7 leukste groepsspelen voor grote groepen, nummer 3 is de hype

Ben je met 4 tot 6 personen en wil je een spel spelen, dan is de keuze enorm, maar wat als vriend nummer 7 belt en zegt: 'Hé leuk, ik kom ook'. Dan slaat de paniek toe, want vindt maar eens leuke groepsspelen voor 7 personen. Daarom ter inspiratie voor jou de 7 leukste ideeën van spellen voor grote groepen. Heb je dus nog familiedag ideeën nodig of vriendenweekend ideeën nodig, lees dan hieronder de 7 tips. De 7 leukste spellen voor grote groepen.

En met 2 leuke extra's in deze blog:

 • de 7 meest hilarische spelletjes voor groepen (voor een avond dikke pret)
 • de 7 leuke spelletjes apps voor groepen

Wil je met je groep een gegarandeerd onvergetelijk gezellige avond beleven ?

Kies dan voor onze Pubquiz

groepsspelen 7 leukste spelideeën voor grote groepen

Geocaching valt in de categorie actieve groepsspelen voor volwassenen of teambuilding spel voor volwassenen, want jullie gaan samen buiten op zoek naar een schat, of misschien wel meerdere schatten. Allereerst hebben jullie hiervoor minimaal 1 smartphone nodig waarop de Geocaching app moet worden gezet en natuurlijk even je registreren met een account. Let op: er is een gratis app, waar je een deel van de schatten mee kan zoeken. Je kunt dan altijd op zoek naar de 3 schatten die het dichtst bij jou in de buurt zijn...

Betaalde app en gratis app

Maar er is ook een betaalde app, waar je volledige toegang mee krijgt tot alle geocaches (lees: schatten) in de hele wereld. (voor Android is er nog steeds een gratis app). Zeker nu je ook in Europa kan internetten zonder dat het je gelijk een vermogen kost, is er dus een hele grote wereld met schatten voor jou of jullie te ontdekken. En dan open je de app en ziet de kaart van Nederland of ingezoomd de kaart van waar jullie je nu bevinden. Je ziet zoiets als het plaatje hier naast afgebeeld. Elk groene plaatje is een zogenaamde single cache.

Dat wil zeggen: als je naar die plek gaat en zoekt, zul je een schat vinden. Echt waar! Schatten liggen niet begraven, maar zijn altijd met het blote oog waarneembaar. Vastgeschroefd op bankjes, paaltjes, onder een losse tegel, etcetera. Het is uiteraard geen schat van goud, maar het is een kistje, kist, fotorolletje of iets dergelijks waar altijd een klein boekje in zit. In dit boekje moet je je gebruikersnaam invullen en de datum en tijdstip van je vondst. De eigenaar van de caches kan zodoende zien wie allemaal de schat gevonden heeft.

Schat gevonden ?

Als je op de plek bent, is er vaak wel een logische plek waar de schat zal moeten liggen en mocht je hem onverhoopt nog niet kunnen vinden, dan is er in de app vaak een hint te vinden. Heb je een aantal groene caches gevonden, dan is het tijd om de uitdaging iets groter en met name leuker te maken. De oranje caches: de zogenaamde multi caches. Je krijgt een begin coördinaat en dan moet je elke keer weer het volgende punt vinden. En aan het einde van die route ligt dan de schat op je te wachten. De oranje caches zijn meestal gewoon erg leuke wandelingen en je komt op plaatsen waar je normaal gesproken nooit komt.

Het maakt het normale wandelen een stuk leuker. Als laatste de blauwe plaatjes: dit zijn puzzels die je vaak van tevoren kan oplossen en je een coördinaat opleveren, waar de schat dan moet liggen. En eenmaal gevonden, geef je dit aan in je app (of later op de website geocaching.com als je ingelogd bent) en verschijnt er een lachende emoticon als bewijs dat je de schat gevonden hebt.

Erg leuk dus als je een spel voor een vriendenweekend of spel voor familieweekend zoekt. Maar ook heel leuk om met je collega's als spel voor teambuilding te doen natuurlijk. Ook dit is wederom niet alleen een spel voor volwassenen, maar zeker ook een spel voor kinderen. Wandelen krijgt opeens een hele nieuwe dimensie.

