Escape room spel de Maffia bende

Escape room de Maffia Bende, is hét escape room spel thuis! Te spelen van 2 tot 16 spelers. Een unieke ervaring vol puzzels en spanning, lukt het jullie om te ontsnappen? 

Escape room spel de Maffiabenden

Escape room spel de Maffia bende

Heb je wel eens een echte Escape room gespeeld? Dan weet je hoe leuk en spannend zo'n Escape Room spel is. Onze uitdaging was dus ook een eigen Escape Room spel te maken, maar dan eentje die op elk gewenste locatie zelf gespeeld kan worden.

Heb je een locatie waar je 4 kamers (tijdelijk) kunt gebruiken? Dan tover jij jouw locatie in ongeveer 2 uur om tot jullie eigen Escape Room. En spelen maar!

Vier kamers te spelen op elke locatie

Dit spel is dus uitermate geschikt om thuis te spelen, maar ook bijvoorbeeld tijdens een weekendje weg met de familie- of vriendengroep. En wat dacht je van op je werk spelen? Een 4-tal ruimtes (en die hoeven echt niet allemaal met elkaar in verbinding te staan) en al je collega’s kunnen om de beurt in groepen van 2 tot 4 personen naar binnen en zich een weg naar buiten puzzelen. Ook leuk om te spelen tijdens de vrijdagmiddagborrel.

Escape room spel de Maffia bende, het verhaal

De gevaarlijkste maffiabende van ons land heeft jullie groep gevangen genomen en opgesloten in een huis. Ze denken dat jullie groep een rivaliserende bende is. Jullie zijn geblinddoekt, in een busje gegooid en meegenomen naar een verblijf. Jullie hebben ook geen idee waar jullie zijn en de instellingen van jullie telefoons zijn door de bendeleden aangepast waardoor ze niet te traceren zijn door de politie.

9 van de 10 bendeleden zijn inmiddels opgepakt, behalve de bendeleider. Die is op weg naar het verblijf om alle sporen uit te wissen, om vervolgens op het vliegtuig te stappen naar een warm en ver oord.

Escape codes

Maar ja, sporen uit wissen betekent niet veel goeds voor jullie. Over 100 minuten komt de bendeleider terug om jullie een kopje kleiner te maken. Dus de enige uitweg is te ontsnappen binnen de tijd. De bendeleider heeft de kamers met codes beveiligd. Lukt het jullie om de codes te achterhalen met alle informatie die jullie vinden in de kamers. Dit is de enige manier om te ontsnappen binnen 100 minuten.

Lukt het jullie om de buitendeur op tijd te openen of wacht jullie een angstaanjagend lot?

Escape Room spel kamer

Wat ontvang je met dit Escape Room spel?

Je ontvangt het spel per e-mail. In totaal zijn het 3 documenten:

 • Het draaiboek met uitleg voor de spelleider en natuurlijk ook met alle puzzels en oplossingen hoe je uit deze Escape room kunt ontsnappen.
 • 3 documenten met alle benodigde materialen voor de puzzels in de kamers, deze kun je zelf uitprinten. In het draaiboek staat uitgelegd hoe.
 • Digitaal scoreformulier, waar je van alle teams de tijden bij kunt houden van het spelen.
Escape Room spel opdracht

Dit heb je nodig voor het Escape room spel

Per team heb je 1 telefoon met Wifi of 4G en papier en pen nodig. En verder een hoop slimheid en fanatisme om op tijd te ontsnappen. De telefoon gebruik je om hints te krijgen en codes door te appen. En wie weet heb je contact met de bendeleider via de telefoon...

Reviews over ons Escape room spel

Je bent niet de eerste die ons spel gaat spelen. We hebben al zoveel leuke reacties gehad op ons escape room spel. Lees er hieronder een paar.


