De Mol aflevering 4 – Holy Pieter en Big Baha

knolliemollie Allemaal weer gekeken naar deze de Mol aflevering ? Voor de Nederlanders: je kunt online de Mol terug zien op vier.be. Zeer de moeite waard! Katrien ging exit en was daar zelfs een beetje verbaasd over. Het verbaasde ons niet al te zeer, want we vonden haar niet een hele scherpe en opmerkzame kandidaat.

Misschien toch wat teveel tunnelvisie gehad. Dit keer was Mexico City het decor van weer 3 geweldige de Mol spellen. Met Holy Pieter en Big Baha in een prachtige hoofdrol en Joke die haar fysieke kwaliteiten nog eens liet zien en daarmee net Lloyd voor was in het bemachtigen van de belangrijke vrijstelling.

En wat hebben we weer genoten van de ongelofelijk geweldige spellen. Maar ook van deze ontzettend leuke kandidaten. En als Nederlanders leren we elke de Mol aflevering weer een hoop nieuwe woorden, tenminste als we snappen wat er gezegd wordt. Deze de Mol aflevering kwam daar bij aan woorden: bros geschoren, knolliemollie en niet gaan ‘zagen’ achteraf he. Geweldig!

Ook deze keer nemen we weer alle opvallende hints en aanwijzingen met je door om het net om de Mol te doen sluiten. Wie is jouw Mol ?

Opdracht 1, Pakketbezorgers & Kunst

kunst in de MolDeze de Mol aflevering begint midden in het ontzettend drukke centrum van Mexico City, waar de Mol kandidaten 4 pakketjes moeten bezorgen met een soort van bakfiets. Voor elk pakketje wat juist wordt gevonden verdient de groep € 1000. Ze krijgen 4 opdrachten te doen. De oplossing van die opdrachten moeten ze doorgeven aan Gilles, die ze dan een afbeelding geeft, die bij Steve en Katrien telefonisch en gecheckt wordt. Zij geven dan een naam van de persoon van die afbeelding, die weer hoort bij een adres op 1 van de 40 pakketjes.

Er wordt in de eerste opdracht van deze de Mol aflevering slechts € 1000 van de totaal € 4000 verdiend. Goed gedaan molletje!.

Lucifers verleggen – € 1000

luciferspel Lloyd en Pieter beginnen en moeten een luciferspel doen. Met lucifers ligt er een getal van 4 cijfers. Door 2 lucifers te verleggen moeten ze een zo hoog mogelijk getal maken. Ze komen al snel op 9900 met de conclusie dat het niet hoger kan en krijgen door dit antwoord een verkeerde afbeelding mee. Die afbeelding moeten ze dus doorbellen aan Katrien en Steve die deze afbeelding moeten vinden op een groot schilderij. De naam van die persoon op de afbeelding is Augustin de Iturbide, die leidt naar een aanwijzing van een straat. Lloyd en Pieter moeten het juiste pakketje van de totaal 40 pakketten dan pakken en naar dat adres brengen.

Steve en Katrien doen hun werk prima, een plek waar ook niet echt iets te mollen valt. Een Mol zal zeker niet hier staan. Steve dus in deze opdracht buiten verdenking. Pieter vindt het pakketje bij het adres Iturbide en ze gaan op weg. Maar na lang fietsen blijkt dat het adres niet juist was. € 1000 gemist hier. De schuld van Lloyd en Pieter, want ze hadden veel langer moeten nadenken. Overigens is dit een spel wat zonder te mollen ook eenvoudig mis kan gaan, want de uiteindelijke oplossing lag niet voor de hand.

Een Mol hoeft dus deze opdracht niet te spelen, die kan beter proberen een kansrijke opdracht om zeep te helpen. Lichte verdenking dus van Pieter en Lloyd.

Puzzel wereldkaart € 1000 verdiend

Dan zijn Pascale, Joke en Baha aan de beurt. Zij moeten een makkelijke puzzel van de wereldkaart maken en dan bepalen waar Mexico City het dichtstbij ligt. Brussel , Sydney of Kaapstad. Joke trekt haar veter uit de schoen (kandidaten gedrag) en ze komen al snel op Brussel uit. Alhoewel Baha nog wel onhoorbaar met zijn armen zwaait om iets te vertragen wellicht ?