Kenmerken:

 • groepsgrootte: 2 - 30 spelers (d.w.z.: je hele groep kan mee)
 • duur van het groepsspel: 1 - 2 uur (afhankelijk van de soort caches die je kiest)
 • kosten: € 0 (indien je de gratis app kiest)
Groepsspel muziek

Het gezelligste groepsspel

Met deze muziekbingo heb je het gezelligste groepsspel ooit. Met 75 nummers die iedereen kent, z(w)ingt jouw hele groep mee. 

De Weerwolven van Wakkerdam - korte groepsspelen voor volwassenen.

Ja de namen van de spellen worden gekker en gekker. De Weerwolven van Wakkerdam is een spel wat bij kinderen vaak al wel bekend is. 

Op scholen wordt het soms wel gespeeld, maar heel veel volwassenen kennen het spel nog niet. Een echte aanrader is dit spel.

Het spel hoort thuis in de categorie: korte spelletjes voor volwassenen, want 1x spelen duurt hoog uit een kwartiertje. Echter zul je merken dat het niet bij 1x spelen blijft. Dit groepsspel is verslavend leuk.

Weerwolven van Wakkerdam is een spel wat je in elke spellenwinkel kan kopen voor ongeveer 10 euro en wat je met 8 - 23 personen kan spelen. 1 persoon is de spelleider en geeft elke speler 1 kaart met een rol daarop. Als je het spel voor de eerste keer speelt, is het verstandig om alleen de rol van weerwolven en van de burgers te kiezen en in de spellen er na laat je elke keer een nieuwe rol toevoegen, waardoor het leuker en leuker wordt.

Hoe speel je dit spel?

Het spel komt er in het kort op neer dat de Weerwolven elke nacht samen iemand vermoorden. Dat gaat als volgt: Iedereen bekijkt zijn kaart, die getrokken wordt uit een stapel kaarten (zorg dat niemand anders je kaart ziet) en ziet dat hij een weerwolf op zijn kaart heeft staan of een burger. Dan gaat iedereen slapen in Wakkerdam, waardoor iedereen zijn ogen moet sluiten (en niet mag kijken). De Weerwolven worden gevraagd wakker te worden, kijken elkaar aan en wijzen een slachtoffer aan. Dan gaan ze weer slapen, iedereen wordt wakker en de spelleider vertelt dat het slachtoffer is vermoord en die moet het spel verlaten.

Dan mag de groep overleggen en moet na 1 minuut iemand aan wijzen die door de burgers als weerwolf wordt aangewezen. Degene die het meest wordt aangewezen moet het spel verlaten. Of het nu wel of niet een weerwolf is, diegene moet zijn of haar kaart laten zien en het spel verlaten. Is het een weerwolf dan hebben de burgers het goed gedaan, is het een burger... dan hebben ze de verkeerde aangewezen. Dan gaat iedereen weer slapen en gaat hetzelfde weer gebeuren. Net zo lang tot er alleen burgers of alleen weerwolven over zijn. Dit alles klinkt nog redelijk overzichtelijk, maar wacht maar tot de heks, de ziener, het onschuldige meisje, de burgemeester, de jager en cupido hun opwachting ook in het spel maken...

Dit is een spel welke goed past bij de familieweekend spelletjes of vriendenweekend spelletjes.

Kenmerken:

 • groepsgrootte: 8 - 23 spelers
 • duur van het groepsspel: 10 - 20 minuten (afhankelijk van de grootte van de groep)
 • kosten: € 10

Pubquiz - Groepsspelen binnen

De hype van de laatste jaren is ongetwijfeld de Pubquiz. De quiz is eigenlijk zo oud als de weg naar Rome, maar in een nieuw jasje gestoken is het nu een pubquiz  (omdat het vaak in café's wordt georganiseerd, maar het kan natuurlijk ook gewoon tijdens jouw vriendenweekend) en daardoor erg gezellig en leuk om te spelen. 

Groepsspelen pubquiz

Het kenmerkende aan de pubquiz is dat je het in teams tegen elkaar speelt en dat het echt een spel voor een grote groep mensen is. Leuk dus om te organiseren als teambuilding activiteit met je afdeling, maar ook zeker leuk om op de familiedag te spelen of als verrassing met een grote groep vrienden op je 30e of 40e verjaardagsfeest.

Wat is een Pubquiz?