Chantal

Beste Richard en Marjolein,
We hebben tijdens het Hemelvaartsweekend het spel al gespeeld op ons jaarlijkse familieweekend. Echter hadden wij op onze locatie nog een andere uitdaging; er was überhaupt geen/heel slecht (telefoon)bereik en amper WIFI van het aanwezige restaurant. Toch heb ik het spel uitgezet in de verschillende slaapkamers en heb ik zelf voor telefoon gespeeld. We hadden thuis het spel al een keer geoefend, waardoor ik ook wist wat er ongeveer op de voicemail stond.
Wat heeft iedereen genoten!! Mijn familie was kei-enthousiast!! Ik heb de spel-variant gespeeld waarbij twee groepen tegelijk starten. Dit verliep prima. In de eerste ronde moest 1 team toch nog op de andere wachten, omdat zij erg snel waren bij kamer ‘Drugsreis’. Dit team is uiteindelijk in 84 minuten ontsnapt. De 3 andere teams hebben de uitgang in 100 minuten niet gehaald.
Mijn complimenten voor de uitwerking! Ik heb alle materialen geplastificeerd en de team whiteboardmarkers meegegeven zodat ze op materialen konden schrijven. Tussendoor heb ik alle materialen schoon gemaakt, voordat het volgende team kwam. Doordat het allemaal zo stevig is, kan ik het spel met gemak nog een keer spelen. Ik neem het mee naar de camping in de zomervakantie.
Groetjes,
Chantal


Harrit

Het is al weer een aantal weken terug dat we als familie een huis hadden gehuurd voor een weekend. Dit huis staat op een voormalig katholiek psychiatrisch park en heet Villa Venray.
Deze locatie en het spel waren een ideale combinatie voor spanning en sensatie. Het spel verliep geweldig en ook het gebruik van de telefoons had een geweldige invloed op de beleving van het spel. Er wordt nog steeds over gesproken en gevraagd waar je het kunt bestellen.
Bedankt makers van het spel voor de toevoeging van een geslaagd weekend!!!!


Sara

Vanavond hebben wij met onze scoutinggroep de escape room maffia bende gedaan en we vonden het allemaal te gek! Echt een aanrader!


Renate

Met oud en nieuw werden we gegijzeld door de Maffiabende!
Gelukkig wisten we op tijd te ontsnappen en konden we veilig drinken op het nieuwe jaar.

Wat zat de escape room leuk in elkaar! Goede handleiding, afwisselende opdrachten en makkelijk uit te zetten (ook in andermans huis).
Gespeeld met twee groepen tegelijk (mannen tegen de vrouwen) met pubers en volwassenen. De hints werkten goed.

Bedankt, wij hebben ons prima vermaakt en de avond vloog voorbij!


Peter

Zondagmiddag eindelijk het spel kunnen spelen (vriendin was ziek). Samen met nog 3 stellen hadden we 4 teams van 2 personen gemaakt. Eerst gingen er 2 damesteams naar binnen, terwijl de mannen nog even rustig Feyenoord – PSV keken ?. Daarna de 2 mannen teams. Best pittig maar met behulp van de interactieve hints (mooi gevonden!) konden we uiteindelijk allemaal net binnen de 100 minuten ontsnappen (altijd afronden naar beneden toch?). Helaas heeft er wel één van de damesteams gewonnen in 93 minuten tijd. Dat zullen we dus nog wel een tijdje horen. Bedankt in ieder geval voor dit gave spel en ok je bent even een paar uur druk met voorbereiden maar dat mag de pret niet drukken.
groeten Peter


Miriam

Gisteren het spel met 2 teams gespeeld, erg leuk helaas niet binnen de 100 min maar dat maakte niet uit kunt het gewoon doorspelen. De jongste was 12 wel wat moeilijk voor hem maar die zien soms net andere dingen waardoor de mix van jong en oud prima was.
Kost wel even wat voorbereidingen met printen en knippen maar dat kun je vantevoren al doen.
Al met al een hele leuke avond gehad.
Aanrader.
Groeten Miriam

Wil je nog meer reviews lezen? lees verder

Reviews

De rol van de spelleider

Dit spel is het handigste om te spelen met een spelleider, maar het kan ook zonder spelleider. Dat wil zeggen: als spelleider speel je zelf lekker mee.

