Menu

Escape room Maffia bende, de Escape room op jouw eigen locatie.

escape room thuis

Nieuw: Escape room de Maffia bende

De afgelopen maanden zijn we volop bezig geweest met het ontwikkelen en het testen van het spel ‘Escape room de Maffia Bende’. En met veel enthousiasme, kunnen we het spel nu eindelijk aan jullie aanbieden.

Zelf zijn we enorme fan van het spelen en ontsnappen uit een Escape room. We hebben inmiddels met onze vriendengroep meerdere keren een Escape room gespeeld en elke keer gaan we vol adrenaline en stuiterend weer naar huis. In een uur of soms negentig minuten tijd diverse kamers door proberen te komen op weg naar de bevrijdende uitgang. Daarna hebben we dagenlang nog napret over wat er allemaal gebeurde, mis ging en goed ging in deze kamers.

Een eigen Escape room maken stond dan ook zeer hoog op ons lijstje van spellen maken. Aangezien wij onze groepsspelen altijd aanbieden om op je eigen gewenste locatie te spelen, was het een uitdaging om dit spel te ontwikkelen. Maar het is gelukt :-).

Heb je een locatie waar je 4 kamers (tijdelijk) kunt gebruiken ? Dan tover jij jouw locatie in ongeveer 2 uur om tot jullie eigen Escape Room. En spelen maar!

Dit spel is dus uitermate geschikt om thuis te spelen, maar ook bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg met de familie- of vriendengroep. En wat dacht je van op je werk spelen ? Een 4-tal ruimtes (en die hoeven echt niet allemaal met elkaar in verbinding te staan) en al je collega’s kunnen om de beurt in groepen van 2 tot 4 personen naar binnen en zich een weg naar buiten puzzelen.

Wat is een Escaperoom?

Onbekend met het spelen van een Escape room ? We leggen je in het kort uit wat het is.

Met het spelen van een Escaperoom, worden jullie in een ruimte opgesloten die op slot is. Jullie gaan op zoek naar allerlei informatie binnen de kamer en proberen met die informatie tot een oplossing te komen. Dat is meestal een code, waarmee de deur kan worden ontgrendeld. Escape room puzzels vragen om goede samenwerking en communicatie met je medespelers. Hardop nadenken met elkaar om zodoende met elkaar te gaan slagen naar buiten te komen binnen de gestelde tijd. Er zijn hints in het spel waarvan gebruik kan worden gemaakt, maar…. die kosten extra tijd. Dus besluiten jullie wel of niet om hints te vragen ?

En het team, wat het snelst weer de weg naar buiten vindt, is de winnaar van het spel.

Het verhaal van onze Escaperoom de Maffia bende 

De gevaarlijkste maffiabende van ons land heeft jullie groep gevangen genomen en opgesloten in een huis. Ze denken dat jullie groep een rivaliserende bende is. Jullie zijn geblinddoekt, in een busje gegooid en meegenomen naar een verblijf. Jullie hebben ook geen idee waar jullie zijn en de instellingen van jullie telefoons zijn door de bendeleden aangepast waardoor ze niet te traceren zijn door de politie.

9 van de 10 bendeleden zijn inmiddels opgepakt, behalve de bendeleider. Die is op weg naar het verblijf om alle sporen uit te wissen, om vervolgens op het vliegtuig te stappen naar een warm en ver oord.

Maar ja, sporen uit wissen betekent niet veel goeds voor jullie. Over 100 minuten komt de bendeleider terug om jullie een kopje kleiner te maken. Dus de enige uitweg is te ontsnappen binnen de tijd. De bendeleider heeft de kamers met codes beveiligd. Lukt het jullie om de codes te achterhalen met alle informatie die jullie vinden in de kamers. Dit is de enige manier om te ontsnappen binnen 100 minuten.

Lukt het jullie om de buitendeur op tijd te openen of wacht jullie een angstaanjagend lot?

Peter:

Zondagmiddag eindelijk het spel kunnen spelen (vriendin was ziek). Samen met nog 3 stellen hadden we 4 teams van 2 personen gemaakt. Eerst gingen er 2 damesteams naar binnen, terwijl de mannen nog even rustig Feyenoord – PSV keken ?. Daarna de 2 mannen teams. Best pittig maar met behulp van de interactieve hints (mooi gevonden!) konden we uiteindelijk allemaal net binnen de 100 minuten ontsnappen (altijd afronden naar beneden toch?). Helaas heeft er wel één van de damesteams gewonnen in 93 minuten tijd. Dat zullen we dus nog wel een tijdje horen. Bedankt in ieder geval voor dit gave spel en ok je bent even een paar uur druk met voorbereiden maar dat mag de pret niet drukken.