De pubquiz is een verzameling van rondes die gespeeld worden over diverse onderwerpen, zoals muziek, film, topografie, alle daagse weetjes, kunst, nieuws etcetera. Uiteraard kun je deze pub quiz op elk gewenst moment spelen, maar zal het je niet verbazen dat groepen het spel meestal spelen in de avond als gezelschapsspel voor een grote groep met een hapje en een drankje. Het leuke aan de pubquiz is de diversiteit van vragen en soorten vragen, waardoor je elkaar met je kennis echt nodig hebt om met je team hoog te scoren.

En natuurlijk wil ieder team winnen, dus is er een hoop reuring in de zaal als de antwoorden worden terug gekoppeld en de tussenstand na elke ronde wordt gepresenteerd. Makkelijk te spelen, weinig tot geen voorbereiding nodig, zeer betaalbaar en een avond vullend programma; daarom is dit van onze groepsspelen de nummer 3 en moet je dit gewoonweg met jouw groep een keer gespeeld hebben.

Je kunt natuurlijk je eigen pubquiz samenstellen. Maar heb je geen tijd of inspiratie? Via onze site groepsspellen.nl ontvang je een kant-en-klare pubquiz voor € 32,50

Kenmerken:

 • groepsgrootte: 2 - 500 spelers
 • duur van het groepsspel: 1 - 3 uur (afhankelijk of je het hele spel speelt of slechts een gedeelte)
 • kosten: € 32,50 via Groepsspellen.nl (dat is dus met 33 personen nog geen €1 per persoon) of zelf samenstellen-gratis.
Wil je jouw vrienden of familie eens verrassen en super laten genieten ? Of jullie verenigingsavond onvergetelijk maken ? Dan gaat dat met deze Pubquiz helemaal lukken.
grote dalmuti

De grote Dalmuti - groepsspelletjes voor binnen

Een heerlijk spel om met je groep te spelen. Weliswaar volgens de spelregels is het groepspel speelbaar tot 8 personen, maar je kunt die regel een beetje negeren en een 9e of 10e speler met gemak mee laten doen. De grote Dalmuti is een kaartspel, waarin de spelers op volgorde van belangrijkheid aan tafel zitten.

De absolute heerser in het spel is de Grote Dalmuti. Links naast hem of haar zit de Kleine Dalmuti, de één na belangrijkste speler in het spel. Daarna volgt de rest en aan het einde van de cirkel zitten de Kleine Dienaar en de Grote Dienaar (die weer naast de Grote Dalmuti zit).

Wie in het begin van dit leuke groepsspel op welke plek zit wordt door het lot bepaald. Vervolgens krijgt iedereen kaarten net zo lang tot alle kaarten zijn opgedeeld. De Grote Dienaar moet de 2 beste kaarten aan de Grote Dalmuti geven (en oh ja... als er iemand wat wil eten of drinken dan doen de Grote en Kleine Dienaar dit. Dat is zeer grappig en vermakelijk tijdens dit spel). De Kleine Dienaar geeft de beste kaart aan de Kleine Dalmuti. En de 2 Dalmuti's geven een willekeurige slechte kaart of kaarten terug. En dan begint het spel.

Hoe speel je dit groepsspel?

In het spel zit 1 kaart met een 1 erop, 2 kaarten met een 2 enzovoort tot 12 kaarten van 12 (en 2 jokers). Je moet de kaarten uitspelen op tafel door altijd een betere kaart of betere kaarten dan je voorganger op te leggen. Degene die start bepaalt echter hoeveel kaarten je mag opgooien. Gooit de eerste bijvoorbeeld 3 11-en op, dan mag de speler er na alleen 3 10-en of lager op gooien, maar het moeten er 3 zijn. Als iedereen past, begint de speler die als laatste heeft opgegooid weer met spelen van nieuwe kaarten. Je mag opgooien, maar dat hoeft niet.

Tactiek, geduld en een beetje geluk soms heb je nodig om te winnen. Degene die als eerste alle kaarten heeft uitgespeeld is de volgende ronde de Grote Dalmuti en krijgt de meeste punten. Degene die als tweede uit is in dit groepspel krijgt 1 punt minder enzovoort. De Grote Dalmuti mag in deze top 7 van leuke groepsspelen zeker niet ontbreken. Maar kijk uit: als je het eenmaal speelt, wil je niet meer stoppen. De Grote Dalmuti is in elke spellenwinkel verkrijgbaar. Zoek je spelletjes voor je vriendenweekend of een spel voor je familieweekend, dan is de Grote Dalmuti zeker interessant. In onze familie is dit spel één van de favoriete familie groepsspelen. Daarom op 4 in onze top 7 van spellen voor grote groepen/ spel voor familieweekend, de Grote Dalmuti.

