De Mol 2018 – aflevering 2 – Hints en aanwijzingen op de Mol te vinden

Natuurlijk konden we niet wachten om de 2e aflevering van de Mol 2018 te kijken. Helaas moesten we tot maandagochtend wachten om de aflevering terug te kunnen zien, omdat Vier helaas niet te ontvangen is in Nederland. Geweldige aflevering weer. De kandidaten in de Mol 2018 zijn onbekend maar uitstekend gekozen. Leuke, gezellige, fanatieke en bovenal humorvolle deelnemers.

En ze laten zich ook heerlijk gaan in hun emoties. Wat werd er weer gevloekt en getierd als er een opdracht dreigde te mislukken. Joke, Steve en Pieter (een priester nota bene) laten regelmatig een vloek hun mond verlaten. Helaas moest de Mol 2018 kandidaat Channy het speelveld verlaten. Ze verloor bij de eliminatie.

Ook in deze blog zullen we weer alle aanwijzingen en hints die we denken gespot te hebben met jullie delen. Uiteraard gaan we weer bijhouden hoeveel geld de deelnemers bij elkaar gespeeld hebben in Follow the Money. En we wijzen onze Mol aan. We zijn heel benieuwd naar jouw mening. Wie denk jij dat de Mol 2018 is dit jaar ?

Opdracht 1 – Wanted Joke

Joke Wanted We zagen Joke vlak na de eliminatie van Kelly vertrekken. Ze werd wakker in een tent in Puerto del Gato, waar in de ochtend ook de andere kandidaten van de Mol 2018 aankwamen. Joke moest 20 blanke schijfjes brandmerken met het de Mol logo. Elk schijfje die ze naar het eindpunt bracht leverde haar een pasvraag op voor de volgende test. De andere kandidaten van de Mol 2018 moesten haar proberen af te schieten / te doden met 3 paintball geweren, een helikopter, 3 paarden en een pick up truck. En ook konden ze geld verdienen door de blanke schijfjes te brandmerken met een euro teken.

Maar in dit spel was er een extra dimensie die meespeelde. Joke mocht zelf weten wat ze met haar pasvragen ging doen. Het lukte haar al snel om 4 pasvragen te verzamelen door 4 blanke schijfjes te branden. Ook nummer 5 t/m 8 wist ze te branden. Maar terwijl ze dat afrondde werd ze gevonden door de Pick Up truck met Jeffrey, Lloyd en Katrien.

Channy was degene die haar vond vanuit de helikopter. Ze zat daarin met Pascale, die wat minder met zoeken leek bezig te zijn. Channy sprak haar daar een keer op aan. Beetje verdacht.

De 3 mannen op het paard waren leken weinig tot geen rol te hebben in het succes van deze opdracht, omdat ze erg traag voortbewogen. Maar zij kwamen wel bij een plek waar blanke schijfjes lagen. Het lukte ze echter maar niet om de schijfjes te brandmerken. Met name Steve was hier erg onhandig in. Ook verdacht.

Het moment van de waarheid – Au!

En dan het moment waarop ze Joke achterhalen. Joke roept: wacht met schieten, want ik heb een voorstel. Ze maakt dan een fout, want ze zegt dat ze 7 schijfjes heeft gebrand. In werkelijkheid zijn dat er 8, maar zo hoopt ze de onderhandeling beter te kunnen doen. Jeffrey roept steeds knallen, knallen, maar dat is het domste om te doen. Want dan verdient de groep niks, de Mol alles. Maar belangrijker nog… onderhandelen levert Lloyd, Joke, Jeffrey en Katrien alle vier één of meerdere pasvragen op.

de mol 2018 Joke doet het voorstel iedereen 1 pasvraag te geven en er zelf 4 over te houden. Daar gaan de andere 3 niet mee akkoord. Lloyd is de enige die twijfelt. De andere 3 roepen: jij 1, wij alledrie 2. Maar daar wil Joke niet aan. Jeffrey begint ook te twijfelen, maar Katrien zegt Nee. En dan doet Katrien iets raars, ze vertelt de anderen dat ze Joke gevonden hebben. Domme actie natuurlijk, of was het de Mol die hier in actie was ?

