De Mol is een vrouw – aflevering 5 – Droedels, Standoff en familie

Het wordt echt tijd dat wij Nederlanders onze taal verrijken met alle prachtige woorden die onze zuiderburen aan het Nederlands hebben toegevoegd. Droedels is toch pure woordromantiek ? Ondertussen de mol kijken en de mol spelen. Wat een genot was het weer om naar aflevering 5 te kijken.

Helaas voor Steve moest hij het spel verlaten, maar die rollercoaster die pakte hij toch nog mooi maar even mee. Of moeten we zeggen rollerkotser ? :-). Wederom 3 prachtige de mol spelen werden ons gepresenteerd. En ja ja, het lukte de groep om eindelijk weer eens wat geld aan de pot toe te voegen. Maar ook nu waren er weer grote verschillen in hoe de mol spelen werden gespeeld door de kandidaten.

We gaan daarom rustig de 3 de mol spelen eens langs om te kijken wat we aan opvallendheden, tips en aanwijzingen gezien hebben. En zoals altijd gaan we ‘Follow the Money’

weer bijhouden. Welke kandidaat levert het meeste voor de pot op en wie loopt gigantisch te mollen ?

Eén ding is ons duidelijk. De mol is een vrouw.

 

Spel 1: Pretpark

locatie rollercoaster De groep kwam in La Feria de Chapultepec, een groot pretpark in Mexico Stad. In 3 kluisjes lag 3x € 1000 en de groep werd in 3-en verdeeld. Alleen Baha had voorkeur om samen met Pascale te gaan. De 3 groepen moesten een naam van een attractie kiezen, Quimera, Tronocs of SuperSonicos. Die laatste klinkt als een snelle en die gingen Pascale en Baha spelen. Geen bijzonderheden zover, want we krijgen niet te zien hoe de keuze van de attracties gaat.

Quimera – € 1000 – de mol spelen

rollercoaster de mol Steve en Pieter gaan naar de Quimera een geweldige en uitdagende achtbaan. Ze moeten ergens op het parcours tekst vinden, wat tot een woord leidt, welke ze moeten uitbeelden op de foto’s die elke ronde gemaakt worden als ze een bepaald punt passeren op de rollercoaster.

Ze vinden al snel het bord waarop staat: S met een afbeelding van een tand. Steve zegt ‘Stand’. Pieter verbetert hem en zegt: ‘het is een droedel’. Voor de Nederlanders, dat is een rebus met een woordspel erin. Gewoon een Nederlands woord, maar dit was voor ons – tot nu – volledig onbekend. Dan zegt Steve: voorstander. Toen dachten wij: ‘tjonge, dat is mooi gevonden’. En dan komt er lijkt wel een toneelstukje van Pieter. Hij zegt namelijk direct: ‘nee, nee’. Alsof hij het juiste antwoord wel weet.

Vervolgens moet hij kort even nadenken en komt hij met het goede antwoord: achter s tand. Achterstand. Wat knap van hem, maar wat raar. Waarom zegt hij Nee tegen het prachtige antwoord van Steve ? Om daarna eerst nog te moeten denken en dan opeens het juiste antwoord te geven. Verdacht!

Het lukt niet

Het lukt ze niet om het woord duidelijk op de foto te krijgen. Ze besluiten namelijk om elke letter aparte te laten fotograferen. De A doen ze redelijk goed, maar daarna komt de K van Kotsen. Steve wordt ziek en dat is zeker niet gespeeld. Er komt nog wel een H op de foto en daarna gaan ze allebei op de foto met hun vinger op een tand. Ja, ja…. dat is toch ook molgedrag. Pieter weet opeens hier goed hoe hij moet mol spelen.

Baha en Pascale moeten binnen het uur bij Gilles de 3 codes van de kluisjes doorgeven. Ze werpen slechts een kort een blik op de foto’s en besluiten dan er niks mee te doen, omdat hun tijd op is. Goede keuze, want ze hadden het nooit geraden. Maar was Pieter hier echt aan het mol spelen ?

Troncos + € 1000

de mol spelenJoke en Lloyd gingen wildwatervaren. Beiden gingen niet de mol spelen. In de tunnel hingen allerlei sommetjes die ze moesten oplossen. Met een zaklampje beschenen ze de sommen en gingen aan het rekenen. Joke was niet de beste rekenaar, maar Lloyd corrigeerde haar een paar keer, waardoor ze wel uiteindelijk de juiste uitkomst bleken te hebben.

Geen mollenstreken dus bij deze 2 kandidaten en uiteindelijk wisten ze netjes en ruim binnen de tijd 107 door te geven. In kluisje 107 zat inderdaad € 1000.

Best een knappe prestatie. Een mol had deze opdracht heel makkelijk kunnen verpesten door ergens een rekenfoutje te maken. Dit heeft overigens Joke wel gedaan, dus zij is niet buiten verdenking en zou kunnen de mol spelen. Lloyd toont hier echt kandidatengedrag. Hij is niet de mol.