Het blijkt dat het antwoord goed is, want uiteindelijk vinden ze het juiste adres en hebben ze € 1000 verdiend.

Lucifers verleggen deel 2, – € 1000

Lloyd, Pieter en Pascale besluiten geen nieuwe opdracht te spelen, maar de lucifers nog een keer te spelen. Slim ? Dom ? Zeg het maar. Wij vinden het een opdracht die te makkelijk mis kan gaan. Wordt hier gemold ? We denken het wel.

Ze komen nu al heel snel door Pascale op 9909, maar het goede antwoord bestaat uit 6 cijfers weten we later. Pascale is heel gedecideerd. Heel makkelijk natuurlijk om dit nog een keer fout te spelen als Mol.

Pieter zegt nog dat ze tijd genoeg hebben om nog verder te zoeken, omdat de anderen toch nog niet terug zijn, maar desondanks kiezen ze er voor het antwoord te gaan geven. Weer fout, weer – € 1000.

En bovenal doen Lloyd en Pascale erg lang over het vinden van het mogelijke pakketje op het adres. Beide blijven maar zoeken en hebben geen enkele aandacht voor de tijd die verstrijkt. Helaas laat de regie niet exact zien hoe lang ze weg zijn, maar deze actie vinden we  zeer verdacht!

Biljetten van laag naar hoog – € 1000

In deze toch wel erg moeilijke opdracht moeten de kandidaten 5 verschillende bankbiljetten van laag naar hoog leggen. Het gaat om de volgende 5 biljetten: € 20, 5 Britse ponden, 1000 Mexicaanse Peso, 200 Zuid Afrikaanse Rand en 500.000 Vietnamese Dong. Joke neemt direct de leiding en heeft een heel verhaal bij alle munteenheden. De Rand en de Dong worden verkeerd om gelegd.

Hier kan een Mol prima mollen door te zeggen het te weten. En ach een foutje dat kan dan toch gebeuren ?

Snoepjes wegen

Dit 4e spel is nog wel gespeeld door Joke, Pascale en Lloyd, maar er was niet genoeg tijd om nog te fietsen. Het antwoord was juist, maar hier weet de Mol al dat er toch geen tijd meer is om het pakketje te gaan halen. En dus is een goed antwoord hier niet erg voor de Mol. Pascale was hier degene die het direct wist.

Dit is toch normaal gesproken wel iets waar je langer over moet denken. De tactiek van Pascale was namelijk helemaal goed. Is Pascale zo goed in puzzels maken, is ze zo intelligent ? Of weet ze meer en is ze de Mol ?

Lloyd en Joke zeggen ook direct dat haar tactiek prima is. We weten niet hoe jij daar naar keek, maar wij hebben het fragment wel 5x moeten afspelen om te snappen dat het inderdaad de juiste tactiek was.

Een Mol kan hier succesvol zijn in de opdracht wetende dat het toch niks meer opbrengt. Goed gedaan Pascale!

Opdracht 2 Lucha Libre

Deze de Mol aflevering had nog een prachtige climax voor ons als kijkers in petto: Big Baha en Holy Pieter. Zij waren de gelukkige kandidaten die door Emperor Azteca en Iron Love werden ingewijd in de kunsten van Lucha Libre. Mexicaans vrij worstelen. Wat hebben we gelachen om deze opdracht. De 2 heren moesten uit 20 oefeningen er 5 kiezen en die werden ze aangeleerd die dag. Dat leverde de nodige kneuzingen op en Baha had daarna ook last van zijn enkel. (of wist hij al welke opdracht er komen ging ?).

Beide heren gingen met een pakketje naar het adres en zagen buiten een poster van zichzelf hangen. De reactie van beide was een echte kandidatenreactie. Als Mol zou de reactie toch iets meer gemaakt zijn geweest. Deze twee waren echt verrast en enthousiast. Toen nog wel :-).

