Logo groepsspellen

Escape Room puzzels

Lukt het je om alle Escape Room Puzzels op te lossen ? We hebben de antwoorden natuurlijk onderaan de pagina ook weergegeven, zodat je na het spelen kan checken of je het goed gedaan hebt. Veel plezier met het oplossen.


Escape room puzzels


Lukt het jou de onderstaande Escape room puzzels op te lossen? Veel succes!

escape room puzzels Kraak de Kluis

Kraak de Kluis

Ontdek de code

escape room puzzels deuren

Deurtje open, deurtje dicht

Welterusten Saskia

Escape room puzzels rozenkruiser

Escape Room Puzzels

Rozenkruiser

Ben je echt gek op het oplossen van raadsels?

Heb je weleens een Escaperoom thuis gespeeld?

Met het spelen van een Escaperoom worden jij en je vrienden/familieleden/collega's opgesloten in een ruimte. In deze kamer vinden jullie meerdere puzzels die jullie moeten oplossen om te kunnen ontsnappen.


Natuurlijk is het leuk om zelf na te denken over de Hersenkrakers, maar nog veel leuker en spannender om dit samen te spelen. Daarom bieden wij voor groepen het spel 'Escaperoom Maffiabende' aan, dit spel kun je op je eigen locatie spelen. Lukt het jullie om te ontsnappen binnen 100 minuten? 


Escaperoom puzzel Maffiabende
Escape room puzzels kinderen

Zijn jouw kinderen ook fan van Escaperoom opdrachten? 

Leuk met het gezin of voor een kinderfeestje!

Een interactieve en uitdagende escape room, die je vanuit je huis of op een willekeurige locatie kunt spelen. Gemaakt in de belevingswereld van kinderen (games en BFF's) tussen de 8 en 14 jaar. 


De Escaperoom opdrachten zijn aangepast op de kinderen, maar van veel ouders horen we dat ze het ook super leuk vinden om mee te spelen.  Lukt het jullie te ontsnappen?Escape Room puzzels

Gekras, of toch niet?

Ontdek de code

Escape sudoku

Zoekdocu

Vind jij de code?

Exit game puzzel

Plussen en minnen

Hoe vaak draai jij?

Kraak de kluis raadsel

Kraak de kluis

Zet ze op de juiste plek

Escaperoom puzzel

Pad van 1 tot 60

Welke route neem jij?

EscapeRoom raadsels

Multicolors

Rekenwonder?

Oplossingen Escape Room puzzels


Escape Room Puzzel 1:

Antwoord: 1, 2 en 3 zitten niet in de code. Van 4, 5, en 6 is er 1 juist en op de goede plek. 6, 1 en 2 leert ons, dat de 6 er in zit, want van die drie getallen zit er één in. 6 stond dus in het rijtje met 4 en 5 op de juiste plek. 4 en 5 zitten er dus ook niet in. Van 5, 4 en 7 zit er 1 in, maar niet op de juiste plek. Dus de 7 zit er in, maar niet op die plek. Dat wisten we ook wel, want 6 zit op die plek. 8, 4, 9 betekent dat de 4 er niet in zit (wisten we al) en de 9 ook niet, want daar moest de 6 staan. Dus de 8 is juist en staat op de juiste plek, waardoor de code wordt: 8 7 6. Gelukt ?


Escape Room Puzzel 2:

Antwoord: Saskia is in de tuin en besluit te gaan slapen. Het betekent dat ze buiten is. Ze kan uiteraard op meerdere manieren gaan lopen, dus we geven een voorbeeld. (de oplossing kan maar 1 kamer zijn). Ze gaat aan de linkerkant van het huis in kamer A naar binnen en gaat dan links af direct weer naar buiten. Dan komt ze weer kamer C in naar binnen. Ze gaat terug naar kamer A en dan door naar B en vervolgens komt ze weer in C. Dan gaat ze door naar E, H, G, E, D, G, F. En daar gaat ze weer naar buiten. Ze loopt om het huis heen en gaat dan de laatste deur door die nog open is, namelijk die van kamer B. Dan zijn alle deuren dicht en kan ze dus gaan slapen.... in kamer B.


Escape Room Puzzel 3:

Als je alle vakjes vertaald hebt, komt er te staan: Knap gedaan.


