang duurt het voordat je hem binnen hebt als je hem besteld het enveloppen spel?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Kelly,

   Je ontvangt het spel altijd binnen 24 uur in je mailbox, maar meestal is dit al veel sneller.
   Soms zelfs binnen een uur.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

   • Christophe Vanden Eede schreef:

    Beste,
    Ik heb de Belgische versie van het enveloppe spel gisteren (maandag) besteld, maar nog niet ontvangen in mijn mailbox. Kan u dit eens nakijken aub?
    Alvast bedankt
    Christophe

    • Richard en Marjolein schreef:

     Goedenavond Christophe,

     Bedankt voor je bericht en vraag. We hebben het spel zojuist nog weer even naar je gemaild.
     Wellicht is de eerste mail in de spam bij je terecht gekomen.

     Heel veel plezier!

     vriendelijke spelgroet,

     Richard en Marjolein

 • Marloes schreef:

  Goedenavond,
  Wij hebben binnenkort ons teamuitje daarvoor zitten we alleen ong. 1,5 uur in de bus heen en weer 1,5 uur terug. Welk spel is daar het meest geschikt voor? We hebben een gemengde groep van jong tot oud(er) met verschillende intelligentie niveaus.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Marloes,

   Waarschijnlijk is het Enveloppenspel dan het makkelijkst. Je vult 40 enveloppen met onze vragen/opdrachten en kleine spelletjes en speelt in teams tegen elkaar. Het spel is het leukst tot en met 20 personen, maar kan eventueel wel met iets meer gespeeld worden. Je hebt geen extra ruimte nodig, zo lang de teams maar wel bij elkaar zitten. Beetje improviseren in een bus, maar dat moet lukken :-).

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Ludwig schreef:

  Beste Richard en Marjolein,

  Wij hebben op ons familieweekend met 24 personen het Enveloppenspel gedaan en dat was een groot succes.
  We kwamen in 2.5 uur tijd niet aan alle enveloppen toe. Velen wilden nog langer doorgaan, goed teken dus!

  Bedankt namens de hele familie.

  Met vriendelijke groet,

  Ludwig

 • K schreef:

  Wij zijn met 30 personen waarvan de helft kids in de leeftijd van 9 t/m 14 jr. Is dit enveloppenspel dan aan te bevelen of ie er iets anders wat de kids goed mee kunnen doen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Karin,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   Je kunt dan beter de Challenge bestellen. Dat zijn meer doe-denk spellen (niet fysiek dus iedereen kan meedoen; denk aan Ik hou van Holland, de Jongens tegen de Meisjes). Vanaf 12 jaar prima mee te spelen en de iets jongere kinderen hobbelen prima mee.
   Indien je de teams mixt met kinderen en volwassenen (6 teams van 5 personen), dan komt dat wel goed.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Maaike schreef:

  Hallo, wat een leuke site! Ik ben op zoek naar een activiteit voor het kinderfeestje van mijn dochter, ze wordt 9 jaar. Komen ongeveer 7 meiden en 1 jongen. Jongste 7 jaar, oudste bijna 10 jaar. Wat raden jullie aan? Twijfel vanwege de leeftijden. Spelletjes vinden ze leuk! Wie is de saboteur lijkt me geweldig, maar wellicht zijn ze nog net wat te jong? Hoor graag?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Maaike,

   Bedankt voor je bericht en je vraag.
   De Kinderspellenmix is het meest geschikt voor jouw vraag. 10 korte spellen. Je bepaalt zelf of je ze alle 10 speelt of minder, of dat je bepaalde spellen een paar keer speelt. Sommige spellen vinden de kinderen helemaal geweldig, dus dan roepen ze direct: ‘nog een keertje’. Nou dan speel je het gewoon nog een keertje :-).
   Wie is de saboteur junior zijn ze net te jong voor. Dat wordt leuk vanaf 11 jaar en ouder.

   We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Anna schreef:

  Hallo, Als ik nu 1 Enveloppenspel bestel van 19,50 , heb ik dan genoeg voor 8 tot 10 personen? Ik wil ze dan in 2 groepen in delen.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Anna,

   Je hebt inderdaad dan genoeg voor 8 – 10 personen. Je kunt kiezen: 2 groepen van 5, of 4 groepen van 2 en/of 3 personen.
   Kan beide, meer meerdere teams (3 of 4) is altijd wel extra leuk.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Anke schreef:

  Hallo,
  Wij willen het graag op familie weekend gaan doen en hebben ook een aantal kleine kinderen van 6, 3 & 5 erbij. Is dit spel dan ook geschikt?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Anke,

   Het spel is gemaakt voor volwassenen, maar kinderen doen vaak wel mee. Ze kunnen de enveloppen kiezen, open maken en ze kunnen de kleine spelletjes meedoen.
   De vragen zullen te moeilijk voor ze zijn.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Wendy van Orsouw schreef:

  Graag zou ik de spel uitleg ontvangen zodat ik vast een idee krijg.

