Menu

Doe en denk groepsspel – de Challenge

 • Zin om jouw groep een avond te verrassen met een gezellig groepsspel ?
 • Zin in een groepsspel waarin je moet denken én doen ?
 • Geen zin of tijd om zelf een spel te verzinnen of te maken ?

Kies dan voor de Challenge. Een serie van 10 korte groepsspellen van gemiddeld zo’n 20 minuten per spel, waarin teams opdrachten uitvoeren om de beurt of tegen elkaar. Niet zo zeer hele zware fysieke opdrachten, want het groepsspel moet ook geschikt zijn voor mensen met een wat mindere fysieke gesteldheid. De spellen kunnen zowel binnen als buiten gespeeld worden, al garanderen we er buiten helaas niet standaard goed weer bij :-). Elk opdrachten spel draait om behendigheid, creativiteit, slimheid en bovenal SAMENWERKING! Leuk ook als je een teambuilding activiteit zoekt dus.

Aangezien het 10 korte groepsspelen zijn – de kortste duurt 5 minuten en de langste ongeveer 45 minuten – kan je als groep zelf bepalen hoeveel spellen jullie gaan spelen en wanneer. Speel je het groepspel in 1 avond of smeer je het uit over het hele weekend, het kan allemaal. De groepsspelen kunnen los gespeeld worden, maar uiteraard kun je ze ook allemaal spelen in een soort van toernooi tijdens je weekendje weg. Of je speelt een aantal spellen wel en een aantal niet. Flexibiliteit met spelen is dus maximaal aanwezig.

Challenge

Zonder te gedetailleerd op de individuele spellen in te gaan en de verrassing te verpesten, vertegenwoordigen de bijgevoegde plaatjes de 10 spellen van deze Challenge. Sommige spellen zul je herkennen van bijvoorbeeld de televisie (Ik hou van Holland, de Jongens tegen de Meisjes), maar andere spellen zullen je verrassen en nieuw zijn voor jou en je groep.

Wil je een avond flink plezier maken met je groep, gezellig samen zijn en toch wat doen? Met dit opdrachten spel hebben je samen met jouw groep vrienden, familie of collega’s een middag of avond onafgebroken plezier. Dit groepsspel De Challenge mag dan niet ontbreken!

 • Duur: +/- 3 a 4 uur totaal, (gemiddeld 20 minuten per spel
 • Voorbereiding: Zeer weinig.
 • Kosten: € 19,50

Je ontvangt digitaal een drietal documenten om mee te nemen naar het weekend. Na het bestellen en betalen via Ideal, ontvangen jullie binnen 24 uur het spel per e-mail.Dit groepsspel is geschikt voor zowel inwoners van Nederland als België. Lijkt het jullie geweldig dit spel te spelen?  Bestel het spel vandaag nog en ontvang het binnen 24 uur.

En kun je niet kiezen ? Maak dan gebruik van onze actie, 50% korting op elk tweede spel.

 • Joël schreef:

  Graag info over ‘de challenge’.

  Groeten

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,
De challenge is een denk/doe spel, waarin teams het in 10 verschillende korte spellen tegen elkaar opnemen. Sommige spellen zijn slechts 10 minuten, andere duren zo’n half uur.
   Niet zo zeer gaat het om fysieke kracht als wel om samenwerking, behendigheid, creatief denken en het net even slimmer/beter doen dan de andere teams. Het is mogelijk om de spellen achter elkaar te spelen op bijvoorbeeld 1 avond, maar je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte te spelen of het ene deel de ene dag en het andere deel de andere dag.
   De voorbereiding is niet heel groot, uitprinten van de opdrachten en meenemen en je hebt een paar attributen nodig die je moet meenemen.
   De regels en uitleg spreken voor zicht.
We hopen hiermee je vraag te hebben beantwoord.

   met vriendelijke spelgroeten,
Richard en Marjolein


 • Joyce schreef:

  Nogmaals bedankt voor dit leuke spel. We hebben een hilarisch leuke avond gehad. We konden de 10 spellen niet allemaal spelen door tijdsgebrek (er zitten wat treuzelaars in onze groep) maar bewaren ze zeker voor een volgende keer.

