Babyshower spelletjes – 18 gezelligste op een rij

Heb je binnenkort een babyshower? Dan mogen babyshower spelletjes natuurlijk niet ontbreken. Het zorgt zeker voor een extra lach en gezelligheid bij je vriendinnen, (schoon)zussen, collega’s en (schoon)moeders. Speel de verschillende babyshower spelletjes kort tussen alle gezelligheid door. En de mama to be, los van of ze van spelletjes houdt, zal een onvergetelijke babyshower hebben.

We hebben alle babyshower spelletjes voor je op een rij gezet.

Dit spel lijkt op het bekende 30 seconds spel. Maar je raadt het al. Dan met allerlei woorden dit te maken hebben met zwanger zijn, bevallen en de eerste weken als new mom.

9 maanden babyshower spel

Het spel speel je in teams tegen elkaar. Waarbij er iemand in 30 seconden zoveel mogelijk van deze babyshower woorden moet omschrijven. Elk goed geraden woord levert een punt op. Wie kan er met z’n teams de meeste woorden raden?

Je kunt dit spel zelf vooraf maken, door de woorden op briefjes te zetten. Als spelletjesfans hebben we het ook al helemaal voor je voorbereid. Zo krijg je een korte speluitleg en kun je de kaartjes gemakkelijk printen en uitknippen. In totaal zijn er 125 woorden te raden!

Je kunt dit spel apart bestellen voor €4,99. Maar..... je kunt het ook als onderdeel van het Genderreveal spel kopen. Het Genderreveal spel kost €14,99 en daarin ontvang je dus als extra spel het 9 maanden spel. Nieuwsgierig geraakt?

Gender reveal spel

Bestel het Gender Reveal spel en krijg gratis het 9 maanden Babyshower spel hierbij cadeau

Het luier-ruik-spel

Wen er maar vast aan, straks heb je luiers vol stinkende babypoep. Om er alvast een beetje in te komen, is dit een super grappig babyshower spelletje te doen. Heel simpel, smeer op verschillende luiers lekker ruikende of juist stinkende producten. De mama to be moet snuffelen aan alle luiers en zo raden wat er in zit. Wat goed werkt? Denk aan pindakaas, zwitsal, uien, stinkkaas etc.

luiers ruik spel

De babyshower-bingo

Deze bingo speel je niet met nummers die getrokken moeten worden, maar juist met typische woorden die horen bij een babyshower. Iedereen heeft een bingo kaart voor zich liggen, terwijl jullie gewoon aan het kletsen zijn. Wordt er een woord gezegd, dan mag je het op je kaart afstrepen. Degene die het eerst haar kaart vol heeft wint.

Babyshower Bingo

Gratis het babyshower pakket ontvangen? 

Je krijgt drie gratis printables met het:

  • Babyshower Bingo
  • Babyshower alfabet
  • Babyshower voorspel spel

Babyshower spelletje: Baby buik meten

Wie kan er het beste schatten hoeveel centimeter de zwangere buik in omtrek heeft? Pak een bol wol en een schaar. Iedereen mag een stuk touw afknippen, van hoe groot jij denkt dat de omtrek van de babybuik is. Pak daarna een meetlint en meet het op. Een simpel  babyshower spelletje om tussendoor te doen, maar ook erg leuk om te weten hoe groot die buik nu eigenlijk is.

Babyfoto raden

Lelijk in de luier is mooi in de sluier! Vraag aan iedereen die naar de babyshower komt om een babyfoto van zichzelf te sturen. Deze print je uit en zet je op een rij. Weet de mama to be wie bij welke foto hoort?

Babyshower spelletje om te bewaren

Hoe leuk is het om vooraf te voorspellen wat het voor een baby wordt en hoe het gaat heten. Laat je babyshower visite vooraf dit invullen, met daarbij een mooie wens voor de baby. Print alle documenten uit en je hebt een geweldig baby bewaarboekje voor later.

Baby voorspellingen

Geblinddoekt babyhapjes proeven

Ai, dit is niet het lekkerste onderdeel van de babyshower. Maar wel een super leuk babyshower spelletje om te doen. Koop verschillende babyhapjes en laat de aankomende moeder geblinddoekt proeven. Kan zij de juiste smaken achterhalen? Handig, want zo weet je voor straks alvast wat een lekkere smaak voor je baby zal zijn!

Vrijmibo in een babyfles

Voor alle moeders in spé, die wel van een wijntje houden zal de vrijmibo, of te wel de vrijdagmiddagborrel een bekende term zijn. Jammer, want dat is nou net niet wat mag tijdens het zwanger zijn. Vul als grap een babyfles met een allerlei lekkere alcoholvrije drankjes. Weet zij welke smaken ze proeft?