Ga je het spel zelf begeleiden? Super leuk om je familieleden, vrienden of collega’s fanatiek aan het werk te zien. Samenwerken is in dit spel van belang, maar doet de groep dat ook? Of overleggen ze helemaal niet? Jij weet de oplossingen, maar komt de groep ook achter de oplossing?

Helder escape draaiboek

Bij het escape room spel ontvang je een duidelijk draaiboek. Daarin staat alles helder uitgelegd wat je moet voorbereiden. Speel jezelf mee, volg gewoon het script van de voorbereidingen, maar ga niet heel uitgebreid de teksten lezen. Uiteraard heb je een beetje voorsprong, omdat je weet dat er 4 kamers zijn en je weet globaal ook wat de teams gaan aantreffen in de kamers. Maar desondanks zal het dan voor jou ook nog genoeg uitdaging geven als je meespeelt.

Escape room spel cijferslot

Het verloop van het Escape Room spel

Voorbereidingen

Als spelleider heb je met dit spel een paar uur nodig aan voorbereidingen. Als je alle materialen klaar hebt, dan kost het inrichten van de kamers niet zoveel tijd. In het draaiboek, dat je digitaal ontvangt, staat stap voor stap uitgelegd wat de voorbereidingen zijn. Denk hierbij aan het printen van de opdrachten, het uitknippen van bepaalde zaken, het neerleggen en ophangen van de benodigde materialen. Hierbij geven we je ook tips om het spel zo mooi te kunnen maken, als je zelf wilt. We horen van veel mensen dat ze de materialen bewaren, om nog een volgende keer te kunnen spelen. Natuurlijk niet met dezelfde groep, maar bijvoorbeeld met een andere groep vrienden, familie of collega's.

Zelf hebben we het spel een aantal keren met onze testteams bij ons thuis gespeeld. Hiervoor hebben we gebruik gemaakt van de woonkamer, de keuken, een slaapkamer en de hal. Het maakt namelijk niet uit waar je de kamers inricht.

Escape Room spel spelen

Dit spel bestaat uit 4 kamers, waar de teams uit moeten zien te ontsnappen. Jullie groep splits je op in groepjes van 2 tot 4 personen. Er kunnen 8 personen tegelijkertijd starten met de escaperoom, de twee groepen starten beide in een andere kamer. De totale groep kan (i.v.m. de tijd die het spel duurt) uit maximaal 16 personen bestaan. Willen jullie dit spel gedurende een weekend spelen, dan is er ruimte om het spel met meer dan 16 personen te spelen. En heb je heel veel ruimtes tot je beschikking, bijvoorbeeld op een school, of kantoor? Dan kun je alle materialen uit het spel ook twee keer maken, je richt dan 8 kamers in. Dit spel is overigens ook prima thuis te spelen met 2 of 3 spelers.

Om de beurt gaan de teams de eerste kamer in. Het spel loopt dan vol automatisch vanzelf over in de volgende kamers. Omdat het een Escape room spel is op jouw eigen gekozen locatie zullen de kamers vaak niet aansluitend zijn. Dat is geen enkel probleem. Zolang er dus maar 4 beschikbare kamers zijn, kun jij dit spel met jouw groep spelen.

escape room spelletje
Escape spel

Groepsspel met meer dan 16 personen?

De Escape Room met meer dan 16 personen spelen, betekent in veel gevallen toch erg lang wachten voor veel van je groepsleden. Met name grotere groepen kiezen daardoor vaak voor een ander spel,  een van onze Moordspellen of de Pubquiz worden door grote groepen het vaakste gespeeld.. 

Een Moordspel (bijvoorbeeld Moord tijdens het teamuitje, maar de keuze is groter) kun je met gemak met 40 personen spelen en in overleg kan dit ook met meer mensen. De Pubquiz kun je eigenlijk met alle aantallen spelers spelen. Dus ben je met meer dan 100 mensen, geen probleem.