Escape Room Puzzel 4:

Bekijk dit plaatje, zoals de tip aangeeft, op een mobiele telefoon, of print het uit. Bekijk je het plaatje van de bovenkant dan zie je niks bij deze puzzel. Bekijk hem nu eens op je telefoon, waarbij je je telefoon plat houdt en je vanaf je microfoon schuin over je glas kijkt. Je leest dan eerst: 'De code is de uitkomst'. Draai je je telefoon, of je papier een kwartslag naar links, dan lees je: 'van vijf keer vijf'. Het antwoord op deze geheime Escape puzzel is 25.


Escape Room Puzzel 5:

De code die je bij deze Sudoku vindt is 2411. Voor het gemak hebben we deze puzzel hieronder voor je neergezet.

Escape Room puzzels voor kinderen


Escape Room Puzzel 6:

Om alleen maar plussen of minnen te krijgen bij deze Escape puzzel, hoef je maar 4 keer te draaien. Bijvoorbeeld op deze manier: Stel je draait 5 en 8 een keer om, dan heb je in de middelste kolom alleen maar plussen staan. Draai je vervolgens 1 en 4 om, dan worden dit ook plussen. (De bovenste en onderste waren door de eerste draai al minnen geworden en komen nu dus weer op een plus te staan.)


Escape Room Puzzel 7:

Het antwoord op deze Mastermind Kraak de kluis puzzel is 562.


Escape Room Puzzel 8:

Heb je het juiste pad van cijfers kunnen vinden? Als je goed rekening houdt met de zwarte pijltjes, dan komt er onder het vraagteken een 51 te staan. Zie hieronder de uitwerking van deze puzzel.


Escaperoom puzzels met antwoorden


Escape Room Puzzel 9:

Dit is een lastige! We leggen je hem stap voor stap uit.

 • Als we kolom 1 en 4 vergelijken, zie je dat ze redelijk hetzelfde zijn. Het verschil is dat kolom 1, twee gele en één paars heeft en kolom 4 heeft dit net omgekeerd.
  De som is 19 meer in kolom 4 dan in kolom 1, dus paars is 19 groter dan geel.
  Dus bijvoorbeeld geel = 1 en paars = 20.
 • Dan zijn rood, blauw en groen samen 26 als je kolom 1 bekijkt.
 • Hetzelfde kun je doen met kolom 1 en 5, met rood en geel. Rood is dan 8 groter dan geel. Dus rood zou dan 9 kunnen zijn.
 • Dan blijft er 17 over voor blauw en groen samen.
 • In kolom 3 komt groen veel voor. Als je daar paars en geel optelt, krijg je al 41 en hou je dus 6 over om tot 47 te komen.
 • Dus elk groen blokje is dan 2. Dan is blauw dus 15.


Tel alle kolommen met deze cijfers en dan klopt het. Dus de laatste kolom is dan 49 :-)

Waarschijnlijk duurt deze Escape puzzel veel te lang in een Escape Room, maar als je alle tijd hebt, is hij super leuk om op te lossen. Toch?


Eervolle vermelding voor Tom Goddijn, die ons een andere manier van oplossen stuurde in een reactie. En die gaan we nu met je delen:

Hij heeft elke kolom uitgedrukt in de laatste kolom, dus:

 • 48=??? + geel – groen
 • 44=??? - donkerblauw + lichtblauw
 • 47=??? + donkerblauw – rood + groen – lichtblauw
 • 67=??? + donkerblauw – groen
 • 56=??? + rood – groen
 •  

Als je 3. en 5. optelt krijg je:

 

103=2??? + donkerblauw – lichtblauw

 

Tel hier 2. bij op dan krijg je:

 

147=3??? Hieruit volgt ??? =49. Wat andere aanpak met hetzelfde resultaat.


Nog meer puzzels ?

Ben je nog niet uitgepuzzeld met de Escape Room puzzels ? Probeer dan onderstaande pagina's nog eens met ontzettend veel meer raadsels, quizzen, droedels, hersenkrakers en breinbrekers. En vergeet niet onze Escape Room voor je thuis te bestellen he! Die is echt super leuk, een garantie voor een succesvolle avond.

raadsels
Hersenkrakers
Breinbrekers
Droedels
quiz vragen
rebussen
woordgrappen
24 game
Anagram

Helaas ben je aan het einde gekomen van de Escape Room Puzzels, wat wil je nu doen?

Logo groepsspellen

Nijenhuislaan 209, 8043 WE Zwolle

0031683777853

>