Escape room maken

Ben jij ook van plan er eentje te maken? Je eigen Escape room maken is natuurlijk geweldig om te doen, maar hoe begin je? Waar moet je allemaal aan denken?

escape room spel maken

Hoe maak je de spellen en hoe zorg je dat er genoeg verrassing en uitdaging in zit. In deze blog lopen we alle stappen door, zodat jij straks niks vergeet en hopelijk heel veel inspiratie hebt gekregen om het mooiste Escape room spel op je eigen gekozen locatie ooit te maken.

Escape room maken: waar moet ik aan denken?

Bij het Escape room maken thuis of op een andere locatie zijn er een aantal dingen waar je van tevoren over moet nadenken. Voor wie maak je het Escape Room spel, met hoeveel personen gaan ze straks tegelijk jouw Escape Room in en welk thema / welk verhaal moet de Escape Room over gaan ?

Maar ook: Op welke locatie wil je de Escape room inrichten en hoeveel kamers wil je gaan gebruiken? Voor wie maak je de Escape Room (volwassenen of kinderen) ? Hoe lang mag de Escape room duren, met andere woorden: hoe lang mogen de spelers er over te doen om te ontsnappen? Wie laat je testen? Welke materialen kun je gebruiken? En natuurlijk wil je escape room ideeën krijgen over welke soorten escape room puzzels je kunt gebruiken.

In deze blog

In deze blog delen we onze tips en ervaringen met het maken van een Escape room spel. Wil je zien hoe wij onze Escape Room hebben gemaakt? Bestel dan één van onze Escape room spellen. Er is een spel voor volwassenen (vanaf 15 jaar) en we hebben meerdere Escape room spellen voor kinderen van 9 - 13 jaar.

Vanaf € 24,97 kun je die bestellen en thuis spelen. Een compleet en kant-en-klare Escape Room thuis, met draaiboek, uitleg en materialen. We krijgen erg veel aardige reviews terug over dit spel, dus het zal jou - naast dat het een geweldige ervaring is om te spelen - zeker inspireren.

En vergeet niet onze gratis Escape Room puzzels te spelen. Het geeft je ongetwijfeld ook weer genoeg escape room ideeën.

Veel plezier!

Thuis een kant-en-klare Escaperoom spelen?

Je kunt een Escape room zelf maken, maar het is nog gemakkelijker een kant en klare voor thuis te kopen. Hieronder zie je onze Escape rooms voor kinderen om thuis te spelen. Of ben je op zoek naar een Escape Room voor volwassenen?

Escape room thuis

Verdwaald in het bos

Zijn jouw kinderen gek op het bos? Dan is dit een super toffe interactieve Escape Room.

Escaperoom junior

Gevangen in een game

Interactieve Escape Room voor groepen kinderen tot 13 jaar. Leuk voor in de klas.

Egypte_Escape Room Junior vierkant

Schat van de Farao

Ga op zoek naar de schat van de Farao, of je zit voor altijd opgesloten...


Escape Room kamer

Op welke locatie een Escape Room maken

Allereerst moet je een goede locatie bepalen waar je de Escape Room gaat spelen. Een Escape Room spel kan je overal spelen, mits je maar 1 of meerdere ruimtes ter beschikking hebt, waar een aantal mensen puzzels kunnen oplossen. Als je het bij je thuis gaat spelen, weet dan dat de spelers in jouw kamers gaan zoeken en dus is de kans groot dat ze van alles open maken. 

Zorg dus dat óf alle spullen die je privé wilt houden weg zijn of communiceer heel duidelijk dat alle spullen die de spelers nodig hebben, vindbaar zijn zonder kasten, lades etcetera open te hoeven maken.

In tegenstelling tot de echte Escape Rooms zul je waarschijnlijk geen muren gaan uitbreken en geheime deurtjes naar andere ruimtes gaan maken. Het is dus niet persé nodig dat als je meerdere kamers gaat gebruiken, die allemaal met elkaar in verbinding staan. Plak gewoon een A4-tje op elke kamer en geef die een nummer of naam, zodat de spelers weten naar welke kamer ze mogen gaan als ze de kamer waar ze in staan hebben opgelost.