Meest gestelde vragen

Hieronder vind je de meest gestelde vragen over ons Escape Room spel. Kun je het antwoord niet vinden en heb je nog een vraag: we zijn bijna altijd bereikbaar (ook in het weekend). Stel je vraag bijvoorbeeld via de app: 06-83777853 of via de mail: [email protected] We helpen je graag :-).

Faq

Met hoeveel personen kun je de Escape Room spelen ?

Wat kost dit Escape Room spel ?

Hoe snel ontvang ik het spel na mijn bestelling ?

Wat ontvang ik als ik dit Escape Room spel bestel ?

Kan ik ook zakelijk bestellen op rekening (met factuur)?

Kan ik het spel later nog een keer spelen ?

Vanaf welke leeftijd kun je de Escape Room spelen ?

Hoeveel kamers heeft dit Escape Room spel ?

Hoeveel minuten duurt dit Escape Room spel ?

Kan je als spelleider meespelen ?

Hoeveel voorbereidingstijd heb ik nodig voor dit spel ?

Is er een ook een belgische versie van het spel ?

Escaperoom Maffiabende

Deze Escaperoom is gemaakt voor volwassenen, maar uit ervaring weten we dat kinderen prima mee kunnen spelen. Van ongeveer 11 jaar kunnen ze een team vormen met volwassenen. Speciaal voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 13 jaar hebben we onze Escaperoom Junior. Meer informatie vind door op de onderstaande button te klikken.

 • Nathalie schreef:

  De enthousiaste reacties zeggen het al! Familie verrast tijdens een weekend weg en allemaal door het dolle heen, super tijdsbesteding voor een avond. De spellen zijn uitdagend en goed te doen met het aantal spelers dat ervoor staat. Zelfs bij minimale kamers hebben we een badkamer, toilet, slaapkamer en de keuken gebruikt wat tot hilarische taferelen leidde. Dankjewel voor het maken en beschikbaar stellen hiervan!

 • Caroline schreef:

  Superleuk om thuis te doen! Het zit echt leuk en gevarieerd in elkaar. Kamer 2 vonden we het leukst, origineel bedacht! We hebben het met 1 team van 4 volwassenen gedaan. Helaas net buiten de tijd geëindigd, dat kwam misschien ook omdat we nog wel alles zelf moesten knippen.
  Volgende week gaan we het doen tijdens een weekend weg en zijn wij de spelleider van een nader te bepalen aantal teams. We hebben er zin in.
  Bedankt voor een leuke avond!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Caroline,

   Bedankt voor je super leuke reactie op de Escape room!

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • Gera Hendriks schreef:

  Hallo, ik wil dit spel bestellen maar jullie hebben het over 1 spel per groep? Wat bedoelen jullie daarmee? Wij gaan met z’n 8 -en het spel spelen. Wat is dan handig?
  Vr. groet, Gera

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Gera,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Je hebt maar 1 spel nodig voor 8 personen, dus je bestelt het spel en dan kun je het met je groep spelen.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein Schreurs

 • BETTY schreef:

  Ik wil dit spel graag als cadeau geven voor 5 december kan dat ? Omdat als ik bestel het naar mijn E mail word verzonden

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Betty,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Je kunt het inderdaad ook als cadeau weggeven voor 5 december.
   Na je bestelling ontvang je het spel in de e-mail. Je krijgt materialen en een draaiboek. Dan kun je 2 dingen doen:
   1. Je print een plaatje van het spel uit en geeft die ingepakt op 5 december en stuurt dan de e-mail door.
   2. Je print en prepareert het spel en stopt alle materialen in een doos. Die pak je in en geef je op 5 december.

   Dus zeker mogelijk!

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Sylvia schreef:

  Hoi Richard en Marjolein,

  Voor de feestjes van onze dochters hebben we al een paar keer met groot succes jullie escaperooms voor kinderen gespeeld.

