Menu

Escape room Maffia bende, de Escape room op jouw eigen locatie.

escape room thuis

Nieuw: Escape room de Maffia bende

De afgelopen maanden zijn we volop bezig geweest met het ontwikkelen en het testen van het spel ‘Escape room de Maffia Bende’. En met veel enthousiasme, kunnen we het spel nu eindelijk aan jullie aanbieden.

Zelf zijn we enorme fan van het spelen en ontsnappen uit een Escape room. We hebben inmiddels met onze vriendengroep meerdere keren een Escape room gespeeld en elke keer gaan we vol adrenaline en stuiterend weer naar huis. In een uur of soms negentig minuten tijd diverse kamers door proberen te komen op weg naar de bevrijdende uitgang. Daarna hebben we dagenlang nog napret over wat er allemaal gebeurde, mis ging en goed ging in deze kamers.

Een eigen Escape room maken stond dan ook zeer hoog op ons lijstje van spellen maken. Aangezien wij onze groepsspelen altijd aanbieden om op je eigen gewenste locatie te spelen, was het een uitdaging om dit spel te ontwikkelen. Maar het is gelukt :-).

Heb je een locatie waar je 4 kamers (tijdelijk) kunt gebruiken ? Dan tover jij jouw locatie in ongeveer 2 uur om tot jullie eigen Escape Room. En spelen maar!

Dit spel is dus uitermate geschikt om thuis te spelen, maar ook bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg met de familie- of vriendengroep. En wat dacht je van op je werk spelen ? Een 4-tal ruimtes (en die hoeven echt niet allemaal met elkaar in verbinding te staan) en al je collega’s kunnen om de beurt in groepen van 2 tot 4 personen naar binnen en zich een weg naar buiten puzzelen.

Wat is een Escaperoom?

Onbekend met het spelen van een Escape room ? We leggen je in het kort uit wat het is.

Met het spelen van een Escaperoom, worden jullie in een ruimte opgesloten die op slot is. Jullie gaan op zoek naar allerlei informatie binnen de kamer en proberen met die informatie tot een oplossing te komen. Dat is meestal een code, waarmee de deur kan worden ontgrendeld. Escape room puzzels vragen om goede samenwerking en communicatie met je medespelers. Hardop nadenken met elkaar om zodoende met elkaar te gaan slagen naar buiten te komen binnen de gestelde tijd. Er zijn hints in het spel waarvan gebruik kan worden gemaakt, maar…. die kosten extra tijd. Dus besluiten jullie wel of niet om hints te vragen ?

En het team, wat het snelst weer de weg naar buiten vindt, is de winnaar van het spel.

Het verhaal van onze Escaperoom de Maffia bende 

De gevaarlijkste maffiabende van ons land heeft jullie groep gevangen genomen en opgesloten in een huis. Ze denken dat jullie groep een rivaliserende bende is. Jullie zijn geblinddoekt, in een busje gegooid en meegenomen naar een verblijf. Jullie hebben ook geen idee waar jullie zijn en de instellingen van jullie telefoons zijn door de bendeleden aangepast waardoor ze niet te traceren zijn door de politie.

9 van de 10 bendeleden zijn inmiddels opgepakt, behalve de bendeleider. Die is op weg naar het verblijf om alle sporen uit te wissen, om vervolgens op het vliegtuig te stappen naar een warm en ver oord.

Maar ja, sporen uit wissen betekent niet veel goeds voor jullie. Over 100 minuten komt de bendeleider terug om jullie een kopje kleiner te maken. Dus de enige uitweg is te ontsnappen binnen de tijd. De bendeleider heeft de kamers met codes beveiligd. Lukt het jullie om de codes te achterhalen met alle informatie die jullie vinden in de kamers. Dit is de enige manier om te ontsnappen binnen 100 minuten.

Lukt het jullie om de buitendeur op tijd te openen of wacht jullie een angstaanjagend lot?