  Vriendelijke groetjes,
  Wendy

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Wendy,

   In het kort hoe het spel werkt: je maakt teams van 2, 3, 4, of max 5 personen (hangt ervan af hoe groot je groep is) en die spelen tegen elkaar het Enveloppenspel. Om de beurt mag 1 team een Enveloppe kiezen en die spelen. Soms speelt het team alleen die vraag/opdracht/klein spelletje, soms is het een duel tussen 2 teams (dan mogen ze een ander team aanwijzen) en soms mogen alle teams mee doen. Een dobbelsteen bepaalt hoeveel punten er dan verdiend kunnen worden. Lukt het het team niet om een individuele opdracht/vraag goed te spelen, dan mogen ze een ander team aanwijzen die het mag proberen. Dan wijzen ze meestal een team aan wat onder hun staat qua punten. Hierdoor blijft het spel altijd spannend. Er zijn zelfs nog mogelijkheden dat de andere teams ook punten verdienen, ook al spelen ze niet.

   40x leuke verrassende, uitdagende, soms moeilijke, soms makkelijke vragen/opdrachten en kleine spelletjes over echt van alles en nog wat.

   We hopen je hiermee iets meer duidelijkheid te hebben gegeven over het spel.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Jessica schreef:

  Leuk afwisselend spel! Hoewel het veel kennisvragen zijn, zitten er ook leuke vragen/opdrachten bij waar kinderen aan mee kunnen doen. Wij hadden 2 groepen van 12 personen en beperkte tijd. Daarom hebbe we het spel ‘opgedeeld’. Zo had elke groep 20 enveloppen, dat kon precies binnen een uur. Uitleg over de puntentelling soms wat uitgebreid wat voor verwarring kon zorgen, maar de spelleider kan hier veel invloed op uitoefenen. Aanrader!

  We gaan binnenkort De Challenge doen!

 • M. Jacobs schreef:

  Wij gaan met een team collega’s in een huisje, en willen graag dit spel spelen. Graag zou ik een paar voorbeeldvragen willen zien, is dat mogelijk?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Dat is mogelijk, we mailen de voorbeelden naar je toe.
   Aanvulling: een aantal voorbeelden staan nu afgebeeld op de foto op de pagina van het Enveloppenspel.

 • Rianne schreef:

  Ik vind het lastig in te schatten waar ik bij het enveloppenspel aan moet denken. Is tmogelijk om 1 of 2 voorbeelden te geven zodat ik het niveau kan inschatten?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Rianne,

   Die voorbeelden willen we je zeker geven. Kun je ons je email adres even sturen naar [email protected] ?

   vriendelijke groet,

   Richard en Marjolein
   Aanvulling: een aantal voorbeelden staan nu afgebeeld op de foto op de pagina van het Enveloppenspel.

 • s broeren schreef:

  Hallo,

  Moet je vooraf afspreken hoeveel vragen je speelt of kun je ook afspreken dat je na bijv. anderhalf uur stopt..als alle teams evenveel vragen gehad hebben natuurlijk/

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond,

   Je kunt alle 40 de vragen/opdrachten/kleine spelletjes spelen, maar inderdaad ook kiezen om een minder aantal te spelen of minder tijd te spelen. Dat is aan jullie als groep om af te spreken.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Annelies schreef:

  Hallo,

  Ik heb 2 vragen over het enveloppenspel.
  We zijn met 5 stellen (30+)
  – Wat is handig qua teamverdeling?
  – is het ook leuk om de opdrachten buiten uit te voeren? Bijvoorbeeld in een stad of bos?

  Groeten Annelies

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Annelies,

   Met 10 personen kun je er voor kiezen om met 5 teams van 2 personen te spelen of 4 teams, maar dan is de grootte van de teams verschillend. Dus 5 teams het handigst en dan speelt uiteindelijk elk team 8 vragen/opdrachten/kleine spelletjes.
   Je kunt ook buiten spelen dat is geen probleem.

   vriendelijke spelgroet, Richard & Marjolein

 • Liana schreef:

  Hallo,
  Is dit spel geschikt om een middag te vullen op een familie weekend.
  Het gaat om 38 personen van 23 t/m 60 jaar.
  Houdt dit spel de spanning er een beetje in? En hoe groot moeten de teams dan zijn?
  Groetjes

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Liana,

   We raden aan om het spel tot maximaal 30 personen te spelen, maar het is zeker ook speelbaar met 38 personen. 6 teams van 6 a 7 personen is dan het advies. Het spel duurt inderdaad dan een middag, want met meer personen duurt het altijd wat langer dan met minder personen. En spannend blijft het tot het einde, omdat er een spelregel in zit, dat je als team elke keer opnieuw mag spelen tegen een team naar keuze. En dan kies je niet het team wat bovenaan staat, omdat je niet wilt dat zij nog meer punten verdienen.