Kenmerken:

 • groepsgrootte: 4 - 10 spelers
 • duur van het groepsspel: 15 minuten (als je 1 ronde speelt) tot 2,5 uur als je bijvoorbeeld afspreekt 10 spelletjes te spelen.
 • kosten: € 10

Moordspel - actieve groepsspelen binnen voor volwassenen

Wil je echt met jouw groep eens wat anders dan anders doen, dan is een Moordspel een leuk idee. Moordspelen zijn er in diverse vormen en groottes, voor ieder wat wils dus. In een Moordspel is het bedoeling dat er een moord wordt opgelost. Er is een verhaallijn die - als je kiest voor een spel met begeleiding (de duurdere variant) - door de presentator van het spel wordt begeleid. Spelers krijgen soms tekst en soms kun je zelfs acteurs inhuren die een scene spelen, waarna het spel begint.

Indien je een spel met ingehuurde acteurs kiest, heeft jouw vriendengroep, familiegroep of groep collega's zelf geen rol anders dan de acteurs ondervragen en zo de moord oplossen. Dit kan ook georganiseerd worden in combinatie met een diner en zelfs zijn er partijen te vinden die het aanbieden met een overnachting op bijvoorbeeld een kasteel.

groepsspelen Moordspellen

Betaalbaar moordspel

Natuurlijk is de keuze in Moordspel ook afhankelijk van het budget wat je hebt en daarom zijn er ook zelf speelbare en daardoor betaalbare moordspellen (goedkope moordspellen) waar je voor zo'n 50 euro een kant-en-klaar speelbaar spel hebt. Je krijgt dan zelf het spel en begeleidt het ook zelf (wat met behulp van de uitleg ook prima kan). Dan heeft iedereen in jouw groep een rol en daarnaast informatie die je deelt met elkaar (of niet deelt als er niet om gevraagd wordt). Ook zijn er vaak een paar scènes die tot zeer veel vermaak zorgen omdat je zult merken dat bepaalde figuren in jouw groep dan helemaal in hun element raken en bijzonder goede acteurs blijken te zijn. De keuze in thema's is ook reuze wat maakt dat er ook voor jouw groep ongetwijfeld een leuk Moordspel tussen zit.

Bij Groepsspellen.nl bieden we momenteel meerdere thema moordspellen aan.  Zoek je dus een spel voor een grote groep binnen, dan zou een Moordspel een erg originele manier zijn voor jouw familiedag spellen, vereniging of vriendenweekend spellen.

Kenmerken:

 • groepsgrootte: 10 - 50 spelers
 • duur van het groepsspel: +/- 2 uur
 • kosten: € 47,50 via groepsspellen

Meer info over het spelen van een Moordspel.

Wie is de Mol - Groepsspelen voor  buiten en binnen

Dit spel mag natuurlijk in onze top 7 van spellen voor grote groepen niet ontbreken. Iedereen kent namelijk het zo'n beetje meest bekeken groepspel op de Nederlandse tv: Wie is de Mol. 

Wie is de Saboteur volwassenen

Een spel waar het draait om het uitzoeken wie in jouw groep de diverse groepsspelen aan het saboteren is, waardoor er geen geld wordt gescoord voor de pot, die uiteindelijk door de winnaar wordt verdiend.

Op televisie speelt het spel elk jaar op prachtige locaties met bekende Nederlanders.

Ook speelbaar op jouw locatie

Maar niet alleen op televisie met bekende Nederlanders is het spel speelbaar. Ook in de rest van Nederland worden er heel veel 'Wie is de Mol' spellen georganiseerd, uiteraard - gezien de auteursrechten - onder een naam die er meestal op lijkt, maar de opzet van het spel is vaak wel hetzelfde. Ook hier geldt, dat je het spel kan bestellen zo duur of goedkoop als je zelf wilt.

Met begeleiding, zonder begeleiding, op 1 dag of verspreidt over meerdere dagen. Het is allemaal goed mogelijk.  Ideaal als teambuilding spel voor volwassenen, maar natuurlijk ook hilarisch leuk om met jouw vrienden en vriendinnen tijdens een vriendenweekend te spelen.