Peter:

Zondagmiddag eindelijk het spel kunnen spelen (vriendin was ziek). Samen met nog 3 stellen hadden we 4 teams van 2 personen gemaakt. Eerst gingen er 2 damesteams naar binnen, terwijl de mannen nog even rustig Feyenoord – PSV keken ?. Daarna de 2 mannen teams. Best pittig maar met behulp van de interactieve hints (mooi gevonden!) konden we uiteindelijk allemaal net binnen de 100 minuten ontsnappen (altijd afronden naar beneden toch?). Helaas heeft er wel één van de damesteams gewonnen in 93 minuten tijd. Dat zullen we dus nog wel een tijdje horen. Bedankt in ieder geval voor dit gave spel en ok je bent even een paar uur druk met voorbereiden maar dat mag de pret niet drukken.

Spelleider

Dit spel is het handigste om te spelen met een spelleider, maar het kan ook zonder spelleider. Dat wil zeggen: de spelleider kan zelf ook het spel spelen.

Leuk om als spelleider aanwezig te zijn tijdens het spel om je familieleden, vrienden of collega’s fanatiek aan het werk te zien. Samenwerken is in dit spel van belang, maar doet de groep dat ook? Of overleggen ze helemaal niet? Jij weet de oplossingen, maar komt de groep daar ook achter?

Zoals gezegd, het is wel mogelijk als spelleider het spel ook mee te spelen. Met de voorbereidingen en het inrichten van de kamers, is het dan van belang dat je de puzzels vooraf niet te aandachtig bekijkt. Gewoon het script volgen van de voorbereidingen, maar niet teksten gaan lezen. Uiteraard heb je een beetje voorsprong, omdat je weet dat er 4 kamers zijn en weet je ook wat de teams gaan aantreffen in de kamers. Maar desondanks zal het dan voor jou ook nog genoeg uitdaging geven als je meespeelt.

Verloop van het Escape Room spel

Voorbereidingen

Als spelleider heb je met dit spel een paar uur nodig aan voorbereidingen en het inrichten van de kamers. In het draaiboek, dat je digitaal ontvangt, staat stap voor stap uitgelegd wat de Escape roomvoorbereidingen zijn. Denk hierbij aan het printen van de opdrachten, het uitknippen van bepaalde zaken, het neerleggen en ophangen van de benodigde materialen. Hierbij geven we je ook tips om het spel zo mooi te kunnen maken, als je zelf wilt.

Zelf hebben we het spel een aantal keren met onze testteams bij ons thuis gespeeld. Denk hierbij aan kamers als: de woonkamer, keuken, slaapkamer, hal. Deze zijn hiervoor prima te gebruiken.

Escaperoom spelen

Dit spel bestaat uit 4 kamers, waar de teams uit moeten zien te ontsnappen. Jullie groep splits je op in groepjes van 2 tot 4 personen. Er kunnen 8 personen tegelijkertijd starten met de escaperoom, de twee groepen starten beide in een andere kamer. De totale groep kan (i.v.m. de tijd die het spel duurt) uit maximaal 16 personen bestaan. Willen jullie dit spel gedurende een weekend spelen, dan is er ruimte om het spel met meer dan 16 personen te spelen. Dit spel is overigens ook prima thuis te spelen met 2 of 3 spelers.

Om de beurt gaan de teams de eerste kamer in. Het spel loopt dan vol automatisch vanzelf over in de volgende kamers. Omdat het een Escape room is op jouw eigen gekozen locatie zullen de kamers vaak niet aansluitend zijn. Dat is geen enkel probleem. Zolang er dus maar 4 beschikbare kamers zijn, kun jij dit spel met jouw groep spelen.

Wat ontvang je met de Escape Room ?

Na je bestelling ontvang je het spel per e-mail. Totaal zijn het 3 documenten:

 • Draaiboek met uitleg voor de spelleider en natuurlijk ook met alle oplossingen hoe je uit deze Escape room kunt ontsnappen.
 • Alle benodigde materialen voor de puzzels in de kamers, deze kun je zelf uitprinten. In het draaiboek staat uitgelegd hoe.
 • Digitaal scoreformulier, waar je van alle teams de tijden bij kunt houden van het spelen.

Benodigdheden ? 1 telefoon met Wifi of 4G per team en papier en pen. En verder een hoop slimheid en fanatisme om op tijd te ontsnappen.

