Drankspelletjes, de 8 gezelligste hebben we voor je op een rijtje gezet 

Bijna iedereen heeft wel eens een lekker drankje gedronken met vrienden of familie maar er ontbreekt net de gezellige sfeer. Om het dan gezelliger te maken is een drankspelletje altijd leuk. Maar welke zijn nou echt leuk en wat heb je ervoor nodig om ze te kunnen spelen? 

drankspelletje

In deze blog staan de 8 leukste drankspelletjes voor zowel groepen als tweetallen, zonder en met extra benodigdheden, zodat er voor iedereen wat te kiezen valt! Voordat je verder leest, willen we één ding nog wel even melden. We hebben best wel even getwijfeld of we deze blog moeten delen. Het drinken van alcoholische drank is namelijk niet gezond. Dus als je begint aan een drankspelletje drink dan altijd met mate. Deze blog is puur om je van ideeën te voorzien en we stellen ons dan ook niet verantwoordelijk voor wat je er mee besluit te doen.

Beer Pong

Het eerste en misschien ook het bekendste drankspelletje is Beer pong. Bij dit spel heb je 20 bekertjes, een ping pong balletje en een lange tafel nodig. Het spel wordt meestal in tweetallen gespeeld, maar het is ook mogelijk om met meer mensen te spelen. Meer dan 6 personen wordt niet aangeraden. De bedoeling is om 10 bekers aan elke kant op te stellen in een piramidevorm. Elk bekertje moet tot ongeveer de helft worden gevuld met bier of een ander drankje. De voorbereiding is nu klaar en het spel kan beginnen! 

drankspelletje Beer pong

Om de beurt proberen de spelers het balletje in de bekers te gooien. Je kan ook een variant spelen waar het de bedoeling is om zo snel mogelijk na een gemiste worp het balletje in je bezit te krijgen dan mag jij gooien. Dit zorgt voor iets meer spektakel en het kan ervoor zorgen dat je vaker achter elkaar kan gooien.

Wanneer het balletje in de beker gegooid wordt moet de persoon van wie de beker is de inhoud opdrinken en mag de beker weg worden gehaald. Tussendoor heb je een keer de mogelijkheid in het spel om te groeperen. Als je dit aangeeft moet je tegenspeler de bekers die nog over zijn bij elkaar zetten zodat het makkelijker wordt om raak te gooien. Het spel is afgelopen als een speler geen bekers meer heeft. De bekers die nog over zijn mag de verliezer nog extra drinken. Je kan ze natuurlijk ook bewaren voor een volgend drankspelletje!

Als je van gezellige groepsspellen houdt, probeer dan ook eens onderstaande spellen. Lekker quizzen met de super spannende Pubquiz of 10 korte spellen spelen met de Challenge. Of met je studentenvereniging een Moordspel spelen in de soos!

Fuck de dealer

Fuck de dealer is een spel dat je moet spelen in een groepje. Het enige wat je nodig hebt is een pak speelkaarten. Het spel begint met een dealer en een speler. De dealer bekijkt de bovenste kaart en de speler moet gokken welke kaart het is. Als het niet in een keer goed is zegt de dealer of de kaart hoger of lager is dan het gekozen getal. De speler mag nu nog een gok wagen. Wanneer de speler de kaart in de eerste gok goed heeft moet de dealer 2 slokken drinken, als de speler het in de tweede gok goed heeft moet de dealer een slok nemen. Als de speler het fout heeft neemt de speler een slok. Na elke ronde wordt de kaart uit het spel gehaald. En keurig op volgorde neergelegd zodat er goed te zien is welke kaarten uit het spel zijn en welke het dus eventueel nog kunnen zijn. Hierna is de volgende speler aan de beurt. Als de kaart 3 keer achter elkaar niet geraden wordt is de speler die naast de dealer zit de nieuwe dealer. Aan het begin van het spel zal er veel fout gegokt worden en vaak gewisseld worden van dealer. Tegen het einde van het spel is het makkelijker voor de spelers omdat er minder opties mogelijk zijn, wat zorgt dat de dealer juist meer moet drinken. Die wil je dus niet zijn aan het einde van dit drankspelletje!!

