Among us spelen in het echt – met gratis handleiding als download

Among us spelen is super populair onder kinderen en jongeren. Je speelt het normaal online, maar hoe gaaf is het om het in het echt te spelen. Het is een super leuke gezinsactiviteit. Maar je kunt het ook spelen tijdens een kinderfeestje, op de camping, met de scouting of in de klas. Voor wie het spel Among us niet kent, we zullen in het kort proberen uit te leggen wat dit ‘imposter spel’ is en hoe je het in het echt speelt.

Among us spelen

Gratis spel "Among us spelen in het echt!" 
*Inclusief gratis rollenkaarten

Vind je het leuk om spel met je kinderen, je scoutingclub of je klas te spelen? Download het hier gratis.

Wat is Among us?

Among is een spelletje dat je onder andere op de telefoon kunt spelen. In dit spel, spelen crewmates (bemanningsleden) in een ruimteschip tegen een imposter (bedrieger). Je hebt als speler één van deze rollen. Als crewmate win je als je alle taken van het spel hebt afgemaakt of als je de imposter vindt en uitschakelt. Als imposter win je als je overblijft met nog een bemanningslid. Afhankelijk van de groepsgrootte heb je soms meerdere imposters in het spel. Among us lijkt daarmee op spelletjes als Weerwolven van wakkerdam of het spel van de Verraders wat op televisie te zien is.

Wat heb je nodig voor Among us in het echt te spelen?

 • Kaarten met ‘crewmate’ of ‘imposter’. Bij de download hebben we al rollenkaarten voor je gemaakt. Zie de laatste pagina.
 • Eventueel enveloppen waarin je kaarten stopt (Kinderen weten vaak heel snel welk kaartje de imposter is)
 • (Eventueel) kaartjes met taken. Deze zijn ook verwerkt in de download.
 • Pen om taken op te schrijven
 • (Eventueel) maskers om het extra spannend te maken.

Hoe speel je Among us in het echt?

In het kort zijn dit de basis spelregels hoe je Among us gaat spelen. Waarbij er allemaal varianten zijn om het spel uit te breiden.

 1. Elke speler kiest een kaartje uit de bak. Hierop staat of je imposter bent of crewmate. Je mag niet aan de andere spelers laten weten welke rol je hebt.
 2. Iedereen verspreid zich over de locatie waar je het spel speelt. Het leukst is dat je afspreekt niet teveel te praten, want dan kun je erg afleiden waar iedereen loopt.
 3. Degene die de imposter is, mag mensen vermoorden. Dit doe je door een tikje te geven op iemands rug. Degene die vermoord wordt gaat zonder geluid te maken op de grond liggen alsof hij of zij dood is. Als lijk mag je verder niks zeggen.
 4. Als iemand een lijk vindt, roept degene dit luid zodat iedereen het hoort. ‘Lijk gevonden!’
 5. Alle spelers komen naar een vooraf afgesproken gezamenlijke plek. Daar volgt een discussie tussen alle spelers wie verdacht wordt als imposter. Het lijk ligt uit het spel en mag hier niet aan meedoen. Na 1 minuut discussie is het tijd om te stemmen. Iedereen wijst aan wie hij denkt dat de imposter is. Is het een gelijkspel qua stemmen dan gaat het spel weer van voor af aan beginnen en verspreid iedereen zich weer over de locatie.
 6. De persoon die de meeste stemmen krijgt, moet zeggen welke rol hij heeft en het spel verlaten. Is dit de (enige) imposter, dan is het spel afgelopen en hebben de crewmates gewonnen. Is het een crewmate, dan gaat het spel weer van voor af aan beginnen en verspreid iedereen zich weer over de locatie.

Imposter spel spelen met of zonder taken? 

Vooral voor jonge kinderen is het soms best lastig om te spelen. Ze verklappen eerder wat ze hebben gezien, of ze vinden het een beetje spannend. We spelen het spel zelf soms met kinderen vanaf zes jaar. Dan is het het meest makkelijk om gewoon de basis spelregels van Among us zoals hierboven beschreven te spelen.

Het online Among us speel je met taken. Oftewel, de crewmates moeten taken verrichten in het ruimteschip om te kunnen winnen. En de Imposter kan saboteren door de taken juist weer in de war te schoppen. Speel je met oudere kinderen Among us in het echt, dan is het ook leuk om taken toe te voegen in het spel. Dit heeft meerdere leuke effecten:

 • De kinderen vinden het leuk om de taken te doen.
 • Kinderen zijn minder paranoia met het spel bezig als ze tussendoor een taak moeten doen.
 • Je kunt de afstanden tussen waar de taken plaatsvinden uit elkaar zetten, zodat iedereen zich iets meer verspreid.
 • Als imposter is het super leuk dat je naast het moorden ook taken kunt saboteren.

Afhankelijk van de locatie en groep kun je verschillende taken verzinnen. Wij hebben het bijvoorbeeld in huis gespeeld waarbij kinderen alle schoenen geordend van klein naar groot moesten zetten. Of met een maatbeker in tien kopjes precies 200 ml water moesten doen.

In de gratis download van Among us in het echt, hebben we een hele rij met taken voor je opgeschreven.

Among us spelen in real lifel

Emergency meeting, wat is dat?

Ben je met een grotere groep en al wat oudere kinderen? Dan kun je ook emergency meetings uitroepen. Dit houdt in dat je zonder dat er een lijk is wel een discussie en stemming kunt uitroepen. Heb je bijvoorbeeld een verdachte handeling gezien van een mogelijke imposter, dan heb je een extra moment om hem te ontmaskeren. Spreek met de groep af dat je bijvoorbeeld 2 keer een extra emergency meeting kunt uitroepen, anders sta je constant bij elkaar.

Among us kinderfeestje organiseren

Among us in real life is super geschikt om als kinderfeestje te organiseren. We hebben ooit Among us op een kinderfeestje georganiseerd en sindsdien willen de kinderen het constant opnieuw spelen. Het is ideaal als spel wat je combineert op het verjaardagsfeestje. Het kost je geen geld, het is in je eigen huis of locatie en de kinderen vinden het reuze spannend en leuk. Wil je het Among us feestje helemaal compleet maken, zorg dan voor leuke uitnodigingen in stijl en voor bijpassende outfits of maskers. O'ja, we kunnen je ook vertellen dat Among us zelfs leuk is om met een volwassenfeestje te doen!

Is het imposter spel in real life spannend?

Among us is leuk om te spelen als het een beetje donker is. Dan kun je natuurlijk het beste de boel saboteren. Voor jonge kinderen kan dit best een beetje spannend zijn. Wij hebben het gespeeld vanaf een leeftijd van 6 jaar. Dan is het wel verstandig om de lampen aan te houden. Ook het toevoegen van maskers kan het spel spannender maken. Houden je kinderen daar niet van, doe het dan niet. 

Met hoeveel spelers speel je Among us in real life?

We hebben het spel weleens gespeeld met vier personen, maar het leukste is om het spel te spelen tussen de 6 en 12 mensen. Speel je met meer dan 8 personen dan kun je ervoor kiezen om twee imposters in het spel te doen.

We zijn erg benieuwd naar je reactie na het spelen van het spel. Laat je het ons weten in een comment hieronder? 

Veel speelplezier gewenst!

>