Ter introductie

Dit spel is te bestellen voor € 22,50. Kun je niet kiezen? Maar dan gebruik van de actie, 50% korting op het tweede spel.

Korting Escape Room

 

 

 

 

 

 

Groepsspel met meer dan 16 personen ?

De Escape Room met meer dan 16 personen spelen, betekent in veel gevallen toch erg lang wachten voor veel van je groepsleden. Met name met grotere groepen wordt ook dan vaak gekozen voor een Moordspel of de Pubquiz.

Een Moordspel (bijvoorbeeld Moord tijdens het teamuitje, maar de keuze is groter) kun je met gemak met 40 personen spelen en in overleg kan dit ook met meer mensen. De Pubquiz kun je eigenlijk met alle aantallen spelers spelen. Dus ben je met 100 mensen, geen probleem.

Ben je benieuwd naar de andere groepsspellen voor volwassenen? Klik dan op één van de onderstaande buttons.

Moordspel Wie is de Saboteur Challenge Pubquiz Voetbalquiz Ranking your friends

 

Escape Room spelen

Nu je weet dat je bij ons een Escape Room op je eigen gekozen locatie kan organiseren, willen we natuurlijk ook nog even de Escape Rooms verder in Nederland aanstippen. Wij gaan meerdere keren per jaar met onze vaste vriendengroep Escape Rooms bezoeken. Aangezien we in Zwolle wonen, hebben we met name alle Escape Rooms in onze eigen regio eerst bezocht (Zwolle, Kampen, Genemuiden, Deventer). Wil je een goed overzicht van welke erg leuk zijn en welke niet, dan adviseren je om eens hier te kijken. Op deze pagina staat de Top 10 van alle Escape Rooms in Nederland gepresenteerd. Veel plezier!

Heb je nog vragen over onze Escape Room, dan helpen we graag!

 • Peter schreef:

  Zondagmiddag eindelijk het spel kunnen spelen (vriendin was ziek). Samen met nog 3 stellen hadden we 4 teams van 2 personen gemaakt. Eerst gingen er 2 damesteams naar binnen, terwijl de mannen nog even rustig Feyenoord – PSV keken ?. Daarna de 2 mannen teams. Best pittig maar met behulp van de interactieve hints (mooi gevonden!) konden we uiteindelijk allemaal net binnen de 100 minuten ontsnappen (altijd afronden naar beneden toch?). Helaas heeft er wel één van de damesteams gewonnen in 93 minuten tijd. Dat zullen we dus nog wel een tijdje horen. Bedankt in ieder geval voor dit gave spel en ok je bent even een paar uur druk met voorbereiden maar dat mag de pret niet drukken.

  groeten Peter

 • Anita schreef:

  Kan er een escape room junior versie komen? ?
  Het klinkt super tof

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Anita,

   Bedankt voor het meedenken. Dat is een mooie uitdaging voor het komende jaar ja. Bedankt voor je advies, gaan we mee aan de slag!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Miriam schreef:

  Gisteren het spel met 2 teams gespeeld, erg leuk helaas niet binnen de 100 min maar dat maakte niet uit kunt het gewoon doorspelen. De jongste was 12 wel wat moeilijk voor hem maar die zien soms net andere dingen waardoor de mix van jong en oud prima was.
  Kost wel even wat voorbereidingen met printen en knippen maar dat kun je vantevoren al doen.
  Al met al een hele leuke avond gehad.
  Aanrader.

  Groeten Miriam

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Miriam,

   Bedankt voor je ontzettend leuke reactie :-). Het slagingspercentage (binnen 100 minuten ontsnappen) voor onze Escape Room ligt vooralsnog op 25%, dus het is ook inderdaad een uitdaging. Maar je kunt, zoals jullie ook gedaan hebben, na 100 minuten gewoon door spelen uiteraard.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Sally schreef:

  Hallo
  Dit spel lijkt ons super leuk om tijdens onze vriendenweekend met 20 volwassenen te spelen hoe zouden jullie dit doen aangezien we lezen dat het tot max 16 personen is Zijn we met z’n alle tegelijk met het spel bezig?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sally,

   Je kunt het spel per keer met 8 personen spelen. Die zijn dan 100 minuten gemiddeld bezig.
   Daarna kunnen opnieuw 8 mensen naar binnen etc etc. Daarom hebben we geschreven maximaal 16, omdat de meeste mensen niet meer tijd hebben om 3 rondes te spelen.
   Maar in een weekend heb je tijd genoeg natuurlijk en kunnen alle 20 gewoon de Escape Room spelen. Dat gaan we in ons eigen vriendenweekend ook zo doen.