Joke gaat helemaal door het lint, ontzettend boos. Ze snapt niet dat ze afgeschoten is. Ook de spelers op de paarden en in de helikopter snappen ook niet waarom ze niet even gewacht hebben, zodat er eerst geld binnen gebracht kon worden. Joke biedt even later haar excuses aan voor deze boosheid. Zou het gespeelde boosheid zijn ? En Jeffrey zei het belangrijk te vinden dat iedereen met gelijke kansen de eliminatie in zou gaan. Dat is ook raar, want je speelt de Mol 2018 Jeffrey. Waarom zeg je dat ? Verdacht!

Tenslotte ging Pascale na de opdracht de 3 mensen uit de pick up truck aanwijzen als mogelijke mollen. We merken dat vaak de echte Mol dit soort dingen doet. Verdacht.

Conclusie van deze opdracht: € 0 verdiend (€ 4000 verspeeld) en ook geen pasvragen verdiend. Wie waren er verdacht ? Katrien, Jeffrey en misschien ook wel Lloyd, omdat deze 3 de dubieuze beslissing namen te schieten en daardoor niks te verdienen aan geld of pasvragen. Pascale en Joke vertoonden apart gedrag.

Opdracht 2 – Blind vertrouwen en een vaste hand

Guanajuato Het decor voor deze opdracht is weer super gekozen: Guanajuato. De groep moest zichzelf in 2 groepen verdelen. 2 kandidaten die de groep blind kon vertrouwen en die werden geblindeerd de gehele dag en de overige 7 kandidaten die een vaste hand hebben.

Jeffrey en Katrien werden door een gids de stad rond geleid en kregen aan het einde van de dag 3 vragen over deze rondleiding. Ze kregen ook het kistje mee, waar alle de Mol 2018 kandidaten hun Molboekje in moesten doen. Als ze de blinddoek af zouden doen en in de boekjes zouden kijken, dan zouden ze niet de € 3000 verdienen die ze met 3 goede antwoorden kregen. De gids begeleidde Katrien op zijn zachtst gezegd iets beter dan Jeffrey. Wat hebben we gelachen als hij tegen de zoveelste lantaarnpaal, deur of muurtje aan liep. Prachtige televisie.

Een ideale plek om als Mol aan mee te doen natuurlijk, want hier de opdracht laten mislukken was makkelijker dan bij de andere opdracht. Beide kandidaten hebben alle drie de vragen juist beantwoord en ook hebben ze beide niet gekeken in de Molboekjes. Conclusie: geen Mol in deze groep.

De overige kandidaten speelden tegen een jongensteam uit het plaatsje zelf. Voor elk honk wat ze haalden, mochten ze een rode bal pakken. Als ze het lukten om de 3 ballen van honk 1, 2 en 3 binnen te brengen, dan verdienden ze 3 vragen. Deze moesten door Steve en Channy worden beantwoord. En dan is het goed opletten wat er gebeurt.

60 ballen mochten er geslagen worden. Daarmee kon € 6000 verdiend worden door alle rode ballen binnen te lopen en in de mand op honk 4 te stoppen. En elk goed antwoord leverde dan € 100 op. De vragen waren van het niveau 5e leerjaar, dus niet echt heel moeilijk.

Wat hebben we gezien van de honkballers:

De volgorde van slaan is: Baha, Pieter, Joke, Lloyd, Pascale.

stroomstootBaha begint en slaat de 1e bal mis en de 2e bal raak. Hij komt veilig op het 1e honk en pakt een rode bal uit de ballenbak. Aangezien er om de 30 seconden een bal komt, heeft de zoeker niet veel tijd. Baha vindt een rode bal en Pieter raakt de bal in 1x. Baha komt er pijnlijk achter hoe hij de bal moet pakken bij honk 2. Met een tang moet hij de rode bal pakken, zonder de zijkant van het bord te raken. Want die staat onder stroom ervaart hij al snel. Een Mol had niet in die situatie gekomen denken we. Beide pakken ze een rode bal. Op het derde honk moeten ze een rode bal door het labyrint laten gaan om hem vrij te spelen. Ook dat lukt nadat Joke de bal heeft geraakt. Als Lloyd raakt (bal 53) zijn er daarna nog 52 ballen over. Dat was zijn 3e slag, want hij miste 2x. (bal 54 en 55). Baha had bal 60, 59 en 58 gedaan, dus Pieter en Joke hebben beide in 1x raak geslagen. Prima, maar aangezien de regie dit niet duidelijk in beeld brengt, willen ze Pieter in deze opdracht verdacht maken. Ok, dan verdenken we die dus niet.