Het is fijn als de spelers wel in elke ruimte een plek hebben om dingen neer te leggen en om te puzzelen. Een tafel of bureau is dan wel handig. Stoelen zijn zeker niet nodig, want spelers hebben toch de neiging om rond te lopen en dat kun je ook zelf stimuleren door bepaalde puzzels of informatie op te hangen aan de wanden. Door op diverse plekken informatie op te hangen moeten de spelers namelijk heen en weer lopen en moeten ze samenwerken en goed communiceren met elkaar. En dat maakt je escape room spel extra leuk.

Hulpmiddelen en materiaal bij het Escape room maken

Als je wel eens een Escape Room hebt bezocht, weet je hoe leuk het is om allerlei soorten materialen aan te treffen en daar dingen mee te moeten doen. We lopen een aantal ideeën qua materialen en hulpmiddelen met je door.

Cijfersloten

Ben je in het bezit van cijfersloten, dan mogen die natuurlijk niet ontbreken. Een cijferslot kan namelijk mooi gebruikt worden in combinatie met een code. Die code moet bij elkaar worden gepuzzeld en als cijfercombinatie ingevuld worden op het cijferslot. Met het cijferslot maak je een kistje, bureaulade of wat dan ook op slot. En in bijvoorbeeld dat kistje ligt een brief die verwijst naar een volgende opdracht of die de spelers toestemming geeft naar een volgende kamer te gaan.

Escape room cijferslot

Communicatie mogelijkheden

Je kunt heel makkelijk een aantal communicatie mogelijkheden in je escape room spel verwerken.

Website: Ben je in het bezit van een website, dan kun je heel makkelijk een pagina maken waar de spelers een code moeten invullen om naar een volgende website pagina te kunnen komen. In WordPress heb je de mogelijkheid om de Zichtbaarheid van je pagina aan te passen bijvoorbeeld naar 'Beveiligd met wachtwoord'. Hoe leuk is het als de spelers in het kistje met het cijferslot een brief vinden met de link naar die website pagina. En dat ze dan eerst nog een andere code moeten puzzelen om verder te komen.

automatische app responder

Autoresponder Whatsapp: Een zeer verrassend effect is de Whatsapp. Als spelers in een kamer een beetje vastlopen, kun je ze hints geven. Natuurlijk kun je aanwezig zijn in de kamer en ze de hint vertellen. Maar... het kan veel leuker. Op alle Android telefoons kun je de App Auto Responder gratis installeren.

Hier kun je vooraf hints toevoegen als automatisch antwoord. 

Vervolgens zeg je tegn de spelers dat als ze een hint willen, ze moeten appen naar het nummer (die je ze voor dat het escape room spel begint geeft) met een bepaald woord.

De Auto responder antwoordt dan automatisch met de hint.

Voice mail: Heb je een nummer (bij voorkeur prepaid) welke je niet veel gebruikt, dan kun je overwegen om hier een voice mail op in te spreken. Als uitkomst van één van de puzzels laat je ze bij een telefoonnummer uitkomen. Dat moeten ze dan bellen. We weten uit ervaring dat dit ontzettend veel spanning en hilariteit met zich meebrengt. Want zo maar een onbekend nummer bellen, dat vinden de meeste mensen best spannend.

Cryptex

Wil je je groep echt verrassen, dan kun je overwegen een echte cryptex na te maken. In diverse filmpjes op Youtube wordt voor gedaan hoe je deze kan maken. Eén ding is zeker: met de cryptex ga jij jouw groep helemaal gek maken. Heb je geen zin om zoveel tijd hieraan te besteden, dan zijn er ook veel andere varianten mogelijk.

Legpuzzels

Regelmatig zie je stukjes van legpuzzels her en der in een kamer verspreid. Het oplossen van de legpuzzel betekent dat er iets zichtbaar wordt waar je weer mee verder kan. Soms staat er een vraag op de legpuzzel of het is een kaart, waarmee je weer een volgend object kan vinden. Je kunt het ook eenvoudiger doen, door een a4-tje te verknippen in een aantal stukken. Op dat A4-tje heb je dan de tekst of afbeelding gezet die ze uiteindelijk bij elkaar moeten puzzelen.

QR code

Je kunt besluiten een QR code ergens te plakken of neer te leggen. Dan kunnen spelers met hun smartphone de QR code lezen en komen ze op een website uit. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere QR codes neer te leggen of op te hangen. 

QR code Groepsspellen.nl
QR Code Generator

Alleen de juiste uitkomst leidt de spelers naar de juiste websitepagina, waar je dan weer vervolg informatie op kan plaatsen.