Niet alleen is het een spel voor volwassenen, ook wordt het spel georganiseerd voor kinderfeestjes. Want ook kinderen (leeftijdsgroep 10 - 14 jaar) zijn volledig in de ban van dit spel. Groepsspellen.nl biedt een betaalbaar en kant-en-klaar Wie is de Mol spel aan voor kinderen genaamd: Wie is de Saboteur-Junior en een Wie is de Mol spel aan voor volwassenen. Beide spellen worden gespeeld met de test, zoals bekend van TV.

Meer info over het spelen van Wie de Saboteur spelen voor kinderenmeer info over het spelen van Wie is de Saboteur voor volwassenen.

Kenmerken:

 • groepsgrootte: +/- 10 spelers
 • duur van het groepsspel: een paar uur tot een paar dagen
 • kosten: € 23,97 via Groepsspellen.nl

Kahoot - groepsspelen binnen

Heel veel mensen hebben nog nooit van Kahoot gehoord, maar op de middelbare school wordt dit groepsspel ontzettend veel gespeeld.

Er gaat een wereld voor je open als je dit online spel speelt. Het enige wat je hoeft te doen is je eenmalig te registreren op de website create.kahoot.it en je bent een paar stappen verwijderd van duizenden gratis quizjes gemaakt en gedeeld door duizenden mensen.

Je hebt dus een laptop, computer of tablet nodig waarop je het spel laat zien aan jouw groep. Je meldt je aan voor een quiz (je zoekt een leuk onderwerp en het is handig om dat dan in het Nederlands te doen) en dan vraag je iedereen zijn of haar smartphone te pakken en naar de website kahoot.it te gaan.

Er verschijnt een code in jouw beeld en die toetst iedereen in op de smartphone. Dan kiest iedereen een spelersnaam en verschijnt de quiz in het scherm. Het wijst zich eigenlijk allemaal vanzelf. Iedereen geeft antwoord op zijn of haar smartphone en degene met de meeste goede antwoorden wint het spel. Na elke vraag verschijnt er een tussenstand.

Hoeveel spelers ?

Dit groepsspel is te spelen met zoveel spelers als je maar wilt en zo vaak als je maar wilt. In aula's op scholen doen soms meerdere honderden spelers tegelijk mee. Erg leuk en het verveelt nooit. Niet alleen spellen voor volwassenen dus maar ook spellen voor kinderen zijn hier te vinden. Makkelijk te spelen en gratis. En dus is dit groepsspel onze nummer 7 in deze top 7. Zoek je een spel voor een vriendenweekend, een spel voor een familieweekend of leuke teambuilding spelletjes voor jou en je collega's, dan mag Kahoot niet ontbreken.

Kenmerken:

 • groepsgrootte: 2 - 300 spelers
 • duur van het groepsspel: 10 - 30 minuten (afhankelijk van de kahoot die je kiest)
 • kosten: € 0
 • Wifi (of grote bundel 4G) benodigd

7 meest hilarische spelletjes voor groepen

Ben je op zoek naar hilarische spelletjes, waarbij de één na de ander van de bank rolt van het lachen ? Wil je grappige - melige - spelletjes met vrienden spelen ? Dan hebben we hieronder voor jou een selectie van 7 groepsspelen die je zeker gespeeld moet hebben met je groep.

Scavenger hunt

Dit spel speel je met je groep buiten, bijvoorbeeld in een winkelcentrum. De groep wordt opgedeeld in teams van bijvoorbeeld 2 of 3 personen en elk team krijgt een lijst met opdrachten mee. Soms moeten ze dingen fotograferen, soms moeten ze dingen verzamelen en soms moeten ze dingen ruilen. 

Om je een beeld te geven van de opdrachten die je kan verwachten: 

- Clown auto: Ken je die foto's van zoveel mogelijk clowns in een auto proppen?

In deze opdracht moeten beide teams die dag een keer zoveel mogelijk mensen in een auto zien te krijgen. 

clown auto

Het team wat de meeste mensen in de auto krijgt, wint het spel. Uiteraard moet er een foto worden gemaakt ter bewijs.

- Fried Chicken: Fotografeer bij iemand (niet een teamlid uiteraard) die onlangs in de zon heeft gezeten en waar je het bruin fotografeert naast het wit van dat zelfde lichaam, wat niet in de zon heeft gezeten.

