de mol gemist

de mol gemist Met nog 5 de mol kandidaten over waren we zeer benieuwd wie dit keer het spel moest gaan verlaten. Allemaal stuk voor stuk leuke en sterke spelers, dus wie moest het strijdtoneel verlaten ? Tot onze ontzetting was het Joke, onze mol van de eerste afleveringen. Ze was langzaam maar zeker minder verdacht aan het geraken, omdat ze de laatste spellen best veel geld in de pot heeft gebracht. Fanatiek als altijd moest ze dus na deze wederom mooie aflevering het de mol spel verlaten. Heb je de mol gemist ? Kijk dan eerst de aflevering alsnog, want die was weer zeer de moeite waard en kom dan terug bij deze blog. De Mol terugkijken kan via de website van vier.be, zeker de moeite waard!

We delen onze hints, aanwijzingen en zoals altijd laten we zien welke kandidaat het meeste heeft bijgedragen aan de pot en wie het minste.

En we gaan een switch maken in onze Mol. Heel lang hebben we gedacht dat Pascale de Mol is, maar nu ‘what the f*&$’ gaan we daar toch een kleine wijziging in aan brengen. Wie is jouw mol ?

Gracht van Fortuin

In de auto vonden de kandidaten al gelijk een Joker van het zeer bekende oude spel Rad van Fortuin. En inderdaad was dat het spel wat ze gingen spelen, maar dan op diverse prachtige gekleurde boten in de grachten van Xochimilco. Drie keer moest er een spel gespeeld worden op een andere boot. Als dat spel tot een goed einde werd gebracht, mochten de spelers het bij elkaar verdiende geld aan het rad behouden.

Ingrediënten Tortilla

tortilla etenDe eerste opdracht werd gespeeld door Pieter en Baha. Ze moesten uit 16 ingrediënten er 6 halen die in de tortilla’s zaten die ze kregen voorgeschoteld. Ze mochten drie keer raden en het lukte ze de derde keer om de 6 ingrediënten te vinden. Helaas waren de 3 raddraaiers minder gelukkig met het vinden van het eerste woord ‘Postzegel’. Het kostte geld (€ 175) in plaats van dat het geld opleverde. Dus na het eerste spel had de groep een bedrag verdiend van – € 175.

Wat viel er op ?

  • Lloyd vroeg de K, de R en de D, maar alledrie waren fout. 0 uit 3 dus.
  • Joke vroeg de S en de M, de S zit er wel in, de M niet. 1 uit 2 dus.
  • Pascale vroeg de T en de K, de T zit er wel in, de K niet. 1 uit 2 dus.
  • Lloyd raadde als eerste Postzegel, maar Joke had het ook al gezien.
  • Pieter en Baha deden allebei het goed in de opdracht. Geen molacties.

Een mol kan natuurlijk prima het woord raden als het al zo makkelijk geworden is. Dus een Mol actie van Lloyd hier ? Of hebben we in dit spel de mol gemist met molacties ?

Muziek achterstevoren raden

muziek luisteren achteruit In de tweede opdracht moesten 2 kandidaten muziek raden. Dat Joke werd gekozen is dan logisch. Pascale ging samen met haar en het lukte de dames om 3 van de 4 nummers te raden. Zouden de 3 heren vervolgens het woord bij het rad vinden en een positief bedrag scoren, dan zou dit geld in de pot opleveren.

Wat viel er op ?

  • Joke en Pascale leken samen de nummers te raden, maar als je goed kijkt, zie je dat Pascale nooit het goede antwoord geeft. Ze wacht tot Joke het zegt en herhaalt het dan direct. De mol gemist, nou hier was ze er weer even hoor. Pascale dus zeer verdacht in deze actie.
  • Bij de 3 mannen gingen ze niet om de beurt een letter raden maar deden ze het samen. Wel viel hier op dat Baha veel goede letters zei, die de anderen dan opvolgden. Kandidatengedrag van Baha. Pieter was wat reactief. Toch wisten de heren hier veel geld binnen te halen, € 475.

Toog trucjes

gracht van fortuin Drie drankspelletjes moesten Baha en Lloyd vervolgens doen en dat ging Lloyd zeer goed af. Alledrie de opdrachten wist Lloyd op te lossen. Iets wat in onze ogen heel knap is als je de spelletjes nog niet kende. Zeker gezien de speeltijd dus zeer opzienbarend dat hij die 3 opdrachten opeens wist. Hoe kreeg hij dit toch voor elkaar ?

Zeker het 3e spelletje was vreemd. Ze moesten een biljet pakken onder een fles bier vandaan die op de kop op tafel stond. Eerst denken zowel Baha als Lloyd dat ze het briefje er in 1x onder uit moeten trekken. Er onder uit ‘snokken’ zegt Lloyd letterlijk. En na een paar keer proberen zegt Lloyd opeens iets van dat hij het weet. Hij had het in een Youtube filmpje gezien. Dat is toch raar ? Waarom zegt hij dat niet direct ?