  Zelf mogen we ook graag ontsnappen uit een Escaperoom. En we kwamen er pas achter dat jullie ook een volwassen versie van een Escaperoom aanbieden, joepie!

  Vorige week hebben we met 3 vrienden de Maffiabende gespeeld. En echt een aanrader, natuurlijk een andere beleving dan een echte escaperoom, maar het spel zit echt super in elkaar.
  Complimenten weer en we houden contact.

  Groetjes Sylvia

 • Inge schreef:

  Beste Richard en Marjolein,

  2,5 jaar geleden heb ik dit spel gekocht voor de verjaardag van onze oudste dochter, ze werd toen 15. We hebben met veel plezier dit spel gespeeld op 4 verschillende locaties, met twee teams (6 personen in het totaal). We begonnen in een redelijk kale loods, vervolgens naar een kelder, toen bij bekenden in de garage om te eindigen in een stal. We waren op de fiets en hebben die avond ongeveer 10 km gefietst. De teams zaten uit het zicht op de verschillende locaties. We begonnen met friet om 18 uur en om middernacht waren we klaar, we nog taart en zo gegeten onderweg. De timer werd gestart bij aanvang van een nieuwe kamer, de winnaar had uiteindelijk 2 min voorsprong. We hebben enorm veel plezier gehad!
  Onze jongste dochter wordt nu 15 en ook zij wil dit spel spelen. Zij heeft niks gehoord over de spellen en ook geen foto’s gezien. Morgenavond gaan we weer op pad met deze groep. Wordt vast ook weer geweldig! Even afwachten wat het weer doet, bij regen rijden we met twee auto’s.
  Het was veel voorbereiding, maar het is echt de moeite waard. Zeker als je de materialen 2x gebruikt.

  Groet,
  Inge

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Inge,

   Bedankt voor je super leuke reactie. En inderdaad nu kan de 2e dochter er ook weer van genieten :-).
   Fijn weekend, hopleijk regent het niet teveel. Veel plezier!

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Jady schreef:

  Beste,

  Wij willen dit spel eventueel op aankomend teamweekend spelen. Wij zijn met 15 personen, dus willen wij 3 teams van 5 maken. Is het mogelijk om tegelijkertijd te starten? Of moet ieder team om de beurt beginnen aan de escape room?

  En stel we kunnen tegelijkertijd starten, zullen teams dan op elkaar moeten wachten? Of gaat dit anders in werking?

  We horen graag of dit spel mogelijk is met een grotere groep!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   Het spel is geschreven om met 1 team of 2 teams tegelijk te spelen, maar het kan ook met 3.

   Bij 2 teams start team 1 in kamer 1 en team 2 in kamer 3.
   Team 1 gaat dan als volgt: kamer 1, 2, 3, 4
   Team gaat: kamer 3, 4, 1, 2.

   Zo is de kans dat de teams op elkaar moeten wachten zeer klein.
   Voeg je een 3e team toe, dan kan er soms wat wachttijd ontstaan, omdat die dan starten in kamer 2. (Kamer 1 duurt meestal het langst).
   Wachttijd moet je handmatig dan even bijhouden als team.

   En je moet voor dit 3e team de eerste hint (staat in draaiboek) even extra klaar leggen in die kamer. In het draaiboek staat namelijk wat je moet appen om een hint te krijgen en voor team 1 en 2 is dat automatisch in het spel verwerkt, maar voor team 3 niet.

   Dan kun je het dus met 3 teams tegelijk spelen. Maar mocht je tijdens de voorbereiding er niet uitkomen, dan kunnen we je natuurlijk hierbij nog helpen.