- Floor is lava: Fotografeer 5 mensen (niet een eigen teamlid) die allemaal de benen niet meer op de vloer hebben staan.

scavengershunt


- Geef elk team 5 eurocent en kijk welk team aan het einde van het spel het bedrag het grootst heeft gemaakt door te ruilen, te kopen, te verkopen. Van elke transactie moeten ze wel het bewijs fotograferen uiteraard. Dus bijvoorbeeld kopen ze van die 5 cent een lolly. Die verkopen ze vervolgens voor 20 cent. Dan kopen ze er een zakje snoep voor die ze weer verkopen voor een euro, etc.

Op zoek naar leuke spellen met vriendengroep ? Dan kun je op internet genoeg ideeën vinden voor een gezellige Scavenger Hunt.

groepsspelen gutterhead spel

Gutterhead of beter gezegd: Dirty Pictionary

Dit zijn leuke spelletjes voor volwassenen, met kinderen kun je misschien toch maar beter de gewone Pictionary spelen. 

In dit spel (in het Engels, maar aangezien het woorden zijn, makkelijk te vertalen) speel je een soort Pictionary met woorden die je normaal gesproken niet zo maar in de mond neemt.

1 speler tekent of doet mime een woord uitleggen en de rest van het team moet het raden. Het team wat als eerste aan het einde van het bord is, wint het spel. 

Zoek je hilarische spelletjes, dan mag dit spel niet ontbreken.

Beer of Prosecco Pong

Bij leuke spellen met vriendengroep kun je ook zeker overwegen om Beer (of bij alleen meiden: Prosecco misschien beter) Pong te spelen. En speel je met kinderen deze hilarische spelletjes, dan speel je natuurlijk alleen Pong (dus zonder drank). 

In dit grappige spelletje moet je met een pingpongbal stuiterend naar de overkant van de tafel proberen het pingpongballetje in een beker van je tegenstander te laten vallen. De tegenstander moet dan het bier in het bekertje opdrinken en de beker verwijderen uit het spel. Tip: gooi de bekers niet vol bier, want je hebt 10 bekers. De winnaar is degene die het balletje in alle 10 de bekers heeft gegooid.

Je kunt het spel ook in teams tegen elkaar spelen. Je gaat in een rij staan en om de beurt stuitert één van de spelers een balletje naar de overkant. Dan sluit hij achteraan in zijn eigen rij. De volgende schuift naar voren. 

Leuke spelletjes voor volwassenen maar zeker ook voor kinderen dus.

Jizz the Game - leuke spelletjes voor volwassenen

Grappige spelletjes met vrienden spelen is helemaal geweldig met Jizz the Game. Of misschien wel leuker nog in een vriendinnengroep. Het spel bestaat uit een kunstpiemel waar aan de balletjes gedraaid moet worden om te weten hoe vaak de piemel op en neer moet worden gedaan. 

We hebben genoeg over dit spel geschreven, je begrijpt hoe het werkt. Plaatjes van het spel - ahum- tonen we maar niet. Snel door naar één van de andere hilarische spelletjes.

Joking Hazard - Hilarische spelletjes

Grappige spelletjes met vrienden betekent nogal eens het spel Joking Hazard op tafel leggen. Samen maak je door kaarten te leggen korte stripverhalen. Steeds komen er 2 kaarten op tafel en de spelers moeten dan een 3e kaart leveren om het stripverhaaltje af te maken. De grappigste inzending wint en krijgt een punt. Steeds is 1 van de spelers jury en doet dat stripverhaaltje niet mee. 

Genoeg uitleg over dit hilarische spelletje. Leuke spellen met vriendengroep spelen ? Dan bevelen we Joking Hazard zeker aan. Let op: het spel is in het Engels.

Twerk Pong - Grappige spelletjes met vrienden

In dit spel heb je nodig een paar lege Tissue doosjes en 5 pingpong ballen. Je bindt het tissue doosje op de onderrug (touwtje aan de doos vastmaken en touw om de middel knopen) en spelen maar. 

Het is de bedoeling dat er ge-twerkt wordt en dat daardoor de pingpong balletjes uit het tissue doosje vallen. Maar dat valt nog niet mee. Tenzij je goed twerkt. Degene die als eerste alle balletjes uit het doosje heeft, wint.