We hebben het idee dat Lloyd hier de opdracht al kende.

En de 3 aan het rad doen het nog veel beter. Maar liefst € 800 wordt er bij elkaar verdiend door ‘Iemand het hof maken’ te raden (Joke raadt het). Niks aan te merken hier als molacties.

Hier wordt dus totaal € 1125 verdiend in dit spel. Maar dan…. mogen ze alles of niks spelen. 1 persoon, aangewezen door de groep, mag een finale spelen. En dat wordt Lloyd. Hij raadt het niet, omdat hij de verkeerde letters kiest. Hij kiest een B, D, M, K, S en een E. Oké de M en de B zouden wij niet gekozen hebben, maar de andere letters waren op zich prima gekozen.

De hint is ‘link’ maar hij weet het niet, waardoor in dit spel er uiteindelijke € 0 wordt verdiend.

 

Zelf een keer de Mol spelen ? Samen met jouw vrienden, collega’s, familie, buren of wie dan ook een aantal uren op zoek naar de mol in jouw groep ? Kijk dan eens op ons spel: Wie is de Saboteur

Wie is de Saboteur

Prikkels

Alle 5 de kandidaten mogen om de beurt de anderen onderwerpen aan een prikkel. Vervolgens mag de kandidaat die het gekozen heeft op een scherm de 4 overige kandidaten bekijken hoe zij op die prikkel reageren. De Mol krijgt namelijk niet diezelfde prikkel en moet acteren. De prikkels kunnen bestaan uit dingen zoals: heel hoog geluid, kriebelen onder de voet, een stinkbom inademen, slangen in een doos waarin ook je handen zitten, hete pepers eten.

Welke prikkels werden gekozen ?

prikkels Hebben de kandidaten de mol zien acteren of hebben ze de mol gemist ? Er werd geloot in welke volgorde de kandidaten de prikkel mochten kiezen.

Pieter begon en koos de hete pepers. Joke weigerde te eten en dus kostte dat de groep € 1000. Pieter gaf aan dat hij de mol had zien acteren. Dan zit hij waarschijnlijk niet op Baha, want die had aangegeven goed tegen pepers te kunnen. Dus aan hem viel niet veel te zien. Of acteerde hij zelf door te zeggen de Mol te hebben zien acteren ?

Joke koos voor een film met afschuwelijke beelden voor € 600. Ze was teleurgesteld over de uitkomst, net als wij overigens. We konden niet echt goed concluderen wie er aan het acteren was. Ze gaf echter wel een belangrijke tip: haar verdachte mol was uiterlijk onbewogen. Pascale was dat niet, want bewoog wel met haar mond. Joke ging exit in deze aflevering en dus zat Joke niet op Pascale, maar op 1 van de mannen. De € 600 werd verdiend.

hete peper eten Pascale koos voor de mysterie box. Voor € 700. Wat ons hier opviel was dat Baha (niet voor de eerste keer) recht in de camera keek. Acteren is al moeilijk, maar dan ook nog in de camera kijken. Baha is niet onze Mol. Iedereen houdt vol, dus het geld is verdiend.

Lloyd kiest voorde stinkbom van € 500. Deze opdracht kun je zelfs als kandidaat mollen. Gewoon minimaal je lippen iets van elkaar doen en je ademt door je mond, waardoor je de stank niet binnen krijgt. Hier koos Pascale er voor recht in de camera te kijken. Een mol die acteert kijkt niet in de camera lijkt ons. Pascale niet de Mol ? We kunnen het amper geloven. Iedereen haalt de eindstreep en dus € 500 verdiend.

Baha mag als laatste en kiest het kietelen. € 400. Lloyd en Pascale kijken beide in de camera en Pieter doet dat niet. Sterker nog: Pieter kijkt helemaal nooit in de camera. De Mol gemist ? Wij niet, Pieter is in deze opdracht onze grootste mol verdachte. De € 400 is verdiend.

Resultaat

Totaal dus € 2200 verdiend met deze opdracht. Een prima resultaat. Daarna werd geopperd om info met elkaar te delen, maar Pieter en Baha willen dit niet delen. Die hebben dus blijkbaar iets gezien wat ze niet willen delen. Welke mol hebben ze zien acteren ?

 

Geitenhoeders

geitenhoeders En dan de meest grappige opdracht van deze aflevering. Onze kandidaten kregen ieder een geit met een eigen kleur en die moesten ze in 2 uur tijd 5 kilometer begeleiden naar een eindpunt. Elke geit die over de finish komt levert aan het einde € 200 op. Onderweg kregen ze een opdracht met hun geit. Een parcours afleggen in zo snel mogelijke tijd. De winnaar kreeg er 4 geiten bij in zijn of haar kleur, de nummer 3 geiten etc etc.