Op deze website: https://qrcodetotaal.nl/maken kun je heel makkelijk zelf een QR code aanmaken van de gewenste website pagina (even account aanmaken, website is gratis). Check de 2 QR codes hierboven maar eens met je QR reader op je smartphone (heb je die niet, in de App Store of Playstore kun je die gratis downloaden). De één geeft je een code, de ander wijst je naar een website. Dat kun je dus zelf instellen.

Puzzels in je Escape Room maken

Er zijn - gelukkig - ontelbare puzzels die je voor een escape room spel kan maken. Escape room puzzels zijn het leukst als er veel variatie in zit. En daarom noemen we een aantal soorten puzzels die je goed kan gebruiken bij het escape room maken.

Behendigheidsspelletjes

Iedereen kent de Oud Hollandse spelletjes. Dit vergt wel enige knutselhandigheid natuurlijk en kost relatief veel werk. Maar ja, het resultaat is dan ook wel enorm gaaf. Bijvoorbeeld kun je met magneetjes werken en met een glasplaat. De spelers kunnen niet met hun handen aan de andere kant van de glasplaat komen, maar door de magneet op de andere magneet te plaatsen (waar bijvoorbeeld een kleine sleutel aan vast zit) en door een doolhof te leiden (die ook onder de glasplaat zit) kunnen ze de sleutel naar een eindpunt brengen waar de hand in gestoken kan worden om de sleutel te bemachtigen.

Ook zie je bij meerdere escape rooms tafelvoetbalspellen, Kazenspellen, biljarttafels veranderen in een escape room spel.

Een ander voorbeeld is levend Mastermind om een code te achterhalen. Je moet het spel afmaken en de kleuren die juist zijn vormen een code. Uiteraard vind je ergens anders welke getal bij welke kleur hoort.

Code en (geheim)schrift

Er zijn diverse manieren om codes en geheimschrift te gebruiken in je escape room spel. Bijgevoegd een voorbeeld van het Rozenkruisers geheimschrift. Kun jij hem ontcijferen ?

Daarnaast kun je teksten gespiegeldachterstevoren weergeven, zodat de spelers moeite moeten doen om de puzzels te ontcijferen. Je kunt ook gebruik maken van andere leestekens of schriften/talen, zoals HiëroglyfenHebreeuwsChinees. En dan heb je uiteraard ergens anders in de kamer een decoder liggen, waarmee je de tekens kunt lezen.

escape room geheimschrift

Of heb je wel eens gedacht om in je escape room spel gebruik te maken van ijsstokjes ? Schrijf letters van boven naar beneden op diverse ijsstokjes. Leggen de spelers alle gevonden ijsstokjes in de juiste volgorde (die ze natuurlijk ergens anders hebben achterhaald) dan ontstaat er een vraag. Het antwoord op die vraag kan weer bijvoorbeeld een code zijn.

Uiteraard kun je gebruik maken van het morse systeem. Punten en streepjes maken letters. Ergens heb je de morse decodering verstopt. Zonder die decodering kunnen de spelers geen woorden of zinnen maken.

En wat dacht je van het Polybius-vierkant. Elke letter is dan een combinatie van een verticaal en horizontaal getal. Jij laat de spelers de getallen vinden en zij moeten er een woord of zin van maken.

polybiusvierkant

En zo zijn er ontelbaar meer puzzel vormen en mogelijkheden, die je kan gebruiken. Wat dacht je van bijvoorbeeld een Sudoku, die eenmaal opgelost een 4-tal omcirkelde getallen geeft die ook weer een code vormen.

Licht

Met licht kun je ook altijd leuke dingen doen. Je kan het bijvoorbeeld laten weerkaatsen tussen spiegels. Doordat de spelers de spiegels op de juiste manier draaien vindt het licht de weg van het begin- naar het eindpunt en verschijnt er op het eindpunt op de muur een code. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld blacklight te nemen. Zonder dit licht zie je niks op de muur staan, maar met dit licht lees je opeens de geheime boodschap in jouw escape room spel.

Escape Room puzzel oefenen

escape room puzzel

Heb je al eens zelf een Escape Room bezocht, dan weet je dat de kamers vol zitten met diverse puzzels, die vaak ook weer met elkaar te maken hebben. Logisch denken is dan erg handig.

Los jij de volgende Escape Room puzzel op ?

Het juiste antwoord vind je onderaan deze pagina.