Supersonicos + € 1000

En Baha en Pascale kregen een groep kinderen mee. Ze moesten met de kinderen een 3-tal kinderattracties langs en daar allemaal getallen vinden en optellen. Dat leverde uiteindelijk het totaal van 132 op. Maar er gebeurde toch nog wel iets opmerkelijks. Onze gedoodverfde mol Pascale vond dat ze na de 3 attracties nog even terug moesten naar het Spiegelpaleis. Dit was de eerste attractie. Ze vermoedde dat ze daar niet alles juist hadden gedaan. En dat bleek inderdaad zo te zijn.

Probeerde hier Pascale haar kompaan Baha om de tuin te leiden door juist kandidatengedrag te laten zien ? Of is dit echt kandidatengedrag ? Ze had het niet hoeven doen en had hiermee heel makkelijk de opdracht kunnen fout laten lopen. Maar ze deed het niet.

Dus geen molgedrag van Pascale. Overigens wel wat van Baha, die toch wel wat rekenfoutjes maakte. Maar Pascale verbeterde hem.

Familie + € 1000

familieleden de mol En dan viel er opeens € 1000 extra verdienen. 6 mascottes hadden tijdens de opdracht al staan zwaaien en elke kandidaat moest achter de juiste mascotte gaan staan. Een mascotte waar hun familielid in zat. Alle 6 stonden goed, maar waren niet zo bezig met de € 1000. Het weer zien van hun familie was een mooi emotioneel moment. En even later konden we echt genieten van deze familieleden in het 2e spel van deze de mol spelen.

 

Spel 2: Drive in bioscoop ‘Autocinema Coyote’

drive in spel Alle kandidaten kregen wat ‘vrije tijd’ met hun familieleden of geliefden. Een dikke BMW onder de poep – ja wel leren snel :-). Maar al snel bleek dat ze terecht kwamen op een drive-in bioscoop. Ook weer één van de leukere de Mol spelen vinden wij, omdat er weer zo’n leuke mindfuck in zat.

De spelers kregen in 5 auto’s allemaal maximaal 6 filmscenes te zien waar daarna een vraag over gesteld werd. De eerste film speelden ze allemaal. Bij een juist antwoord verdienden ze € 25 en elke vraag die ze doorspeelden en goed hadden leverde een hoger bedrag erbij op. Maar…. een fout antwoord betekende dat ze minimaal nog een vraag moesten spelen.

Na elk goed antwoord mochten ze besluiten te stoppen. Het geld was dan verdiend voor de pot en misschien wel belangrijker, ze mochten in een bed slapen. Indien ze namelijk na vraag 6 er nog zaten en een fout antwoord hadden, dan moesten ze in de auto blijven slapen.

Resultaat

Steve met zijn Viviane hadden samen met Pieter en zijn broer Jasper de vraag juist beantwoord en dus € 25 verdiend. Tenminste als ze dan zouden besluiten te stoppen. Steve deed dat. Goede keuze, want hij gaf toe geen verstand van films te hebben. Pieter en Jasper bleven zitten, want ze gingen het keihard spelen.

drive inDe 2e scene uit de film the Hangover leverde een goed antwoord op van alle resterende auto’s. Baha wilde blijkbaar wat quality time met zijn vriendinnetje en koos om te vertrekken met € 75. De andere 4 auto’s bleven staan.

De 3e scene uit de film Trainspotting leverde een goed antwoord op van Joke en haar zus en van Lloyd en zijn moeder (waar hij het wel gezellig mee had, maar die niks wist van films). Beide blijven stoer nog een ronde zitten.

De 4e scene uit de film Scream zorgde voor prachtige tv. De broer van Pieter pakte de klink van de deur vast en iedereen durfde bijna niet te kijken. Nu hadden alle 4 het goed en bleven alleen Pieter en zijn broer zitten. De rest reed weg. Joke en Lloyd met € 350, Pascale met € 250. En Pieter met € 275… dus niet.

Pieter… was maar gestopt

Pieter en Jasper En dat werd ze fataal, want vraag 5 en 6 wisten ze beide niet. Dit leverde een € 0 score op voor hun, een nacht slapen in de auto en ze verklaarden beide plechtig dat ze nooit meer naar een film van Helen Hunt zouden kijken. Ze vonden zelfs dat ze Helen haar Oscar moesten afpakken.

Totaal dus € 1025 verdiend en 2 mannen in slaapzak in de BMW op een parkeerplaats midden in Mexico City. Wat overigens prachtige televisie opleverde. Geef die mannen een eigen reality show.

wijnglas Dan nog wel 1 opvallend ding; er is een shot waar Gilles aan een grote tafel wacht tot de kandidaten aanschuiven. In het eerste shot, staan alle glazen leeg, behalve 1. Daar zit witte wijn in op de hoek van de tafel links in beeld het verst verwijderd van Gilles. Het was Joke die daar later ging zitten, maar rode wijn dronk. Wat wil dit zeggen ? Is Joke de mol ? Of drinkt de mol witte wijn ? De enige die namelijk witte wijn dronk van de kandidaten was…. Baha.