Kingsen

Kingsen is een drankspelletje, dat je in een groep speelt. Je hebt een pak kaarten en een grote beker nodig. De grote beker zet je in het midden op een tafel en het pak speelkaarten leg je in een cirkel gesloten om de beker heen. Zorg dat het een volle cirkel zonder gaten wordt. De bedoeling van het spel is om een kaart te pakken uit de cirkel zonder de cirkel te verbreken. Elke kaart/nummer heeft een eigen betekenis die we hieronder op een rijtje hebben gezet.

kingsen

Als deze opdracht is uitgevoerd is mag de volgende speler een kaart pakken. Als de cirkel verbroken wordt is de speler, die dit gedaan heeft, de verliezer en moet die de beker in het midden in een keer wegdrinken. 

Hierbij de betekenissen van elk nummer:

 • 2: Kies iemand die 2 slokken moet nemen
 • 3: Neem zelf 2 slokken.
 • 4: Alle vrouwen moeten een slok nemen.
 • 5: Verzin een dansje, iedereen moet hem nadoen. De persoon die dit het slechte doet moet een slok nemen.
 • 6: Alle mannen moeten een slok nemen.
 • 7: Steek je vinger in de lucht, de persoon die dit het laatste doet moet drinken.
 • 8: je mag een persoon kiezen die je drinking buddy wordt. Als jij een slok moet nemen moet deze persoon er ook een nemen.
 • 9: kies een woord, de andere moeten hierop rijmen. De persoon die het verpest moet drinken.
 • 10: pack een categorie de andere spelers moeten een woord vinden in dezelfde categorie, de persoon die dit verpest moet drinken.
 • Boer: never have i ever; de verliezer moet drinken .
 • Vrouw: Vragensteller, als jij een vraag stelt en iemand antwoord erop moet diegene drinken. Als iemand anders een vrouw pakt wordt die de vragensteller.Koning: Gooi wat van je drankje in de beker in het midden, je mag er ook andere alcohol in gooien zodat het uiteindelijk een vieze cocktail wordt.
 • Aas: Iedereen drinkt tegelijk, ze mogen pas stoppen als of hun drankje leeg is of als de persoon die deze kaart pakt stopt met drinken.

Je bent natuurlijk vrij om sommige opdrachten te veranderen als iets je leuker lijkt!

Het oudste en meest bekende drankspelletje - de Bier estafette

Dit is een simpel drankspelletje waar je geen extra spullen voor nodig hebt. Dit spel is het leukste om te spelen met een groep en bij voorkeur met een even aantal personen om het eerlijk te maken. De bedoeling is om 2 teams te maken en iedereen een vol glas met drinken te geven. De inhoud mag je in dit drankspelletje natuurlijk zelf bepalen. Ga naast elkaar aan tafel zitten in volgorde. De eerste begint met drinken en als het glas leeg is en op tafel zet, mag de volgende van je team beginnen met drinken. Beide teams starten op hetzelfde moment. Het team dat als eerste alle glazen leeg heeft wint. De verliezer kan een door de winnaar bepaalde opdracht doen.

drankspelletje bierestafette

Drankspelletje de Paardenrace

Bij dit drankspelletje is het de bedoeling dat er gegokt gaat worden wie wint: klaver, schoppen, harten of ruiten. Je legt van elk symbool de koning open op tafel naast elkaar. De rest van het pakje wordt geschud en je pakt 3 kaarten van de stapel en die leg je onder elkaar gesloten op tafel. Schuin naast de opengelegde koningen. 

drankspelletje paardenrace

De bedoeling van dit drankspelletje is er dat er elke keer een kaart van de stapel wordt gepakt, het symbool dat daar op staat daar mag de koning een vakje vooruit. De koning die als eerste alle gesloten kaarten voorbij is wint. Als alle koningen ter hoogte staan van een gesloten kaart mag deze omgedraaid worden het symbool dat op die kaart staat moet een stap achteruit. Voor elke ronde zet elke speler een aantal slokken in op een symbool. Die moet je zelf gelijk drinken. Wanneer jouw symbool de race heeft gewonnen mag je je gedronken slokken x2 weggeven dus als je 3 slokken op harten hebt ingezet en die heeft gewonnen mag je 6 slokken weggeven aan een of meerdere personen naar keuze. 