We hebben een speciale pagina om nog meer escape room puzzels te oefenen.

Veel plezier!

Escape Room ideeën

Nu we de escape room puzzels hebben doorgenomen, staat en valt het succes van jouw escape room spel met het maken van al die puzzels en opdrachten met diverse hulpmiddelen en materialen. En ook al hebben we diverse dingen al genoemd, een beetje extra Escape Room ideeën is dan nog altijd welkom toch ? En dus hieronder een paar ideeën die je zeker nog even moet checken om genoeg inspiratie te hebben om jouw escape room spel te gaan maken.

Pinterest

Bij alle spellen die wij maken, gaan wij altijd een aantal informatiebronnen af. Bij het Escape room maken bezoeken we diverse escape rooms in korte tijd. Niet om hiervan te jatten, maar wel om het creatieve denkproces op gang te helpen en op echt goede Escape Room ideeën te komen. Bij alle spellen die we hebben gemaakt, is echter één bron altijd zeer waardevol gebleken. Pinterest. Indien je nog geen account hebt, maak er gelijk nu eentje aan.

Pinterest

Als je dan zoekt op Escape room ideeën, dan word je overladen met creatieve ideeën aan puzzels en materialen.

Klokhuis filmpje

Op het Klokhuis is een leuk item geweest over een escape room spel maken. Een paar leuke ideeën worden je verteld in dit filmpje.

Draaiboek, Spelregels en Hints

Als het Escape room spel eenmaal klaar is, zijn er nog een aantal dingen waar je aan moet denken. Het is handig voor jezelf een draaiboek te maken, waarin het hele spel is beschreven. Van A tot Z beschrijf je alle kamers, wat er in moet liggen, plakken, hangen etc. En ook de puzzels met uitkomsten, de codes, de logische volgorde van de puzzels; alles schrijf je op. Dit wordt je draaiboek.

Na elk spel is het dan relatief makkelijk om alles weer in de oude staat terug te leggen, zodat een volgende groep spelers ook weer kan gaan spelen.

Als er spelregels zijn, dan moet je die voor het spel begint, duidelijk communiceren aan de spelers. Zet ze op 1 a4-tje zodat je ze nooit vergeet te vertellen. Het is vervelend als jouw instructie is niet in de kasten te gaan kijken en je dit vergeet te melden, waarop alle kasten overhoop worden getrokken en jij een enorme troep op te ruimen hebt na het spel.

Tenslotte zul je ongetwijfeld hints nodig hebben in het escape room spel. Alleen de perfecte speler komt zonder hulp door al jouw kamers heen. De werkelijkheid is dat het voor spelers vaak moeilijker is, dan je zelf van tevoren inschat. Om ook niet het spel te makkelijk te maken, maak je een aantal hints, die je ergens in het spel aan de spelers communiceert. Zoals eerder beschreven kun je dit vol automatisch doen met bijvoorbeeld de automatische app beantwoorden doen, maar je kunt ook gewoon extra enveloppen neerleggen, die genummerd zijn. Ze moeten altijd eerst envelop 1 openen om die hint te lezen. Je kunt dan denken aan straftijd voor elke hint die ze gebruiken.

We hopen dat je met deze blog genoeg inspiratie hebt gekregen om je eigen Escape Room spel te maken. Een hoop werk natuurlijk, maar eenmaal klaar kun je heel veel mensen uitnodigen je Escape Room te komen bezoeken en spelen.

Lekker makkelijk: Je eigen Escape Room spel op locatie

Heb je na het lezen van deze blog nog steeds zeer veel zin om een escape room spel op je eigen gekozen locatie te spelen, maar wil je niet meer een Escape Room zelf maken. Goed nieuws!

Escaperoom mafiabende

Wij bieden op onze website Groepsspellen.nl een kant-en-klaar escape room op locatie aan. In dit escape room spel - de Maffiabende - krijg je de documenten waarmee je nog ongeveer totaal 2 uur voorbereidingstijd hebt om alles te printen, uit te knippen en in elkaar te zetten om dit vervolgens in 4 ruimtes neer te leggen en/of op te hangen.

Vervolgens geef jij je groep 100 minuten om aan deze Maffiabenden te ontkomen...