En nog een detail: Lloyd meldde zich niet aan om te worstelen. Wist hij als Mol dat je als worstelaar weinig kon mollen ?

Escape room – € 3000

De rest van de groep kreeg in het eerste spel van deze de Mol aflevering een andere opdracht die leek op een Escape Room. Pascale en Steve werden opgesloten in een kamer waar een verfballon hing. Die zou kapot gaan als de anderen niet binnen 60 uur 3 kamers met puzzels juist oplosten, waarna ze de verfbom konden ontmantelen door de juiste kleur draad niet door te knippen.

Pascal en Steve zijn verantwoordelijk voor de kleuren en de rest van de groep moet dus in 60 minuten door die 3 kamers zien te geraken. We krijgen overigens niet te zien waarom Steve en Pascale in deze ruimte zitten. Dus of er keuze was voor de kandidaten of niet. Wel apart, want normaal zie je dat altijd. De Mol is dus niet aan het worstelen.

Doordat de andere 3 (Joke, Katrien en Lloyd) iets doen in hun kamer, krijgen Pascale en Steve achtereenvolgens een diashow te zien waar de kleur rood ontbreekt, een muzieknummer te horen (Green Day, dus groen) en de laatste kleur moet door de andere 3 gevonden worden. Rood vinden ze niet, groen wel (maar niet door Steve die denkt dat het muzieknummer van John Denver is). En de 3e kleur wordt niet gevonden door Katrien, Joke en Lloyd in hun laatste kamer.

In de eerste kamer werken alledrie goed samen en krijgen ze redelijk snel de kamerdeur open. Geen vreemd gedrag gezien.

In de 2e kamer gaat Lloyd worstelen op de Playstation, maar hij verliest. Dat kost ze 5 strafminuten. Joke achterhaalt dat de letters D A G staan voor 3 noten op de toonladder waardoor opdracht 2 wordt gehaald. Ook in de 3e kamer vindt Joke weer de eerste aanwijzing en Katrien de 2e aanwijzing. Lloyd vindt helemaal niks en schrijft ook nog eens de 2e aanwijzing helemaal uit, wat tijd kost. Mollengedrag. En oh ja… opeens zegt hij als de tijd verstreken is: het Witte Huis staat in Washington.

Lucha Libre – € 3000

Nu hebben ze nog kans op € 3000 als ze de 5 gekozen oefeningen van Baha en Pieter raden. Alle 5 nemen ze 4 van de oefeningen die op afbeeldingen staan in zich op. Dan moeten ze om de beurt een oefening zeggen. Katrien en Lloyd doen dit goed, maar Pascale maakt hier een fout. Nou kan het zijn dat 1 van de 4 afbeeldingen van haar er niet tussen zaten, dus het zij haar een beetje vergeven.

Totaal dus € 0 verdiend in de 2e opdracht van deze de Mol aflevering. Het dreigt weer een de Mol aflevering te worden waarin weinig wordt verdiend.

Opdracht 3 Trappenlopen

trappen lopen De groep moet naar de 37e verdieping van een grote wolkenkrabber. Maar ze moeten allemaal ergens onderweg uit stappen en dan met de trap verder omhoog. Elke keer als er iemand uitstapt, moet die een vraag beantwoorden waarmee geld kan worden verdiend. Het goede antwoord moeten ze aan degene in de lift geven die helemaal naar boven gaat. Als die persoon met alle antwoorden als eerste bij Gilles is, winnen ze het geld. De groep spreekt echter af dat ze allemaal voor een vrijstelling gaan. Degene die namelijk via de trap als eerste boven is en eerder dan de persoon met de antwoorden, die wint een vrijstelling.

De groep besluit dat Katrien met een zere enkel helemaal naar boven mag zonder uit te hoeven stappen halverwege. Baha klaagde ook over zijn enkel en mag als één na laatste uitstappen. Het blijkt dat Joke en Lloyd de beste trappenklimmers zijn. Joke wint net van Lloyd en verdient de vrijstelling.