   Alvast veel plezier!

   Richard en Marjolein

 • sandra schreef:

  Hallo Richard en Marjolein,

  Is er een reden waarom jullie aanbevelen om in een team max 4 spelers te zetten? Heeft dit te maken met opdrachten die moeten volbracht worden tijdens het spel of is dit omdat het anders moeilijker samenwerken wordt als je met teveel bent?

  Is het praktisch haalbaar om de escaperoom meerdere keren op te stellen zodat er toch meerdere groepen tegelijkertijd aan de slag kunnen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sandra,

   We hebben een maximum van 4 beschreven, omdat er anders te weinig te doen is per persoon in een kamer. We hebben inmiddels wat ervaringen erbij van spelers (onder andere ons eigen vriendenweekend) waar je prima met 5 spelers tegelijk kan spelen. Je kunt de Escape Room inderdaad meerdere keren opstellen, zodat je met meer mensen tegelijk kan spelen. Stel je dus 2x een Escape Room op (je hoeft maar 1x te bestellen, maar print het spel dan 2x uit), dan kun je met 4 groepen van 5 tegelijk spelen, dus met 20 personen. En 100 minuten later kunnen er weer 20 spelen indien nodig.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Jeffrey schreef:

  Beste Richard en Marjolein,

  Ik organiseer binnenkort een feestje voor 10 personen waarbij ik graag deze escape room zou willen spelen. Ik lees dat jullie aanbevelen om het spel van twee keer te printen zodat 2 groepen van 5 het spel tegelijk kunnen spelen.
  Heb ik dan 8 kamers nodig? Of moet ik mij dat anders voorstellen?
  En heeft iedereen in een groep van 5 genoeg te doen?

  Groet,

  Jeffrey

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Jeffrey,

   Met 10 personen kun je het spel gewoon 1x printen. Je hebt 4 ruimtes nodig en je splitst je groep op in 2 groepen van 5 personen.
   Beide groepen beginnen in een andere kamer. Dit wordt in het begeleidende draaiboek verder uitgelegd.

   We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Daniëlle Zeinstra schreef:

  Hallo,

  Wat leest jullie plan leuk!
  Kan deze escape room gebruikt worden voor een groep meiden van 11 en 12 jaar?
  Of hebben jullie daar misschien een andere versie voor?

  Mvg Daniëlle

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Daniëlle,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   Het spel zal voor 11 en 12 jarigen waarschijnlijk net te ingewikkeld zijn, tenzij jij als ouder erbij bent en ze een beetje helpt her en der.
   Je krijgt zelf het draaiboek, dus dan kun je helpen. Niet alles is moeilijk, maar ze moeten wel goed nadenken en samenwerken.
   Tijdens ons vriendenweekend hebben kinderen van 11 en 12 gewoon mee gedaan samen met de volwassenen.

   Wie is de Saboteur junior is wel specifiek voor die leeftijd geschreven. Dat zou wellicht een optie kunnen zijn.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Froukje schreef:

  Hoi, hier een vraag over de escape room, wat als je maar 1 of 2 ruimtes tot je beschikking hebt? (wel grote ruimtes) Kun je het spel dan ook nog doen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Froukje,

   Bedankt voor je bericht en je vraag.
   De Escape Room kan zelfs zonder ruimtes gespeeld worden, zo lang de spelers maar niet de informatie van de verschillende kamers door elkaar halen.
   Dus dan is het handig om de informatie in jullie 2 ruimtes wel af te bakenen. Bijvoorbeeld aan de ene kant van ruimte 1 doe je kamer 1 en aan de andere kant doe je kamer 2.
   En voor ruimte 2 doe je hetzelfde voor kamer 3 en 4.