Blackjack drankspelletje

Veel mensen zijn bekend met het casinospel blackjack maar je kan dit ook als drankspelletje spelen met shotjes in plaats van geld. Het enige wat je nodig hebt is een pak kaarten! In dit spel speel je tegen de dealer en is het de bedoeling om zo dicht mogelijk bij het getal 21 te komen. De 10, boer, vrouw en koning tellen allemaal voor 10 en de aas telt voor 1 of 11, al naar gelang wat voor de speler beter uitkomt. Alle kaarten met getallen vertegenwoordigen hun eigen waarde. De dealer deelt de kaarten: 2 per speler en 2 voor de dealer. De kaarten van de spelers liggen open en van de dealer ligt er een open en een dicht. De spelers hebben 2 opties: hit als ze nog een kaart willen en stand als ze tevreden zijn met de 2 kaarten die ze hebben.

drankspelletje blackjack

Spelers mogen zoveel hitten als ze willen tot ze of 21 hebben of als ze boven de 21 komen wat betekend dat ze sowieso hebben verloren. Als elke speler is geweest draait de dealer zijn dichte kaart om als de 2 kaarten 17 of hoger bij elkaar zijn is het klaar en wordt er per speler gekeken of ze dichter bij de 21 zitten dan heeft de speler gewonnen, als dealer en speler hetzelfde getal hebben dan is er geen winnaar. Als de dealer dichterbij zit heeft die gewonnen. Als de dealer 16 of lager heeft moet die nog een kaart pakken tot die 17 of hoger heeft. Als de dealer boven de 21 uitkomt dan is de dealer busted en heeft elke speler die nog in het spel zat gewonnen. Als een speler eerder al boven de 21 was gekomen heeft de speler alsnog verloren. 

Per potje in dit drankspelletje wordt er een of meerdere shotjes ingezet. De verliezer moet een shotje nemen. De dealer zou dus veel kunnen drinken per ronde, maar daarom kan je per keer dat de dealer busted gaat, kunnen wisselen van dealer. 

Om het spel leuker te maken zou je de opties split en double down kunnen gebruiken. Split kan je alleen gebruiken als een speler 2x dezelfde kaart heeft. De kaarten worden los van elkaar gehaald en bij elk van de kaarten wordt een nieuwe kaart gelegd. Je speelt dan als het ware normaal blackjack maar met 2 handen in plaats van 1. Als je beide wint moet de dealer 2 slokken nemen, win je er 1 en verlies je er 1 dan moeten speler en dealer beide een slok nemen en als je ze beide verliest moet je zelf 2 slokken nemen. Bij double down verdubbel je inzet en krijg je nog 1 kaart. Het maakt niet uit wat je score is, je mag daarna niet meer hitten. Dit kan er natuurlijk voor zorgen dat de dealer meer moet drinken maar het kan ook verkeerd gaan. Dit drankspelletje haalt dus de spanning van het casino in huis. Maar ook hier geldt, drink niet teveel.

bier roulette

Bier roulette

Bier roulette is een leuk drankspelletje waar je alleen maar blikjes bier voor nodig hebt. De kamer kan er wel vies door worden maar dat maakt het spelletje niet minder leuk. Ok… misschien beter buiten spelen dit drankspelletje. De bedoeling is om precies hetzelfde aantal blikjes als spelers te hebben. Een persoon gaat naar een andere kamer en schudt een blikje helemaal door elkaar zodat het bier eruit spuit als het blikje opengemaakt wordt. Daarna worden alle blikjes neergezet en kiest elke speler een blikje uit. Iedereen opent gelijk het blikje maar bij een iemand spuit het bier eruit. Deze speler moet het blikje zo snel mogelijk aan zijn mond zetten en het biertje leeg ‘atten’ de andere spelers mogen zo lang doen over hun biertje als ze zelf willen.

Drankspelletje Kaartje blazen

Voor dit drankspelletje heb je een pak kaarten en een stevig glas nodig. Het is de bedoeling om het hele pak boven op het glas te leggen. Het maakt niet uit of de kaarten open of gesloten op het glas liggen. Het glas is uiteraard weer gevuld met een lekker drankje. De eerste speler begint met het blazen, de bedoeling is om zo veel mogelijk kaarten van het glas af te blazen maar er moet er minimaal een op blijven liggen. Als de eerste speler er kaarten af heeft geblazen gaat de volgende speler blazen. Zo gaat dit door tot dat iemand de laatste kaart van het glas heeft geblazen. Deze persoon heeft verloren en moet de inhoud van het glas opdrinken. Hierna kan het drankspelletje uiteraard weer opnieuw gespeeld worden. 

Disclaimer: Deze blog is niet bedoeld om het gebruik van drank aan te moedigen. Let erop dat er niet teveel gedronken wordt en zorg dat iedereen zich hieraan houdt. Wij van groepsspellen.nl zijn niet aansprakelijk voor eventuele gevolgen die zijn voortgekomen uit de bovenstaande drankspelletjes.

>