   Met vriendelijke spelgroet

   Richard en Marjolein

 • Irene schreef:

  Afgelopen weekend met mijn vriendengroep deze escape room gespeeld in 2 groepen. En wat was het een succes! Allen bloedfanatiek, supergefocust, ontzettend gelachen met elkaar en tot slot uiteraard ontzettend genoten van de overwinning op de mannen. Dank! Het maakte ons vriendenweekend extra bijzonder.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Irene,

   Bedankt voor je super aardige reactie :-). Altijd leuk de vrouwen tegen de mannen!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Hanny schreef:

  We hebben de escaperoom gespeeld. De tijd was wat krap. Helaas duurde het soms erg lang voordat er een reactie kwam op een code. Het zou daarom ook fijn zijn als er een reactie komt als een code niet juist is. Omdat je dan niet weet of je fout zit, of dat het systeem niet reageert. Verder was het echt leuk om te doen!

 • Harrit schreef:

  Het is al weer een aantal weken terug dat we als familie een huis hadden gehuurd voor een weekend. Dit huis staat op een voormalig katholiek psychiatrisch park en heet Villa Venray.
  Deze locatie en het spel waren een ideale combinatie voor spanning en sensatie. Het spel verliep geweldig en ook het gebruik van de telefoons had een geweldige invloed op de beleving van het spel. Er wordt nog steeds over gesproken en gevraagd waar je het kunt bestellen.
  Bedankt makers van het spel voor de toevoeging van een geslaagd weekend!!!!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Harrit,

   Super bedankt voor deze geweldige reactie op ons Escape Room spel. Voor groepen zoals jullie die er zo van kunnen genieten, daar maken we graag spellen voor :-).

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Anneke schreef:

  Hi, wij hebben eigenlijk beperkt tijd dit weekend. Kunnen we ook alleen kamer 1 spelen?
  Grt Anneke

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Anneke,

   Jazeker, je kunt zoveel of zo weinig spelen als je zelf wilt.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Nadine schreef:

  Als ik alles thuis al print en klaar maak hoeveel tijd heb ik dan nog nodig om alles klaar te zetten op de locatie?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Nadine,

   Als je alles thuis hebt geprint en klaar hebt gelegd, dan is het op locatie nog slechts een kwartier alles klaar leggen/ophangen.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Esther schreef:

  Waar kan ik de escaperoom bestellen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Esther,

   We zien dat je bestelling is binnen gekomen en dat het dus inmiddels gelukt is om de Escape Room te bestellen.
   Het spel komt er nu direct aan, dus heel veel plezier met spelen!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Chantal schreef:

  Beste Richard en Marjolein,

  We hebben tijdens het Hemelvaartsweekend het spel al gespeeld op ons jaarlijkse familieweekend. Echter hadden wij op onze locatie nog een andere uitdaging; er was überhaupt geen/heel slecht (telefoon)bereik en amper WIFI van het aanwezige restaurant. Toch heb ik het spel uitgezet in de verschillende slaapkamers en heb ik zelf voor telefoon gespeeld. We hadden thuis het spel al een keer geoefend, waardoor ik ook wist wat er ongeveer op de voicemail stond.

  Wat heeft iedereen genoten!! Mijn familie was kei-enthousiast!! Ik heb de spel-variant gespeeld waarbij twee groepen tegelijk starten. Dit verliep prima. In de eerste ronde moest 1 team toch nog op de andere wachten, omdat zij erg snel waren bij kamer ‘Drugsreis’. Dit team is uiteindelijk in 84 minuten ontsnapt. De 3 andere teams hebben de uitgang in 100 minuten niet gehaald.

  Mijn complimenten voor de uitwerking! Ik heb alle materialen geplastificeerd en de team whiteboardmarkers meegegeven zodat ze op materialen konden schrijven. Tussendoor heb ik alle materialen schoon gemaakt, voordat het volgende team kwam. Doordat het allemaal zo stevig is, kan ik het spel met gemak nog een keer spelen. Ik neem het mee naar de camping in de zomervakantie.