Hilarisch babyshower spelletje: zwanger spijkerpoepen

Wie kent dit oud-hollandse spelletje niet? Spijkerpoepen. Als kind vast vaak gedaan op een kinderfeestje. Dit is de grappige variant erop. Iedereen moet een kussen of ballon onder z’n trui doen. Daaromheen bindt je een touw, met aan het achtereind een spijker een koordje.
 
Wie krijgt als eerste ‘zwangere’ de spijker in de fles? Dit babyshower spelletje zorgt gegarandeerd voor veel lachende gezichten.

Het babynamen alfabet

Het doel van dit babyshower spelletje is om van alle letters van het alfabet een leuke naam te verzinnen. Speel het in teams tegen elkaar. Wie is als eerste klaar en wie heeft de leukste namen bedacht? Wie weet doe je nog inspiratie op als mama in spé met een leuke naam.

Babyshower alfabet

Karaoke van kinderliedjes

Zoek een leuke lijst met kinderliedjes op bijvoorbeeld Spotify of YouTube. Kennen jullie alle kinderliedjes? Of moet er nog even goed geoefend worden? Ook leuk is om bijvoorbeeld de muziek ineens stop te zetten, waarbij de zwangere het liedje moet afmaken.

Baby spullen raden

Eens kijken hoe goed de mama to be al alle babyspullen kent? Een grappig babyshower spelletje om snel tussendoor te spelen. Blinkddoek de zwangere en geef haar om de beurt een attribuut dat te maken heeft met zwanger zijn of bevallen en kinderen krijgen. Denk aan een speen, een babyfles, een luier, een navelklem etc.

Babyshower quiz

Wij zijn dol op quizen! Jij ook? Speel dan deze speciale babyshower quiz. Hoeveel weten jullie van alle zaken rondom zwanger zijn en kinderen krijgen? Dat lijkt simpel, maar wij vonden de vragen best lastig van dit babyshower spel.

>>Speel de babyshower quiz hier

Babyshower spelletje: Hoe duur is een baby?

Het antwoord is simpel: heel duur. Maar… je krijgt er zoveel voor terug! Bij dit babyshower spelletje gaat de zwangere raden hoe duur iets is. Zorg dat je van een aantal producten de prijzen weet. Laat deze spullen zien en laat de zwangere schatten hoeveel het kost. Oeps, ze zal soms best even schrikken van de prijzen.

Creatieve babyshower spelletjes

Vind je het leuk om juist wat creatiever bezig te zijn op een babyshower, dan hebben we hier nog wat leuke ideeën voor je.

Luiers versieren

Dat je straks veel luiers nodig hebt, is een feit. Maar hoe leuk is het als je een mooie creatie, met een mooie wens op de luier ziet? Ga met textielstiften aan de slag en laat je visite de buitenzijde van de luier versieren en er een persoonlijke tekst met de naam van de afzender op zetten.

Baby pictionary

Ben je dol op tekenen? Dan is dit babyshower spelletje leuk voor jou om te doen. Ook hier verdeel je de groep in teams. In van de groep van in 30 seconden zoveel mogelijk tekeningen maken, waarbij de rest van de groep moet raden wat het is. Per elk geraden item, krijg je als team een punt. Bij dit spelletje kun je goed de kaartjes van het 9 maanden spel gebruiken.

Tekenen op slabbetje

Van slabbetjes kun je niet genoeg hebben. Spuugjes en eerste kinderhapjes, het komt er allemaal op terecht. Daarom is het leuk om samen met je visite slabbetjes te gaan bekleuren. Of maak een slabbetje met een mooie spreuk voor jouw baby. Koop bijvoorbeeld bij de Zeeman enkele slabs zonder opdruk. Gebruik watervaste textielstiften, zodat met het wassen alleen de babyspuug eruit gaat en niet je mooie creatie.

Rompertjes verven

Hetzelfde idee als hierboven, kun je ook doen met rompertjes. Je ziet de rompertjes straks dagelijks. Hoe leuk is het om de creatie van je babyshower visite straks terug te zien?

Gratis het babyshower pakket ontvangen? 

Je krijgt drie gratis printables met het:

  • Babyshower Bingo
  • Babyshower alfabet
  • Babyshower voorspel spel

Genoeg leuke Babyshower ideeën opgedaan?

In al deze 18 babyshower spelletjes zit vast een leuk idee dat je met jouw groep kunt doen. We hebben je al het goeds voor jou, je familie en de toekomstige baby toe!

>