Spelleider

Dit spel is het handigste om te spelen met een spelleider, maar het kan ook zonder spelleider. Dat wil zeggen: de spelleider kan zelf ook het spel spelen.

Leuk om als spelleider aanwezig te zijn tijdens het spel om je familieleden, vrienden of collega’s fanatiek aan het werk te zien. Samenwerken is in dit spel van belang, maar doet de groep dat ook? Of overleggen ze helemaal niet? Jij weet de oplossingen, maar komt de groep daar ook achter?

Zoals gezegd, het is wel mogelijk als spelleider het spel ook mee te spelen. Met de voorbereidingen en het inrichten van de kamers, is het dan van belang dat je de puzzels vooraf niet te aandachtig bekijkt. Gewoon het script volgen van de voorbereidingen, maar niet teksten gaan lezen. Uiteraard heb je een beetje voorsprong, omdat je weet dat er 4 kamers zijn en weet je ook wat de teams gaan aantreffen in de kamers. Maar desondanks zal het dan voor jou ook nog genoeg uitdaging geven als je meespeelt.

Verloop van het Escape Room spel

Voorbereidingen

Als spelleider heb je met dit spel een paar uur nodig aan voorbereidingen en het inrichten van de kamers. In het draaiboek, dat je digitaal ontvangt, staat stap voor stap uitgelegd wat de Escape roomvoorbereidingen zijn. Denk hierbij aan het printen van de opdrachten, het uitknippen van bepaalde zaken, het neerleggen en ophangen van de benodigde materialen. Hierbij geven we je ook tips om het spel zo mooi te kunnen maken, als je zelf wilt.

Zelf hebben we het spel een aantal keren met onze testteams bij ons thuis gespeeld. Denk hierbij aan kamers als: de woonkamer, keuken, slaapkamer, hal. Deze zijn hiervoor prima te gebruiken.

Escaperoom spelen

Dit spel bestaat uit 4 kamers, waar de teams uit moeten zien te ontsnappen. Jullie groep splits je op in groepjes van 2 tot 4 personen. Er kunnen 8 personen tegelijkertijd starten met de escaperoom, de twee groepen starten beide in een andere kamer. De totale groep kan (i.v.m. de tijd die het spel duurt) uit maximaal 16 personen bestaan. Willen jullie dit spel gedurende een weekend spelen, dan is er ruimte om het spel met meer dan 16 personen te spelen. Dit spel is overigens ook prima thuis te spelen met 2 of 3 spelers.

Om de beurt gaan de teams de eerste kamer in. Het spel loopt dan vol automatisch vanzelf over in de volgende kamers. Omdat het een Escape room is op jouw eigen gekozen locatie zullen de kamers vaak niet aansluitend zijn. Dat is geen enkel probleem. Zolang er dus maar 4 beschikbare kamers zijn, kun jij dit spel met jouw groep spelen.

Wat ontvang je met de Escape Room ?

Na je bestelling ontvang je het spel per e-mail. Totaal zijn het 3 documenten:

 • Draaiboek met uitleg voor de spelleider en natuurlijk ook met alle oplossingen hoe je uit deze Escape room kunt ontsnappen.
 • Alle benodigde materialen voor de puzzels in de kamers, deze kun je zelf uitprinten. In het draaiboek staat uitgelegd hoe.
 • Digitaal scoreformulier, waar je van alle teams de tijden bij kunt houden van het spelen.

Benodigdheden ? 1 telefoon met Wifi of 4G per team en papier en pen. En verder een hoop slimheid en fanatisme om op tijd te ontsnappen.

Ter introductie

Dit spel is te bestellen voor € 22,50. Kun je niet kiezen? Maar dan gebruik van de actie, 50% korting op het tweede spel.

Korting Escape Room

 

 

 

 

 

 

Groepsspel met meer dan 16 personen ?

De Escape Room met meer dan 16 personen spelen, betekent in veel gevallen toch erg lang wachten voor veel van je groepsleden. Met name met grotere groepen wordt ook dan vaak gekozen voor een Moordspel of de Pubquiz.