Een draaiboek, de spelregels, de materialen en de hints en uitleg allemaal in 1 voor slechts €24,97. Wil je hier meer over weten ? Kijk dan eens op onze pagina Escape room spel

Escape Room puzzel oplossing

De oplossing op de Escape Room puzzel had je natuurlijk nog tegoed. De juiste code is: 8 7 6. Had je die gevonden ? 🙂

 • e schreef:

  heerlijk om te maken

 • Francis Vollebregt schreef:

  Hi Richard en marjolein, de link bij het stukje Cryptex doet het niet.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi, bedankt voor je reactie. Je hebt gelijk. Deze link is blijkbaar niet langer beschikbaar op Youtube, maar we hebben de link nu vervangen en die doet het.

   Veel plezier met het maken van een Escape room!

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • veerle schreef:

  We hebben deze kerstperiode de maffiabende gespeeld met ons gezin. Twee groepen, jongens tegen meisjes. Echt heel leuk en de opdrachten waren van het juiste niveau voor ons. Wel wat zoekwerk, maar fijn haalbaar als je goed samenwerkt. Ideaal voor kerst.
  We hebben echter wel even moeilijkheden gehad in de tweede groep. Die begonnen in de lokatie bendeleden, maar kregen dan de tip van de andere lokatie. Ze zijn dan na 20 minuten gewoon in de bendeleider van 0 terug begonnen en hebben het spel ook nog kunnen spelen. Geen probleem, maar was wel een beetje raar.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi hoi,

   Bedankt voor de leuke reactie op de Escape room.
   Ja de tip voor de 2e groep. Waarschijnlijk hebben ze de envelop van de eerste groep geopend en hun tip gebruikt, in plaats van hun eigen envelop.
   Maar goed, al met al hebben jullie veel plezier gehad en daar gaat het om 🙂

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Mona schreef:

  Hoi. Antwoord 23 vd raadsels klopt niet. Jullie zeggen dat de 1, 3 en 13 enz er 186x voorkomen in 365 dagen. Maar het is geen 7 maanden met 31 dagen vanwege februari. Dus het antwoord moet naar mijn berekening 185 x zijn. Mee eens?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi, er zijn wel 7 maanden met 31 dagen: januari, maart, mei, juli, augustus. oktober en december

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Annemiek schreef:

  Wat een fijn artikel, bedankt! Hebben jullie een makkelijke manier om een andere zin te maken bij de Rozenkruispuzzel?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Annemiek,

   Bedankt voor je bericht. We hebben geen tool of iets dergelijks om zinnen te maken met de Rozenkruispuzzel helaas.
   Met Powerpoint kun je wel makkelijk vormen maken en die achter elkaar zetten, zo hebben wij het voorbeeld ook gemaakt.

   Veel plezier!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Isabelle schreef:

  ik ben ook met de plusklas een escape room aan het maken!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Isabelle,

   Wat leuk, dat Vinden zE vast super om te doEn. We hopen dat ze wat Leuke ideeën hebben gevonden :-).
   En als verraSsing kUn je ze altijd nog onze EsCape Room junior een keer op sChool laten doEn, die is ook Super leuk:
   https://groepsspellen.nl/escape-room-kinderen/

   In ieder geval veel plezier met het voorbereiden!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein
   PS vind je de verborgen zin in onze reactie? 🙂 (weer een ideetje misschien)

  • Marijke schreef:

   Dat gaan wij ook doen!! Lijkt me wel leuk!!

 • femke schreef:

  is ben voor mijn klas V1c een escaperoom aan t maken echt super goede tips

 • Jildou schreef:

  Het heeft me erg geholpen om mijn escape room in mijn kamer te maken voor mijn zusje.

 • Abigail schreef:

  hoi, ik wil graag een escaperoom maken maar ik weet niet echt een verhaal. Heeft iemand een idee?

  • Yelina schreef:

   Misschien doen alsof iemand die lang geleden iets heeft nagelaten voor de gelukkige die op de juiste plaats terechtkomt om een uitleg te lezen en zo op het pad naar iets geheim terecht gekomen is. Die gelukkige(n) zijn dan de spelers van de escape room

 • Marjan schreef:

  wat een leuk idee veel inspiratie ik ga aan de slag voor mijn 3 pubers in corona tijd dank jullie wel

 • raar schreef:

  ik heb ook al twee escape rooms gemaakt voor mijn ouders.
  ben nu ook met de derde bezig, echt leuk!!!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Leuk om te lezen dat je al met de 3e bezig bent. Knap hoor, want het kost wel veel tijd om het allemaal uit te denken en daarna te gaan maken.
   Escape Room spel maken blijft super om te doen natuurlijk. Veel plezier met je ouders!