Baha komt als eerste binnen bij honk 4 met 3 rode ballen (prima) door de slag van Lloyd en Steve en Channy krijgen hun eerste 3 vragen.

Dan moet Pascale slaan, maar mist alle 3 (bal 52, 51 en 50).

honkbal Baha slaat dan, maar zo slecht dat hij eigenlijk zou moeten besluiten niet te gaan lopen en nog eens te slaan. Maar omdat hij wel gaat lopen, moet de rest ook lopen en komt Pieter te laat op honk 4 en is zijn rode ballen kwijt. De schuld van Baha…. maar ook van Lloyd, want die ging ook lopen. Hij had kunnen kiezen te blijven staan, dan was hij zelf wel af geweest, maar had Pieter de rode ballen kunnen binnen halen. Of is Pieter zelf gewoon te laat gestart ? Dit leek toch wel op een molactie.

Met nog 45 ballen te gaan, slaat Pascale raak (46 en 45). Dat betekent dat Baha dus bal 49, 48 en 47 heeft geslagen (waarvan bal 47 raak).

Dan slaat Joke in 1x raak lijkt het en zien we Pascale binnen komen, maar die beelden horen niet bij elkaar. Hier is dus door de regie geknipt in de beelden. Pascale zien we dan gaan zitten naast Joke. Er zijn 2 personen aan bod gekomen, die we niet zien slaan. En daarna zien we sowieso nog maar weinig beelden waar we iets van kunnen maken. Dus moeten we concluderen op de eerste circa 15 ballen die we gezien hebben.

Wie heeft het goed gedaan en wie slecht, het is niet helemaal goed te zeggen.

Pieter slaat in ieder geval als laatste bal een homerun, al doet Pascale haar best om de rode bal te blijven zoeken en negeert kort – maar ook verdacht – even alle andere spelers. Die schreeuwen echter zo hard dat ze toch gaat rennen nog. € 300 extra voor de pot, dankzij Pieter.

Steven en Channy

Steve en Channy De eerste vraag die beide de Mol 2018 kandidaten krijgen is: Wat is de wapenspreuk van België ? Channy geeft antwoord, Steve niet. Oudere mensen (zeker met de doktor hersenen van Steve) moeten dit weten toch ? Vraag 2: Hoeveel sterren heeft de vlag van de Europese Unie ? Channy denkt 12 en Steve verbetert 26 of 28. Fout, het was 12…. Vraag 3: Welke munteenheid gebruiken ze in Rusland ? De roebel wisten ze niet te antwoorden. Kom op Steve….Ondertussen hebben Steve en Channy maar 2 goede antwoorden gegeven op 12 vragen. Dat is wel erg slecht. We hebben uiteraard niet alle vragen in beeld gehad, maar er zaten toch echt vrij simpele vragen tussen die ze beide niet wisten. Steve is afgestudeerd als dokter nota bene.

Er werden in totaal 20 van de 40 vragen goed beantwoord. Dat betekent dus dat er 40 ballen zijn binnen gebracht. En dus is er 40x een bal geraakt van de 60 ballen. Dat vinden we best een goed resultaat. Dus daar is op zich niks verdachts aan. Maar 20 vragen goed beantwoorden van de 40 is wel slecht. Steve is dus in deze opdracht behoorlijk verdacht. We gaan er van uit (beetje aanname) dat ze er toch wel 30 goed hadden moeten hebben. Dus – € 1000 valt hem aan te rekenen in deze opdracht.

Conclusie

Conclusie: 20 van de 60 ballen werden dus niet binnen gebracht. We weten dat Pieter er 3 verloor en dat Baha een keer halverwege uit viel. En Pascale mistte er 3 op rij. Dat zijn totaal 7 ballen. De rest van de ballen hebben we helaas niet kunnen zien, dus gaan we er maar vanuit dat het mishits zijn geweest.

We moeten met het bepalen wat iemand bijdraagt soms aannames doen, omdat we niet alles op beeld zien. We proberen de bijdrage van iedere de Mol 2018 kandidaat in elke opdracht om te zetten in een geldbedrag.