Grappige spelletjes met vrienden doen ? Probeer dit simpele spel dan maar eens. Alhoewel... simpel ?

Pictionary Air - Leuke spellen met vriendengroep

Noem het spel Pictionary en veel mensen zullen een glimlach op hun gezicht krijgen, omdat ze dit spel al eens gespeeld hebben en zich direct herinneren hoeveel plezier ze hiermee gehad hebben.

pictionary air

Maar heb je wel eens het Air spel van Pictionary gespeeld. Teken in de lucht en het wordt zichtbaar op een beeldscherm. 

Dit maakt het spel nog eens extra vermakelijk helemaal als je niet tijdens het tekenen zelf op het scherm mag kijken. Als je grappige spelletjes met vrienden wilt spelen, dan mag dit spel simpelweg niet ontbreken.

7 leuke apps voor groepen

Ben je op zoek naar leuke apps ? Leuke spelletjes app voor je groep ? Er zijn namelijk apps genoeg om te spelen, maar niet zoveel apps die je met een groep kunt spelen. Hieronder hebben we 7 populaire en leuke apps voor je, waar je met jouw groep zeker heel veel plezier mee gaat beleven. En... ze zijn allemaal gratis :-).

Switch - Favoriet!

Een super leuke app die nog maar weinig mensen kennen in Nederland, is Switch. Als je Miljoenenjacht op televisie wel eens hebt gezien (Linda de Mol met de 26 koffertjes en Winston die dan aan de deur komt om heel veel geld te verdelen), dan herken je het spel. 

In dit grappige spel met vrienden of met onbekenden, sta je met 5 personen te spelen. Je wordt geloot op welke positie je komt en dan start de tijd.

Als je een vraag goed hebt en het snelst bent met antwoorden, ga je plek naar links. 

Switch app

Aan het einde van elke ronde valt degene die het meest rechts staat af. Dus sta je er nog na 4 rondes, dan heb je gewonnen. Zeer verslavend spel wat je dus ook met 5 vrienden kan spelen.

ik heb nog nooit app

Ik heb nog nooit

Hilarische spelletjes zijn vaak met drank, dus we ontkomen er niet aan er eentje te noemen hier.

In dit spel moet je volgens de spelregels drinken als je niet voldoet aan de tekst die in de app naar voren komt. 

Drinken is slecht voor de gezondheid, dus het is net zo leuk om allerlei opdrachten te verzinnen als je niet voldoet aan de tekst.

Bijvoorbeeld: 'maak een handstand', 'doe een trucje wat anderen moeten nadoen', 'zing een sinterklaasliedje' etc.

Dan kan deze bij de leuke spellen met vriendengroep worden gezet, want dat er veel gelachen gaat worden, dat is wel zeker.

Would you rather & dilemmas

In deze app krijg je steeds een dilemma voorgeschoteld die elke keer begint met: Would you rather (wat heb je liever).

Je kunt hier een spel aan koppelen. 

Zo lang je antwoorden geeft die 50% of meer scoren (dus 50% van de ondervraagden gaf dat antwoord) mag je doorspelen. 

Hoeveel goede antwoorden geef je ?

Maar je kunt het spel ook gebruiken om met elkaar in discussie te gaan. Of voorspel wat anderen zouden antwoorden op die vraag. 

Would your rather & dilemmas

En zij moeten dan voorspellen wat jij hebt geantwoord. Wil je een leuke spelletjes app spelen ? Dan hoort dit spel er ook bij. Zeker als je elkaar beter wilt leren kennen.

Wat ben ik?

Maar ook deze app is super gaaf. Eigenlijk is het een heel simpel spel, maar desondanks vindt iedereen met wie je dit wilt gaan spelen, het een super leuk spel. Lekker makkelijk op de app. Houd je Smartphone of Tablet voor je hoofd en spelen maar.

Who can't draw - leuke apps

Een doorgeef tekenspel, dus zeg maar: doorgeef Pictionary. Deze kon niet ontbreken bij de leuke apps. Hoe werkt het ? Je speelt bijvoorbeeld met 4 spelers. Speler 1 tekent een opdracht (je mag zelf uit thema's kiezen). Dan krijgt speler 2 dat 5 seconden te zien en vervolgens moet hij wat hij denkt te zien opnieuw tekenen voor speler 3. Die doet het ook weer voor speler 4. Die moet raden wat het was. 