 • Thijs schreef:

  Goedemiddag,

  Ik ben bezig met een Vriendendag te organiseren en daarbij willen we een middagje alleen maar spelletjes doen waarbij we met teams spelen. De leeftijdscategorie ligt tussen de 24 en 29 jaar en we zijn met ongeveer 20 man. We hebben ter beschikking een groot veld bij een vriend thuis dus we hebben genoeg ruimte. We zijn op zoek naar gekke blije spelletjes waarbij er veel gelachen wordt maar waar we ook serieus ons best moeten doen. Heeft u ideeën voor ons ?

  Ik hoop snel van u te horen.
  Mvg,

  Thijs de Brouwer

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Thijs,

   Bedankt voor je bericht. Het spel wat aan jou vragen voldoet is de Challenge. 10 doe spelletjes die je zowel buiten als binnen kan spelen. Je kunt ze alle 10 spelen of een gedeelte, dat maakt niet uit. Dus flexibiliteit genoeg. De 10 spellen zijn gevarieerd en niet persé fysiek.
   Met deze spellen zal er genoeg gelachen worden weten we uit ervaring met onze eigen vriendengroep.

   Overigens hebben we op dit moment 2 halen 1 betalen, dus je kunt een ander spel er gratis bij kiezen. Dan zouden we adviseren om Wie is dat te doen. Dat is s’avonds met een hapje en drankje erbij hilarisch leuk.

   met vriendelijke spelgroeten,

   Richard & Marjolein

 • Tasmara schreef:

  Goedemiddag, is er ook een spel geschikt voor een kleine groep (zo’n 8 personen)?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Tasmara,

   Jazeker. Alleen het Moordspel kun je niet met echt met 8 personen spelen, de rest van de spellen zijn prima speelbaar met 8 personen.

   vriendelijke groet,

   Richard & Marjolein

 • John Spek schreef:

  Zijn er veel attributen nodig?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi John,

   Nee, er zijn zeer weinig attributen nodig. Pen, papier, wat plakband, post-it, dat soort attributen. Meer niet.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Gemma schreef:

  Hallo, ik ben bezig met een familie reünie. Je snapt het al, jonge maar ook oude(re) deelnemers. Is dit geschikt om allemal mee te kunnen doen? Ik zie de ‘oudjes’ niet echt de ‘actieve’ spellen doen en aangezien de groep divers is… Maar lol en gezelligheid staat voorop voor een dag plezier.
  Alvast bedankt voor je antwoord.
  Groet,

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Gemma,

   De spelletjes zijn wel doe-spelletjes, maar helemaal niet fysiek. Dus geschikt voor jong en oud. Jong kan meespelen vanaf zo’n 12 jaar oud en het leukst is om de teams te mixen.
   En voor lol en gezelligheid zorgt het spel zeker. En het is 2 halen, 1 betalen. Wellicht is het Enveloppenspel dan ook leuk om er gratis bij te bestellen.

   vriendelijke spelgroeten, Richard en Marjolein

 • V. schreef:

  Goedemiddag,

  Wij hebben binnenkort een barbeque mét activiteit voor onze familie; ongeveer 18 volwassenen en 28 kinderen in de leeftijd van 9-18 jaar. Zouden we bv De Challenge in twee groepen (gemengd) kunnen spelen. Of hebben jullie een andere goede suggestie?

  Groet!

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   De Challenge is inderdaad het spel wat je met jong en oud het beste samen kunt spelen. Opsplitsen in 2 groepen en dus 2x het spel apart van elkaar spelen is dan slim inderdaad.

   vriendelijke spelgroet Richard en Marjolein

 • Marie-Jose schreef:

  Hallo,
  Ik heb de challenge en wie is de saboteur besteld. Nu heb ik een vraag over spel Challenge, uit hoeveel teams laat je deze challenge bestaan? Of zit er geen maximum aan. Kijk erg uit naar beide spellen, jullie hpren het resultaat.
  Groet Marie-Jose

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marie-Jose,

   De Challenge met 17 personen kun je het beste spelen met 4 teams, 1 van 5 spelers en 3 van 4 spelers. Alvast heel veel plezier met spelen.

