Escape room Amsterdam: onze 8 toppers op een rij

Ben je net als wij dol op Escape rooms? En ben je van plan binnenkort naar een Escape room in Amsterdam te gaan? Dan hebben we onze 8 toppers voor je op een rij gezet. Voor elk wat wils: Escape room voor kinderen in Amsterdam of met je vrienden of met een bedrijfsuitje. Het kan allemaal!

Escape room Amsterdam

Speel je liever een Escape room buiten in Amsterdam? Een stadswandeling en puzzeltocht ineen. Kijk dan hier voor het Escape the City spel de 'Amsterdamse Antiquair'.

Stadswandeling Amsterdam - City Escape
Escaperoom Amsterdam

Escape Amsterdam: De Tijdmachine

Deze Escape room in Amsterdam is speciaal voor kinderen of gezinnen gemaakt. De opdracht is om professor Klokmans te helpen. Hij is namelijk vast komen te zitten in het verleden. Kunnen jullie de tijdmachine weer op tijd aan de praat krijgen? Anders zitten jullie allemaal voorgoed in het verleden. Backspace-escaperooms heeft meerdere Escape rooms. Dus ook voor volwassenen, of voor teamuitjes is er genoeg keuze

Prijs: Voor 4 volwassenen en 4 kinderen betaal je €140.
Locatie: Transformatorweg 30a Amsterdam

Escape room

Sherlocked

Op een geweldige locatie vind je de escape rooms van Sherlocked: namelijk in de Beurs van Berlage. Via een aparte ingang ga je naar de kelder van het eeuwenoude mysterieuze pand. Sherlocked heeft drie kamers: The Architect, The Vault en de Alchemist. Als echte escape room liefhebbers kunnen we verklappen dat beide kamers tot het neusje van de zalm behoren. Mooie verhaallijnen en kloppende puzzels. De escape kamers zijn niet eng. Vanaf twaalf jaar kun je als kind meespelen, maar dus wel onder begleiding.

Prijs: Vanaf 119 euro (met 2 personen, met meer personen is duurder)
Locatie: Damrak 247, 1012 ZJ, Amsterdam

Heb je weleens een Escaperoom thuis gespeeld?

Erg leuk al die Escaperooms op locatie, maar een escaperoom thuis is veel voordeliger. En ook super om te doen, kijk bijvoorbeeld eens bij Escaperoom Maffiabende, 98% heeft deze Escaperoom beoordeeld met een 9,8.

Voor slechts €24,97 per groep spelen jullie dit spel. Lukt het jullie om te ontsnappen binnen 100 minuten? 


Escape factory Amsterdam

Met elf verschillende escape rooms, is dit the place to be voor elke escape room fan in Amsterdam. De industriële setting alleen al doet de adrenaline toenemen. Ze zijn gevestigd in de oude Stork Fabriek aan ’t IJ. Van veel escape rooms hebben ze twee versies. Dus handig als je met een grote groep wilt spelen. Ook geschikt voor coachingstrajecten met teamuitjes. In de controlkamer kun je mee (laten) kijken wie welke rol binnen je team inneemt. Ben je een leider, of een introverte analytische puzzelaar?

Prijs: 25 euro per persoon
Locatie: Gedempt Hamerkanaal 267 Amsterdam

The submarine

Hou je van onderzeeërs, dan is dit jouw kamer. Het verhaal van deze escape room gaat over een Sovjet onderzeeër die ooit op raadselachtige wijze is verdwenen. Aan jullie de schone taak het schip terug te vinden, want het zit nog vol met nucleair materiaal. Met behulp van aantekeningen van een onderzoeksjournalist moet je op tijd zien te ontsnappen. Een spannende escape room, die zeer inventief in elkaar zit. Je kunt de kamer al vanaf 14 jaar spelen.