De Mol hoefde in deze opdracht helemaal niks doen, want de kans op geld was bijna 0%. Joke en Lloyd waren beide voor Katrien en dus werd er ook daadwerkelijk niks verdiend. 1 van 2 kan best wel eens de Mol zijn geweest en hebben geweten dat ze flink moesten doorklimmen om voor Katrien te zijn.

Wat opviel was dat Steve opeens wel weer kon hardlopen, waar hij op de home trainer nog niet zo lang geleden amper nog vooruit kwam. Blijft vreemd.

Follow the Money

Deze de Mol aflevering werd er bar weinig geld verdiend.

In het eerste spel slechts € 1000 van de totaal € 4000. Pascale, Joke en Baha zorgen er samen met Steve en Katrien voor dat dit lukt. Alle vijf dus + € 1000. Echter Pascale is er met Lloyd en Pieter ook de reden voor dat het luciferspel niet gehaald wordt. Waarom kiezen ze om eerst dit spel opnieuw te doen en dan pas een andere opdracht te kiezen. Hierdoor is het snoepspel uiteindelijk ook niet gehaald. We rekenen dit alledrie aan voor – € 2000 aan. De fout neergelegde biljetten rekenen we Joke, Baha en Pieter aan, maar Joke iets meer dan de andere 2, omdat zij de leiding nam en daarmee de andere 2 wellicht overtuigde van haar gelijk. Joke – € 1000 en de andere 2 – € 500.

In het tweede spel van deze de Mol aflevering werd helemaal niks verdiend. Pascale en Steve raden beide de kleur rood niet en groen wel. Beide niet teveel invloed gehad op het spel: – € 1000. Joke, Katrien en Lloyd hadden natuurlijk ontzettend veel invloed op de uitkomst van deze opdracht. Joke deed het het naar omstandigheden nog het beste – € 1000, Katrien redelijk – € 2000 en Lloyd ronduit slecht – € 3000.

Het trappen lopen nemen we niet mee in Follow the Money, omdat de gehele groep had afgesproken dat de vrijstelling mocht worden gepakt.

Wie is de Mol na deze de Mol aflevering ?

En dan rest ons die ene belangrijke vraag: Wie is de Mol. In deze de Mol aflevering heeft Joke het eigenlijk best goed gedaan, waardoor ze daalt in ons ranking als de Mol. In deze de Mol aflevering wilde de regie de focus van de kijkers verleggen naar Lloyd als Mol en dat is goed gelukt. Hij stijgt naar plek 2 als mogelijke Mol verdachte. Ook als we naar Follow the Money kijken heeft Lloyd het in deze de Mol aflevering heel slecht gedaan.

Ook zijn er een aantal mensen totaal niet verdacht. Pieter, Baha en Steve verdenken we niet. Teveel kandidatengedrag. Ondanks dat Pieter en Steve het in Follow the Money nog steeds erg slecht doen. Pieter en Baha hadden als worstelaar nauwelijks invloed op de uitkomst van het 2e spel in deze de Mol aflevering. Een Mol had in de andere groep gezeten.

Onze Mol is toch echt Pascale. Met name in het eerste spel vonden we haar weer aan het mollen en in het 2e spel wist ze de kleur rood niet, waardoor de opdracht nooit ging lukken. Subtiel en listig gaat ze te werk en de verdenking ligt de laatste afleveringen nooit op haar, dus de regie houdt haar buiten verdenking. Maar niet bij ons. Wie is jouw Mol ?

 

Zelf eens een keer de Mol spelen ? Dat kan: Check ons spel: Wie is de Saboteur en geniet met jouw groep ook van de spanning en geweldige spellen.

Wie is de Saboteur

En wil je ook de aanwijzingen uit de vorige afleveringen nog eens terug lezen, kijk dan eens op onze blogs van de voorgaande de Mol aflevering.

De Mol spel aflevering 3 – Eerlijk duurt het… kortst

De Mol 2018 – aflevering 2 – Hints en aanwijzingen op de Mol te vinden

De Mol België – we kunnen gewoon blijven kijken – wat spannend

 

 

>