   We hebben nog steeds de actie: 2 halen, 1 betalen. Neem de Challenge als 2e gratis spel erbij, dan is het een optie om de groep in 2-en te delen. De ene helft speelt het Enveloppenspel en de andere helft de Challenge. Maar met 38 personen het Enveloppenspel spelen kan dus wel.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard en Marjolein

 • Sophie schreef:

  Hoi hoi,

  IK heb even een vraagje. Kan je dt ook met 12 personen doen? En twee groepen van 6? Misschien dat je dan ipv 40 vragen, 20 vragen kan doen?

  Groetjes,
  Sophie

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sophie,

   Je kunt het inderdaad ook prima met 12 personen doen. Dan heb je 4 teams van 3 personen. 2 groepen van 6 kan ook, maar kleinere teams is vaak leuker, omdat iedereen dan wat meer meedoet. Je kunt zelf bepalen hoeveel vragen je gaat spelen, de vragen staan los van elkaar.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

   • Sophie schreef:

    En het zijn opdrachten voor jong en oud toch?
    En zijn er veel materialen nodig?

    Groetjes,
    Sophie

    • Richard en Marjolein schreef:

     Hoi Sophie,

     De vragen en opdrachten zijn geschikt voor 15 – 99 jaar. Indien er kinderen van 15 – 17 meedoen, is het slim om ze te mixen met de ouderen, zodat je een mooie mix krijgt van kennis. Er zijn heel weinig materialen nodig: pennen voor elk team, papier, dobbelsteen, pakje speelkaarten. Allemaal dingen die iedereen standaard wel in huis heeft.

     vriendelijke spelgroeten,

     Richard en Marjolein

 • Ik schreef:

  HoiHoi,

  even 2 vraagjes.

  Is dit spel ook leuk om meerdere keren te spelen wanneer je alle categoriën al kent?

  Kan dit spel ook met 2 groepen worden gespeeld die niet precies evenveel personen hebben (mannen vs vrouwen)

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Je kunt dit spel met 1 en dezelfde groep 1x spelen, want daarna kent iedereen de vragen en opdrachten. Indien je een paar jaren wacht kun je het spel opnieuw gebruiken, want dan is alles door de groepsleden al lang weer vergeten. Je kunt inderdaad ook met 2 groepen spelen (maakt niet uit dat ene groep iets groter is), de mannen tegen de vrouwen…. Altijd leuk 🙂 Marjolein denkt dat dan de vrouwen geheid winnen. Richard denkt van niet.

   vriendelijke groet,

   Richard en Marjolein

 • Myrthe schreef:

  Hallo

  Is het geschikt als teambuiling? Voor een grotere groep collega’s? En binnen uit te voeren in een ruimte?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Myrthe,

   Het spel kan ook voor teambuilding worden gebruikt, al is de Challenge daar nog meer voor geschikt. We hebben een actie 2 halen, 1 betalen. Dus als je de één bestelt, krijg je de andere er gratis bij. Dan kun je zelf bepalen welke je het leukst vindt voor je teambuildingssessie.

   De groep kan maximaal ongeveer 25 personen a 30 personen zijn. Daar boven is het handig om de groep in 2-en te splitsen en het spel 2x los van elkaar te spelen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Doenja schreef:

  Wat is het minimum aantal spelers voor het enveloppenspel?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Doenja,

   Het maakt niet zoveel uit met hoeveel je dit spel speelt. Je kunt het spel zelfs met 2 of 4 personen spelen. Hoe meer spelers, hoe meer teams (maar we adviseren max 6 teams en max ongeveer 25 spelers) hoe gezelliger het wordt.

   groeten,

   Richard & Marjolein

 • John Spek schreef:

  Is het geschikt voor 4 groepen van 6 of 6 groepen van 4?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi John,

   Het groepsspel Enveloppenspel is geschikt voor 4 of 5 teams van 4 of 5 (of 6 personen). Dus dan zouden we adviseren 4 teams van 6 personen.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

 • Marleen schreef:

  Hi Richard en Marjolein,

  Afgelopen weekend hebben we dit spel gespeeld met onze familie. Super leuk om te spelen en veel gelachen.
  Ook erg leuk dat je het spel kunt spelen met verschillende leeftijden.
  Bedankt voor het spel en ook voor de snelle reactie op onze vragen, binnen 2 minuten reactie via de FB chat 😉
  De Pubquiz gaan we binnenkort spelen in ons vriendenweekend. Ik ben benieuwd.