   Het is dus prima mogelijk. Onze buren hebben het spel zelfs op een veld van een camping afgelopen weekend gespeeld. Dan is het wel handig dat het ook mooi weer is :-).

   We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Masja schreef:

  Mag ik vragen waarom je in teams moet spelen? Kun je het spel ook gewoon als 1 groep van Bv 4-5 personen spelen? Het lijkt ons namelijk leuk om als groep samen bezig te zijn en tegelijk.
  Bedankt.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Masja,

   Je hoeft niet in teams te spelen hoor. Je kunt de Escape Room inderdaad ook gewoon met 1 groep van 4 of 5 personen spelen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Natascha schreef:

  Hoi,
  Is deze escape room ook geschrikt voor kinderfeestje in de leeftijd van 11-12 jaar?
  Groetjes Natascha

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Natascha,

   Nee, 14 of ouder weten we uit ervaring is de leeftijd om dit spel te kunnen spelen. Het is geschreven voor volwassenen, maar we hebben het ook getest met 14 en 15 jarigen en dat gaat prima.
   Soms als spelleider wel wat op weg helpen, maar vaak genoeg zijn de kinderen zelfs sneller dan de volwassenen. 11 en 12 jaar is helaas te jong. Hiervoor hebben we het zeer leuke spel: Wie is de Saboteur junior.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Chantal schreef:

  Beste Richard en Marjolein,

  We hebben tijdens het Hemelvaartsweekend het spel al gespeeld op ons jaarlijkse familieweekend. Echter hadden wij op onze locatie nog een andere uitdaging; er was überhaupt geen/heel slecht (telefoon)bereik en amper WIFI van het aanwezige restaurant. Toch heb ik het spel uitgezet in de verschillende slaapkamers en heb ik zelf voor telefoon gespeeld. We hadden thuis het spel al een keer geoefend, waardoor ik ook wist wat er ongeveer op de voicemail stond.

  Wat heeft iedereen genoten!! Mijn familie was kei-enthousiast!! Ik heb de spel-variant gespeeld waarbij twee groepen tegelijk starten. Dit verliep prima. In de eerste ronde moest 1 team toch nog op de andere wachten, omdat zij erg snel waren bij kamer ‘Drugsreis’. Dit team is uiteindelijk in 84 minuten ontsnapt. De 3 andere teams hebben de uitgang in 100 minuten niet gehaald.

  Mijn complimenten voor de uitwerking! Ik heb alle materialen geplastificeerd en de team whiteboardmarkers meegegeven zodat ze op materialen konden schrijven. Tussendoor heb ik alle materialen schoon gemaakt, voordat het volgende team kwam. Doordat het allemaal zo stevig is, kan ik het spel met gemak nog een keer spelen. Ik neem het mee naar de camping in de zomervakantie.

  Groetjes,
  Chantal

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Chantal,

   Bedankt voor je superleuke reactie over onze Escape Room. Slim om de materialen te plastificeren, want dan kun je ze inderdaad nog meerdere keren weer gebruiken.
   84 minuten is een knappe prestatie hoor :-).

   vriendelijke en zonnige spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Esther schreef:

  Waar kan ik de escaperoom bestellen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Esther,

   We zien dat je bestelling is binnen gekomen en dat het dus inmiddels gelukt is om de Escape Room te bestellen.
   Het spel komt er nu direct aan, dus heel veel plezier met spelen!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Nadine schreef:

  Als ik alles thuis al print en klaar maak hoeveel tijd heb ik dan nog nodig om alles klaar te zetten op de locatie?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Nadine,

   Als je alles thuis hebt geprint en klaar hebt gelegd, dan is het op locatie nog slechts een kwartier alles klaar leggen/ophangen.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Anneke schreef:

  Hi, wij hebben eigenlijk beperkt tijd dit weekend. Kunnen we ook alleen kamer 1 spelen?
  Grt Anneke

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Anneke,

   Jazeker, je kunt zoveel of zo weinig spelen als je zelf wilt.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • >
  WhatsApp chat