Een Moordspel (bijvoorbeeld Moord tijdens het teamuitje, maar de keuze is groter) kun je met gemak met 40 personen spelen en in overleg kan dit ook met meer mensen. De Pubquiz kun je eigenlijk met alle aantallen spelers spelen. Dus ben je met 100 mensen, geen probleem.

Ben je benieuwd naar de andere groepsspellen voor volwassenen? Klik dan op één van de onderstaande buttons.

Moordspel Wie is de Saboteur Challenge Pubquiz Voetbalquiz Ranking your friends

 

Escape Room spelen

Nu je weet dat je bij ons een Escape Room op je eigen gekozen locatie kan organiseren, willen we natuurlijk ook nog even de Escape Rooms verder in Nederland aanstippen. Wij gaan meerdere keren per jaar met onze vaste vriendengroep Escape Rooms bezoeken. Aangezien we in Zwolle wonen, hebben we met name alle Escape Rooms in onze eigen regio eerst bezocht (Zwolle, Kampen, Genemuiden, Deventer). Wil je een goed overzicht van welke erg leuk zijn en welke niet, dan adviseren je om eens hier te kijken. Op deze pagina staat de Top 10 van alle Escape Rooms in Nederland gepresenteerd. Veel plezier!

Heb je nog vragen over onze Escape Room, dan helpen we graag!

 • Sally schreef:

  Hallo
  Dit spel lijkt ons super leuk om tijdens onze vriendenweekend met 20 volwassenen te spelen hoe zouden jullie dit doen aangezien we lezen dat het tot max 16 personen is Zijn we met z’n alle tegelijk met het spel bezig?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sally,

   Je kunt het spel per keer met 8 personen spelen. Die zijn dan 100 minuten gemiddeld bezig.
   Daarna kunnen opnieuw 8 mensen naar binnen etc etc. Daarom hebben we geschreven maximaal 16, omdat de meeste mensen niet meer tijd hebben om 3 rondes te spelen.
   Maar in een weekend heb je tijd genoeg natuurlijk en kunnen alle 20 gewoon de Escape Room spelen. Dat gaan we in ons eigen vriendenweekend ook zo doen.

   Alvast veel plezier!

   Richard en Marjolein

 • Miriam schreef:

  Gisteren het spel met 2 teams gespeeld, erg leuk helaas niet binnen de 100 min maar dat maakte niet uit kunt het gewoon doorspelen. De jongste was 12 wel wat moeilijk voor hem maar die zien soms net andere dingen waardoor de mix van jong en oud prima was.
  Kost wel even wat voorbereidingen met printen en knippen maar dat kun je vantevoren al doen.
  Al met al een hele leuke avond gehad.
  Aanrader.

  Groeten Miriam

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Miriam,

   Bedankt voor je ontzettend leuke reactie :-). Het slagingspercentage (binnen 100 minuten ontsnappen) voor onze Escape Room ligt vooralsnog op 25%, dus het is ook inderdaad een uitdaging. Maar je kunt, zoals jullie ook gedaan hebben, na 100 minuten gewoon door spelen uiteraard.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Anita schreef:

  Kan er een escape room junior versie komen? ?
  Het klinkt super tof

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Anita,

   Bedankt voor het meedenken. Dat is een mooie uitdaging voor het komende jaar ja. Bedankt voor je advies, gaan we mee aan de slag!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Peter schreef:

  Zondagmiddag eindelijk het spel kunnen spelen (vriendin was ziek). Samen met nog 3 stellen hadden we 4 teams van 2 personen gemaakt. Eerst gingen er 2 damesteams naar binnen, terwijl de mannen nog even rustig Feyenoord – PSV keken ?. Daarna de 2 mannen teams. Best pittig maar met behulp van de interactieve hints (mooi gevonden!) konden we uiteindelijk allemaal net binnen de 100 minuten ontsnappen (altijd afronden naar beneden toch?). Helaas heeft er wel één van de damesteams gewonnen in 93 minuten tijd. Dat zullen we dus nog wel een tijdje horen. Bedankt in ieder geval voor dit gave spel en ok je bent even een paar uur druk met voorbereiden maar dat mag de pret niet drukken.

  groeten Peter

 • >
  WhatsApp chat