  Groetjes,
  Chantal

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Chantal,

   Bedankt voor je superleuke reactie over onze Escape Room. Slim om de materialen te plastificeren, want dan kun je ze inderdaad nog meerdere keren weer gebruiken.
   84 minuten is een knappe prestatie hoor :-).

   vriendelijke en zonnige spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Natascha schreef:

  Hoi,
  Is deze escape room ook geschrikt voor kinderfeestje in de leeftijd van 11-12 jaar?
  Groetjes Natascha

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Natascha,

   Nee, 14 of ouder weten we uit ervaring is de leeftijd om dit spel te kunnen spelen. Het is geschreven voor volwassenen, maar we hebben het ook getest met 14 en 15 jarigen en dat gaat prima.
   Soms als spelleider wel wat op weg helpen, maar vaak genoeg zijn de kinderen zelfs sneller dan de volwassenen. 11 en 12 jaar is helaas te jong. Hiervoor hebben we het zeer leuke spel: Wie is de Saboteur junior.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Masja schreef:

  Mag ik vragen waarom je in teams moet spelen? Kun je het spel ook gewoon als 1 groep van Bv 4-5 personen spelen? Het lijkt ons namelijk leuk om als groep samen bezig te zijn en tegelijk.
  Bedankt.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Masja,

   Je hoeft niet in teams te spelen hoor. Je kunt de Escape Room inderdaad ook gewoon met 1 groep van 4 of 5 personen spelen.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard & Marjolein

 • Froukje schreef:

  Hoi, hier een vraag over de escape room, wat als je maar 1 of 2 ruimtes tot je beschikking hebt? (wel grote ruimtes) Kun je het spel dan ook nog doen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Froukje,

   Bedankt voor je bericht en je vraag.
   De Escape Room kan zelfs zonder ruimtes gespeeld worden, zo lang de spelers maar niet de informatie van de verschillende kamers door elkaar halen.
   Dus dan is het handig om de informatie in jullie 2 ruimtes wel af te bakenen. Bijvoorbeeld aan de ene kant van ruimte 1 doe je kamer 1 en aan de andere kant doe je kamer 2.
   En voor ruimte 2 doe je hetzelfde voor kamer 3 en 4.

   Het is dus prima mogelijk. Onze buren hebben het spel zelfs op een veld van een camping afgelopen weekend gespeeld. Dan is het wel handig dat het ook mooi weer is :-).

   We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Daniëlle Zeinstra schreef:

  Hallo,

  Wat leest jullie plan leuk!
  Kan deze escape room gebruikt worden voor een groep meiden van 11 en 12 jaar?
  Of hebben jullie daar misschien een andere versie voor?

  Mvg Daniëlle

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Daniëlle,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   Het spel zal voor 11 en 12 jarigen waarschijnlijk net te ingewikkeld zijn, tenzij jij als ouder erbij bent en ze een beetje helpt her en der.
   Je krijgt zelf het draaiboek, dus dan kun je helpen. Niet alles is moeilijk, maar ze moeten wel goed nadenken en samenwerken.
   Tijdens ons vriendenweekend hebben kinderen van 11 en 12 gewoon mee gedaan samen met de volwassenen.

   Wie is de Saboteur junior is wel specifiek voor die leeftijd geschreven. Dat zou wellicht een optie kunnen zijn.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Jeffrey schreef:

  Beste Richard en Marjolein,

  Ik organiseer binnenkort een feestje voor 10 personen waarbij ik graag deze escape room zou willen spelen. Ik lees dat jullie aanbevelen om het spel van twee keer te printen zodat 2 groepen van 5 het spel tegelijk kunnen spelen.
  Heb ik dan 8 kamers nodig? Of moet ik mij dat anders voorstellen?
  En heeft iedereen in een groep van 5 genoeg te doen?

  Groet,

  Jeffrey

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Jeffrey,

   Met 10 personen kun je het spel gewoon 1x printen. Je hebt 4 ruimtes nodig en je splitst je groep op in 2 groepen van 5 personen.
   Beide groepen beginnen in een andere kamer. Dit wordt in het begeleidende draaiboek verder uitgelegd.