  Groeten Marleen

 • monika schreef:

  ‘Weinig werk aan’ alleen wel even 40 opdrachten printen en in 40 enveloppen stoppen

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Monika.

   Bedankt voor je reactie. Het klopt inderdaad dat je de 40 opdrachten zelf moet printen. Je kunt er voor kiezen de opdrachten in enveloppen te doen. Je kunt er ook voor kiezen de geprinte opdrachten dicht te nieten. En je kunt het ook digitaal spelen zonder voorbereiding. We merken dat de meeste mensen het spelen met enveloppen het leukst vinden. De spanning is het grootst als je zelf een envelop mag kiezen, die mag openen en voorlezen.

   Heel veel plezier!

 • Wim schreef:

  Goedemorgen,

  Is er ook een uitleg van het Enveloppenspel?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen,

   Ja met het spel krijg je ook een volledige uitleg van de regels van het spel. Degene die het spel bestelt, kan dus van tevoren de spelregels al even doorlezen en daarna uitleggen aan de groep. Dat uitleggen is vrij simpel overigens en daarnaast kun je tijdens het spel een A4 met verkorte regels op tafel leggen, zodat iedereen die – indien gewenst – ze nog even kan doorlezen. We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   Richard & Marjolein

 • Lidy schreef:

  Dit spel vonden we erg leuk door de vele soorten vragen en opdrachten. Soms moeilijk, soms makkelijk, maar dat maakt het leuk om te spelen. Fijn ook dat je zelf kan bepalen hoelang je speelt en dat je het eventueel op een later tijdstip weer verder kan spelen. Het vlees op de barbecue was klaar, maar met volle buik hebben we de laatste 10 vragen ook nog gespeeld. Het team wat lange tijd onderaan stond wist zelfs nog bijna te winnen. Bedankt!

 • Judith schreef:

  Spel zat leuk in elkaar met de puntenverdeling. We vonden veel vragen erg moeilijk en we hebben het spel zelf wat aangepast door er een aantal 30 seconds spelen bij te voegen. Misschien is het handig om op de site 2 of 3 voorbeeld vragen te plaatsen, zodat je ongeveer de moeilijkheidsgraad weet. Al met al hebben we veel gelachen met het spel.

 • Therese schreef:

  Wij willen het enveloppenspel eerste kerstdag gaan spelen met een groep van 20 personen.
  Het lijkt ons zo leuk. Hoe kan ik dit geregeld krijgen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag, op het moment dat het spel besteld is via het Bestelformulier en het aankoopbedrag op onze rekening is ontvangen, wordt het spel dezelfde dag nog digitaal verstuurd.
   Het kan dus ruim voor de kerst dan binnen zijn.


 • Neeske van 't Veer schreef:

  Hallo,
  Een vraag over het enveloppen-spel..
  We zoeken een activiteit voor onze familiekerstviering.
  Het enveloppenspel lijkt ons zeer geschikt….
  Alleen de tijd is wat lang..
  Is het mogelijk om het in te korten…dan denk ik aan 90 minuten?

  mvg Neeske


  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Neeske,

   Je kunt het spel zo lang of kort spelen als jezelf wilt.
   Je verkort gewoon het aantal vragen en opdrachten of spreekt van tevoren een tijd (90 minuten) af en stopt het spel na 90 minuten. Geen probleem dus.

   Richard & Marjolein


 • Jozina schreef:

  Graag ontvang ik info over het enveloppenspel.
  Wat kost het challenge spel en enveloppenspel? 
Alvast bedankt voor uw reactie.

  groeten Jozina


  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Jozina,

   Het Enveloppenspel is een spel met 40 vragen/opdrachten of kleine spelletjes die in teamverband tegen elkaar worden gespeeld. Vragen en opdrachten over allerlei verschillende onderwerpen, culinair, topografie, muziek, nederlandse taal, kunst en dus ook spelletjes. De ene keer een individuele teamopdracht, soms een battle tussen 2 teams en soms een spel tussen alle teams.
   De Challenge is een tiental spellen die achter elkaar of los van elkaar gespeeld kunnen worden. Meer doe/denk spelletjes, behendigheid, creativiteit en samenwerken binnen je team in dan belangrijk. Beide spellen kosten elk €15 en worden als document per mail verstuurd.
We hopen je zo meer duidelijkheid te hebben gegeven. Maar mocht je nog meer vragen hebben dan helpen we je graag.

   vriendelijke groeten,
Richard & Marjolein


 • Henk van der Kamp schreef:

  We hebben genoten van het Enveloppenspel. Inderdaad erg makkelijk om te spelen en het zorgde regelmatig voor grote hilariteit. Pas bij de laatste envelop werd het beslist! Dank voor het leuke spel.

  groeten Henk

 • >