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Frans Jilesen schreef:

  Wij willen voor 80 colega’s een spel wat niet langer dan een uur mag duren moet wel een competitie element in zitten wat binnen en buiten gebruik kan worden

 • Chantal schreef:

  Hallo,
  Wij wilden met 6 personen het spel doe en denkchallenge bestellen. Is dat geschikt om in teams van 3 personen te spelen?
  Groetjes van Chantal

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Chantal,

   Het is leuker met 8 of meer personen, maar het kan wel. Je zult als spelleider even goed de spellen moeten door lezen van tevoren en de regels even moeten aanpassen naar teams van 3 personen.

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

   • Chantal schreef:

    Bedankt voor de snelle reactie! Is het enveloppenspel misschien meer geschikt?
    Groetjes van Chantal

    • Richard en Marjolein schreef:

     Hoi Chantal,

     Ja het Enveloppenspel is dan meer geschikt. Je maakt dan 3 teams van 2 personen.
     (neem de Challenge als 2e gratis spel erbij, dan kun je daar ook nog zeker een aantal spellen leuk van spelen).

     vriendelijke spelgroet,

     Richard en Marjolein

 • Jeroen schreef:

  Dag, wij zijn met ca. 40 personen. Hoe zou je dit spel dan spelen? Gr. Jeroen

 • Henny schreef:

  Beste Richard en Marjolein

  Zondag hebben we een familiedag gehad met 41 mensen in de leeftijd 12-92.
  Daarbij hebben we een aantal Challenges gedaan. Superleuk!
  Het grappige was dat jong en oud kan bijdragen. Een tante van 88 die veel tv kijkt, kent meer foto’s van bekende Nederlanders dan de hardwerkende veertiger. We hebben veel plezier gehad met de Top 5. Natuurlijk vonden we dat de antwoorden vaak niet klopten; wij hadden immers andere antwoorden. Een neef zuchtte bij de zoveelste vraag: “Wij komen ook hier weer op seks uit”.
  De meeste lol hadden we met het letterspel. We deden dit met groep van 4, 5, 6 of 8 personen. Vreselijk gelachen, vooral bij de teams die een teamcaptain nodig dachten te hebben. Veel woorden kwamen goed tot stand maar dan in spiegelbeeld. We hebben het buiten gespeeld, met de oudjes binnen achter het raam.

  De pubkwis bewaren we voor een vriendenweekend ergens op een winteravond.

  Vriendelijke groet,

  Henny

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Henny,

   Bedankt voor je leuke en spontane reactie. Leuk om te horen dat het voor alle leeftijden in de smaak viel :-).

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Annemie schreef:

  Hallo,

  Zou graag het enveloppen spel willen doen,wij zijn met 22a24 volwassenen,wat maximaal 11/2a2 uur duurt.
  Kunt u me een paar voorbeelden sturen .
  En kan men dit ook met bv tijdklok doen.
  Kan men de vragen ook op bv kaartjes bestellen.
  Graag de site waar ik kan bestellen

  Met vriendelijke groet

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Annemie,

   Je kunt het spel bestellen op de pagina zelf: https://groepsspellen.nl/groepsspel-enveloppenspel/
   Het zijn 40 vragen/opdrachten/kleine spelletjes. Met 2 uur spelen zul je nog niet klaar zijn, maar je kunt onderling afspreken dat je na 2 uur stopt (inderdaad met een tijdklok bijvoorbeeld).
   Je kunt het spel alleen via de e-mail toegestuurd krijgen, waarna je kunt kiezen of je de vragen print (en eventueel in enveloppen doet, of dicht niet / dicht vouwt) of dat je het spel digitaal speelt.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Marjan schreef:

  Hallo,
  Wij willen met een groep van 30 personen, verdeeld over 4 teams, het Challenge spel spelen. Kan dit met zoveel mensen en is het spel digitaal of kunnen we het ook uitprinten?
  Vriendelijke groet,
  Marjan

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Marjan,

   Bedankt voor je vragen. Ideaal is het spel tot en met 20 personen, maar je kunt kiezen voor 2 teams extra (6 teams ipv 4) en daarmee 30 personen. Je maakt dan 6 teams van 5 personen.
   Aangezien er 10 spellen zijn komt iedereen ruim aan bod in de spellen.