Pieter heeft als honkballer het best gepresenteerd (voor zover waarneembaar), hij haalde € 300 extra met een homerun. Hiermee maakt hij zich ook gelijk weer niet verdacht, want een Mol slaat geen homerun. En we hebben hem geen gekke dingen zien doen. Dus hij verdient € 2000 voor de ballen en € 300 voor de homerun = € 2300.

Pascale (3x een mis hit en daarnaast nog in ieder geval 1x zien missen), Lloyd en Baha (beide door de fout te gaan lopen terwijl ze dat beter niet hadden kunnen doen) hebben € 2000 – € 300 = € 1700 verdiend. En Joke hebben we geen aparte dingen zien doen. Dus zij krijgt € 2000 toegewezen. En zoals gezegd Jeffrey en Katrien beide € 3000.

En Steve zoals gezegd – € 1000.

Follow the Money

De geldverdeling van de tweede opdracht hebben we zojuist doorgenomen. De eerste opdracht vandaag is volledig niet gehaald. De vraag is wie hier schuld aan hebben. Dan komen we uit bij Lloyd, Jeffrey en Katrien. De eerste omdat hij de trekker uiteindelijk overhaalde en de andere 2 omdat zij besloten te gaan schieten. En Joke rekenen we het voor 50% aan, omdat zij een wel erg slechte deal had voor de andere 3. Ze had prima 2 2 2 2 kunnen afspreken qua pasvraag verdeling, maar besloot om voor 1 1 1 4 te gaan. € 4000 dus niet gehaald. We verdelen de schuld als volgt: Lloyd, Katrien en Jeffrey alledrie – € 1100. En – € 700 voor Joke. De rest krijgt een € 0 score omdat ze geen schuld hebben aan het niet halen van deze opdracht.

Dan komen we op het volgende schema, waarin Baha nog steeds erg weinig geld heeft bijgedragen. Lloyd zakt ook in de ranking en Steve laat opeens ook flink wat geld liggen. Maar ja…. kunnen we hier de Mol mee aan wijzen ?

Wat viel er verder op ?

  • In het honkbalspel schrok Baha behoorlijk van de stroomstoot die hij kreeg. Een Mol weet dat dit gaat gebeuren en zou toch niet zichzelf pijn laten lijden ? We sluiten Baha dus uit als Mol, alhoewel hij in de opdrachten maar weinig geld verdient.
  • Joke had een strategie voor als ze gevonden zou worden door de 3 in de auto. Maar hoe wist ze dat er 3 in de auto zouden zitten ? En hoe wist ze zo zeker dat die haar gingen vinden ? We gaan er vanuit dat ze de opdracht vlak voor haar start te horen had gekregen, dan is het wel erg snel en strategisch bedacht allemaal tijdens het hardlopen. Wij zijn beide hardlopers, maar erg goed nadenken en hardlopen is niet het makkelijkste om te doen. En helemaal niet in het warme Mexico. Is dit de Mol die voorkennis al had van de opdracht ?

De Mol 2018 is

De Mol is niet Jeffrey en ook niet Katrien. We denken dat ze met de geblindeerde opdracht hadden kunnen Mollen en dat hebben ze niet gedaan. 1 fout antwoord had de Mol immers toch nog wel kunnen regelen ? Op basis van Follow the Money is Baha de grootste verdachte nog. Slechts € 200 verdiend. De stroomstoot doet ons echter denken dat hij het niet is. Pieter is nog altijd erg fanatiek in de spellen en brengt genoeg geld binnen. Ook hij is niet de Mol 2018.

Over Steve waren we tot nu toe erg zeker dat hij ook de Mol niet is, maar hij komt wel meer in het rijtje verdachten nu toch voor. En hetzelfde geldt voor Lloyd, heeft niet teveel verdiend, maar is desondanks super fanatiek. Twijfel bij hem.

En dan komen we toch weer bij de 2 dames Pascale en Joke uit, waarbij we Joke nog steeds als onze hoofdverdachte zien. Het bewijs is echter nog steeds flinterdun.

Tot slot

Helemaal zin gekregen in de Mol 2018 ? Misschien heb je zin om met je eigen vrienden, familie, collega’s of kennissen een de Mol spel te spelen ? Check dan eens ons geweldig leuke Wie is de Saboteur spel op Groepsspellen.nl

De Mol België – we kunnen gewoon blijven kijken – wat spannend

>