 

Zelf eens een keer de Mol spelen ? Dat kan: Check ons spel: Wie is de Saboteur en geniet met jouw groep ook van de spanning en geweldige spellen.

Wie is de Saboteur

 

Spel 3: 3 pasvragen of het goede doel ?

Heb je het over de mol spelen, dan is dit 3e spel echt weer geniaal bedacht. De kandidaten mochten shoppen met hun familie/geliefde voor totaal € 1000. Dit gebeurde in een vervallen gebouw en nadat ze de € 1000 hadden besteed, kwamen ze als laatste bij een goed doel terecht. Bijna alle kandidaten gingen overstag en besloten de € 1000 aan het goede doel te geven. Behalve Joke, die koos voor het geld.

Maar de mol spelen die zo makkelijk zijn, dat bestaat niet. En nee… dat bleek te kloppen. Gilles gaf ze daarna een keus. Of 3 pasvragen of de € 1000 aan het goede doel geven. Het antwoord ging in een envelop. Want nog was het spel niet klaar. Elke speler kreeg een geweer met 1 kogel. Die mochten ze na 30 seconden tegen een andere aan schieten. En daarmee ging het resultaat van de inhoud van de envelop van die kandidaat niet door. Een erg leuk groepsspel: lekker knallen op elkaar van dichtbij. Gelukkig hadden ze allemaal wel beschermende kleding aan.

Hoe liep dit af ?

pasvragen Maar voor dat die 30 seconden in gingen, mochten ze eerst een korte tijd overleggen met elkaar. En dan weet je de uitkomst wel… er wordt gelogen. Of misschien toch niet altijd.

Gilles had een extra regel, als alleen de mensen werden geschoten die voor de pasvragen hadden gekozen, verdiende de groep € 3000. Joke stelde voor dat iedereen dan iemand neerschoot, waardoor in ieder geval niemand met pasvragen er vandoor kon gaan. Dit was voor ons weer de oude vertrouwde mol Joke. Een mol stelt zoiets voor, zogenaamd in het belang van de groep. Maar ja… dan verliest de groep wel de € 3000.

Pieter opperde om eerlijk te zeggen wat iedereen in de envelop had gedaan. Steve was heel stellig: € 1000 voor het goede doel. Hij loog niet.Niemand ging akkoord. En toen werden de geweren gericht. En er werd geschoten, op iedereen behalve Pieter. Wie schoot op wie en wat had iedereen in de envelop gedaan ?

Joke en Lloyd hadden beide 3 pasvragen gekozen, de rest gaf allemaal € 1000 aan het goede doel. Pieter werd als enige niet geschoten, dus die € 1000 ging naar het goede doel. Steven en Pascale zorgden er voor dat Joke en Lloyd er niet vandoor gingen met de pasvragen. Joke en Pieter schoten de verkeerde, waardoor er geen € 3000 werd verdiend. Het gaat te ver om ze dit voor € 3000 aan te rekenen, maar wellicht wist de mol wat er in de enveloppen zat. Dus een beetje rekenen we het ze wel aan.

 

Follow the Money

Kijken we wat elke kandidaat heeft opgeleverd voor de pot in alle de mol spelen tot nu toe, dan zijn de verschillen aanzienlijk. Baha lijkt met zijn gekluns in de eerste afleveringen inmiddels nu wel een echte kandidaat. Terwijl Pieter er alles aan schijnt te doen om geen geld te verdienen. Op basis van Follow the Money is Pieter de mol.

follow the money 5

Wie is de Mol ?

Moeten we de shot van de wijn geloven, dan zijn Joke en Baha verdacht. Maar dat is maar zo’n klein detail, waar we niet teveel waarde aan mogen hechten. Kijken we naar het geld dan is het onmiskenbaar Pieter die de mol spelen het meest saboteert. Lloyd heeft deze aflevering laten zien een kandidaat te zijn met zijn prima rekenwerk. Eindelijk iets waar hij echt bewijst niet te mollen. Baha zijn wij ook niet meer als mol. Teveel geld verdiend voor de pot.

En dan blijven we over met Pieter en de 2 dames. Joke verdient ook aardig wat geld. Daarom nu op positie 3. Op 2 hebben we nu met stip Pieter. Zijn fouten kunnen we niet langer negeren. Toch blijft onze mol Pascale. Ze blijft buiten schot qua verdenking. Ook de regie weet haar elke keer niet te nadrukkelijk als mol neer te zetten en toch had ze ook deze aflevering weer wat dingetjes, die ons aan haar doen twijfelen. Haar zoon wilde doorspelen met de filmquiz, zij verkoos te kiezen voor een bed en dus minder geld in de pot.

Pascale is de mol.

En wil je ook de aanwijzingen uit de vorige afleveringen nog eens terug lezen, kijk dan eens op onze blogs van de voorgaande de Mol aflevering.

De Mol aflevering 4 – Holy Pieter en Big Baha

>