En dat gaat natuurlijk vaak helemaal mis, lachen, gieren en brullen dus.

Half a minute

In dit spel krijg je een halve minuut om iets te omschrijven wat er in beeld komt aan je teamleden. 'Wie of wat ben ik' dus, maar dan via een App. Gezellig spel, wat nooit verveeld en dus in deze 7 leuke apps toegevoegd.

Evil Apples

Eigenlijk hetzelfde spel als Joking Hazard, maar dan met 2 kaarten ipv 3 en dit spel is dus een app ipv een kaartspel. Waarschijnlijk wordt dit spel meer geliked door jong volwassenen en je moet niet vies zijn van wat schuttingtaal. Desondanks is het een app die steeds vaker wordt gedownload in Nederland, onlangs de Engelse taal.

Half a minute app

Wil je nu direct een super leuk spel ontvangen ?

We hopen je met de bovenstaande 7 te gekke groepsspelen voor volwassenen en kinderen, op leuke ideeën te hebben gebracht voor het spelen van een spel met jouw groep. Allemaal zeer betaalbare spellen en een garantie voor een hilarisch leuke en gezellige avond. 

 • Zoek je dus een spel voor een volwassenen groep, leuke familie spelletjes ? 
 • Wil je een familiedag organiseren, maar mag het niet teveel kosten ?
 • Of ben je aan de beurt om jullie vriendenweekend te organiseren ?

Check dan nu onze eigengemaakte groepsspellen en verras jouw groep met een onvergetelijke avond. Heel veel plezier alvast!

 • Helene Alfrink schreef:

  Beste Richard en Marlolein,

  Lastige vraag.

  Met Sinterklaasavond zouden we graag een familiespel via Zoom of iets dergelijks willen spelen met 5 personen in de U.K (waarbij 3 kleindochters van 10,12,14) , 4 in Amsterdam (waarbij 2 kleinzonen van 10 en 12 en 2 grootouders in Bloemendaal.
  De kleinkinderen in de U.K. beheersen de Nederlandse taal niet.

  Hebben jullie misschien een suggestie? Ik denk daarbij bv. op de 3 verschillende locaties het spel daadwerkelijk op tafel te leggen en de zetten via de online informatie te dupliceren.

  Met vr.gr. en vast dank voor eventuele suggesties,
  H. Alfrink-van de Kamp

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag Helene,

   Dat is inderdaad een behoorlijke uitdaging. We hebben ook Engelstalige spellen, maar om ze dan ook nog online met elkaar te spelen, dat niet echt.
   We hebben wel een leuk spel die we je gratis gaan toesturen, het heet Wie is dat?
   Het spel is Nederlandstalig, maar je kunt het heel makkelijk in het Engels spelen met elkaar. Dan heb je in ieder geval de regels van dit gezellige spel, welke je ook online kan spelen met elkaar.

   We hopen dat het bijdraagt aan leuke Sinterklaasavond.

   vriendelijke spelgroet,

   Richard en Marjolein

 • Sabine schreef:

  Als ik nu het moord spel zou bestellen, wanneer komt dit dan binnen?

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemorgen Sabine,

   Bedankt voor je vraag via onze website.
   Als je het moordspel vandaag besteld. wordt deze ook vandaag nog naar je verzonden.

   Bestellen kan hier op de website, maar het mag ook als reactie op deze e-mail. Dan sturen we je het spel toe en daarna een factuur.

   Fijne dag nog.

   Met vriendelijk spelgroet,
   Richard & Marjolein

 • Anoniem schreef:

  Oeh, een Wie is de mol-spel klinkt wel erg leuk. Ik hoop dat het voor 12 personen geschikt is, ik zou het graag in mijn plusklas willen spelen 910-12 jr.)

  • Richard en Marjolein schreef:

   Goedemiddag,

   Wie is de Saboteur is inmiddels op onze pagina als spel toegevoegd. Je kunt het hier bekijken en bestellen.

   Oude antwoord:
   Goedemorgen,

   Bedankt voor je reactie en interesse. We zijn hard aan de slag om het nieuwe spel: ‘Wie is de Saboteur’ (Wie is de Mol spel voor kinderen) gereed te maken. De verwachting is nu dat het spel rond 5 september op onze website beschikbaar zal zijn.

   Richard & Marjolein

 • >