Prijs: Afhankelijk van tijdsduur en groepsgrootte, tussen de 80 en 144 euro
Locatie: Nieuwe Hemweg 8 Amsterdam

My escape club Amsterdam: Back to the USSR

Ga je naar het centrum van Amsterdam? Bezoek als echte escape room fan dan deze escape room. Het verhaal gaat over een enigszins verknipte Russische professor. Dr. Korobeynikov. Hij werkte aan een geweldige uitvinding, samen met zijn assistente. Alleen die laatste is er vandoor. En je raadt het al: aan jullie de schone taak om de professor te helpen.
De verhaallijn is tot in de puntjes doorgevoerd in de kamer. Waar je in escape rooms vaak dezelfde soort puzzels tegenkomt, zal je in Escape Club Amsterdam voor leuke verrassingen komen te staan. 

Prijs: Vanaf 19 euro per persoon bij minimaal vier spelers
Locatie: Weteringschans 187A Amsterdam

Questomatica

Hou je van escape rooms, maar ben je de cijfersloten wel een beetje zat? Dan is de escape room Questomatica in Amsterdam misschien wat voor jou. Er zijn twee kamers die vol zitten met goede technologische snufjes. 

Escape room Arcade

Bij de Arcade invasion kamer moet je ontsnappen uit een spelcomputer uit de 20e eeuw. En de Wake up kamer is super origineel verzonnen qua verhaallijn. Je zit namelijk gevangen in een onrustige droom van een klein meisje. Om te ontsnappen moet je mee kunnen gaan in de fantasieën van een slim, klein meisje. Super leuk! Beide kamers zijn ook geschikt om met het gezin te spelen.

Prijs: Afhankelijk van tijdsduur en groepsgrootte, tussen de 85 en 171 euro
Locatie: Foeliestraat 16, 1011TM Amsterdam 

Escape room NDSM Amsterdam

Dit is met recht een echte Amsterdamse escape room in Amsterdam. Bij NDSM hebben ze namelijk de Coffeeshop als escape kamer! Herkenbaar voor elke toerist. Je duikt hier in de sferen van de onderwereld. De eigenaar van de coffeeshop is net vermoord. Duistere personen eisen nog geld van hem en hebben in de coffeeshop een bom geplaatst. Aan jullie de taak deze te ontmantelen. Gaaf toch! Na(ast) de onderwereld in de Coffeeshop kun je heel toepasselijk ook de Verhoorkamer doen. De verhaallijn van de eerste kamer loopt hier verder. De verdachten van de moord op de coffeeshop eigenaar zijn opgepakt. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat ze informatie lekken naar de politie. Wij vonden deze tweede kamer echt pittig, maar met creativiteit en samenwerking is het ons toch gelukt.

Prijs: Afhankelijk van tijdsduur en groepsgrootte, tussen de 99 en 119 euro
Locatie: TT Vasumweg 26 Amsterdam

Escapist - De Galerie

In het centrum van Amsterdam, bij het Leidseplein, vind je escape room de Galerie. De locatie past goed bij het thema: In het statige grachtenpand bevindt zich zogenaamd een privécollectie van een rijke kunstverzamelaar. De kunstwerken zijn goed beveiligd en zijn niet voor iedereen zomaar te bezichtigen. Jullie moeten zelfs een geheimhouding tekenen. Dubieus… Kunnen jullie ontsnappen? Het verhaal zit goed in elkaar. Je merkt dat de kamer gemaakt zijn door echte die hard escape room fans.

Prijs: 109 euro voor vier personen
Locatie: Leidsegracht 108I, 106CT Amsterdam

Escape room in Amsterdam te duur?


We weten het... Escapen kan best prijzig zijn. Voor een escape room ben je al snel boven de honderd euro kwijt. En meestal blijf je nog wel even hangen voor een after drankje, wat het allemaal niet goedkoper maakt. Wil je niet zoveel geld kwijt zijn aan een escape room in Amsterdam? Een alternatief is het spelen van een escape room bij je thuis. Bij groepsspellen hebben we een escape room voor volwassenen en een escape room voor kinderen. Net zo leuk en een stuk goedkoper!

We hopen dat je wat aan onze tips hebt gehad. Succes bij het ontsnappen!

Een kinder escape room thuis spelen? 

Leuk met het gezin of voor een kinderfeestje!

Een interactieve en uitdagende escape room, die je vanuit je huis of op een willekeurige locatie kunt spelen. Gemaakt in de belevingswereld van kinderen (games en BFF's) tussen de 8 en 14 jaar. 


>