   We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   Met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • sandra schreef:

  Hallo Richard en Marjolein,

  Is er een reden waarom jullie aanbevelen om in een team max 4 spelers te zetten? Heeft dit te maken met opdrachten die moeten volbracht worden tijdens het spel of is dit omdat het anders moeilijker samenwerken wordt als je met teveel bent?

  Is het praktisch haalbaar om de escaperoom meerdere keren op te stellen zodat er toch meerdere groepen tegelijkertijd aan de slag kunnen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sandra,

   We hebben een maximum van 4 beschreven, omdat er anders te weinig te doen is per persoon in een kamer. We hebben inmiddels wat ervaringen erbij van spelers (onder andere ons eigen vriendenweekend) waar je prima met 5 spelers tegelijk kan spelen. Je kunt de Escape Room inderdaad meerdere keren opstellen, zodat je met meer mensen tegelijk kan spelen. Stel je dus 2x een Escape Room op (je hoeft maar 1x te bestellen, maar print het spel dan 2x uit), dan kun je met 4 groepen van 5 tegelijk spelen, dus met 20 personen. En 100 minuten later kunnen er weer 20 spelen indien nodig.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Sally schreef:

  Hallo
  Dit spel lijkt ons super leuk om tijdens onze vriendenweekend met 20 volwassenen te spelen hoe zouden jullie dit doen aangezien we lezen dat het tot max 16 personen is Zijn we met z’n alle tegelijk met het spel bezig?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Sally,

   Je kunt het spel per keer met 8 personen spelen. Die zijn dan 100 minuten gemiddeld bezig.
   Daarna kunnen opnieuw 8 mensen naar binnen etc etc. Daarom hebben we geschreven maximaal 16, omdat de meeste mensen niet meer tijd hebben om 3 rondes te spelen.
   Maar in een weekend heb je tijd genoeg natuurlijk en kunnen alle 20 gewoon de Escape Room spelen. Dat gaan we in ons eigen vriendenweekend ook zo doen.

   Alvast veel plezier!

   Richard en Marjolein

 • Miriam schreef:

  Gisteren het spel met 2 teams gespeeld, erg leuk helaas niet binnen de 100 min maar dat maakte niet uit kunt het gewoon doorspelen. De jongste was 12 wel wat moeilijk voor hem maar die zien soms net andere dingen waardoor de mix van jong en oud prima was.
  Kost wel even wat voorbereidingen met printen en knippen maar dat kun je vantevoren al doen.
  Al met al een hele leuke avond gehad.
  Aanrader.

  Groeten Miriam

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Miriam,

   Bedankt voor je ontzettend leuke reactie :-). Het slagingspercentage (binnen 100 minuten ontsnappen) voor onze Escape Room ligt vooralsnog op 25%, dus het is ook inderdaad een uitdaging. Maar je kunt, zoals jullie ook gedaan hebben, na 100 minuten gewoon door spelen uiteraard.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Anita schreef:

  Kan er een escape room junior versie komen? ?
  Het klinkt super tof

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Anita,

   Bedankt voor het meedenken. Dat is een mooie uitdaging voor het komende jaar ja. Bedankt voor je advies, gaan we mee aan de slag!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Peter schreef:

  Zondagmiddag eindelijk het spel kunnen spelen (vriendin was ziek). Samen met nog 3 stellen hadden we 4 teams van 2 personen gemaakt. Eerst gingen er 2 damesteams naar binnen, terwijl de mannen nog even rustig Feyenoord – PSV keken ?. Daarna de 2 mannen teams. Best pittig maar met behulp van de interactieve hints (mooi gevonden!) konden we uiteindelijk allemaal net binnen de 100 minuten ontsnappen (altijd afronden naar beneden toch?). Helaas heeft er wel één van de damesteams gewonnen in 93 minuten tijd. Dat zullen we dus nog wel een tijdje horen. Bedankt in ieder geval voor dit gave spel en ok je bent even een paar uur druk met voorbereiden maar dat mag de pret niet drukken.

  groeten Peter

 • >