   De bijlagen met de spellen kunnen het beste geprint worden, het draaiboek en de uitkomsten kun je eventueel indien je dat wilt ook digitaal houden (maar kan dus ook geprint worden).

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Marjan schreef:

  Heb je veel materialen nodig voor het challengespel?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi,

   Nee, voor de Challenge heb je alleen wat materialen nodig die eigenlijk iedereen standaard wel in huis heeft, zoals pen, papier… oh ja…post-it is handig. Maar verder eigenlijk niks.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • petra schreef:

  Hoi,

  Wij twijfelen nog voor ons familieweekend tussen de Challenge en de Pubquiz. Wij vinden het altijd leuk om ook wat opdrachten te doen. Ik begrijp dat die in de Challenge zitten. Kunt u mij een paar voorbeelden van opdrachten sturen ?

  vriendelijke groet Petra

 • Carolina schreef:

  Wij willen graag in het kader van teambuilding een spel kopen. Ons team bestaat uit ongeveer 15 tot 20 personen. Wij zelf dachten aan de chalange of enveloppen spel.
  Hebben jullie misschien een paar voorbeelden van beide spellen voor ons? En een advies welk het beste zou aansluiten

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedenavond Carolina,

   Bedankt voor je bericht. Beide spellen zijn zeer geschikt om met een groep van die grootte te spelen. Het verschil is dat het Enveloppenspel meer zittend gespeeld wordt in een grote kring aan een grote tafel en de Challenge meer een doe-denk spel is. Geen fysiek zware spellen of zo, maar wel een combinatie van doen en denken. We sturen je een paar voorbeelden per mail.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Eline schreef:

  Goedemiddag,

  Voor ons bedrijf zijn we aan het zoeken naar een leuke activiteit voor een bedrijfs uitje.
  We zijn met een groep van ongeveer 10 personen.
  Hebben jullie tips wat het leukste is?
  en kunnen deze spelletjes ook op een locatie buiten bijv in het duin uitgevoerd worden of is het meer voor binnen aan tafel?

  Groet Eline

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Eline,

   Bedankt voor je bericht en vraag. Met 10 personen en buiten, dan kun je het beste de Challenge bestellen. Je maakt dan 2 teams van 5 personen die 10 korte spellen tegen elkaar spelen.
   Hier ga je ongetwijfeld een gezellige activiteit met je collega’s aan hebben.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Ellen schreef:

  Hallo
  Ik ben leerkracht buitengewoon onderwijs (in België) en zou graag het ‘Challenge-spel’ spelen met mijn leerlingen van het laatste jaar (18 jaar – lichte beperking). Zou dit lukken? Of gaat het te moeilijk zijn?
  Groetjes
  Ellen.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Ellen,

   Bedankt voor je vraag. Dat is zeker speelbaar. Je kunt als spelleider zelf inschatten hoeveel je ze een beetje op weg helpt met de spellen, maar het is te doen.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Jelle en Gert-Jan schreef:

  Hallo,

  Wij organiseren een vriendenweek-end met jong en oud en 35-40 personen. We denken aan een aantal challenge opdrachten maar wellicht dat ook het enveloppen spel een optie is voor de avond. Heb je misschien van beide 1 of 2 voorbeelden zodat we dat volgende week even kunnen bespreken en besluiten wat te doen.

  Bedankt!