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

  • anoniem schreef:

   me2 heb er ook al 2 gemaakt en ben nu met de derde bezig alleen heb weinig inspiratie voor spellen

   • Richard en Marjolein schreef:

    Hoi Sarah,

    Als je er inderdaad zelf 1 hebt gemaakt, dan weet je ook hoeveel werk het is om hem super gaaf te maken :-).
    Veel plezier met het maken van Escape Rooms!

    vriendelijke spelgroet,

    Richard en Marjolein

   • Ghd schreef:

    Mischien iets met iemand die geheimzinnige appjes geeft en die je wel/niet kan vertrouwen maar daar moet je zelf achter komen?

 • Annet schreef:

  Goedenavond,
  In het najaar organiseer ik een teamuitje met overnachting en een studiedag voor mijn collega’s van een basisschool. Ik zocht eigenlijk in eerste instantie naar een escaperoom, maar zag ook andere leuke ideeen. Ik zou alles het liefst willen combineren. Te meer ook omdat we, door de vorming van een kindcentrum, nu ook collega’s van de kinderopvang erbij hebben, die we nog niet zo goed kennen. .. ziek dus teambuildingsactiviteiten. Ranking the stars spreekt mij ook aan. Maar.. groep te groot. (Plm 30) heeft u tips?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Annet,

   Bedankt voor je bericht en vraag.
   De Escape room kun je inderdaad in een teamuitje prima spelen. Je kunt met 10 mensen tegelijk spelen en met 30 mensen kun je dus op een avond na elkaar spelen. Terwijl er 10 bezig zijn, zou je bijvoorbeeld met de andere 20 het Enveloppenspel of de Challenge kunnen spelen.
   En na 100 minuten gaat de volgende groep de Escape room is en spelen de andere 2 teams verder in de Challenge of het Enveloppenspel.
   De Challenge zijn 10 korte spellen, denk aan Ik hou van Holland en de Jongens tegen de Meisjes. Doe en denk spellen, niet fysiek zwaar, maar wel erg gezellig om te spelen.
   En het Enveloppenspel zijn 40 vragen/opdrachten die je tegen elkaar speelt over van alles en nog wat. Meer zittend spel in een kring.
   Bij beide spellen maak je teams van 4 of 5 personen die dan tegen elkaar spelen.

   We hopen je hiermee iets op weg geholpen te hebben.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

   • Annet schreef:

    In oktober dus het teamuitje gehad. Ik had de materialen van de escaperoom 2 keer gemaakt. 1 keer in een blauwe versie en 1 keer in een groene versie. Hierdoor kon ik 4 teams van 5 a 6 mensen tegelijk laten spelen. Dit kon omdat er genoeg ruimte was om 8 plekken te creëren waar de opdrachten lagen. Nu ga ik voor het kamp van groep 8 proberen een escaperoom te maken in het thema piraten. Ik hoop veel van jullie tips gebruik te kunnen maken.

    • Richard en Marjolein schreef:

     Hoi Annet,

     Wat slim dat je die 2 kleuren hebt gebruikt en zo 2 spellen hebt gemaakt ervan. Dan kun je inderdaad met meer mensen spelen.
     En nu dus de uitdaging om er zelf eentje te maken. Leuk hoor, het maken ervan is geweldig om te doen weten we uit ervaring, veel plezier!
     Mocht je uiteindelijk beslissen het toch niet zelf te willen doen…. we gaan in april een Escape Room junior maken voor 10 – 14 jarigen.

     vriendelijke spelgroet,

     Richard en Marjolein

     • Esther schreef:

      Goedemorgen, wanneer verwachten jullie dat de versie voor 10 tot 14 jarigen klaar zal zijn? Ik hoor het graag. Alvast bedankt. Groeten Esther

     • Richard en Marjolein schreef:

      Goedemiddag Esther,

      Bedankt voor je bericht en vraag over de Escape Room junior. We verwachten dat deze 1 mei zeker gereed is. Hopelijk eerder. Wanneer zou je hem ongeveer nodig hebben ?

      vriendelijke spelgroet,

      Richard en Marjolein

 • Marielle schreef:

  super! inderdaad, ik ben bezig met een escaperoom. Dankjewel voor deze geweldige tips! Ik ben er erg blij mee! (c:

 • >