Joke nam goed de leiding en zorgde continu goed dat de geiten op de weg bleven. Elke geit die meer dan 20 meter van de kudde loopt raken ze kwijt. Met name Pieter gaf soms de geiten te weinig ruimte waardoor de geiten niet terug gingen naar de weg.

Bij de eerste stop moesten ze het parcours afleggen met hun geit. Dat bleek een zeer belangrijk moment waar de mol belang had om te winnen of 2e te worden. Joke was uiteraard snel en Lloyd had met zijn Bianca de traagste tijd. Pieter en Baha bleken nog sneller. Pieter had een techniek die zo goed was. Het leek of hij het eerder had gedaan….

geweer schieten Daarna vervolgde de groep de wandeling en kwamen ze bij de 2e stop. Hier moesten ze met een geweer elk 2x schieten op een stellage met blikken. Alleen Pieter en Baha raakten een blik (van een andere kleur), waardoor ze allebei 1 geit erbij kregen. Ze raakten namelijk elkaars kleur. Nu hadden ze 5 geiten van het begin + (4+3+2+1) van de vorige stop en de 2 die net geschoten zijn, dus 17 geiten.

Toen kwamen er 3 cowboys te paard met lasso’s die over een kleine afstand nog geiten mochten stelen. Er werd slechts 1 rode geit gestolen van Pieter, dus het resultaat mocht er zijn.

De Mol loopt altijd anders af dan gedacht

geiten hoedenZe konden maar liefst € 3400 verdienen, door alle geiten in het weiland bij de finish te zetten. Maar toen kwam er nog een optie in het spel bij, er is immers altijd een optie in het spel. Elke kandidaat mocht zijn of haar geit(en) ook in een ander weiland plaatsen. In dat weiland viel 1 vrijstelling te verdienen. Er zou een gouden tortilla worden geplaatst en de geit die het hapje zou verorberen daarvan kreeg de ‘eigenaar’ de vrijstelling.baha is de mol

En opeens waren Baha en Pieter in het voordeel met hun geiten. Pieter had er 5 (niet 6 zoals Ivo Baert terecht opmerkte in een reactie op deze blog, bedankt Ivo!), Baha had er 5. Zij plaatsten al hun geiten in dat weiland, waardoor er al € 2200 uit de pot was. Joke besloot niet haar 3 geiten daar neer te zetten en Pascale deed 1 om 1. Lloyd zette Bianca er wel tussen en hoopte dat ze honger had.

Uiteindelijk was het een geit van Pieter die voor hem de vrijstelling won. Wij denken echter dat de Mol de vrijstelling won.

Baha toch de Mol ? de Mol gemist

Hebben wij het zo mis ? Is toch Baha de Mol ? Er kwam op twitter een zeer sterk argument voorbij die we graag delen met jullie. En complimenten voor degene die dat had gevonden. In de allereerste aflevering begon het spel met Gilles die in een grote pick up truck reed. Er was muziek bij van Antonio Banderas – Cancion del Mariarchi. Als je de tekst van deze intro vertaalt, dan kom je allemaal hints tegen van Baha. IJzersterk, maar toch verdenken we Baha niet. Hij is degene die het meeste geld verdiend voor de groep. Maar wie is dan de mol ?

 

Follow the Money 

Voordat we weer conclusies gaan trekken wie de mol is, gaan we eerst eens kijken naar de stand wat iedereen tot nu toe heeft bijgedragen aan de pot. Follow the Money. Baha kan de mol niet zijn en Pieter moet het haast wel zijn. Pascale verdient de laatste afleveringen erg veel geld en raakt ook steeds minder verdacht, al vinden we haar nog steeds qua gedrag wel erg verdacht.

follow the money

Wie is de Mol ?

Hadden we Pascale na de vorige aflevering als onze mol. Maar niet langer. We hebben tunnelvisie gehad en de mol gemist. De mol moet Pieter zijn. Ga je bijna denken of hij wel echt een priester is. Zo fanatiek als hij met de geit was om de snelste tijd neer te zetten, dat verraadde hem. Maar goed…. het blijft de mol. Wie is jouw mol ?

De Mol is een vrouw – aflevering 5 – Droedels, Standoff en familie

De Mol aflevering 4 – Holy Pieter en Big Baha

De Mol spel aflevering 3 – Eerlijk duurt het… kortst

De Mol 2018 – aflevering 2 – Hints en aanwijzingen op de Mol te vinden

De Mol België – we kunnen gewoon blijven kijken – wat spannend

 

 

 

>