 • Anaji Blom schreef:

  Hoi , voor een personeelsfeest van 60 mensen van ±23 tot ±65 jaar oude mensen. We willen spellen met ze doen, iets actiefs (maar niet té), gevarieerd, buiten, samenwerken. Is de challenge een geschikt pakket? Aan wat voor spellen moet ik denken?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Anaji,

   Bedankt voor je berichtje over de Challenge. Bij dit soort spellen moet je denken aan spellen zoals je bijvoorbeeld ziet op televisie bij Ik hou van Holland, de Jongens tegen de Meisjes. Dat zijn spellen waarin je als team dingen moeten doen. Niet fysiek, dus voor iedereen geschikt en makkelijk te spelen, dus ook dan weer voor iedereen geschikt. De spellen zorgen voor veel hilariteit en plezier. Normaal adviseren we tot maximaal 30 personen, maar je kunt met de 10 spellen een soort van parcours maken en dan 3 groepen van 20 personen maken (en per 20 personen 4 teams van 5 personen) en die groepen de spellen langs laten gaan.

   Voorbeelden: woorden maken met je team met letters op de buik en rug, een verhalenestafette (wat kan de laatste die het verhaal hoort nog reproduceren), een top 5 (wat is de top 5 aan antwoorden die de Nederlander/Belg geeft op een bepaalde vraag). etc.

   De spellen zijn zeer afwisselend. En mocht je minder tijd hebben, kies je zelf welke spellen je wel of niet speelt. Dus flexibiliteit genoeg.

   We hopen je hiermee iets meer duidelijkheid te hebben gegeven.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Carola schreef:

  Goedemiddag ik ga met een groep Van 57 kinderen een weekend weg. Leeftijd tussen de 11 en 13 jaar. Nu ben ik op zoek naar geschikte spelletjes. Is dit geschikt voor deze groep?
  Ik hoor het graag,
  Carola vogelaar

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Carola,

   Bedankt voor je vraag over het groepsspel de Challenge. Het spel is geschreven voor volwassenen, maar wordt vaak in een mix met kinderen (familie) van 12 jaar en ouder gespeeld.
   Met alleen kinderen zullen de spellen wel te spelen zijn (een uitdaging), maar zul je ze wel een beetje op weg moeten helpen soms. Dus niet te streng :-).

   Wie is de Saboteur junior is een spel wat zeer geschikt is voor die leeftijd. Je kunt de groep in 4-en splitsen en dan het spel 4x naast elkaar spelen. Je hebt dan wel totaal 4 begeleiders nodig, 1 per groep.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Esther schreef:

  Hallo,
  Ik heb volgende week een vriendendag die ik mag organiseren.
  We hebben vanaf een uur of 20:00 de tijd om spellen te doen. Wat raden jullie aan?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Esther,

   Een beetje afhankelijk met hoeveel mensen jullie spelen.
   De Challenge is dan zeker een leuk spel om te doen. Je bepaalt met deze 10 korte spellen zelf hoeveel je er wilt spelen, al naar gelang jullie tijd hebben.

   met vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Janet Stolk schreef:

  Ik wil graag the challenge bestellen en evt. enveloppespel. Kunnen jullie over beide spellen iets meer vertellen in privé mail?
  Challenge wordt met 14 gespeeld. Enveloppe met 8. In november en nog nader te bepalen datum in 2020.

 • Tirza schreef:

  Voor het begin van het nieuwe schooljaar hebben we een aantal spellen van de Challange gespeeld. De groep bestond uit 30 personen oa. uit leerkrachten, activiteiten commissie, MR leden, TSO leden. Ontspannen elkaar beter leren kennen. Was super gezellig! Het voordeel van de Challange is dat je eruit kan halen wat je leuk vind, maar ook hoeveel tijd je hebt.

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Tirza,

   Bedankt dat je de tijd hebt genomen om even op onze website te reageren en deze ontzettend leuke reactie achter te laten over de Challenge :-).

   vriendelijke spelgroet, Richard en Marjolein

 • Sabine schreef:

  Hallo, moet er een spelleider zijn of kun je als spelleider ook meespelen?

 • Jacqueline schreef:

  We hebben een aantal mensen in de groep die geen Nederlands spreken, is dit spel dan evengoed te doen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Hoi Jacqueline,

   Nee dat is eigenlijk niet goed te doen. We denken dat het bij een paar spellen nog wel kan, maar bij de meeste van de 10 spellen niet.
   We hebben wel veel spellen ook in het Duits, maar Engels (nog) niet.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • >
  WhatsApp chat